Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 22:00   #1171
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

No skoro uważasz że na przestrzeni... powiedzmy 2000 lat, na całym świecie, nie było 12 letnich chłopców którzy bawili się koleżankami, no to dziwi mnie to co uważasz
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:04   #1172
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No skoro uważasz że na przestrzeni... powiedzmy 2000 lat, na całym świecie, nie było 12 letnich chłopców którzy bawili się koleżankami, no to dziwi mnie to co uważasz
No proszę, przed chwilą wszystkich dziwił seks 16-latków, a teraz słoneczka u 12-latków się okazują być popularne od tysiącleci ;p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:08   #1173
201604181004
Konto usunięte

Wszystkich dziwi to jak można mieć takie otwarte poglądy na seks w tak młodym wieku wieku i tak odważnie eksperymentować, niezależnie czy w 2012 czy w 1995 roku.
Stary 2012-06-22, 22:10   #1174
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwi mnie, że spotkania samych kobiet to zwykle babskie spotkania, babskie ploty, a spotkania samych mężczyzn to zazwyczaj męskie spotkania.
Stary 2012-06-22, 22:11   #1175
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkich dziwi to jak można mieć takie otwarte poglądy na seks w tak młodym wieku wieku i tak odważnie eksperymentować, niezależnie czy w 2012 czy w 1995 roku.
Pytanie jakie może mieć poglądy na seks 12-latek ; p
btw. zapytałam TŻ czy jako 12-latek interesował się seksem, a on odpowiedział, że mam przestać czytać wizaż

[/LEFT]

Stary 2012-06-22, 22:12   #1176
201604181004
Konto usunięte

Poglądy pt; jak potrę członka wystarczająco długo to mi ciepło ;p więc zróbmy to razem i się ogrzejmy.
Nie, serio nie wiem próbuję ale nie potrafię
Stary 2012-06-22, 22:14   #1177
a34
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34869247]Czytałam mniej więcej godzinę-dwie dziennie i ładowałam Kindle co 5-6 dni.[/QUOTE]
Przepraszam za OT, ale ja też mniej więcej tyle czytam i ładuję co 2 tygodnie mniej więcej, zdziwiło mnie to, co napisałaś
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:18   #1178
Blablubli
Rozeznanie

Seks grupowy nastolatków jest dla mnie obrzydliwy i niepojęty, ale niestety prawda jest taka, że podejście do seksu się zmienia i coraz częściej jest pojmowany jako zabawa. I straszne to jest.

A czy kiedyś nastolatki nie interesowały się seksem? Oczywiście, że się interesowały, choć nie każdy od razu próbował. I nawet dostępu do neta nie mieliśmy. Pamiętam dokładnie moją pierwszą (i jedyną) wymianę zdań o seksie z moim pierwszym chłopakiem i śmieję się z tego do tej pory Wiek właśnie około 12-13 lat, ponad 10 lat temu. "Poważna rozmowa", zaraz po namiętnym pocałunku
On: Dobrze mi z Tobą. Kocham Cię
Ja: Ja Ciebie też
On: A co myślisz o seksie?
Ja: (wytrzeszczyłam oczy)
On: Z tym jeszcze poczekamy, nie? (z badawczym spojrzeniem i miną mówiącą "powiedz, że za wcześnie")
Ja: Tak, jesteśmy za młodzi.
(i tu nastąpiło obustronne westchnienie z ulgą)
Temat nigdy nie powrócił, zadowoliliśmy się całowaniem, obejmowaniem i trzymaniem za rączki Jak teraz pomyślę, jakim ja wtedy dzieckiem byłam...
Blablubli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:27   #1179
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Takiego pokazywania tego, co się ma w domu, nie rozumiem.
Ale zabawa matki i ojca z dzieckiem? Na luzie to można pokazać. Tyle, to można przecież obejrzeć w piaskownicy pod blokiem. Nie raz pewnie rodzice tam idą z dzieckiem.
Szczerze mówiąc, moim zdaniem lepiej jest unikać pokazywania dzieci na Fb, NK i Youtube, ponieważ zachęca to potencjalnych pedofili. Ktoś chory napali się na takiego dzieciaka i potem wie, gdzie matka bawi się z dzieckiem. Po co kusić los.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:31   #1180
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, moim zdaniem lepiej jest unikać pokazywania dzieci na Fb, NK i Youtube, ponieważ zachęca to potencjalnych pedofili. Ktoś chory napali się na takiego dzieciaka i potem wie, gdzie matka bawi się z dzieckiem. Po co kusić los.
Równie dobrze może zobaczyć rodzica z dzieckiem pod blokiem...
I na tej samej zasadzie, to lepiej nie pokazywać nigdzie swoich zdjęć, bo jeszcze się gwałciciel napali i potem wie, gdzie kto mieszka.
Stary 2012-06-22, 22:46   #1181
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Równie dobrze może zobaczyć rodzica z dzieckiem pod blokiem...
I na tej samej zasadzie, to lepiej nie pokazywać nigdzie swoich zdjęć, bo jeszcze się gwałciciel napali i potem wie, gdzie kto mieszka.
Szczerze mówiąc, ja właśnie skłaniam się ku temu rozwiązaniu. Nigdzie nie ma moich zdjęć. Na Fb mam zdjęcia kwiatków, rzeki, kota, psa, kaczki, ale nie siebie. Przykre doświadczenia utwierdziły mnie w przekonaniu, że tak należy postępować. I nie pcham się do zdjęć stanowiących relację z jakichś wydarzeń.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 22:51   #1182
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się w ogóle odwrotna sytuacja w naszym wiejskim sklepiku- poszłam z koleżanką rano po coś z drobniakami i usłyszałam od baby, że "takich drobnych to ona nie przyjmuje."
W T F ???
Ale załatwiłyśmy ją, zaraz wróciłyśmy z dwusetką- "nie mam wydać". I ostatecznie na tych fochach straciła
Ja nie wiem co to za problem z drobnymi (no chyba, że kolejka na 10 osób a ktoś 10 groszówkami chce zapłacić za duże zakupy) pieniądz to pieniądz, przyjąć powinna

U mnie jak babki zauważą drobne w portfelu to wszystkie chcą.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Pytanie jakie może mieć poglądy na seks 12-latek ; p
btw. zapytałam TŻ czy jako 12-latek interesował się seksem, a on odpowiedział, że mam przestać czytać wizaż
No w tym wieku się można interesować, nie mówię, że przeżywać samemu realnie różne uciechy, ale ciekawość czasami gna- skoro rodzice tak zabraniają oglądania pewnych rzeczy to coś musi w tym być
Albo ja byłam jakoś nadmiernie nabuzowana i zakradałam się w nocy oglądać różową landrynkę z wyłączonym dźwiękiem?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 23:00   #1183
Blablubli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
No w tym wieku się można interesować, nie mówię, że przeżywać samemu realnie różne uciechy, ale ciekawość czasami gna- skoro rodzice tak zabraniają oglądania pewnych rzeczy to coś musi w tym być
Albo ja byłam jakoś nadmiernie nabuzowana i zakradałam się w nocy oglądać różową landrynkę z wyłączonym dźwiękiem?
Śmiem twierdzić, że było z Tobą wszystko w porządku Ja po kryjomu czytałam Harlequiny i z wypiekami na twarzy przeglądałam skrzętnie ukrywane przez ojca świerszczyki
Stary 2012-06-22, 23:04   #1184
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
w ogóle seks 12 latek to abstrakcja

16 ltnia dziewczyna to nie kobieta i 16 chłopak to nie mężczyzna
szczerze, to mi seks w tym wieku nie mieści się w glowie pomimo tego, że ktoś ma "stałego" chłopaka
Ja widzę jakąś różnicę między 16latką a 16latkiem, nie znam wszystkich ludzi z całego świata, ale jak pamiętam tamte czasy to rówieśnicy wydawali mi się jacyś tacy z podstawówki jeszcze

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Jest darmowe ; p po prostu wydaje mi się, że to głównie stronki tego typu spowodowały zainteresowanie seksem u chłopców, którzy potem pewnie przenoszą to na dziewczynki. Kiedyś chłopcy nie mieli takiego dostępu do "gołych pań" to i nie mieli takich wyuzdanych myśli i nie byli tacy zafascynowani. Tak mi się przynajmniej wydaje ; p
Hormonki buzują, może redtube nie było, ale jedna gorętsza scena w tv i już chłopcy tydzień w szkole o tym mówili
Czy tam się nawet podniecali reklamą bielizny w gazetce z reala

<3 <3 <3
Stary 2012-06-22, 23:05   #1185
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie - mówimy więcej i odważniej.
Chociaż kiedyś też mówiono i pisano bezwstydnie o seksie, to obieg informacji był tylko w pewnych kręgach. Emancypacja kobiet i tak dalej, mniejszy wstyd. I tylko tyle tak naprawdę, bo sam seks tak dziwny czy w młodym wieku kwitł sobie od zawsze. Jaka tam nowość, ludzie.
(...)
Cytat:
No bo myślę, że powszechny dostęp do gołych pań, filmików naprawdę różnych z każdym możliwym fetyszem, to że w reklamach parkietów występują na wpół gołe kobiety, spowodował takie "słoneczka". Wydaje mi się, że kiedyś 12-letni chłopcy bawili się resorakami, a nie koleżankami.
Ciotka ma ponad 60 lat. Opowiadała takie anegdotki:
w wieku tych 12-13, 15 lat (rodzeństwo, to i nie każdy w tym samym wieku) chodzili do stodoły się "doić" mówiąc dzisiejszyn językiem- uprawiać kazirodcze "robótki ręczne"
Podejrzewa też, że sąsiadów dzieciaki bzykały się własnie w kręgu rodzeństwa
A ja z kolei podejrzewam, że nie wiedzieliby, co to są "resoraki" (prawdę mówiąc, ja również nie mam pojęcia )
Czyli teoria z netem podupada, przynajmniej u mnie na wiosce to nie nowość

Cytat:
Napisane przez Blablubli Pokaż wiadomość
Seks grupowy nastolatków jest dla mnie obrzydliwy i niepojęty, ale niestety prawda jest taka, że podejście do seksu się zmienia i coraz częściej jest pojmowany jako zabawa. I straszne to jest.

A czy kiedyś nastolatki nie interesowały się seksem? Oczywiście, że się interesowały, choć nie każdy od razu próbował. I nawet dostępu do neta nie mieliśmy. Pamiętam dokładnie moją pierwszą (i jedyną) wymianę zdań o seksie z moim pierwszym chłopakiem i śmieję się z tego do tej pory Wiek właśnie około 12-13 lat, ponad 10 lat temu. "Poważna rozmowa", zaraz po namiętnym pocałunku
On: Dobrze mi z Tobą. Kocham Cię
Ja: Ja Ciebie też
On: A co myślisz o seksie?
Ja: (wytrzeszczyłam oczy)
On: Z tym jeszcze poczekamy, nie? (z badawczym spojrzeniem i miną mówiącą "powiedz, że za wcześnie")
Ja: Tak, jesteśmy za młodzi.
(i tu nastąpiło obustronne westchnienie z ulgą)
Temat nigdy nie powrócił, zadowoliliśmy się całowaniem, obejmowaniem i trzymaniem za rączki Jak teraz pomyślę, jakim ja wtedy dzieckiem byłam...

Warto rozmawiać

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-06-22 o 23:07
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 23:09   #1186
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
nowa? Nieee... mam mase znajomych płci brzydkiej, którzy w wieku 12-13 lat stracili cnotę i było to... no właśnie tak jak opisujesz conajmniej 10 lat temu. Po prostu wtedy się otym nie mówiło i nie było to na taką skalę powszechne.
a jesteś pewna, że to prawdziwe opowieści?
Bo wielu facetów cuda opowiada, a potem się okazuje, że ten pierwszy raz był z 5 lat później albo dalej

<3 <3 <3
Stary 2012-06-22, 23:22   #1187
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciotka ma ponad 60 lat. Opowiadała takie anegdotki:
w wieku tych 12-13, 15 lat (rodzeństwo, to i nie każdy w tym samym wieku) chodzili do stodoły się "doić" mówiąc dzisiejszyn językiem- uprawiać kazirodcze "robótki ręczne"
Podejrzewa też, że sąsiadów dzieciaki bzykały się własnie w kręgu rodzeństwa
A ja z kolei podejrzewam, że nie wiedzieliby, co to są "resoraki" (prawdę mówiąc, ja również nie mam pojęcia )
Czyli teoria z netem podupada, przynajmniej u mnie na wiosce to nie nowość
No to jestem szczerze zaskoczona ; p resorak to mały samochodzik zabawkowy z metalu, zazwyczaj ma otwierane drzwiczki czy coś ; p kupowało się takie w małych sklepikach z zabawkami za małe pieniądze. jak byłam mała bawiłam się tym

[/LEFT]

Stary 2012-06-22, 23:53   #1188
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie wiem co to za problem z drobnymi (no chyba, że kolejka na 10 osób a ktoś 10 groszówkami chce zapłacić za duże zakupy) pieniądz to pieniądz, przyjąć powinna

U mnie jak babki zauważą drobne w portfelu to wszystkie chcą.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Ja z koleżanką oglądałam i się wymieniałyśmy wrażeniami... Czy coś czujemy czy nie, jak się na to patrzymy. A byłyśmy takie małe, że ja ledwo pamiętam, ale jednak jakieś pozostałości wspomnień mam, ciekawość była.

Cytat:
Śmiem twierdzić, że było z Tobą wszystko w porządku Ja po kryjomu czytałam Harlequiny i z wypiekami na twarzy przeglądałam skrzętnie ukrywane przez ojca świerszczyki
Przypomniałaś mi właśnie, jak się zabierałam za Harlequiny, będąc u babci na wakacjach... Czekałam tylko na "sceny miłosne", dokładnie tak jak piszesz - z wypiekami na twarzy. Do dzisiaj zupełnie o tym zapomniałam, dopiero teraz mnie olśniło, ale fajnie sobie to powspominać
Stary 2012-06-23, 00:01   #1189
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
No to jestem szczerze zaskoczona ; p resorak to mały samochodzik zabawkowy z metalu, zazwyczaj ma otwierane drzwiczki czy coś ; p kupowało się takie w małych sklepikach z zabawkami za małe pieniądze. jak byłam mała bawiłam się tym
Aaa, to nie, jednak wiem, co to tylko nazwy nie znałam też się tym bawiłam, mamuska pracowała we Fiacie to zawsze nowe modele miałam
I kradli mi je w przedszkolu

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

O właśnie, przypomniało mi się coś.
Dzisiaj Tż mi opowiadał po powrocie do domu kolejne rewelacje w związku ze swoją koleżanką z pracy. Laska, mówiąc dobitnie, ewidentnie bolca szuka i uparła się na Tż. Chłopak ma z niej radochę, o mnie jej opowiada, a ta dalej swoje, że też to wstydu nie ma... Jak dla mnie dziewucha jest obiektywnie patrząc bezczelna (a może żałosna?). Nigdy nie zrozumiem lasek z takim parciem szkło
Stary 2012-06-23, 00:09   #1190
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
a jesteś pewna, że to prawdziwe opowieści?
Bo wielu facetów cuda opowiada, a potem się okazuje, że ten pierwszy raz był z 5 lat później albo dalej

tak, jestem pewna.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:24   #1191
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dla mnie seks grupowy gimnazjalistów to jaka abstrakcja. Dziwi mnie to, że obecnie dzieciaki bez wstydu przed kolegami się rozbierają i bawią się w gry erotyczne. Ja pamiętam, jak w podstawówce/gimnazjum mieliśmy z chłopakami czasem wspólną szatnię, bo mieliśmy salę gimnastyczną w budowie. Wtedy to był wstyd, jak się koszulkę przebierało i się robiło kombinacje alpejskie... dziś pewnie nikogo to by nie ruszyło. Przykre jest to, że coś tak wspaniałego, jak seks jest sprowadzane przez dzieciaki do poziomu jedzenia wspólnie czekolady czy gry rekreacyjnej .
Ja dziewictwo straciłam jak nie miałam skończonych 17 lat, ale z moim chłopakiem (obecnie mężem) czekaliśmy z tym długi czas i to była wspólna decyzja. Co prawda był stres itd., bo pomijając fakt, że to coś nowego, to wiadomo - a nuż się zdarzy ciąża. Wychodzę z założenia, że z takimi rzeczami warto poczekać a nie zaliczać połowę szkoły, bo to wszyscy robią.

Co do filmików o karmieniu piersią itp., to nie widzę w tym niczego złego. Wbrew pozorom nie jest to taka prosta, łatwa i bezbolesna czynność. Jak się to źle robi, to ma się poharatane sutki i można się nabawić zapalenia.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:51   #1192
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to nie, jednak wiem, co to tylko nazwy nie znałam też się tym bawiłam, mamuska pracowała we Fiacie to zawsze nowe modele miałam
I kradli mi je w przedszkolu
Łączę się w bólu. Jak chodziłam do przedszkola to ktoś mi ukradł dwa segregatory z karteczkami... A miałam taką wypasioną kolekcję

[/LEFT]

Stary 2012-06-23, 09:20   #1193
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie seks grupowy gimnazjalistów to jaka abstrakcja. Dziwi mnie to, że obecnie dzieciaki bez wstydu przed kolegami się rozbierają i bawią się w gry erotyczne. Ja pamiętam, jak w podstawówce/gimnazjum mieliśmy z chłopakami czasem wspólną szatnię, bo mieliśmy salę gimnastyczną w budowie. Wtedy to był wstyd, jak się koszulkę przebierało i się robiło kombinacje alpejskie... dziś pewnie nikogo to by nie ruszyło. Przykre jest to, że coś tak wspaniałego, jak seks jest sprowadzane przez dzieciaki do poziomu jedzenia wspólnie czekolady czy gry rekreacyjnej .
Ja dziewictwo straciłam jak nie miałam skończonych 17 lat, ale z moim chłopakiem
pfff ledwo rok po gimnazjum byłaś a wydziwiasz jaka to młodzież zła.
Stary 2012-06-23, 10:14   #1194
Blablubli
Rozeznanie

Cytat:
Łączę się w bólu. Jak chodziłam do przedszkola to ktoś mi ukradł dwa segregatory z karteczkami... A miałam taką wypasioną kolekcję
A mnie koleżanka w podstawówce ukradła album z karteczkami Wszędzie złodzieje
Stary 2012-06-23, 10:46   #1195
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie koleżanka w podstawówce ukradła album z karteczkami Wszędzie złodzieje
Pomyśl ile teraz by były nasze karteczki warte! :<

[/LEFT]

Stary 2012-06-23, 10:54   #1196
devojcica
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak można najeżdżać na kobiety które powiększyły sobie biust. Racjonalne kompleksy (tj takie które wywodzą się z prawdziwych przyczyn nie wiem brak nosa brak jednej piersi albo bardzo mały nieproporcjonalny biust, bardzo krzywe zęby itp) potrafią naprawdę nieźle zniszczyć życie. Ja tam uważam że skoro medycyna estetyczna zaszła tak daleko to czemu by nie czerpać dorobku z tego. Ja niszczę sobie życie od kilku lat papierosami, inni ryzykują powiększając biust - nie jestem w niczym gorsza ani lepsza, wszystko na własne życzenie i koszt...
Zgadzam się

mój czarny blog.
devojcica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 10:57   #1197
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie, kiedy ktoś określa siebie jako katolika, podczas gdy nie stosuje się do zasad wiary katolickiej.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 11:06   #1198
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, kiedy ktoś określa siebie jako katolika, podczas gdy nie stosuje się do zasad wiary katolickiej.
No cóż, niektórzy po prostu czerpią pociechę z tego, że chociaż słownie należą do większości Po co się wychylać

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 11:18   #1199
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Pomyśl ile teraz by były nasze karteczki warte! :<
A ciekawa jestem tak nawiasem, czy w "dzisiejszych czasach" jeszcze dzieciaki zbierają
Stary 2012-06-23, 11:38   #1200
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała lubić e-booki, bo byłoby mi pewnie łatwiej, ale co poradzę, że jestem w tym względzie feteszystką Dla mnie trzymanie książki w łapce, w drugiej kubka z gorącą czekoladą to sama przyjemność. Przerzucanie kartek, wkładanie zakładki w miejscu, w którym skończyłam czytać, wracanie do rozdziału wstecz, bo coś muszę sobie przypomnieć... Ach
ale to nie jest tak z tymi czytnikami, że nie możesz cofnąć strony i w ogóle to co już przeczytasz bezpowrotnie się kasuje :S można też robić zakładki, podkreślenia i notatki

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
raczej by wytrzymał, mi mój służy lekko >20 dni
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości