|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
dziękuję dziewczyny za info odnośnie tej poradni
![]() My dzisiejszy makaskrycznie duszny dzień spędziliśmy na wsi, przynajmniej było czym oddychać Pierwszy raz jechałam z Antkiem sama samochodem, bałam się trochę że mi się rozwyje czy coś, ale w sumie lubi chyba jeździć, ślinił się i sobie paczył (sprawdzałam lusterkiem )A poza tym odkryłam Lecha bezalkoholowego, właśnie sobie popijam, no wspaniały jest ![]() A tu nasza przyczepka w akcji: |
|
|
|
#2252 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Przyczepka fajna
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis bylismy w sklepie i kupilam Hani 2 bodziaki bez rekawow i bawelniana sukienke i... zapomniaalm zabrac towaru ze sklepu
ale pod wieczor sie zorientowalam i zadzwonilam tam jutro mam jechac po to
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smiac mi sie chce bo wtedy dziwnie na mnie patrzy![]() tez bym chciala pospac ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocny koszmar...
Mały spał pięknie do 2giej z przerwą na karmienie. Potem zrobiliśmy zmianę i mąż poszedł spać a ja dałam jeść... I zaczęło się... Najpierw ulewanie, bo je strasznie łapczywie, potem kupa, oczywiście przy tym ryk... Położna mówiła, żeby modyfikowanego nie dawać częściej niż raz na 3 godziny a on chce jeść. Uległam i dałam, nie pomogło. Kazała nie dawać więcej niż 45ml. I ciągle wyje, zachodzi się. Nie wiem co z nim zrobić jak tak płacze... Jeszcze cyce mnie bolą, bo nie będę karmić a mam nawał pokarmu. Biorę witaminę B, ale nie wiem jak sobie jeszcze pomóc. |
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca, a jesteś pewna że płakał z głodu? Może płacze, bo jest zmęczony i nie chce jeść tylko ssać (i spać
po prostu? Spróbuj może dać mu smoka, odizolować wszystkie bodźce i utulić, może się ulula. A jak się tak mocno drze, to może go boli brzuszek, może już za dużo zjadł?A na piersi zimna kapusta |
|
|
|
#2258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym tak jak napisała pola_m, spróbuj smoczka może to zaspokoi potrzebę ssania. Trzymaj się kochana ![]() Co do nawału (też to przeszłam, a młoda nie umiała zassać piersi) to obkładałam je zimną kapustą, albo jeżeli masz laktator to odciągnij. |
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz daję do mleka delikol. I zrobiłam też 60ml. Zjadł 40 i zasnął. Cytat:
![]() Kapustę dziś kupimy. Mały śpi i coś posapuje, przez usta oddycha... Chyba trzeba będzie nosek wyczyścić. Jeszcze tego nie robiłam, w szpitalu nawet nic na ten temat nie mówili. Więcej tam nie rodzę.... |
||
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
U nas podejście pierwsze do samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Jakieś rady??
Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tacca ja tez nie karmię co 3 godziny,daję mu butlę wtedy kiedy jest głodny,czasami co 1,5 godziny ale wypija wtedy 60ml bo herbatka próbuje oszukać,to owszem wypije ale o mleko i tak krzyczy
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zastanawiam jak nauczyć małego spać w łóżeczku. Może jak zaśnie to go odkładać? Stopniowo jakoś, nie wiem... ![]() W zasadzie mimo tego nocnego płaczu spałam więcej niż w szpitalu... I czuję się bardziej wypoczęta. Bo tam to już jak zombie zaczynałam się czuć. Dom to dom... |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Pozwolicie, że się przyłaczę do Was Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak ![]() 1 maja urodziłam córeczkę- Hanię |
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam jakie herbatki kupić. Może dziś pójdziemy. Wodę próbowałam dawać, ale nie chciał. Chyba na wszelki wypadek i tak trzeba będzie mieć butelkę z wodą... Kot się powoli oswaja. Nie jest agresywny. Nie podchodzi też do dziecka. Ma trochę jakiś żal do mnie, ale też bez agresji. Na wszelki wypadek jeszcze kilka nocy będziemy czuwać... Dziś jak karmiłam to przysiadła na oparciu fotela, ale bez złości tylko przez ciekawość, popatrzyła i poszła.
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Maja zasypia przy mnie, poźniej do łozeczka ja kłade i nie budzi sie, w dzien czasami na łozku ja zostawiam.
Dzis mamy popołudniu pierwszych gosci, boje sie jak bedzie, czy Majcia nie bedzie sie darła, najlepiej jakb spała, bo przy cycu to ja nie chce siedziec z goscmi. |
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jesli chodzi o spanie w łóżku rodziców dziecka to ja drugi raz tego błędu nie popełnie
No i od początku Szymuch śpi u siebie,czasem marudzi,popłakuje ale ja jestem twarda,uspokajam go nie biorąc go na ręce i on zasypia.Jak widzę że jest śpiący bach do łóżeczka,nawet teraz marudził mi w leżaczku położyłam do łóżeczka i śpi ![]() Nie uważam też że to że nie śpi ze mną brakuje mu miłości,tulę go i tak dalej kiedy nie śpi. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Próbuj wodę,nie za pierwszym razem to za którymś wypije.
|
||
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja herbatke koperkowa z Hippa pije, ale małej nie daje. Powinnam?
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie wiem gdzie mąż schował gruszkę...
Psiknęłam w nosek disnemarem... Przymknął usteczka i nawet się nie obudził...
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodę myślę, że trzeba dawać, jak chce to wypije, jak nie, to nie. Tu przymusu nie ma. A jak jest gorąco, to przecież pić musi mu się chcieć.
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
karmisz piersią,prawda?To chyba nie musisz,choć niby przenika tylko 30% do pokarmu tego co my zjemy.Szczerze to nie wiem,może kttoś się wypowie na ten temat... ja pewnie bym dała ale to tylko moje zdanie...
Szymon w szpitalu darł mi się,dopiero jak dostał butle i wypił 80 zasnął,ja wtedy nie miałam pokarmu jeszcze.w gorąc każdemu chce się pic |
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Piersią karmie, boje sie jej dac butle po całej akcji z dokarmianiem małej ze znów poczuje butle i z cyca nie bedzie chciała jesc.
|
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie dostałam i miałam do Ciebie pisać, ale wczoraj miałam odwiedziny koleżanki i byłam lekko niedostępna. My wkładamy do łóżeczka od początku i śpi sam. Przy cycu też zdarza mu się usnąć. Ale najczęściej robię tak, że jak wiem, że najedzony, czysto ma to odkładam do łóżeczka. Pokwęka, postęka 15-20 minut i zasypia. Czasami daję mu smoczek, a czasami daję mu mojego palca do ssania, bo smoczkiem pluje.
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
tak sobie zerknęłam na pierwszą stronę i za chwilę wyjdzie na to, że będę najbardziej przeterminowaną mamą na wątku... kolejne ktg w poniedziałek czekałam dzisiaj pod szpitalem na otwarcie przychodni i to jak wyła jedna rodząca zjeżyło mi skórę... a tak poza tym jakoś nie mogę się tu wbić
|
|
|
|
#2276 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale otuliłam, pokołysałam łóżeczkiem, wepchałam smoka (na siłę, bo nie daje się oszukiwać ) no i śpi już prawie godzinę Cytat:
Wiesz co ja stwierdziłam, że nie będę dziecku dawać pseudo herbatki, która w 97% składa się z glukozy. Mój i bez dodatkowych cukrów ładnie przybiera na wadze. Zawsze na problemy brzuszkowe można kupić prawdziwy koper włoski i zaparzać ziarenka. Cytat:
![]() Śniło mi się dzisiaj, że lekarz kazał mi się poseksić z mężem
|
|
#2277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robię tak jak nakarmiony pielucha sucha to do łóżeczka włączam samą melodyjkę w karuzeli daje smoka jak chce, lubi też mieć pieluszkę kolo buzi i odchodzę trochę dalej. Mały trochę stęka jak mocniej to podchodzę coś mu śpiewam pogłaszcze i odchodzę czasem tak do trzech razy i zasypia chyba że jest naprawdę nie jego dzień i widzę że marudny i zmęczony to go w wózku wożę.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
sama bym taką chciała ale taka to pewnie sporo kosztuje wiec zostają spacery
|
||
|
|
|
#2278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My w ogóle zrobiliśmy coś takiego, że kołyska jest tylko do spania - nie ma tam zabawek i żadnych rozpraszaczy. Jak widzę, że jest zmęczony (nie śpi od dłuższego czasu, marudzi - tak pojękuje i ma małe oczka) to biorę go do sypialni, zasłąniam okno, otulam, daję smoka, i, jak trzeba, śpiewam i kołyszę. I zasypia. W ogóle dziewczyny, polecam prowadzenie "kalendarzyka" Brzmi to dosyć dziwacznie być może, ale autentycznie się przydaje. I upierdliwe może się wydać (ale to w ogóle nie zabiera czasu)Ja notuję, kiedy i ile je (i z którego cycka), zmiany pieluch i spanie. Dni są dosyć podobne do siebie, często nie pamiętam, o której go karmiłam, albo kiedy mu zmieniałam pieluchę, albo stwierdzam, że coś dzisiaj nie śpi, albo coś dzisiaj za dużo śpi - no i takie zapisywanie mi pozwala weryfikować to. Jak np widzę, że o 10 zaczął jeść i ssał przez pół godziny, to, jeśli płacze o 11 i nie jestem pewna o co mu chodzi, to raczej mogę być pewna, że to nie na jedzenie. Itd. Cytat:
Maya, trzymam kciuki za rozwój sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
I generalnie, one w sumie nie tracą na wartości, więc jak nasze dzieci wyrosną (przyszłościowo kupiliśmy dwuosobową), to ją sprzedamy i część kasy się zwróci.
|
|||
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Selka - gratuluję maluszka!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

(sprawdzałam lusterkiem
)

ale pod wieczor sie zorientowalam i zadzwonilam tam
jutro mam jechac po to 

Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...

kolejne ktg w poniedziałek
ale otuliłam, pokołysałam łóżeczkiem, wepchałam smoka (na siłę, bo nie daje się oszukiwać