|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Scio STO LAT !!!!!!!!!!!!!
Dziubku to w sumie nie ma roznicy, oprocz godzinowych. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-23 o 10:36 |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
jestem, żyję, ale czasu dla Was brak praca-dom ... nie mam czasu dla siebie. Rzadko będę tu zaglądać na razie, dopóki jakoś się nie zorganizuję. Za tydzień mam urlop, to trochę z Wami go spędzę ![]() Piszę teraz pospiesznie, bo Karolcia chce się bawić ze mną oczywiście :P Tak w ogóle to już ma 11 m-y i uwaga, uwaga ... chodzi Wczoraj wpadła w pokrzywy bidulka nie było mnie przy tym, zostawiłam ją z mamą i tżtem, całe rączki poparzyła. Płakała strasznie, ale potem już jej nie dokuczło, teraz ma tylko kropki na rączkach.No i już muszę uciekać ![]() |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Witam my mielismy slub o 18, gdyz wczesniejsza wolna godzina byla 15 i dla nas za wczesnie i dla nas i naszych najblizszych i przyjaciol bylo to najlepsze co moze byc. czerwiec upal niemilosierny, wiec po 20 jak bylismy na sali bylo juz nieco chlodniej i wszyscy prawie bawili sie do 6 rano i to o 6 juz wyganialam znajomych bo jeszcze by siedzieli
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może podczas urlopu znajdziesz chwilke Isiaok proponowała poniedziałki i wtorki popołudniu Gratuluje chodzenia Właśnie wróciłam z pracy Przekazałem tacie wszystkie dokumenty a podróż do Indii Hmmm trochę zazdroszczę ze nie jade Ale wiem ze umarlabym z tęsknoty za Jankiem ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Szymula sto lat
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-06-23 o 11:13 |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to składam zaległe życzenia urodzinowe - to już roczek!!! Igorek, Adaś, Agatka, Karolinka i Sara i dzisiejsze - Szymek i Krzyś - wszystkiego najlepszego kochane dzieciaki!!! |
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
wszytskim solenizantom gromkie STO LAT!! Cytat:
jest wygodny dla dziecka, bezpieczny ja jestem zadowolona
|
|
#3848 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
SCIO - STO LAT PEŁNYCH MIŁOŚCI I PASJI
Szymek, Krzys, Malwinka i Nela Cytat:
Cytat:
![]() A zdjęcie - mmm Mniej więcej tam, gdzie stoi Twój mąż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() You - co z Waszą sesją foto? Będziecie mieć? Cytat:
2. to pewnie spora trema jest? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2. Bardzo jestem ciekawa co powiedzą... Cytat:
Cytat:
A powiedz, ta blizna po operacji ją jeszcze boli? Wygoiła się już czy nie? I duża jest?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-23 o 15:38 |
|||||||||||
|
|
|
#3849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- co kupiłaś? linki proszę ![]() - ja też tęsknię Cytat:
2. Przepis!!! Bo brzmi pysznie ![]() 3. Rozumiem świetnie Twoje rozterki... I cieszę się że to nie moje decyzje Poszła na śmietnik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My na działce. Noc niby dobra, bo się nie bał, jak poprzednio i ślicznie spał ... do 4.00 Potem się obudził, zobaczył słońce i zaczął się bawić w najlepsze. A jak jeszcze zobaczył, że jestem w łóżku w tym samym pokoju, to już w ogóle euforia. I tyle było z naszego spania Kłamię - po 7 udało mi się go jeszcze uśpić na 40 minut Więc dziś pospałam całe 3h 20 min i trochę mi się od tego w głowie kręci ![]() Ale słońce jest cudne, więc hu,mor dopisuje
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko, Scio
Krzys, Szymek Mialam Was o cos zapytac i wylecialo mi z glowy... U nas jakis wirus. Najpierw 2 dni temu Wiki wymiotowala w nocy, wczoraj miala biegunke. Dzis rano Zuzia wymiotowala i na razie raz zrobila rzadka kupke, no i niedawno Antek zwrocil caly krupniczek. Ale kupki poki co ok. Na szczescie calej trojce humor dopisuje. |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
B. mi się podobają te późniejsze godziny ślubu ( np. 18 - dla mnie rewelacja ) a nie jak u nas, 11 albo 12, góra 13. Bez sensu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba robię się kosmitką jak Brumek
Mały jeszcze śpi, a ja piję kawę.
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdawało mi sie kiedys ze widziałam chyba na NK ze miałas Pisz wpisane. Zgadza sie ? A byłaś kiedys nad jeziorem w ośrodku Energetyk ? |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, miałam Wam mowić, w rossie dali nowe pieluchy z bebydreama fun&fit ( a jakie ładne ), za 58 sztuk nr. 4+ cena 28 zł z groszami.
Ja kupiłam wczoraj, b. fajnie, spisały się przez noc.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i w Piszu nad jeziorem Roś było nasze wesele. Suknię ślubną miałam z Łomży. W Łomży też mój A. zdawał egz.na prawo jazdy. A w Energetyku byłam
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dziewczynek, przeczytajcie sobie może, co?
![]() http://www.dzieciowo.pl/2012/05/syne...iewczynek.html Już u nas o tym było, kilka dziewczynek miało tę dolegliwość, ale zawsze warto pamiętać i co jakiś czassprawdzać. Znalazłam ten link na innym wątku, dziewczyna świetnie opisała co i jak: przyczyny, leczenie itp. Ja np. dzięki Wam wiedziałam, że takie schorzenie jest i na czym polega, ale nie wiedziałam, że najprotszym sposobem uniknięcia go jest smarowanie dziewczynek tłustą maścią wewnątrz warg sromowych. To taka mała kampania społeczna ode mnie. Już więcej nie truję Cytat:
A swoją drogą nie ma chyba lepiej zorganizowanych i sprawnych logistycznie ludzi niż matki małych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Faktycznie pachnie wirusem. Ale ja niestety nie pomogę. Tylko zdrowia mogę życzyć!
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że to zależy od człowieka i jego kultury.
U nas też wesela zaczynają się od około 13 do wieczora. My mieliśmy o 15 i było idealnie. Chociaż wydaje mi się, że im później wesele tym mniej jedzenia można podać. Tzn mniej gorących dań Biedna Karolka z tymi pokrzywami ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Krzyś i Szymon Wszystkiego co najlepsze chłopaki z okazji pierwszych urodzin ![]()
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, mój były ( 4 lata razem, swoją drogą dziwię się wiele razy, jak mogłam być z nim tyle lat ) wziął ślub tydzień temu. Cholera, jestem taka ciekawa zdjęć, bo widziałam, że ma już ustawione na ava zdjęcie z wesela, a nie wejdzie dalej, bo ma zablokowaną galerię. Oczywiście zaprosiłam go do znajomych, ale mnie nie przyjął ![]() ![]() Wiem, głupie to. Ale to taka babska ciekawość
|
|
|
|
|
#3859 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Czyli możemy sie wstepnie umawiać? Ja pracuje do 13...14.30 moge byc na miejscu. Przepraszam z góry, że musicie dopasowac sie do mnie ![]() Czyli Bajkolandia??? A może ktoś jeszcze chetny na spotkanie w TELIKOWIE???????? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też raz podejrzałam byłego zdjecia ze slubu-wyszedł za murzynke wiec ciekawość zwycieżyła i obczaiłam ![]() Głupie te baby...masz racjebrumek To zostajecie dzisiaj na noc? Za to pogoda Wam sie udała ![]() U Nas w Ośrodku na 4 pediatrów tylko jedna Pani doktor zaglada w pieluszke, wszystko "rozchyla" i bada ![]() Pieleszka Haneczka śliczna Stronczek Uwielbiam filmy z udziałem Wiki-uśmiechniety diabełek jaka zajeta staniem-nawet nie zwraca na Ciebie uwagi![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- U Was też +50 w cieniu????Matko Nie lubie takich upałów, chyba,że siedze w wodzie Obstawiam, że do konca tygodnia zabraknie nam piasku w piaskownicy...Ewa je go garsciamiKupiłyśmy dzisiaj jagody-Ewa jak na Ewoluda przystało jadła raczkami-ODRADZAM! Ma wszystko czarne
|
||||
|
|
|
#3860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My mielismy slub o 15 i dla mnie to pozno. Chcialam o 13, ale nie przekonalam P. Ellika i Youyou brawa dla dziewczyn za chodzenie! |
||
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Szymek, Krzysiu, wszystkiego najsłodszego z okazji urodzin!!!
Scio, spełnienia wszystkich marzeń kochana! Wow, gratulacje dla Karolinki. ![]() Cytat:
![]() Aga, wygląda to na jakiegoś paskudnego wirusa- zdrówka dla maluchów. ![]() Cytat:
Ja nie dałam pasty waniliowej (bo nie miałam), a zamiast zwykłego serka homogenizowanego dałam danio waniliowe. Na wierzchu ułożyłam z truskawek serducho a wokoło borówki- wyszedł pyszny i leciutki. Załączam zdjęcie "Hani" wyrobów- ciacho i laurka. ![]() Tż się bardzo ucieszył... Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-06-23 o 19:38 |
||
|
|
|
#3862 | |
|
Rozeznanie
|
Brumek dla męża zrobiłąm prezentacje z obrobionymi zdjęciami jego z Alą, przeplatane slajdami z jakimś komentarzem, podkład muzyczny z piosenką dla taty....wzruszył się jak to obejrzał i bardzo się cieszył. No i Alunia telefonicznie złożyła tatusiowi życzenia
![]() Cytat:
Nie dziwię się, że tż szczęśliwy![]() A u nas mega świetny dzień, ale wypompowane jesteśmy niesamowicie. Ala już śpi a ja nie mam na nic sił Byłyśmy na tych urodzinach. Myślałam, że dla Ali nie będzie tam zbytnio atrakcji, bo była tam najmłodsza i za bardzo nie miała towarzyszy do zabawy. Ale jej to nie przeszkadzało. Pchała się między przedszkolaków, pokonywała z nimi tor przeszkód, interesowało ją wszystko dookoła, jadła kolorowe chrupki 1,5h imprezowałysmy. Później obiad u teściowej i spacer, na którym spotkałam się z dziewczyną, która urodziłą córeczkę 4 godz. po mnie Ale nasze dzieci średnio były sobą zainteresowane za to jak jedna zaczęła jęczeć to druga nie pozostawała w tyle i tak były dwie jęczysławy![]() A w temacie wesel, my mieliśmy ślub na 16tą. W sam raz według mnie. Na sale dotarliśmy po 18tej i impreza do 5tej. Właśnie ochrzaniłam męża, że za chwilę druga rocznica ślubu, a my nadal nie daliśmy płytek z wesela najbliższym mamy swoje robocze 4 płytki, które mąż miał zmontować...do dzisiaj tego nie zrobił
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-23 o 19:13 |
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Szymon dziekuje wszystkim ciociom wizazowym za zyczenia. Niestety pierwsze urodziny nie były za szczesliwe, bo jubilat sie rozchorowal.
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ze mnie trąba, edytuje swoj post piszać jakieś farmazony o sobie, a o najwazniejszych osóbkach dzisiaj zapomniałam Szymonek i Krzysiu z okazji pierwszych urodzin samych wspaniałości!!! Scio 100Lat, 100lat.....spełnienia marzeń kajool a co Szymka dopadło? katarzysko?? |
|
|
|
|
#3865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My po imprezce urodzinkowej. Sara dostała stolik FP, maskotke Kubusia, taczke z Ikeii, interaktywną lale, szczeniaczka uczniaczka, dwie piżamki i od nas różowy samochód
|
|||
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelita takie jak w załączniku poniżej
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Mama-n...ydream-Fun-Fit. Coś miałam pisac. Nie pamiętam. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- e Carmela, to impreza jak ta lala ![]()
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DziekujemySama nie wiem co Szymonowi, caly dzien marudzil a na wieczor dostal temperatury
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej laski!
Dzięki za wszystkie gratki za chodzenie Lili, choć chodzeniem nazwać tego jeszcze nie można Na razie robi po parę samodzielnych kroczków z punktu A do punktu B, jeśli są blisko siebie. Jak chce gdzieś dalej to szybko ląduje na czworaka i zasuwa w te sposób ![]() Czytam o godzinach wesel i wiecie że od Was dowiedziałam się właśnie o zwyczaju ślubu z weselem na tak wczesną godzinę jak 14 czy 15 , nie mówiąc już o 11 ![]() Jak Natka pisała o tej 11 to byłam przekonana że to chodzi o sam ślub cywilny w USC, jak kiedyś się robiło.. U nas zwyczajowo śluby są przed-wieczorne, jak jest na 16.30 to odbierane jako wczesne. Zwyczajowo wesele na sali zaczyna się około 19/20. Na początek normalny dwudaniowy obiad, o północy tort i oczepiny itd Nie wiem czy dałabym radę wytrzymać od 14 do rana ![]() Poza tym w takim wczesnym ślubie to panna młoda chyba bladym świtem musi do fryzjera jechać ![]() Cytat:
![]() 2. na razie cisza.. niestety nie załapaliśmy się na drugi dzień zdjęciowy (z tą fabryką dzieci) bo akurat w dniu kiedy to było, Lila miała wysypkę po trzydniówce ![]() 3. też bym się nie nastawiała że niespełna dwulatek opanuje biegówkę Na naszym forum lutowym dopiero właśnie teraz dzieciaki powoli opanowują te sprzęty, jak miały równo 2 latka to nie było szału. Cytat:
![]() Jestem dziś słomianą wdową, w związku z tym oglądam mecz i wcinam lody
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ślub w Kościele o 12stej i po Mszy na salę weselną i zabawa do ostatniego gościa, czyli u Nas wyszło do ok 3 nad ranem
goście się bawili dalej...Marzena jaki piękny, no boski sernik ! a laurka świetna ! Chyba zrobię takie stópki jako zaproszenia na roczek :P
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zupełnie tak jak ja, tyle,że moja wiedza poszerzyła się o informację o wieczornych ślubach jakoś sobie tego nie wyobrażam , a rodzina to by chyba zgłupiała jakby mieli wieczorem dopiero obiad jeść ![]() ja szłam do fryzjera na 9 , a ok 11 przyjechała laska mnie umalować u nas z racji zmian u taty zapadła decyzja ,że roczek świętujemy 8 lipca ale msza będzie 15 bo w 2 i 4 niedzielę sobie wymyślili u nas roczki robić ![]() jutro jadę do Krakowa ![]() zapomniałam się pochwalić !!!! już ponad 1,5 tygodnia Szymuś funkcjonuje podczas spania bez smoczka odstawilismy z dnia na dzień i ewidentnie zapomniał o nim Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-23 o 21:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

ważne że nasze imprezy były udane
nie było mnie przy tym, zostawiłam ją z mamą i tżtem, całe rączki poparzyła. Płakała strasznie, ale potem już jej nie dokuczło, teraz ma tylko kropki na rączkach.

zrobiłyśmy razem ciasto na dzień taty i mała padła w końcu. a ja chyba zrobię to samo 
Sama już nie wiem czy się cieszyć, czy bać. Nie mamy jeszcze opiekunki, cały czas szukałam kogoś poleconego, ale na razie bez skutku. Jutro przyjdzie na rozmowę Pani z ogłoszenia. Zobaczymy co to będzie...
Potem się obudził, zobaczył słońce i zaczął się bawić w najlepsze. A jak jeszcze zobaczył, że jestem w łóżku w tym samym pokoju, to już w ogóle euforia. I tyle było z naszego spania 

zębole
Dziekujemy
jaki piękny, no boski sernik ! a laurka świetna ! Chyba zrobię takie stópki jako zaproszenia na roczek :P