|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
Ci goście co wracali i nie mieli noclegów poradzili sobie sami (taksówki, znajomi, szwagier, brat itp) za co byłam im wdzięczna.
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - Wszyscy, którzy byli zaproszeni, a mieszkali bardzo daleko mieli zapewniony hotel, ale jak byś się zaczęła martwić o takie rzeczy ... uważam, że to już przesada.
|
|
|
|
#813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i grawer wręcz mnie zachwycił, też myślałam o czymś innym![]() w ogóle zazdroszczę tego pomysłu z notesem ![]() Cytat:
![]() no my też piosenki jeszcze wybranej nie mamy i jeszcze nawet na lekcje nie zaczęliśmy chodzić generalnie ciężko mi Was nadrobić, żałuję, że nie mogę być tak często jak bym chciała, ale dużo załatwiania i latania mam ostatnio generalnie to strasznie zraziłam się do księży...---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- u nas robimy z transportem w ten sposób, że do kościoła każdy dojeżdza we własnym zakresie, spod kościoła mamy autobus na salę, a z sali są dwa samochody, które będą rozwoziły gości
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818310117.html ...Tam Serce Twoje Edytowane przez wloszka8 Czas edycji: 2012-06-22 o 22:37 |
||
|
|
|
#814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja upiekłam dziś sernik, pycha że tak nieskromnie powiem
|
||
|
|
|
#815 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czemu te rodziny bawiły się osobno? Cytat:
Znalazłam już odpowiedz i trochę żałuję że mój Tż nie porwał mój romantyzm bo chciałam coś w stylu "gdzie Ty..." na jednej i "tam ja..." na drugiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wymienione przez Ciebie zabawy znam. Nie wiem czy znajdę taką która mnie usatysfakcjonuje bo zawsze do każdej mam jakieś ale... Cytat:
Szukam czegoś tylko dla mam i na razie myślę o tej http://w290.wrzuta.pl/audio/5VoRLE7K0Ag/kochana_mamo a dla rodziców podoba mi się http://www.youtube.com/watch?v=U9Zsh7dGhW8 i http://www.youtube.com/watch?v=f5NNC...eature=related Cytat:
a co się stało?!? |
|||||||
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - a no tak, z tym paszportem trochę cię wyniesie....
a co do dwóch wesel, podobno to normalne w tamtych stronach... więc w sumie wesele było chyba ma jakieś 300 osób jak nie więcej ![]() Włoszka - co się podziało z tym księdzem? I teraz takie nietypowe pytanie ode mnie czy któraś z was ma Mazdę 3?? lub któryś z waszych tż-tów?
|
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
My ostatecznie załatwiamy transport na 48 osób, my też nigdy nie mieliśmy transportu na weselach w rodzinie czy w znajomych, każdy się musiał martwić o siebie...
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść
![]() ![]() Oczywiście nie nadrabiam bo nie mam czasu więc wybaczcie ![]() Nie było mnie pewien czas ,ale mam naprawdę mega dużo spraw na głowie wole posiedzieć z tż-em czy poczytać książkę U mnie z ważniejszych rzeczy sesja idzie do przodu Zdałam egzamin którego tak bardzo się obawiałam (na pewno to wasze kciuku pomogłyWczoraj byłam na całodniowej wycieczce z dziewczynami z roku i mam zaliczony kolejny egzamin Zostały jeszcze 2 i upragnione wakacje Postaram się częściej do was zaglądać(chociaż do polowy lipca może być z tym ciężko Trzymajcie się kochane |
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko przyjęcie, więc żadnego transportu dla gości nie zapewniam- zresztą z kościoła do restauracji jest raptem 10 min wolnym spacerkiem Do dziewczyn, które miały przyjęcie w restauracji. Ile tak mniej - więcej trwało przyjęcie? |
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
ewula87 oczywiście za kawałek serniczka grawer użyczę
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Chciałabym bardzo was poprosić o radę w sprawie piosenki dla rodziców, ponieważ.... i moi rodzice i Tżta również marzą strasznie żeby to była piosenka cudownych rodziców mam.. wiadomo.. na maxa oklepana dowiedzieliśmy sie o tym przez przypadek ponieważ brat Tżta brał ślub w styczniu i oni mieli inna piosenkę ale rodzice Tżta sie z tym pogodzili bo na ślubie nie było taty panny młodej (tata żyje ale jak się urodziła to odszedł od nich, całe życie robił im problemy) i żeby uniknąć niezreczności mieli jakąs nutke do bujania i rodzice wspomnieli że już nie mogą się doczekać bo u nas będzie pewnie piosenka cudownych rodzicow mam... i teraz z jednej strony oczywiscie to nasze wesele i my decydujemy co i jak(w nic teściowie nie ingerują) ale z drugiej strony ta piosenka jest właśnie dla nich, to my im dziękujemy za wszystko, więc proszę Was o radę.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeżeli ja bym miała podziękowania to pewnie byłaby ona.Dziękuje dziewczyny za opinie na temat transportu. Muszą nasi rodzice spotkać i jeszcze ustalić co oni na ten temat myślą, ale chyba zdecydujemy się na jednego kierowcę, który będzie odwoził delikwentów, którzy nie będą sobie w stanie nic załatwić na własna rękę...
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- gregia, innersweetnes Dziewczynki wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia- samych słonecznych dni i duuuuuużo szczęścia ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
gratuluję
|
|
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
O a co tu tak cicho?
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super że okropny egzamin za Tobą kciuki trzymam za pozostałe 2 ![]() Cytat:
A teraz podzielę się z Wami moim dobrym humorkiem przed chwilką podjechał do na s znajomy swoja Warszawą i Tz przepadł tak samo jak ja i już się chłopaki dogadali co do wesela !!! |
|||
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dla nas teraz to 2 minuty oklepanej piosenki, a dla rodziców to może być najpiękniejszy moment z całego wesela kiedy będziecie przy tej piosence tańczyć wszyscy razem. No i myślę, że koniec końców dla Was również będzie to wzruszająca chwila. Także ja bym te dwie minuty podarowała![]() A jeśli chodzi o transport, my będziemy załatwiać jakiegoś małego busa, który po przyjęciu (o północy) rozwiezie towarzystwo, które mieszka na tyle blisko by nie spać w hotelu . Na szczęście nie martwimy się o transport z kościoła do hotelu bo to jakieś 500m, więc w razie braku miejsc w samochodach będzie druga tura kursu i nie zajmie to więcej niż 5 minut.
Edytowane przez Karina21 Czas edycji: 2012-06-23 o 12:43 |
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Pojawia się u mnie kolejny dylemat. Kto będzie z nami siedział przy głównym stole? Mamy tylko jedną parę drużbów, więc tak w 4 osoby chyba będzie śmiesznie i pusto... Kto z wami siedział? Rodzice? Rodzeństwo? Znajomi?
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy mogę się do was przyłączyć?
ślub mam 22.09 a tak na prawdę mało co przygotowane :/ mój największy problem to brak nauk, a czas mamy do 13.07 ;( jakoś się zagapiliśmy, pewnie przez to że jesteśmy zabiegani (mamy 4 miesięczne dzieciątko) zabieram się do nadrabiania Was...
|
#828 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jestem znow wpadłam na chwilke zeby sie przywitać i zobaczyć co sie dzieje... Cytat:
)Musze sie pochwalic powoli znow ruszamy z przygotowaniami. Wybralismy zaproszenia teraz czekamy na projekt. Jak przyjdzie projekt to napewno wam pokaze ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
dzieki )ja dlugo znosilam swojego szefa, ale uwierzcie mi jak mupokazalam rozwiazanie umowy udawal nie zdziwionego, ale jak sobie poszlam snul domysly dlaczego i dokad odeszlam ogromna dla mnie to ulga ze tam juz nie musze przebywac. mam tylko nadzieje ze obecny szef bedzie czlowiekiem a nie tyranem ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34827342]wow, wow, wow ile zmian! ale zmiany sa dobre ![]() pochwalisz sie, gdzie udało Ci sie zalapac? mam nadzieje, ze nowa praca Cie satysfakcjonuje ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [/QUOTE]Z zawodu jestem posrednikiem w obrocie nieruchomosciami, wiec prace udalo mi sie znalezc w nowo otwieranym biurze ) lepsze warunki pracy. placy ... kwestia tylko zmiany miejsca zamieszkania. bliżej rodziców, ale z nimi nigdy ja i TZ nie mieliśmy problemów, wrecz odwrotnie kontakty byly ok. Nie ukrywam ze marzy mi sie praca w zawodzie związana z nieruchomosciami i zarzadzaniem ale w państwowej posadce... Ale na razie ciesze sie z takiego rozwiązanie... Moze z czasem kto wie uda mi sie dostać wymarzone stanowisko ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
)jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje za wsparcie. Strasznie duzo to dla mnie znaczy bo ja z natury nie jestem taka odwazna. Wrecz odwrotnie lubie dlugo sie zastanawiac, a czesm nie ma takich mozliwosci ) bede was na biezaco informaowac jak mi sie tam pracuje i jak nowy szef )---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Natomiast co do spraw weselno ślubnych to musze sie pochwalić: zaproszenia wybraliśmy a ponadto dzis moja mama kupila sobie sukienke na na ślub swojej córki ![]() sukienka jak dla mnie jest rewelacyjna ( jesli chodzi o kobiete po 50 :P ) powoli rozglądamy sie za obrączkami. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
) same zmiany widze u PM-ek - super ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
W sumie sama mam problem z naukami przedslubnymii, moze znacie kogos w podkarpaciu kto moglby je zrobic za jednym spotkaniem... ?
Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2012-06-23 o 15:28 |
||||||
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie tu jeszcze za bardzo nie udzialalam... ^^'slub mam 11 sierpnia, a przy stole bede mieć Pana Młodego i świadków - oni beda bez osob towarzyszacych. Rodzice będa siedzieć z rodzinami - przy kim tam będa chcieli, to mi dopiero dadzą znać ![]() W sumie i tak przy stole to się tylko je, a tak to chodzi do gości, tanczy, bawi, rozmawia itd. Więc moim zdaniem to nie będzie ani śmieszne, ani nie będzie pusto
|
|
#830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My wróciliśmy ze sklepu (kupiłam bokserki dla TŻ na ślub a na poprawiny z napisem "zajęty" albo "własność żony nie dotykać" a sobie pończochy i fioletowe sztyfty ) cieszę się a zaraz ma wpaść znajomy i zaproszenie mu damy |
|||
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pracy na razie powoli sie rozkręcam, ale jest ok. Fajne bokserki, musze o czymś takim pomyśleć
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
Ależ lecicie z postami! Nie uda mi się odpowiedzieć na wszystko, ale chociaż napiszę co u mnie
![]() Przygotowania do ślubu nabrały ostatnio tempa - chodzimy na naukę tańca, nawet zaczyna nam to wychodzić A wczoraj załatwiliśmy sprawy, które męczyły mnie od jakiegoś czasu - napoje na wesele i alkohole na poprawiny (piwo i wino). Cenowo wyszło mniej więcej tyle ile planowaliśmy wydać. Byliśmy też u właścicielki sali weselnej podać konkretną ilość osób i zapłacić za imprezę... nie bardzo podoba mi się taka przedpłata, ale w naszym regionie w większości miejsc tak ustalają. Jednak pani była bardzo miła. Pisałam Wam kiedyś, że dzieci d o4 lat nie są w ogóle liczone i nawet nie mają krzesła. Byłam nastawiona na zapłatę za te moje (nie moje, ale z mojego wesela ) 3 dzieciaczki, ale ona stwierdziła, że to żaden problem - dostawi dla nich krzesła ![]() Co do podziękowań dla rodziców, to my zdecydowaliśmy, że nie odbędą się one na weselu tylko w domu po błogosławieństwie. 2 lata temu straciłam mamę, poza tym nie będzie taty TŻa, więc tak nie bardzo... zresztą na bank nie wytrzymałabym tej chwili wśród tłumu weselnego i z pewnością płakałabym jak głupia. A tak, nawet jeśli uronię łzę (a zamierzam trzymać się mocno) to zobaczy ją niewiele osób - sami najbliżsi. Jeśli natomiast chodzi o transport gości, to my mamy busa, który zawiezie gości spod kościoła na salę - tj. ok. 5 km. Później kierowca będzie "na telefonie" i w razie potrzeby będzie rozwoził gości do domów. Nie wiem jaki jest koszt busa, bo tym zajmuje się mój tato (co mnie bardzo cieszy). Z nami przy stole będzie siedziała świadkowa z osobą towarzyszącą i świadek z osobą towarzyszącą - razem 6 osób. Dalej będą 2 stoły - dla rodziny i dla znajomych ![]() Aaaaa! Muszę Wam się pochwalić, że w poniedziałek zdejmuję aparat, więc na ślubie będę się szeroko uśmiechać Cieszę się ogromnie!!!
|
#833 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wybraliśmy utwór glenn medeiros - nothing's gonna change my love for you. Nie mamy zadnego ukladu i zatanczymy zwyklego przytulańca.U nas zaplanowaliśmy po pierwszym bloku muzycznym podziekowac rodzicom (kupilam kosze i sama zapakowalam je pysznosciami). Sto lat bedzie i potem dalej zabawa. I nie bedziemy mowic do mikrofonu tylko sami do rodziców bezposrednio. Kazdy na sale i z sali sam przyjezdza. Nie bylam nigdy na weselu z transportem i zawsze sama musialam albo kogos prosic albo wracac taksowka, wiec mysle ze i u nas goscie sobie poradza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do pocalunku w kosciele i Twojego gestu-super na pewno fajnie wygladało i śmiesznie wyszło![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
opowiadaj co juz macie![]() Gregia, Innersweetnes wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia usmiechu, milosci i spelnienia wszystkich marzen---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
kupilam TŻ te same spinki, ale jeszcze ich nie widzial.Zapomnialam jeszcze dopisac co do zawaw na weselu... Nie chcielismy ich za duzo ba sami zazwyczaj uciekamy od nich ale bedzie w trakcie wesela (nie przy oczepinach) taki pociag gdzie trzeba zatanczyc taniec nalezacy do odpowiedniej stacji (francja, rosja, itp.) Dj sie smial ze jak bedzie stacja polska to kaze zatanczyc do disco polo po oczepinach (czyli rzucaniu mucha i podwiazka) bedzie ta kareta-nie widziala jej jeszcze na zadnym weselu na ktorym bylam. No i moze taniec pod sznurkiem pary musza tanczac przejsc pod sznurkiem, ktory stopniowo sie obniza max 3 zabawy chcemyI jeszcze jeden mam klopot bo wszedzie pisza ze w pt bedzie padalo i burze beda..... dlaczego akurat na moj slub......
29.06.2012 Edytowane przez malaOlaa Czas edycji: 2012-06-23 o 20:01 |
||||||||
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w zalaczniku moj makijaz probny, ale w pon ide na nastepny bo ten fiolet cos mi nie gra. Chce sprobowac jasne z ciemnymi kacikami. Rzesy tez bede miec doklejone, a tu na probnym nie mialam. No i bedzcie wyrozumiale bo to makijaz po calej przespanej niezbyt uwaznie nocy
i po myciu glowy, wiec troche chlapnelam w jedno oko![]() No i przepraszam za jakosc zdjec, ale robione byly komorka w niezbyt jasnym pokoju.... Aaaaa no i dopiero w czwartek ide na wyrwanie brwi. Nie chce henny robic wiec co myslicie zeby lekko kredka je przyciemnic?
29.06.2012 Edytowane przez malaOlaa Czas edycji: 2012-06-23 o 19:49 |
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Co do nauk już szukaliśmy u zakonników tych weekendowych - niestety ost było w maju teraz maja przerwę :/
A mamy już: -sale, kościół - tylko nie wiem jak to bez tych nauk ;( - rozdane zaproszenia - suknie slubna - buty ( czerwone) - biżuterię - sama sobie zrobiłam - autem pojedziemy naszym mamy vectre - fotografa choć teraz marzy mi się klip weselny... -zaklepanego fryzjera ale brak pomysłu na fryzurę - obrączki już mamy bo i cywilny mamy No i to by było wszystko ![]() No i to by było na tyle
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Heheheh co do zabaw na weselu-padłam i nie moge sie podniesc
http://www.youtube.com/watch?v=H9CjS...eature=related
|
#837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas siedzieliśmy sami ze świadkiem i świadkową i było super bo zaraz po obu stronach były stoły więc goście byli ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
witaj co do nauk to jeśli możesz ponieść dodatkowe koszty to są nauki weekendowe - płatne ale załatwiasz wszystko w 2 dni ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
czekamy z niecierpliwością na fotki zaproszeń.Jakie chcecie obrączki? ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
no Kochana lecisz z przygotowaniami- super ![]() my też płaciliśmy całość za salę tydzień przed weselem, też miałam obawy ale na szczęście niesłuszne .Co do podziękowań- ja też obiecałam sobie nie płakać a jednak głos mi się załamał no cóż emocje..![]() gratuluję zdjęcia aparatu ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Kochane wizażanki- buty na parapety!!!!! pogoda będzie i już
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Magnusia sama nie wiem jakie chcemy. ja chce zolte zloto z dodatkiem bialego. A moj tz twierdzi ze wiekszosc z nich wyglada jak kawałek śrubki
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
no właśni to mieliśmy męski taniec - umarłam ze śmiechu poprostu
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-06-23 o 21:44 |
||
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
szukalam już tych weekendowych, nic teraz w okolicy nie ma :/ jestem z śląska, a też nie mam możliwości wyjazdu ponieważ mam 4 miesięczne dziecko ;(
w poniedziałek ostatni kościół mi został do zapytania zabawa super! my odczepin nie będziemy robić boi nie ma co odczepiać w końcu cywilny mamy dziecko też, za to pościmy lampiony szczęścia (po 1 na parę)
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-06-23 o 21:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

Ci goście co wracali i nie mieli noclegów poradzili sobie sami (taksówki, znajomi, szwagier, brat itp) za co byłam im wdzięczna.
16.06.2012 
Zdecydowaliśmy się na następujący grawer:
i grawer wręcz mnie zachwycił, też myślałam o czymś innym
oboje z TŻtem chcemy coś romantycznego a zarazem dość rytmicznego, z tego wzgledu, ze nie mamy "wyuczonego" pierwszego tańca tylko idziemy na żywioł... Najwolałabym coś polskiego, macie jakieś propozycje? Błagam o radę
generalnie ciężko mi Was nadrobić, żałuję, że nie mogę być tak często jak bym chciała, ale dużo załatwiania i latania mam ostatnio
, po imprezie prowadzić samochód, gotować obiadki itp i na zmiane PM i Tż przekuwają balony

więc wybaczcie