|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Dziewczyny, czy WY oszalałyście?!?!?!?!? Od wczoraj mam 11 stron do nadrobienia!
nie ukrywam - przeleciałam Was tylko ![]() ' Zwierzaki cuuudne ) Djerba współczuję Mam nadzieje ze jednak uda mu sie przypłynąć wcześniejCo do imieon to u nas chłopiec to na 100% Olaf a córcia - nie mam pojęcia ![]() I powiedzice MI o co chodzi z tym mailem i klubem ???? bo nie zajarzyłam
|
#3632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3633 |
|
Konto usunięte
|
Gocha, tak wszystkie przeleciałaś?
W sprawie klubu pisz do Aguli. |
|
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Większość jego kolegów studencików jak przyjechali do Polski, to pierwsze co to brali się za baby a nie za naukę on był inny ![]() Cieszę, się że go mam i że mam z nim wspaniałą córeczkę ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34855272]Gocha, tak wszystkie przeleciałaś? W sprawie klubu pisz do Aguli.[/QUOTE] o właśnie szaja, byłaś już z Agu na bilansie? my jutro idziemy..ciekawe jak to będzie
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie że na raz :P
Klub znalazłam a na maila nadal nie wiem jak wchodzić :/
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
MadamAgula - zapisałam sie do klubu
, a następnie przez przypadek usunęłam się z niego. Zdolna jestem Jak to teraz cofnąć?
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam 4 dni postów i padam przez te upały nie miałam na nic siły, nawet nie schowałam zakupów, które małż mi zrobił w niedzielę dobrze, że nic nie wymagało lodówki, bo chyba po takim czasie zaczęłoby już pełzać po domu![]() uciekam spać, bo jutro znowu pobudka o 5:45
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
obejrzałam hooligansów i idę spać.... Nie powinnam takich filmów oglądać teraz bo wyję jak głupia....
![]() dobranoc
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja na wyspach i jest liche w porownaniu do mojej pensji---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Insolito Kurcze dziewczyny wy co chwile latacie po lekarzach ja dopiero raz widzialam sie z polozna a pierwsze usg i prenatalne mam dopiero 10 ego lipca ![]() Djerba-musisz byc silna kochana dla siebie i dla swoich dzieci dasz rade malenka a wiecie ze u nas kobieta w ciazy zalecaja picie piwa Guinnes gdyż uzupełnia on braki żelaza podobno ....ale ja bym za darmo nie wypila tego paskudzctwa fujjjJa pitole chyba cierpie na bezsennosc
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę
Ja cierpię od miesiąca na permanentną senność Cytat:
Mam dwie przyjaciółki, które wyszły za afroamerykaninów i są to jedne z najfajniejszych par jakie znam ![]() Ja dzisiaj idę po odbiór sukni ślubnej ![]() Odbiór wyników TSH i jadę na weekend do rodzinnego domu zapinać weselne sprawki na ostatnie guziczki Tymczasem uciekam popracować ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! A wiecie może coś na temat tego gdy tatuś dziecka ma cukrzyce ?? Mój boy ma i teraz sie tak zastanawiam jaki to może mieć wpływ na dziecko?
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zanim się o ciąży dowiedziałam zażyłam 2 ibupromy na okropny ból głowy. Na szczęście wczesna ciąża jest chroniona. |
|
|
|
|
#3645 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że mało piszę ale naprawdę nie mam kiedy jak wracam do domu po pracy to przeważnie śpię, ale staram się Was czytać na bieżąco Wczoraj byłam u lekarza więc termin przesunął mi się z 18 stycznia na 14, a z dzidzią na razie wszystko dobrze mierzy już 3.48 cm. Tak się stresowałam tą wizytą, ale na szczęście wszystko dobrze Też mam straszną zgagę i to przeważnie wieczorem
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zanim się o ciąży dowiedziałam zażyłam 2 ibupromy na okropny ból głowy. Na szczęście wczesna ciąża jest chroniona.[/QUOTE]
mnie bardzo bolala glowa przez kilka dni i jechalam na ibupromach bez przerwy, a potem sie dowiedzilam ze bedzie dzidzia.... a ile sie strachu najadlam to tylko ja wiem ![]() :conf used:![]()
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zażywałam codziennie przez kilka dni Nurofen Forte (bo brzuch bolał jak przed okresem) i nawet nie pomyślałam później, że może mieć zły wpływ na dziecko.
|
#3648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mi od kilku dni mdlości jakby się zmniejszyły ale ciiiii zobaczymy co będze dalej ![]() buhahah moje pierwsze słowa były takie same czyżby koleżanka po fachu ? ![]() Cytat:
tzn ja tylko brzuch bym ominela ale mnie pobolewa wiec mam obawy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zaraz bede oglądać ![]() Dziewczyny aż się boję wejść do klubu jak tam tez tyle naprodukowalyscie to nie wiem kiedy to nadrobie
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale widze sie tez dzis z kolezanka to sie troche rozerwe
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzial ze juz czegos nie robi a okazalo sie ze jednak tak, mam ochote uciec gdzie pieprz rosnie co jak co ale klamstwo jest najgorsze, juz nawet gadac o tym mi sie z nim nie chce....taka jestem wsciekla ze sie cala trzese dobrze ze poszedl do tej swojej ukochanej pracy !
|
#3652 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu wrażenia: http://www.dzieciologia.blogspot.com...a-za-nami.html Cytat:
A prenatalne też mam w lipcu, 6.A propos żelaza w ciąży - unikajmy jak ogień anemii, bo jakby tak trzeba było uzupełniać niedobory żelaza lekami, to niestety ma to fatalny wpływ na stan zębów dzieci :/ Cytat:
mama mojej szwagierki też miała, a szwagierka nie ma. Cytat:
---------------------- Jak fajnie w centrum mieszkać wyskoczyłam po świeżutkie bułeczki, i zjadam z baleronem (luuubię!), serem, pomidorkiem, kawusia do tego, pozwalam obie bo chyba z tydzień nie piłam. Tzn. ja piję "napój kawowy" 3in1 Córa baje ogląda, a potem na jakiś spacer ruszymy. Fjanie dzisiaj, nie ma słońca, wiaterek, 20st, a mnie ciągle ciepło w ciązy jest. ----------------- Pytanie mam - jakie kurtki na zimę? Ja sobie wykombinowałam, że zainwestuję w coś porządnego, takiego górskiego z podpinanym polarem, to i na potem będzie... Bo moja obecna już chyba 4 lata ma i nie mogę na nią patrzeć no i nie ma szans, nie zmieszczę się.
|
||||
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nie z 12 tylko z 3- no i jest płatne w 100 % - u mnie też przy córeczce wychodziło więcej niż wypłata, a teraz to nie wiem, bo skończyło mi si wychowawcze, a przeszłam na L4 i nie wiem z których miesięcy to przeliczą? z macierzyńskiego????
|
|
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też cierpię na bezsenność, wiadomo w dzień troszkę mnie czasem zmuli...ale za to w nocy mam duuuży problem... spać się nie da |
|
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
Z 12 mcy. Wlicza się do pensji też wszelkie dodatki.
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34859102]BYłam
Tu wrażenia: http://www.dzieciologia.blogspot.com...a-za-nami.html [/QUOTE] My dziś na 12 idziemy, ciekawa jestem jej wzrostu, bo w domu to mi ją ciężko zmierzyć, ale waga jest i była non stop 12kg Twoja to chudzinka mała jest ![]() A co do kurtek na zimę...no właśnie tego się obawiam... jak byłam z młodą w ciąży, to w okresie zimowym pomimo też już większego brzucha poprostu się nie zapinałam, bo było mi mega gorąco... ale teraz..akurat na sam środek zimy to nie wiem co zrobię :/ Hmmmmm.. |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest tez wysoka wiec tak nie widac tego ![]() kurtke pewnie jakąś bede musiala kupic ale nie bede szalec z cena na pewno w koncu to tylko na 1 zime ![]() musze cos ogarnac w domu poki babcia wziela mala na spacer
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj jak ja bym chciała coś zacząć ogarniać w domu ![]() wczoraj zaczęłam się powoli pakować, tzn jedną komodę opróżniłam i powyrzucałam mnóstwo zbędnych kartek, karteczek i innych pierdółek..ale gdzie reszta jak młoda siedzi od rana do 22...z drzemką 2h ale wtedy to ja też drzemkuję
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy idziecie na badania prenatalne? ja dostałam od pani doktor skierowanie i bede miec bezpłatne w tym prenatalne i test pappa (nie wiem na czym polega) troche sie boje tego wszystkiego....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

Mam nadzieje ze jednak uda mu sie przypłynąć wcześniej

przez te upały nie miałam na nic siły, nawet nie schowałam zakupów, które małż mi zrobił w niedzielę
dobrze, że nic nie wymagało lodówki, bo chyba po takim czasie zaczęłoby już pełzać po domu

bo ja na wyspach i jest liche w porownaniu do mojej pensji

no i nie ma szans, nie zmieszczę się.
Twoja to chudzinka mała jest