Wszystko o Avonie - cz.28 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 16:32   #1681
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Przyszła paczka No to oddaję się teraz słodkiemu sam na sam z nowym katalogiem
hehe, ja juz z 11 sie oswoiłam też, od kiedy mam katalog do przodu to juz nie ma tej radosci,
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:15   #1682
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że Shell będzie ok. Sama go używałam, jest taki akurat- nie za jasny, nie za ciemny.
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Shell jest super na wakacje, ja mam ten odcień i jest ok
dzięki zamówiłam shell

dziewczyny wybaczcie jeśli to omawiałyście ale jestem na etapie sesji egzaminacyjnej i nie mam czasu śledzić na bieżąco wątku jednak dziś patrzę na fakturę , a tam info, że od 21.06 zmienia się dostawca dostawy regularnej na pocztę , jak mam to rozumieć - nie będzie już pana paczkowego tylko paczkę przyniesie listonosz
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz

Edytowane przez renia0809
Czas edycji: 2012-06-21 o 17:17
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:26   #1683
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
dzięki zamówiłam shell

dziewczyny wybaczcie jeśli to omawiałyście ale jestem na etapie sesji egzaminacyjnej i nie mam czasu śledzić na bieżąco wątku jednak dziś patrzę na fakturę , a tam info, że od 21.06 zmienia się dostawca dostawy regularnej na pocztę , jak mam to rozumieć - nie będzie już pana paczkowego tylko paczkę przyniesie listonosz
albo będzie musiała iść na pocztę, to chyba zależy od poczty
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:45   #1684
renia0809
Wtajemniczenie

w tej wiadomości na fakturze jest określenie: odbieranie paczki "w drzwiach"...no żesz...na pocztę mam dosyć daleko, a moja listonoszka jest wiecznie zmęczona i chimeryczna, kiepsko to widzę....a jak jest u większości - pozmieniali na dostawę przez listonosza, czy musicie same docierać na pocztę?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
Stary 2012-06-21, 17:46   #1685
Wenress
Zakorzenienie

Czy któraś z Was nie ma na fakturze z 9 informacji o tym, że jeśli nie odbierze się dostawy regularnej to dostawca zostawi awizo, przyjdzie dzień później i jeśli znowu nikt nie odbierze, to zostawi paczkę na poczcie?
Ja mam tę informację i kilka z Was też wklejało, ale wolałabym się upewnić, czy wszystkie okręgi (national) to mają, bo często wysyłam poza swój i ta informacja jest dla mnie bardzo ważna a nie mam pojęcia na jaki okręg wysyłam bo nie piszą chyba nigdzie...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:49   #1686
Hedvigis
Zakorzenienie

Ale jestem zła, zawsze po 15 w czwartek miałam sms z in postu, max o 17 a do teraz cisza
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:51   #1687
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
albo będzie musiała iść na pocztę, to chyba zależy od poczty
Nie, piszą na fakturze, że dostawca musi przekazać paczkę w drzwiach, czyli będzie ją na pewno dowoził tak jak wcześniej kurier z regularnej. Jak zostawią na poczcie to ja bym robiła awanturę, bo regularna jest do domu i koniec.
Ja mam właśnie taką sytuację, że tych większych przesyłek listonosz nigdy mi nie przynosi, tylko wrzuca awizo. Ale byłam pytać na poczcie i sprawa się wyjaśniła - samochód z listami do mnie nie jeździ a listonosz nie będzie dźwigać dużych paczek nadanych jako list - jeśli chcę, żeby przyjechał samochód, to muszę mieć przesyłkę jako paczkę. Avon na pewno będzie to wysyłać jako paczki

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 17:55   #1688
renia0809
Wtajemniczenie

Wenress u mnie w okręgu 141 jest to info o awizo
Stary 2012-06-21, 18:17   #1689
FikcjaJestModna
Wtajemniczenie

Dziewczęta, ile trwa cały proces reklamacji i wymiany produktu? Od momentu wysłania do Avonu wniosku z uszkodzonym produktem. I czy od razu to wymienią?
Stary 2012-06-21, 18:24   #1690
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Czy próbowałyście już tych nowych kremów koloryzujących Anew? Ja wysmarowałam się dzisiaj biało-czerwonym Reversalist i niestety to nie dla mnie. Mam cerę mieszaną, świecę się po nim bardzo i w ogóle jakoś się słabo wchłania. Poza tym, myślałam, że on będzie koloryzujący, a on jest biały z jakimiś drobnymi ziarenkami (wygląda jak piasek) i żadnego koloru nie nadaje. Myślałam, że te ziarenka będą pękać przy rozsmarowywaniu i będzie jakiś delikatny kolor, a tu nic
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 18:30   #1691
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Nie, piszą na fakturze, że dostawca musi przekazać paczkę w drzwiach, czyli będzie ją na pewno dowoził tak jak wcześniej kurier z regularnej. Jak zostawią na poczcie to ja bym robiła awanturę, bo regularna jest do domu i koniec.
Ja mam właśnie taką sytuację, że tych większych przesyłek listonosz nigdy mi nie przynosi, tylko wrzuca awizo. Ale byłam pytać na poczcie i sprawa się wyjaśniła - samochód z listami do mnie nie jeździ a listonosz nie będzie dźwigać dużych paczek nadanych jako list - jeśli chcę, żeby przyjechał samochód, to muszę mieć przesyłkę jako paczkę. Avon na pewno będzie to wysyłać jako paczki
nie wiem, ja na razie takiego info nie mam, ale wcześniej dziewczyny pisały, że dostawały sms-a, że paczka vzeka na poczcie i szły odbierać

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez FikcjaJestModna Pokaż wiadomość
Dziewczęta, ile trwa cały proces reklamacji i wymiany produktu? Od momentu wysłania do Avonu wniosku z uszkodzonym produktem. I czy od razu to wymienią?
to zależy kiedy złożona reklamacja
ale napewno jak uznają reklamację to produkt dołaczają do najbliższego zamówienia
Stary 2012-06-21, 18:43   #1692
FikcjaJestModna
Wtajemniczenie

Cytat:
to zależy kiedy złożona reklamacja
ale napewno jak uznają reklamację to produkt dołaczają do najbliższego zamówienia
Dodałam na katalogowym zdjęcia tej "usterki" (zrobiłam telefonem, ponieważ mój aparat został u TŻa; najważniejsze widać). Myślisz(myślicie), że to się łapie? W końcu zapłaciłam, to wymagam, a to ewidentnie jest wyłamane, i to z obu stron. Trochę utrudnia dokręcanie, ale można sobie z tym poradzić. Ale nawet gdyby nie było problemów z zamykaniem to produkt tak nie powinien wyglądać.

Gdyby jednak nie uznali reklamacji, to produkt wraca czy jak to jest?
Stary 2012-06-21, 19:00   #1693
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Czy próbowałyście już tych nowych kremów koloryzujących Anew? Ja wysmarowałam się dzisiaj biało-czerwonym Reversalist i niestety to nie dla mnie. Mam cerę mieszaną, świecę się po nim bardzo i w ogóle jakoś się słabo wchłania. Poza tym, myślałam, że on będzie koloryzujący, a on jest biały z jakimiś drobnymi ziarenkami (wygląda jak piasek) i żadnego koloru nie nadaje. Myślałam, że te ziarenka będą pękać przy rozsmarowywaniu i będzie jakiś delikatny kolor, a tu nic
Kupiłam Mamie złotą wersję i kolor jest, ale bardzo delikatny, taki naturalny. Daje glow, ale tego się spodziewałam
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:19   #1694
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam na katalogowym zdjęcia tej "usterki" (zrobiłam telefonem, ponieważ mój aparat został u TŻa; najważniejsze widać). Myślisz(myślicie), że to się łapie? W końcu zapłaciłam, to wymagam, a to ewidentnie jest wyłamane, i to z obu stron. Trochę utrudnia dokręcanie, ale można sobie z tym poradzić. Ale nawet gdyby nie było problemów z zamykaniem to produkt tak nie powinien wyglądać.

reklamuj, uznają
Stary 2012-06-21, 19:49   #1695
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, ja na razie takiego info nie mam, ale wcześniej dziewczyny pisały, że dostawały sms-a, że paczka vzeka na poczcie i szły odbierać
Ale to jak zamawiasz na odbiór na poczcie, a nie regularną. Ale kręcicie dziewczyny

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

Wyślij wiadomość ze strefy do nich ze zdjęciem. Pewnie przyślą Ci nowe, a te każą zostawić.
Ewidentnie są uszkodzone.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:53   #1696
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ale to jak zamawiasz na odbiór na poczcie, a nie regularną. Ale kręcicie dziewczyny
normalnie
nie regularna tylko odbiór na poczcie - tak zaznaczasz jak wybierasz formę dostawy
Stary 2012-06-21, 19:57   #1697
theMonique
Zakorzenienie

ja juz mam pierwsza klotnie na poczcie za soba... no nie wiem, ale ja jakos nie umiem sie dogadac z tymi babami
paczke zamowilam w piatek po 11 (data dostawy 20.06), we wtorek rano dostalam sms, ze w srode moge odebrac paczke juz o 8, ale nie mialam jak i poszlam tuz przed 17 - baba nie dosc, ze guzdrala sie z nia 20 minut to na koniec do mnie z tekstem, ze niestety, ale nie wyda mi paczki, bo nie moze wydrukowac potwierdzenia (druga babka skopala cos z etykieta przy przyjmowaniu przesylki dzien wczesniej) i zaprasza mnie jutro powiedzialam, ze chyba sobie zartuje, bo ja dzis bez paczki stad nie wyjde itp. itd. wyszlo na to, ze kosmetyki wyciagnelam i zostawilam im pudelko z numerem przesylki, spisaly sobie nr dowodu a podpisac mam przy okazji
oj predko juz nie skorzystam z tej opcji

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
normalnie
nie regularna tylko odbiór na poczcie - tak zaznaczasz jak wybierasz formę dostawy
ale Wenres pisze o dostawie regularnej
albo ja juz sie pogubilam

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:22   #1698
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie
No ale tu jest mowa o regularnej. Wtedy Ci przyniosą do domu.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
No dokładnie
Stary 2012-06-21, 20:23   #1699
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
No ale tu jest mowa o regularnej. Wtedy Ci przyniosą do domu.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

No dokładnie
dziewczyno weź przeczytaj dobrze wpis Wenress, a nie się mnie czepiasz
pisze przecież, że jak zostawią na poczcie to by robiła awanturę
Stary 2012-06-21, 20:43   #1700
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

a co do ultra violet moim zdaniem fiolecik jest intensywny, widoczny na oku bardzo,bardziej bym nie chciala,
No właśnie, jest bardzo widoczna na oku, wygląda z daleka bardziej jak czarna a nie takiego efektu się spodziewałam. Nawet jak koleżanka stała 2 m ode mnie to pytała co to za kolor, bo nie było widać.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:06   #1701
eleonorka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja juz mam pierwsza klotnie na poczcie za soba... no nie wiem, ale ja jakos nie umiem sie dogadac z tymi babami
paczke zamowilam w piatek po 11 (data dostawy 20.06), we wtorek rano dostalam sms, ze w srode moge odebrac paczke juz o 8, ale nie mialam jak i poszlam tuz przed 17 - baba nie dosc, ze guzdrala sie z nia 20 minut to na koniec do mnie z tekstem, ze niestety, ale nie wyda mi paczki, bo nie moze wydrukowac potwierdzenia (druga babka skopala cos z etykieta przy przyjmowaniu przesylki dzien wczesniej) i zaprasza mnie jutro powiedzialam, ze chyba sobie zartuje, bo ja dzis bez paczki stad nie wyjde itp. itd. wyszlo na to, ze kosmetyki wyciagnelam i zostawilam im pudelko z numerem przesylki, spisaly sobie nr dowodu a podpisac mam przy okazji
oj predko juz nie skorzystam z tej opcji

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Ja teraz też jedną zamówiłam na pocztę bo koleżanka spóźniła się dzień z zamówieniem a u mnie paczkomatu nie ma więc zamiast płacić za kuriera to przejdę się na pocztę, chodź też zastanawiam się czy to dobry pomysł bo u mnie na poczcie też zawsze jakiś problem a osoby, które tam pracują to żółwie nie wiem jak można żyć na takich zwolnionych obrotach
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:18   #1702
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyno weź przeczytaj dobrze wpis Wenress, a nie się mnie czepiasz
pisze przecież, że jak zostawią na poczcie to by robiła awanturę
No przecież przeczytałam właśnie i ona pisze o regularnej dostawie, którą teraz będzie realizować w niektórych miejscach poczta. I przyniosą do domu, a nie przyślą smsa. Mogą zostawić awizo-jak to poczta.
A Ty jej odpisałaś, że dziewczyny pisały, że dostawały smsa. Sms przysyłają jak zamówisz na odbiór paczki na poczcie.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
Ja teraz też jedną zamówiłam na pocztę bo koleżanka spóźniła się dzień z zamówieniem a u mnie paczkomatu nie ma więc zamiast płacić za kuriera to przejdę się na pocztę, chodź też zastanawiam się czy to dobry pomysł bo u mnie na poczcie też zawsze jakiś problem a osoby, które tam pracują to żółwie nie wiem jak można żyć na takich zwolnionych obrotach
Myślę, że w sumie lepiej odebrać na poczcie niż płacić za kuriera jeśli ktoś nie ma paczkomatu. A paczkę muszą wydać. Ja akurat zamawiam zawsze na paczkomat(wcześniej na oddział inpostu jak nie było paczkomatu) więc z poczty nie będę korzystać, bo tam jednak często są kolejki (choć to też zależy jeszcze na jakiej poczcie i w jakich godzinach). Na pocztę mam trochę bliżej, ale i tak muszę jechać samochodem, a często jest w miarę po drodze więc już mi to wielkiej różnicy nie zrobi.

Edytowane przez taka jedna
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:16
Stary 2012-06-21, 21:38   #1703
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
No właśnie, jest bardzo widoczna na oku, wygląda z daleka bardziej jak czarna a nie takiego efektu się spodziewałam. Nawet jak koleżanka stała 2 m ode mnie to pytała co to za kolor, bo nie było widać.
ale ta emerald to juz jest okropna, nie tego sie spodziewałam, właśnie wysłałam zamówienie na drugi termin, dolaczylam do katalogow ten mini katalog i sie rzucili nieziemsko na zapachy.
14 flakoników zamówiłam
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:41   #1704
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ale ta emerald to juz jest okropna, nie tego sie spodziewałam, właśnie wysłałam zamówienie na drugi termin, dolaczylam do katalogow ten mini katalog i sie rzucili nieziemsko na zapachy.
14 flakoników zamówiłam
Ja zamawiałam 9, a tylko wspomniałam o tej ulotce podczas zamawiania na pierwszy termin, bo wcześniej nie dałam rady dać klientkom.
Stary 2012-06-21, 21:57   #1705
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Kupiłam Mamie złotą wersję i kolor jest, ale bardzo delikatny, taki naturalny. Daje glow, ale tego się spodziewałam
Może na innych to widać glow, ja się świecę jak psu .... A koloru to nie widzę.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:15   #1706
senwinowajcy
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie bo jakoś głupio mi pytać mojej liderki :P
Czy w przypadku nowej konsultantki te produkty po promocyjnych cenach(pierwszym był planet spa) to powinnam go wpisac w pierwszym zamowieniu czyli kat 8 czy dopiero w kolejnym jak juz beda wiedzieli ze spelnilam wszystkie waunki i nic nie zwrociłam ? Wpisalam w pierwszym to pokazywalo mi za nia 0zł w strefie a nie przyszła w paczce. Mam nadzieje że jakoś zrozumiecie o co mi chodzi
senwinowajcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:28   #1707
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
14 flakoników zamówiłam
Mi akurat się emerald bardzo spodobała Nie miałam wcześniej, a paczka przyszła o 20 jednak
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:42   #1708
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
ja testowałam, też się swiecę okropnie kolor nadaje dość widoczny zależy jaka masz karnację, ja mam jasną fajna alternatywa dla podkładu na lato, ale chyba dla suchej skóry
Stary 2012-06-21, 23:01   #1709
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wysłałam zamówienie na drugi termin, dolaczylam do katalogow ten mini katalog i sie rzucili nieziemsko na zapachy.
14 flakoników zamówiłam
Cytat:
Ja zamawiałam 9, a tylko wspomniałam o tej ulotce podczas zamawiania na pierwszy termin, bo wcześniej nie dałam rady dać klientkom.
A ja nie dostalam wcale minikatalogow. W poprzednim zamowieniu nie bylo bo za szybko zamowienie wyslalam bo az na I termin regularny, a teraz nie dostalam bo "MINIKATALOG ZAPACHY K09 (SAM)
Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie
zamawiać"
Moje klientki widac nie zasluguja....
Stary 2012-06-21, 23:58   #1710
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
A ja nie dostalam wcale minikatalogow. W poprzednim zamowieniu nie bylo bo za szybko zamowienie wyslalam bo az na I termin regularny, a teraz nie dostalam bo "MINIKATALOG ZAPACHY K09 (SAM)
Brak w magazynie. Produkcja zakończona - prosimy nie
zamawiać"
Moje klientki widac nie zasluguja....
Ja dostałam na drugi termin ponad 20, a teraz na pierwszy termin z K9 jedną sztukę. W sumie na szybko pokazałam jeden, który miałam w torebce klientkom, które widziałam przed składaniem zamówienia i zaraz miałam zamówienia na wody(jednej tylko napisałam, że jej ulubione Celebre jest tak tanio). Zawsze dawali minikatalogi razem z katalogami, a teraz to nie wiem co im się tak to opóźniło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości