|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Witam się w ten upalny dzień
![]() Wczoraj urzędowałysmy na działce,Lila z córeczkami przyjaciółki pluskała sie w basenie,a my plotkowałysmy Dziś juz niestety w pracy,ale nie będe narzekać.kwartalinka super,że wyniku ok.Współczuje Ci,bo pewnie przez ten upał źle sie czujesz?Pocieszające jest to,ze mogło być gorzej-jakby to była końcówka Widziałam wczoraj taką ciężarną z wieeelkim brzchem,ledwo szła biedaczka.A imie dla maluszki juz wybrane?kasiunia przykro mi...Na szczęście nic sie Dawidkowi nie stało,a to najważniejsze!Bidulka z Ciebie z tą ręką i nogą.Trzeba miec te nasze dzieciaki wiecznie na oku. Mi Lilka ostatnio(po raz 2)wzięła słoik i rzuciła nim tak,ze szkło było wszędzie naookoło niej.Raz to w panice pobiegłam ja podnieść i stanęłam na szkło i wbiło się w stopę. żurawinka aż mnie zmroziło jak pomyślałam sobie o nożu w rękach Lili.Ale wiem jak jest,potrafi wszystko z szafek,stołu zciągnąc.Jak gotuje to staram sie na dalsze palniki stawiac garnki,patelnie itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
cora- jaki upalny dzień? u nas 13 stopni i cały dzień leje ![]() dziś jak przyszła Zuzia o 7:30 upchnęłam ją do łóżka między mnie i tż i spaliśmy do 10:00! Oliwia spała u siebie w pokoju. Potem bawiliśmy się z dziewczynami i dopiero przed 12 wstawaliśmy. A po południu nuuuudy. Trochę posprzątałam i się lenię z Oliwcią. kasiunia- współczuję wypadku.
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też padało ale przelotnie, trzy razy mnie złapał deszcz ale było parnie i ... fajnie
Nakupowałam truskawek i zrobiłam muffinek plus kompot z truskawek plus truskawki z jogurtem jesli komus było mało
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
ksiuni_a
Ja się łączę w stresie wypadkowym....mały sobie szedł, nie wiem jak upadł i walnął czołem w kant futryny....ma śliwę na pół czoła.... Podałam mu na wieczór czopek glicerynowy bo pierdział i widać, że chciał kupkę, zrobił już bez krwi na szczęście, ale dzisiaj był dzień owsiankowo-owocowy Muszę bardziej na jego dietę uważać, strasznie dużo stałych posiłków ostatnio jadł. Pewnie to przez to, pojawiła się krew.No i dumna z mojego synka jestem, bo przed kąpielą kręcić się zaczął i łapać za pieluchę, potem chciał podnieść deskę sedesową. Więc go posadziłam i zrobił siusiu Ale na nocnik w życiu chyba nie zrobi Pierwszy raz dzisiaj jadł maliny i czereśnie, ale mlaskał z zadowoleniem ![]() |
|
|
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
mordka,żurawinka u mnie wczoraj było ponad 30 stopni,a dzisiaj deszcz z rana i 18.Ale ja jestem zadowolona,bo w końcu dychac sie da
![]() tity brawa dla Leosia Moja Lila niby ma nocnik,ale jej nie sadzam tylko czasem bierze go do zabawy,albo wchodzi do środka.Po wakacjach zacznę ją nocnikować.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Maja ma dziś fazę na tany tany i ciągle chce na ręce żebym z nią tańczyła. Ja już padam. Na szczęście poszła spać o 12 i mam nadzieję, że z godzinkę pośpi. Kasiunia współczuję wypadku. No człowiek w stresie bólu nie czuje. Faktycznie nasze dziecieczki coraz bardziej robią się sprytne i oczy musimy mieć dookoła głowy Cora fajną miałaś pogodę. U nas lało do wtorku wieczór ale na szczęście dziś zajrzało słoneczko ![]() Tity brawa dla Leosia, zdolny z niego facet ![]() ![]() klask i:Mordka zazdroszczę takiego spania
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
ale jakoś tu cichutko dzisiaj , u mnie pogoda senna więc może wszystkie śpicie??![]() Od paru tygodni moje dziecko nie chce jeść wogóle mięsa, nie wiem jak jej przemycać, w zupie też nie ma mowy żeby zjadła-może znacie jakiś sposób...próbowałam odczekać jakiś czas ale to nie skutkuje. Chciałam was podpytać o śr.antykonc. jakich używacie, co myślicie o tych nowych krążkach?( nie będę pisała nazwy ) Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2012-06-22 o 14:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja dziś na nic czasu nie mam. rano na Knillu byliśmy, dotarły w końcu te buty dla Mateusza no nic, zobaczymy czy będzie się Mateuszowi w nich dobrze chodziło ![]() dziś w końcu się zebrałam i zrobiłam zdjęcia wózka, poopisywałam wszystko i muszę na all. wystawić po weekendzie. przez weekend pewna mama ma się zastanowić czy chce kupić nasz wózek super by było bo od razu kupiłabym jakąś spacerówkę a tak to muszę czekać na kasę do końca lipca prawie![]() kasiunia o matko kochana co za historia z tą gorącą wodą. dobrze że to tylko tak się skończyło bo mogło być tragicznie. boli cię jeszcze ręka i noga? co do wózka, to nie przeszkadza ci że nie ma tego pałąka? Mateusz wyjmuje rączki z pasów i siedzi praktycznie nieprzypięty. a jaki masz kolor, bo nie pamiętam ![]() olsza ten metro chyba kiedyś widziałam w sklepie ale nie macałam go jak on się podbija? lekko idzie czy trzeba więcej siły włożyć?nie wiem co ci poradzić odnośnie niejedzenia mięsa a może jakąś pastę na kanapkę jej zrób. zmiksuj mięso z jajkiem, odrobiną jogurtu i może w takiej formie zje?Mateusz za to groszek z każdego obiadu wyjmuje, ogląda sobie z każdej strony i albo pakuje znów do buźki albo mnie nim karmi ![]() jeśli chodzi o anty to ja biorę microgynon. lek stary chyba ale brałam go już przed ciążą i dobrze się po nim czułam więc teraz do niego wróciłam. nie mam pojęcia o jakie krążki chodzi więc się nie wypowiem ![]() żurawinka też mnie wkurza chodzenie po recepty, my częściej musimy bo wypisują nam max 2 recepty po 2 mleka za jednym razem. i ostatnio stresu się najedliśmy bo mąż wieczorem pojechał do apteki po mleko i okazało się że jest źle recepta wypisana a lekarz już nie przyjmował i w żadnej aptece nie chcieli mężowi mleka sprzedać. w końcu jakoś udało się i receptę poprawną później donieśliśmy ![]() faktycznie kwestia finansowa ma znaczenie w naszej sytuacji my za pepti płacimy ok.11zł więc aż takiej różnicy jak w przypadku Nutra nie ma ![]() cora upalny dzień? u nas od kilku dni leje ciągle.dziś jest fajna pogoda bo nie pada i nie jest upalnie. tak akurat żeby założyć długie spodnie, koszulkę na k.rękaw i jakiś cienki sweterek nie wiem ile jest stopni bo po ostatniej ulewie z mojego termometru zmyły się wszystkie cyferki i mam tylko plamy czerwono-niebieskie na termometrze ![]() a ostatnio spodobał mi się wózek Nuna Pepp, chyba izabela go pokazywała tutaj. muszę poszukać opinii jak się podbija a właśnie coś iza się dawno nie odzywała![]() lecę bo Mati zaraz się obudzi i jedziemy do rodziców na kawkę ![]() miłego dnia Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-06-22 o 16:35 |
|
|
|
|
#549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do śr.antykonc. to ja sie nie wypowiadam, bo przez guzka w piersi nie moge brac zadnych hormonów PS. tak podczytywalam was w miedzyczasie i widze ze jakies wypadki dzieciowe sie zdarzają. No to powiem wam ze u nas nie jest inaczej : wczoraj mała odwazyla sie przejsc sama kawaleczek i na zakrecie sie wywalila i walneła głowa o szafę, a dzis spadla z łozka...normalnie myslalam ze na zawal padnę... ach... milego wieczoru
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja na chwilkę, jakiś senny dzień dzisiaj, mała spała mi do 9.30 chyba ez spiocha miała
jak mama, no nie do zycia jestem. Marta z tą receptą też przeboje mieliśmy, nam raz źle wypisała, w aptece nas odesłali, poprawiła kreśląc receptę i tego tez nie chcieli przyjąć oczywiście, tak że trzeci raz musiałam chodzić, z tąd chyba wkurzenie maksymalne i niechęć do chodzenia do pediatry i proszenia się. Najlepsze że nieraz po zmianie przepisów refundacyjnych pediatrzy pytali sie mnie ile mają mi refundować i nawet jak wiedziałam że należy mi się 0% to udawałam głupa że nie wiem bo nieusmiechało mi sie 300 zł płacić. Czasem to skutkowało a czasem nie. Ale u nas było podejrzenie AZS/skaza białkowa a każde z tych dwóch było liczone inaczej. No niezłe jaja normalnie.
|
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja łykam Qlaira. Drogie bo 45zł za blister, ale ponoć z naturalnym hormonem (cokolwiek by to znaczylo) i niby mniej szkodliwe. Samopoczucie mam dobre. Nie czuję żadnej różnicy przed i po stosowaniu.
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamy co tam u Was słychac? Moje dziecko odkąd wstalo, a była to godz 7, jest marudna i "lamentująca"...
![]() Ide zrobic pranie i ogarnąć mieszkanie bo wszystkie ubrania sie przewalaja z miejsca na miejsce i az wołają "posprzataj nas".. PS. Powoli zaczyna doskwierac mi brak snu, no moze nie calkowity brak ale takie wyrywane spanie... Bo od mniej wiecej od 3 ms ciazy nie moglam spac i co usnelam to zaraz budzilam sie na siku.... a teraz mimo ze mała ma juz prawie 14 ms nadal nie przesypia nocy i ja tez sie budze bo jestem chyba zbyt czujna i co ona zacznie sie wiercic i kwekac to ja sie przebudzam i ona szybko zasypia a ja krece sie z boku na bok..a potem zaczynam odplywac to tż zaczyna chrapac i sie znow wybudzam ...masakra. Mam nadzieję ze to moje dziecko zacznie niedlugo przesypiac noc to moze sobie odbije ten brak snuPS.2. pisalam Wam ostatnio ze moje dziecko potrafi zrobic pare krokow sama...no i jest mały problem bo nie robi tego z ochota tylko jak sie poprosi i wtedy tez z wielkim najpierw placzem, wyciagla reke zeby jej podac a w koncu daje za wygraną i przejdzie te kilka kroczkow a potem znow placz- nie chce chodzic sama... Nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic? No bo ona ma juz prawie 14 ms inne dzieci chodza same-nawet modsze od niej, a ona tylko za reke bo sama nie chce... tz mowi zebym pozwolila jej rozwijac sie w swoim tempie, ale ja boje sie zeby nic nie przegapic ze moze powinnam pojsc z nia do ortopedy albo co..no juz sama nie wiem...
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od lutego nie stosuję żadnej anty, wcześniej brałam Azalię. No, w końcu jakiś normalny dzień bez deszczu. Choć już są chmury i wieje. Mała ma drzemkę, po dużych zakupach w Kerfie. A ja pranie robię i po mału pakuję rzeczy na wyjazd.
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas średnio sobota minęła. zaczęła się fajnie bo od rana pojechaliśmy na basen. Mateusz był pierwszy raz na dużym basenie mimo moich obaw było super, podobało mu się bardzo i miał wielką radochę z pływania![]() za to Mateusz zakończył dzień z gorączką 38,3 i lekkim katarkiem oby... ja lecę spać bo wykończona jestem, zwłaszcza że zapowiada się nieciekawa nocka.. spokojnej nocy wszystkim |
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nocna podczytywaczka sie ujawnia
![]() Cytat:
Ja ostatnio widziałam dwójkę 14 m-nych dzieciaczków niechodzących samemu wogóle, mi sie wydaje że nie ma się co martwić niepotrzebnie, pewnie jest to dla niej taka nowość że troszkę się boi. A chodzi tak po domu czy po dworze? Cytat:
A ja znowu dzis bez męża jak cały tydzień i już powoli sie przyzwyczajam wieczorem pojechalismy na zakupy i dopiero zgaszone światła w CH dały mi do zrozumienia że chyba już późno. Dla małej wzięłam buciki Disneya, przymierzałam jej w sklepie, wydawały sie być ok. W domu przymierzyłam ponownie, a tam były przygaszone światła i ... buty zaczęły świecić jak karetka pogotowia A sobie wzięłam tylko sukienkę i dresy do połażenia w domu. I łańcuszek,wszystko na przecenie. I po sobocie
|
||
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
my ostatnio spędzamy czas na zewnątrz, Idi w końcu wykąpała się w basenie na ogrodzie w jedyny upalny dzień ![]() Ja mam zawalony nos, chyba jakieś choróbsko mnie dopadło, całe szczęście młoda się jeszcze uchowała. Wystarczy nam katar na zęby. Cytat:
co do wózka to na zdjęciach się fajnie prezentuję, ale na żywo wielu osobom się nie podoba, ale na forum gazeta.pl mam dobre opinie tutaj znajdziesz foty, porównanie najpierw obok Stokke a potem z Quinny Zapp http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...,IMG-2261.html Chodzi ci o Nuva Ring, czy ostatnio coś jeszcze innego wypuścili?
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja nie wiem gdzie wy mieszkacie,ale u mnie opró z piątku od tygodnia są upały,dzisiaj też
24 stopnie ciepła dzisiaj
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- i potem nie moge zasnac, a jeszcze jak tz zacznie swoją arię to juz w ogole..![]() co do chodzenia to na dworze, chce chodzic tylko za raczkę, nie chce sama, po domu najczesciej raczkuje ale wczoraj np chodzila sama mieszkaniu na 2 nozkach, ale najeczesciej przejdzie troche potem raczkuje a potem znow hop na nozki- ale to jak jest w domu, choc wczoraj bylismy u babci i lazila sama po podworku-nwet nie trzeba bylo jej prosic i nawet kopala pilke...takze ja juz nie wiem o co kaman...
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
cora- gdzie mieszkasz to przyjadę do ciebie nad urlop
my jutro nad morze a tu cały tydzień ma padać
|
|
#560 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
tak po trochę nadrobię
bo przy Olim się nie da a akurat śpi z tatą to mam chwilę Cytat:
dokładnie. nie możemy ale to długa droga bo gdzieś 1-2 lata na razie papiery chcemy załatwić ![]() Cytat:
to życzę aby się marzenie ziściło ![]() Cytat:
oj oni potrafią namieszać nieźleCytat:
![]() Cytat:
![]() raczej firmę do postawienia bierzemy a potem sami tylko okna, podłogi ściany i ogólnie wykończeniówka dosłownie i w przenośni ![]() projekt zapłaciliśmy 1800zł bo przez firmę projektową ![]() Cytat:
że to naturalne że dzieci mają taką puchatą nóżkę bo to chroni kostki bardzo wrażliwe i słabe przed złamaniami i to ponoć normalne a ja też myślałam że Oli ma wyjątkowo wysokie podbicie a ona mowi że to nor malne nie wiem samaCytat:
![]() Cytat:
![]() dobra lecę obiad pomóc mamie szykować
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy podajecie dzieciom orzechy? Jak tak to w jakiej formie? Na twarde jeszcze za wcześnie, więc w czym je podać?
|
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka je szczegolnie migdaly i pistacje po prostu rozdziabie je lekko i tyle. Jemy tez chlebek z orzechami i tam sa duze kawalki ale mloda normalnie gryzie, ona wszytsko rozgryzie:P
|
|
#563 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Mordka, współczuje pogody nad morzem, może jednak sie wypogodzi choć na kilka dni... Też bardzo chcę jechać nad morze, ale ciągle się zastanawiam kiedy bo jak ma lać, a ja mam tam aż 600km to bym się chyba zapłakała. Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2012-06-25 o 08:39 |
||||
|
|
|
|
#564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#565 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witamy się po weekendzie u dziadków pogoda dopisywała, Młody się wyszalał i dziś od rana mi marudził, bo chciał na dwór (na wsi już po 7 urzęduje z dziadkiem na dworze ). Po oblaniu się wodą nie ma żadnego śladu, za to są różne nowe zarapania i obtaracia, a nawet skaleczenie pod nosem Ja za to wyglądam jak pobita, siniak jest ogromny, od łokcia do ramienia, ale na szczęście nic nie boli.W piątek szukaliśmy z Dawidkiem tych sandałków z Befado i nigdzie nie mieli rozmiaru i kupiliśmy w końcu z firmy Ren But, bo są praktycznie takie same. Jak narazie jestem z nich bardzo zadowolona, mają skórzaną wkładkę, sztywną piętkę. Za tę cenę super. Mierzyliśmy też skórzne sandałki Jamet - rewelacja o takie, tylko te akurat używane http://allegro.pl/sandaly-skora-natu...424506657.html A i pierwsza czwórka na górze nam się przebija, już troszkę widać na wierzchu Cytat:
musicie w takim razie kupić nakładkę na sedes skoro na nocniki nie chce siadać Dawid malinami pluje, a czereśnie chciałby tylko w całości i potem mi pestki nie chce oddać ![]() Cytat:
Cytat:
co do wózka, to brak pałąka teraz uważam nawet za zaletę łatwiej się dziecko wkłada i wyjmuje, poza tym mój syn jest niewysoki i w różnych wózkach do których go mierzyłam miał ten pałąk niemal na wysokości oczuDawidkowi też brak pałąka nie przeszkadza, nigdy się go zresztą nie trzymał, bez problemu da się zapić w pasy i jest ok kolor wózka mamy za jasny, o ten http://www.google.pl/imgres?q=mamas%...Cp6GdAQ&zoom=1 łatwo go zabrudzić, ale prałam go w weekend i fajnie się wszystko ściąga ta nuna pepp fajna, podoba mi się choć nie widziałam na żywo, ale dla mnie ten wózek był za ciężki szwagierka kupowała w tym roku baby design travel, a znajoma coneco cruzer i obie są bardzo zadowolone Cytat:
ale jesli masz się tym zadręczać to idź do lekarza żeby Cię uspokoił, że wszystko jest dobrze Cytat:
jak dziś się Mati czuje? Cytat:
Cytat:
szybkiej i bezproblemowej podróży i udanego wypoczynku nad morzem ja jeszcze nie podawałam orzechów, właśnie nie za bardzo wiem w jakiej postaci Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-06-25 o 12:31 |
|||||||
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kobietki
![]() Maja ostatnio ma ciężkie dni więc i ja nie mam czasu na nic W piątek przebiłam jej uszy. Przy pierwszym nie wiedziała o co chodzi i dopiero po chwili zaczęła płakac. Przy drugim było tak samo. Muszę jednak powiedziec, że i tak mniej płakała jak na szczepieniu bo tylko chwilkę i zaraz pojawił jej się uśmiech na ustach. W zeszłym tygodniu też robiliśmy u fotografa takie roczkowe pamiątkowe zdjęcia- mini sesyjka. Odebrałam je w piątek i są cudne Jak zeskanuję to wrzucę do albumu.Kasiunia gratuluję czwóreczki. Teraz patrz za kolejnymi bo u nas wyszła jedna i po tygodniu następne Próbuję odstawic Maję od piersi bo stało się to dla mnie strasznie uciążliwe. Ona potrafi w ciągu godziny 4 razy wisiec na cycku. Gdy gdzies wychodzimy to jak tylko wezmę ją na ręce natychmiast wsadza mi rękę pod bluzkę. Sąsiadka doradziła mi abym posmarowała piersi kroplami miętowymi bo tak jej się udało z synkiem. I co? Maja najpierw sie skrzywiła ale po chwili zaczęła duldac, Co prawda dziś tylko raz jadła ale jak będzie do wieczora to nie wiem.
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a poza tym wiem ze masz 100 % rację! czekam az sama sie przekona do chodzenia na 2 nozkach, poza tym wczoraj sama z siebie na dworze puscila reke i zaczela sama isc, zrobila pare krokow przystanela zerwala kwiatuszka, potem znow zrobila pare krokow i dopiero pozniej chciala zeby podac jej reke a i wdomu zaczyna coraz czescie chodzic na 2 nozkach, chodz jednak na czworaka jest jej lepiej-bo szybciej![]() tak wiec czekam i nie pospieszam, wnerwia mnie jedynie jak mi ktos mowi(najczesciej tesciowa, albo siostra tż) ze taka duza i nie chodzi i ze leniuch i wtedy az kipi ze mnie i mam ochote odpowiedziec cos "milego" ale z reguly gryze sie w jezyk i odpowiadam ze bedzie chodzila kiedy uzna za stosowne!
|
|
|
#568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie myślałam nawet o nich ![]() Cytat:
![]() popieram my też bez pałąka i o wiele lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Maja ma takiego marudera, że szok. Już nie mam do niej sił Dziś u nas znowu brzydko tak więc będę się z nią męczyła w domu. nie no co Ty. Byłam u kosmetyczki. Jeszcze taką sadystką nie jestem hehe. Co prawda sobie przebijałam uszu i nos a nawet wargę i teściowa też załapała się na przebicie uszów ale Mai bym się nie odważyła ![]() Co tu tak cicho????? Dziewczyny gdzie jesteście? Czyżby tylko u mnie brzydka pogoda? Mam pytanie: czy któraś z Was ma może lustrzankę?Bo planujemy z tż kupno i może polecicie mi jakiś dobry model?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-06-26 o 11:50 |
|
|
|
|
#570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
No i się popsuło tak jak zapowidali 15 stopni, wichura, szaro, buro i niech tylko jeszcze padać zacznie.Nie "chwaliłam" się wczoraj, że Dawid zaliczył pierwsze obcinanie włosów. Chciałam iść do fryzjera dziecięcego, ale mąż się uparł, że jego tata włosy podetnie no i wyszło jak wyszło. Złapał grzywkę i ciachnął na prosto w połowie czoła W tym momencie podziękowaliśmy i jednak na fryzjerze się skończy. Młody prześmiesznie wygląda we fryzurce na garnek ![]() Cytat:
my w ubiegłym tygodniu wreszcie wywołaliśmy pierwsze zdjęcia 150 sztuk z pierwszych 6 miesięcypowodzenia w odstawianiu Cytat:
![]() a rodzince odpowiedz coś raz a dobrze, bo wysłuchiwanie takich mądrości to naprawdę potrafi człowieka wnerwiać Cytat:
jak nie śpi to nawet 5 minut sam się nie zabawi, a najlepiej żeby na rękach go trzymać, jak był młodszy to go tyle nie nosiłam ![]() ale hardcore z Ciebie ![]() u mnie też brzydka, choć jeszcze nie pada a dziewczyny rzeczywiście ucichły, muszą być bardzo zapracowane ![]() co do lustrzanki nie pomogę, kupiliśmy zwykłą cyfrówkę i jest ok Dziewczyny napiszcie jak Wasze dzieci jedzą wieczorem?? Czy u większości nadal butla po kąpieli? Chodzi mi konkretnie o to, że Dawid je kolację o 19.30, o 20 kąpiel, 20.30 zazwyczaj już śpi. I zastanawiam się czy między posiłkiem a spaniem nie powinna być większa przerwa? Dorośli nie powinni ileś tam przed spaniem jeść, więc może i takie roczniaki też. A i jeszcze możecie mniej więcej określić jakiej wielkości porcje (np. ile czego na obiad, ile owoców, jakiej wilkości kanapkę itp.) zjadają Wasze dzieci? Czasem mam wrażenie, że nakładam Młodemu zbyt duże porcje i potem się martwię jak nie doje. A to przecież jeszcze malutki żołądek, nie ma chyba sensu go rozpychać dużymi porcjami. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-06-26 o 13:02 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

Dziś juz niestety w pracy,ale nie będe narzekać.

Moja Lila niby ma nocnik,ale jej nie sadzam tylko czasem bierze go do zabawy,albo wchodzi do środka.Po wakacjach zacznę ją nocnikować.
klask i:
, u mnie pogoda senna więc może wszystkie śpicie??

a może jakąś pastę na kanapkę jej zrób. zmiksuj mięso z jajkiem, odrobiną jogurtu i może w takiej formie zje?

...masakra. Mam nadzieję ze to moje dziecko zacznie niedlugo przesypiac noc to moze sobie odbije ten brak snu![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dokładnie. nie możemy ale to długa droga bo gdzieś 1-2 lata 
15 stopni, wichura, szaro, buro i niech tylko jeszcze padać zacznie.