|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
![]() Lepiej zrób test, będziesz spokojniejsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to mogła być ciąża?
Dodam od siebie, że zdarzało mi się rezygnować z przerwy w braniu tabletek (np kiedy okres wypadał podczas wyjazdu wakacyjnego) i łączyć opakowania. Zazwyczaj nie kończyło się to dobrze. Odczuwałam wszystkie objawy okresu i to aż do zakończenia opakowania. Ustępowały podczas przerwy gdy dostawałam okres.
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
uff.. straszne
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preejakulat, wkładanie palca
Błagam o Edukację seksualną w szkołach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
witajcie.
a więc dziewczyny, liczę na to, że mi coś podpowiecie ![]() no więc świadomie z Tż się nie zabezpieczamy, podkreślam - ŚWIADOMIE ![]() w tym cyklu - stosunek niezabezpieczony zaraz po okresie 8.06, kolejny 17.06, drugi cykl po odstawieniu tabletek. I od wczoraj dostałam krwawienie, w sumie nie wiem jak to określić, bo na miesiączkę za wcześnie, powinna być za jakieś dwa tygodnie, a i jest mniej obfita niż poprzednie(naturalne), żadnych objawów przedmiesiączkowych nie miałam, w szczególności - żadnego bólu! a ostatnio strasznie się męczyłam pierwszego dnia, ogólnie totalnie mnie zaskoczyła. Wczoraj wystarczały wkładki, dziś już się bardziej nasiliła, ale tak jak mówiłam, jest jej dużo mniej, ilość mogę porównać do ostatnich dni poprzednich miesiączek, kolor - ciemny. I tu pytanie - czy po prostu mogłam dostać wcześniej okres z różnych powodów (stres, zmiana pogody itd), czy jest to plamienie implantacyjne lub okołoowulacyjne? wydaje mi się, że te plamienia to jak nazwa wskazuje raczej bardzo małe ilości, w sensie pojedyncze plamki na bieliźnie, ale być może się mylę. Więc byłabym wdzięczna za uświadomienie mnie jak te plamienia wyglądają (nawet tak na przyszłość warto wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to nie zmienia faktu, że pewnie organizm wraca do normy ![]() dzięki za odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Przyczajenie
|
witam. mam pytanie dotyczące przerwy miedzy kolejnymi opakowaniami pigułek. byłam po raz pierwszy u gina właśnie po tabletki. po badaniach wypisał mi receptę na Microgynon 21. powiedzał, ze po zażyciu 21 tabletek mam zrobić przerwę na krwawienie, i w jego pierwszym dniu rozpocząć kolejne opakowanie. pytałam go o 7 dniową przerwę, ale jeszcze raz powtórzył, ze kolejne opakowanie zawsze w 1 dniu okresu. może któreś z was miała podobnie? pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmień lekarza, ponieważ jest on niekompetentny. Bierzesz opakowanie pigułek, robisz 7 dni przerwy, ósmego dnia rozpoczynasz kolejne opakowanie. Z resztą ULOTKA!
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: preejakulat, wkładanie palca
Czasami mam ochotę charytatywnie prowadzić w szkołach pogadanki o seksie jak czytam takie głupoty
![]()
![]() |
#733 |
Przyczajenie
|
Plamienie
Hej,
od pięciu dni mam plamienie nie wiem co to oznacza nigdy tego nie miałam ostatni okres miałam od 17.05.2012 do 20.o5. 2012. W maju byłam u ginekologa przepisała mi tabletki "CASTAGNUS" nie zażywam ich ponieważ nie powiedziałam mamie a ja jestem bezrobotna .... Obawiam się że to może być ciąża tym bardziej że nie biorę tabletek anty a współżyje bez zabespieczenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plamienie
Tak, możesz być w ciąży, a to plamienie być może jest typowym plamieniem implantacyjnym.
#735 |
Przyczajenie
|
Witam podczas ostatniej miesiaczki rozpoczelam przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych Cilest po ok dwoch tygodniach odstawilam i w dniu odstawienia oraz przez kolejne trzy dni mialam kilka stosunów z mezem bez zabezpieczenia później po okolo 2 dniach dostalam krwawienia które trwa juz drugi dzien czy jest mozliwosc ze moge byc w ciazy pomimo ze krwawie? dodam ze krwawienie jet bardzo skape raczej plamienie nie takie jak zazwyczaj
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Miałam zawroty głowy i nudności ale nie wymiotowałam ale to nie plamienie to chyba nie jest od razu powód do ciąży ?? Zaczynam już wariować nie mogę być teraz w ciąży !
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Może to plamienie to oznaka jakieś choroby ??:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
niewykluczone. Najlepiej jak zrobisz test, 14 dni od ostatniego stosunku, rano, z pierwszego moczu. Kup 2 różnych firm.
#738 |
Wtajemniczenie
|
Tak możesz być w ciąży.Współżyjesz bez zabezpieczenia.
Piszesz że nie możesz być ciąży to trzeba stosować antykoncepcje chociażby prezerwatywy. Zrób test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki jeżeli jej nie dostaniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
Zrobie to jak tylko plamienie się zakończy ... Oby to nie było to o czym myślę ;/ Dziękuję za rozmowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Petting i panika
Witam.
Jestem nowa i błagam o odpowiedź. Mam 15 lat.Z chłopakiem jesteśmy od marca i nasz związek kwitnie.doszło do tego że posunęliśmy się aby zabawić się w petting. Było to około 21 - 30 maj nie pamiętam dokładnie. Ja zaspakajałam go a on mnie. On nie dotykał wcześniej swojego penisa a potem mnie, był czysty. Natomiast ja po wszystkim nie umyłam rąk i zmieniłam tampona. Wytrysku nie było ale boje się że w jakis sposób moge być w ciąży. Taka myśl przyszła mi do głowy kiedy okres zaczął mi się dwa dni wcześniej(18 czerwca a nie 20) niz zawsze mam ( mam stały). Krew w pierwszy dzień i połowe drugiego była bardziej brązowa, potem w kolejnych dniach już normalna, ładna i czerwona.Może panikuję i to jakies schizy ale proszę o pomoc.Dlaczego krew była innego koloru i miesiączka zaczęła sie wcześniej? Czy to przez to że dorastam? Wcześniej zawsze miałam regularną.I czy moge być w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Rece opadają ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting i panika
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
zaznaczam że wytrysku nie było. okres mam normalnie, a jakby zaczał się spóźniać to raczej mogłoby byc większe ryzyko. błagam nie dobijajcie mnie
![]() Edit: prosze darujcie sobie komentarzy jak poprzedni, chce konkretnych odpowiedzi i bardziej ambitnych... Edytowane przez lejdi diana Czas edycji: 2012-06-23 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
Czasami mnie to aż poraża.
Jestem rok starsza i dla mnie niewyobrażalna jest tak mała wiedza na temat zabezpieczania się i seksu, jeśli się za to zabierasz. Dzieci robią dzieci, ot co.
#745 |
Przyczajenie
|
Niby... każdy ma problem tak ... a nie było bezpośredniego wytrysku do pochwy więc nie mogłabym zajść w ciążę ! Niech Ci te ręce nie opadają !
Nikt nie jest alfą ani omegą żeby wszystko wiedzieć Edytowane przez Korr123 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
prosiłam... doczekam się konkretnych, wartościowych odpowiedzi? jestem cała roztrzęsiona. czy jest jakaś szansa że jestem w ciąży? zaznaczam po raz 3 wytrysku nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Ogarnij się w końcu będziesz niedługo matką. Takie nerwy źle służą płodowi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
błagam o pomoc. ktoś inny może się wypowiedzieć???
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Ale ja piszę prawdę, co ci innego napiszą inne dziewczyny?
![]()
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
Spokojnie , nie jesteś w ciąży . Skoro nie było wytrysku nie masz się o co martwić.
Prawdopodobnie przez stres Ci się spóźnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.