Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 15:16   #2311
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
a jakie mleko teraz dajesz?
Nutramigen ale narazie mieszam jeszcze,bo nie chciał jeśc tego mleka.Więc stopniowo zmniejszam dawki Gerbera dzisiaj już daję tylko jedną miarkę.Od jutra sam Nutramigen.Ale nie wiem czy to zasługa mleka czy czegoś innego ale wysypka na twarzy schodzi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-22 o 15:17
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:21   #2312
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nutramigen ale narazie mieszam jeszcze,bo nie chciał jeśc tego mleka.Więc stopniowo zmniejszam dawki Gerbera dzisiaj już daję tylko jedną miarkę.Od jutra sam Nutramigen.Ale nie wiem czy to zasługa mleka czy czegoś innego ale wysypka na twarzy schodzi.
moj tego gerbera wcina od miesiaca a od tyg zaczal plakac przy jedzeniu wiec juz sama nie wiem czy jest sens zmiany mleka:/ meczy mnie to wszystko, ze tez nie ma tak - kolki - podajemy to i to, skaza - podajemy to i to i dziala! a nie trzeba probowac
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:26   #2313
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
My dzisiaj próbowaliśmy rozpocząć przygodę z pieluszkami wielorazowymi Rozmiarowo już na Hanię pasują (powiedzmy), ale w ciągu godziny zakupkała mi dwie i się wkurzyłam. Wy narzekacie, że Wasze maluchy nie robią kup, a moja sadzi jedną za drugą. Nie wiem jak my damy radę z tymi pieluszkami wielorazowymi. Mam ich chyba za mało Skąd mogłam wiedzieć, że trafi mi się taki szybko trawiący egzemplarz
Ja nie wyobrażam sobie używania pieluch wielorazowych, bo pampersów nam schodzi minimum 10 dziennie Ale się cieszę z tych kupek, przynajmniej nie boli jej brzuszek.

Cytat:
no tak, pomyliłam się chodziło o Paulinkę stokroteczki Ona też widzę, że ma włoski, ale takie prawie niewidoczne
Tak, moja Paulinka wygląda jak chłopczyk już w szpitalu położne myślały że to chłopczyk, ale uśmiech ma slodziutki dziewczęcy

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Moja kochana córcia spała od 21 do 7.30 z jedną krótką przerwą co prawda potem przez około 5 godzin dawała czadu. Na szczęście nie mi, tylko tż, bo ja byłam u gina i na zakupach
Nam położna powiedziała, że dziecko nie może tyle spać bez jedzenia. Że takiego maluszka trzeba budzić na karmienie, bo śpiąc 10godzin Twoja córka przesypia 3karmienia. Nie wiem kogo słuchać, bo jedni mówią budzić inni nie budzić, moja na szczęście sama budzi się po ok 3godz.
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Zostałam noworozpakowaną ciocią..

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanko. Jak dziecko karmione piersia powinno robic kupki? Bo moja zawsze walila co karmienie, a teraz od dwoch dni pampersy czyste ( tylko zasikane) i troszke mnie to martwi.

Pozdrawiam
To może ma zaparcie. Ja też bym się martwiła jakby nagle nastąpiła taka zmiana
Po mleku mamy kupki są jak jajeczniczka jak to mówi nasza położna i my mamy kupę po każdym karmieniu a nawet w trakcie karmienia.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:42   #2314
cate_
Zadomowienie

Slodziaki te wasze dzieci

Podziwiam Wasza konsekwencje w odkladaniu dzieci do lozeczka, jz z tym nie wlcze. Poza tym mojemu dziecku jeszczejest obojetne gdzie spi, natomiast mi jest wygodniej jak spi ze mna. Pierwszy syn spal z nami to dlaczego drugiemu mam tego odmawiac

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:49   #2315
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
U nas podejście pierwsze do samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Jakieś rady?? Mój mały dupek zasypia tylko przy cycku, a ja mam tego dosyć...
My jak widzimy ze maly ma juz smetne oczka albo nie placze to kladziemy do lozeczka wlaczamy konika i zazwyczaj zasypia. Jesli placze to wyciagamy z lozeczka nosimy na rekach , spiewamy i tak az sie uspokoi Ostatnio odkrylismy ze maly uwielbiam zasypiac na naszych klatkach piersiowych wiec jak juz ma mocniejszy sen to odkladamy go do lozeczka

Cytat:
Mam do Was takie pytanko. Jak dziecko karmione piersia powinno robic kupki? Bo moja zawsze walila co karmienie, a teraz od dwoch dni pampersy czyste ( tylko zasikane) i troszke mnie to martwi.

Pozdrawiam
U nas Domnik robi zolta kupke ( taki kolor musztardowy troche ) .

Witajcie

Slodkie dzieciaczki macie

U nas maly dal nam pospac poszedl spac o 12 wstal o 3 na karmienie a pozniej az do 7

Moze ktoras z Was zna jakis sposob na szczypawki/szczypawice? Zabilismy wczoraj w noyc az 3 jedna lazila po naszym lozka druga po lozeczku ( fuuuj jak sobie pomysle ze mogla chodzic po Dominiku ) i w srodku nocy przenieslismy sie do innego pokoju. Dopoki one tam beda nie mamy zamiaru tam spac .
Maz byl w sklepie kupil taka bombe na wszystkie robale pozamykalismy wszystko przez 4h ma tak byc a pozniej bedziemy wietrzyc mam nadzieje ze to cos pomoze .. ale spac dzisiaj tam nie bedziemy napewno.

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2012-06-22 o 15:51
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:10   #2316
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Millena - jest cudowny a do tego terrorysta-bo spi z otwarta buzia na brzuszku pewnie nie czuje bolu i sie tak nie kreci. Moj tez spi i do tego pieknie przeklada sobie glowe na druga strone i smok mu nie wylatuje
Moj dostaje mnostwo kropelek i jest tfu tfu lepiej, tylko musze obczaic dlaczego placze podczas jedzenia, czy tylko mu sie chce odbic czy jest jakies drugie dno.. bo po odbiciu jak go klade do karmienia to jest krzyk, moze tak jak juz chyba Kotek pisal - refluks?
haha dziękujemy... ale faktycznie jest terror, już 50 minut walczymy zeby znów usnąć... ja juz jestem tak bezsilna, że nawet przestałam reagować (już dawno zresztą ) na jego płacz. A dzisiaj posłuchałam jednej z Was, bodajże andzi, nakarmiłam , dopoiłam, przewinełam, pogadałam do niego, pobawiliśmy się rączkami i minami, położyłam do łózeczka, utuliłam dałam buziaka, zaspiewałam kołysankę, porobiłam trochę "szszszszszszyyyyy" ( w sumie to się urobiłam ) zeszło mi 50 minut, juz zamykał oczka, już witał się z gąską..... ja zacierałam rączki, że udało nam się... a tu proszę, wrzask na pół bloku. Ale stwierdziłam, ze to nie mozliwe zeby coś mu było. Wszystkie elementy zostały przecież odkreślone. Więc zostawiłam wyjca i wiecie co .... powył , powył, powył.... uskrzeczał się jak nigdy , podchodziłam co trochę, głaskałam, próbowałam uspokoić, ale nic to nie dawało, smoka wypluwał, po prostu odstawiał terror.... kurde po raz pierwszy się nie ugiełam ....I ŚPI !!!!
nie wiem czy te praktyki są dobre, rozumiem już te wszystkie mamy z programu super niania mam ogromne wyrzuty sumienia, ze moze on potrzebował ciepła, a ja go tu tak ostro potraktowałam i olałam. , ale w miedzyczasie wziełam go raz na ręce i wcale się specjalnie nie uspokoił.... brzuszek go nie bolał, bo to zupełnie inny płacz jest , poza tym wali kupy teraz co 30 min ( raz to się usrał po pachy aż, ale akurat mnie to cieszy ). I ok, usprawiedliwiam się sama przed sobą, ale chyba czuję satysfakcje, ze sam zasnął w łożeczku.
Oby pospał tak z 1,5 godziny chociaż. Nie dla mnie - dla Niego. Bo jak wiadomo, wypoczęte dziecko to szczęśliwe dziecko
( i ponoc bez kolek :)

edit:
mój płacze podczas jedzenia jak chce sobie puscić bąką albo zrobić kupę. gdzieś czytałam ze noworodki nie potrafią jednoczesnie ssać i wydalać. Wiec jesli placze podczas jedzenia, to albo : 1. trzeba odbekać bo sie zapowietrzył, 2. chce puscić bąka , 3. chce kupę.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oczywiście to Wasze dzieci, ja się nie wtrącam... ale tzw. ferberyzacja, czyli eksperymenty pana Ferbera na dzieciach zostały już dawno temu przez psychologię rozwojową uznane za bardzo szkodliwe dla dziecka... dziecko nie zasypia, bo się nauczyło rytuału, jak się nam wydaje, tylko z bezradności i rozpaczy... po prostu wie, że może sobie płakać i wzywać mamę, a i tak nikt nie zareaguje i nie przyjdzie... to po prostu okrutne...ale to tylko moje zdanie...wiadomo, że dziecko mozna przyzwyczaić do wszytskiego... gdybyśmy codziennie biły nasze dzieci, uznałyby z czasem że to normalne i tak musi być, ale to chyba nie tędy droga... ja nie chcę się wdawać w jakąś polemikę, bo wiadomo, każdy ma swoje zdanie i robi, jak uważa, ale naprawdę, takie zostawianie dziecka do "wypłakania" jest bardzo szkodliwe dla jego psychiki i fizjologii - ogromne ilości kortyzolu, adrenaliny itp. Ja nie uważam, że należy być męczennicą i "poświęcać się", ale jednak noworodek/ niemowlę/ dziecko po prostu mają swoje prawa.. jesteśmy mamami i czy nam się to podoba czy nie, nic nie będzie tak jak przedtem... nikt nie mówił, że dziecko to sam miód i będziemy jak na reklamie karmić maluszka uśmiechnięte, w szpilkach i białej bluzce... ja po prostu zawsze szukałam jakichś środków kompromisowych...osobiści e nie wyobrażam sobie zostawienia dziecka i patrzenia jak płacze... noworodek płacze wtedy, gdy chce coś powiedzieć, najczęściej jak jest mu źle... uważam, ze jako mama po prostu muszę zapewnić dziecku komfort i poczucie bezpieczeństwa. Dziecko, które płacze i nie znajduje ukojenia w tym płaczu nie czuje się bezpiecznie. Wojtuś zasypia różnie... ale jak widzę, ze ewidentnie jest mu jakoś źle, nie kładę go na siłę.. robię wszystko, żeby się uspokoił i poszedł spać bez płaczu (w sensie płaczu z bezsilności, nie marudzenia ze zmęczenia)... Nie można na jednej szali kłaść swojej wygody, a na drugiej poczucia bezpieczeństwa dziecka...a dziecko po prostu może potrzebuje się przytulić teraz, w tej chwili, a nie o 15:30 czy kiedy nam jest wygodnie... Takie jest moje zdanie... ale może źle zrozumiałam to, co pisałyście...
nie mam doświadczenia, ale nie mam tez cierpliwości klasycznej matki polki. Nie mogę wiecznie trzymać synka przy cycku, bo moje brodawki na dzwiek jego placzu stają deba a potem się chowają tak, ze nie sposob je pozniej wydobyć. Nie trzymam się twardych reguł ze ma spać 2 godziny, jesc co 2,5h. Je na żądanie, ale jeśli wiem , ze w ciągu godzin zjadł całego cyca, dostał 60ml mm, w ciągu kolejnej godziny został 3 razy przewinięty, wygugany, dopieszczony , wycałowany na 10 stronę i parokrotnie zabrany z łozeczka po to , zeby go uspokoić, wiem że go nie boli brzuszek, to ja juz nie mam pomysłu o co mu chodzi.
wiem też ze moje dziecko nas tresuje. dwa dni temu zostawiliśmy go nakarmionego , spokojnego w lozeczku, wyszlismy z pokoju. Jak sie tylko ktoś pojawił w drzwiach ( zeby sprawdzić czy wszystko ok) Borys zaczynał pokwękiwać, cofaliśmy się z drzwi do przedpokoju - Borys się uspokajał. I tak kilka razy, stwierdziłam, że trzeba to nagrać bo nam nikt nie uwierzy ze kilkunastodniowy noworodek potrafi tak zwracac na siebie uwage.
Ja już nie mam siły wiesz Kotku jestem na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego. Kompletnie inaczej wyobrażałam sobie moje dziecko i macierzyństwo i nie jest to niczyją winą, po rpsotu takie życie. I wiem, ze dziecko jest ważne, najważniejsze. ALE w tym wszystkim jeszcze jestem ja i przykro mi, ale dla siebie samej, ja też jestem ważna. I nie uważam, żeby było zły, nieodpowiedzialnym, albo wygodnym to, że go zostawiłam płaczącego w łózeczku i dochodziłam żeby go uspokoić ( tylko to nic nie dawało). W koncu zasnąl , wszystko ( płacz) trwał 5 minut. Nic mu sie nie stało, był pod kontrolą. Serce mnie bolało, ale dzięki temu że teraz spi , a nie dało sie go inaczej uspić, ja mogłam sobie odgrzać obiad i zjeść pierwszy posiłek od godziny 5tej rano.
o! skończyłam

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-06-22 o 16:00
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:23   #2317
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Dzisiaj Antoś skończył 2 miesiące
brawa dla Antosia za tak dorosły wiek

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny korzystając z okazji, że dziś lepszy dzień chcę pochwalić się moją Zosią
słodziutkie minki robi śliczna

moja Tośka to dziwne dziecko jak codziennie jest ryk, to dzisiaj trochę pokrzyczała rano a tak to tylko je i śpi, co prawda z moją ręką w wózku, bo trzymam jej smoczek ale śpi, a ja przed chwilą nawet film obejrzałam na kompie

dla niej chyba jest za cicho u nas w mieszkaniu,zauważyłam, że jak puszczam na youtube jakieś bajki itp to jest spokojniejsza, jak parę osób przyjdzie do nas i rozmawiają to też grzeczna

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:26   #2318
Timii
Rozeznanie

czesc dziewczyny.
u nas ten tydzien nie byl latwy. zwlaszcza wieczory.. martusia ma problemy brzuszkowe. nie wiem czy to kolki ale tak wieczorami placze ze nie idzie wytrzymac. podaje jej kropelki sab simplex od dluzszego czasu i na pewno lagodza te dolegliwosci w jakis sposob. ale i tak strasznie mi jej szkoda jak jest taka zaplakana... rano jak ma dobry humor to zupelnie inne dziecko... mozna sie z nia pobawic... zrobila sie juz taka kontaktowa po prostu super. no i pierwszy swiadomy usmiech juz dostalam myslaalm ze to moze przypadek ale dzis byl kolejny
nie spodziewalabym sie ze 5 tyg dziecko zainteresuje sie karuzelka i mata. w ksiazkach pisza ze takie dzieci nie widza jeszcze kolorow...

fajnie ze wasze dzieciaki trzymaja sie schematu dnia - tak jak np u agaty. niestety nie wszystkie dzieci sa takie zdyscyplinowane. zwlaszcza jak dochodza problemy brzuszkowe to o rutynie nie ma mowy, bo jak zachecic do spania dziecko ktore placze kilka godzin i ewidentnie cos mu doelga? wszelkimi planami mozna sobie podetrzec tylek...

u nas np kazdy dzien wyglada inaczej. zazwyczaj wstawalysmy rano ok 9-10 bawilysmy sie 2 godz i pozniej znow drzemka. w poludnie znow zabawa i drzemka do ok 18. ale od kilku dni wszystko sie rozregulowalo. martusia wstaje ok 12, dzis dopiero teraz zasnela - czyli o 15. nie wiem do ktorej pospi. wczoraj miala tylko 1 drzemke w ciagu dnia - od 13 do 16 i pozniej usnela dopiero o 21.30 plakala caly wieczor... masakra...
dzis w nocy zrobila nam pobudke od 1 do 3.30! dlatego rano wszyscy spalismy do 11. tyle mozna sobie zaplanowac....

kapukat - a jak u ciebie? jakas poprawa? mama dojechala?

agatka - jaki obiektyw kupilas??

Cytat:

Pozdrawiam
nam na szkole rodzenia mowili ze dwie kupki na dobe powinny byc. ale jak widac kazdy ma inne informacje i nie wiadomo kogo sluchac

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oczywiście to Wasze dzieci, ja się nie wtrącam... ale tzw. ferberyzacja, czyli eksperymenty pana Ferbera na dzieciach zostały już dawno temu przez psychologię rozwojową uznane za bardzo szkodliwe dla dziecka... dziecko nie zasypia, bo się nauczyło rytuału, jak się nam wydaje, tylko z bezradności i rozpaczy... po prostu wie, że może sobie płakać i wzywać mamę, a i tak nikt nie zareaguje i nie przyjdzie... to po prostu okrutne...ale to tylko moje zdanie...wiadomo, że dziecko mozna przyzwyczaić do wszytskiego... gdybyśmy codziennie biły nasze dzieci, uznałyby z czasem że to normalne i tak musi być, ale to chyba nie tędy droga... ja nie chcę się wdawać w jakąś polemikę, bo wiadomo, każdy ma swoje zdanie i robi, jak uważa, ale naprawdę, takie zostawianie dziecka do "wypłakania" jest bardzo szkodliwe dla jego psychiki i fizjologii - ogromne ilości kortyzolu, adrenaliny itp. Ja nie uważam, że należy być męczennicą i "poświęcać się", ale jednak noworodek/ niemowlę/ dziecko po prostu mają swoje prawa.. jesteśmy mamami i czy nam się to podoba czy nie, nic nie będzie tak jak przedtem... nikt nie mówił, że dziecko to sam miód i będziemy jak na reklamie karmić maluszka uśmiechnięte, w szpilkach i białej bluzce... ja po prostu zawsze szukałam jakichś środków kompromisowych...osobiści e nie wyobrażam sobie zostawienia dziecka i patrzenia jak płacze... noworodek płacze wtedy, gdy chce coś powiedzieć, najczęściej jak jest mu źle... uważam, ze jako mama po prostu muszę zapewnić dziecku komfort i poczucie bezpieczeństwa. Dziecko, które płacze i nie znajduje ukojenia w tym płaczu nie czuje się bezpiecznie. Wojtuś zasypia różnie... ale jak widzę, ze ewidentnie jest mu jakoś źle, nie kładę go na siłę.. robię wszystko, żeby się uspokoił i poszedł spać bez płaczu (w sensie płaczu z bezsilności, nie marudzenia ze zmęczenia)... Nie można na jednej szali kłaść swojej wygody, a na drugiej poczucia bezpieczeństwa dziecka...a dziecko po prostu może potrzebuje się przytulić teraz, w tej chwili, a nie o 15:30 czy kiedy nam jest wygodnie... Takie jest moje zdanie... ale może źle zrozumiałam to, co pisałyście...
kotku ja sie w zupelnosci z toba zgadzam oczywiscie ze tez chcialabym zeby martusia spala sama w swoim lozeczku ale nie bede na sile ja katowac. probuje ale jak placze, oczy ma cale mokre od lez i spuchniete to nie mam serca zostawic ja samej. mam nadzieje ze jeszcze nie jest za pozno i ze nauczy sie spac i zasypiac samodzielnie. zreszta spi z nami tylko sporadycznie - nie non stop

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

aaa i jeszcze mialam sie Wam pochwalic ze juz niedlugo aplikujemy o paszport. prawie wszystkie dokumenty mamy juz kompletne brawa dla meza jak tylko dostaniemy to lecimy do Polski ciesze sie bo nie bede pol dnia w domu sama, ale obawiam sie pogody... jak czytam co piszecie o tych upalach to az mi slabo... ja tesknie za sloncem bo tutaj bieda w tym wzgledzie ale boje sie o Marte. mam nadzieje ze zmiane zniesie dzielnie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:35   #2319
szerylka
BAN stały

Cytat:
Dzień dobry.

Ale mieliśmy super noc Hania obudziła się tylko raz na karmienie około godz. 3. Później wstała po 7 Może to dlatego, że spała z nami wczoraj, w nagrodę, w łóżku
A nagroda była za cierpliwość, jaką Hania nas obdarowała podczas wczorajszych zakupów. Była bardzo grzeczna
Kupiłam wczoraj parasolkę do wózka x-landera i laktator elektryczny medela. Ciekawe jak się laktator będzie spisywał. Czy Hania będzie chciała pić z butelki

Odciągaj nosek, bo to ważne. Noworodki nie umieją podobno oddychać buzią i się bardzo męczą jak mają nosek zapchany.

Cześć. Kolejna Hania na wątku- czwarta
Rzeczywiście jest wysyp

A ja słyszałam, że do mleka matki przenika co najwyżej 10% tego co jemy I podobno picie herbatki z koperkiem przez mamę nic nie daje dziecku

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Twoje dziecko traktuje dzień jak noc i odwrotnie. Musisz go przestawić. Nie pozwól spać tak dużo w dzień, wtedy noc bdzie bardziej przespana.

Z córką nie bałaś się spać w łóżku, a z synem się boisz?

Moja Hania robi kupy na okrągło. Ledwo założę nowego pampersa, a już jest kupa.
Właśnie karmię i są strzały z pupci
córkę zaczęłam brać do łóżka jak miała juz skończony roczek .
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:37   #2320
moniczka1302
Wtajemniczenie

Bry!

Rany jak ten czas zapi.tala....

Fajny chglodek za oknem, a ja dzis ubralam moją Hankę do sklepu w body z krotkim rekawem i w samych skarpetach. W sklepie baby chodzily z dziecmi zakrytymi kocami po uszy sprawdzalam Haniorkę czy nie za chodno jej ale byla ciepla, wiec nie wiem kto przesadzil z ubiorem
Stary 2012-06-22, 16:39   #2321
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Twoje dziecko traktuje dzień jak noc i odwrotnie. Musisz go przestawić. Nie pozwól spać tak dużo w dzień, wtedy noc bdzie bardziej przespana.
To co ma budzic dziecko na sile zeby nie spalo w dzien? Troche to dziwne jesli malenstwo ma ochote spac to niech spij i rosnie zdrowo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:44   #2322
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej

mamy karmiace mm dzieci pdoobnych wiekowo do leona- ile Wasze dziecie zjada? moj kurde wciaga 90-120 na 3 h, czasami sie budzi czesciej bo glodny, ssie piastki albo mi obojczyk, szyje i tp :P....
szczerze mowiac wolalabym by jadl mniej, nie chce zeby byl otyly, a mm podobno powoduje otylosc. Zreszta ma wage juz prawie 6kg, za szybko przybiera;/
Moja łyka 90-130 co 2,5-3-4 godziny. Jak krótszy odstęp czasowy to 90 jak dłużej nie je to 130, a średnio 100 mi wypija.

My po spacerku, młoda śpi już 4 h Ale powoli się wybudza.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:48   #2323
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotku a na czym polega alergia pokarmowa? bo nie wiem czy bawic sie w nutramigeny itd skoro maly nie ma wysypki, tylko placze podczas jedzenia i czasem ulewa...nie wiem czy jest co przesadzac, czy tylko to przeczekac i tyle

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Sliczna

W ogole wszystkie Wasze dzieci sa piekne moj chyba ma najdluzsze palce ze wszystkich wizazowych dzieci, co wiecej jego palce sa dluzsze niz moj najkrotszy!!!! tyle ze ja mam krotkie palce,ale i tak masakra
Jak Anulka napisała, objawy alergii są różne. Jak dla mnie to lepiej dać maluchowi Nutramigen niż macie się we dwójkę męczyć. Jeżeli ma alergię, to możesz tylko wyeliminować alergen, żeby było lepiej, alergii nie "przeczekasz", bo będzie tylko gorzej. Tzn. np. przy nietolerancji mleka, dziecku może to minąć jak będzie miało roczek czy 3 lata - Michał mógł później pić mleko, ale wcześniejsze podawanie skutkuje tym, że mały i tak nie będzie tolerował mleka.

Zosia śliczna!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-22 o 16:53
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 16:50   #2324
clauudik
Rozeznanie

Świetny pomysł z tym "pamiętnikiem". Właśnie zaczęłam Zwłaszcza, że dostaliśmy od położnej taką książkę "Pierwszy roczek. Kalendarz Twojego Maluszka" i to świetne miejsce na zapisywanie różnych pierdółek. Ciekawe kiedy będę mogła zapisać "Dziś Filip zasnął sam w łóżeczku" Teraz śpi sobie słodko, ale usnął rzecz jasna przy piersi. Czuję, że długa droga przed nami.

Mąż mi właśnie zawinął się z domu - na paintball, ciekawe czy wróci na kąpiel jak obiecał...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:00   #2325
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ok bylismy po farby
kupilam do pokoju beckersa tak jak radzilyscie kolor cappucino i na jedna sciane dekorala- kawowa pralinka: ) zobaczymy co to wyjdzie
timmi kupilam nikkora 50mm 1.8d
ide nadrabiac dokladniej co napisalyscie
nie mialam czasu sie nim pobawic dokladniej, dopiero sie go ucze, ale efekt inny niz obiektywem nie staloogniskowym. no ale zdjecia te co dzis zrobilam wklejam
rozmyte tlo uzyskane bez problemow tylko u mnie dzis pochmurno, w mieszkaniu ciemno. Jutro pojade na dzialke, sprobuje zorbic na tle trawy

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:07
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:05   #2326
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Moja łyka 90-130 co 2,5-3-4 godziny. Jak krótszy odstęp czasowy to 90 jak dłużej nie je to 130, a średnio 100 mi wypija.

My po spacerku, młoda śpi już 4 h Ale powoli się wybudza.
aha no to w sumie tak jak moj
a tez Twoja wali po tym mm takie smierdzace baki, ze idzie zemdlec?
boje sie podnosic kocyk czasami
Stary 2012-06-22, 17:10   #2327
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
aha no to w sumie tak jak moj
a tez Twoja wali po tym mm takie smierdzace baki, ze idzie zemdlec?
boje sie podnosic kocyk czasami
Pierdzi jak szalona na okrągło Mamy śmiechawę z mężem jak w skupieniu oglądamy mecz a ona nagle tak pojedzie po bandzie, że aż uszy więdną
Fantastyczne foty Jaki masz aparat że tak ci tło pięknie rozmywa ?

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:15   #2328
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

nie mam doświadczenia, ale nie mam tez cierpliwości klasycznej matki polki. Nie mogę wiecznie trzymać synka przy cycku, bo moje brodawki na dzwiek jego placzu stają deba a potem się chowają tak, ze nie sposob je pozniej wydobyć. Nie trzymam się twardych reguł ze ma spać 2 godziny, jesc co 2,5h. Je na żądanie, ale jeśli wiem , ze w ciągu godzin zjadł całego cyca, dostał 60ml mm, w ciągu kolejnej godziny został 3 razy przewinięty, wygugany, dopieszczony , wycałowany na 10 stronę i parokrotnie zabrany z łozeczka po to , zeby go uspokoić, wiem że go nie boli brzuszek, to ja juz nie mam pomysłu o co mu chodzi.
wiem też ze moje dziecko nas tresuje. dwa dni temu zostawiliśmy go nakarmionego , spokojnego w lozeczku, wyszlismy z pokoju. Jak sie tylko ktoś pojawił w drzwiach ( zeby sprawdzić czy wszystko ok) Borys zaczynał pokwękiwać, cofaliśmy się z drzwi do przedpokoju - Borys się uspokajał. I tak kilka razy, stwierdziłam, że trzeba to nagrać bo nam nikt nie uwierzy ze kilkunastodniowy noworodek potrafi tak zwracac na siebie uwage.
Ja już nie mam siły wiesz Kotku jestem na skraju wyczerpania psychicznego i fizycznego. Kompletnie inaczej wyobrażałam sobie moje dziecko i macierzyństwo i nie jest to niczyją winą, po rpsotu takie życie. I wiem, ze dziecko jest ważne, najważniejsze. ALE w tym wszystkim jeszcze jestem ja i przykro mi, ale dla siebie samej, ja też jestem ważna. I nie uważam, żeby było zły, nieodpowiedzialnym, albo wygodnym to, że go zostawiłam płaczącego w łózeczku i dochodziłam żeby go uspokoić ( tylko to nic nie dawało). W koncu zasnąl , wszystko ( płacz) trwał 5 minut. Nic mu sie nie stało, był pod kontrolą. Serce mnie bolało, ale dzięki temu że teraz spi , a nie dało sie go inaczej uspić, ja mogłam sobie odgrzać obiad i zjeść pierwszy posiłek od godziny 5tej rano.
o! skończyłam
heh ja rozumiem Cie doskonale.
mi czesto brak cierpliwosci i nieraz juz kur.wo.walam do recznika...
do 18 jestem sama w domu i robie wszysto, jeszcze slysze, ze mam zrobic obiad dla dzisiejszych gosci ja pitole, niech sobie pizze zamowia.

moja Hania ostatnio jest b. niespokojna, mysle, ze to przez te krosty, to ja chyba swedzi
Stary 2012-06-22, 17:16   #2329
clauudik
Rozeznanie

Wiem, że któraś dziewczyna kupowała muszle laktacyjne z Aventu, jak się sprawują??? Zastanawiam się nad zakupem, ale chciałabym usłyszeć wiarygodną opinię. Moje sutki mimo, iż karmię ponad 6 tygodni już nadal bolą i są mega wrażliwe (_agata ja też unikam dotyku ręcznika), w dodatku wczoraj miałam prawie krwotok z sutka i wróciłam do odciągania z jednej piersi. Ehh nie wiem, czy ona kiedyś mi się zagoi...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:19   #2330
moniczka1302
Wtajemniczenie

dziewczyny superowe macie dzieciaczki
Stary 2012-06-22, 17:32   #2331
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Millenko, wiem doskonale, jak się czujesz pamiętaj, że jestem mamą kolkowca, więc z konieczności opanowałam robienie wszystkiego jedną ręką w drugiej dziecko od rana do wieczora. Siedziałam z nim po kilka godzin (leżał na rogalu na moich kolanach i go głaskałam)... Ja wybitnie musiałam się starać, żeby nie płakał, bo zrobiła mu się ta przepuklina od płaczu z powodu bólu brzuszka i groził nam szpital tak więc naprawdę Cię rozumiem.. modliłam się, żeby Wojtek tak nie miał, bo teraz muszę przecież zajmować się jeszcze Michałkiem... i mąż wpada z firmy w ciągu dnia do domu na obiad najwyżej tuli Wojtka, a ja w tym czasie gotuję
Stary 2012-06-22, 17:32   #2332
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie Też bym cgciała pospac dluzej. Ja mam jeszcze inny problem bo Mała nauczyła sie wstawac 0 4ej i juz zaczyna dzien. Kurde, jak ja oduczyc tego?

Aga_bre dostalas moja wiadomosc???
Ja staram się tak ustawić dzień, żeby wieczorem jak najmniej spała. Od 3 dni mi się to udaje. Przedwczoraj spała od 21 do 7.30, ale przez cały dzień czuwała z małą 3 godzinną drzemką. Wczoraj znów zasnęła 21 i obudziła się o 9, około godziny w nocy buszowała i dziś też cały dzień nie spała, dopiero na spacerze 3 godzinki pospała. Trudno dać konkretny przepis na uregulowanie dnia malucha. Mi do tej pory udawało się utrzymać tylko kilka dni stały cykl dobowy. Zobaczymy jak teraz

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Pozwolicie, że się przyłaczę do Was
Pisałam już kiedyś w pierwszej części wątku, ale z powodu braku czasu i nastroju ( zagrożona ciąża) przestałam się udzielać. Teraz również czasu brak
1 maja urodziłam córeczkę- Hanię Fascynatkę noszenia na rękach nieśpiącą po 12 godzin w ciagu dnia.
Witaj moja mała też uwielbia noszenie na rękach, jak ją tylko odłożę, jest ryk

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Nam położna powiedziała, że dziecko nie może tyle spać bez jedzenia. Że takiego maluszka trzeba budzić na karmienie, bo śpiąc 10godzin Twoja córka przesypia 3karmienia. Nie wiem kogo słuchać, bo jedni mówią budzić inni nie budzić, moja na szczęście sama budzi się po ok 3godz.
Napisałam, że spała z krótką przerwą, więc w zasadzie przegapiła jedno karmienie
Też słyszałam, że noworodka trzeba budzić, ale Kalina ma już 6 tygodni. Wcześniej budziła się co 2-3 godziny, ale skoro teraz śpi dłużej, to widocznie nie potrzebuje jeść wtedy dla mnie lepiej, bo się wysypiam

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 17:57   #2333
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Pierdzi jak szalona na okrągło Mamy śmiechawę z mężem jak w skupieniu oglądamy mecz a ona nagle tak pojedzie po bandzie, że aż uszy więdną
Fantastyczne foty Jaki masz aparat że tak ci tło pięknie rozmywa ?
ok u mnie dzisiejsze smierdzichy byly zwiastunem wielkiej kupy :P
ale sie rozbeczal jak ja zrobil ohohoh
body mam d90, ale mysle ze to zasluga nowego obiektywu nie aparatu

kurde dziewczyny moj mlody szaleje strasznie jak mu daje cyca, czy to mozliwe ze sie juz przez te 3 dni przyzwyczail tylko do butli?
rano jeszcze doil, a w poludnie i teraz tak darl jape ze musialam mu dac butle;/ nie wiem o co mu chodzi, ale on sie chyba wkurza ze mnu tak szybko nie leci?!
zjadl 20 ml w butli i usnal
a na cycu wisial, ciagnal go, naprezal, puszczal, darl sie i tak w kolko
babcia powiedziaala, ze sie odzwyczail od cyca, czy to mozliwe, ze tak szybko ?
oczywiscie bede probowala go dostawiac :P
Stary 2012-06-22, 18:03   #2334
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Bry!

Rany jak ten czas zapi.tala....

Fajny chglodek za oknem, a ja dzis ubralam moją Hankę do sklepu w body z krotkim rekawem i w samych skarpetach. W sklepie baby chodzily z dziecmi zakrytymi kocami po uszy sprawdzalam Haniorkę czy nie za chodno jej ale byla ciepla, wiec nie wiem kto przesadzil z ubiorem
ja sie dzisiaj wracalam po czapke (lekka) bo wialo, i po kaftanik bawelniany z dł rekawkiem bo mial lodowate dłonie i stopki. boje sie zeby mu uszu nie przewialo, bo jak mi dojdzie do tego wszystkiego zapalenie ucha to kojfne.

Kotku moj to sie nawet na rekach nie uspokaja, kolanka tez wyprobowałam. w zasadzie to w desperacji wyprobowalam chyba wszystko.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 18:13   #2335
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ja sie dzisiaj wracalam po czapke (lekka) bo wialo, i po kaftanik bawelniany z dł rekawkiem bo mial lodowate dłonie i stopki. boje sie zeby mu uszu nie przewialo, bo jak mi dojdzie do tego wszystkiego zapalenie ucha to kojfne.

Kotku moj to sie nawet na rekach nie uspokaja, kolanka tez wyprobowałam. w zasadzie to w desperacji wyprobowalam chyba wszystko.
Ja wiem... mój też się nie uspokajał... ale chociaż razem cierpieliśmy jak się zmęczył, to przysnął mi czasem na kolanach... trzymaj się, biedactwo! a próbowałaś Nutramigen? u nas było lepiej od razu, ale jak definitywnie skończyłam z cycem. Dopóki ssał dodatkowo pierś, to było tylko trochę lepiej, ale nie do końca. Tylko przestałam karmić piersią - spokój w ciągu dwóch dni.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-22 o 18:14
Stary 2012-06-22, 19:19   #2336
onething
Zadomowienie

Dziewczyny małemu zrobiły się zółte strupki między brwiami i na uszkach. Czytałam o skazie białkowej i o atopowym zapaleniu skóry. Macie może jakąś większą wiedzę co to może być? Pediatra dopiero we wtorek, a mały cały czas płacze i nie wiem czy go to nie swędzi czasem. Do tego policzki ma w krostkach, ale to mogą być (ale nie muszą) potówki
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:40   #2337
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
ok bylismy po farby
kupilam do pokoju beckersa tak jak radzilyscie kolor cappucino i na jedna sciane dekorala- kawowa pralinka: ) zobaczymy co to wyjdzie
timmi kupilam nikkora 50mm 1.8d
ide nadrabiac dokladniej co napisalyscie
nie mialam czasu sie nim pobawic dokladniej, dopiero sie go ucze, ale efekt inny niz obiektywem nie staloogniskowym. no ale zdjecia te co dzis zrobilam wklejam
rozmyte tlo uzyskane bez problemow tylko u mnie dzis pochmurno, w mieszkaniu ciemno. Jutro pojade na dzialke, sprobuje zorbic na tle trawy
ja widzę bardzo dużż różnicę,zdjęcia o niebo lepsze.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny małemu zrobiły się zółte strupki między brwiami i na uszkach. Czytałam o skazie białkowej i o atopowym zapaleniu skóry. Macie może jakąś większą wiedzę co to może być? Pediatra dopiero we wtorek, a mały cały czas płacze i nie wiem czy go to nie swędzi czasem. Do tego policzki ma w krostkach, ale to mogą być (ale nie muszą) potówki
mnie przyszła na mysl ciemieniuchakro stki na policzkach nie ale te żółte strupki o których piszesz może to być ciemieniucha chyba,tak mi się wydaję.Choć nie wiem czy nie powinna być najpierw na głowie i rozprzestrzeniać się na czoło itp. A nie tak na uszy
Ale ATZ i skaza nie objawiaja się tak,jest wysypka przede wszystkim na zgięciach,pod zgięciami,na brzuszku i to jest takie specyficzne nie żółte,czerwone plamki z krostkami(bynajmniej u moich dzieci).Kurde nie wiem...

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:43   #2338
andzya
Zakorzenienie

słuchajcie,24 godziny totalnie bez cyca i Antosiowi zaczęły schodzić te krostki... na twarzy nie ma już nawet kaszki,skóra zrobiła się gładka,a z ciała też schodzą... Ciesze się z tego bardzo,ale to chyba oznacza odstawienie od piersi całkiem mój pediatra powiedział,że niemożliwością jest, że mój pokarm go uczula,ale mam naoczny przykład na to
Myślicie,że to może być zbieg okoliczności?Czy sprawa jest jednoznaczna?
Stary 2012-06-22, 19:51   #2339
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
słuchajcie,24 godziny totalnie bez cyca i Antosiowi zaczęły schodzić te krostki... na twarzy nie ma już nawet kaszki,skóra zrobiła się gładka,a z ciała też schodzą... Ciesze się z tego bardzo,ale to chyba oznacza odstawienie od piersi całkiem mój pediatra powiedział,że niemożliwością jest, że mój pokarm go uczula,ale mam naoczny przykład na to
Może spróbuj znów,np. za 2 dni, zrobić cały dzień z cycem i jak krostki się pojawią, to już będziesz miała pewność

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:52   #2340
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
u mnie ejst to samo;/
wiesz co dzis jadlam? sucha bulke na sniadanie i teraz, na obiad kasze i ugotowane na wodzie marchew z piersia;/
maly od rana dostawal cyca, juz ma czerwone krostki ...
fajny artykul cyztam-
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/k...ko,157_26.html
z tym, ze po mleku krowim, tylko ze HA nic mu przez te 3 dni nie bylo a buzka byla gladka....
lekarka powiedziaala, ze to niemozliwe, bo jakby mial alergie pokarmowa mleko krowie tez by go uczulalo.
no i nie wiem. karmie ejszcze do konca weekendu, jak cos sie bedzie dzialo koniec cyca.
w pn zaczne normalnie jesc, rozpiszesz mi diete, zaczne jezdzic na rowerze i moze cos odzyje bo na jesien jak bede chciala jechac w gory musze troche nabrac sily bo na ta Tarnice to mnie wniosa chyba i zniosa...

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-22 o 19:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości