Ślubujące w 2012 - część II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 20:45   #811
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość

Powiedzcie a jak rozwiązałyście kwestię dowozu/odwozu ludzi? Czy jakiegoś busa/kierowcę itp miałyście czy całkiem zrezygnowałyście z tego? Ja nie wiem co zrobić, bo z tego co wiem z moich gości nie wszyscy posiadają samochody i nie wiem kompletnie co robić. Powiem szczerze, że wolałabym żeby ludzie sobie jakoś poradzili (szczególnie, ze ja idąc do kogoś na wesele nigdy nie liczyłam że mnie ktos zawiezie tylko we własnym zakresie załatwiała). Od TŻta do mnie jest ok 25km (ślub u mnie) a wesele od kościoła ok 10km. Co sądzicie?
u nas wszyscy się sami zorganizowali- do kościoła poumawiali się i jakoś dali radę- spod kościoła popakowali się jak popadło- gdzie było wolne miejsce w samochodzie Ci goście co wracali i nie mieli noclegów poradzili sobie sami (taksówki, znajomi, szwagier, brat itp) za co byłam im wdzięczna.
Stary 2012-06-22, 20:56   #812
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - Wszyscy, którzy byli zaproszeni, a mieszkali bardzo daleko mieli zapewniony hotel, ale jak byś się zaczęła martwić o takie rzeczy ... uważam, że to już przesada.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:21   #813
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Oczywiście nie jest to tajemnicą Zdecydowaliśmy się na następujący grawer:

Na mojej "W niebie także... 25.08.2012"
Na Tżta "...podam Ci swą dłoń. 25.08.2012"
piękne winietki, masz talent i grawer wręcz mnie zachwycił, też myślałam o czymś innym

w ogóle zazdroszczę tego pomysłu z notesem
Cytat:

Właśnie dziewczyny powiedzcie mi czym rzucacie na oczepinach? Podwiązku, welon, bukiet?

Ja dalej nie znalazłam odpowiedniego kawałka na pierwszy taniec oboje z TŻtem chcemy coś romantycznego a zarazem dość rytmicznego, z tego wzgledu, ze nie mamy "wyuczonego" pierwszego tańca tylko idziemy na żywioł... Najwolałabym coś polskiego, macie jakieś propozycje? Błagam o radę
hmmm... no ja znam zwyczaj, że welonem, ale pewnie zalezy od regionu

no my też piosenki jeszcze wybranej nie mamy i jeszcze nawet na lekcje nie zaczęliśmy chodzić generalnie ciężko mi Was nadrobić, żałuję, że nie mogę być tak często jak bym chciała, ale dużo załatwiania i latania mam ostatnio generalnie to strasznie zraziłam się do księży... wrrr, byłam dzisiaj spisać protokół i ksiądz wprawił mnie w osłupienie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

u nas robimy z transportem w ten sposób, że do kościoła każdy dojeżdza we własnym zakresie, spod kościoła mamy autobus na salę, a z sali są dwa samochody, które będą rozwoziły gości

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje

Edytowane przez wloszka8
Czas edycji: 2012-06-22 o 22:37
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:40   #814
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Oczywiście nie jest to tajemnicą Zdecydowaliśmy się na następujący grawer:

Na mojej "W niebie także... 25.08.2012"
Na Tżta "...podam Ci swą dłoń. 25.08.2012"
ZAKOCHAŁAM SIĘ mogę go podkraść ?

Cytat:
My także nie będziemy mieli podziękowań na weselu... może i dobrze bo głowiłam sie co kupić zeby wypadało i ładnie wyglądało. A tak to po ślubie na spokojnie coś wybierzemy

Powiedzcie a jak rozwiązałyście kwestię dowozu/odwozu ludzi? Czy jakiegoś busa/kierowcę itp miałyście czy całkiem zrezygnowałyście z tego? Ja nie wiem co zrobić, bo z tego co wiem z moich gości nie wszyscy posiadają samochody i nie wiem kompletnie co robić. Powiem szczerze, że wolałabym żeby ludzie sobie jakoś poradzili (szczególnie, ze ja idąc do kogoś na wesele nigdy nie liczyłam że mnie ktos zawiezie tylko we własnym zakresie załatwiała). Od TŻta do mnie jest ok 25km (ślub u mnie) a wesele od kościoła ok 10km. Co sądzicie?
U nas spod kościoła będzie transport na salę, a pozostałe trasy muszą sobie goście coś zorganizować, ale myślę, że nikt nie będzie zdziwiony bo u nas w okolicy tak właśnie się przyjęło, że autobus wiezie tylko spod kościoła na salę.

A ja upiekłam dziś sernik, pycha że tak nieskromnie powiem
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:42   #815
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A ja z tym nazwiskiem to pierwsze słyszę, byłam już na wielu ślubach w swoim życiu, ale żeby ksiądz po przysiędze mówił nowe nazwisko to się nie spotkałam. Chociaż coraz częściej młodzi dają sobie buziaka po przysiędze, przed ołtarzem więc może i nazwisko zaczynają księża mówić
No mi sie też wydaje że to po prostu ksiądz od siebie powiedział "gratuluję państwo ....." a nie że tak jest
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - za paszport zapłacisz 140zł to rzeczywiście nie mało, ale też nie najgorzej...
też nigdy nie słyszałam żeby ksiądz mówił nowe nazwisko... ale za to byłam na weselu gdzie rodzina panny młodej bawiła się osobno, a rodzina młodego osobno... były dwa wielkie wesela, a biedni młodzi jeździli między jednym a drugim... nieźle nie??
Niestety za paszport zapłacę 200% bo poprzedni utraciłam z mojej winy :/
A czemu te rodziny bawiły się osobno?
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Magalska - fajny ten notatnik a co macie wygrawerowane na obrączkach - jeśli to nie tajemnica...
O to samo miałam zapytać bo nie mogłam się doczytać
Znalazłam już odpowiedz i trochę żałuję że mój Tż nie porwał mój romantyzm bo chciałam coś w stylu "gdzie Ty..." na jednej i "tam ja..." na drugiej
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
kareta fajna zabawa- kupa śmiechu przy tym jest
Ja się nie spotkałam aby ksiądz po przysiędze mówił nazwisko rodziny... U nas powiedział "no to już po wszystkim, teraz jesteście małżeństwem i już odwrotu nie ma" na co mój mąż chwycił mnie i pocałował, kościół zaczął bić brawo na co ja podniosłam kciuk pokazując OK - po tym geście wszyscy goście ryknęli śmiechem i jeszcze głośniej bili brawo- było super
Fajny ksiądz musiało to super wyglądać
Cytat:
My na pewno będziemy mieć tą zabawę z tabliczkami ona/on, myśleliśmy też nad balonami a w środku karteczki ze zdaniami typu: od dziś będę słuchać mądrych rad teściowej, po imprezie prowadzić samochód, gotować obiadki itp i na zmiane PM i Tż przekuwają balony ciekawa też jest zabawa typu kilka par wychodzi na środek i gdy gra piosenka to tańczą a gdy muzyka się przerywa muszą dotknąć podłogi określoną częścią ciała np 4 ręce 3 nogi, 2 ręcę 2 nogi 1 ręka i 2 nogi idzie się nieźle uśmiać hihi no i u nas standardowo co każde wesele jest sztafeta 2 rzędy po kilka osób z rodziny panny młodej i pana młodego i muszą po kolei: zjeść coś, nadmuchać balon aż pęknie itp, a na koniec zjeść kieliszek bułki tartej i zagwizdać (co wydaje się rzeczą bardzo prostą ale po zjedzeniu bułki tartej nie można gwizdnąć przynajmniej z minutę )

Dodatkowo wrzucam kilka fotek, między innymi nasze obrączki, zaproszenia i winietki własnoręcznie wykonane, biżu dziś kupione, sławne spinki dla TŻta, pomysł na prezent dla rodziców (kupiliśmy taki kosz i wypełnimy go różnościami m.in. słodycze, kawy itp itd) + planujemy karykatury dla nich, a i jeszcze dodaje zdjęcie notatnika panny młodej, zainwestowałam w niego i powiem że nie żałuje, wszystko w jednym miejscu a i pamiątka będzie
Ale Ty zdolna jesteś
Wymienione przez Ciebie zabawy znam. Nie wiem czy znajdę taką która mnie usatysfakcjonuje bo zawsze do każdej mam jakieś ale...
Cytat:
Właśnie dziewczyny powiedzcie mi czym rzucacie na oczepinach? Podwiązku, welon, bukiet?

Ja dalej nie znalazłam odpowiedniego kawałka na pierwszy taniec oboje z TŻtem chcemy coś romantycznego a zarazem dość rytmicznego, z tego wzgledu, ze nie mamy "wyuczonego" pierwszego tańca tylko idziemy na żywioł... Najwolałabym coś polskiego, macie jakieś propozycje? Błagam o radę
My na razie ćwiczyliśmy do walca z "Nocy i dni" i jak dla mnie może on zostać a rzucać chyba będę welonem.
Cytat:
A powiedzcie mi kochane jakie miałyście piosenki dla rodziców?
Szukam czegoś tylko dla mam i na razie myślę o tej
http://w290.wrzuta.pl/audio/5VoRLE7K0Ag/kochana_mamo
a dla rodziców podoba mi się
http://www.youtube.com/watch?v=U9Zsh7dGhW8
i
http://www.youtube.com/watch?v=f5NNC...eature=related

Cytat:
My wynajmiemy autokar z pod kościoła który później odwiezie tych którzy będą chcieli wracać do Warszawy i do miejscowości Tż tylko nie wiem o której ten powrót ma być. Właściciel naszej sali mówił że teraz mało kto organizuje transport ale nasza sala jest 25 km od kościoła i mniej więcej tyle samo od miejscowości młodego w szczerym polu wiec komunikacja odpada.
Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
generalnie to strasznie zraziłam się do księży... wrrr, byłam dzisiaj spisać protokół i ksiądz wprawił mnie w osłupienie
a co się stało?!?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 22:48   #816
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - a no tak, z tym paszportem trochę cię wyniesie....
a co do dwóch wesel, podobno to normalne w tamtych stronach... więc w sumie wesele było chyba ma jakieś 300 osób jak nie więcej

Włoszka - co się podziało z tym księdzem?

I teraz takie nietypowe pytanie ode mnie czy któraś z was ma Mazdę 3?? lub któryś z waszych tż-tów?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 23:52   #817
mayeczka87
Rozeznanie

My ostatecznie załatwiamy transport na 48 osób, my też nigdy nie mieliśmy transportu na weselach w rodzinie czy w znajomych, każdy się musiał martwić o siebie...

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 07:22   #818
niki19
Zadomowienie

Czeeeść

Oczywiście nie nadrabiam bo nie mam czasu więc wybaczcie

Nie było mnie pewien czas ,ale mam naprawdę mega dużo spraw na głowie w związku z czym przychodząc wieczorem do domu nawet nie mam siły i chęci włączać kompa wole posiedzieć z tż-em czy poczytać książkę

U mnie z ważniejszych rzeczy sesja idzie do przodu Zdałam egzamin którego tak bardzo się obawiałam (na pewno to wasze kciuku pomogły)
Wczoraj byłam na całodniowej wycieczce z dziewczynami z roku i mam zaliczony kolejny egzamin
Zostały jeszcze 2 i upragnione wakacje które na prawdę są mi mega potrzebne

Postaram się częściej do was zaglądać(chociaż do polowy lipca może być z tym ciężko ) mam nadzieję ,że uda mi się znaleźć więcej czasu

Trzymajcie się kochane

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 08:58   #819
Luzia
Zakorzenienie

Ja mam tylko przyjęcie, więc żadnego transportu dla gości nie zapewniam- zresztą z kościoła do restauracji jest raptem 10 min wolnym spacerkiem

Do dziewczyn, które miały przyjęcie w restauracji. Ile tak mniej - więcej trwało przyjęcie?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:16   #820
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

ewula87 oczywiście za kawałek serniczka grawer użyczę

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Chciałabym bardzo was poprosić o radę w sprawie piosenki dla rodziców, ponieważ.... i moi rodzice i Tżta również marzą strasznie żeby to była piosenka cudownych rodziców mam.. wiadomo.. na maxa oklepana dowiedzieliśmy sie o tym przez przypadek ponieważ brat Tżta brał ślub w styczniu i oni mieli inna piosenkę ale rodzice Tżta sie z tym pogodzili bo na ślubie nie było taty panny młodej (tata żyje ale jak się urodziła to odszedł od nich, całe życie robił im problemy) i żeby uniknąć niezreczności mieli jakąs nutke do bujania i rodzice wspomnieli że już nie mogą się doczekać bo u nas będzie pewnie piosenka cudownych rodzicow mam... i teraz z jednej strony oczywiscie to nasze wesele i my decydujemy co i jak(w nic teściowie nie ingerują) ale z drugiej strony ta piosenka jest właśnie dla nich, to my im dziękujemy za wszystko, więc proszę Was o radę.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:30   #821
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
--

Chciałabym bardzo was poprosić o radę w sprawie piosenki dla rodziców, ponieważ.... i moi rodzice i Tżta również marzą strasznie żeby to była piosenka cudownych rodziców mam.. wiadomo.. na maxa oklepana dowiedzieliśmy sie o tym przez przypadek ponieważ brat Tżta brał ślub w styczniu i oni mieli inna piosenkę ale rodzice Tżta sie z tym pogodzili bo na ślubie nie było taty panny młodej (tata żyje ale jak się urodziła to odszedł od nich, całe życie robił im problemy) i żeby uniknąć niezreczności mieli jakąs nutke do bujania i rodzice wspomnieli że już nie mogą się doczekać bo u nas będzie pewnie piosenka cudownych rodzicow mam... i teraz z jednej strony oczywiscie to nasze wesele i my decydujemy co i jak(w nic teściowie nie ingerują) ale z drugiej strony ta piosenka jest właśnie dla nich, to my im dziękujemy za wszystko, więc proszę Was o radę.
Wiesz co skoro oni marzą o tej piosence too chyba bym zrobiła im ta przyjemność. W końcu to dla nich ona jest dedykowana... Niby oklepana, ale ma w sobie coś jeżeli ja bym miała podziękowania to pewnie byłaby ona.

Dziękuje dziewczyny za opinie na temat transportu. Muszą nasi rodzice spotkać i jeszcze ustalić co oni na ten temat myślą, ale chyba zdecydujemy się na jednego kierowcę, który będzie odwoził delikwentów, którzy nie będą sobie w stanie nic załatwić na własna rękę...

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 09:42   #822
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

my tez nie mieliśmy piosenki- o ustalonej porze zespół poprosił na środek gości i rodziców męża oraz moją mamę i babcię. Podziękowaliśmy im, dostali prezenty i wszyscy odśpiewali sto lat i wyszło bardzo fajnie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

gregia, innersweetnes

Dziewczynki wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia- samych słonecznych dni i duuuuuużo szczęścia

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
U mnie z ważniejszych rzeczy sesja idzie do przodu Zdałam egzamin którego tak bardzo się obawiałam (na pewno to wasze kciuku pomogły)

gratuluję
Stary 2012-06-23, 10:37   #823
Pradip
Zakorzenienie

O a co tu tak cicho?
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
My ostatecznie załatwiamy transport na 48 osób, my też nigdy nie mieliśmy transportu na weselach w rodzinie czy w znajomych, każdy się musiał martwić o siebie...
Mogłabyś mi napisać gdzie załatwiałaś i ile płacisz?
Cytat:
Czeeeść

Oczywiście nie nadrabiam bo nie mam czasu więc wybaczcie

Nie było mnie pewien czas ,ale mam naprawdę mega dużo spraw na głowie w związku z czym przychodząc wieczorem do domu nawet nie mam siły i chęci włączać kompa wole posiedzieć z tż-em czy poczytać książkę

Wczoraj byłam na całodniowej wycieczce z dziewczynami z roku i mam zaliczony kolejny egzamin
Zostały jeszcze 2 i upragnione wakacje które na prawdę są mi mega potrzebne

Postaram się częściej do was zaglądać(chociaż do polowy lipca może być z tym ciężko ) mam nadzieję ,że uda mi się znaleźć więcej czasu

Trzymajcie się kochane
To że nie masz czasu to rozumiemy ale za brak ochoty
Super że okropny egzamin za Tobą kciuki trzymam za pozostałe 2
Cytat:

Wiesz co u mnie jest trochę podobnie bo moja mama też marzy o tej piosence i powiedziała mi to w prost. U nas będą tylko mamy i nawet nie przez to ze piosenka jest oklepana ale przez to że będą tylko one ja szukam innej piosenki która wydaje mi sie równie ładnie. Kilka postów wyżej wrzucałam link do piosenki dla rodziców która mi się szalenie podoba może ona będzie Wam pasowała?

A teraz podzielę się z Wami moim dobrym humorkiem przed chwilką podjechał do na s znajomy swoja Warszawą i Tz przepadł tak samo jak ja i już się chłopaki dogadali co do wesela !!!
Stary 2012-06-23, 11:48   #824
Matitka87
Raczkowanie

Cytat:
My także nie będziemy mieli podziękowań na weselu... może i dobrze bo głowiłam sie co kupić zeby wypadało i ładnie wyglądało. A tak to po ślubie na spokojnie coś wybierzemy

Moim zdaniem transportem gości powinni zająć się młodzi. W moim wypadku z koscioła na salę jest 15 km i autobus będzie podstawiony pod kosciół, również powrót z zabawy goście będą mieć zapewniony. Mozna odpuścić transport w dniu poprawin, niech sobie wtedy każdy radzi sam.
Matitka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 12:38   #825
Karina21
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym się nawet nie zastanawiała nad puszczeniem tej piosenki gdybym wiedziała, że rodzicom zrobi to dużą przyjemność. Dla nas teraz to 2 minuty oklepanej piosenki, a dla rodziców to może być najpiękniejszy moment z całego wesela kiedy będziecie przy tej piosence tańczyć wszyscy razem. No i myślę, że koniec końców dla Was również będzie to wzruszająca chwila. Także ja bym te dwie minuty podarowała

A jeśli chodzi o transport, my będziemy załatwiać jakiegoś małego busa, który po przyjęciu (o północy) rozwiezie towarzystwo, które mieszka na tyle blisko by nie spać w hotelu. Na szczęście nie martwimy się o transport z kościoła do hotelu bo to jakieś 500m, więc w razie braku miejsc w samochodach będzie druga tura kursu i nie zajmie to więcej niż 5 minut.

Edytowane przez Karina21
Czas edycji: 2012-06-23 o 12:43
Karina21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:29   #826
katie99kasia
Rozeznanie

Pojawia się u mnie kolejny dylemat. Kto będzie z nami siedział przy głównym stole? Mamy tylko jedną parę drużbów, więc tak w 4 osoby chyba będzie śmiesznie i pusto... Kto z wami siedział? Rodzice? Rodzeństwo? Znajomi?

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:43   #827
agacia_cz
Zadomowienie

Dziewczyny czy mogę się do was przyłączyć?
ślub mam 22.09 a tak na prawdę mało co przygotowane :/ mój największy problem to brak nauk, a czas mamy do 13.07 ;( jakoś się zagapiliśmy, pewnie przez to że jesteśmy zabiegani (mamy 4 miesięczne dzieciątko)
zabieram się do nadrabiania Was...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 16:09   #828
JJJustynAAA
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
jestem znow wpadłam na chwilke zeby sie przywitać i zobaczyć co sie dzieje...

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Tusia, ale mamy kliknąć, że lubimy ten profil, czy tam jest gdzieś jeszcze link do Twojej sesji? Bo nie mogę znaleźć

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

O proszę jak odważnie a daleko ta przeprowadzka?
Przeprowadzka okolo 100 km od obecnego miejsca zmaieszkania. Ale TZ ma wyjazdowa prace wiec na razie czesto jestesmy osobno. No ale zobaczymy jak to bedzie. Na razie jestem dobrej mysli )

Musze sie pochwalic powoli znow ruszamy z przygotowaniami. Wybralismy zaproszenia teraz czekamy na projekt.
Jak przyjdzie projekt to napewno wam pokaze

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

No to gratuluję takich zmian!!! Teraz masz gorący okres! No ale super, że udało Ci się pracę na lepszą zmienić-cieszę się razem z Tobą!
A ja dzisiaj powiedziałam szefowej, że chciałąbym urlop w pon, a ona "znowu??" osotatnio brałam 8 czerwca.....a wcześniej w kwietniu i w styczniu-po 1 dniu.....ehhhh.....no ale co...trzeba załatwić swoje sprawy....

dzieki )
ja dlugo znosilam swojego szefa, ale uwierzcie mi jak mupokazalam rozwiazanie umowy udawal nie zdziwionego, ale jak sobie poszlam snul domysly dlaczego i dokad odeszlam ogromna dla mnie to ulga ze tam juz nie musze przebywac.
mam tylko nadzieje ze obecny szef bedzie czlowiekiem a nie tyranem

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34827342]wow, wow, wow ile zmian! ale zmiany sa dobre
pochwalisz sie, gdzie udało Ci sie zalapac? mam nadzieje, ze nowa praca Cie satysfakcjonuje

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------
[/QUOTE]

Z zawodu jestem posrednikiem w obrocie nieruchomosciami, wiec prace udalo mi sie znalezc w nowo otwieranym biurze ) lepsze warunki pracy. placy ... kwestia tylko zmiany miejsca zamieszkania. bliżej rodziców, ale z nimi nigdy ja i TZ nie mieliśmy problemów, wrecz odwrotnie kontakty byly ok.
Nie ukrywam ze marzy mi sie praca w zawodzie związana z nieruchomosciami i zarzadzaniem ale w państwowej posadce... Ale na razie ciesze sie z takiego rozwiązanie... Moze z czasem kto wie uda mi sie dostać wymarzone stanowisko

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
ja nie mam konta na face niech ktoś za mnie kliknie...

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

super!!! gratuluję- opowiadaj co to za praca

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------
Dziekuje... wyżej co nieco jest na temat pracy )

jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje za wsparcie. Strasznie duzo to dla mnie znaczy bo ja z natury nie jestem taka odwazna. Wrecz odwrotnie lubie dlugo sie zastanawiac, a czesm nie ma takich mozliwosci )
bede was na biezaco informaowac jak mi sie tam pracuje i jak nowy szef )

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Natomiast co do spraw weselno ślubnych to musze sie pochwalić:
zaproszenia wybraliśmy
a ponadto dzis moja mama kupila sobie sukienke na na ślub swojej córki
sukienka jak dla mnie jest rewelacyjna ( jesli chodzi o kobiete po 50 :P )
powoli rozglądamy sie za obrączkami.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny widzę, że u Was sporo nowości, sprawy idą do przodu U mnie też Dzisiaj jestem pierwszy dzień w nowej pracy (wygląda na to, że mogę wchodzić na wizaż w wolnych chwilach ). A wczoraj zaklepaliśmy z tż datę i godzinę w upatrzonym kościele Ślub będzie o 16:00 proboszcz kazał przyjść za 3-4 miesiące, bo jeszcze nie ma księgi na 2013, ale się do niego pouśmiechałam - zapisał nas na tyłach zeszytu i poprosił, żebyśmy wpadli we wrześniu go przypilnować, żeby to przepisał do księgi Fajny człowiek, życzliwy i uśmiechnięty nie mam nic przeciwko, żeby osobiście udzielał nam ślubu.
Gratuluje ) same zmiany widze u PM-ek - super

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Pojawia się u mnie kolejny dylemat. Kto będzie z nami siedział przy głównym stole? Mamy tylko jedną parę drużbów, więc tak w 4 osoby chyba będzie śmiesznie i pusto... Kto z wami siedział? Rodzice? Rodzeństwo? Znajomi?
Przy nasz6ym stole bedza siedzieli swiadek z os towarzysząca, świadkowa z os towarzysząca rodzenstwo i znajomi - czyli ogolnie rzecz biorac młodzież.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ślub mam 22.09 a tak na prawdę mało co przygotowane :/ mój największy problem to brak nauk, a czas mamy do 13.07 ;( jakoś się zagapiliśmy, pewnie przez to że jesteśmy zabiegani (mamy 4 miesięczne dzieciątko)
My robilismy szybkie weekendowe nauki przedmalzenskie u dominikanow, szbko, sprawnie i nawet cos z tego wynielismy. Nie byl to stracony czas. Polecam

W sumie sama mam problem z naukami przedslubnymii, moze znacie kogos w podkarpaciu kto moglby je zrobic za jednym spotkaniem... ?

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2012-06-23 o 15:28
JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 16:29   #829
viera
Zadomowienie

Cytat:
czesc ja sie tu jeszcze za bardzo nie udzialalam... ^^'
slub mam 11 sierpnia, a przy stole bede mieć Pana Młodego i świadków - oni beda bez osob towarzyszacych. Rodzice będa siedzieć z rodzinami - przy kim tam będa chcieli, to mi dopiero dadzą znać

W sumie i tak przy stole to się tylko je, a tak to chodzi do gości, tanczy, bawi, rozmawia itd. Więc moim zdaniem to nie będzie ani śmieszne, ani nie będzie pusto
Stary 2012-06-23, 17:10   #830
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
My też będziemy siedzieć tylko we 4 i nie widzę w tym problemu w końcu i tak za stołem planuję siedzieć jak najmniej
Cytat:
Witaj
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
jestem znow wpadłam na chwilke zeby sie przywitać i zobaczyć co sie dzieje...
jeszcze raz wszystkim Wam dziekuje za wsparcie. Strasznie duzo to dla mnie znaczy bo ja z natury nie jestem taka odwazna. Wrecz odwrotnie lubie dlugo sie zastanawiac, a czesm nie ma takich mozliwosci )
bede was na biezaco informaowac jak mi sie tam pracuje i jak nowy szef )
zaproszenia wybraliśmy
W takim razie też czekamy na projekt zaproszeń i na informacje jak nowa praca. A jaką mama kupiła sukienkę?

My wróciliśmy ze sklepu (kupiłam bokserki dla TŻ na ślub a na poprawiny z napisem "zajęty" albo "własność żony nie dotykać" a sobie pończochy i fioletowe sztyfty ) cieszę się a zaraz ma wpaść znajomy i zaproszenie mu damy
Stary 2012-06-23, 17:20   #831
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
My też będziemy siedzieć tylko we 4 i nie widzę w tym problemu w końcu i tak za stołem planuję siedzieć jak najmniej

Witaj

W takim razie też czekamy na projekt zaproszeń i na informacje jak nowa praca. A jaką mama kupiła sukienkę?

My wróciliśmy ze sklepu (kupiłam bokserki dla TŻ na ślub a na poprawiny z napisem "zajęty" albo "własność żony nie dotykać" a sobie pończochy i fioletowe sztyfty ) cieszę się a zaraz ma wpaść znajomy i zaproszenie mu damy
Mam kupila prosta sukienkę do kolan w kolorze bialym z granatowym z eleganckim kołnierzem. Ciezko mi to wytłumaczyć jak zrobie zdjecia wrzuce do klubu
co do pracy na razie powoli sie rozkręcam, ale jest ok.
Fajne bokserki, musze o czymś takim pomyśleć

Mama Franka

Stary 2012-06-23, 17:44   #832
wesola84
Rozeznanie

Ależ lecicie z postami! Nie uda mi się odpowiedzieć na wszystko, ale chociaż napiszę co u mnie
Przygotowania do ślubu nabrały ostatnio tempa - chodzimy na naukę tańca, nawet zaczyna nam to wychodzić A wczoraj załatwiliśmy sprawy, które męczyły mnie od jakiegoś czasu - napoje na wesele i alkohole na poprawiny (piwo i wino). Cenowo wyszło mniej więcej tyle ile planowaliśmy wydać. Byliśmy też u właścicielki sali weselnej podać konkretną ilość osób i zapłacić za imprezę... nie bardzo podoba mi się taka przedpłata, ale w naszym regionie w większości miejsc tak ustalają. Jednak pani była bardzo miła. Pisałam Wam kiedyś, że dzieci d o4 lat nie są w ogóle liczone i nawet nie mają krzesła. Byłam nastawiona na zapłatę za te moje (nie moje, ale z mojego wesela) 3 dzieciaczki, ale ona stwierdziła, że to żaden problem - dostawi dla nich krzesła W ogóle wydawała się być taka przychylna... mam nadzieję, że przebieg samej imprezy będzie równie profesjonalny i miły
Co do podziękowań dla rodziców, to my zdecydowaliśmy, że nie odbędą się one na weselu tylko w domu po błogosławieństwie. 2 lata temu straciłam mamę, poza tym nie będzie taty TŻa, więc tak nie bardzo... zresztą na bank nie wytrzymałabym tej chwili wśród tłumu weselnego i z pewnością płakałabym jak głupia. A tak, nawet jeśli uronię łzę (a zamierzam trzymać się mocno) to zobaczy ją niewiele osób - sami najbliżsi.
Jeśli natomiast chodzi o transport gości, to my mamy busa, który zawiezie gości spod kościoła na salę - tj. ok. 5 km. Później kierowca będzie "na telefonie" i w razie potrzeby będzie rozwoził gości do domów. Nie wiem jaki jest koszt busa, bo tym zajmuje się mój tato (co mnie bardzo cieszy).
Z nami przy stole będzie siedziała świadkowa z osobą towarzyszącą i świadek z osobą towarzyszącą - razem 6 osób. Dalej będą 2 stoły - dla rodziny i dla znajomych
Aaaaa! Muszę Wam się pochwalić, że w poniedziałek zdejmuję aparat, więc na ślubie będę się szeroko uśmiechać Cieszę się ogromnie!!!

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:30   #833
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja welonu nie bede miec, bukietu mi szkoda, wiec pozostaje podwiazka My wybraliśmy utwór glenn medeiros - nothing's gonna change my love for you. Nie mamy zadnego ukladu i zatanczymy zwyklego przytulańca.

Cytat:
A powiedzcie mi kochane jakie miałyście piosenki dla rodziców?
U nas zaplanowaliśmy po pierwszym bloku muzycznym podziekowac rodzicom (kupilam kosze i sama zapakowalam je pysznosciami). Sto lat bedzie i potem dalej zabawa. I nie bedziemy mowic do mikrofonu tylko sami do rodziców bezposrednio.

Cytat:
Powiedzcie a jak rozwiązałyście kwestię dowozu/odwozu ludzi?
Kazdy na sale i z sali sam przyjezdza. Nie bylam nigdy na weselu z transportem i zawsze sama musialam albo kogos prosic albo wracac taksowka, wiec mysle ze i u nas goscie sobie poradza.

Cytat:
Gratuluje zdania i trzymam kciuki za kolejne egzaminy

Cytat:

Chociaz niecierpie tej piosenki rownie mocno jak moj TŻ to chyba zdecydowalabym sie puscic ja dla rodzicow..... No nie wiem sama

Cytat:
my tez nie mieliśmy piosenki- o ustalonej porze zespół poprosił na środek gości i rodziców męża oraz moją mamę i babcię. Podziękowaliśmy im, dostali prezenty i wszyscy odśpiewali sto lat i wyszło bardzo fajnie
Dokladnie, u nas bedzie tak samo a co do pocalunku w kosciele i Twojego gestu-super na pewno fajnie wygladało i śmiesznie wyszło

Cytat:
A teraz podzielę się z Wami moim dobrym humorkiem przed chwilką podjechał do na s znajomy swoja Warszawą i Tz przepadł tak samo jak ja i już się chłopaki dogadali co do wesela !!!
Warszawa bosko

Cytat:
Z nami beda siedzieli swiadkowie z os tow i rodzice. Tylko podzielone tak za rodzice z jednej str i od nich juz caly stól rodziny, a z drugiej str swiadkowie i reszta znajomych. Stoły mamy w podkowe ulozone.

Cytat:
Witamy opowiadaj co juz macie

Gregia, Innersweetnes wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia usmiechu, milosci i spelnienia wszystkich marzen

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Dodatkowo wrzucam kilka fotek, między innymi nasze obrączki, zaproszenia i winietki własnoręcznie wykonane, biżu dziś kupione, sławne spinki dla TŻta, pomysł na prezent dla rodziców (kupiliśmy taki kosz i wypełnimy go różnościami m.in. słodycze, kawy itp itd) + planujemy karykatury dla nich, a i jeszcze dodaje zdjęcie notatnika panny młodej, zainwestowałam w niego i powiem że nie żałuje, wszystko w jednym miejscu a i pamiątka będzie
Ale zdolniacha z Ciebie pieknie to wszystko zrobilas kupilam TŻ te same spinki, ale jeszcze ich nie widzial.

Zapomnialam jeszcze dopisac co do zawaw na weselu... Nie chcielismy ich za duzo ba sami zazwyczaj uciekamy od nich ale bedzie w trakcie wesela (nie przy oczepinach) taki pociag gdzie trzeba zatanczyc taniec nalezacy do odpowiedniej stacji (francja, rosja, itp.) Dj sie smial ze jak bedzie stacja polska to kaze zatanczyc do disco polo po oczepinach (czyli rzucaniu mucha i podwiazka) bedzie ta kareta-nie widziala jej jeszcze na zadnym weselu na ktorym bylam. No i moze taniec pod sznurkiem pary musza tanczac przejsc pod sznurkiem, ktory stopniowo sie obniza max 3 zabawy chcemy

I jeszcze jeden mam klopot bo wszedzie pisza ze w pt bedzie padalo i burze beda..... dlaczego akurat na moj slub......

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-06-23 o 20:01
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 19:47   #834
malaOlaa
Raczkowanie

Dziewczyny w zalaczniku moj makijaz probny, ale w pon ide na nastepny bo ten fiolet cos mi nie gra. Chce sprobowac jasne z ciemnymi kacikami. Rzesy tez bede miec doklejone, a tu na probnym nie mialam. No i bedzcie wyrozumiale bo to makijaz po calej przespanej niezbyt uwaznie nocy i po myciu glowy, wiec troche chlapnelam w jedno oko

No i przepraszam za jakosc zdjec, ale robione byly komorka w niezbyt jasnym pokoju....

Aaaaa no i dopiero w czwartek ide na wyrwanie brwi. Nie chce henny robic wiec co myslicie zeby lekko kredka je przyciemnic?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oczy.jpg (14,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczy1.jpg (18,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczy2.jpg (20,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oczy3.jpg (25,2 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-06-23 o 19:49
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 20:13   #835
agacia_cz
Zadomowienie

Co do nauk już szukaliśmy u zakonników tych weekendowych - niestety ost było w maju teraz maja przerwę :/
A mamy już:
-sale, kościół - tylko nie wiem jak to bez tych nauk ;(
- rozdane zaproszenia
- suknie slubna
- buty ( czerwone)
- biżuterię - sama sobie zrobiłam
- autem pojedziemy naszym mamy vectre
- fotografa choć teraz marzy mi się klip weselny...
-zaklepanego fryzjera ale brak pomysłu na fryzurę
- obrączki już mamy bo i cywilny mamy
No i to by było wszystko
No i to by było na tyle
Stary 2012-06-23, 20:14   #836
malaOlaa
Raczkowanie

Heheheh co do zabaw na weselu-padłam i nie moge sie podniesc: hahaha::h ahaha:
http://www.youtube.com/watch?v=H9CjS...eature=related

Stary 2012-06-23, 21:33   #837
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

u nas siedzieliśmy sami ze świadkiem i świadkową i było super bo zaraz po obu stronach były stoły więc goście byli

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:

witaj
co do nauk to jeśli możesz ponieść dodatkowe koszty to są nauki weekendowe - płatne ale załatwiasz wszystko w 2 dni

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

zaproszenia wybraliśmy
super czekamy z niecierpliwością na fotki zaproszeń.
Jakie chcecie obrączki?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
ale super bokserki- pokaż i powiedz gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ależ lecicie z postami! Nie uda mi się odpowiedzieć na wszystko, ale chociaż napiszę co u mnie
Przygotowania do ślubu nabrały ostatnio tempa - chodzimy na naukę tańca, nawet zaczyna nam to wychodzić A wczoraj załatwiliśmy sprawy, które męczyły mnie od jakiegoś czasu - napoje na wesele i alkohole na poprawiny (piwo i wino). Cenowo wyszło mniej więcej tyle ile planowaliśmy wydać. Byliśmy też u właścicielki sali weselnej podać konkretną ilość osób i zapłacić za imprezę... nie bardzo podoba mi się taka przedpłata, ale w naszym regionie w większości miejsc tak ustalają. Jednak pani była bardzo miła. Pisałam Wam kiedyś, że dzieci d o4 lat nie są w ogóle liczone i nawet nie mają krzesła. Byłam nastawiona na zapłatę za te moje (nie moje, ale z mojego wesela) 3 dzieciaczki, ale ona stwierdziła, że to żaden problem - dostawi dla nich krzesła W ogóle wydawała się być taka przychylna... mam nadzieję, że przebieg samej imprezy będzie równie profesjonalny i miły
Co do podziękowań dla rodziców, to my zdecydowaliśmy, że nie odbędą się one na weselu tylko w domu po błogosławieństwie. 2 lata temu straciłam mamę, poza tym nie będzie taty TŻa, więc tak nie bardzo... zresztą na bank nie wytrzymałabym tej chwili wśród tłumu weselnego i z pewnością płakałabym jak głupia. A tak, nawet jeśli uronię łzę (a zamierzam trzymać się mocno) to zobaczy ją niewiele osób - sami najbliżsi.
Jeśli natomiast chodzi o transport gości, to my mamy busa, który zawiezie gości spod kościoła na salę - tj. ok. 5 km. Później kierowca będzie "na telefonie" i w razie potrzeby będzie rozwoził gości do domów. Nie wiem jaki jest koszt busa, bo tym zajmuje się mój tato (co mnie bardzo cieszy).
Z nami przy stole będzie siedziała świadkowa z osobą towarzyszącą i świadek z osobą towarzyszącą - razem 6 osób. Dalej będą 2 stoły - dla rodziny i dla znajomych
Aaaaa! Muszę Wam się pochwalić, że w poniedziałek zdejmuję aparat, więc na ślubie będę się szeroko uśmiechać Cieszę się ogromnie!!!

no Kochana lecisz z przygotowaniami- super
my też płaciliśmy całość za salę tydzień przed weselem, też miałam obawy ale na szczęście niesłuszne .
Co do podziękowań- ja też obiecałam sobie nie płakać a jednak głos mi się załamał no cóż emocje..
gratuluję zdjęcia aparatu

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość

I jeszcze jeden mam klopot bo wszedzie pisza ze w pt bedzie padalo i burze beda..... dlaczego akurat na moj slub......

Kochane wizażanki- buty na parapety!!!!! pogoda będzie i już
Stary 2012-06-23, 21:39   #838
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w zalaczniku moj makijaz probny, ale w pon ide na nastepny bo ten fiolet cos mi nie gra. Chce sprobowac jasne z ciemnymi kacikami. Rzesy tez bede miec doklejone, a tu na probnym nie mialam. No i bedzcie wyrozumiale bo to makijaz po calej przespanej niezbyt uwaznie nocy i po myciu glowy, wiec troche chlapnelam w jedno oko

No i przepraszam za jakosc zdjec, ale robione byly komorka w niezbyt jasnym pokoju....

Aaaaa no i dopiero w czwartek ide na wyrwanie brwi. Nie chce henny robic wiec co myslicie zeby lekko kredka je przyciemnic?
jesli mam byc szczera to jak dla mnie makijaz jest za slaby. Ja lubie zdecydowanie mocniej podkreslone oko. Ale moze to przez jakość zdjec. Ważne byś ty sie w nim komfortowo czula.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Magnusia sama nie wiem jakie chcemy. ja chce zolte zloto z dodatkiem bialego. A moj tz twierdzi ze wiekszosc z nich wyglada jak kawałek śrubki wiec na razie przeglądamy katalogi i strony jubilerow

Mama Franka

Stary 2012-06-23, 21:42   #839
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym mocniejszy zrobiła.... a brwi możesz zrobić henną- mi zrobiła kosmetyczka tylko że hennę nałożyła dosłownie na chwilkę

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Heheheh co do zabaw na weselu-padłam i nie moge sie podniesc: hahaha::h ahaha:
http://www.youtube.com/watch?v=H9CjS...eature=related

no właśni to mieliśmy męski taniec - umarłam ze śmiechu poprostu ś wietna zabawa- cała sala wyła ze śmiechu. Nie wiedziałam do czego są zdolni panowie

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-06-23 o 21:44
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:43   #840
agacia_cz
Zadomowienie

szukalam już tych weekendowych, nic teraz w okolicy nie ma :/ jestem z śląska, a też nie mam możliwości wyjazdu ponieważ mam 4 miesięczne dziecko ;(
w poniedziałek ostatni kościół mi został do zapytania

zabawa super! my odczepin nie będziemy robić boi nie ma co odczepiać w końcu cywilny mamy dziecko też, za to pościmy lampiony szczęścia (po 1 na parę)

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-06-23 o 21:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości