|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() A my teraz mamy niezłą jazdę, ja już musiałam wyjść, bo mi nerwy puszczały. Tż chodzi i buja. Doprawdy nie wiem dlaczego ona tak płacze, 7 tydzień nam leci, a ja jeszcze nie wiem o co chodzi |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
może trzeba mi było jednak do lipcówek iść przynajmniej byłabym jedną z pierwszych (bo pierwszą nie już mnie jedna wyprzedziła - no chyba że znów ktoś sie rozpakował) ale jak to mówią "ostatni będą pierwszymi"
|
|
#2433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
![]() Właśnie miałam o to samo pytać, kiedy Wasze dzieciaczki dorwała kolka? W którym dniu, tygodniu życia? Ponieważ dzisiaj jest dzień ojca, to pojechaliśmy do Rodziców P. To nie była udana wizyta Teraz się z P nie odzywam A normalnie!!! Moja Córka, to nie zabawka!!! Nikt się mnie nie zapytał, czy może wziąć Ją na ręce. Zresztą, co to za noszenie dziecka. Nie zabraniam dotykać, przytulać się, patrzeć, ale chyba nie trzeba brać na ręce, żeby się nacieszyć Później jeszcze Tata P wypalił, że ją weźmie na ręce, ale na szczęście P coś tam odpowiedział i w końcu nikt na ręce Hani nie dostał Drażni mnie to wszystko przeogromnie. Jeszcze to ciągłe latanie Mamy P i chęć "pomocy" non stop. Teraz powiedzenie "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" nabrało dla mnie głębszego znaczenia ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ratujcie co na alergie podczas karmienia piersią można brać? ciągle kicham i mi z nosa leci ciurkiem.... pomocy!!!!!!!
|
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
uff, właśnie skończyłam robić tort dla teściów
Mają jutro 40 rocznicę ślubu, tort (zrobiłam sobie z resztek taką "kanapkę") najprawdopodobniej wyborny. Czekoladowy biszkopt, masa śmietanowa z mascarpone a do tego truskawki i jagody Poza tym zrobiłam małżowi na dzień taty breloczek do kluczy na szydełku Kurczę, wiecie co, to macierzyństwo mnie uskrzydla normalnie. Czuję się taka głęboko zakochana, unoszę się normalnie nad ziemią Ciągle nie mogę uwierzyć, że przydarzył nam się taki niesamowity CUD, zmaterializowała się nasza miłość, i zadziwia mnie że coś TAK NIESAMOWITEGO jak rodzicielstwo przydarza się większości ludzi na świecie Dla mnie największy dowód na istnienie Boga. Normalnie Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie, dziecko cudowne ze mnie... ![]() Przepraszam za egzaltację, ale musiałam się z kimś podzielić, a kto inny mnie zrozumie jak nie młode mamy
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
jak opanowalam kolki,to pojawil sie refluks,jak opanowalam refluks, powrocily kolki....je je je!!!!!
ja.pierdziele!!!!!:/ Kapukat wytrzymamy, musimy Powiem Ci.ze gorzej byloby mi wytrzymac z moimi rodzicami 2 tyg niz z moim przerazliwie placzacym dzieckiem (choc rodzicow bardzo kocham )Mario czul sie dzisiaj na prawde lepiej (kolke mial dopiero o 18) byl taki slodki i usmiechniety,jak nigdy.. pozniej juz tylko widzialam cierpienie na jego twarzy, obiecalam mu,ze wynagrodze mu wszystkie stracone usmiechy... zazdroszcze tym maluchom co nie musza tak cierpiec,tak mi szkoda mojego dziecka juz z bezradnosci zaczelam z nim plakacNie wiem co mnie jeszcze czeka,wiec dopiero za rok powiem Wam czy zdecyduje sie na drugie dziecko
|
|
|
|
#2437 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dupa już nigdy nie ujzy światła dziennego![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie dawno przyszliśmy,kapiel bobasów,ten mał już śpi,odleciał od razu po kąpieli ale w dzień gadzina nie śpi,drzemki po 10 min![]() Uwaga popijam piwo i kurna ledow co trochę wypiłam i mam szmergla Jak bym pisała głupoy wybaczcieEdytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-23 o 21:52 |
|||||
|
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rozumiem, ze Twoje dziecko nie ma kolek?
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
U nas dziś dzień super niestety po koszmarnej nocy. Jestem zaczytana w "języku niemowląt". Po prostu połykam tą książkę. Polecam. Teraz uciekam spać, nie wiadomo kiedy mój mleczny stwór się znowu obudzi. ![]() Cytat:
Podglądam sobie Twojego bloga. Jak zwykle super zdjęcia. Pozdrawiam wszystkie mamusie. Za nierozpakowane trzymam mocno kciuki.
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy mojej alergii nie jestem w stanie egzystować w lecie bez leków absolutnie nie będę dziecka szprycować ogólnodziałającymi antyhistaminami
|
|
#2441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyslalam ci pw. Cytat:
on tak popatrzył, popatrzył i mówi: eee nie... coś mi sie nie wydaje, nie wygląda pani na rodzącą ! przyjdę za 2 godziny. i faktycznie, w tym czasie zdazyly mi odejsc wody i zaczal sie wlasciwy poród (mialam podana oksytocyne bo mi sie akcja zatrzymala na 2 cm) i czulam juz skurcze z macicy. Przyszedl doktorek, ja juz łzy w oczach, bo akurat wszedł na skurczu, i tylko usłyszałam: "nooo.. teraz wygląda pani na rodzącą!!ciesze sie !" Cytat:
mnie wszystko bolało, a w szczególności biodra i miednica, czasem nawet psiocha I wiecie, bedac w ciazy na prawde zastanawialam sie jak laski moga mowic, ze to najwspanialszy okres w ich zyciu, gdzie ja musialam sie zmagac z podtrzymywaniem od samego poczatku, lezeniem, mdłościami, zgagą, wzdęciami, bólem kończyn, itd itd.. same wiecie ALE JUŻ ROZUMIEM DLACZEGO tak jest i powiem szczerze, ze mogłabym wrocic do tego stanu. W pierwszej ciazy jest sie raz w zyciu. Druga (i kolejne) juz nie będzie chyba taka hmm... piedestałowa Mogłam wszystko jeść, wszystko pić ( npo prawie wszystko), chodzić tam gdzie chciałam ( co prawda jak nie leżałam akurat plackiem ja dzisiaj karmiąc dzieciaka popatrzyłam na niego i stwierdziłam, ze chyba musze sie uszczypnąć, bo mialam wrazenie ze mi sie to sni, wciaz nie moge uwierzyć ze z mojego ciała wyszedl kolejny obywatel tego kraju mlekiem i miodem płynącego. |
|||
|
|
|
#2442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to moje piskle dzisiaj: 525865_10150964375587226_1025020059_n.jpg ja sie zastnawiam gdzie sie podziała Michalowa ?? ja czasem na prawde oram nosem po ziemi, ale jako ze jednoczesnie mam wrazenie ze wszyscy mnie opuscili albo nie potrafią zrozumieć to robie wszystko zeby chociaz raz dziennie zajrzec na forum, poczytać o podobnych problemach, wyzalić się, podzielić sie doswiadczeniem. Mysle ze byloby mi znacznie gorzej bez Was Cytat:
ale potem przypomnialam sobie jaką osoba jest moja tesciowa i zapomnialam o wyrzutach sumienia dobrze ze mieszka daleko, nie ma prawka i wie, ze nie moze wpadać kiedy chce tylko ma czekać na zaproszenie. ona mi sie kojarzy z taką nadgorliwą kwoką co gania za swoimi kurczakami i zbiera je pod skrzydła. tak wychowywała cale zycie mojego meza i jak zobaczylam jak traktuje mojego syna to sobie pomyslalam , ze nigdy w zyciu i niech lepiej zapomni, ze bedzie mogla biegac za Borysem i zaganiać pod skrzydełka. Szczerze to bardzo sie boje moich relacji z nia jesli chodzi o kwestię wnuczka. Ale nie wybiegajmy przed szereg, pozyjemy zobaczymy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() dzieci wychowują ![]() już niedługo też tak będziesz pisać Cytat:
Dzisiaj jak zauważyłaś przeglądałam pierwszą część i wiem co i jak. Mam nadzieję,że żadnych kwasów nie będzie![]() Cytat:
),bo zostaliśmy sami a Mały śpi popijam wino i też mam takie odczucia ![]() Zapaliłam papierosa I zapalę drugiego ![]() Dostałam,wysłałam
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy!
Próbuję coś doczytać, ale oczy mi się zamykają... Pozwoliłam sobie dziś na piwko i głowa mi dosłownie opada... Może jutro mi się uda... Dobrej nocki!
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dlaczego moje dziecko ostatnio tak mocno sie slini? To normalne? Puszcza normalnie banki z sliny
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wziela mala na rece chociaz na chwile? Jak do nas przychodzi moja mama i maly nie spij to pozwalamy jej wziasc malego na rece wkoncu ona tez sie chce nim nacieszyc. Co innego jak maly spij ale jak sobie lezy to czemu nie ?!
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Antoś się ślini jak jest spragniony albo głodny
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżuuu, też mi ze dwa dni temu przeszła taka myśl, ze bym sobie zapaliła ... ale potem w myślach się zbiczowałam tak strasznie bym chciała już nie wracać do tego paskudztwa, a jednocześnie tak mi żal haha co za paradox. co do piwa i innych alkoholi - zazdroszcze, ja za to poznaje coraz to nowe smaki Karmi. Wszyscy sie dziwia, ze moge to pić, a ja cały czas tłumacze, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- proszę sobie poogladać http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...armieniem.html |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko chyba się na mnie mści za to, że chciałam Go nauczyć spać samemu w łóżku
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
a co do karmi to ono jest zupełnie bezalkoholowe??
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Aga_bre mam nadzieje, że teraz wiadomośc doszła.
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
farbuje włosy właśnie.
jestem inteligentna jak nie wiem. farba (casting z loreala) składa się z koloru i utleniacza czy coś. i ja zamiast wymieszać to nałożyłam na włosy utleniacz. po odpowiednim czasie w łazience znalazłam tubkę z kolorem... i zaś czekam... jutro chrzciny
|
|
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My planujemy chrzciny na przełomie sierpnia/września.
|
||
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomocy!!! Mam zapalenie pecherza!!! Jak to teraz leczyc??? Mam lekarstwa, ale jak karmie to sa zabronione.
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Nie rozróżniam już dni i nocy., Są dni lepsze ale w większości to gorsze... Płacz, boli brzuszek, od 3 dni jedna kupka dziennie.. Padam z nóg. Na spacery nie ma szans a taka ładna pogoda. Są dni że nie mam kiedy zębów umyć. A w środę mąż znowu w delegacje... Podaję malej espumisan i Biogaye. Macierzyństwo to cud, ale to wszystko jest taaakie trudne... Cytat:
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się pochwalę Kornelią
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WCZOraj bylismy na dzialce, jak mocno przysnal wygladal jak wsciekle zwierze banki i piana mu szly ![]() ![]() anulka wyslalam swoje dane z fb na priva ![]() od 3 rano sie usypiamy z malym wrrr wczoraj sie wyspal dziaduch maly jeden, jeszcze z pol h i mysle ze mu dam rade :P kurde Wy juz chrzciny robicie, nasze planujemy doopiero na pazdziernik :P millena i justys dzieciaczki cudenka Byla ktoras z Was ostatnio w h&m ?? podobno sa przeceny na dzieciecym, moze ktoras widziala przecenione t-shirty Rollig stones ?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-24 o 05:41 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
A my sobie jemy pierwsze sniadanie. Sluchajcie chyba mam jakis wewnetrzny budzik juz bo obudzilam sie o 4:50 i zastanawiam sie czemu w lozeczku tak cicho. Nie minely 2 minuty jak maly zaczal kwekac. I niestety prezy mi sie przy cycu i ma problem z bakiem. Mam nadzieje ze jeszcze zasnie
|
#2458 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna Cytat:
No i nie dałam rady wypić całego piwa,wypiłam większe pół i obawiałam się że mogę nie wstać w nocy do Szymona Jeżu ale ja jestem teraz tania Nie ma co zaoszczędzę ręce opadają.Założe konto na FC jak będe miała czas i się zgłoszę do Andzyi-mogę przyjmiecie mnie,chyba zasłużyłam![]() Dzisiaj cały dzień spędzimy na dworzu,chyba pojedziemy nad morze połazić
|
|||||
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec wyciagam mu ta brodawę, wkładam mu palec do buzki, zeby mi nie ciagnał jej jak ja wyciagam, ale i tak troche przyciągnie i to powoduje, ze boli mnie jeszcze bardziej.. i tak w kolko, on sie denerwuje, ja sie denerwuje... mówili ze to wszystko bedzie ciezkie.. ale szczerze, to nie przypuszczałam, ze az tak. mam pytanie do mamusiek, ktore byly szyte TAM (a w zasadzie mamy, ktore zostały nacięte). Czy ta blizna to zostaje już na zawsze taka wypukła??? jestem 3 tygodnie po porodzie i powiem szczerze, ze jeszcze nie zajrzalam w majtkowe czeluścia , w sensie, nie oglądałam wizualnie, no ale podczas higieny przecież czuje co tam jest. Jesli mi to sie jakos nie zrówna z resztą to chyba bede sie wstydziła pokazać psiochę męzowi.... mam nadzieje, ze tam wszystko zostało dobrze zrobione (bo skad mam wiedziec, nie znam sie) i ze nie trzeba bedzie robić zadnej kosmetyki..... troche jestem przerażona.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- jeszcze co do Karmi, napisane jest na etykiecie , ze zawartośc alk do 0,5%obj. , ale wszędzie polecane jest na laktacje, wiec ja popijam czasami. |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
millena blizne troche czuc, ja ejstem 7tyg po porodzie, ale nie ejst wypukla. Za to zrobili mi jakas plastyke mojej malej, nie bede sie wglebiala w temat ale wyglada inaczej :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Teraz się z P nie odzywam
Później jeszcze Tata P wypalił, że ją weźmie na ręce, ale na szczęście P coś tam odpowiedział i w końcu nikt na ręce Hani nie dostał 

moja dupa już nigdy nie ujzy światła dziennego
nie dawno przyszliśmy,kapiel bobasów,ten mał już śpi,odleciał od razu po kąpieli ale w dzień gadzina nie śpi,drzemki po 10 min

My planujemy chrzciny na przełomie sierpnia/września.

ręce opadają.