Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 22:32   #3631
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Dziewczyny, czy WY oszalałyście?!?!?!?!? Od wczoraj mam 11 stron do nadrobienia!

nie ukrywam - przeleciałam Was tylko
'
Zwierzaki cuuudne )

Djerba współczuję Mam nadzieje ze jednak uda mu sie przypłynąć wcześniej

Co do imieon to u nas chłopiec to na 100% Olaf a córcia - nie mam pojęcia

I powiedzice MI o co chodzi z tym mailem i klubem ???? bo nie zajarzyłam
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:35   #3632
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy WY oszalałyście?!?!?!?!? Od wczoraj mam 11 stron do nadrobienia!

nie ukrywam - przeleciałam Was tylko
'
Zwierzaki cuuudne )

Djerba współczuję Mam nadzieje ze jednak uda mu sie przypłynąć wcześniej

Co do imieon to u nas chłopiec to na 100% Olaf a córcia - nie mam pojęcia

I powiedzice MI o co chodzi z tym mailem i klubem ???? bo nie zajarzyłam
stwierdziłyśmy że nie będziemy świecić gołymi brzuchami publicznie tyko w małym gronie prywatnie
Stary 2012-06-21, 22:36   #3633
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gocha, tak wszystkie przeleciałaś?

W sprawie klubu pisz do Aguli.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:39   #3634
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ale mnie ciekawi coś... jak się poznaliście

ja idę spać, bo jutro Krk, a tak mi się nie chce

Dobranoc Myszki
Ja swego czasu pracowałam na głównej poczcie w Gdyni, a on przychodził i kupował bilety miesięczne (jeszcze wtedy były to takie karteczki do wypisywania), no i po paru namowach dałam się zaprosić na randkę, ale nie byłam pewna aby stworzyć z nim związek, bo się obawiałam (kultura,rasa,religia itp.) no ale...pokazał mi jakim jest człowiekiem...
Większość jego kolegów studencików jak przyjechali do Polski, to pierwsze co to brali się za baby a nie za naukę on był inny
Cieszę, się że go mam i że mam z nim wspaniałą córeczkę

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34855272]Gocha, tak wszystkie przeleciałaś?

W sprawie klubu pisz do Aguli.[/QUOTE]

o właśnie szaja, byłaś już z Agu na bilansie? my jutro idziemy..ciekawe jak to będzie
Stary 2012-06-21, 22:40   #3635
gochaa_p
Zakorzenienie

no pewnie że na raz :P

Klub znalazłam a na maila nadal nie wiem jak wchodzić :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:22   #3636
suzi31
Raczkowanie

MadamAgula - zapisałam sie do klubu, a następnie przez przypadek usunęłam się z niego. Zdolna jestem Jak to teraz cofnąć?
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:22   #3637
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bokeh też jestem chętna na sesję brzuszkową haha

ilkas jesteście mistrzami po roku czasu?! my czekamy na film prawie 2 miesiące i już mnie bierze coś
trzymam kciuki

djerba straszliwie mi przykro nie wiem dziewczyny, jak wy sobie radzicie bez swoich, ja bym nie dała rady

kurcze, z tym alkoholem to masakra, ja na swoim weselu już prawdopodobnie byłam w ciąży a tyle się piło......... Jejku, mam nadzieję, że nic nie będzie Maleństwu.....
to ja jakies dwa tyg po zaplodnieniu mialam znieczulenie na zeba... powiedzialam o tym gince powiedziala ze trudno ze ona miala robione przeswietlenie i jest wszystko ok, a piw pewnie tez troche wypilam... trudno czasu sie nie cofnie, ale tak jak mowiłyście w pierwszym miesiacu zarodek jest bardzo chroniony
Stary 2012-06-22, 00:30   #3638
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrobiłam 4 dni postów i padam przez te upały nie miałam na nic siły, nawet nie schowałam zakupów, które małż mi zrobił w niedzielę dobrze, że nic nie wymagało lodówki, bo chyba po takim czasie zaczęłoby już pełzać po domu

uciekam spać, bo jutro znowu pobudka o 5:45 napiszę tylko, że wokół mnie szał ciążowy - moja szefowa, dziewczyna brata, córka znajomej, szwagierka, dziewczyna kuzyna i wszystkie mają termin na styczeń, yak jak ja

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 00:51   #3639
LadyWhisper
Zakorzenienie

obejrzałam hooligansów i idę spać.... Nie powinnam takich filmów oglądać teraz bo wyję jak głupia....

dobranoc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 02:33   #3640
alex501
Raczkowanie

GG do alex501

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dlaczego liche? Przecież chorobowe obliczają z 12 ostatnich m-cy z uwzględnieniem wszystkich premii, dodatków. U mnie wychodzi więcej niż normalna wypłata.
a gdzie mieszkasz z ciekawosci bo ja na wyspach i jest liche w porownaniu do mojej pensji

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Insolito super widok achhh
Kurcze dziewczyny wy co chwile latacie po lekarzach ja dopiero raz widzialam sie z polozna a pierwsze usg i prenatalne mam dopiero 10 ego lipca
Djerba-musisz byc silna kochana dla siebie i dla swoich dzieci dasz rade malenka
a wiecie ze u nas kobieta w ciazy zalecaja picie piwa Guinnes gdyż uzupełnia on braki żelaza podobno ....ale ja bym za darmo nie wypila tego paskudzctwa fujjj
Ja pitole chyba cierpie na bezsennosc
alex501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:35   #3641
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja cierpię od miesiąca na permanentną senność

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Ja swego czasu pracowałam na głównej poczcie w Gdyni, a on przychodził i kupował bilety miesięczne (jeszcze wtedy były to takie karteczki do wypisywania), no i po paru namowach dałam się zaprosić na randkę, ale nie byłam pewna aby stworzyć z nim związek, bo się obawiałam (kultura,rasa,religia itp.) no ale...pokazał mi jakim jest człowiekiem...
Większość jego kolegów studencików jak przyjechali do Polski, to pierwsze co to brali się za baby a nie za naukę on był inny
Cieszę, się że go mam i że mam z nim wspaniałą córeczkę
Wspaniała romantyczna historia
Mam dwie przyjaciółki, które wyszły za afroamerykaninów i są to jedne z najfajniejszych par jakie znam

Ja dzisiaj idę po odbiór sukni ślubnej
Odbiór wyników TSH i jadę na weekend do rodzinnego domu zapinać weselne sprawki na ostatnie guziczki Tymczasem uciekam popracować
Miłego dnia dziewczynki
Stary 2012-06-22, 08:09   #3642
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to ja jakies dwa tyg po zaplodnieniu mialam znieczulenie na zeba... powiedzialam o tym gince powiedziala ze trudno ze ona miala robione przeswietlenie i jest wszystko ok, a piw pewnie tez troche wypilam... trudno czasu sie nie cofnie, ale tak jak mowiłyście w pierwszym miesiacu zarodek jest bardzo chroniony
a ja miałam usuniętą ósemkę w 4 tyg bo się wdał stan zapalny. Strasznie się bałam ale gin mnie uspokoiła że takie znieczulenie nie ma wpływu na dzidzie. ufffffffff

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:30   #3643
Antepenultimate
Raczkowanie

Dziewczyny! A wiecie może coś na temat tego gdy tatuś dziecka ma cukrzyce ?? Mój boy ma i teraz sie tak zastanawiam jaki to może mieć wpływ na dziecko?
Antepenultimate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:47   #3644
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antepenultimate Pokaż wiadomość
Dziewczyny! A wiecie może coś na temat tego gdy tatuś dziecka ma cukrzyce ?? Mój boy ma i teraz sie tak zastanawiam jaki to może mieć wpływ na dziecko?
Cukrzyca może być w pewnym stopniu dziedziczna, dziecko może odziedziczyć podatność na zachorowanie, ale same geny to nie wszystko.

Ja zanim się o ciąży dowiedziałam zażyłam 2 ibupromy na okropny ból głowy. Na szczęście wczesna ciąża jest chroniona.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:58   #3645
justys288
Raczkowanie

GG do justys288

Cześć dziewczyny Wybaczcie, że mało piszę ale naprawdę nie mam kiedy jak wracam do domu po pracy to przeważnie śpię, ale staram się Was czytać na bieżąco Wczoraj byłam u lekarza więc termin przesunął mi się z 18 stycznia na 14, a z dzidzią na razie wszystko dobrze mierzy już 3.48 cm. Tak się stresowałam tą wizytą, ale na szczęście wszystko dobrze Też mam straszną zgagę i to przeważnie wieczorem
justys288 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:18   #3646
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ja zanim się o ciąży dowiedziałam zażyłam 2 ibupromy na okropny ból głowy. Na szczęście wczesna ciąża jest chroniona.[/QUOTE]

mnie bardzo bolala glowa przez kilka dni i jechalam na ibupromach bez przerwy, a potem sie dowiedzilam ze bedzie dzidzia.... a ile sie strachu najadlam to tylko ja wiem :conf used:
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:23   #3647
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja zażywałam codziennie przez kilka dni Nurofen Forte (bo brzuch bolał jak przed okresem) i nawet nie pomyślałam później, że może mieć zły wpływ na dziecko.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:24   #3648
eff8
Zakorzenienie

Dzień dobry mi od kilku dni mdlości jakby się zmniejszyły ale ciiiii zobaczymy co będze dalej

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Moje pierwsze to było: "ja pie****ę"
buhahah moje pierwsze słowa były takie same

Cytat:
w sklepie medycznym :P
czyżby koleżanka po fachu ?

Cytat:
yhmy yhmy, a takie pytanie do wszystkich (c by się przygotować jak mój stęskniony wróci...) jakie pozycje?
rozwaliłas mnie tym pytaniem Kochana jakie tylko chcesz tzn ja tylko brzuch bym ominela ale mnie pobolewa wiec mam obawy

Cytat:

ja mojemu powiedziałam raz że w ciąży nie wolno to zaczął mnie przekonywać że - uwaga- do 7 miesiąca można
w tamtej ciąży jak się okazało kochałam się nawet dzień przed porodem nie wiedząć o tym oczywiście ale ogólnie czułam się całą ciąże super i kochaliśmy się bez żadnych obaw

Cytat:
Dziewczyny, ale się dzisiaj dowiedziałam.........mąż wraca miesiąc później....dopiero we wrześniu........ no załamka.....
i jeśli wróci we wrześniu to później mu wypadnie, że prawie na styk wróci w styczniu....ja nie chcę sama rodzić..i to drugi raz
ja pierdziule..święta i sylwestra bez niego no i lato całe
współczuje Kochana może się jeszcze coś pozmienia

Cytat:
Nawet sorry nie było, tylko ,,tak się czasami zdarza".
Po tym zmieniłam lekarza.
ja też zmienilam lekarza wlasnie po tym jak mi powiedzial ze jestem w ciazy a nie bylam

Cytat:
wysłałam wam na maila zdjęcia :P

zaraz bede oglądać

Dziewczyny aż się boję wejść do klubu jak tam tez tyle naprodukowalyscie to nie wiem kiedy to nadrobie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:28   #3649
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
6 tydzień i 6 dzień
a na ostatniej wizycie byłam tydzień temu w czwartek czyli był 5 tydzien i 5 dzień i widziałam tylko pęcherzyk.
Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Sprawdzałyście płeć dziecka z tego słynnego kalendarzyka chińskiego? Mi wychodzi dziewczynka Zobaczymy czy sie sprawdzi
Wlasnie odkrylam ze moj tz mnie oklamal.... Robilam dobra mine do zlej gry, niecierpie klamstwa nienawidze, mam ochote dac mu mega nauczke

Ale widze sie tez dzis z kolezanka to sie troche rozerwe
Stary 2012-06-22, 09:31   #3650
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wlasnie odkrylam ze moj tz mnie oklamal.... Robilam dobra mine do zlej gry, niecierpie klamstwa nienawidze, mam ochote dac mu mega nauczke

Ale widze sie tez dzis z kolezanka to sie troche rozerwe
Co się stało?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:34   #3651
bokeh
Zakorzenienie

Powiedzial ze juz czegos nie robi a okazalo sie ze jednak tak, mam ochote uciec gdzie pieprz rosnie co jak co ale klamstwo jest najgorsze, juz nawet gadac o tym mi sie z nim nie chce....taka jestem wsciekla ze sie cala trzese dobrze ze poszedl do tej swojej ukochanej pracy !
Stary 2012-06-22, 09:50   #3652
Konto usunięte

Cytat:

o właśnie szaja, byłaś już z Agu na bilansie? my jutro idziemy..ciekawe jak to będzie
BYłam

Tu wrażenia:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...a-za-nami.html

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny wy co chwile latacie po lekarzach ja dopiero raz widzialam sie z polozna a pierwsze usg i prenatalne mam dopiero 10 ego lipca

a wiecie ze u nas kobieta w ciazy zalecaja picie piwa Guinnes gdyż uzupełnia on braki żelaza podobno ....ale ja bym za darmo nie wypila tego paskudzctwa fujjj
Ale w PL jest inaczej A prenatalne też mam w lipcu, 6.

A propos żelaza w ciąży - unikajmy jak ogień anemii, bo jakby tak trzeba było uzupełniać niedobory żelaza lekami, to niestety ma to fatalny wpływ na stan zębów dzieci :/

Cytat:
Napisane przez Antepenultimate Pokaż wiadomość
A to różnie może być. Moja babcia i dziadek mieli, moja mama i jej brat bliźniak też (nieinsulinozależną, na tabletkach jechali), ja na razie nie mam ale liczę się z tym, że może u mnie wystąpić. Ale to nie jest na 100%, cukrzyca często jest dziedziczna, ale wcale nie musi.

mama mojej szwagierki też miała, a szwagierka nie ma.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zażywałam codziennie przez kilka dni Nurofen Forte (bo brzuch bolał jak przed okresem) i nawet nie pomyślałam później, że może mieć zły wpływ na dziecko.
No bo nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

----------------------
Jak fajnie w centrum mieszkać wyskoczyłam po świeżutkie bułeczki, i zjadam z baleronem (luuubię!), serem, pomidorkiem, kawusia do tego, pozwalam obie bo chyba z tydzień nie piłam. Tzn. ja piję "napój kawowy" 3in1 Córa baje ogląda, a potem na jakiś spacer ruszymy. Fjanie dzisiaj, nie ma słońca, wiaterek, 20st, a mnie ciągle ciepło w ciązy jest.

-----------------

Pytanie mam - jakie kurtki na zimę? Ja sobie wykombinowałam, że zainwestuję w coś porządnego, takiego górskiego z podpinanym polarem, to i na potem będzie... Bo moja obecna już chyba 4 lata ma i nie mogę na nią patrzeć no i nie ma szans, nie zmieszczę się.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:51   #3653
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego liche? Przecież chorobowe obliczają z 12 ostatnich m-cy z uwzględnieniem wszystkich premii, dodatków. U mnie wychodzi więcej niż normalna wypłata.
chyba nie z 12 tylko z 3- no i jest płatne w 100 % - u mnie też przy córeczce wychodziło więcej niż wypłata, a teraz to nie wiem, bo skończyło mi si wychowawcze, a przeszłam na L4 i nie wiem z których miesięcy to przeliczą? z macierzyńskiego????
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:55   #3654
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja cierpię od miesiąca na permanentną senność

Wspaniała romantyczna historia
Mam dwie przyjaciółki, które wyszły za afroamerykaninów i są to jedne z najfajniejszych par jakie znam

Ja dzisiaj idę po odbiór sukni ślubnej
Odbiór wyników TSH i jadę na weekend do rodzinnego domu zapinać weselne sprawki na ostatnie guziczki Tymczasem uciekam popracować
Miłego dnia dziewczynki

Ja też cierpię na bezsenność, wiadomo w dzień troszkę mnie czasem zmuli...ale za to w nocy mam duuuży problem... spać się nie da
Stary 2012-06-22, 10:00   #3655
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
chyba nie z 12 tylko z 3- no i jest płatne w 100 % - u mnie też przy córeczce wychodziło więcej niż wypłata, a teraz to nie wiem, bo skończyło mi si wychowawcze, a przeszłam na L4 i nie wiem z których miesięcy to przeliczą? z macierzyńskiego????
Z 12 mcy. Wlicza się do pensji też wszelkie dodatki.
Stary 2012-06-22, 10:03   #3656
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34859102]BYłam

Tu wrażenia:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...a-za-nami.html

[/QUOTE]

My dziś na 12 idziemy, ciekawa jestem jej wzrostu, bo w domu to mi ją ciężko zmierzyć, ale waga jest i była non stop 12kg Twoja to chudzinka mała jest

A co do kurtek na zimę...no właśnie tego się obawiam...
jak byłam z młodą w ciąży, to w okresie zimowym pomimo też już większego brzucha poprostu się nie zapinałam, bo było mi mega gorąco...
ale teraz..akurat na sam środek zimy to nie wiem co zrobię :/ Hmmmmm..
Stary 2012-06-22, 10:06   #3657
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś na 12 idziemy, ciekawa jestem jej wzrostu, bo w domu to mi ją ciężko zmierzyć, ale waga jest i była non stop 12kg Twoja to chudzinka mała jest

A co do kurtek na zimę...no właśnie tego się obawiam...
jak byłam z młodą w ciąży, to w okresie zimowym pomimo też już większego brzucha poprostu się nie zapinałam, bo było mi mega gorąco...
ale teraz..akurat na sam środek zimy to nie wiem co zrobię :/ Hmmmmm..
to moja jeszcze nie ma 2 latek a waży 13 kg ponczuszek moj maly ale jest tez wysoka wiec tak nie widac tego

kurtke pewnie jakąś bede musiala kupic ale nie bede szalec z cena na pewno w koncu to tylko na 1 zime

musze cos ogarnac w domu poki babcia wziela mala na spacer

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:06   #3658
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
cały czas mam tą cholerną zgagę...
idę zrobić jakąś kolacyjkę
rennie sobie weź, bo w ciązy można przy pierwszej tylko tym się ratowałam na zlecenie lekarza
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:13   #3659
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to moja jeszcze nie ma 2 latek a waży 13 kg ponczuszek moj maly ale jest tez wysoka wiec tak nie widac tego

kurtke pewnie jakąś bede musiala kupic ale nie bede szalec z cena na pewno w koncu to tylko na 1 zime

musze cos ogarnac w domu poki babcia wziela mala na spacer

oj jak ja bym chciała coś zacząć ogarniać w domu
wczoraj zaczęłam się powoli pakować, tzn jedną komodę opróżniłam i powyrzucałam mnóstwo zbędnych kartek, karteczek i innych pierdółek..ale gdzie reszta jak młoda siedzi od rana do 22...z drzemką 2h ale wtedy to ja też drzemkuję
Stary 2012-06-22, 10:13   #3660
bokeh
Zakorzenienie

Kiedy idziecie na badania prenatalne? ja dostałam od pani doktor skierowanie i bede miec bezpłatne w tym prenatalne i test pappa (nie wiem na czym polega) troche sie boje tego wszystkiego....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości