|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Aaaby i jak Ty to kibicowałaś?? Portugali wygrała
a ja liczyłam że może się pepiczkom udam Mój mąż też był na meczu Nawet sobie zrobił sobie zdjęcie ze Z. Zamachowskim. A ja w domu sprzatałam cały dzieńBlonde a ja myślałam, że Ty już o nas zapomniałaś Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() Cytat:
No też tak czytałam, że przy lekach nie ma co mierzyć temp. Ale w sumie nie wiem czy to prawda. Cytat:
no nic w takim razie czekamy na wieści![]() A w ogóle to coś czuję ze w najblizszym czasie zobaczymy kilka II ![]() ![]() Cytat:
miłej drzemki |
||||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
moze byc i tak ze mi sie zbuntuje albo nas.ra na srodku pokoju w ramach buntu |
|
|
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agnusek udanego wyjazdu
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam najmocniej jak potrafie aaaa mialam pytac....jak w pracy ![]() dziekuje w imieniu Mai ![]() kurcze dziewczyny ale mnie nogi bola normalnie skurcze w lydkach i taki reumatyczny bol kolan......chyba sobie musze jakas mascia nasmarowac bo nie usne
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie zapomniałam
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
w ogóle już kilka razy miałam dziś tak, że jak coś zjadłam to nagle miałam gorzką ślinę, aż nie dało radę przełykać i musiałam popijać sokiem, nie wiem czemu, nigdy tak nie miałam
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Cytat:
Trzymaj trzymaj a w pracy bez zmian, 10 miesiąc dalej umowa-zlecenie, także już nie liczę na umowę, ale dziewczyny z końskiego forum mi mówiły, że i tak zus będzie mi płacił, bo miałam odprowadzane składki, nawet jak jestem na umowę-zlecenie
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
ojj... czy aby na pewno? ja bym to dokladnie sprawdzila, bo umowa zlecenie to nie jest nawet umowa o prace.... na podstawie umowy zlecenia nie jestes nawet pracownikiem tej firmy.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-06-22 o 00:26 |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka, która się na tym zna napisała mi to
Cierp1enie, Pracodawca ma obowiązek odprowadzać składki na ZUS, niezależnie do formy umowy!!! Ze studentami jest tak, że nie muszą, bo do 26 r.ż. jak nie płacisz sobie składki sama to jest ona potrącona od rodzica przez zakład pracy lub płacisz sobie ją przez uczelnię! Osoba powyżej 26 r.ż. bez statusu studenta, o ile ktoś inny (mąż) nie odprowadza za nią składek ma prawo żądać od pracodawcy składek albo go pozwać za dopuszczanie się nielegalnego procederu. Umowa zlecenie i dzieło to jest taki właśnie wyłom prawny, bo jako zleceniobiorca czy podwykonawca w tej relacji prawnej teoretycznie powinnaś sobie płacić sama lub zleceniodawca na Twoją prośbę ma taki obowiązek. Upewnij się może, czy Twój mąż nie płaci za Ciebie składki przypadkiem jak się rozlicza z HRami, bo może być tak, że Ci pieniądze koło nosa latają... i druga A to nie jest tak, że na umowę- zlecenie (nie o dzieło) pracodawca odprowadza społeczne składki ZUS? (bo nie ma co mylić ze zdrowotną). I że w przypadku ciąży ZUS wypłaca zasiłek? Do końca ciąży? Czy macierzyńskiego? Z pewnością zależy to od czasu pracy do ciąży. także już nie wiem, choć szczerze mówiąc nie liczę na nic
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-06-22 o 00:37 |
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia, ładnie przybiera bo to silny i zdrowy chłopaczek
![]() Kotek, wielkie brawa dla córusi ![]() powiem co robiłam wczoraj jeszcze, jak wróciłam z kato, to szybki obiadek, potem się wykąpałam i pojechałam z TŻ na mecz , bo chciał trochę pobiegać a ja w miedzy czasie poszłam do cioci, której nie było więc wypiłam kawę z wujkiem, potem poszłam na sklepy i kupiłam sobie majtusie robię w końcu przegląd bielizny no i wróciliśmy koło 19 i dostałam jeszcze powera ! szmata, szampon samochodowy, i odkurzacz i heja. Auto lśni od zewnątrz i wewnątrz. ale byłam z siebie dumna. TŻ był w szoku jak to zobaczył, serio w szoku, i zrobił mi wielką michę słodkich płatków w gorącym mleku i jeszcze potem herbatkę Dziś myję fugi łazienkowe w pierwszej połowie dnia a na drugą zostawiam sobie relaksik ![]() Kasiax, zrobiłaś już pranie czy odłożyłaś to?
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku Strong ty sie tak nie przemeczaj. Wiem ze czujesz sie dobrze,ja tez sie tak czulam ,a jednak za bardzo sie rozchulalam i teraz mam za swoje
![]() Pranka nawet nie mam kiedy zrobic bo u nas od 2tyg. brak slonka i pogoda do dupy wiec tylko czekam na troche slonka ![]() Czytalam ze masz lozeczko i wanienke od Kotka.SUPER!!! Ale lozeczka nie kupowalas juz wczesniej ![]() Jak tam Kamilek w brzuszku?Szaleje?Kiedy masz nastepna wizyte?
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, właśnie dlatego dziś mam czas na odpoczywanie
a wczorajsze sprzątanie auta znów było podżegane tym wiciem gniazda, bo jak odkurzałam siedzenia to myślałam o tym że tam będzie fotelik i że musi być czysto ![]() U nas dziś też bez pogody, ale ja zacznę prać dopiero jak w meblach będzie na tip top i chociaż będzie gdzie układać, TŻ pracuje po niedzieli na 22 więc będzie miał dla mnie dość czasu żeby mi pomóc.więc może akurat nam się zejdzie te pranie, że i Ty i ja zaczniemy razem ![]() Łóżeczka, nie nie kupowałam, pokazywałam Wam tylko jakie z żyrafką chcę a że Kotek chciała takie sprzedać i to z szufladą to kupiłam ![]() Następną wizytę mam 3 lipca, ale 2 na badania się muszę zgłosić. Bo ten mocz mi musi skontrolować. Ale ja nawet nie liczę na usg, bo wiem że limit mam narazie wyczerpany Mały od dwóch dni jest spokojny, jak na początku tygodnia się tak rozpychał że aż bolało tak teraz ma takie wolne ruchy. Ale myślę że to nic złego. Pozatym dużo się ruszam to może nie czuję. A Oliverek?
|
#4033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Agnusek bezpiecznej podróży i bawcie się dobrze! Odpoczywaj, ładuj akumulatorki i opalaj się!!! Magda halo, co tam u Was? Dzień dobry PIĄTEK! cały tydzień mamy imprezowy, może weekend będzie spokojniejszy Wczoraj przyjechała do nas moja sis ze swoim mężczyzną także posiedzieliśmy, zjedliśmy dobre rzeczy, oglądnęliśmy meczyk - bardzo miło, bardzo ![]() I ja już chcę 16:00! ![]()
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia0, ale gdzie tam 16.... nie chce Cię martwic ale jeszcze nawet 9 nie ma
fajnie że wieczór udany
|
#4035 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
a wspólna łazienka to nie problem, my jak gdzieś jedziemy to też jest przeważnie wspólna i taniej to wychodzi. To mieliście wczoraj intensywny wieczór, superco do tempki to naczytałam się wczoraj o duphastonie i on podobno nie podwyższa jej, nie ma wpływu na wyniki i nie blokuje owu bo to nie jest prawdziwy progesteron tylko dydrogesteron czyli sztuczny zamiennik. i tym właśnie się różni od luteiny. To się do edukowałam ![]() o kurcze to nie fajnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to ja nie będąc w ciąży nie mam takiego powera. Oszczędzaj się trochę Cytat:
a ja już po badaniach hormonów- w poniedziałek, lub wtorek będę miała wyniki. Teraz jem śniadanko i zaraz do pracy
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I mam nadzieje, że też szybko Ci praca zleci do 18:00!
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wcale piatek nie cieszy, bo to oznacza prace Niedawno wstalismy i zaraz ruszamy do sklepu ![]() Pogoda jak od kilku dni do d...
|
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
Dziś kończę 12 tydzień Od jutra 13 i II trymestr ale ten czas leci Jutro mam wizytę u ginka bo idzie na urlop, jedziemy z Mężem niech poogląda Maleństwo
|
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka,
Cytat:
ja Ci nic o tych temperaturach nie piszę, bo nie mam pojęcia na ten temat. Nie pomyśl że ignoruje Twoje wypowiedzi Cytat:
![]() czekam na wyniki Twoich hormonów ![]() Gucia0, Cytat:
![]() znów mi tu mały kot przylazł, przylaszczek jeden. pełno papierków mam na podłodze po jego wizycie, bo już jest na etapie roznoszenia wszystkiego, i zabawy byle czym.
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia dzieki
Strong ciekawe kiedy bedziesz miala wazenie maluszka.Bo chyba jeszcze przed porodem musi ci powiedziec jaki duzy jest Kamilek ![]() Oliverek nie daje za wygrana i pokazuje ze chce juz wyjsc ale mu tlumacze ze jest jeszcze troche za malutki ![]() jutro bedziemy malowac sciane w sypialni A w nastepnym tyg. rozlozymy lozeczko i przywiesimy literki
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
e_velku, gratulacje tych tygodni
naprawdę biegnie ten czas nie ubłaganie a jak się czujesz?---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Kasiux, wedlug karty ciąży jeszcze mam miejsce na jedno ważenie. O ile o to tam chodzi bo moja gin nie pisze zbyt pięknie ![]() Zazdroszczę wam tych literek Kamilek narazie nie będzie miał.i dobrze że mu tak tłumaczysz oby Cię już teraz zaczął słuchać ![]() a na jaki kolor malujecie jego ścianę? ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- a Nikita i Maleństwo gdzie ? nie pracują dziś?
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rozumiem, weekend to jednak weekend.Strong no właśnie może pracują ![]() Uśmiałam się!
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja trzymam za wyniki hormonów ![]() Cytat:
)
|
|
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong tak szczerze to czuję się tak sobie ale nie narzekam
Ważne że się łożysko przykleiło a ja rosnę i rosnę tzn. brzuszek mam już okrąglutki A Ty już niedługo, jak się czujesz? jak przygotowania?
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za wizyte![]() Cytat:
siedze cicho![]() Tydz temu mialam weekend wolny, bo mielismy parapetowke ![]() Teraz juz musze isc i tak pewnie kazdy weekend do sierpniowego urlopu Za to niedziele planujemy pracowita Bedziemy robic polki do Seby szafy, bo nadal wiekszosc rzeczy w kartonach
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4048 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek w piateczek!
![]() Aaby, zyjesz po wczorajszy? Zdarzyliscie na ten mecz??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pepuszek! Odpoczywaj!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, nie moge isc przeciwko TZ ![]() Cytat:
Nikita dzis dotarla pozno do pracy bo rano jej przywizli cegly oraz worki z cementem! Looo boziu. A ty kochana moze bys sie tak nie forsowala co Odpoczywac masz!Czesc Onyks, jak tam? mignelas mi gdzies w postach. Kasiu, super, ze tabletki dzialaja i ze juz troszeczke lepiej sie na nich czujesz no i przede wszystkim, ze skurcze ustaly!!!! A moje wyniki tarczycy w normie tylko znowu mi wszla podwyzszona prolaktyna. Nadal jeszcze mam pare globulek na te bakterie. Czy ja juz sie zalilam, ze nie cierpie globulek bo masakrycznie mnie wkurza jak caly dzien potem do dziadostwo wylatuje... |
|||||||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
wiem co czujesz, nie cierpię globulek
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
No i dzis przylatuje TZ i nie wiem, czy z tymi globulkami mozemy tyryryry. Juz pomijam aspekt wizualny ale nie wiem, czy w ogole mozna czy trzeba poczekac do skonczenia bo zostaly mi jeszcze 4 globulki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

a ja liczyłam że może się pepiczkom udam

wiec mam dalej brac je tak jak kazala. W poniedzialek mamy juz normalna wizyte i bedziemy wazyc malutkiego
Penie dosc urosl, bo widze po jego ruchach, ze jest wiekszy i strasznie sie gimnastykuje, az maz wczoraj sie wystraszyl

normalnie skurcze w lydkach i taki reumatyczny bol kolan......chyba sobie musze jakas mascia nasmarowac bo nie usne 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
wiec tylko czekam na troche slonka