Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 20:59   #3691
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Marina

Marzena koleżanka miała do sprzedania, bo jej córka dostała takie dwa,ale już oferta nieaktualna...to chyba znak, że mam go nie kupować choć zdjęcie od Dziubka kusi !

Krowa może i fajna,ale wiem że na jeden dzień u mojej damy,raczej wolałaby tą trampoline chyba tak to się nazywa to coś co jest modne no i krowa mnie nie kreci :P

KTÓRE DZIECKO MA 1 DRZEMKE W DNIU ?
i o której idzie już spać na noc ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:01   #3692
alibany
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Marina

Marzena koleżanka miała do sprzedania, bo jej córka dostała takie dwa,ale już oferta nieaktualna...to chyba znak, że mam go nie kupować choć zdjęcie od Dziubka kusi !

Krowa może i fajna,ale wiem że na jeden dzień u mojej damy,raczej wolałaby tą trampoline chyba tak to się nazywa to coś co jest modne no i krowa mnie nie kreci :P

Moja śpi około południa 1,5h i na noc idzie spać między 18 a 19tą.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:04   #3693
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Marina

moj coraz częściej ma dni z 1 drzemką, najczęściej między 12:30 a 14 ,spi ok 1h a na noc kładę go między 19-21 -zależy jak bardzo padnięty jest

co do rowerka to nie miałam zamiaru kusić
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:15   #3694
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Juleńka

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, ooo widzę że prawdziwy prezent od faceta dla faceta. Mojemu tż będzie musiał wystarczyć sernik na zimno i planuję zrobić z Hanią laurkę. W zależności od efektu zobaczymy czy będzie się nadawała na prezent.
Wątpisz w talenty malarskie swojej córki?

Cytat:
Tak bardzo dobrze,
ale trochę przerażające
bo wydawało mi się że takie dzieci mniej jedzą.
Wiesz jak Ja zjem talerz zupy a obok siedzi córka która tyle samo zje to trochę zadziwia
Rzeczywiście śmieszne Ale w sumie jedynym kryterium powinno być to, jak przybiera na wadze. Jak nie za mało i za dużo, to niech sobie je i po 2 talerze Ile teraz Emi waży?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
właśnie odkryłam,że Lenie idą jednak na dole też 4 no to super...
No to sobie nie odsapniesz...

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ale upał wow pot mi się do przedziałku leje
Po którym?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
my swiętowaliśmy w zeszłą niedzielę.(tutaj był wtedy dzień ojca). Tatuś dostał kartkę z zyczeniami, słoik duży nutelli, którą uwielbia i książeczkę o Emilu (zwykły bristol kolorowy złożony wkilkustronicową książeczkę i na kazdej zdjęcie i komentarz);
1. pierwsze zdjecie(zastanawiający się Emil i komentarz: "hej tato! co to ja chciałem powiedziec?... ah tak już wiem"
2. drugie zdjecie (Emil w zbliżeniu i skupiony: "mama mówiła mi o dzieleniu się, więc pomyślałame że może my też możemy się dzielić czymś?.."
3. trzecie zdjęcie (Emil ze słikiem nutelli: "zacznijmy od tego..."
4. czwarte zdjęcie: (Emil i pianka do golenia): "a w niedalekiej przyszłości możemy dzielic się tym..."
5. piąte zdjęcie (Emil z butelka wina: "a może kiedyś nawet i tym"
6. szóste zdjęcie(Emilz klockami: "ale na razie jestem małym chopcem i jedyne czym możemy się dzielić to tym..."
7. siódme zdjęcie (Emil ze mną: "..i nią")
8. Osme zdjęcieEmil z paczką pampersów: " a gdy nadejdzie czas, że będziesz ich potrzebował to się z toba chętnie podzielę"
Agni, super Też uwielbiam takie prezenty, ale teraz jakoś nie pomyślałam. Świetna musi być ta książeczka

Cytat:
Pierwsza "kitka" mojego dziecka.
Marzena, może mi ją oddasz, co? Kocham Twoją córkę! Jest absolutnie przepiękna, doskonała, z dnia na dzień coraz bardziej I te jej oczy
I nie ma w tym cienia przesady ani słodzenia - po prostu mnie zachwyca

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Obroniłam się na 5 !!!
Witajcie wakacje
Wow, Wow, Wow!!! Brawoooooo!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. A swoją drogą, mam głupie pytanie - skąd na Śląsku zwyczaj tak wczesnego robienia ślubu? Już mi nieraz o tym TŻ mówił i zawsze mnie to zastanawia

2. U pani dr w sumie nic nowego, pokazała mi tylko jak go zachęcać do siadania na drugą stronę, bo on cały czas na jeden pośladek siada, wstaje też zawsze jedną nóżką najpierw, ale ogólnie super, zadowolona z postępów jakie zrobił
A powiedziała że daje mu 2 miesiące i zacznie chodzić.

3. Moje dziecko oczywiście musiało wszystkie kobiety zaczepiać, raz się napatoczył facet a dziecię z pełnym entuzjazmem TATA!
1. Może żeby dłużej balować na weselu
2. Fajnie, że wszystko dobrze
3. Czemu mnie to nie dziwi?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Zapomniałam o imieninach córki
Ale to dlatego, że w mojej rodzinie większą wagę przykłada się do urodzin,

STOOOOOOO LAAAAAAAA!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w załączniku mój wczasowicz :
Super się w tym prezentuje. I kolor piękny (do sandałków mu pasuje ).
I cały czas mu się podoba? Nie znudził się? Sorki za te ciągłe pytania

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
gdzie jest Agadus?
Była wczoraj chwilę i pisała, ze chore są, poza tym humor kiepski

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ale jestem padnieta, tyle spraw na glowie do ogarniecia. I wkurzylam si ena tz. Rozmowa dzisiaj: Ale sie nabiegalam dzisiaj, troche zmeczona jestem.
-Zmeczona, Magda ty mi nic nie mow o zmeczeniu, wiesz jaki ja jestem padniety??
- to bedziesz sie teraz licytowal?? Przypominam ci, ze ja nie mam weekendu, urlopu, dnia wolnego, swieta, wstaje o 7 ide spac o 23, w tym w nocy mam ze trzy pobudki, pracuje 24h na dobe, cos jeszcze?"
Faceci

Jestem słomianą wdową. Do niedzieli. W związku z tym postanowiłam nie kisić się w mieście i jutro po południu pojedziemy z Tymciem na działkę Boję sie trochę spania tam, bo dotąd było zawsze źlę (bardzo źle), no ale może... Jak będzie ok, zostanę do niedzieli, a jak nie da mi pospać w ogóle to wrócę w sobotę wieczorem.

A, Tymuś okropnie się poci. Przeraźliwie. Też tak macie? Przy piersi oczywiście najwięcej, ale to chyba niestety normalne. Ale dziś nawet bez tego był cały mokry.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Oglądam film na TV4-zawsze wzrusza...
A co leci? I czemu nie mecz?

U mnie jeszcze dylematów rowerkowych ciąg dalszy Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym? Tak sprawnie? Bo zastanawiam sie jeszcze nad sensem kupowania tego smarta... Bo jeśli by się to stało, to raczej na urodziny, a to koniec sierpnia. czyli koniec sezonu niebawem, więc w tym roku długo by na tym nie pojeździł. potem na wiosnę jeszcze tak. A w lato może już taki biegowy by można kupić, co? Niespełna 2-latek by sobie na tym poradził czy nie? Czy biegowy to dopiero za dwa lata, jak będzie miał trochę ponad 2,5 roku?
Stary 2012-06-21, 21:17   #3695
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Lasencje
Nie pisałam bo mam mały sajgon w domu. Filipowi idzie czwórka górna i jest masakra a dodatkowo jest chory. I tu mam pytanie do Was. Miał wysoką gorączke dochodziło do 39 st. po nurofenie spadało jak ręką odjął. Byliśmy u pediatry i wszędzie czysto, jedynie gardlo delikatnie zaczerwienione. Dostaliśmy tylko witaminy bo powiedziała, że to jakiś wirus i powinno samo przejść. No i nurofen podajemy 2x dziennie wiec nie wiem czy ma gorączke czy nie. Max po nurofenie ma 37,5. No i wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku i dzisiaj jest bardziej czerwona i dochodzi do szyi już. To ta 3dniówka ? :conf used:

zanetaaa Filip odkąd chodzi do żłobka (czerwiec) to był przeze mnie przestawiany na jedną drzemkę. Bo tak to spał koło 11- 40 min, a potem kolo 15- do 2 h. Teraz idzie do żłobka na 9 do 12, tam je zupke, wracamy i idzie od razu spać od 1,5-3 h. Zależy od dnia i poziomu wymęczenia :P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:19
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:20   #3696
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Super się w tym prezentuje. I kolor piękny (do sandałków mu pasuje ).
I cały czas mu się podoba? Nie znudził się? Sorki za te ciągłe pytania

U mnie jeszcze dylematów rowerkowych ciąg dalszy Powiedzcie, od kiedy dziecko umie się poruszać na rowerku biegowym? Tak sprawnie? Bo zastanawiam sie jeszcze nad sensem kupowania tego smarta... Bo jeśli by się to stało, to raczej na urodziny, a to koniec sierpnia. czyli koniec sezonu niebawem, więc w tym roku długo by na tym nie pojeździł. potem na wiosnę jeszcze tak. A w lato może już taki biegowy by można kupić, co? Niespełna 2-latek by sobie na tym poradził czy nie? Czy biegowy to dopiero za dwa lata, jak będzie miał trochę ponad 2,5 roku?

dziękujemy
na razie jest bez zmian , jak mu się odmieni to dam znać

wiesz co pytałam tż bo sprzedawał kilka lat te rowerki i wg niego właśnie okres 2,5 r jest najlepszy, dla młodszych to raczej za wcześnie choć pewnie są wyjątki
Stary 2012-06-21, 21:22   #3697
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
dzięuję dziewczyny za pochwały odnośnie prezentu dla T. ja zawsze lubiłam samoróbki-prezenty.i robic i otrzymywac. to jest coś jedynego bardzo osobistego i niepowtarzalnego. w zeszłym roku na gwiazdkę zrobiłam wszystkim z modeliny aniołki -magnesy na lodówkę i wszyscy byli zachwyceni
to masz talent! A wrzucisz zdjęcie prezentu?
Cytat:
Po którym?

Może żeby dłużej balować na weselu

A, Tymuś okropnie się poci. Przeraźliwie. Też tak macie? Przy piersi oczywiście najwięcej, ale to chyba niestety normalne. Ale dziś nawet bez tego był cały mokry.

1 -

2 - a chyba że tak Choć dla mnie najlepsza zabawa na takich imprezach zaaczyna się po zmroku
3 - tak! Niestety, chwilę się przytula i płyniemy oboje...a i bez przytulania całą główkę ma mokrą

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Lasencje
Nie pisałam bo mam mały sajgon w domu. Filipowi idzie czwórka górna i jest masakra a dodatkowo jest chory. I tu mam pytanie do Was. Miał wysoką gorączke dochodziło do 39 st. po nurofenie spadało jak ręką odjął. Byliśmy u pediatry i wszędzie czysto, jedynie gardlo delikatnie zaczerwienione. Dostaliśmy tylko witaminy bo powiedziała, że to jakiś wirus i powinno samo przejść. No i nurofen podajemy 2x dziennie wiec nie wiem czy ma gorączke czy nie. Max po nurofenie ma 37,5. No i wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku i dzisiaj jest bardziej czerwona i dochodzi do szyi już. To ta 3dniówka ? :conf used:
Tak by wyglądało. A jak się zachowuje? Bo zwykle przy 3dniówce dzieci w ogóle nie wyglądają na chore. Tzn bawią się, zachowują jak zwykle..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:26   #3698
Zmalowana
Zakorzenienie

ania no właśnie zachowuje się normalnie. Bawi się ,szaleje jak zawsze. Ząbek go męczy ale to inna bajka. Poza tym ADHD jak zawsze

Stary 2012-06-21, 21:27   #3699
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek niby 8800g,piszę niby bo ważyła ją na siedząco... i jakoś ta waga do mnie nie dociera,bo wydaję mi się że waży więcej.

Pytam o drzemki, bo moja drugi dzień pada o 12stej śpi do 2h i potem zero drzemek i ok 19:30 już powoli odpływa,więc chyba się przestawia na 1 drzemkę...

Zmalowana a dlaczego trzymasz go w żłobku tylko do 12stej? Nie lepiej go wprowadzać już na dłuzej, bo jak znajdziesz pracę to raczej będziesz do później pracowała,nie?chyba, że Twoja mama go będzie odbierała go tak wcześnie?
Możliwe, że trzydniówka jak wysypka,co z tą wysypką się wg robi?smaruje się czymś? Co do wirusa, to moja dama miała katar jeden dzięń że lało się jej i lało czułam też, że ma ciepłe niż zazwyczaj ciało,ale nie było to aż takie ciepłe, żeby była gorączka,dostała nurofen na noc i przed drzemką południową,zwiększyłam cebionmulti do 5 kropel do tego dałam calcium i nasivin do nochala i przeszło póki co, tzn kozy się jeszcze trochę pasą,ale już jest zdecydowanie lepiej.

Agni Ja też chętna na zobaczenie zdjęcia

Stary 2012-06-21, 21:29   #3700
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

2 - a chyba że tak Choć dla mnie najlepsza zabawa na takich imprezach zaaczyna się po zmroku
3 - tak! Niestety, chwilę się przytula i płyniemy oboje...a i bez przytulania całą główkę ma mokrą

2 - Dla mnie tak samo Chociaż już nie pamiętam kiedy na weselu była Ponad 3 lata temu...
3. Dokładnie tak! Czyli to norma... Ale podczas jedzenia, to po główce prawie ciurkiem leci. Aż spływa na moją rękę

Cytat:
I tu mam pytanie do Was. Miał wysoką gorączke dochodziło do 39 st. po nurofenie spadało jak ręką odjął. Byliśmy u pediatry i wszędzie czysto, jedynie gardlo delikatnie zaczerwienione. Dostaliśmy tylko witaminy bo powiedziała, że to jakiś wirus i powinno samo przejść. No i nurofen podajemy 2x dziennie wiec nie wiem czy ma gorączke czy nie. Max po nurofenie ma 37,5. No i wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku i dzisiaj jest bardziej czerwona i dochodzi do szyi już. To ta 3dniówka ?
Jak dla mnie na 99% trzydniówka

Cytat:
dziękujemy
na razie jest bez zmian , jak mu się odmieni to dam znać

wiesz co pytałam tż bo sprzedawał kilka lat te rowerki i wg niego właśnie okres 2,5 r jest najlepszy, dla młodszych to raczej za wcześnie choć pewnie są wyjątki
Dziubek, jesteś niezastąpiona Dokładnie o to mi chodził No dobra, decyzja zapadłą, Tymuś na urodziny dostanie takie cuś
Stary 2012-06-21, 21:30   #3701
patik87
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Sarita z mamusią i tatusiem na doczepkę dziękują ciociom za życzenia

Po krótce, bo nie mam weny i humor nadal kiepski. U nas nadal żar leje się z nieba, młoda spocona, potówki ma pod włosami a szyi. Dwie burze przeszły obok, postraszyło o tyle.

Marina
gratulacje wakacjeeee

Oliweczka ależ Julka się zrobiła podobna do Ciebie, zwłaszcza z profilu(a) .

Alibany
nowy avek

Marzena
co za blondyna! z takiego czarnulca zrobiła się anielica

Dziubek
widać że mu sie podoba fajny ten rowerek, poza zasiegiem finanswowym. Jeszcze fotelika większego nie kupiliśmy

A co do skoczków: one podobno nie są polecane przez fizjoterapeutów i innych znachorów, bynajmniej do 2 r. ż. Kształtują złą postawę i za bardzo obciążają kręgosłup ( tak kiedyś czytałam..)

Agni świetny pomysł na prezent, no! masz pomysł dziewczyno.
Stary 2012-06-21, 21:30   #3702
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Moja spi raz czasami 15 minut, innym razem 45 albo i 1,5h. Nie trafisz jak jej się spodoba. A idzie spac 19-19:30.

Całoroczny wymoczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg srutka w wiaderku.jpg (178,2 KB, 43 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:31   #3703
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek niby 8800g,piszę niby bo ważyła ją na siedząco... i jakoś ta waga do mnie nie dociera,bo wydaję mi się że waży więcej.
Czyli na 100% za dużo nie waży, więc nie sobie dziewczyna je na zdrowie
Stary 2012-06-21, 21:32   #3704
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek, jesteś niezastąpiona Dokładnie o to mi chodził No dobra, decyzja zapadłą, Tymuś na urodziny dostanie takie cuś
no to będzie jazda

dziewczyny pomocy, po anty na 95% mam uczulenie po wyjściu na słońce , co robić ? odstawić ?? no szlag mnie trafi , jeszcze tego mi trzeba
Stary 2012-06-21, 21:35   #3705
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A co do skoczków: one podobno nie są polecane przez fizjoterapeutów i innych znachorów, bynajmniej do 2 r. ż. Kształtują złą postawę i za bardzo obciążają kręgosłup ( tak kiedyś czytałam..)
Ale to zdaje się chodzi o takie skoczki-huśtawki. Takie które się wiesza na suficie czy w futrynie drzwi i dziecko w nie wsadza i ono sobie podskakuje. Te rzeczywiście bardzo odradzane są.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Całoroczny wymoczek
Boskie zestawienie Ale buźka Sarenki cały czas bardzo podobna

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

dziewczyny pomocy, po anty na 95% mam uczulenie po wyjściu na słońce , co robić ? odstawić ?? no szlag mnie trafi , jeszcze tego mi trzeba
Nie mam pojęcia A czym to sie objawia? Plamami na skórze?
Stary 2012-06-21, 21:38   #3706
Zmalowana
Zakorzenienie

zaneta bo nie stać mnie dawać dziecko na dłużej to raz, dwa siedze w domu więc po co on ma być w żłobku w tym czasie dłużej, trzy w żłobku jak będę pracować będzie max 4 h, następne 4 h moja chrzestna go bierze do opieki. Mama mi nie pomoże za bardzo bo pracuje.

Stary 2012-06-21, 21:40   #3707
brumek
Zakorzenienie

Dziubku, tu o tym trochę piszą: http://www.obcasy.pl/artykuly.php?dz..._art=513&pdz=1

I tu: http://www.grupy.senior.pl/uczulenie...785,p,1,2.html
Stary 2012-06-21, 21:41   #3708
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Szymcio Później spać idzie ok. 20.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:43   #3709
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam podobnie. moze dziewczyny takie wsystkozerne?
Tak, tak, tak!!!Ewa nic nie przeoczy...

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no i dobra bo już tyle razy Wam obiecałam ze pokaze mojego chodziaża, "chyba" wkoncu ogarnelam

a więc pierwsza wersja gdzies z przed miesiąca, i sprzed kilku dni co byly te deszcze juz wyższa szkola jazdy bez rączek w górze i w kaloszach

http://www.youtube.com/watch?v=NP4CYUrsOVw
Nie moge uwierzyćspaceruje w kaloszach!!!AAAAAAAA!Nies amowity!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
jak bym miała w3ydać 400 zł na smarta to by mnie zgieło za te kasę wolałabym wielgaśne pudło lego duplo, które u nas są hitem nad hitami. i na dłuzej starcza.

Brumku pisałaś o duplo, u naste małe figurkli zwierzatek to hit, Agata wszędzie z nimi chodzi, karmi itd. probuje szczpeiac klocki, a jka nie daje rady podchodzi i szczepia, a jak sie nie udaje to prosi o pomoc, do tego przekłada z pudełka do pudełka, karmi, daje smoka zwierzaką. Nie ma lepszej zabawki i lepiej wydanej kasy

Agatul ma taki. Kupowany przez prababcie, wybierany przez 3 l3tnią kuzynke http://sklep.bebeclub.pl/jezdzidelka...llo-kitty.html
nie podoba mi sie (nie trawie różu) ale jest funkcjonalny i Agata lubi se te guziczki naciskac.

Co do jedzenia, Tuśka nie lubi truskawek. Na spacerkach pije takie soczki http://mnz.pl/produkty/hortex-soki-o...zecierowe-leon.

I szukam bidonu niekapka
Na roczek dostaniemy podobny rowerek(teściu mi pokazał...też wściekło-różowy) Ewka tez nie lubi truskawek,krzywi sie jakby jadła cytryne. Szukałam dzisiaj tego Leona ale u Nas nie ma

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Rano byl lekki katar ale popołudniu doszla goraczka wiec pojechalismy na dyzur. Poki co wirusowe wiec antybiotyku nie ma, po ibum goraczki brak. Mnie dusi i gardlo boli. Oby szybko przeszlo nam
Oby obyło sie bez antybiotyku...dużo zdrówka dla Was!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane.

Właśnie tak jest. Węzeł chłonny. Tylko, że Dominik ma go od bardzo dawna. Zauważyłam go pierwszy raz jak miał ze 3 miesiące, ale zbagatelizowałam sprawę W każdym razie mamy obserwować czy nie rośnie i czy nie " wychodzą " kolejne.

Co do AZS nie dowiedziałam się nic nowego. Wizyta u alergologa z tak małym dzieckiem nie ma sensu. Na razie wystarczy pediatra i dermatolog. Prać w płatkach, unikać zwierzątek, często odkurzać, wietrzyć mieszkanie. Kremować, smarować, dbać i stosować dietę. Pepti zostaje.
Dodatkowo mamy zrobić OB, morfologię, mocz, IgE całkowice i IgE swoiste na białka mleka.

Mam doła. Chyba trzeba by się z pracy zwolnić
Czyli dalej jestescie w punkcie wyjścia...Biedni Wy strasznie...ciekawe jak przy całym etacie znalezc czas na codzienne odkurzanie, sprzatanie, pranie-dużo siły Wam zycze
Dla pocieszenia dodam, że mój brat miał alergie na wszelkie roztocza...mama sprzatała jak szalona, pokój brata oprózniła do minimum ale szybko minęło

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moje pedantystyczne ciągoty nie pozwolą mi wyzdrowieć jak będzie bałagan
mam taka samo...też nie zasne jak nie pozmywam. Za to tż bałaganiarz jakich mało...w pustym pomieszczeniu potrafi zrobic bajzel...ale on twierdzi,że dobraliśmy sie idealnie bo jabez sprzatania nie żyje

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Juleńka
Ale słodziak! Rzeczywiście sie zaokrągliła
Ja przytyłam w ciązy 7kg, smarowałam sie całe dnie a i tak mam brzuch pociety

Cytat:
Tak sobie właśnie myślę, może ona mi tyle je bo już chodzi...
Ja nie zagęszczam zup je takie jak My.
Ewa też teraz je jak smok...tż wymiekł ostatnio przy sniadaniu...zjadła 2 kromki z serem.
Cytat:

Pierwsza "kitka" mojego dziecka.
: love::l ove:inaczej nie da sie tego opisac...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Obroniłam się na 5 !!!
Witajcie wakacje

Piekna Ty... wcale sie nie dziwie,że na 5
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:46   #3710
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Nie mam pojęcia A czym to sie objawia? Plamami na skórze?
tak czerwone, swędząco -piekące zmiany na skórze

Cytat:
dziekuję już czytam
Stary 2012-06-21, 21:48   #3711
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
No właśnie dzisiaj na opakowaniu tej krówki widziałam, że jest powyżej 2 lat

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:48   #3712
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
AgaG... jak wakacje się udały??? Wypoczęci?
A wiesz, ze tak. Udaly sie, udaly, az zal bylo wracac. Zwlaszcza, ze brak perspektyw na nastepny taki wypad.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące UU, możecie napisać jak u Was wygląda teraz schemat żywienia dziecka? I porcje Pi razy drzwi
ok. 9 100-120 ml kaszy lyzeczka
ok. 12 zupka z iloscia to roznie, czasem tylko odpowiednik malego sloiczka, a dzis akurat caly duzy
ok. 15 deserek
ok. 17 podjada cos z talerzy dziewczyn jak jedza obiad po przedszkolu
ok. 20 150 ml mm
w nocy w razie pobudek tylko uu, czasem tylko ciumka i nic nie ssie, czasem ssie
w dzien tak samo, minimum 2 razy je, ale widze, ze juz mu to nie wystarcza, juz nie jest to samodzielny posilek

Cytat:
spóznione(na wizazu, bo na fb na czas) sto lat!!

my swiętowaliśmy w zeszłą niedzielę.(tutaj był wtedy dzień ojca). Tatuś dostał kartkę z zyczeniami, słoik duży nutelli, którą uwielbia i książeczkę o Emilu (zwykły bristol kolorowy złożony wkilkustronicową książeczkę i na kazdej zdjęcie i komentarz);
1. pierwsze zdjecie(zastanawiający się Emil i komentarz: "hej tato! co to ja chciałem powiedziec?... ah tak już wiem"
2. drugie zdjecie (Emil w zbliżeniu i skupiony: "mama mówiła mi o dzieleniu się, więc pomyślałame że może my też możemy się dzielić czymś?.."
3. trzecie zdjęcie (Emil ze słikiem nutelli: "zacznijmy od tego..."
4. czwarte zdjęcie: (Emil i pianka do golenia): "a w niedalekiej przyszłości możemy dzielic się tym..."
5. piąte zdjęcie (Emil z butelka wina: "a może kiedyś nawet i tym"
6. szóste zdjęcie(Emilz klockami: "ale na razie jestem małym chopcem i jedyne czym możemy się dzielić to tym..."
7. siódme zdjęcie (Emil ze mną: "..i nią")
8. Osme zdjęcieEmil z paczką pampersów: " a gdy nadejdzie czas, że będziesz ich potrzebował to się z toba chętnie podzielę"

T. był zadowolony
Tez bylabym zadowolona z takiego prezentu!

Marina gratulacje!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:49   #3713
zanetaa88
Zakorzenienie

Aaaa właśnie.
Byłam w PORADNI WAD POSTAWY,
i doktorek dał mi wskazówki co do chodzenia damy.
1.Ma chodzić jak najwięcej na bosaka, po piasku, trawie gdziekolwiek - ma złapać jak najwięcej bodźców.
2.Nóżka do środka od czasu do czasu będzie jej uciekać, bo kształtuje jeszcze swój chód.
3.Buty sztywny w pięcie miękki przy paluszkach.
4.Jeżeli dziecko będzie siadać nie prostując nóżek tzn będzie miał je zgięte i na zewnątrz - nie wiem czy rozumnie pisze? to od razu oduczać i prostować nogi, bo to może mieć wpływ na przyszłość w chodzeniu i wtedy dziecko może wkładać nóżki do środka.

Zmalowana achaaaaa...

Stary 2012-06-21, 21:50   #3714
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ania no właśnie zachowuje się normalnie. Bawi się ,szaleje jak zawsze. Ząbek go męczy ale to inna bajka. Poza tym ADHD jak zawsze
to wg mnie trzydniówka
Cytat:
Całoroczny wymoczek
śliczny wymoczek
Cytat:
oj...nie stosuję więc się nie znam niestety, a zmiana na inne nie pomoże?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:53   #3715
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
4.Jeżeli dziecko będzie siadać nie prostując nóżek tzn będzie miał je zgięte i na zewnątrz - nie wiem czy rozumnie pisze? to od razu oduczać i prostować nogi, bo to może mieć wpływ na przyszłość w chodzeniu i wtedy dziecko może wkładać nóżki do środka.
Układać w literę V do tyłu ? o to Ci chodzi ? Mój Filip tak robi i z tym walczymy, bo przez to nóżki się też wykrzywiają.

Stary 2012-06-21, 21:56   #3716
Kajool
Zadomowienie

tez mi si ete krowy/osiolki podobaja ale moj siostrzeniec przegryzl taka zabawke :P wiec na razie z moim gryzakiem sie wstrzymuje
Stary 2012-06-21, 22:00   #3717
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
to wg mnie trzydniówka

śliczny wymoczek

oj...nie stosuję więc się nie znam niestety, a zmiana na inne nie pomoże?

no właśnie nie wiem , ale raczej nie bo wszędzie jest napisane ,że w przypadku stosowania anty należy unikać opalania bo mogę wystpować takie reakcje

Brumeczku no i nic się nie dowiedziałam uczulenie na słońce to ja mam i żyję z nim ale tylko na "pierwsze" mocne słońce i już miałam w tym sezonie to za sobą a tu nagle tabletki 2 dni biorę i taka niespodzianka
Stary 2012-06-21, 22:01   #3718
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Moja spi raz czasami 15 minut, innym razem 45 albo i 1,5h. Nie trafisz jak jej się spodoba. A idzie spac 19-19:30.

Całoroczny wymoczek
Poprzedniego zdjecia mi nie zacytowało
Brumek Ja kibicuje tylko z tż, nie ma go do pon wiec ogladam melodramaty
Zazdroszcze samotnego wypadu!Najwyżej wrocicie po jednej nocce...może Tymkowi tym razem sie spodoba

Sarenka wciaż ta sama!!!Wogóle jej sie nie zmieniły rysy twarzy!
Efka co miesiac wyglada inaczej
mam 2 pytania:
Podajecie już dzieciom 2 obiadki? Zupa i drugie danie?
Czy Wasze dzieci potroiły wage urodzeniowa??????Niby tak powinno być ok 10tego miesiaca...Ewa schudła,cały czas w ruchu-waży niecałe 9,5kg a waga urodzeniowa 3870. Powinna ważyc ponad 11kg????Nie chce mi sie wierzyc...Co prawda spadła na siatce centylowej
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:02   #3719
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Układać w literę V do tyłu ? o to Ci chodzi ? Mój Filip tak robi i z tym walczymy, bo przez to nóżki się też wykrzywiają.

Dokładnie o to
Dosłownie 5 razy mi powtarzał, żeby na to zwracać uwagę.
Moja tak na szczęście nie robi, bo jej nie wygodnie,
od czasu do czasu oczywiście tak zrobi,ale prostuje po chwili nogi.
Powiedział, że takie siedzenie ma wpływ na dalszy rozwój chodzenia...
i na biodra,a biodra z tego co pamiętam mówił, że rozwijają się do 15stego roku życia...

Stary 2012-06-21, 22:04   #3720
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Kajool prosze przypomnij jaka ksiazke polecałas Marinie?

Jeszcze foteczki z basenu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03002.jpg (58,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03015.jpg (56,1 KB, 33 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości