Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 13:33   #3451
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
u kosmetyczki nie wolno też przekłuwać pępka - no ale która z nas by się teraz zdecydowała i nie można robić tatuaży żadnych. Z tego co wiem nawet malowanie paznokci jest zabronione - ale jeśli robimy to w dobrze wietrzonym pomieszczeniu myślę że to nie jest groźne, tak jak farbowanie włosów. Bo tutaj głównie opary NAM szkodzą i dziecku przy okazji. Moja siostra np ani razu nie zafarbowała włosów ani nie pomalowała paznokci w ciąży, bo taka była wyczulona. Nawet truskawek nie jadła ale ja rozmawiałam o tym z lekarzem, i on powiedział że kiedyś kobiety WSZYSTKO mogły, nie brały witamin i dzieci też rodziły się zdrowe
dokładnie w obłęd nie wolno popaść...

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

idę zmywać i szykować obiad.
wiecie co lubie weekendy na forum, tak spokojnie tu jest, jestem na bieżąco

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:34   #3452
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ojj nudziło mu sie... juz od razu że złośliwy ; p

Karolina ja z tż też nie możemy dojść do porozumienia z imieniem , on się uparł na Mikołaja... a mi się jakoś to imię nie podoba ; / ale sama nie wiem jakie bym chciała... chyba niedługo siądę z kalendarzem i będę szukać ; p
Kurcze ale to chyba my lepiej wiemy jak nasz maluch powienien miec na imie ..
Ja czuje jego obecnosc , jestem z nim 24/dobe .. i juz dobrze wiem jak ma na imie .. juz teraz to wiem ..
A moj TŻet niech sie ogarnie bo ma byc Adas i juz ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:34   #3453
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
tak przegladam neta i znalazlam artykuł o ciężarnych u kosmetyczni. wklejam wam to czego nie wolno w ciąży
Jakich programów pielęgnacji powinnaś kategorycznie unikać?

- Zabieg z ultradźwięków i prądu
- Depilacja laserowa
- Usuwanie włosków za pomocą wosku, pasty cukrowej
- Farbowanie włosów, trwała ondulacja
- Solarium, opalanie natryskowe
- Intensywny masaż okolić piersi i brzucha
- Zabiegi z wykorzystaniem kwasów owocowych
- Drenaż limfatyczny
- Zabiegi z użyciem alg morskich (wysoka aktywność i łatwość przenikania przez skórę)
- Makijaż permanentny
Czemu nie można farbować włosów?? Ja akurat nie farbuję, ale słyszałam że można
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:35   #3454
agasobo
Zadomowienie

hejka

dziękuję bardzo i też dla kolejnych tygodni, bo widziałam ich parę

dziewczynki jeśli chodzi o spa, to zadzwońcie i zapytajcie czy potrzebują zaświadczenie od lekarza, że możecie.
moja koleżanka kupiła swojej bratowej jakieś tam zabiegi, poszły razem i tej bratowej w ciąży nie zrobili zabiegów, bo wymagane mieli zaświadczenie od lekarza i kicha była.... tak więc upewnijcie się, żebyście się nie stresowały

buziaki dla wszystkich i spadam do domku

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:36   #3455
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie w obłęd nie wolno popaść...
zgadzam się wiadomo, nie można przesadzać np z farbowaniem włosów, ale przecież każda z nas chce pięknie wyglądać. Poza tym wystarczy popatrzeć na te wszystkie babki, które piją, palą, nie dbają o dziecko w brzuszku, i cholera też rodzą zdrowe dzieci! Nie mówię że od razu mamy chlać i palić ale takie farbowanie czy malowanie paznokci to akurat jest najmniejsze zło a moja siostra już przesadzała, truskawek nie jadła bo się nasłuchała że dziecko będzie miało uczulenie... Nie jadła i co? Maciek i tak ma uczulenie. I dłuuugo z nim nie wychodziła na dwór, urodził się pod koniec października, więc aż tak zimno jeszcze nie było przecież. Ona chyba pierwszy raz z nim wyszła w Boże Narodzenie. I teraz Maciek w tym roku już 4 razy leżał w szpitalu na zapalenie płuc

Ja myślę, że każda z nas ma zdrowy rozsądek i wie co dla dziecka dobre, a co złe. Musimy zaufać naszej intuicji w kwestii dbania o siebie w czasie ciąży

Ma_majka - podobno nie można, bo opary są szkodliwe. Farby niesamowicie śmierdzą, do tego zawierają amoniak. Ale przez włosy tak na prawdę niewielka ilość przedostaje się do organizmu, a nie farbujesz skóry najważniejsze przy farbowaniu, żeby pootwierać okna po farbowaniu, żeby nie siedzieć w tym smrodku

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-06-23 o 13:38
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:37   #3456
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje ze farba nawet bez amoniaku jakies tam szkodliwe dzialanie ma .. bo przeciez pelno w niej chemii .. czesc wchlonie sie przez skore glowy , czesc wdychamy .. Ale napewno nie jest to az tak szkodliwe zeby nie bylo mozna raz na jakis czas ufarbowac wlosow .. co innego gdybysmy robili to codziennie no ale nie robimy wiec ja nie popadam w paranoje i raz na 3 miesiace wlosy farbuje

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-23, 13:39   #3457
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jakie odsypiamy, ja już jestem Wstawać śpiochy, nie trzeba było wczoraj pić do upadłego

Dwie rzeczy, póki pamiętam przed śniadaniem.
Madziuś, jesteśmy z Tobą!

Peperonik, nie mogę zobaczyć Twoich zdjęć...ale z opisu wnioskuję, że macie krokodyla
Madzia juz Ci wyslalam zaproszenie, to mozesz mini krokodyla zobaczyc.
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Z okazji DNIA OJCA wszystkim waszym TZ Tata i Tescia skladam serdeczne zyczenia

Dzien dobry jak tam po imprezie? Kac jest? Ja to juz jednak jestem za stara na takie cosik
Zycze Wam milego dnia
Kaca nie ma,ale zakwasy od tanczenia na calego

Cytat:
ja też już jestem mój synuś w brzuszku dziś też tak szalał, że mnie obudził no i nie odespałam nocki ale takie pobudki mogę mieć zawsze

miałam jakieś dziwne zboczone sny
Landi sie wczoraj naogladalas golych tancerzy,to potem ochota jest.

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Hej

A ja zajadam kromeczkę z szynką i....majonezem,wiem,że nie powinnam,alo co zrobię jak smakuje

Dzisiaj się wyspałam,pogoda sprzyja,bo nie jest gorąco,raczej chłodno,rześko,mam nadzieję,że nie będzie padać.

Zrobiłam rano zdjęcie brzuszka.Jestem w 19 tyg.Nie mam jeszcze suwaczka,ale nie umiem go zrobić
Z góry przepraszam za mój strój
Gratulacje 19 tyg , brzusio sliczny

Czesc dziewczynki, odespalam po wczorajszej imprezie, towarzystwo nakarmilam i usiadlam Was nadrobic.
Piekna pogoda, wiec trzeba bedzie ruszyc na spacerek po obiadku albo moze na obiadek na miasto- debatujemy z tz-tem co robic.
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:42   #3458
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje ze farba nawet bez amoniaku jakies tam szkodliwe dzialanie ma .. bo przeciez pelno w niej chemii .. czesc wchlonie sie przez skore glowy , czesc wdychamy .. Ale napewno nie jest to az tak szkodliwe zeby nie bylo mozna raz na jakis czas ufarbowac wlosow .. co innego gdybysmy robili to codziennie no ale nie robimy wiec ja nie popadam w paranoje i raz na 3 miesiace wlosy farbuje
tak jak DeKajka napisała. na pewno nie wolno farb z amoniakiem, chodzi to o wdychanie tych smrodów, a łagodnymi farbami od czasu do czasu można... ja farbowałam kremem koloryzującym na poczatku ciązy i teraz też bede. ale generalnie nie jest to zalecane.

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-23, 13:42   #3459
landi0909
Zakorzenienie

a ja się pochwalę wogóle nasz ślub jak wiecie 29-go czerwca, czyli już w ten piątek. To jest rocznica ślubu mojej kuzynki a dziś się dowiedziałam, że za rok... 28-go czerwca moja siostra bierze kościelny bo to będzie równo 5 lat, jak się zna ze swoim mężem (są po cywilnym). A więc, czerwiec będzie łatwy do zapamiętania jeśli chodzi o śluby
Stary 2012-06-23, 13:43   #3460
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak DeKajka napisała. na pewno nie wolno farb z amoniakiem, chodzi to o wdychanie tych smrodów, a łagodnymi farbami od czasu do czasu można... ja farbowałam kremem koloryzującym na poczatku ciązy i teraz też bede. ale generalnie nie jest to zalecane.
wiadomo .. ale jak 3 razy w ciazy ufarbuje wlosy to przeciez nic sie nie stanie ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-23, 13:46   #3461
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
u kosmetyczki nie wolno też przekłuwać pępka - no ale która z nas by się teraz zdecydowała i nie można robić tatuaży żadnych. Z tego co wiem nawet malowanie paznokci jest zabronione - ale jeśli robimy to w dobrze wietrzonym pomieszczeniu myślę że to nie jest groźne, tak jak farbowanie włosów. Bo tutaj głównie opary NAM szkodzą i dziecku przy okazji. Moja siostra np ani razu nie zafarbowała włosów ani nie pomalowała paznokci w ciąży, bo taka była wyczulona. Nawet truskawek nie jadła ale ja rozmawiałam o tym z lekarzem, i on powiedział że kiedyś kobiety WSZYSTKO mogły, nie brały witamin i dzieci też rodziły się zdrowe
Z tymi paznokciami głównie chodzi o to, że gdyby coś - nie daj Boże - złego się działo, to paznokcie momentalnie sinieją. Sprawdzone, niestety. dlatego ja w ciąży maluję od wielkiego dzwonu, żeby mieć wszystko pod kontrolą Dzięki za informację o SPA - wolałam zapytać kogoś, kto się wybiera, bo w necie różne kwiatki można przeczytać...tak, jak z tym farbowaniem włosów. Podobnie również, że masaże nie są zalecane, bo mogą wywoływać skurcze.

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Madzia juz Ci wyslalam zaproszenie, to mozesz mini krokodyla zobaczyc.
Właśnie podziwiam...ale zwierz
Stary 2012-06-23, 13:47   #3462
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Wpadlam tylko powiedziec ze zyje odezwe sie po weekendzie to wam wszystko opowiem

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:47   #3463
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo .. ale jak 3 razy w ciazy ufarbuje wlosy to przeciez nic sie nie stanie ..
no ja w czasie ciąży jeszcze nie farbowałam. Nie czuję takiej potrzeby, bo odrosły mi moje naturalne włosy, a miałam cieniutkie blond pasemka i odrosty nie czarne a naturalne, więc nie rzuca się to w oczy. Ale w przyszłym tygodniu chcę szamponem zafarbować na wiśnię. Szampon fajnie złapie bo przez te pasemka będą takie jaśniejsze refleksy farb raczej nie chcę stosować, bo nie wiem jak mi złapią (w ciąży przeciez wszystko jest możliwe, mogą wyjść zielone ) ale szamponów koloryzujących nie chcę unikać

a masaże zależy jakie powodują skurcze. Niby nawet odradzane jest jacuzzi, ale moja znajoma chodziła, i to była dla niej jedyna deska ratunku, a żadnych skurczy nie miała po tym masaże delikatne są wskazane, bo jak wiadomo nogi lubią boleć, puchnąć, plecki też bolą, a doświadczony masażysta doskonale wie, co może robić kobiecie w ciąży

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-06-23 o 13:49
Stary 2012-06-23, 13:49   #3464
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Wpadlam tylko powiedziec ze zyje odezwe sie po weekendzie to wam wszystko opowiem
oj widze ze cos sie stalo ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-23, 13:53   #3465
aerien83
Zadomowienie

Hej widzę że od rana ta sama ekipa

Goście już poszli,słodki ten 9-miesięczniak mojej kuzynki, jeszcze godzinka i mężuś wróci i jedziemy tatuśków poodwiedzać.

A teraz nadrobię coście napisały
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 13:55   #3466
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Jest serduszko, wszystko ok, i dziewczynka tak strasznie sie ciesze ze wszystko w porzadku, TZ ma sliczny prezent na dzien taty, i chyba data porodu przesuwa sie na 27 listopada. Dziekuje za kciuki i za wasze wsparcie. Zdjecie wstawie w czwartek jak wroce do domu, przelaczyl na 4d, i tak fajnie byla odwrocona tylem mowil ze typowa dziewucha ze sie wstydzi,Buziaczki
super,gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
ja zbieram sily na porod;]]
wspanial tekst, ściągam od Ciebie kochana i od dzis kazdemu tak mowie
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Gratuluje kolejnej dziewczynki na forum Czekamy na fotke. Ja jeszcze w PL za miesiac planuje pojsc na USG, zeby miec wieksza pewnosc

A za niedlugo jedziemy z TZ do Oxfordu do sieciowki Toys'r'us rozejrzec sie.. najlepsze, ze to TZ zaproponowal ten wypad. Mi tam pomysl sie podoba. Trzymajcie kciuki, zebym nie zaszalala )))
A wlasnie,ze zaszalej, trzeba wykorzystac dobry pomysl tz-ta
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hello
co do snów to mi się dziś śniło,że z jakąś dużą ekipą nieznanych mi do tej pory ludzi uciekliśmy nad morze,bo byliśmy zamieszani w jakieś zabójstwa i tam sie krylismy,jakies patrole robilismy,bo ktos nas kapowal ! I .. i do tego śnił mi się mój wykładowca ,że zaczełam z nim krecic ! a potem ,żę się całowałm z jedną z tych dziewczyn z tego zabójstwa. A wcześniej śniło mi się ,że TŻ mnie zdradzał
A jakie przystojniaki były w tym śnie
Słońce,co ty bierzesz na sen?
Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
a ja wam jeszcze zakomunikuję że zaczynam 16 tydzień

i idę gotować pierożki z mięskiem

buziaczki i miłego popołudnia bo później czeka mnie grill
gratulacje 16 tygodnia

i dla Agi gratulacje 20 tygodnia
jak ten czas szybciutko mija, brzuszki rosna, hmmm rozmarzyłam sie,ze juz dzidzie kolysze w fotelu bujanym przytulona do serduszka
Stary 2012-06-23, 14:00   #3467
landi0909
Zakorzenienie

ojj ja już też chciałabym moją dzidzię wziąć na ręce i mocno przytulić a tu jeszcze tyyyle czasu
Stary 2012-06-23, 14:01   #3468
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
o proszę zaczynają sie mamy marcowo- kwietniowe 2013 ; o
a mi się wydaje że to ja dopiero ca się o ciązy dowiedziałam
Jak ten czas leci

Cytat:
n
poszłam na kawę do taty, posiedziałam tam trochę, pośmiałam się, Kubuś słodko kopał przyszłam do domu i czar prysł mój pies zdarł mi tapety w przedpokoju. Dopiero co tapetowaliśmy - złote tapety i gdzieniegdzie biały pasek z beżowymi kwiatami - no i znowu musimy tapetować. Na szczęście mamy zapas tapet - ciemny róż i zamiast pasków z kwiatami tym razem fioletowe kwadraty właścicielka nie zgodziła się na gładzie, więc zostaje tapeta, którą nasz piesek tak namiętnie lubi zrywać.
Wygląda na to, że Twój pies nie przepada za tapetami i woli gładzie. Ja bym tam się nie doszukiwała złośliwości

Cytat:

Karolina ja z tż też nie możemy dojść do porozumienia z imieniem , on się uparł na Mikołaja... a mi się jakoś to imię nie podoba ; / ale sama nie wiem jakie bym chciała... chyba niedługo siądę z kalendarzem i będę szukać ; p
Najlepiej byłoby jakby główny zainteresowany opowiedział się za tym, które imię podoba mu się bardziej

Cytat:
Ja maluję paznkocie. Może nie codziennie, ale jak mam ochotę. Staram się nie wdychać tych oparów ze zmywacza, bo rzeczywiście niektóre śmierdzą. Jedynie pod koniec ciąży nie będę malować, na wszelki wypadek jakby miała być cesarka. Truskawki jem, bo są dobre w zapobieganiu anemii.
Zgadzam się z Twoim lekarzem. Kiedyś kobiety tak się nie przejmowały i dzieci były zdrowe, a może nawet zdrowsze niż teraz.

Miałam taką koleżankę, która nie malowała włosów, paznokci itp, ale namiętnie np. używała Domestosa - myślę, że jest on bardziej toksyczny niż lakier do paznokci. Nie powiem, bo sama go używam. Choć staram się to robić rzadziej, zakładam rękawice i szybko uciekam z pomieszczenia.

Cytat:
Kurcze ale to chyba my lepiej wiemy jak nasz maluch powienien miec na imie ..
Ja czuje jego obecnosc , jestem z nim 24/dobe .. i juz dobrze wiem jak ma na imie .. juz teraz to wiem ..
A moj TŻet niech sie ogarnie bo ma byc Adas i juz ..
Kiedyś słyszałam taką wersję, że najlepiej jak kobieta w ciąży decyduje, bo ma kontakt z dzieckiem. W sumie może coś w tym jest, bo najpierw podobało mi się imię Nikola, a potem nagle któregoś dnia zmieniło się na Karolinę.
Tak jakby samo zdecydowało

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-06-23 o 14:05
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:04   #3469
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
ojj mam nadzieję że nic poważnego się nie stało...
zabieram się za ten obiad bo zaraz tż wróci ; p

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

ja farbuję tylko szamponami włosy teraz....

a paznokcie maluję bo lubię, ale zawsze przy otwartym oknie : )

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-23, 14:05   #3470
landi0909
Zakorzenienie

no ja Domestosa lubię używać, bo na prawdę super czyści toaletę, a ja MUSZĘ mieć czysto, bo jak jeden dzień nie umyję to od razu mam infekcję. Ale od zawsze szybko lałam i uciekałam moja siostra też niby unikała wszystkiego co szkodliwe, a tych chemikaliów do toalety miała całą masę i codziennie lała tego ile wlezie, a drzwi do toalety zostawiała otwarte.

Mój lekarz ma 76 lat, więc ma sporą praktykę lekarską, i myślę że doskonale wie co kobiecie szkodzi, a co nie, dlatego mu zaufałam i nie przesadzam tak jak moja siostra z nie-farbowaniem włosów czy nie-malowaniem paznokci
Stary 2012-06-23, 14:06   #3471
peperonik
Zadomowienie

tez sie zbieram dziewczynki, moze uda mi sie zajrzec wieczorem,wiec nie piszcie jak szalone
ide zrobic sobie wyraz twarzy i gdzies ruszamy na zarełko
Juz za Wami tesknie
Stary 2012-06-23, 14:06   #3472
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Jest serduszko, wszystko ok, i dziewczynka tak strasznie sie ciesze ze wszystko w porzadku, TZ ma sliczny prezent na dzien taty, i chyba data porodu przesuwa sie na 27 listopada. Dziekuje za kciuki i za wasze wsparcie. Zdjecie wstawie w czwartek jak wroce do domu, przelaczyl na 4d, i tak fajnie byla odwrocona tylem mowil ze typowa dziewucha ze sie wstydzi,Buziaczki
super gratulacje
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:09   #3473
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Kiedyś słyszałam taką wersję, że najlepiej jak kobieta w ciąży decyduje, bo ma kontakt z dzieckiem. W sumie może coś w tym jest, bo najpierw podobało mi się imię Nikola, a potem nagle któregoś dnia zmieniło się na Karolinę.
Tak jakby samo zdecydowało
Bardzo ładne imie wybraliscie , bardzo ladne ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-23, 14:10   #3474
landi0909
Zakorzenienie

aaale mnie właśnie moje dziecko skopało
Stary 2012-06-23, 14:12   #3475
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz tak na imię Ale to dobrze wróży. Skoro wizażowe ciocie ( bo chyba kilka dziewczyn ma tak na imię) są takie sympatyczne to może moje też takie będzie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 14:15   #3476
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
aaale mnie właśnie moje dziecko skopało
Teraz to jeszcze fajnie jak kopie ale ciekawe jak bedzie potem .. jak kopniaki beda nam sprawiac bol ..

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ty masz tak na imię Ale to dobrze wróży. Skoro wizażowe ciocie ( bo chyba kilka dziewczyn ma tak na imię) są takie sympatyczne to może moje też takie będzie

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-23, 14:16   #3477
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym miała dziewuszkę to też była nasza opcja na imię

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-23, 14:17   #3478
landi0909
Zakorzenienie

ja dla dziewczynki chciałabym Aleksandra, bo kiedys mi sie snilo ze urodzilam corke Olę ale wyszlo że jak dziewuszka to Zuzia
Stary 2012-06-23, 14:21   #3479
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja dla dziewczynki chciałabym Aleksandra, bo kiedys mi sie snilo ze urodzilam corke Olę ale wyszlo że jak dziewuszka to Zuzia
Zuzia mi się kiedyś bardzo podobało, dopóty moja sąsiadka nie nazwała tak swojej córki, mała wygląda jak małe sumo, ledwo chodzi a ma niecałe 4 latka... tak ja spaśli, straszne, ale przez to teraz Zuzia kojarzy mi się z tą małą...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-06-23, 14:24   #3480
landi0909
Zakorzenienie

na mnie kiedyś sąsiad mówił Zuzia i jakoś tak do tej pory do mnie mówi. I dlatego w sumie podświadomie mi się spodobała Zuzia. M akurat też chciał Zuzię, więc nie było kłótni

A chłopak to Kubuś zdecydowanie. Ja się zastanawiałam nad innymi imionami, ale w sumie od początku związku mówilismy że zrobimy sobie Kubusia i tak zostało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości