|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- hey dziewczynki ![]() śniło mi się dzisiaj że chciałam wam pokazać fotkę mojego brzuszka i jak podniosłam bluzkę do góry to wylało mi się sadło do połowy ud... i zrezygnowałam... koszmary dosłownie mnie męczą...
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż tak ma na imię A co do Tytusa, to znam dwóch i obaj mają staropolskie imiona na drugie. Jeden Tytus Jan, a drugi Tytus Stanisław (jeden ma 24 lata, a drugi 3 ) i chyba lepiej te starodawne imiona się komponują Ale jak ze wszystkim - rzecz gustu
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jessica to pół biedy ale jak ktoś sobie spolszczy i da DŻESIKA to krew mnie zalewa jak to słyszę :PP a co powiecie o imieniu Sergiusz? bo mi się kosmicznie kojarzy Tragedia jednym słowem (oczywiście moje zdanie i nie obrażając nikogo broń boże)
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na drugie jak się tż zgodzi to damy Marek po moim tacie... |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() co do snów to mi się dziś śniło,że z jakąś dużą ekipą nieznanych mi do tej pory ludzi uciekliśmy nad morze,bo byliśmy zamieszani w jakieś zabójstwa A jakie przystojniaki były w tym śnie
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie kojarzy nie wiem czemu z gwiezdnymi wojnami chociaz tam pewnie taaakiego nie bylo
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Metroseksualista przekonany o swojej wyższości nad wszystkimi, wyrywający gimnazjalistki na dyskotekach
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
a w ogole ! To wstałam dziś po 11 :szok: Tatusiowi złożyłam życzenia , tatusiowi od fasolki tez
A mój brzuch.... Z DNIA NA DZIEŃ STAJE SIĘ OGROMNY !!!!!!!!!! A cod o imiion my mamy wybrane dla dziewczynki Amelka, a dla chłopca.... ja chce Patryka,ale TŻ nie chce. I jakie on mi nie powie to mi sienie podoba , i tak samo jakie ja mu powiem. Tyle,ze mi zadne inne sie za bardzo nie podobaja
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() wpadłam tylko na szybko poinformować Was, że Antoś zaczyna dzisiaj 20 tydzień ![]() oraz złożyć wszystkim Pannom Młodym, a w szczególności Madziusi najlepsze życzenia z okazji ich wielkiego dnia
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- Odnośnie imion to nie przepadam za nadawaniem imion brzmiących obco, chyba, że ktoś ma partnera zza granicy lub mieszka za granicą. Jedynym wyjątkiem jest Nikola, ale to jest po prostu odpowiednik żeński dla Mikołaja i nie brzmi dla mnie obco. U mnie na początku miała być Nikola dla dziewczynki, ale jednak będzie Karolinka. Dla chłopca Borys, bo mi się kojarzy z silnym facetem. Chyba, że znowu się odmieni. Nie jestem fanką nadawania imion po rodzicach, dziadkach ze względu na szacunek do nich czy hołd ( ew. na drugie imię), chyba, że komuś imię się naprawdę podoba. Zresztą to jest także trochę ryzykowne. Damy po jednym dziadku, to drugi się obrazi itp. |
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam jeszcze zakomunikuję że zaczynam 16 tydzień
i idę gotować pierożki z mięskiem ![]() buziaczki i miłego popołudnia bo później czeka mnie grill
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------ Wracając do imion to wydaje mi się, że najlepiej jak decydują rodzice, bez wtrącania rodziny czy znajomych ( chyba, że się prosi o radę), bo tak to zawsze będzie ktoś, komu jakieś imię kojarzy się z jakimś krzywym Zenkiem bądź wredną Marysią. |
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawa i gratulacje za kolejne tygodnie
|
||
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje dziewczyny Juz 13 a ja gniję w łóżku , dzisiaj stwierdzialam ze mam straszny syf w domu ..ale nie chce mi sie i nie bede sprzatac.. ogarniemy dopiero przy przeprowadzce czyli za 4 dni ..Teraz sie juz nie oplaca .. Musze tylko umyc naczynia i ugotowac obiad , i chyba zrobie szczawiową bo nie jest skoplikowana i zajmuje malo czasu .. Ide szukac na necie imion , moze znajde rownie fajne jak Adas ale watpie ..
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę zaczynają sie mamy marcowo- kwietniowe 2013 ; o
a mi się wydaje że to ja dopiero ca się o ciązy dowiedziałam |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w każdym gabinecie spa doradzą, co będzie odpowiednie na pewno masaże są wskazane, ja np marzę o tym żeby ktoś mi wymasował nogi i ramiona ja ogólnie chciałabym tylko jakieś maseczki na twarz zastosować, i koniecznie coś ze stopami zrobić, żeby nie bolały ![]() poszłam na kawę do taty, posiedziałam tam trochę, pośmiałam się, Kubuś słodko kopał mój pies zdarł mi tapety w przedpokoju. Dopiero co tapetowaliśmy - złote tapety i gdzieniegdzie biały pasek z beżowymi kwiatami - no i znowu musimy tapetować. Na szczęście mamy zapas tapet - ciemny róż i zamiast pasków z kwiatami tym razem fioletowe kwadraty właścicielka nie zgodziła się na gładzie, więc zostaje tapeta, którą nasz piesek tak namiętnie lubi zrywać. A co do imienia Igor - mi się podoba, ale źle kojarzy w filmie "Wyścig śmierci" jest wytłumaczone imię Igor, i to niezbyt fajnie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne jakie znalazlam ktore chociaz troszke pasuja mi do mojego malucha to Alex i Antos .. Nie wiem czemu tak na ''A'' ![]()
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
wątpię
on po prostu jest tak złośliwy, stara się umilać mi życie ![]() DeKajka Szymek ładne imię mi się super kojarzy, bo z moją pierwszą miłością mam sentyment do tego imienia.A Antoś też ładne, ale mój 7-letni szwagier tak się nazywa bo M ma też 7-letniego brata oczywiście jak już pewnie zdążyłyście poznać moją teściową - każdy z braci ma innego ojca
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-23 o 13:26 |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
tak przegladam neta i znalazlam artykuł o ciężarnych u kosmetyczni. wklejam wam to czego nie wolno w ciąży
Jakich programów pielęgnacji powinnaś kategorycznie unikać? - Zabieg z ultradźwięków i prądu - Depilacja laserowa - Usuwanie włosków za pomocą wosku, pasty cukrowej - Farbowanie włosów, trwała ondulacja - Solarium, opalanie natryskowe - Intensywny masaż okolić piersi i brzucha - Zabiegi z wykorzystaniem kwasów owocowych - Drenaż limfatyczny - Zabiegi z użyciem alg morskich (wysoka aktywność i łatwość przenikania przez skórę) - Makijaż permanentny |
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? o kurcze ..
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina ja z tż też nie możemy dojść do porozumienia z imieniem , on się uparł na Mikołaja... a mi się jakoś to imię nie podoba ; / ale sama nie wiem jakie bym chciała... chyba niedługo siądę z kalendarzem i będę szukać ; p |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
u kosmetyczki nie wolno też przekłuwać pępka - no ale która z nas by się teraz zdecydowała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

w poniedziałek pójdę do mojego lekarza żeby jeszcze zdążyć przed jego urlopem, to może umówię się dodatkowo na normalne połówkowe badanie USG, bo nie wiem czy jest sens iść na to 4D 

klask i:
i zrezygnowałam... koszmary dosłownie mnie męczą...

..ale nie chce mi sie i nie bede sprzatac.. ogarniemy dopiero przy przeprowadzce czyli za 4 dni ..Teraz sie juz nie oplaca ..