|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Mistrzyni, widocznie nie jestem zbyt podatna na słowo "promocja" które wali po oczach zewsząd i jakoś tak omijam wątki kosmetyczno łowczo promocyjne/.
|
|
|
|
#3932 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A babcie przełażące na czerwonym/ bez pasów to jest zmora totalna. Nawet potrafią z tym wózeczkiem na zakupy Cytat:
Nie jesteś podatna, ale smutna minka, że Cię ominęło była
|
|||
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio rozjechałabym rowerzystę. Miałam skręt w prawo z zielonym światłem, a w tym samym czasie na przejściu dla pieszych też zielone - zatrzymałam się przed przejściem, ludzie przeszli, rozglądam się - nikogo nie ma, ruszam - i ☠☠☠ut po hamulcach, omal by mi w auto wjechał, ale się wypierdzielił tuż przed maską na pełnym gazie, bo zostały nawet ślady po jego hamowaniu Kątem oka zauważyłam, bo tak to by było po chłopie. I dwójkę dzieci też bym miała na sumieniu - podobna sytuacja, tylko że wbiegły zza kiosku pędem przed maskę, dobrze że dopiero ruszałam... Znowu na przystanku u siebie nieraz widzę jak ludzie przechodzą przez przejście na torach tramwajowych - na czerwonym, rzecz jasna ![]() Poniedziałek dniem czekania na kurierów - jeden będzie z prostownicami, a drugi z air wickiem z kampanii s.comu
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-06-23 o 12:13 |
||
|
|
|
#3934 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A to nie jest tak, ze rowerzysta przez przejście dla pieszych, nie to dla rowerów, nie może jechać, tylko musi przeprowadzić rower? Pytam, bo się nie znam, a kiedyś tak było. Po tym dla rowerów mógł jechać, po tym dla pieszych tylko przeprowadzać.
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma obowiązek przeprowadzić rower, a nie jechać na nim, bo jak sama nazwa wskazuje to przejście dla pieszych Ja się rozglądam za każdym razem w prawo i w lewo na przejściu, nawet jak mam zielone, ale naprawdę pędzącego roweru często nie idzie zauważyć :/
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Jakbyś zabiła, to bez względu czyja wina, to i tak by cię udupili. Nawet gdyby koleś był pijany i władował się pod koła - to jest dla mnie paranoja...
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja jak jadę wsiami do domu to mam panikę za każdym razem jak mijam jakiegoś pana idącego tropem węża, czy też jadącego takim tropem na rowerze...
|
|
#3938 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dzieki za rozjaśnienie, bo już myślałam, ze coś się zmieniło...
Mam kolege, który ostatnio oburzał się na fb, że straż miejska nie ma co robić tylko wręcza mandaty pijanym rowerzystą - stracił u mnie szacunek jak to przeczytałam, jak widać jest kolejną osobą, która nie ma za grosz wyobraźni i pewnie kultury picia też, skoro nie widzi w tym zagrożenia choćby dla siebie...
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja akurat w tym kibicuję SM, bo to nie chodzi o ułatwienie dla kierowców czy o utrudnienie życia rowerzystom, ale o bezpieczeństwo i wyrobienie dobrych nawyków. Ja zanim postawię nogę na przejściu (nawet jak mam zielone światło) to się rozglądam czy wszystkie auta zdążą wyhamować - bo kierowcy też są różni, też się może ktoś zagapić, wszyscy jesteśmy ludźmi - i wolę się rozglądnąć niż potem nie móc się rozglądać w ogóle.
|
|
#3940 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Melka - pobierałaś Melce krew? Wróciliśmy właśnie ochlapani krwią i podrapani, jak weszłam do apteki z receptą dla Burego, to pani myślała, że się wywróciłam na rowerze
![]() Co za... I nie dostała kary za narażenie życia dziecka? Cytat:
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Być może siła z jaką jadący rozpędzonym wężem rowerzysta przez przejście wjedzie w pieszego lub o niego zahaczy jest mniejsza, ale to nie znaczy, ze nie łamią prawa i postępują fair :/
Poza tym ktoś, kto uważa, że pijany może jechac rowerem często ma jednak mniejsze zahamowania w kwestii tego, czy "po jednym drinku" może jechać samochodem... Cytat:
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się bała, acz ofiar w ludziach nie było. Z tego strachu miała czegoś poniżej normy, strasznie się bałam wtedy. Ale wet powiedział, że to ze stresu. Planuję teraz kiedyś iść jeszcze raz tak w ogóle.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2012-06-23 o 12:45 |
|
|
|
|
#3944 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Malla, a co się dzieje kiciemu? Mój - odpukać - zdrowy... Ale po śp.Lusi moja mama ogląda go co jakiś czas z każdej strony i z byle kichnięciem do kurzu chce jechać do weterynarza...
|
#3945 |
|
Nie depcze krokusów
|
nicRu - źle się dzieje z kiciem, nie da się go jednoznacznie zdiagnozować, bo wyniki mu skaczą ze stresu. Nie wiadomo, czy to nerki, czy żołądek, czy coś w mózgu... W tym tygodniu poszło 200 zł na weterynarza, a i tak nie liczyli mi za wizyty, tylko za badania i leki. Traktuję go jak wcześniej, tylko codziennie muszę walczyć z tabletkami i rzygami
|
|
#3946 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Będę trzymać kciuki za niego
|
#3947 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kup mu kostkę wapniową. To nie jest kwestia tego, że jest niegrzeczny tylko, że musi gdzieś tępić zęby. Tak samo jak chomik. Już widziałam takie przypadki kiedy gryzoniom nie pozwalano ścierać zębów i urosły im tak, że przecięły sobie skórę na szyi. Cytat:
|
||
|
|
|
#3948 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34882764]Już widziałam takie przypadki kiedy gryzoniom nie pozwalano ścierać zębów i urosły im tak, że przecięły sobie skórę na szyi.[/QUOTE] ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34882764]Ja pobierałam Nali. To była istna masakra. Do dnia dzisiejszego na widok igły ucieka i kota nie ma pół dnia. Pobieraną miała z łapki, więc ciężko było ją utrzymać (w końcu waży te swoje 6,5 kg) i też pochlapała ściany, podłogę i mnie [/QUOTE]On z każdą wizytą znosi je gorzej... Dziś była fajna wetka, młodsza ode mnie - jak odebrała telefon, to myślałam, że to jakieś dziecko i zapytałam, czy mogę rozmawiać z lekarzem, ona "tak, proszę", a ja "to przełączy mnie pani?" ![]() Ale luz, koty śpią, a my się obżeramy truskawkami Chciałam umyć włosy, ale rany od zadrapań mnie pieką...
|
|
|
#3949 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najorsze jest to, że w takim przypadku robi się błędne koło, bo z kociakiem jest źle - idziesz do weta - stres = kiepskie wyniki - i tak w kółko. A jednak zwierzaczki strasznie przeżywają takie eskapady... |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wymiziaj kociaka ode mnie![]() Nie wiem jak jest u kociąt, ale mojemu psu leki przemycam w serze białym i działa ten sposób ( odpukać) już dwa lata Moim zdaniem ludzie pod wpływem nie powinni mieć prawa udziału w ruchu drogowym w żaden sposób, są zbyt niebezpieczni. U mnie na wiosce jest dość dużo wypadków, a w większości z nich udział biorą pijani rowerzyści lub piesi
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34882764]
Kup mu kostkę wapniową. To nie jest kwestia tego, że jest niegrzeczny tylko, że musi gdzieś tępić zęby. Tak samo jak chomik. [/QUOTE] Nie wiem jak będzie z Felkiem, ale u nas po pewnym czasie ani królik, ani chomik nie korzystały z kostki wapiennej, wymiany na jakieś nowe (nawet smakowe) nic nie dawały. Tak samo trzeba było rozwalać kolby i wsypywać ziarna do miski, bo inaczej nie zostały zjedzone. Może trafiliśmy na jakieś nietypowe przypadki
|
|
|
|
#3952 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34882910]A u ilu lekarzy byłaś?[/QUOTE]
U trzech. Na razie to ja się bardziej męczę z jego chorobą niż on, bo muszę za nim sprzątać, a on biega i skacze jak zwykle. Nic sobie nie robi z tego, że biegnie, rzygnie, zliże, rzygnie znowu ![]() A Jackson śpi pod pachą Słodziaka, strasznie go sobie upodobała.
|
|
#3954 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Tylko wytłumacz to ludziom...
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34882764]
Kup mu kostkę wapniową. To nie jest kwestia tego, że jest niegrzeczny tylko, że musi gdzieś tępić zęby. Tak samo jak chomik. Już widziałam takie przypadki kiedy gryzoniom nie pozwalano ścierać zębów i urosły im tak, że przecięły sobie skórę na szyi. [/QUOTE] Kupilam mu ale on jej nie chce gryzc Ma i kolby pozawieszane na klatce i te nawet obgryza a kostka lezy nietknieta. Mallo biedny kocik Mam nadzieje ze uda sie go w koncu zdiagnozowac.![]() Chcialam sobie kupic 15ml "ogrodka nilowego" ale trzeba wziac 5 flaszeczek. za cene 140 zl. Znacie ten zapach?
|
|
#3956 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jaki ogródek?!
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-nil-edt.html Ten ogrodek
|
|
|
#3958 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Szczur i lampa solna, wybacz Malla, le z powodów osobistych mnie to rozbawiło
![]() Ja jestem na etapie zużywania perfum, które mam
|
#3959 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No musisz trochę potestować. Na szczęście kostki to nie jest droga sprawa. |
|||
|
|
|
#3960 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie znam tego zapachu. Jest w Sephorze/Douglasie? Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34883820]Nikt nie mógł stwierdzić co to jest i w końcu poradzili mi, żebym przetoczyła krew i zaaplikowała później dożylnie antybiotyk. Przez tydzień chodziłyśmy codziennie na kroplówkę (trzy sesje przetaczania i trzy antybiotyku) i poskutkowało.[/QUOTE] Najlepsze jest to, że ja mam podobne objawy i mi zalecili właśnie relaksik pod kroplówką
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Ma obowiązek przeprowadzić rower, a nie jechać na nim, bo jak sama nazwa wskazuje to przejście dla pieszych
Dlatego ja jak jadę wsiami do domu to mam panikę za każdym razem jak mijam jakiegoś pana idącego tropem węża, czy też jadącego takim tropem na rowerze...

wymiziaj kociaka ode mnie