Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 21:42   #2251
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

dziękuję dziewczyny za info odnośnie tej poradni

My dzisiejszy makaskrycznie duszny dzień spędziliśmy na wsi, przynajmniej było czym oddychać Pierwszy raz jechałam z Antkiem sama samochodem, bałam się trochę że mi się rozwyje czy coś, ale w sumie lubi chyba jeździć, ślinił się i sobie paczył (sprawdzałam lusterkiem)

A poza tym odkryłam Lecha bezalkoholowego, właśnie sobie popijam, no wspaniały jest

A tu nasza przyczepka w akcji:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg antek-8211.jpg (119,7 KB, 84 załadowań)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:51   #2252
inwytka
Raczkowanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

My dzisiejszy makaskrycznie duszny dzień spędziliśmy na wsi, przynajmniej było czym oddychać Pierwszy raz jechałam z Antkiem sama samochodem, bałam się trochę że mi się rozwyje czy coś, ale w sumie lubi chyba jeździć, ślinił się i sobie paczył (sprawdzałam lusterkiem)

A poza tym odkryłam Lecha bezalkoholowego, właśnie sobie popijam, no wspaniały jest

O! Nie wiedziałam, że jest Lech bezalkoholowy. Muszę poszukać w sklepach, bo Karmi już mi się znudziło. Piłam też ostatnio Bavarię jabłkową, ale droga i w smaku średnia.
Przyczepka fajna szkoda, że mój tż nie przepada za jazdą na rowerze, bo też byśmy urządzali sobie przejażdżki we trójkę

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:30   #2253
moniczka1302
Wtajemniczenie

dzis bylismy w sklepie i kupilam Hani 2 bodziaki bez rekawow i bawelniana sukienke i... zapomniaalm zabrac towaru ze sklepu ale pod wieczor sie zorientowalam i zadzwonilam tam jutro mam jechac po to
Stary 2012-06-21, 22:30   #2254
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Dziewczyny kiedy dziecko może przesypiać noce???
Dobre pytanie Też bym cgciała pospac dluzej. Ja mam jeszcze inny problem bo Mała nauczyła sie wstawac 0 4ej i juz zaczyna dzien. Kurde, jak ja oduczyc tego?

Aga_bre dostalas moja wiadomosc???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:40   #2255
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie Też bym cgciała pospac dluzej. Ja mam jeszcze inny problem bo Mała nauczyła sie wstawac 0 4ej i juz zaczyna dzien. Kurde, jak ja oduczyc tego?

moze wieczorem troche ja wymecz,a o 4 na karmienie nie rozbudzaj jej, ja praktycznie nic do Mariusza nie mowie smiac mi sie chce bo wtedy dziwnie na mnie patrzy
tez bym chciala pospac

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dzis bylismy w sklepie i kupilam Hani 2 bodziaki bez rekawow i bawelniana sukienke i... zapomniaalm zabrac towaru ze sklepu ale pod wieczor sie zorientowalam i zadzwonilam tam jutro mam jechac po to

ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 04:14   #2256
Tacca
Zakorzenienie

U nas nocny koszmar...
Mały spał pięknie do 2giej z przerwą na karmienie. Potem zrobiliśmy zmianę i mąż poszedł spać a ja dałam jeść... I zaczęło się... Najpierw ulewanie, bo je strasznie łapczywie, potem kupa, oczywiście przy tym ryk...
Położna mówiła, żeby modyfikowanego nie dawać częściej niż raz na 3 godziny a on chce jeść. Uległam i dałam, nie pomogło. Kazała nie dawać więcej niż 45ml. I ciągle wyje, zachodzi się. Nie wiem co z nim zrobić jak tak płacze...

Jeszcze cyce mnie bolą, bo nie będę karmić a mam nawał pokarmu. Biorę witaminę B, ale nie wiem jak sobie jeszcze pomóc.
Stary 2012-06-22, 07:29   #2257
pola_m
Wtajemniczenie

Tacca, a jesteś pewna że płakał z głodu? Może płacze, bo jest zmęczony i nie chce jeść tylko ssać (i spać po prostu? Spróbuj może dać mu smoka, odizolować wszystkie bodźce i utulić, może się ulula. A jak się tak mocno drze, to może go boli brzuszek, może już za dużo zjadł?

A na piersi zimna kapusta
Stary 2012-06-22, 07:38   #2258
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U nas nocny koszmar...
Mały spał pięknie do 2giej z przerwą na karmienie. Potem zrobiliśmy zmianę i mąż poszedł spać a ja dałam jeść... I zaczęło się... Najpierw ulewanie, bo je strasznie łapczywie, potem kupa, oczywiście przy tym ryk...
Położna mówiła, żeby modyfikowanego nie dawać częściej niż raz na 3 godziny a on chce jeść. Uległam i dałam, nie pomogło. Kazała nie dawać więcej niż 45ml. I ciągle wyje, zachodzi się. Nie wiem co z nim zrobić jak tak płacze...

Jeszcze cyce mnie bolą, bo nie będę karmić a mam nawał pokarmu. Biorę witaminę B, ale nie wiem jak sobie jeszcze pomóc.
Nasza pediatra, powiedziała że jeżeli karmię mm, to też mam karmić na żądanie, na początku Malwina nie wytrzymywała 3 godzin, karmiłam co 2, 2,5 godziny, zjadała 60 ml, spróbuj karmić częściej.
Poza tym tak jak napisała pola_m, spróbuj smoczka może to zaspokoi potrzebę ssania.
Trzymaj się kochana

Co do nawału (też to przeszłam, a młoda nie umiała zassać piersi) to obkładałam je zimną kapustą, albo jeżeli masz laktator to odciągnij.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:01   #2259
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Tacca, a jesteś pewna że płakał z głodu? Może płacze, bo jest zmęczony i nie chce jeść tylko ssać (i spać po prostu? Spróbuj może dać mu smoka, odizolować wszystkie bodźce i utulić, może się ulula. A jak się tak mocno drze, to może go boli brzuszek, może już za dużo zjadł?

A na piersi zimna kapusta
No właśnie nie mam pewności, że z głodu... próbowałam utulić i ululać, ale pomagało tylko na chwilę... Potem mąz wstał i go wziął. Smoka wypluwał, ale tatusuiowy palec super działa. Będę usmokawiać...Wczoraj pierwszy dzień bo w szpitalu nie można było dawać.
Teraz daję do mleka delikol. I zrobiłam też 60ml. Zjadł 40 i zasnął.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Nasza pediatra, powiedziała że jeżeli karmię mm, to też mam karmić na żądanie, na początku Malwina nie wytrzymywała 3 godzin, karmiłam co 2, 2,5 godziny, zjadała 60 ml, spróbuj karmić częściej.
Poza tym tak jak napisała pola_m, spróbuj smoczka może to zaspokoi potrzebę ssania.
Trzymaj się kochana

Co do nawału (też to przeszłam, a młoda nie umiała zassać piersi) to obkładałam je zimną kapustą, albo jeżeli masz laktator to odciągnij.
Dzięki wielkie. U nas co zmiana w szpitalu to inne wytyczne. Wczoraj fajna położna była, taka z sercem i do dzieci i do matek. Ze zrozumieniem...

Kapustę dziś kupimy.

Mały śpi i coś posapuje, przez usta oddycha... Chyba trzeba będzie nosek wyczyścić. Jeszcze tego nie robiłam, w szpitalu nawet nic na ten temat nie mówili. Więcej tam nie rodzę....
Stary 2012-06-22, 09:05   #2260
clauudik
Rozeznanie

U nas podejście pierwsze do samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Jakieś rady?? Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:33   #2261
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
U nas podejście pierwsze do samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Jakieś rady?? Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...
cierpliwości ci życzę jak Szymon mocno płacze podchodze i gadam do niego,jak sie uspokoi odchodzę.ma tez maskotke kolorowa w łóżeczku czasami gada do niej albo poprostu się patrzy.Bądz twarda

Tacca ja tez nie karmię co 3 godziny,daję mu butlę wtedy kiedy jest głodny,czasami co 1,5 godziny ale wypija wtedy 60ml bo herbatka próbuje oszukać,to owszem wypije ale o mleko i tak krzyczy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:34   #2262
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Mój w szpitalu nauczył się podobnie.. I wczorajsza noc to też chyba tego efekt... Pierwsza bez piersi... Trochę mam wyrzuty sumienia, ale nie chcę karmić, bo się oboje denerwujemy. Dziś mi zasnął po karmieniu na rękach potrzymałam trochę, ale dałam mężowi. I chłopaki śpią razem...
Też się zastanawiam jak nauczyć małego spać w łóżeczku. Może jak zaśnie to go odkładać? Stopniowo jakoś, nie wiem...

W zasadzie mimo tego nocnego płaczu spałam więcej niż w szpitalu... I czuję się bardziej wypoczęta. Bo tam to już jak zombie zaczynałam się czuć. Dom to dom...
Stary 2012-06-22, 09:35   #2263
SELKA*
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Pozwolicie, że się przyłaczę do Was
Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię Fascynatkę noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:41   #2264
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
cierpliwości ci życzę jak Szymon mocno płacze podchodze i gadam do niego,jak sie uspokoi odchodzę.ma tez maskotke kolorowa w łóżeczku czasami gada do niej albo poprostu się patrzy.Bądz twarda

Tacca ja tez nie karmię co 3 godziny,daję mu butlę wtedy kiedy jest głodny,czasami co 1,5 godziny ale wypija wtedy 60ml bo herbatka próbuje oszukać,to owszem wypije ale o mleko i tak krzyczy
O, dzięki! Uspokoiłaś mnie.
Tak się zastanawiam jakie herbatki kupić. Może dziś pójdziemy. Wodę próbowałam dawać, ale nie chciał. Chyba na wszelki wypadek i tak trzeba będzie mieć butelkę z wodą...

Kot się powoli oswaja. Nie jest agresywny. Nie podchodzi też do dziecka. Ma trochę jakiś żal do mnie, ale też bez agresji. Na wszelki wypadek jeszcze kilka nocy będziemy czuwać... Dziś jak karmiłam to przysiadła na oparciu fotela, ale bez złości tylko przez ciekawość, popatrzyła i poszła.
Stary 2012-06-22, 09:42   #2265
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Maja zasypia przy mnie, poźniej do łozeczka ja kłade i nie budzi sie, w dzien czasami na łozku ja zostawiam.

Dzis mamy popołudniu pierwszych gosci, boje sie jak bedzie, czy Majcia nie bedzie sie darła, najlepiej jakb spała, bo przy cycu to ja nie chce siedziec z goscmi.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:43   #2266
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię Fascynatkę noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
Witaj!
Stary 2012-06-22, 09:50   #2267
anulka4771
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o spanie w łóżku rodziców dziecka to ja drugi raz tego błędu nie popełnie Mój filip na początku spał ze mną,bo ja się bałam go do łóżeczka odłożyć,żeby mu się nic nie stało,pózniej miał kolki nauczyłam noszenia,bujania nauka samodzielnego zasypiania to był koszmarPrzestałam go bujać,nosić i walka trwała miesiąc zanim on nauczył się samemu zasypiać.Miejsce obok mnie w łóżku należy do Marcinabo ileż można w kibelku
No i od początku Szymuch śpi u siebie,czasem marudzi,popłakuje ale ja jestem twarda,uspokajam go nie biorąc go na ręce i on zasypia.Jak widzę że jest śpiący bach do łóżeczka,nawet teraz marudził mi w leżaczku położyłam do łóżeczka i śpi
Nie uważam też że to że nie śpi ze mną brakuje mu miłości,tulę go i tak dalej kiedy nie śpi.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Witaj
Cytat:
O, dzięki! Uspokoiłaś mnie.
Tak się zastanawiam jakie herbatki kupić. Może dziś pójdziemy. Wodę próbowałam dawać, ale nie chciał. Chyba na wszelki wypadek i tak trzeba będzie mieć butelkę z wodą...

Kot się powoli oswaja. Nie jest agresywny. Nie podchodzi też do dziecka. Ma trochę jakiś żal do mnie, ale też bez agresji. Na wszelki wypadek jeszcze kilka nocy będziemy czuwać... Dziś jak karmiłam to przysiadła na oparciu fotela, ale bez złości tylko przez ciekawość, popatrzyła i poszła.
Ja nie rozumiem tego,głodzić dziecko każą.ja mam herbatkę koperkową z Hippa od 1 tyg.Ale mojemu wszystko jedno co aby było,wodę też piję jestem ciekawa jakbym coli mu dała czy by wypił Próbuj wodę,nie za pierwszym razem to za którymś wypije.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-22, 09:54   #2268
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja herbatke koperkowa z Hippa pije, ale małej nie daje. Powinnam?
Stary 2012-06-22, 09:55   #2269
Tacca
Zakorzenienie

Kurczę, nie wiem gdzie mąż schował gruszkę... Psiknęłam w nosek disnemarem... Przymknął usteczka i nawet się nie obudził...
Stary 2012-06-22, 09:58   #2270
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nasze słoneczko
śliczana,ale trzyma kciukaski
Stary 2012-06-22, 09:59   #2271
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie rozumiem tego,głodzić dziecko każą.ja mam herbatkę koperkową z Hippa od 1 tyg.Ale mojemu wszystko jedno co aby było,wodę też piję jestem ciekawa jakbym coli mu dała czy by wypił Próbuj wodę,nie za pierwszym razem to za którymś wypije.
No i ja byłam zdziwiona... Przecież jak mu się ulało pół tego co wypił, to pewnie dalej jest głodny. Wodę myślę, że trzeba dawać, jak chce to wypije, jak nie, to nie. Tu przymusu nie ma. A jak jest gorąco, to przecież pić musi mu się chcieć.
Stary 2012-06-22, 10:04   #2272
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
karmisz piersią,prawda?To chyba nie musisz,choć niby przenika tylko 30% do pokarmu tego co my zjemy.Szczerze to nie wiem,może kttoś się wypowie na ten temat... ja pewnie bym dała ale to tylko moje zdanie...
Cytat:
No i ja byłam zdziwiona... Przecież jak mu się ulało pół tego co wypił, to pewnie dalej jest głodny. Wodę myślę, że trzeba dawać, jak chce to wypije, jak nie, to nie. Tu przymusu nie ma. A jak jest gorąco, to przecież pić musi mu się chcieć.
Szymon w szpitalu darł mi się,dopiero jak dostał butle i wypił 80 zasnął,ja wtedy nie miałam pokarmu jeszcze.w gorąc każdemu chce się pic

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-22, 10:06   #2273
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
karmisz piersią,prawda?To chyba nie musisz,choć niby przenika tylko 30% do pokarmu tego co my zjemy.Szczerze to nie wiem,może kttoś się wypowie na ten temat... ja pewnie bym dała ale to tylko moje zdanie...
Piersią karmie, boje sie jej dac butle po całej akcji z dokarmianiem małej ze znów poczuje butle i z cyca nie bedzie chciała jesc.
Stary 2012-06-22, 10:10   #2274
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

My też tak may z Mikołajem. Dzisiaj dzień zaczął o 5 rano.

No właśnie nie dostałam i miałam do Ciebie pisać, ale wczoraj miałam odwiedziny koleżanki i byłam lekko niedostępna.

Cytat:
My wkładamy do łóżeczka od początku i śpi sam. Przy cycu też zdarza mu się usnąć. Ale najczęściej robię tak, że jak wiem, że najedzony, czysto ma to odkładam do łóżeczka. Pokwęka, postęka 15-20 minut i zasypia. Czasami daję mu smoczek, a czasami daję mu mojego palca do ssania, bo smoczkiem pluje.
Stary 2012-06-22, 10:26   #2275
_Maya_
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

tak sobie zerknęłam na pierwszą stronę i za chwilę wyjdzie na to, że będę najbardziej przeterminowaną mamą na wątku... kolejne ktg w poniedziałek

czekałam dzisiaj pod szpitalem na otwarcie przychodni i to jak wyła jedna rodząca zjeżyło mi skórę...

a tak poza tym jakoś nie mogę się tu wbić
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:33   #2276
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki kochana, ale tak ciężko być twardą... Jeszcze jak ta mała gadzina zrobi taką smutną minkę i chodzi mu dolna warga to mi się serce kraje. Ale za nami połowiczny sukces - odłożony do łóżeczka rzez jasna nie chciał spać i kilka razy musiałam go wyciągać i uspakajać. Na końcu dostał cyca i przysnął, ale jak go odstawiłam i odłożyłam do łóżeczka to oczy jak 5 złotych ale otuliłam, pokołysałam łóżeczkiem, wepchałam smoka (na siłę, bo nie daje się oszukiwać ) no i śpi już prawie godzinę
Cytat:
Maja zasypia przy mnie, poźniej do łozeczka ja kłade i nie budzi sie, w dzien czasami na łozku ja zostawiam.
U mnie dokładnie to samo jest. Zawsze odkładam go do łóżeczka. No chyba, że mi się uśnie razem z nim w łóżku podczas karmienia nocnego.
Cytat:
Wiesz co ja stwierdziłam, że nie będę dziecku dawać pseudo herbatki, która w 97% składa się z glukozy. Mój i bez dodatkowych cukrów ładnie przybiera na wadze. Zawsze na problemy brzuszkowe można kupić prawdziwy koper włoski i zaparzać ziarenka.
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
My wkładamy do łóżeczka od początku i śpi sam. Przy cycu też zdarza mu się usnąć. Ale najczęściej robię tak, że jak wiem, że najedzony, czysto ma to odkładam do łóżeczka. Pokwęka, postęka 15-20 minut i zasypia. Czasami daję mu smoczek, a czasami daję mu mojego palca do ssania, bo smoczkiem pluje.
Ja miałam dokładnie takie plany, ale nasz pobyt w szpitalu trochę je zweryfikował. Jak mały leżał w inkubatorze, z wenflonem w głowie i nie mogłam go przytulić to łzy same cisnęły mi się do oczu, a później chcąc mu to jakoś wynagrodzić, ten brak bliskości, nie wypuszczałam go z ramion. No i tym sposobem mam synka cycusioholika

Śniło mi się dzisiaj, że lekarz kazał mi się poseksić z mężem a ja jakoś się przemóc nie umiem...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:15   #2277
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
witam!

Ja robię tak jak nakarmiony pielucha sucha to do łóżeczka włączam samą melodyjkę w karuzeli daje smoka jak chce, lubi też mieć pieluszkę kolo buzi i odchodzę trochę dalej. Mały trochę stęka jak mocniej to podchodzę coś mu śpiewam pogłaszcze i odchodzę czasem tak do trzech razy i zasypia chyba że jest naprawdę nie jego dzień i widzę że marudny i zmęczony to go w wózku wożę.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Fajna przyczepka sama bym taką chciała ale taka to pewnie sporo kosztuje wiec zostają spacery
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:24   #2278
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
A mój chyba jakoś woli zasypiać w swojej kołysce. W nocy przecuwam ją blisko łóżka, żeby mi go było łatwo wyjmować do karmienia.
My w ogóle zrobiliśmy coś takiego, że kołyska jest tylko do spania - nie ma tam zabawek i żadnych rozpraszaczy. Jak widzę, że jest zmęczony (nie śpi od dłuższego czasu, marudzi - tak pojękuje i ma małe oczka) to biorę go do sypialni, zasłąniam okno, otulam, daję smoka, i, jak trzeba, śpiewam i kołyszę. I zasypia.

W ogóle dziewczyny, polecam prowadzenie "kalendarzyka"
Brzmi to dosyć dziwacznie być może, ale autentycznie się przydaje. I upierdliwe może się wydać (ale to w ogóle nie zabiera czasu)Ja notuję, kiedy i ile je (i z którego cycka), zmiany pieluch i spanie. Dni są dosyć podobne do siebie, często nie pamiętam, o której go karmiłam, albo kiedy mu zmieniałam pieluchę, albo stwierdzam, że coś dzisiaj nie śpi, albo coś dzisiaj za dużo śpi - no i takie zapisywanie mi pozwala weryfikować to. Jak np widzę, że o 10 zaczął jeść i ssał przez pół godziny, to, jeśli płacze o 11 i nie jestem pewna o co mu chodzi, to raczej mogę być pewna, że to nie na jedzenie. Itd.

Cytat:
Hej dziewczyny

Maya, trzymam kciuki za rozwój sytuacji

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość

Fajna przyczepka sama bym taką chciała ale taka to pewnie sporo kosztuje wiec zostają spacery
Tania nie jest. My kupowaliśmy na ebayu niemieckim używaną (ale w świetnym stanie jest), tam jest ogromny ruch na rynku przyczepkowym I generalnie, one w sumie nie tracą na wartości, więc jak nasze dzieci wyrosną (przyszłościowo kupiliśmy dwuosobową), to ją sprzedamy i część kasy się zwróci.
Stary 2012-06-22, 11:34   #2279
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
wychodzicie z dzieciaczkami w godz powiedzmy od 11 do ok16-17 jak jest gorąco? my w upał wychodzimy wieczorem ok 19, a rano nigdy mi nie wychodzi, ,żeby zdążyć przed upałem... w ogóle musiałam zamówić parasolkę do wózka bo pieluszka zawieszona na budzie się nie sprawdza, wiatr ją zwiewa
Ja staram się wychodzić jak już to koło 10 i po17 ale to jeszcze zależy jak bardzo jest gorąco ale generalnie w tych godzinach
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:36   #2280
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Selka - gratuluję maluszka!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości