|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
Dziękuję kochana ![]() Super jest, że ma właśnie 1 rączkę i nie ma plastikowych kółeczek. |
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-21 o 21:46 |
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie tak robię. Może M. będzie trochę zmęczony bo na jednym sklepie sie nie skończy, ale tj wybór na jakiś czas, więc musi ![]() Lece spać, bo nie wiem jaka mnie noc czeka |
|
|
|
|
#544 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1340190470
Współczuje dziecku w gondoli. |
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fatal na wertepy musza byc wieksze kolka i najlepiej 4,z malymi moze byc gorzej. Baha od tego jestesmy .Jak cos,to pytaj .Nie wiem,czy sa jeszcze w sprzedazy,ale kiedys mialam parasolke Teutoni-nie polecam.---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- co sadzicie?chyba jutro kupie http://www.tchibo.pl/Silikonowy-poje...400016456.html |
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki u nas dzień marudny i deszczowy ale w miarę udany.
Starsza poszłą już po 18 spać, młodsza po 20 ale juz raz się obudziła, ja już wymiękam na to jej budzenie A widzę, że wy tu namiętnie o wózkach, ja juz zdecydowałam ostatecznie, że sprzedam w lipcu cały Maxi Cosi i kupimy w PL Baby JOgger City mini bo się w nim zakochałam A co do Quinny zapp to ja miałąm tego starego dla mnie - masakra, dziecko jak uśnie to mu wisi głowa i bardzo wywrotowy, zawieszałam swoją torebkę na rączkach i wystarczyło, że JUlka mocniej się żuciła na oparcie i już leżała na chodniku także nie wspominam go miło i z tego też względu nie kupiłabym tez tego nowego modelu, bo się zraziłam
|
#547 |
|
Wtajemniczenie
|
princ glosy,jak codzien oddane
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- agulan z ta wywrotnoscia sie zgadza,dlatego w instrukcji jest napisane,zeby nie wieszac nic na raczkach.Jest to typowy wozek na zakupy,zeby dziecko chwile w nim siedzialo,nic wiecej.Jego atutem jest to,ze malo miejsca zajmuje,latwo sie prowadzi,maly stelaz do maxi cosi. |
|
|
|
#548 | ||
|
Zadomowienie
|
u nas zwykle tak samo, ale dzisiaj wyjątkowo ja z moją mamą oglądałysmy mecz
grając przy okazji w scrabble a tz przy lapie siedział ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
siedzisko spacerówki jet na tyle wysoko, że dziecko w gondoli nie ma za bardzo ograniczonej widoczności, poza tym w normalnej gondoli dziecię też patrzy głownie na budę, która prakycznie cąły czas jest rozłożona ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
|
#549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olusia ten pojemnik jak dla Amelii to fajny, akurat na male porcje ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- a tak w ogole to witam sie pierwsza z rana
|
|
|
|
|
#550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz tu porzadek zrobimy.Moj Olek tez sie poci ale glownie glowka. Kapiemy raz dziennie ale u nas chwilowo deszczowo i burzowo, upalow brak ![]() Aniolina zapamietam, dzieki ![]() Cytat:
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-06-22 o 07:59 |
||
|
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja dzisiaj z doskoku bo szykujemy sie na weselicho nie chce mi się jechać ale na szczęście tam będzie wi-fi więc mam nadzieje ze uda mi się Was trochę podczytać a może nawet cos napiszę i mam nadzieję że pogoda dopisze jutro wszystkim i nie naskrobiecie za duzo
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nocka taka sobie. Najpierw malutka obudziła się o 22, potem po 2. Czopek, okłady, przytulanie i zasnęła ok 3, pospaliśmy wszyscy do 7:15. Ale ja na takim czuju, że dooopa nie spanie. Nie ma nic gorszego niż chory bobeczek. Jak o tej 22 się obudziła to chciało jej się spac,a tu gorąc ją męczył i tak chwilę płakała, że mi się serce krajało... Na razie gorączki nie ma.
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
w poniedziałek zamowiłam dla Bianeczki buciki do sukenki na wesele i do dzisiaj nie przyszły
brak odzewu na mail, telefon wyłączony, GG tez nieaktywne jeszcze jest szansa ze dzisiaj przyjdą, a jak nie to takiego negatywa wysmaruje najgorsze ze nie wiem czy gdzies jakies czarne butki dostane, bo jak ostatnio szukałam to nigdzie nie było (potrzebuje czarnych balerinek)
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Oli a jakie ma ogólnie komentarze na all?
Dziewczyny wyjeżdżamy i chcę uniknąć barania się w garach w obcym domu. Czy da się jakoś zapasteryzować zupy i dania by używać ich parę dni bez szkody dla zdrowia dziecka???
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
ktoś napisze streszczonko ? (5 str)ja zaraz zmykam z domku na pazurki, potem firma, potem tort, potem nauka, wiec moze zajrzę o 20 ... noc masakra... Maja co chwila sie budziła... z 4-5 razy jak nic a sądziłam ze ładnie pospi bo kolacje z 2ch cyców sciągneła do sucha! porażka... z takim głodomorkiem to... nie widze cycowania miłego dnia mamusie
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dobijcie mnie, wczoraj padało może z 5 min...masakra jakaś, niunia idzie kimac a ja pod prysznic... posprzątałam dom, przygotowałam obiad, tylku kureczki odkręcić ciasto upieczone, budyń przygotowany, tylko umyć tru i zalac galaretką![]() no zauwazyłyście ten nowy watek na odchowalni o problemie dziewczynkowym...kurczę przyznam że pierwszy raz o tym czytam patrze i patrzę i chyba moja Tusia to ma we wt jadę do naszego pediatry, niech popatrzy...pisałam że przekarmiam dziecko, bo u nas wychodziło nawet do 10(małych, bo je w małych ilosciach,ale 10.) posiłków. wczoraj było 6. da radę, tylko trzeba praktycznie non stop małej poświęceć uwagę, jak marudzi to organizować zabawę, tańczyć i takie tam...tylko nie wiem czy teraz ona nie bedzie chodzic głodna, bo jest przyzwyczajona do jedzenia w małych ilościch...nigdy nie opróżniała mi całej piersi...no zobaczymy |
|
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie wszystko wydawało się ok - sprzedawca kilka razy loguje się na konto na All, ale zero odzewu na maile
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Szok nowy wątek i to aż tle stron ... jejciu kiedy Wy na to macie czas ![]() My po wczorajszym wymiotowaniu już lepiej sie czujemy, ale mała po południu miała 38 stopni gorączki ...chyba od tego zatrucia ![]() ale wieczorem wojowała do 22 więc wszystko wróciło do normy. Lecę zaraz na zakupy bo jedziemy jutro do kolezanki co 2 tygodnie temu urodziła bobaska i muszę małemu coś kupić, do tego kończy mi sie mleko ryżowe i inne zdrowe rzeczy, więc zakupy wskazane. Potem oczywiście spacerek ...a że wychodzimy 2 razy, to w sumie do wieczora nie ma mnie w domu Potem ogarnianie mieszkania, zabawy z małą i nawet nie mam już sił na wizaz, dobrze, ze mam z wami kontakt na spacerze przez fb (mam dobrego smartfona).Spróbuję Was nadrobić przez weekend. Lecę do mojego buczydełka
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
jak Polusia nam zachorowała kiedys to też nie spaliśmy z Tz, taki stres był i w ogóle ![]() ale będzie dobrze skoro gorączki juz nie ma ![]() Pokszyfka zacytowalam Cie, ale zniknął mi cytat- u nas tez padało 5 minut wczoraj Moja Polusia tez piersi nie opróżniała do końca Ja się wziełam za sprzatanie, mieszkanko zaraz bedzie błyszczało Ale fajna @ nic mnie nie boli, już sie chyba bedzie konczyła
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
w ddtvn facet tanczy na rurze
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nie było mnie od poniedziałku a tu nowy wątek, przepraszam Was ale nie nadrobie, nie mam kiedy. Od poniedziałku walczyliśmy z Piotrusia gorączką, w poniedziałek cały dzień 38, noc koszmarna, milion pobudek, mały spał u mnie na rękach bo inavczej ryk, spałam może z pół godziny, wtorek już było lepiej - byliśmy u lekarza, z małym wszystko w porządku na katar dostał nasivin, dostał jeszcze wapno. Prediatra mówiła, że to może być reakcja na zęby, jakiś mega ucisk i przez to mały może tak reagować. A w środę jakby w ogóle nie miał kataru, gorączki, wszystko przeszło, tylko zęba nie widać. Pojechaliśmy z małym znowu do kontroli i się okazało że zęby, dziąsła mu się bardzo rozpulchniły, ale nadal czekamy na kiełka ![]() ![]() Ten tydzień to koszmar z jedzeniem u Piotrusia, nic nie chce jeść, zupka be, owocki be, butla be i cycek tez czasami be rece mi opadaja, bo nie mam juz pomysłu na jego niejedzenie Proszę o skrót informacji
|
|
|
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
Ahoj,
Ja dzisiaj mam jakis skopany humor,dodatkowo za oknem pochmurno... Oli dobrej zabawy! mol_aa u nas tez w tym tyg była gorączka z powodu zębów,rano dziasełka gładkie a za kilka godzin coś się zaczeło przebijać,poza tym upały i dodatkowo dzieciaczkom cięzej to wszystko znieść. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Ja się nie znam,ale czasami jak gotuje zupke dla małego, wlewam wrzące do gorącego słoiczka (po kupnym jedzeniu) i zakrętką do dołu stawiam,czasami mi się wekuje bo wieczko sie zamyka (jest wklęsnięcie) ale niestety nie zawsze tak jest. |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
co u was za upaly, u nas to od kilku dni zimnica i deszzc, pochmurno, wczoraj nawet na spacer nie wyszlismy bo lalo caly dzien zdrowka dla wszyskich chorowitkow
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik współczuje.. Dobrze, że już mała czuje sie lepiej.
Moja właśnie zasnęła, zmierzyłam niedawno temp., ma 37,5 Oliveira widziałam tego tańczącego na rurze - dziwny widok |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak robie i zazwyczaj mi sie wszystkie zamykaja ale i tak trzymam potem w lodowce
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapomniałąm napisać.Ja to w ogóle nawet te kupione w lodówce trzymam.U nas jeszcze wczoraj 27 stopnia i duchota,ze nie było czym oddychać,dopiero dzisiaj ciut chłodniej ale i tak ciepło.Ostatni raz padało chyba w środę nad ranem. |
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
a jak wieczko nie załapie to ile mogę trzymać w lodówce?
Kasik o co chodzi z tym wymiotowaniem?
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje się być Fajne, a kiedyś słyszałam że produkty Tchibo są równie fajne ja Tupperwere. Jak się nie ma parowaru, super alternatywa Dobry Jaka miła niespodzianka, bałam się wejść na forum, bo sądziłam że z 5 str mam do nadrobienia a tutaj takie rozczarowanie... My dalej chorzy, w nocy 38.8 dwa razy rzyg i lekka biegunka, dziś już jest ok. Bawi się na podłodze jakby nigdy nic. Temsp spadła d 37 Bidulek pospał sobie do 8.20. Przypomnijcie mi. Temperatura niepokojąca u dzieci zczyna się od....? 38,5 ??
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-06-22 o 10:43 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

zaraz tu porzadek zrobimy.

patrze i patrzę i chyba moja Tusia to ma