Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 20:14   #64831
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez lusianna Pokaż wiadomość
amen włosy 2c mniej więcej, nie farbowane, długość do ponad połowy pleców równo z talią
Pokaż włosy
Co do kołtunów...może mniej się przykładasz do pielęgnacji w tamtym miejscu? czasem tak bywa, że przypadkiem omijamy część włosów i potem one inaczej się zachowują. Nie zaszkodzi sprawdzenie tego

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Pokażę Wam zatem, co się porobiło...
Zdjęcia:
Kochana, a te jaśniejsze pasemka to nie od słońca? Może ostatnio jakoś więcej przebywałaś na zewnątrz i trochę przesuszyło? Stąd gorsza kondycja? Tak strzelam oczywiście...i tak są piękne i mi się podobają bardzo

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
właśnie użyłam rzeczywiście na mokre po mrożącym joanny tego kremu z biedronki i końce przestały być suche . Byłam też w 'moim' Tesco Extra i spotkałam Bingacze po 7,50zł (taniej niż na bingo.pl, kupiłam tą z shea i drugą z glinką, ale się cieszę :P , w poniedziałek próba.
Gdzie mieszkasz?

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze ja dam 48 zł za te trzy maski i przesyłkę ;( a jak bym miała takie idealne tesco w którym te maski by były za 7,50 to bym zapłaciła 22,50 czujecie tą różnicę, bo ja bardzo.
Jest różnica spora :/

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-06-23 o 20:13
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 20:59   #64832
daria_z
Raczkowanie

A ja muszę w końcu zobaczyć za Bingo u mnie w Tesco... Widziałam je już w mydlarni w mieście po 12-15 zł.
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:11   #64833
nez123
Rozeznanie

Cytat:
drugie pytanie co robić jeśli włosy od spodu tragicznie się plączą... tu z góry łądnie wszystko a od spodu kołtuny i tragednia ogólna nawet rano po umyciu wieczorkiem..
Ja mam tak samo. Od spodu okropne kołtuny, musiałabym chyba myć codziennie włosy , żeby tego uniknąć. Ja mam ze spodu naprawdę mocny skręt i rozczesywanie tych kołtunów to tragedia, czasem po 20min i potem łzy w oczach i czerwony skalp. Na razie u mnie sprawdza się umycie, osuszenie ręcznikiem i rozczesanie kołtuna za pomocą szczotki, potem odżywkowanie. Zajmuje mi to wtedy kilkanaście sekund i wbrew pozorom łamią się o wiele mniej niż za pomocą grzebienia na mokrych z nałożoną odżywką.
Stary 2012-06-23, 21:14   #64834
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
tak na marginesie, ja a6w robiłam 25 dni, mam nawet gdzieś zdjęcia z początku i efektów kolejno po tygodniu i efektów żadnych! Abs jakiś polecasz? poczytam coś o tym.. może warto zacząć.. chociaż w sumie już lato praktycznie, ale następne już za rok..
Czuję się trochę zniechęcona do ćwiczeń teraz.. Nie no muszę dać radę! - przynajmniej tak sobie wmawiam, bo w życiu nie wytrwam do końca (ze wszystkim tak mam - z drożdzami, pokrzywą, codzienną nauką.. )

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ja też robiłam a6w.były dwa podejścia zrobiłam do połowy i się poddałam ale mięśnie brzucha były już trochę widoczne w sumie nadal są teraz mam zamiar zrobić kolejne trzecie podejście i wytrwać mam nadzieję,że się uda do trzech razy sztuka
Marzą mi się takie delikatnie widoczne mięśnie..

Cytat:
Uff dawno mnie tu nie było... już minęło tak chyba pół roku czy ponad, jadę ciągle na tych samych odżywkach- isana oil z bombasu i garnier volume restucture ( przepraszam za literówki ) ale neistety mam problem z doborem odpowiedniego szamponu...

włosy 2c mniej więcej, nie farbowane, długość do ponad połowy pleców równo z talią
Facelle Sensitive z Rossmana - teraz będę cały czas polecać . Wiadomo, nie każdemu pasi, ale myślę, że warto spróbować.

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić (dawno tu nie zaglądałam, ale wytrwale stosuję CG). Ostatnio pocieniowałam włosy, dziś zastosowałam plopping i proszę
Tylko chyba potrzebuję czegoś, żeby się nie puszyły

Nie wiem jak mogłam kiedykolwiek myśleć, że mam proste włosy
Puszą to się teraz prawie wszystkim, łaaaadnie jest .

Cytat:
Wszystkie mi się podobają, ale te grudniowe podbiły me serce . Może pielęgnacja nie do tej pogody? hm..

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy odżywką. Zobaczymy jak będą wyglądać jak wyschną
I jak, i jak?

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Co do kołtunów...może mniej się przykładasz do pielęgnacji w tamtym miejscu? czasem tak bywa, że przypadkiem omijamy część włosów i potem one inaczej się zachowują. Nie zaszkodzi sprawdzenie tego
Ja tak miałam. Noszę przedziałek po lewej, a jakiś czas temu próbowałam (bezskutecznie, źle się tak czuję) przerzucić go na prawą. Paczę, a tu spodnia warstwa pod prawą partią włosów w o wiele gorszej kondycji niż wierzch.

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-06-23 o 21:15
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:19   #64835
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
C
Puszą to się teraz prawie wszystkim, łaaaadnie jest .
Tylko moje się puszą o każdej porze dnia, nocy, miesiąca, roku hihi
Napaliłam się jak szczerbata na suchary na balsam Nivea Flexible Curls z tego powodu

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:36   #64836
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

I jak, i jak?
Już wyschły. Dobrze się wszystko zmyło, nie są tłuste. Są bardzo miękkie i gładkie.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 21:57   #64837
Martek_
Zadomowienie

Wrzuciłam się do codziennika, wreszcie
Stary 2012-06-23, 22:03   #64838
Nekotka_
Raczkowanie

Miałam wstawić zdjęcia z widocznym cięciem... i niechący wywaliłam je z aparatu Jutro zrobię nowe, ale krótko opiszę, że mam na włosach dwie warstwy. Górna sięga już za kark, a dolna za zapięcie od stanika, chociaż dolna jest bardziej pocieniowana i na środku mam jedno dłuższe pasmo .
Z górą koniecznie muszę coś zrobić, bo jest:
1) za ciężka
2) zbyt prosto obcięta.
Ostatnio włosy podcinałam, gdy miałam pogląd na sprawę "tnij pani tak, żeby jak najmniej się kręciły" Tak więc teraz przyklap i skręt bardzo taki sobie na tej górnej warstwie, a z drugiej strony boję się znikomej objętości. Kiedy mam rozprostowane włosy wygląda jakby była ich istna grzywa, a przy kręconych zastanawiam się, czy one mi się aż tak przerzedziły?
Z dolnej chyba 2cm musiały by pójść precz, bo suchelce straszne, ale tu z kolei mam obawy, że jak obetnę to nigdy nie zapuszczę, a na tej długości będą się ciągle niszczyły :<
Pamiętam czasy, kiedy wszyscy fryzjerzy (autentycznie!), do których poszłam, chcieli wydobywać mi skręt, a ja uparta, że nie, chcę na "jak najprościej". A teraz fryzjerki, która mi dobrze loki obetnie, pewnie jak na złość nie znajdę
Jak wy obcinacie włosy? Cieniowanie? Pazurkowanie? Tylko przy końcówkach, ile warstw? Boję się, że skończę z czymś włosopodobnym na głowie
Nawet kręconego zdjęcia nie wstawię, bo wizaż protestuje
Chętnie przyjmę każdą radę a fotki dorzucę jutro
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:12   #64839
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Ag Rafka - lepsze są coraz zdrowsze.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:20   #64840
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Czuję się trochę zniechęcona do ćwiczeń teraz.. Nie no muszę dać radę! - przynajmniej tak sobie wmawiam, bo w życiu nie wytrwam do końca (ze wszystkim tak mam - z drożdzami, pokrzywą, codzienną nauką.. )
ja daję radę jak mało osób albo nikt o tym nie wie ) bo jak się za bardzo chwalę to szybko wymiękam.. ;P dlatego komu ani słowa będę ćwiczyć czy nie !!

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Pokaż włosy

Gdzie mieszkasz?
.
.
.
Jest różnica spora :/
jak kupowała w Rzeszowie to umrę...

no i więc dziś farbowane i mi się podoba.. za żadne skarby nie udaje mi się tego przełożyć na zdjęcia.. starałam się jak mogłam.. i już mniejsza z kolorem, podoba mi się skręt, który uzyskałam
uwierzcie, że jest 1o razy lepiej niż na zdjęciach

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-06-23 o 22:18
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:29   #64841
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

zdj. 1 wzięłam mały pukiel, bo lepiej oddaje skręt
[jak zaczęłyście pisać o gęstości włosów to się trochę miło zaskoczyłam. jeszcze z dwa tygodnie temu kupiłam balsam i spray na wypadanie włosów, bo sądziłam, że mam mało. a jak zmierzyłam obwód kucyka to wyszło 11 cm więc chyba jednak nie mam tak mało włosów jak sobie wmawiałam - dlatego obstawiam, że moje zdjęcia nie pokazują skrętu, bo się za bardzo na siebie nakładają] ale się opisałam, przepraszam za taką lekturę o ile ktoś doszedł do tego momentu
zdj. 2 pukielek
zdj. 3 kolor - o ile ktoś coś tu może dojrzeć

morał: może jeszcze będą z nich 'ludzie'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120623916.jpg (87,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120623915.jpg (46,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120623908.jpg (44,3 KB, 48 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-23, 22:51   #64842
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wiekszosć pewnei mnie nie kojarzy, bo widzę mnóstwo nowych włosków. Teraz będzie więcej czasu, więc jest nadzieja, że się trochę poudzielam. Chociaż nie na wiele się tu przydam, bo jak mówiłam od początku wiosny mam permanentny kryzys włosowy, więc jak tu służyć radą, skoro sama swoich ogarnać nie mogę.
Wciaż susza i wyprost. Trochę zaniedbałam maski domowe (które zawwsenajlepiej mi służyły) z braku czasu i siły na krecenie, może to efekt...
Ostatnio sporo osób narzeka na stan włosów... Taka pogoda. Sama widzę po swoich włosach, że niemalże nic im nie pasuje

Cytat:
Chciałam się pochwalić (dawno tu nie zaglądałam, ale wytrwale stosuję CG). Ostatnio pocieniowałam włosy, dziś zastosowałam plopping i proszę
Tylko chyba potrzebuję czegoś, żeby się nie puszyły

Widać efekty

Cytat:
Zdjęcia:
1. sierpień 2011 tydzień CG
2. wrzesień-miesiac CG
3. grudzień-wtedy nie było bad hair days
4. kwiecień 2012-zaczęły się schody
5. dziś(drugi dzień, mycie w czwartek wieczorem)-trochę podreperowane po masce nawilżającej wg Ajrisz nieco delikatnie zmodyfikowanej z powodu braku niektórych składników (Ajrisz, dzieki ) Skręt jakby wrócił, ale puch nadal. Wczoraj, czyli 1 dzień po myciu była mniejsza susza,a le zdjęcia mam tylko z lampą, więc przekłamane.
Marudzisz, marudzisz, a włosy ładne masz
Stary 2012-06-23, 23:42   #64843
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
zdj. 1 wzięłam mały pukiel, bo lepiej oddaje skręt
[jak zaczęłyście pisać o gęstości włosów to się trochę miło zaskoczyłam. jeszcze z dwa tygodnie temu kupiłam balsam i spray na wypadanie włosów, bo sądziłam, że mam mało. a jak zmierzyłam obwód kucyka to wyszło 11 cm więc chyba jednak nie mam tak mało włosów jak sobie wmawiałam - dlatego obstawiam, że moje zdjęcia nie pokazują skrętu, bo się za bardzo na siebie nakładają] ale się opisałam, przepraszam za taką lekturę o ile ktoś doszedł do tego momentu
zdj. 2 pukielek

ale Ci się zawijają
Stary 2012-06-23, 23:51   #64844
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
ale Ci się zawijają
no tak dość śmiesznie, ale jeszcze się wyrobią - mam nadzieję

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-24, 00:16   #64845
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Będzie pięknie
Stary 2012-06-24, 00:23   #64846
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno się wyrobią
mi też się czasem śmiesznie układały
Stary 2012-06-24, 03:12   #64847
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Szsz, fajnie, ze osiagnelas wlosowa harmonie I znalazlas taki szampon.
Jaka tam harmonia, raczej miotanie się, typowe dla wag jak włosy są nawilżone - to uważam, że za bardzo i psikam Radicalem z denatem, wtedy się przesuszają i je wówczas nawilżam na potęgę - nie mają ze mną łatwo
(no, trochę koloryzuję, i tak mi się podobają )

Z tym szamponem to nie potrafię pojąć zjawiska: byłam przekonana, że to właśnie m.in. od SLS mi wypadają, ale może jednak nie? (ten szampon brzozowy z Simply ma SLS, podawałam skład w jakimś poście - skład jest krótki, może coś we wszystkim innym mnie uczulało? nie mam pojęcia).
Zastanawiające jest dla mnie to, że Ajrisz, super-uczuleniowiec, może dodawać do henny i podobnych różne dodatki (cytryna!), a mnie jakikolwiek dodatek podrażnia, hm. Więc może to moje wypadanie to jakaś alergia na coś tajemniczego?

Cytat:
Co do zelu, to moze czasami bardziej sie wiercisz w nocy, a czasami mniej?
Nie nie, to nie to: czasami po mrożącym się zbijają w takie jakby gumowe strączki, nie da się tego odgnieść w żaden sposób, to nie wysycha wcale - albo, druga opcja - wysycha, a jak nie odgniotę w porę, to właśnie z powrotem staje się gumowym strączkiem (przez to boję się spać ze sucharkami, bo nigdy nie wiadomo, z czym sie obudzę, i czy nie będzie trzeba rano tego zmyć )
Dziwne, że nikt tu nie skarżył się na nic podobnego, więc albo to moja indywidualna przypadłość, albo coś robię nie tak.
(ale ostatnio się raczej odgniata niż nie odgniata, więc trwam w coraz większym zdziwieniu)

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość

No i zdjęcia, ale mówię od razu, że na wszystkich włosy wyszły jakoś tak płasko - w każdym bądź razie inaczej (żywiej?) wyglądają w lustrze.
1, 2 - bez żelu, tylko odżywka b/s
3, 4, 5 - wczorajsze
Świetne

Cytat:

Kochana, moje to one dawno przeskoczyły. U mnie ostatnio jakby cofnęły się w rozwoju... wydaje mi się, że przed CG wygladały lepiej. Najlepszy stan prezentowały po miesiącu CG i potem przez ok. 5 miechów. W sierpniu strzeli rok z CG, a one zwariowały.

Wiekszosć pewnei mnie nie kojarzy, bo widzę mnóstwo nowych włosków. Teraz będzie więcej czasu, więc jest nadzieja, że się trochę poudzielam. Chociaż nie na wiele się tu przydam, bo jak mówiłam od początku wiosny mam permanentny kryzys włosowy, więc jak tu służyć radą, skoro sama swoich ogarnać nie mogę.
Wciaż susza i wyprost. Trochę zaniedbałam maski domowe (które zawwsenajlepiej mi służyły) z braku czasu i siły na krecenie, może to efekt...
Jak się cieszę, że jesteś Niedawno przeglądałam bloga Ajrisz (kopalnia informacji )i natknęłam się na uwagę, że fale mają to do siebie, że nie są idealne - od razu pomysłałam: jak to, a włosy Agrafki? Dla mnie Twoje są idealne, jetem pewna, że przesadzasz z tą samokrytyką

Cytat:
Bardzo łądne
Witaj w klubie nawróconych prostowałosych
(ja się ciągle łapię na mysli: jak to, to moje włosy? ostatecznie przekonało mnie to, że każda próba rozczesania na sucho kończy sie totalną porażką)

Cytat:

AAAAAAAAAAAAAAAA, ile włosów! Świetne

Cytat:
Zdjęcia:
2. wrzesień-miesiac CG
5. dziś(drugi dzień, mycie w czwartek wieczorem)-trochę podreperowane po masce nawilżającej wg Ajrisz nieco delikatnie zmodyfikowanej z powodu braku niektórych składników (Ajrisz, dzieki ) Skręt jakby wrócił, ale puch nadal. Wczoraj, czyli 1 dzień po myciu była mniejsza susza,a le zdjęcia mam tylko z lampą, więc przekłamane.
A nie mówiłam? One są piekne, zawsze Raz są bardziej pokręcone, raz bardziej proste, ale co z tego?
Na tym 4 zdjęciu to masz na mysli, że takie suche? Jeżeli tak, to b dziwne, bo moje się podobnie układają, jak sa przenawilżone, dziwne
(ale już dziewczyny pisały, że jednym się bardziej kręcą, jak są ,,zdrowsze", a innym bardziej, jak sa ,,niedodbane", więc faktycznie może tak być?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No nie? To są fale, trzeba zaakaceptować, że nie będą zawsze takie, jak sobie życzymy, ale i tak będa zawsze łądne

Chatul, a Ty jaka masz porowatość? Pytam w związku z mrożącym - bo Ci bardzo pasuje, może to ma jakiś zwiazek z porowatością? Ciekawe.

Alunia, bardzo łądnie w Codzienniku, bardzo
(ten post mam na myśli https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1370)

(jakbym teraz miała wybierać kierunek studiów, to poszłabym na biolOgię albo coś podobnego, zeby odkryć, jak włosy właściwie DZIAŁAJĄ )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:19   #64848
kretoszczurek
Raczkowanie

Witma
Postanowiłamże i ja się ujawnię.Kiedyś dawno temu tu zaglądałam a teraz na powrót mnie wzięlo.
Włoski włg mnie takie 2b/2c ale wrzucę fotke to same ocenicie. gdzie niegdzie fale duże pukle lokasów lub spręzynki taki misz masz.Jako dziecko zdecydowanie lokasowa byłam

Z kosmetyków do mycia testowałam glorię i jest ok ale szybko schodzi, niestety innych dostać nie mogę prócz isany aleją kiedyś miałam i bez rewelacji. Pottersów nie wiem gdzie dostać jakaś bide może Kaufland?\
Maseczki bigo w tesco nie ma buu Wszystko się pokończyło oj nie ładnie.

Wzięłam się na powrót za olejowanie i zdecydowanie olej lniany jest lepszy niż kokosowy, nie wiem czemu może mi się zdaje.

Co ja miałam jeszcze aaaa pytanie czy pleciecie warkocze ?czy to zakazane u mnie po 2-3 dniach nie da się reanimować a nie zawsze chce mi się myć,zaplatam wtedy dobierańca bez czesania ofkors

Mam nadzieję że cG zrobi coś z tych moich paskudnych włosów

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość

(jakbym teraz miała wybierać kierunek studiów, to poszłabym na biolOgię albo coś podobnego, zeby odkryć, jak włosy właściwie DZIAŁAJĄ )

Ja mam mgr z biologii i tego nie wiem za to narysuje przekrój poprzeczny przez cucurbita pepo (kokornak zwycz) a i wiedza przydaje się przy rozwiązywaniu krzyżówek
Stary 2012-06-24, 10:51   #64849
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
Witma
Postanowiłamże i ja się ujawnię.Kiedyś dawno temu tu zaglądałam a teraz na powrót mnie wzięlo.
Witaj

Cytat:
Włoski włg mnie takie 2b/2c ale wrzucę fotke to same ocenicie. gdzie niegdzie fale duże pukle lokasów lub spręzynki taki misz masz.Jako dziecko zdecydowanie lokasowa byłam
Czekamy na fotki

Cytat:
Z kosmetyków do mycia testowałam glorię i jest ok ale szybko schodzi, niestety innych dostać nie mogę prócz isany aleją kiedyś miałam i bez rewelacji. Pottersów nie wiem gdzie dostać jakaś bide może Kaufland?
Maseczki bigo w tesco nie ma buu Wszystko się pokończyło oj nie ładnie.
Potters jest w kauflandzie
U mnie też nie ma masek bingo ale możesz spróbować czegoś co njest powszechniejsze, np: alterry z granatem czy drugiej z morelą. Do kupienia w Rossmannie i bardzo lubiane przez zakręcone. To samo garnier z avokado i masłem karite. Również świetna odzywka do spłukiwania.

Stosujesz odżywkę bez spłukiwania?

Cytat:
Wzięłam się na powrót za olejowanie i zdecydowanie olej lniany jest lepszy niż kokosowy, nie wiem czemu może mi się zdaje.
Moje też wolą lniany niż kokosowy

Cytat:
Co ja miałam jeszcze aaaa pytanie czy pleciecie warkocze ?czy to zakazane u mnie po 2-3 dniach nie da się reanimować a nie zawsze chce mi się myć,zaplatam wtedy dobierańca bez czesania ofkors
Warkocze nie są zabronione Jeśli warkocz Ci pasuje to nie widzę powodu aby z niego rezygnować

Cytat:
Mam nadzieję że cG zrobi coś z tych moich paskudnych włosów
Na bank się da

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-06-24 o 10:53
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:57   #64850
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, a Ty jaka masz porowatość? Pytam w związku z mrożącym - bo Ci bardzo pasuje, może to ma jakiś zwiazek z porowatością? Ciekawe.
Naturalnie mam bardzo niską porowatość, mam gładziutkie włosy. A te włosy, które przeżyły rozjaśniacz mają pewnie trochę wyższą porowatość, ale też nie jakoś dużo wyższą. Pasuje im to samo, co tym, które nie zaznały rozjaśniacza. Tylko częściej chcą pić Olej kokosowy dobrze na nie działa
Stary 2012-06-24, 11:16   #64851
kretoszczurek
Raczkowanie

pati b/s u mnie joaśka żółta,od dawna ( dobrze że do tesco powróciła bo u mnie wszystkie małe kosmetyczne sklepy pomału sie zamykają)

alterę lubię używam szmponu np. Granata wykańczam włąśnie.
Chyba do kauflandu skoczę po potersa i od razu do rossmana po coś

Wracając do moich włosów to czy karmienie piersią ma wpływ jakiś na kręcenie? Bo mój synul ma 1 rok i dalej wisi ani mu się śni rezygnować

jeszcze pytanko do farbujących. Mam ochotę na rudość pierwsze farbowanko musi być u fryca a potem chciałabym hennować jak to jest z tą henną
Stary 2012-06-24, 12:15   #64852
aleksandra987x
Rozeznanie

Melduję, że wczoraj wróciłam

Moje włoski lubią keratynę, zarówno w Artiste jak i taką dokopaną do odżywki. Zgrzeszyłam i wyprostowałam je na wycieczce, ale wystarczyło trochę wilgoci i miałam faloszopę poza tym koleżanka wprawną, amatorską ręką ścięła mi grzywkę. Następnym razem ciąć idę do niej

Włoski myłam szamponem dla dzieci, trochę b/s i to im wystarczyło. loków nie było, tylko lekkie fale, ale i tak nie było źle

Powiedzcie mi, czy możliwe jest, że po suszeniu suszarką kilka razy pod rząd letnim nawiewem mam włosy w gorszej kondycji niż przy używaniu lokówki do mojego nieszczęsnego wierzchu? Nawet po prostowaniu nie mam takiej tragedii jak po suszeniu...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:28   #64853
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcia:
2. wrzesień-miesiac CG
myślę,że to przejściowe twoje włosy zawsze wyglądają cudownie bez względu na to czy są bardzo pokręcone czy troszkę mniej
ja mialam cały luty 2012 wlosy prawie proste nie mogłam z nimi do ładu dojść (moje włosy nie lubią zimy)ale mój skręt w marcu wrócił do normy i już więcej się to nie powtorzyło.
głowa do góry

Cytat:
Marzą mi się takie delikatnie widoczne mięśnie..
to dawaj zrób a6w do polowy

Cytat:
(ale już dziewczyny pisały, że jednym się bardziej kręcą, jak są ,,zdrowsze", a innym bardziej, jak sa ,,niedodbane", więc faktycznie może tak być?
dokładnie tak jest u mnie

62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 12:42   #64854
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
ale Ci dobrze ja dam 48 zł za te trzy maski i przesyłkę ;( a jak bym miała takie idealne tesco w którym te maski by były za 7,50 to bym zapłaciła 22,50 czujecie tą różnicę, bo ja bardzo.
czemu nie poprosiłaś którejs z wizażanek żeby Ci kupiła i wysłała? u mnie też są po 7,5 i polecam się na przyszłośc

Cytat:
Facelle Sensitive z Rossmana - teraz będę cały czas polecać . Wiadomo, nie każdemu pasi, ale myślę, że warto spróbować.
Ja dziś pierwszy raz użyłam facelle i jak narazie średnio mi przypasował, ale nie zmywałam dziś nim oleju więc nie mogę sie do konca wypowiedzień.
Jedno jest pewne włosy zaraz po umyciu są bardziej tępe niż po Isanie z bobasem

w ogole coś Cie nie widze na walecznym wątku

dziś też pierwszy raz uzyłam pianki do włosów z Isany ale dopiero schnę więc jeszcze się okaże co i jak

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:21   #64855
les_nuages
Przyczajenie

Czy mogę Was prosić o jakąś łopatologiczną instrukcję odnośnie używania żelu lnianego? Jestem załamana, codziennie muszę związywać włosy, bo wyglądają na tłuste .. Posklejane, prawie żadnego skrętu, tylko odciśnięta gumka do włosów.

Jak go używam - nakładam od ucha w dół, nie odciskam, włosy schną sobie same. Rano smętne strąki. Help?
les_nuages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:24   #64856
natalcia250
sentimental animal

Cytat:

Nie nie, to nie to: czasami po mrożącym się zbijają w takie jakby gumowe strączki, nie da się tego odgnieść w żaden sposób, to nie wysycha wcale - albo, druga opcja - wysycha, a jak nie odgniotę w porę, to właśnie z powrotem staje się gumowym strączkiem (przez to boję się spać ze sucharkami, bo nigdy nie wiadomo, z czym sie obudzę, i czy nie będzie trzeba rano tego zmyć )
Dziwne, że nikt tu nie skarżył się na nic podobnego, więc albo to moja indywidualna przypadłość, albo coś robię nie tak.
(ale ostatnio się raczej odgniata niż nie odgniata, więc trwam w coraz większym zdziwieniu)
ja jak idę spać z sucharkami to też mam rano masakrę na głowie

włosy rano bez puchu :O ale i bez objętości, skręt taki-se...
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:27   #64857
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez les_nuages Pokaż wiadomość
Czy mogę Was prosić o jakąś łopatologiczną instrukcję odnośnie używania żelu lnianego? Jestem załamana, codziennie muszę związywać włosy, bo wyglądają na tłuste .. Posklejane, prawie żadnego skrętu, tylko odciśnięta gumka do włosów.

Jak go używam - nakładam od ucha w dół, nie odciskam, włosy schną sobie same. Rano smętne strąki. Help?
A rano ich nie odgniatasz?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:28   #64858
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez les_nuages Pokaż wiadomość

Jest dużo opcji..
- na ociekające wodą po myciu, wgnieść razem z odżywką b/s - mnie się wtedy nawet sucharki nie robią.
- jako płukanka (lniany plus woda) do ostatniego płukania po myciu - wtedy też osobiście nie mam sucharków
- wgnieść w dosychające sporą ilość, zostawić do wyschnięcia. zrobią się takie twarde sucharki. po całkowitym wyschnięciu włosów pougniatać je i wszystko ładnie puści.
- można też próbować na suche, każdemu co innego pasi

Ja najczęściej myję włoski wieczorkiem, plunking, spinam u góry w "ananasa", a rano wgniatam lniany, dosycham, odgniatam i jest okej .
Stary 2012-06-24, 15:12   #64859
TwojaKokaina
Zakorzenienie

ostatnio zmieniłam trochę moją pielęgnację a właściwie zwyczaj olejowania
dotychczas nakładałam olej na suche włosy 2 razy w tygodniu na noc. teraz stosuję olejowanie na odżywkę od jakiegoś czasu. najpierw zmoczę włosy, potem odżywka+olej i tak zostawiam na 3-4 h, aż wyschną. niby krótko trzymam, ale nadal są miękkie, błyszczące i mam wrażenie, ze taka pielęgnacja im lepiej służy. ale oczywiście mam jakieś swoje schizy, że źle robię ale jak trzymałam na całą noc to rano te włosy były takie suche juz
Stary 2012-06-24, 15:39   #64860
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Wszystkie mi się podobają, ale te grudniowe podbiły me serce . Może pielęgnacja nie do tej pogody? hm..
Dziękuje, przez zimę byłam z nich naprawdę zadowolona.
Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Ag Rafka - lepsze są coraz zdrowsze.
Fakt,że są zdrowsze, nie znalazłam ani jednej rozdwojonej końcówki, podcięłam tylko dlatego,ze myśłałąm,że przestały się kręcić ze względu na długosć.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ostatnio sporo osób narzeka na stan włosów... Taka pogoda. Sama widzę po swoich włosach, że niemalże nic im nie pasuje

Teraz po masce nawilżajacej są w miarę. Tych najgorszych włosów zdjęć nie mam, nawet nie chciało mi się ich fotografować.
Cytat:
Jak się cieszę, że jesteś Niedawno przeglądałam bloga Ajrisz (kopalnia informacji )i natknęłam się na uwagę, że fale mają to do siebie, że nie są idealne - od razu pomysłałam: jak to, a włosy Agrafki? Dla mnie Twoje są idealne, jetem pewna, że przesadzasz z tą samokrytyką

A nie mówiłam? One są piekne, zawsze Raz są bardziej pokręcone, raz bardziej proste, ale co z tego?
Na tym 4 zdjęciu to masz na mysli, że takie suche? Jeżeli tak, to b dziwne, bo moje się podobnie układają, jak sa przenawilżone, dziwne
Właśnie o suszę mi chodzi (prócz tego, że suche wygladają jak miotła, to jeszcze się nei kręcą)jakoś nei mogę ich "dowilżyc". Fakt, że ostatnio (z braku czasu i lenistwa) zastąpiłam maski przed myciem jedynie olejowaniem, wiedząc, ze olej u mnie od początku nie dawał takich rezultatów jak maski. Stwierdziłam chyba, że sa na tyle zdrowe, iż mogę z masek na jakiś czas zrezygnować (skoro nie mam produktów, czasu ni chęci na kręcenie). No i jak widać -nie mogę. Włączam maski , jak dawniej.

Demciu, masz pewnie rację, że to moze byc od słońca. Wiosenne bywa bardzo zdradliwe-niby nic, a jednak grzeje. Podejrzewam, że w ubiegłym roku kolor był równy, bo do lipca farbowałam chemią, która w miarę jednolicie pokrywa włosy o różnych odcieniach. A henna (zwłaszcza naturalna ruda, którą ja farbuję już prawie rok) daje kolor w zależności od koloru wyjściowego włosa. Jeśli te pasma wierzchnie są jaśniejsze od slońca-henna chwyci pomarańczowo. A te pod spodem i "młody" ciemniejszy odrost bedą kasztanowe. Tak właśnie mam. Dlatego zdecydowałam, ze trzasnę raz farbę dla wyrównania, a potem znów pojadę z henną.

Najgorsze, że działąjąc na ślepo kupiłam dziś piankę koloryzujacą Wellaton(bo nie było mojego koloru Castingu) i dopiero teraz poczytałam recenzje-zatrważające. Chyba już mi się nie chce farbować.
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
myślę,że to przejściowe twoje włosy zawsze wyglądają cudownie bez względu na to czy są bardzo pokręcone czy troszkę mniej
ja mialam cały luty 2012 wlosy prawie proste nie mogłam z nimi do ładu dojść (moje włosy nie lubią zimy)ale mój skręt w marcu wrócił do normy i już więcej się to nie powtorzyło.
głowa do góry
Też mam nadzieję, że to przejściowe. Akcja "MAski" i działam. Oby było lepiej.

Twoje włosy prawie proste? Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić! Taki skręt!
Dla mnie Twoje są wzorem nawilżenia, zawsze błyszczą jak szalone!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości