Ślubujące w 2012 - część II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 21:45   #841
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
szukalam już tych weekendowych, nic teraz w okolicy nie ma :/ jestem z śląska, a też nie mam możliwości wyjazdu ponieważ mam 4 miesięczne dziecko ;(
w poniedziałek ostatni kościół mi został do zapytania

a rozmawiałaś z księdzem? może coś podpowie.... albo jakiś ekspres Wam zrobi?
A pokaż sukieneczkę
Stary 2012-06-23, 21:56   #842
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Ależ lecicie z postami! Nie uda mi się odpowiedzieć na wszystko, ale chociaż napiszę co u mnie
Przygotowania do ślubu nabrały ostatnio tempa - chodzimy na naukę tańca, nawet zaczyna nam to wychodzić A wczoraj załatwiliśmy sprawy, które męczyły mnie od jakiegoś czasu - napoje na wesele i alkohole na poprawiny (piwo i wino). Cenowo wyszło mniej więcej tyle ile planowaliśmy wydać. Byliśmy też u właścicielki sali weselnej podać konkretną ilość osób i zapłacić za imprezę... nie bardzo podoba mi się taka przedpłata, ale w naszym regionie w większości miejsc tak ustalają. Jednak pani była bardzo miła. Pisałam Wam kiedyś, że dzieci d o4 lat nie są w ogóle liczone i nawet nie mają krzesła. Byłam nastawiona na zapłatę za te moje (nie moje, ale z mojego wesela) 3 dzieciaczki, ale ona stwierdziła, że to żaden problem - dostawi dla nich krzesła W ogóle wydawała się być taka przychylna... mam nadzieję, że przebieg samej imprezy będzie równie profesjonalny i miły
Aaaaa! Muszę Wam się pochwalić, że w poniedziałek zdejmuję aparat, więc na ślubie będę się szeroko uśmiechać Cieszę się ogromnie!!!
Ale dużo rzeczy załatwiliście no i ten aparat świetnie że będziesz mieć piękny uśmiech w Waszym dniu
Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Warszawa bosko

I jeszcze jeden mam klopot bo wszedzie pisza ze w pt bedzie padalo i burze beda..... dlaczego akurat na moj slub......
Też sie strasznie cieszę z tej Warszawy
Nie przejmuj się prognozami jeszcze wszystko 100 razy się pozmienia szczególnie jak wystawimy buciki na parapet
Cytat:
Dziewczyny w zalaczniku moj makijaz probny, ale w pon ide na nastepny bo ten fiolet cos mi nie gra. Chce sprobowac jasne z ciemnymi kacikami. Rzesy tez bede miec doklejone, a tu na probnym nie mialam. No i bedzcie wyrozumiale bo to makijaz po calej przespanej niezbyt uwaznie nocy i po myciu glowy, wiec troche chlapnelam w jedno oko
Mi kolor się podoba ale samo wykonanie... sama nie wiem... Ja się całkowicie nie znam na makijażu i możliwe ze to kwestia zdjęć wiec nie sugeruj się moja opinią.
Cytat:
Co do nauk już szukaliśmy u zakonników tych weekendowych - niestety ost było w maju teraz maja przerwę :/
A mamy już:
-sale, kościół - tylko nie wiem jak to bez tych nauk ;(
- rozdane zaproszenia
- suknie slubna
- buty ( czerwone)
- biżuterię - sama sobie zrobiłam
- autem pojedziemy naszym mamy vectre
- fotografa choć teraz marzy mi się klip weselny...
-zaklepanego fryzjera ale brak pomysłu na fryzurę
- obrączki już mamy bo i cywilny mamy
No i to by było wszystko
No i to by było na tyle
Pokaż zdjęcia sukni i butów i wszystkiego
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ale super bokserki- pokaż i powiedz gdzie kupiłaś?
Jutro zrobię zdjęcie a kupiłam na Marywilskiej ale w necie też gdzieś widziałam.

Uciekam zaraz do łóżeczka bo padnięta jestem. Oprócz zakupów ślubnych zostawiliśmy też 2 tysiaki w budowlanym i to na samą podłogę do salonu i jutro ruszamy z robotą ehh na samą myśl juz mnie wszystko boli ale mamy też podjechać do sklepu zeby Tż smoking przymierzył dziś widział go w innym sklepie i podobał mu sie tylko stwierdził że nie chce muchy i pasa a ja tylko po to namawiałam go na smoking

No i najlepsze życzenia dla dzisiejszych już żonek
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:23   #843
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
załączam jeszcze kilka fotek notatnika no i ps. Nareszcie weekend Wszystkim jutrzejszym Pmką dużo dużo szczęścia i ładnej pogody (u mnie za oknem tra-ge-dy-ja).
Rewelacyjny ten notatnik, ależ żałuję, że takiego nie miałam

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Ja biję się z myślami pomiędzy welonem a podwiązką... bo bukiet wolałabym zostawic dla siebie Myślę, ze chyba zostanie przy welonie

magnusia- do jakiej piosenki tańczyliści?

Nam bardzo podoba sie M. Tranda- moja dumka, ale boję się, ze to do tego ciężko będzie złapać kroki do rytmu

http://www.youtube.com/watch?v=72T4j04MS8o
Ja chciałam na weselu rzucać welonem, ale moja kapela stanowczo mi zabroniła i kazali mi rzucać podwiązką... Co prawda nie byłam tym usatysfakcjonowana bo oczepiny zawsze kojarzyły mi się z odczepianiem welonu ale co tam i tak było fajnie

A co piosenki na pierwszy taniec to po pierwsze "Moja dumka" to CUDOWNA piosenka. Również myśleliśmy nad nią na pierwszy taniec ale ciężko w sumie do niej zatańczyć. Zostało na tym, że po ciężkich trudach w wyborze piosenki, tańczyliśmy do "Dana Glover - It is you" - Zatańczyliśmy do tego walca angielskiego trochę pomieszanego z wiedeńskim A moją dumkę zespół zagrał dla nas jako specjalna dedykacja

Ps-przy okazji szczerze polecam naszą piosenkę na pierwszy taniec bo jest boska i ma śliczne słowa

http://www.youtube.com/watch?v=BN_s1...eature=related

Cytat:
A powiedzcie mi kochane jakie miałyście piosenki dla rodziców?
My mieliśmy piosenkę dla rodziców "Preludium - To dzięki wam"
Jest naprawdę świetna i nasi rodzice nie byli nic a nic rozczarowani, że nie było tradycyjnie cudownych rodziców...

http://www.youtube.com/watch?v=MzyvbasOfJk

Cytat:
Dziewczyny czy mogę się do was przyłączyć?
ślub mam 22.09 a tak na prawdę mało co przygotowane :/ mój największy problem to brak nauk, a czas mamy do 13.07 ;( jakoś się zagapiliśmy, pewnie przez to że jesteśmy zabiegani (mamy 4 miesięczne dzieciątko)
zabieram się do nadrabiania Was...

Witaj koleżanko

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:24   #844
agacia_cz
Zadomowienie

masakra z tymi naukami, a nasz proboszcz taki nieżyczliwy ;( nawet z chrzcinami był problem :/
suknię mam mniej więcej taką tylko białą, usuwam z niej ramiączka- strasznie mnie poszerzają :/
buty te: http://allegro.pl/czerwone-czolenka-...405281283.html
a biżu taką -oczywiście bez tych kwiatków (przymierzam się do jakiegoś stroika)
macie wykupione klipy weselne? za ile jeśli mogę spytać?
rozumiem że wszystkie załączone fotki macie w klubie? szkoda bo nic nie mogę zobaczyć ;( ale może udami się do niego dostać jak już się do mnie przekonacie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg X-006.jpg (24,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg X-044b.jpg (27,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie(14).jpg (48,3 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-06-24 o 10:28
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:33   #845
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć Cały weekend jestem poza domem - choć blisko z pt na sob spałam u przyjaciółki, prosto od niej pojechałam do TŻ i jestem tu nadal

Cytat:
załączam jeszcze kilka fotek notatnika no i ps. Nareszcie weekend Wszystkim jutrzejszym Pmką dużo dużo szczęścia i ładnej pogody (u mnie za oknem tra-ge-dy-ja).
Też mam ten notatnik, super sprawa nawet pisałam o nim na blogu kilka miesięcy temu

Cytat:
ślub mam 22.09 a tak na prawdę mało co przygotowane :/ mój największy problem to brak nauk, a czas mamy do 13.07 ;( jakoś się zagapiliśmy, pewnie przez to że jesteśmy zabiegani (mamy 4 miesięczne dzieciątko)
Cześć Nie łam się, po prostu działajcie! Zdążycie ze wszystkim

Cytat:
masakra z tymi naukami, a nasz proboszcz taki nieżyczliwy ;( nawet z chrzcinami był problem :/
suknię mam mniej więcej taką tylko białą, usuwam z niej ramiączka- strasznie mnie poszerzają :/
rozumiem że wszystkie załączone fotki macie w klubie? szkoda bo nic nie mogę zobaczyć ;( ale może udami się do niego dostać jak już się do mnie przekonacie..
Piękna suknia

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:36   #846
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
sukienka nie w moim stylu ale jeśli Tobie się podoba to jest najważniejsze
super buty ale obcas wysoki
Stary 2012-06-24, 10:40   #847
agacia_cz
Zadomowienie

Inusiaa88 piosenka piękna! u mnie będzie gorzej z wyborem bo w zespole mam samych facetów ;/ a na puszczanie z płyty się nie zgadzają

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
sukienka nie w moim stylu ale jeśli Tobie się podoba to jest najważniejsze
super buty ale obcas wysoki
każdy ma swój gust
butki wysoki bo i tż 35cm wyższy ode mnie
Stary 2012-06-24, 10:45   #848
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Inusiaa88 piosenka piękna! u mnie będzie gorzej z wyborem bo w zespole mam samych facetów ;/ a na puszczanie z płyty się nie zgadzają

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

każdy ma swój gust
butki wysoki bo i tż 35cm wyższy ode mnie

a czemu nie zgadzają się na puszczenie w z płyty? Skoro Wy chcecie to nie powinno być problemu.
35 cm- o rany ale fajnie
Stary 2012-06-24, 11:01   #849
agacia_cz
Zadomowienie

sapią strasznie nad płytą...
ehhh różnica między nami spora, w baletkach kosmicznie to wygląda
Stary 2012-06-24, 11:28   #850
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w zalaczniku moj makijaz probny, ale w pon ide na nastepny bo ten fiolet cos mi nie gra. Chce sprobowac jasne z ciemnymi kacikami. Rzesy tez bede miec doklejone, a tu na probnym nie mialam. No i bedzcie wyrozumiale bo to makijaz po calej przespanej niezbyt uwaznie nocy i po myciu glowy, wiec troche chlapnelam w jedno oko

No i przepraszam za jakosc zdjec, ale robione byly komorka w niezbyt jasnym pokoju....

Aaaaa no i dopiero w czwartek ide na wyrwanie brwi. Nie chce henny robic wiec co myslicie zeby lekko kredka je przyciemnic?

Mi także się wydaje, troszkę zbyt lekki... Ale może tak wygląda tylko ze względu na jakość zdjęci Doradzałabym też lekką hennę na brwi. A jaki masz kolor będziesz testowac na następnym próbnym makijazu?

Cytat:
Witamy

Cytat:
Śliczna sukienka w jakim kolorze będzie? Masz jakieś zdjęcia z przymiarek? Uwielbiamy zdjęcia także jak tylko coś masz to czekamy Bukiet już wybrałas? Butki meeega, ale ten obcas... ja bym nie wytrzymała chyba w nich długo

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
A co piosenki na pierwszy taniec to po pierwsze "Moja dumka" to CUDOWNA piosenka. Również myśleliśmy nad nią na pierwszy taniec ale ciężko w sumie do niej zatańczyć. Zostało na tym, że po ciężkich trudach w wyborze piosenki, tańczyliśmy do "Dana Glover - It is you" - Zatańczyliśmy do tego walca angielskiego trochę pomieszanego z wiedeńskim A moją dumkę zespół zagrał dla nas jako specjalna dedykacja
Ps-przy okazji szczerze polecam naszą piosenkę na pierwszy taniec bo jest boska i ma śliczne słowa
Mmmm piosenka śliczna... zakochałam się! ale my zrezygnowaliśmy z "wyuczonego" tańca i chyba nie potrafilibyśmy na żywca walca zatańczyć chociaż muszę przetestowac z TŻtem i nie wiem co orkiestra na puszczanie kawałka z płyty. A jak się zapatrujecie na tą piosenkę?
http://www.youtube.com/watch?v=ZXuSaWz7hlo
W zespole mamy samych fecetów więc nie wiem jak ona by im wyszła

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:36   #851
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
sapią strasznie nad płytą...
ehhh różnica między nami spora, w baletkach kosmicznie to wygląda
Moim zdaniem placisz im za usluge i mozesz pewne rzeczy od nich wymagac. ja bym nie zaufala zespolowi przy pierwszym tancu! Plyta to cos przy czym sie uczymy tanczyc i na weselu tez bedzie piosenka puszczana z plyty.

Roznica miedzy mna a TZ jest okolo 30 cm wiec u mnie baletki tez odpadaja

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:50   #852
Neave
Raczkowanie

Witam was, jestem tu nowa, nasz ślub jest planowany na 29.09.

Wszystko robimy w tempie expressowym, bo zdecydowaliśmy się dokładnie 2 tygodnie temu. W dodatku to będzie połączona ceremonia chrztu ze ślubem. W związku z tym nie planujemy wielkiej imprezy tylko obiad rodzinny oraz imprezę dla przyjaciół w późniejszym terminie.

Z sukienką aktualnie mamy problem, są 3 typy i nie bardzo nam się udaje podjąć decyzję:
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...onal-5040.html
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...gonal-806.html
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=levante

Możecie coś doradzić, dodam że chciałabym do sukienki mieć buty w kolorze nude (nadal ich poszukuję)
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:54   #853
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

Wszystko robimy w tempie expressowym, bo zdecydowaliśmy się dokładnie 2 tygodnie temu. W dodatku to będzie połączona ceremonia chrztu ze ślubem. W związku z tym nie planujemy wielkiej imprezy tylko obiad rodzinny oraz imprezę dla przyjaciół w późniejszym terminie.

Z sukienką aktualnie mamy problem, są 3 typy i nie bardzo nam się udaje podjąć decyzję:

Możecie coś doradzić, dodam że chciałabym do sukienki mieć buty w kolorze nude (nadal ich poszukuję)

witamy
sukienki, które pokazałaś są różne, w różnych stylach Ja osobiście jestem zwolenniczką klasyki i minimalizmu połączonego z elegancją więc mi się najbardziej podoba pierwsza tylko może te kwiatki bym jakoś zamieniła .
Przymierzałaś już może jakieś sukienki?
Stary 2012-06-24, 14:01   #854
Neave
Raczkowanie

Cytat:
witamy
sukienki, które pokazałaś są różne, w różnych stylach Ja osobiście jestem zwolenniczką klasyki i minimalizmu połączonego z elegancją więc mi się najbardziej podoba pierwsza tylko może te kwiatki bym jakoś zamieniła .
Przymierzałaś już może jakieś sukienki?
Ano niestety wiem, że stylem różnią się bardzo wszystkie 3 przymierzałam i jest to taki zestaw "the best of" wszystkiego co mierzyłam. Główny problem tkwi w tym że ja chyba też jestem za tą pierwszą (już tyle widziałam i mierzyłam kiecek, że sama już nie wiem czego bym chciała), natomiast TŻ mówi mi że najlepiej wyglądam tej trzeciej.

ps. magnusia - dzięki tobie już wiem co to za dworek mijam jak biegam - Twoja sala weselna
Stary 2012-06-24, 14:26   #855
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ps. magnusia - dzięki tobie już wiem co to za dworek mijam jak biegam - Twoja sala weselna
a gdzie biegasz? moją salę trudno nazwać z zewnątrz dworkiem ale jeśli to faktycznie moja sala no to super
Stary 2012-06-24, 14:55   #856
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
ewula87 oczywiście za kawałek serniczka grawer użyczę
Kurcze no wczoraj był u nas kolega TŻ i zjedli prawie całą blachę (to co zostało) ale obiecuję, że następnym razem jak będę piekła od razu kawałek rezerwuję dla Ciebie to teraz mogę ten grawer ?
Cytat:
Ślubujemy tego samego dnia.

Cytat:
Co do nauk już szukaliśmy u zakonników tych weekendowych - niestety ost było w maju teraz maja przerwę :/
A mamy już:
-sale, kościół - tylko nie wiem jak to bez tych nauk ;(
- rozdane zaproszenia
- suknie slubna
- buty ( czerwone)
- biżuterię - sama sobie zrobiłam
- autem pojedziemy naszym mamy vectre
- fotografa choć teraz marzy mi się klip weselny...
-zaklepanego fryzjera ale brak pomysłu na fryzurę
- obrączki już mamy bo i cywilny mamy
No i to by było wszystko
No i to by było na tyle
My planujemy to od października 2011, nie mamy dzidzi, a tak brak nam organizacji, że ja Was podziwiam, że tyle już załatwiliście nam z tych rzeczy które Wy już macie brakuje obrączek, nawet jeszcze nie wiemy jakie byśmy chcieli mieć , i samochodu. Poza tym nauki rozpoczęte nie dokończone i nie uda nam się pewnie ich dokończyć, mam nadzieję, że ksiądz da się przekonać do kompromisu
Cytat:
Heheheh co do zabaw na weselu-padłam i nie moge sie podniesc: hahaha::h ahaha:
http://www.youtube.com/watch?v=H9CjS...eature=related

A ja mam dziewczyny problem i potrzebuję Waszej pomocy. Mama dziś do mnie zadzwoniła, że była u księdza i wzieła mi zaświadczenie o chrzście i nawet się ucieszyłam bo powiedziała, że jest też adnotacja o bierzmowaniu (bierzmowana byłam w innej parafii) a później się okazało, że nie powiedziała księdzu, że to do ślubu potrzebne, a kiedyś tu czytałam, że trzeba to księdzu powiedzieć. Czy myślicie, że będzie się ono nadawało?? A milion razy jej powtarzałam, żeby mu powiedział, że to do ślubu
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 15:10   #857
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A ja mam dziewczyny problem i potrzebuję Waszej pomocy. Mama dziś do mnie zadzwoniła, że była u księdza i wzieła mi zaświadczenie o chrzście i nawet się ucieszyłam bo powiedziała, że jest też adnotacja o bierzmowaniu (bierzmowana byłam w innej parafii) a później się okazało, że nie powiedziała księdzu, że to do ślubu potrzebne, a kiedyś tu czytałam, że trzeba to księdzu powiedzieć. Czy myślicie, że będzie się ono nadawało?? A milion razy jej powtarzałam, żeby mu powiedział, że to do ślubu

ja miałam napisane, że do ślubu a TŻ nie miał i nie było problemu. Najlepiej zapytaj się księdza gdzie będziecie protokół spisywać albo zrób tak jak my: powiedzieliśmy, że ksiądz takie wystawił i powiedział, że to wystarczy a my się na tym nie znamy i nie będziemy się przecież kłócić
Stary 2012-06-24, 15:21   #858
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
ja miałam napisane, że do ślubu a TŻ nie miał i nie było problemu. Najlepiej zapytaj się księdza gdzie będziecie protokół spisywać albo zrób tak jak my: powiedzieliśmy, że ksiądz takie wystawił i powiedział, że to wystarczy a my się na tym nie znamy i nie będziemy się przecież kłócić
Dzięki za pomysł na pewno tak zrobimy
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 16:03   #859
Neave
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie biegasz? moją salę trudno nazwać z zewnątrz dworkiem ale jeśli to faktycznie moja sala no to super
jak mam więcej sił to robię duże kółko od Krasickiego, przez Żytnią, potem Broniewskiego i Narutowicza (tam właśnie jest Twoja sala )

ufff, wybraliśmy w końcu zaproszenia, tzn. znowu jak to my 3 wzory
http://formularz.nphoto.com.pl/__auk...model=Elflower - wzór nr 1
http://formularz.nphoto.com.pl/__auk...model=Elflower - wzór 1 i 3

chciałabym już moc je zamawiać, ale jeszcze nie jesteśmy pewni co do miejsca. myśleliśmy że zrobimy w mieszkaniu, ale może się uda w restauracji, zależy od cen.

