|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
Cytat:
Co do zestawow wielofunkcyjnych to z tego co zdążyłam się zorientować foteliki nie mają jakichkolwiek testów bezpieczeństa lub wypadają w tych testach bardzo słabo a na bezpieczenstwie mojego dziecka nie mam zamiaru oszczędzać .A łóżeczko wolę kupić solidniejsze z kółeczkami, opuszczanym przednim panelem tak żeby dziecku posłużyło do 3 roku życia - ale można też kupić takie za 100 zł gdzie przejeżdżając po szczebelkach dłonią wbiła mi się drzazga ..... każdy robi jak uważa wg własnego uznania i zasobności portfela, |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a kupię wózek no name, który może być wygodny i funkcjonalny ale bez metki co do fotelika to faktycznie hmmm możliwe, że kupimy jakiś inny, nie wiem... zależy od tych testów bezpieczeństwa bo jednak samochiodem dużo będziemy podróżować
|
|
|
#3663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Tylko pamiętaj, że za młodu większość Adasiów to urwisy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam
.. jakos damy rade
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
co do imion to ja narazie stawiam na Laurę bądź Igora
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
ale tutaj cisza , nie poznaje Was :P
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Laura bardzo ładnie
my na Wiktorie albo Kacpra
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana znam jednego Adasia od Laury z grupy-uwielbiam go blondynek z kreconymi wlosami i nawijajacy jak katarynka-a jaki dzentelmen jak wychodzimy z szatni a mama cos mu przyniesie czestuje wszytskie dziewczynki-a niektore za nim placza jak wychodzi ![]() Cytat:
Ja z doswiadczenia wiem ze marka nie zawsze idzie w parze z jakoscia...i to w dzieciowych sprawach.wiem juz po 5,5 roku wychowywania corki co nalezy kupic nowe a co mozna kupic uzywanego. napewno nie kupilabym uzywanego fotelika z niewiadomego zrodla-do niewiadomo co przeszedl.my kupilismy maxi cosi od znajomych-uzywany-wyprany za 130zl i niczym sie nie rozni od nowego ktory kosztuje ponad 500zl. Z wozkiem pisalam od poczatku ze chcemy uzywany bo wiem jak szybko idzie w odstawke 3in1 i szuka sie mniejszego wozia szczegolnie w podroze. chociaz my mamy wielkie auto "wyjazdowe" wiec bez problemu wejda dwa za to np moje auto ma mini bagaznik i w gre wchodzily wozki z koleczkami na zatrzaski-odpinam i wchodza na plasciutko.Pozatym powiem Wam ze bylam ostatnio w 5-10-15 na wyprzedazy i stalam przy tych mini ubrankach i patrzylam na spodnie za 50zl ogladalam i stwierdzilam ze to marnotrastwo pieniedzy bo w tych malych rozmiarach jest taki wybor uzywanych-NIEZNISZCZONYCH rzeczy ze warto te 50zl przeznaczyc na 3 pary uzywanych i 2 bluzeczki a tym samym zaoszczedzic np na lepszy wozek. no bo powiedzcie czym sie roznia uzywane rzeczy kupowane od obcych od tych ktore dostajemy od znajomych rodziny?? i tak trzeba je wyprac w wysokiej temp i wyprasowac. potem im dziecko bedzie wieksze tym bedzie coraz trudniej.ja np dla Laury jak cos wyrwe w lumpie to swieto a i na allegro czasem ciezko kupic cos w takim stanie jaki bym chciala. Nauczylam sie ze nie warto sie spinac na najlepsze rzeczy bo jesli nie wnosza one nic poza odpowiednia "metka" do ycia naszego dziecka to nie warto sie nad tym roztrzasac. jestem przeciwniczka lansowania sie rodzicow poprzez dzieci a wiem ze wiele ludzi niestety to robi :/ bo dla mnie kupowanie maluchowi ktory jeszcze nie chodzi bucikow za 300zl to gruba przesada....ale to tylko moje zdanie... Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-06-24 o 14:49 |
||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie kapelusz na sierpniowe plażowanie
http://allegro.pl/promo-stylowy-kape...414150546.html baaardzo taniio w Tesco widziałam za 25zł..
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny swietne lakiery!!!
kapelutek super-ja mam z zeszlego roku ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Spadamy i my na specerek ide sobie cos wyprasowac-niedziela dzie wiec trzeba sie ladnie ubrac
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Igor ładnie
My siebie tez nie .. ale tak zawsze jest w weekend .. jutro znowu ze 20 stron zrobimy .. ![]() ![]() Cytat:
Adas to taki szarmancki, słodki a zarazem przystojny facet.. ![]() Bedzie idealnie pasowac do mojego syna ![]() Micia- śliczny kapelusz
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech dziewczyny chociaż w weekend oderwą się od kompów ja też już spadam |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba musze sie wybrać do biblioteki, bo z chęcią bym sobie wyszła na dwór z książka, ale wszystkie co mam w domu przeczytane po kilka razy
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadza sie
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do akcesoriów to ramę do łóżeczka mogę kupić używaną, ale materaca już na pewno nie. Co do wózka to też mam mieszane uczucia.. myślę, że skoro finanse nie są jakimś problemem to może jednak lepiej kupić nowy (zwłaszcza, że w razie reklamacji jest gwarancja) - koleżanka swój dwa razy oddawała do naprawy. Używany jeśli w dobrym stanie to czemu nie.. pod warunkiem, że cena jest rozsądna - czasami nie jest to jakaś mega okazja.
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cichoooooooo chyba polubię poniedziałki
przynajmniej się coś dzieje ;pa ja jutro musze do labo zaś jechać łeeee znow igła i siku ;d
|
|
#3679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast ze względu na zimową porę i fakt że będę chciała jak najczęściej wychodzić z maluchem na spacery nie będę oszczędzała na wózku - i wcale nie chodzi tu o markę tudzież lansowanie się Łóżeczko też chcę nowe ponieważ używane są często pogryzione przez maluchy a materac nowy to chyba oczywiste ze względów higienicznych. Przejrzeliśmy już sporo wózków i łóżeczek - popytaliśmy znajomych i na chwilę obecną jesteśmy zdecydowani na te wyżej wymienione. W sumie moi bracia i kuzyni mogliby mi dać wszystkie te rzeczy ale jak już zaznaczyłam to będzie nasze pierwsze późne dziecko więc chciałabym aby miało wszystko nowe .
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
jaki tu spokój...
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- a co do wózka to miałam pożyczany od znajomej, a teraz też będę miała od kuzyna albo kuzynki, bo prawda taka, że wyjechałam nim kilka razy, później przyszły mrozy po 20 stopni, a na wiosnę kupiłam lekki, mały wózek spacerowy z funkcją półleżacą, a tamten oddałam...
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos zle sie czuje, rano maly sie ruszal ter4az nic martwie sie tradycyjnie to tez bedze nasze pierwsze dziecko i etz bym chcaila wszystko nowe no ale niestety.nie bedzie. prawde mwoiac jakbym mogla łózeczko tez zalatwilabym używane ale nikt ze znajomych nie chce oddac bo mają male dzieci
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-06-24 o 17:21 |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
łóżeczko też mam pożyczone, Klaudia np.nie chciała spać w łóżeczku, używaliśmy go tylko miesiąc, potem spała z nami, a jak zrobiło się ciasno jak miała jakieś 7-8 miesięcy kupiliśmy jej "dorosłe" łóżko i bez problemu się w nim sama zaaklimatyzowała i jeszcze wygoda, bo jak w nocy płaczę to położę się obok niej i nie muszę ślęczyć nad łóżeczkiem
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- czarnamadonna skąd jesteś mój kuzym na 2 łóżeczka po bliźniakach, może by odsprzedał tanio
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę, odezwe sie wieczorkiem
Zaraz sie zbieramy i jedziemy do domku ;] ale mam brzuchol
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, jak wiele z Was, że nie ma co przesadzać z wydawaniem ogromnych pieniędzy. Dziecku naprawdę wszystko jedno czy ma pościel za 50 czy za 200 zł. A cena bardzo często nie ma nic wspólnego z jakością produktu.
Przykład: wózek głęboki, który miał mój syn, kosztował grosze, był bardzo wygodny i "bezfirmowy", naprawdę z żalem go sprzedawałam. Spacerówka była trzy razy droższa, "renomowanej" firmy, z atestami itp. Co z tego, skoro była niewygodna, nieporęczna, po miesiącu odpadło koło. Jednym słowem wystarczy dobrze się porozglądać, poczytać opinie i można kupić takie sprzęty wiele taniej, a nie płacić za reklamę
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jest cudowna i madra dziewczynka.wiadomo przykro mi bylo patrzec na innych co wszytsko mieli ale musialam sie pogodzic z tym co mam. dzis nie jest dla mnie problemem finansowy kupic wozek za 3000 czy lozeczko za 1000 ale tego nie zrobie poka!!! |
||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj, jaka cisza
az glupio... Jak zobaczyłam ze mam tylko 2strony to pomyślałam ze nowy watek ) my jesteśmy nad woda moj lowi ryby a ja leze ale jest cudownie piekna pogoda tylko komary gryza:-/ pozdrawiamy juz nie pamiętam kiedy bylam tyle na świeżym powietrzu
|
|
|
|
#3688 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisałam tylko jak JA postąpię z wyprawką i DLACZEGO chcę kupić nowe rzeczy w takich a nie innych cenach po czym posypały się komentarze, że skąd takie ceny, bezsensowne wydawanie ogromu pieniędzy, lansowanie się firmówkami, niepotrzebne metki itd. Trochę zbyt szybko mnie zaszufladkowałyście raczej w nieodpowiednią szufladkę, ale każdy ma prawo do własnego zdania. |
|||
|
|
|
#3689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze tu na weekend tak jest poka poka! |
|||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Kamalika nie sadze aby dziewczyny kierowaly te slowa bezposrednio do Ciebie-ja napewno piszac o lansowaniu sie dzieckiem nie mialam Ciebie na mysli. Dziewczyny(w tym ja) tak jak i Ty tylko wyrazily swoje zdanie i nijak sie to ma do szufladkowania kogokolwiek stad!Bynajmniej mi sie tak wydaje
nie wiem jakbym do sprawy podeszla gdybym byla w takiej sytuacji finansowej przy pierwszym dziecku-ze byloby mnie na to wszytsko stac-moze tez bym szalala.ale mam juz doswiadczenie i przedewszystkim na nim sie opieram i postepuje zgodnie z nim. nikog nie potepiam-uwazam ze kazdy ma prawo postepowac tak jak chce. dla mnie smieszna sytuacja jest lans poprzez dziecko na zasadzie zastaw sie a postaw sie a wiele takich sytuacji sie spotyka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

blondynek z kreconymi wlosami i nawijajacy jak katarynka-a jaki dzentelmen

zgadzam się z Tobą
Klaudia 16.10.2009
mój kuzym na 2 łóżeczka po bliźniakach, może by odsprzedał tanio