Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 21:43   #541
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
u mnie to sie w ogole sarny jada a dziki to na codzien, wiec moze to ja jestem inna

a baha jeszcze co do wozka to my mielismy podobne wymagania i kupilismy baby jogger city mini, w askocie na sztabowej jest, w ogole moje dziecko to mycha bedzie z takich przy ktorych wozek bedzie tylko do prowadzenia przeze mnie wiec nie wyobrazam sobie miec wozka z 2 raczkami.

Dziękuję kochana

Super jest, że ma właśnie 1 rączkę i nie ma plastikowych kółeczek.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:45   #542
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
To juz sie poddaje!!!!Ten nipper fajny ale brak podnózka jakos mnie zniecheca bo jak malutka bedzie spała, a ten drugi ma za małe koła bo ja na GŁĘBOKIEJ wsi mieszkam i same lasy i polne drogi plus piach.
Ola nie wiem czemu chciałam 3 kólka nigdy nie miałam i moze 2 sie gorzej po piachu prowadzi co?
Sarra zbiłas mnie z tropu(
Tak właśnie myślałam.Musisz wziac tz,Zosie pod pache i pojechać do sklepu i może "poprzymierzać" Małą do wózków, może akurat Tobie podpasuje.X-lander prowadzi się swietnie po terenie bo smigam po łąkach a w zimie po zaspach śnieżnych ale jak mówię nie jestem przkonana do siedziska spacerowego.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:46
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:50   #543
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Tak właśnie myślałam.Musisz wziac tz,Zosie pod pache i pojechać do sklepu i może "poprzymierzać" Małą do wózków, może akurat Tobie podpasuje.X-lander prowadzi się swietnie po terenie bo smigam po łąkach a w zimie po zaspach śnieżnych ale jak mówię nie jestem przkonana do siedziska spacerowego.

Ja właśnie tak robię. Może M. będzie trochę zmęczony bo na jednym sklepie sie nie skończy, ale tj wybór na jakiś czas, więc musi

Lece spać, bo nie wiem jaka mnie noc czeka

Stary 2012-06-21, 21:56   #544
saaraa_lub
Rozeznanie

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1340190470
Współczuje dziecku w gondoli.
Stary 2012-06-21, 22:31   #545
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no sorry,ale nie zrobilabym tego dziecku...
Fatal na wertepy musza byc wieksze kolka i najlepiej 4,z malymi moze byc gorzej.

Baha od tego jestesmy .Jak cos,to pytaj .Nie wiem,czy sa jeszcze w sprzedazy,ale kiedys mialam parasolke Teutoni-nie polecam.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

co sadzicie?chyba jutro kupie
http://www.tchibo.pl/Silikonowy-poje...400016456.html
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:37   #546
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczynki u nas dzień marudny i deszczowy ale w miarę udany.

Starsza poszłą już po 18 spać, młodsza po 20 ale juz raz się obudziła, ja już wymiękam na to jej budzenie

A widzę, że wy tu namiętnie o wózkach, ja juz zdecydowałam ostatecznie, że sprzedam w lipcu cały Maxi Cosi i kupimy w PL Baby JOgger City mini bo się w nim zakochałam niby szukałam jeszcze czegoś innego ale ten juz mi siedzi ciągle w głowie. A okazało się jeszcze, że lepiej kupić w PL niż tutaj, bo tutaj jakieś dodatkowe opłaty za sprowdzenie z US.
A co do Quinny zapp to ja miałąm tego starego dla mnie - masakra, dziecko jak uśnie to mu wisi głowa i bardzo wywrotowy, zawieszałam swoją torebkę na rączkach i wystarczyło, że JUlka mocniej się żuciła na oparcie i już leżała na chodniku także nie wspominam go miło i z tego też względu nie kupiłabym tez tego nowego modelu, bo się zraziłam
Stary 2012-06-21, 22:43   #547
OlusiaS
Wtajemniczenie

princ glosy,jak codzien oddane

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

agulan z ta wywrotnoscia sie zgadza,dlatego w instrukcji jest napisane,zeby nie wieszac nic na raczkach.Jest to typowy wozek na zakupy,zeby dziecko chwile w nim siedzialo,nic wiecej.Jego atutem jest to,ze malo miejsca zajmuje,latwo sie prowadzi,maly stelaz do maxi cosi.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:21   #548
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
niestety mecz wolalabym gejsze... ale mamy uklad: Tz ma tv a ja kompa
u nas zwykle tak samo, ale dzisiaj wyjątkowo ja z moją mamą oglądałysmy mecz grając przy okazji w scrabble a tz przy lapie siedział

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
a mnie się nawet podoba siedzisko spacerówki jet na tyle wysoko, że dziecko w gondoli nie ma za bardzo ograniczonej widoczności, poza tym w normalnej gondoli dziecię też patrzy głownie na budę, która prakycznie cąły czas jest rozłożona

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
nie no sorry,ale nie zrobilabym tego dziecku...
Fatal na wertepy musza byc wieksze kolka i najlepiej 4,z malymi moze byc gorzej.
jesli typowo na wertepy i teren i nie zależy Ci na małych wymiarach po złożeniu to ja polecam (juz kiedyś o nim pisałam) x-lander x1 - ten z najnowszej kolekcji jest mega http://x-lander.pl/produkty/52/x1/ ja miałam starszy model

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 06:40   #549
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
tez mysle, ze malemu dziecku w gondoli to nie robi roznicy, moze jak juz ma tak 5 miesiecy to gorzej, bo trudniej zagadac. ale wyglada na to, ze jest fajniejszy niz taki wozek rok po roku 1 za drugim.

Olusia ten pojemnik jak dla Amelii to fajny, akurat na male porcje

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

a tak w ogole to witam sie pierwsza z rana
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:56   #550
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam,
piszecie strasznie dużo nie am szans was poczyta bo tylko wieczorkiem chwilke siadam do kompa ale jestem zdechnięta i zaraz kimono......u nas upałów ciąg dalszy ale dobrze, że pogoda dopisuje przynajmniej widać postępy w budowie Mikunio jest kąpany 2 razy dziennie ale widze że to mało i musze chyba częściej bo strasznie sie poci bidulek i się męczy.....w dzień spi w samym pampku dziś po kapaniu na noc już nie dał sie ubrać w body i też śpi w pampku przyrzuciłam go tylko pieluszką, którą zaraz skopał........kurde musze jeszcze biszkopta upiec na jutro niechce mi sie no ale cóż.............pozatym babka mnie dzisiaj dobiła ale to już szkoda gadać niewiem czy niektórzy są tacy głupi czy tylko udają bo poprostu ŻAL.....
kto Cie wkurzyl i czym zaraz tu porzadek zrobimy.
Moj Olek tez sie poci ale glownie glowka. Kapiemy raz dziennie ale u nas chwilowo deszczowo i burzowo, upalow brak

Aniolina zapamietam, dzieki nienawidze rozpakowywania, pakowanie jeszcze ujdzie

Cytat:
chyba ze od spodu tej spacerowki jest zamontowany telewizorek

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-06-22 o 07:59
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:22   #551
Oliveira79
Zadomowienie

hej

ja dzisiaj z doskoku bo szykujemy sie na weselicho nie chce mi się jechać ale na szczęście tam będzie wi-fi więc mam nadzieje ze uda mi się Was trochę podczytać a może nawet cos napiszę
i mam nadzieję że pogoda dopisze jutro wszystkim i nie naskrobiecie za duzo

Stary 2012-06-22, 08:25   #552
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nocka taka sobie. Najpierw malutka obudziła się o 22, potem po 2. Czopek, okłady, przytulanie i zasnęła ok 3, pospaliśmy wszyscy do 7:15. Ale ja na takim czuju, że dooopa nie spanie. Nie ma nic gorszego niż chory bobeczek. Jak o tej 22 się obudziła to chciało jej się spac,a tu gorąc ją męczył i tak chwilę płakała, że mi się serce krajało...
Na razie gorączki nie ma.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:26   #553
Oliveira79
Zadomowienie

w poniedziałek zamowiłam dla Bianeczki buciki do sukenki na wesele i do dzisiaj nie przyszły zero kontaktu ze sprzedającym brak odzewu na mail, telefon wyłączony, GG tez nieaktywne jeszcze jest szansa ze dzisiaj przyjdą, a jak nie to takiego negatywa wysmaruje
najgorsze ze nie wiem czy gdzies jakies czarne butki dostane, bo jak ostatnio szukałam to nigdzie nie było (potrzebuje czarnych balerinek)

Stary 2012-06-22, 08:32   #554
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
w poniedziałek zamowiłam dla Bianeczki buciki do sukenki na wesele i do dzisiaj nie przyszły zero kontaktu ze sprzedającym brak odzewu na mail, telefon wyłączony, GG tez nieaktywne jeszcze jest szansa ze dzisiaj przyjdą, a jak nie to takiego negatywa wysmaruje
najgorsze ze nie wiem czy gdzies jakies czarne butki dostane, bo jak ostatnio szukałam to nigdzie nie było (potrzebuje czarnych balerinek)
ja mam dla Malej czarne balerinki z HM, moglabym Ci pozyczyc, ale chyba nie mam jak. Chyba, ze bedziesz przejezdzac przez okolice Zlotoryi albo wroclaw do 15
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:33   #555
smerfik0
Raczkowanie

Oli a jakie ma ogólnie komentarze na all?

Dziewczyny wyjeżdżamy i chcę uniknąć barania się w garach w obcym domu. Czy da się jakoś zapasteryzować zupy i dania by używać ich parę dni bez szkody dla zdrowia dziecka???
Stary 2012-06-22, 08:37   #556
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam z rana

ktoś napisze streszczonko ? tylko z wczoraj (5 str)

ja zaraz zmykam z domku na pazurki, potem firma, potem tort, potem nauka, wiec moze zajrzę o 20 ...

noc masakra... Maja co chwila sie budziła... z 4-5 razy jak nic a sądziłam ze ładnie pospi bo kolacje z 2ch cyców sciągneła do sucha! porażka... z takim głodomorkiem to... nie widze cycowania

miłego dnia mamusie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:37   #557
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
dobijcie mnie, wczoraj padało może z 5 min...masakra jakaś, niunia idzie kimac a ja pod prysznic...
posprzątałam dom, przygotowałam obiad, tylku kureczki odkręcić ciasto upieczone, budyń przygotowany, tylko umyć tru i zalac galaretką
no
zauwazyłyście ten nowy watek na odchowalni o problemie dziewczynkowym...kurczę przyznam że pierwszy raz o tym czytam patrze i patrzę i chyba moja Tusia to ma we wt jadę do naszego pediatry, niech popatrzy...
pisałam że przekarmiam dziecko, bo u nas wychodziło nawet do 10(małych, bo je w małych ilosciach,ale 10.) posiłków. wczoraj było 6. da radę, tylko trzeba praktycznie non stop małej poświęceć uwagę, jak marudzi to organizować zabawę, tańczyć i takie tam...tylko nie wiem czy teraz ona nie bedzie chodzic głodna, bo jest przyzwyczajona do jedzenia w małych ilościch...nigdy nie opróżniała mi całej piersi...no zobaczymy
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:43   #558
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
no wlasnie wszystko wydawało się ok - sprzedawca kilka razy loguje się na konto na All, ale zero odzewu na maile mają nawet e-sklep http://trendy-kids.pl/

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
ja mam dla Malej czarne balerinki z HM, moglabym Ci pozyczyc, ale chyba nie mam jak. Chyba, ze bedziesz przejezdzac przez okolice Zlotoryi albo wroclaw do 15
dzięki za super propozycję kurcze ja z Lubina, więc teoretycznie niedaleko, ale nie mam jak się dostac do Złotoryi

Stary 2012-06-22, 09:07   #559
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Szok nowy wątek i to aż tle stron ... jejciu kiedy Wy na to macie czas

My po wczorajszym wymiotowaniu już lepiej sie czujemy, ale mała po południu miała 38 stopni gorączki ...chyba od tego zatrucia
ale wieczorem wojowała do 22 więc wszystko wróciło do normy.

Lecę zaraz na zakupy bo jedziemy jutro do kolezanki co 2 tygodnie temu urodziła bobaska i muszę małemu coś kupić, do tego kończy mi sie mleko ryżowe i inne zdrowe rzeczy, więc zakupy wskazane.
Potem oczywiście spacerek ...a że wychodzimy 2 razy, to w sumie do wieczora nie ma mnie w domu Potem ogarnianie mieszkania, zabawy z małą i nawet nie mam już sił na wizaz, dobrze, ze mam z wami kontakt na spacerze przez fb (mam dobrego smartfona).

Spróbuję Was nadrobić przez weekend.
Lecę do mojego buczydełka

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:09   #560
domi7ks
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nocka taka sobie. Najpierw malutka obudziła się o 22, potem po 2. Czopek, okłady, przytulanie i zasnęła ok 3, pospaliśmy wszyscy do 7:15. Ale ja na takim czuju, że dooopa nie spanie. Nie ma nic gorszego niż chory bobeczek. Jak o tej 22 się obudziła to chciało jej się spac,a tu gorąc ją męczył i tak chwilę płakała, że mi się serce krajało...
Na razie gorączki nie ma.
straszne to jak Polusia nam zachorowała kiedys to też nie spaliśmy z Tz, taki stres był i w ogóle
ale będzie dobrze skoro gorączki juz nie ma

Pokszyfka zacytowalam Cie, ale zniknął mi cytat- u nas tez padało 5 minut wczoraj a jaki to wątek dziewczynkowy, o co chodzi?
Moja Polusia tez piersi nie opróżniała do końca

Ja się wziełam za sprzatanie, mieszkanko zaraz bedzie błyszczało

Ale fajna @ nic mnie nie boli, już sie chyba bedzie konczyła

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:16   #561
pokszyfka
Zadomowienie

domiks7 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=623830
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:29   #562
Oliveira79
Zadomowienie

w ddtvn facet tanczy na rurze

Stary 2012-06-22, 09:41   #563
mol_aa
Zadomowienie

Dzień dobry

Nie było mnie od poniedziałku a tu nowy wątek, przepraszam Was ale nie nadrobie, nie mam kiedy.

Od poniedziałku walczyliśmy z Piotrusia gorączką, w poniedziałek cały dzień 38, noc koszmarna, milion pobudek, mały spał u mnie na rękach bo inavczej ryk, spałam może z pół godziny, wtorek już było lepiej - byliśmy u lekarza, z małym wszystko w porządku na katar dostał nasivin, dostał jeszcze wapno. Prediatra mówiła, że to może być reakcja na zęby, jakiś mega ucisk i przez to mały może tak reagować. A w środę jakby w ogóle nie miał kataru, gorączki, wszystko przeszło, tylko zęba nie widać. Pojechaliśmy z małym znowu do kontroli i się okazało że zęby, dziąsła mu się bardzo rozpulchniły, ale nadal czekamy na kiełka
Ten tydzień to koszmar z jedzeniem u Piotrusia, nic nie chce jeść, zupka be, owocki be, butla be i cycek tez czasami be
rece mi opadaja, bo nie mam juz pomysłu na jego niejedzenie

Proszę o skrót informacji
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:00   #564
saaraa_lub
Rozeznanie

Ahoj,
Ja dzisiaj mam jakis skopany humor,dodatkowo za oknem pochmurno...

Oli dobrej zabawy!

mol_aa u nas tez w tym tyg była gorączka z powodu zębów,rano dziasełka gładkie a za kilka godzin coś się zaczeło przebijać,poza tym upały i dodatkowo dzieciaczkom cięzej to wszystko znieść.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny wyjeżdżamy i chcę uniknąć barania się w garach w obcym domu. Czy da się jakoś zapasteryzować zupy i dania by używać ich parę dni bez szkody dla zdrowia dziecka???
Ja się nie znam,ale czasami jak gotuje zupke dla małego, wlewam wrzące do gorącego słoiczka (po kupnym jedzeniu) i zakrętką do dołu stawiam,czasami mi się wekuje bo wieczko sie zamyka (jest wklęsnięcie) ale niestety nie zawsze tak jest.
Stary 2012-06-22, 10:07   #565
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki
co u was za upaly, u nas to od kilku dni zimnica i deszzc, pochmurno, wczoraj nawet na spacer nie wyszlismy bo lalo caly dzien
zdrowka dla wszyskich chorowitkow
Stary 2012-06-22, 10:07   #566
princessskaa
Wtajemniczenie

Kasik współczuje.. Dobrze, że już mała czuje sie lepiej.

Moja właśnie zasnęła, zmierzyłam niedawno temp., ma 37,5

Oliveira widziałam tego tańczącego na rurze - dziwny widok
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:08   #567
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się nie znam,ale czasami jak gotuje zupke dla małego, wlewam wrzące do gorącego słoiczka (po kupnym jedzeniu) i zakrętką do dołu stawiam,czasami mi się wekuje bo wieczko sie zamyka (jest wklęsnięcie) ale niestety nie zawsze tak jest.
ja tez tak robie i zazwyczaj mi sie wszystkie zamykaja ale i tak trzymam potem w lodowce
Stary 2012-06-22, 10:29   #568
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja tez tak robie i zazwyczaj mi sie wszystkie zamykaja ale i tak trzymam potem w lodowce
Ja też w lodówce zapomniałąm napisać.Ja to w ogóle nawet te kupione w lodówce trzymam.
U nas jeszcze wczoraj 27 stopnia i duchota,ze nie było czym oddychać,dopiero dzisiaj ciut chłodniej ale i tak ciepło.Ostatni raz padało chyba w środę nad ranem.
Stary 2012-06-22, 10:39   #569
smerfik0
Raczkowanie

a jak wieczko nie załapie to ile mogę trzymać w lodówce?

Kasik o co chodzi z tym wymiotowaniem?
Stary 2012-06-22, 10:40   #570
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Tosz to UFO - nie wózek

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Baha od tego jestesmy .Jak cos,to pytaj .Nie wiem,czy sa jeszcze w sprzedazy,ale kiedys mialam parasolke Teutoni-nie polecam.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

co sadzicie?chyba jutro kupie
http://www.tchibo.pl/Silikonowy-poje...400016456.html

Wydaje się być Fajne, a kiedyś słyszałam że produkty Tchibo są równie fajne ja Tupperwere. Jak się nie ma parowaru, super alternatywa

Dobry

Jaka miła niespodzianka, bałam się wejść na forum, bo sądziłam że z 5 str mam do nadrobienia a tutaj takie rozczarowanie...

My dalej chorzy, w nocy 38.8 dwa razy rzyg i lekka biegunka, dziś już jest ok. Bawi się na podłodze jakby nigdy nic. Temsp spadła d 37
Bidulek pospał sobie do 8.20.

Przypomnijcie mi. Temperatura niepokojąca u dzieci zczyna się od....? 38,5 ??

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-06-22 o 10:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości