|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wpadlam pozyczyc naszym solenizantom wszystkiego najlepszego i Natce rowniez
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
a tu moja wdrapujaca sie paniusia
![]() http://www.youtube.com/watch?v=r3GQy...ature=youtu.be |
|
|
|
#3813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow moja kolezanka tak siadala i dzis ma krzywe nogi Cytat:
Cytat:
![]() Witam Stronczek a mowilam ze Wiki szybko z tym wszystkim wyskoczy. moaj tez tak wstawala ale nie stalam obok niej non stop, uderzyla sie raz drugi i juz zalapala jak "to robic" wiec dalam jej wolna reke i teraz mam za swoje. Dorwala swoj samochodzik jezdzik, przewrocila go do gory kolami i kreci kolkami i probuje go dalej wywlec raz uczepila sie drzwiczek od piekarnika i piekarnik sie na nia otworzyl i palnela glowa o podloge, teraz dalej tam idzie ale juz sie nie wiesza na tych drzwiczkach.
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka pisalam dawno temu - biopsja tarczycy, mam guzka. w 2009 roku nic powaznego. Ciekawe co przez 3 lata sie zmienilo.
Co do gadzetow itp dla dzieci - kazde ma swoje hity i kity. Dla mnie rowerek zbedna rzecz, skoro moja panna nawet w wozku sie nudzi i nie chce siedziec jesli dostanie ok, ale ja nie bede jej kupowac. Bedzie duza, to kupie jej rowerek biegowy i mysle ze bedzie to najlepszy zakup dla niej. Ja wogole z zabawek to malo co jej kupilam. Wszystko co ma to praktycznie dostala.hmm i nie wiem co komu mialam jeszcze pisac - masakra z moja glowa - skleroza
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Biegnie biegnie telik z życzeniami Do Nateczko- sto lat slicznotko Brumiątko mój ulubiencu o pięknych oczkach wszystkiego mlecznego z okazji 10 miesięcy Jula, Blana i Hania i po buziaku dla was Pieleszka strasznie mi przykro z powodu komplikacji, trzymam kciuki za zdrówo Hanyska Zanetko co do zjedzonych ilości to myśle ze ńie masz się co martwić Moje diecie tez chce wszystko jeść z naszych talerzy i choć naszej miski zupy nie zna waży ok 11 kg a jest trawie najmłodszy na forum Marinko ja bym Ci 6 dała za ten uśmiech Brumku mam nadzieje ze Tymek dobrze zniesie nóżki na działce Justyna zapisuje się do kupy syfiarzy balaganiarzy, co z tego ze dobrze posprzątać jak przez 10 minut nie potrafię utrzymać porządku A o zaleglosciach w prasowaniu nie wspomnę Oliweczko super zgrany brzuszka Natka pochwaliła się sukienkami Kiedy macie wesele A do mnie dziś przyszła paczka z mango - super trafione zakupy Jakoś coraz mniej czasu na wizaz i tęsknię za wami ![]() P.s zrobiłam sernik na zimno na dzień taty
|
#3817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No to na początek ( bo cały dzień zapominam
):Natko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Hania, Blanka, Julia, Tymek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz najgorzej jest z wchodzeniem na łóżko, a doszedł z tym już do perfekcji. Niech jeszcze dojdzie do perfekcji ze schodzeniem... Cytat:
dla Wiki za nową umiejętność!
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-22 o 23:09 Powód: Literówka |
||||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam do zyczen
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też na początku jak zaczął stawać to go strasznie pilnowałam - normalnie robiłam mu ciągłą asekurację żeby się główką nigdzie nie uderzył
Później wyluzowałam i zobaczyłam, że świetnie sobie radzi. A wiesz kiedy najczęściej się uderzał? Właśnie wtedy kiedy go pilnowałam ![]() Zauważyłam, że jak go pilnuję to właśnie jakoś mu ' przeszkadzam ' w tym upadku, a jak upadał sam bez mojej asekuracji to zawsze spadał jak kot na 4 łapy i wychodził z tego cało. Masło maślane, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Mądrzę się, a dlaczego teraz pilnuję Szymona jak wchodzi na łóżko? A jak tam z naszym spotkaniem?
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Natko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ode mnie i od synowej.
![]() Hania,Blanka, Julia, Tymcio- sto lat maluchy. Monia, nie bij. Ja myślałam o spotkaniu z Tobą, ale z Mrzeżyna do Koszalina jest ponad 60 km. Do tego upały i auto bez klimatyzacji, więc nie zawracałam Ci głowy. Aga, super rodzinka i piękne miejsce! Chelsea, Julek przystojniak- widzę, że irokez cały czas się utrzymuje. ![]() Oliweczko, wow -pięknie wyglądasz. Brzuszek już widoczny, zaokrąglił się od ostatniego zdjęcia. ![]() Pieleszko, ależ ona ma oczy, można w nich utonąć. Stronczu, brawa dla małej spryciuli. ![]() Youyou, dla chodzącej Lilki.Beata, gratuluję dostania pracy i mocno trzymam kciuki za obronę. ![]() Telik,o właśnie malutko tu Ciebie ostatnio. Ja też (a właściwie HaniaA ja we wtorek mam rozmowę o pracę, chociaż to już prawie pewne, że ją dostanę. Sama już nie wiem czy się cieszyć, czy bać. Nie mamy jeszcze opiekunki, cały czas szukałam kogoś poleconego, ale na razie bez skutku. Jutro przyjdzie na rozmowę Pani z ogłoszenia. Zobaczymy co to będzie...
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
ja wychodze z zalozenia ze jak ma sie cos stac to i tak nie upilnujesz
marys mi tak kiedys stala przy mnie i ulamek sekundy i bach. Placzu z 10 minut. A tak to co ma zrobic to i tak zrobi. Ale to tylko moja opinia. a wiksuia uroczo sobie radzi.
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a spotkanie... hmm... chyba dopiero ja Agni wroci od tesciowej ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- |
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
My już jesteśmy zupełnie zdrowi i chętni na poznanie
No to czekamy na Agni ![]() Idę spać, jestem wykończona, dobranoc
|
#3825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to Julek jest a nie Julka ![]() wspaniale że tz Was odwiedzi udanego weekendu wspólnie z tż-tem ![]() Cytat:
![]() aleś Ty zgrabna i jaki masz brzuszek piekny swoją droga wiedziałam że synek będzie Brumciu ![]() nowej jak nowej ale n najważniejsze że pierwszej dziękuje Cytat:
![]() dziś wstała o 5,15 ale leżała grzecznie z nami w łóżku prawie do 6 - tak podrzemywała trochę, teraz tż poszedł do drugiego pokoju dospać bo do 1 w nocy pracował. dzień doberek dziewczynki i dziękuje za wszystkie zyczenia w imieniu mojej 11 miesięcznicy ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Lili widze że Ty też już na nogach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-23 o 12:34 |
||||
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kobitki.
Beata gratuluję nowej, pierwszej pracy ![]() Kajool Tobie szczególnie życzę udanego weekendu z TŻtem ![]() Oliweczka pięknie Ci w tej ciąży A my mieliśmy ślub o 16tej. Nawet 14ta to dla mnie zdecydowanie za wcześnie ![]() Byliśmy z Domkiem już w sklepie po sodę oczyszczoną (koszule z pracy mi zszarzały ) i czekoladę dla tatusia Jacieeeee jak zawsze po najmniejszej linii oporu
|
#3827 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Przede wszystkim zaległe wczorajsze życzenia dla Natki 100lat szczęścia!!!!! Spełnienia marzeń!!! pieleszko ściskam mocno, przykre, że znowu macie zmartwienia w związku ze zdrowiem Haniołka. Beatko gratuluje dostania rpacy ![]() marzenko a za twoją rozmowę kciuki i szukanie niani! Oliweczko super zgrabnie wyglądasz!! youyou dla Lili kolejnej piechurki na wątku ![]() Aga... ekstra pocztówka z wakacji!! Dzieciaki cudne ![]() Wczoraj zdążyłam Was troszkę podczytać, ale siedziałam do późna i tworzyłam prezent dla męża Z racji, że jest w wawie i jak wróci to będziemy w temacie roczku, to prezent zrobiłam wirtualny Własnie wysłałam My juz po sniadnaku, na 12.30 jedziemy na te urodziny (dzieki marzenka i monia za sugestie prezentowe). kupiłam małej jakies kolorowanki z naklejkami z barbie, książeczkę w rossie z serii gryzmołki dla ślicznotki I spinki do włosów. A i wczoraj kupiłam małej kalosze (50zł ) miniaturki moich, za które zapłaciłam kiedyś chyba 80zł. Ale frajda była chodząc po kałużach, jak Jaś Adrji![]() |
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku a po ile pchnęłaś Jedo na tablicy? Można wiedzieć? Bo ja muszę się zebrać i Domkowy wystawić
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co zdecydowalismy ze wolimy dostać mniej byle szybciej sprzedać. Chcieliśmy ,żeby nowy wózek się zwrócił poszedł za 500zł, ale bez fotelika bo wczesniej sprzedaliśmy. Dałam taką cenę bo na all widziałam,że aukcje kończyły się bez sprzedaży jak wyższa cena była no i ogólnie na all małe zainteresowanie a na tablicy w ciągu 4 dni , 5 osób się kontaktowało hej ![]() no to witam się sobotnio , u nas pochmurno i jakoś nie chce się nic robić ![]() Szymek, Krzyś, Malwinka, Kornelka STO LAT KOCHANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-23 o 09:18 |
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Szymek, Krzys, Malwinka i Nela My mieliśmy na 17 ślub. 14 a tym bardziej 11 to dla mnie abstrakcja
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-23 o 10:03 |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kirstinmarie.com/search?u...&max-results=3
Oglądam właśnie. Podoba mi się ta babeczka, bawi się modą i ma odwagę eksperymentować
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
kurde, tak to jest pisac jednym okiem.
Chelsea, przepraszam bardzo ze zmeczenia cos mi sie wczoraj pochramolilo Cytat:
A mam pytanie przeszlas na pepti?? Bo wiesz ja mam jeszcze recepte na 5 puszek a przechodzimy na zwykle wiec jak za dwa dni bedzie ok, to moge ci przeslac. Czy kazda robi na dzien taty sernik?? Ja tez :P Krzysio roczniaku, wszystkiego najlepszego!!!! i dla naszych milych solenizantow-miesieczniakow a teraz ide piec torta :P poki moj jubilat spi.
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest slub wlasnie na pozniejsza godzine i od razu z kosciola na sale weselna sie jedzie, tam po przywitaniu jest od razu goracy posilek (jakis rosol, flaki itp i drugie danie). Jak by zaczal wesele od 15 to na 22 wszyscy byli by juz gotowi |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie! KRZYŚ, SZYMEK sto lat Chłopy ![]() Kornelka, Malwiś dla Was również buziaki z okazji miesięcznic
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam prośbę
polećcie mi jakieś filmy z tych nowszych które warto obejrzeć coś z komedii albo horroru
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kościele jedzie się na sale , oczywiscie jest wesele ale zaczyna się właśnie tradycyjnym obiadem dwudaniowym. Jest identycznie jak u Was ale godziny wcześniejsze bo tak przyjęte ,że jak obiad to w takich godzinach. I powiem Ci ,że nie ma problemu i goście bez problemu wytrzymuja do wczesnych godzin rannych u nas dokładnie tak było,że od 15 z minutami na sali a wesele skończyło sie ok 4 rano i nie było " procentowych zgonów"
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-23 o 10:35 |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpinam się pod życzonka My mieliśmy ślub na 16-stą i to było dość wcześnie, bo przeważnie u mnie w parafii były śluby na 18-stą, ale jako, że inna para już miała zarezerwowane na 18-stą, a nie chcieliśmy z kimś to poprosiliśmy księdza o wyjątek na 16-stą. I tak jak u Ciebie po ślubie od razu na salę weselną na ciepły posiłek i przednia zabawa do 8-mej rano Zreszto Stronczek u Nas takie same zwyczaje, bo w PL dzieliło Nas ok. 60 km
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

adrugie zdjęcie to mina na widok mamy robiącej ciasto...takie widoki są rzadkie bardzo, więc i dziecko w szoku 

raz uczepila sie drzwiczek od piekarnika i piekarnik sie na nia otworzyl i palnela glowa o podloge, teraz dalej tam idzie ale juz sie nie wiesza na tych drzwiczkach.
z okazji urodzin 

):
dla Wiki za nową umiejętność! 

Ja myślałam o spotkaniu z Tobą, ale z Mrzeżyna do Koszalina jest ponad 60 km. Do tego upały i auto bez klimatyzacji, więc nie zawracałam Ci głowy. 

Sama już nie wiem czy się cieszyć, czy bać. Nie mamy jeszcze opiekunki, cały czas szukałam kogoś poleconego, ale na razie bez skutku. Jutro przyjdzie na rozmowę Pani z ogłoszenia. Zobaczymy co to będzie...

) i czekoladę dla tatusia