|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marina
![]() Marzena koleżanka miała do sprzedania, bo jej córka dostała takie dwa,ale już oferta nieaktualna...to chyba znak, że mam go nie kupować choć zdjęcie od Dziubka kusi ! Krowa może i fajna,ale wiem że na jeden dzień u mojej damy,raczej wolałaby tą trampoline chyba tak to się nazywa to coś co jest modne no i krowa mnie nie kreci :PKTÓRE DZIECKO MA 1 DRZEMKE W DNIU ? i o której idzie już spać na noc ?! |
|
|
|
#3692 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rowerka to nie miałam zamiaru kusić |
|
|
|
|
#3694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w sumie jedynym kryterium powinno być to, jak przybiera na wadze. Jak nie za mało i za dużo, to niech sobie je i po 2 talerze Ile teraz Emi waży? No to sobie nie odsapniesz...Po którym? ![]() Cytat:
Też uwielbiam takie prezenty, ale teraz jakoś nie pomyślałam. Świetna musi być ta książeczka ![]() Marzena, może mi ją oddasz, co? Kocham Twoją córkę! Jest absolutnie przepiękna, doskonała, z dnia na dzień coraz bardziej I nie ma w tym cienia przesady ani słodzenia - po prostu mnie zachwyca ![]() Wow, Wow, Wow!!! Brawoooooo!!! ![]() Cytat:
![]() 2. Fajnie, że wszystko dobrze ![]() 3. Czemu mnie to nie dziwi? ![]() Cytat:
STOOOOOOO LAAAAAAAA!!! Super się w tym prezentuje. I kolor piękny (do sandałków mu pasuje ).I cały czas mu się podoba? Nie znudził się? Sorki za te ciągłe pytania ![]() Była wczoraj chwilę i pisała, ze chore są, poza tym humor kiepski ![]() Cytat:
![]() Jestem słomianą wdową. Do niedzieli. W związku z tym postanowiłam nie kisić się w mieście i jutro po południu pojedziemy z Tymciem na działkę Boję sie trochę spania tam, bo dotąd było zawsze źlę (bardzo źle), no ale może... Jak będzie ok, zostanę do niedzieli, a jak nie da mi pospać w ogóle to wrócę w sobotę wieczorem.A, Tymuś okropnie się poci. Przeraźliwie. Też tak macie? Przy piersi oczywiście najwięcej, ale to chyba niestety normalne. Ale dziś nawet bez tego był cały mokry. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- A co leci? I czemu nie mecz? ![]() U mnie jeszcze dylematów rowerkowych ciąg dalszy Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym? Tak sprawnie? Bo zastanawiam sie jeszcze nad sensem kupowania tego smarta... Bo jeśli by się to stało, to raczej na urodziny, a to koniec sierpnia. czyli koniec sezonu niebawem, więc w tym roku długo by na tym nie pojeździł. potem na wiosnę jeszcze tak. A w lato może już taki biegowy by można kupić, co? Niespełna 2-latek by sobie na tym poradził czy nie? Czy biegowy to dopiero za dwa lata, jak będzie miał trochę ponad 2,5 roku?
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lasencje
![]() Nie pisałam bo mam mały sajgon w domu. Filipowi idzie czwórka górna i jest masakra a dodatkowo jest chory. I tu mam pytanie do Was. Miał wysoką gorączke dochodziło do 39 st. po nurofenie spadało jak ręką odjął. Byliśmy u pediatry i wszędzie czysto, jedynie gardlo delikatnie zaczerwienione. Dostaliśmy tylko witaminy bo powiedziała, że to jakiś wirus i powinno samo przejść. No i nurofen podajemy 2x dziennie wiec nie wiem czy ma gorączke czy nie. Max po nurofenie ma 37,5. No i wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku i dzisiaj jest bardziej czerwona i dochodzi do szyi już. To ta 3dniówka ? ![]() :conf used:zanetaaa Filip odkąd chodzi do żłobka (czerwiec) to był przeze mnie przestawiany na jedną drzemkę. Bo tak to spał koło 11- 40 min, a potem kolo 15- do 2 h. Teraz idzie do żłobka na 9 do 12, tam je zupke, wracamy i idzie od razu spać od 1,5-3 h. Zależy od dnia i poziomu wymęczenia :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-21 o 21:19 |
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy na razie jest bez zmian , jak mu się odmieni to dam znać ![]() wiesz co pytałam tż bo sprzedawał kilka lat te rowerki i wg niego właśnie okres 2,5 r jest najlepszy, dla młodszych to raczej za wcześnie choć pewnie są wyjątki |
|
|
|
|
#3697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1 - ![]() 2 - a chyba że tak Choć dla mnie najlepsza zabawa na takich imprezach zaaczyna się po zmroku ![]() 3 - tak! Niestety, chwilę się przytula i płyniemy oboje...a i bez przytulania całą główkę ma mokrą ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
ania no właśnie zachowuje się normalnie. Bawi się ,szaleje jak zawsze. Ząbek go męczy ale to inna bajka. Poza tym ADHD jak zawsze
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek niby 8800g,piszę niby bo ważyła ją na siedząco... i jakoś ta waga do mnie nie dociera,bo wydaję mi się że waży więcej.
Pytam o drzemki, bo moja drugi dzień pada o 12stej śpi do 2h i potem zero drzemek i ok 19:30 już powoli odpływa,więc chyba się przestawia na 1 drzemkę... Zmalowana a dlaczego trzymasz go w żłobku tylko do 12stej? Nie lepiej go wprowadzać już na dłuzej, bo jak znajdziesz pracę to raczej będziesz do później pracowała,nie?chyba, że Twoja mama go będzie odbierała go tak wcześnie? Możliwe, że trzydniówka jak wysypka,co z tą wysypką się wg robi?smaruje się czymś? Co do wirusa, to moja dama miała katar jeden dzięń że lało się jej i lało czułam też, że ma ciepłe niż zazwyczaj ciało,ale nie było to aż takie ciepłe, żeby była gorączka,dostała nurofen na noc i przed drzemką południową,zwiększyłam cebionmulti do 5 kropel do tego dałam calcium i nasivin do nochala i przeszło póki co, tzn kozy się jeszcze trochę pasą,ale już jest zdecydowanie lepiej. Agni Ja też chętna na zobaczenie zdjęcia
|
|
|
|
#3700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż już nie pamiętam kiedy na weselu była Ponad 3 lata temu...3. Dokładnie tak! Czyli to norma... Ale podczas jedzenia, to po główce prawie ciurkiem leci. Aż spływa na moją rękę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Sarita z mamusią i tatusiem na doczepkę dziękują ciociom za życzenia Po krótce, bo nie mam weny i humor nadal kiepski. U nas nadal żar leje się z nieba, młoda spocona, potówki ma pod włosami a szyi. Dwie burze przeszły obok, postraszyło o tyle. Marina gratulacje wakacjeeeeOliweczka ależ Julka się zrobiła podobna do Ciebie, zwłaszcza z profilu(a) . Alibany nowy avek Marzena co za blondyna! z takiego czarnulca zrobiła się anielica Dziubek widać że mu sie podoba ![]() A co do skoczków: one podobno nie są polecane przez fizjoterapeutów i innych znachorów, bynajmniej do 2 r. ż. Kształtują złą postawę i za bardzo obciążają kręgosłup ( tak kiedyś czytałam..) Agni świetny pomysł na prezent, no! masz pomysł dziewczyno.
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całoroczny wymoczek
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny pomocy, po anty na 95% mam uczulenie po wyjściu na słońce , co robić ? odstawić ?? no szlag mnie trafi , jeszcze tego mi trzeba
|
|
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boskie zestawienie ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
A czym to sie objawia? Plamami na skórze?
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta bo nie stać mnie dawać dziecko na dłużej to raz, dwa siedze w domu więc po co on ma być w żłobku w tym czasie dłużej, trzy w żłobku jak będę pracować będzie max 4 h, następne 4 h moja chrzestna go bierze do opieki. Mama mi nie pomoże za bardzo bo pracuje.
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, tu o tym trochę piszą: http://www.obcasy.pl/artykuly.php?dz..._art=513&pdz=1
I tu: http://www.grupy.senior.pl/uczulenie...785,p,1,2.html
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później spać idzie ok. 20.
|
|
#3709 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Tak, tak, tak!!!Ewa nic nie przeoczy...
Cytat:
Cytat:
) Ewka tez nie lubi truskawek,krzywi sie jakby jadła cytryne . Szukałam dzisiaj tego Leona ale u Nas nie maCytat:
Cytat:
Biedni Wy strasznie...ciekawe jak przy całym etacie znalezc czas na codzienne odkurzanie, sprzatanie, pranie-dużo siły Wam zyczeDla pocieszenia dodam, że mój brat miał alergie na wszelkie roztocza...mama sprzatała jak szalona, pokój brata oprózniła do minimum ale szybko minęło Cytat:
Ale słodziak! Rzeczywiście sie zaokrągliła Ja przytyłam w ciązy 7kg, smarowałam sie całe dnie a i tak mam brzuch pociety ![]() Cytat:
.![]() ![]() Piekna Ty...
|
||||||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
tak czerwone, swędząco -piekące zmiany na skórze
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A wiesz, ze tak
Cytat:
ok. 12 zupka z iloscia to roznie, czasem tylko odpowiednik malego sloiczka, a dzis akurat caly duzy ok. 15 deserek ok. 17 podjada cos z talerzy dziewczyn jak jedza obiad po przedszkolu ok. 20 150 ml mm w nocy w razie pobudek tylko uu, czasem tylko ciumka i nic nie ssie, czasem ssie w dzien tak samo, minimum 2 razy je, ale widze, ze juz mu to nie wystarcza, juz nie jest to samodzielny posilek Cytat:
Marina gratulacje! |
||
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa właśnie.
Byłam w PORADNI WAD POSTAWY, i doktorek dał mi wskazówki co do chodzenia damy. 1.Ma chodzić jak najwięcej na bosaka, po piasku, trawie gdziekolwiek - ma złapać jak najwięcej bodźców. 2.Nóżka do środka od czasu do czasu będzie jej uciekać, bo kształtuje jeszcze swój chód. 3.Buty sztywny w pięcie miękki przy paluszkach. 4.Jeżeli dziecko będzie siadać nie prostując nóżek tzn będzie miał je zgięte i na zewnątrz - nie wiem czy rozumnie pisze? to od razu oduczać i prostować nogi, bo to może mieć wpływ na przyszłość w chodzeniu i wtedy dziecko może wkładać nóżki do środka. Zmalowana achaaaaa...
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny wymoczek ![]() oj...nie stosuję więc się nie znam niestety, a zmiana na inne nie pomoże?
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Układać w literę V do tyłu ? o to Ci chodzi ? Mój Filip tak robi i z tym walczymy, bo przez to nóżki się też wykrzywiają.
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
tez mi si ete krowy/osiolki podobaja ale moj siostrzeniec przegryzl taka zabawke :P wiec na razie z moim gryzakiem sie wstrzymuje
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie nie wiem , ale raczej nie bo wszędzie jest napisane ,że w przypadku stosowania anty należy unikać opalania bo mogę wystpować takie reakcje Brumeczku no i nic się nie dowiedziałam uczulenie na słońce to ja mam i żyję z nim ale tylko na "pierwsze" mocne słońce i już miałam w tym sezonie to za sobą a tu nagle tabletki 2 dni biorę i taka niespodzianka
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brumek Ja kibicuje tylko z tż, nie ma go do pon wiec ogladam melodramaty ![]() Zazdroszcze samotnego wypadu!Najwyżej wrocicie po jednej nocce...może Tymkowi tym razem sie spodoba Sarenka wciaż ta sama!!!Wogóle jej sie nie zmieniły rysy twarzy! Efka co miesiac wyglada inaczej ![]() mam 2 pytania: Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie? Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie o to Dosłownie 5 razy mi powtarzał, żeby na to zwracać uwagę. Moja tak na szczęście nie robi, bo jej nie wygodnie, od czasu do czasu oczywiście tak zrobi,ale prostuje po chwili nogi. Powiedział, że takie siedzenie ma wpływ na dalszy rozwój chodzenia... i na biodra,a biodra z tego co pamiętam mówił, że rozwijają się do 15stego roku życia... |
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool prosze przypomnij jaka ksiazke polecałas Marinie?
Jeszcze foteczki z basenu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

no i krowa mnie nie kreci :P

No to sobie nie odsapniesz...

Emil z paczką pampersów: " a gdy nadejdzie czas, że będziesz ich potrzebował to się z toba chętnie podzielę"
Kocham Twoją córkę! Jest absolutnie przepiękna, doskonała, z dnia na dzień coraz bardziej 

zębole
. Szukałam dzisiaj tego Leona ale u Nas nie ma