z moją kiecką nadal się zastanawiam, za to chłopaki mają z głowy - TŻ ma srebrno-grafitowy garnitur, a młodemu wczoraj kupiliśmy śliczny komplecik w M&S, jak mi się uda zrobić zdjęcie to wrzucę

mam nadzieję, że ksiądz nam nie będzie robił problemów, bo nauk nie mamy....jak TŻ się dowiadywał to ksiądz mu powiedział że pogadamy jak zbierzemy dokumenty, o ironio ja swój już mam. TŻ się nawet nie zabrał za to, ale jemu babcia odbierze, a ja załatwiałam pocztą. jutro znowu tam jedziemy, bo się okazało że TŻ z księdzem gadał, ale terminu nie zarezerwował... mam nadzieję że się uda, bo ja mam metrykę z datą 11.06, a ślub zaplanowaliśmy na 29.09...

a jak Wam idzie z budżetem? dużo przekraczacie? pytałam już o to w innym wątku, ale Was też zapytam, bo mnie znajomi straszą że jak sobie zaplanowaliśmy kwotę x to w efekcie wyjdzie nam dwa razy tyle... też tak Wam wychodzi?
Stary 2012-06-24, 16:52   #860
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
jak mam więcej sił to robię duże kółko od Krasickiego, przez Żytnią, potem Broniewskiego i Narutowicza (tam właśnie jest Twoja sala )

ufff, wybraliśmy w końcu zaproszenia, tzn. znowu jak to my 3 wzory
http://formularz.nphoto.com.pl/__auk...model=Elflower - wzór nr 1
http://formularz.nphoto.com.pl/__auk...model=Elflower - wzór 1 i 3

chciałabym już moc je zamawiać, ale jeszcze nie jesteśmy pewni co do miejsca. myśleliśmy że zrobimy w mieszkaniu, ale może się uda w restauracji, zależy od cen.

z moją kiecką nadal się zastanawiam, za to chłopaki mają z głowy - TŻ ma srebrno-grafitowy garnitur, a młodemu wczoraj kupiliśmy śliczny komplecik w M&S, jak mi się uda zrobić zdjęcie to wrzucę

mam nadzieję, że ksiądz nam nie będzie robił problemów, bo nauk nie mamy....jak TŻ się dowiadywał to ksiądz mu powiedział że pogadamy jak zbierzemy dokumenty, o ironio ja swój już mam. TŻ się nawet nie zabrał za to, ale jemu babcia odbierze, a ja załatwiałam pocztą. jutro znowu tam jedziemy, bo się okazało że TŻ z księdzem gadał, ale terminu nie zarezerwował... mam nadzieję że się uda, bo ja mam metrykę z datą 11.06, a ślub zaplanowaliśmy na 29.09...

a jak Wam idzie z budżetem? dużo przekraczacie? pytałam już o to w innym wątku, ale Was też zapytam, bo mnie znajomi straszą że jak sobie zaplanowaliśmy kwotę x to w efekcie wyjdzie nam dwa razy tyle... też tak Wam wychodzi?
no faktycznie to moja sala
co do nauk to muszą być.... nie wiem ja ksiądz chce się dogadać... w którym kościele bierzecie ślub?

budżet- hmmmm z tym jest tak, że zawsze wychodzi inaczej niż policzysz ale ogólny zasys musisz mieć. Musisz wiedzieć dokładnie ile za osobę płacisz w restauracji/na sali, ile kosztują różne dodatki typu podziękowania, dekoracje, zawieszki itp ( o ile chcesz je mieć), ile kosztuje ubranie, makijaż fryzura cała masa innych rzeczy- kościół, ogranista, zapowiedzi, kwiaty.... (niestety to wszystko kosztuje). Ja uważam, że warto założyć sobie większą kwotę aby w razie czego być mile zaskoczonym niż przykro rozczarowanym
Dwa razy tyle nie wychodzi na pewno chyba że ktoś policzył tylko salę a nie wziął pod uwagę innych wydatków
Stary 2012-06-24, 17:05   #861
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:

No i przepraszam za jakosc zdjec, ale robione byly komorka w niezbyt jasnym pokoju....

Aaaaa no i dopiero w czwartek ide na wyrwanie brwi. Nie chce henny robic wiec co myslicie zeby lekko kredka je przyciemnic?
Ja podobnie jak dziewczyny uważam że oko powinno być bardziej podkreślone..

Cytat:
A dlaczego macie czas do 13.07? My też nie mamy nauk . Mam nadzieję że załatwimy je w lipcu

Cytat:
ZAKOCHAŁAM SIĘ mogę go podkraść ?

U nas spod kościoła będzie transport na salę, a pozostałe trasy muszą sobie goście coś zorganizować, ale myślę, że nikt nie będzie zdziwiony bo u nas w okolicy tak właśnie się przyjęło, że autobus wiezie tylko spod kościoła na salę.

A ja upiekłam dziś sernik, pycha że tak nieskromnie powiem
U nas z transportem jest tak że chcemy zamówić autokar spod kościoła na salę (około15km) i później koło 4tej podstawi się pod salę poczeka na gości którzy chcą jechać i podwiezie znowu pod kościół (ewentualnie po drodze podrzuci gości, którzy spod kościoła i tak mają daleko do domu). Jak ktoś będzie chciał wrócić wcześniej to niestety już we własnym zakresie.. Na ostatnich kilku weselach tak to było rozwiązane. Szczerze mówiąc to ja idąc na wesele zawsze kogoś sobie organizuje kto po mnie przyjedzie ale wolę żeby była autokar. Mój jeden "ukochany" wujek stwierdził że to przecież taaaaaaak daleko że musi być autokar .

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

1 najbardziej mi się podoba . Ja mam buty ślubne w kolorze nude .

A my jedziemy po woli do przodu. Wczoraj byliśmy cały dzień w podróży i rozdalismy zaproszenia moim dziewczynom ze studiów . Nadal zostało nam kilka par do zaproszenia i to takich z którymi mamy najmniejszy kontakt dlatego zostawilismy na koniec....

Do tego umówiłam się na próbną fryzurę i make-up no i już ustaliłam godziny wizyty w dzień ślubu. 12sta - make up (40min - nie myślicie że mało?) 12:40 fryz - i na 14sta mam być gotowa

Edytowane przez qmpela86
Czas edycji: 2012-06-24 o 17:09
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 17:48   #862
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

A my jedziemy po woli do przodu. Wczoraj byliśmy cały dzień w podróży i rozdalismy zaproszenia moim dziewczynom ze studiów . Nadal zostało nam kilka par do zaproszenia i to takich z którymi mamy najmniejszy kontakt dlatego zostawilismy na koniec....

Do tego umówiłam się na próbną fryzurę i make-up no i już ustaliłam godziny wizyty w dzień ślubu. 12sta - make up (40min - nie myślicie że mało?) 12:40 fryz - i na 14sta mam być gotowa

super że zapraszanie idzie do przodu dużo Ci jeszcze zostało do rozdania?
40 minut na makijaż - hmmm trochę mało chyba żeby było dokładnie i bez pośpiechu....
Stary 2012-06-24, 17:54   #863
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Witaj koleżanko
Uwielbiam tą piosenkę... i film zresztą też
Cytat:

Witaj u nas
Te suknie są tak od siebie różne że chyba sama powinnaś zdecydować która najbardziej pasuje do Ciebie. Ja na przykład wahałam się pomiędzy swoją a idealnie na mnie lerzącą księżniczką i stwierdziłam że ta druga pomimo że ładnie na mnie wygląda kłóci się z tym jaka jestem. Mam nadzieję że zrozumiesz o co mi chodzi i nie uznasz za wariatkę
Te 3 sukienki są tak różne od sieb
Cytat:
U nas na obu jest adnotacja że to do ślubu i że nie ma żadnych przeciwwskazań ale ja bym zrobiła tak jak pisze Magnusia w końcu my nie musimy wiedzieć jak powinien wyglądać taki dokument
Cytat:

Ale jestem ciekawa jak maluszek będzie wyglądał
Ksiądz wydaje się ugodowy więc może Wam się uda tylko dopytajcie się jak najwcześniej żeby w ostatniej chwili nie kazał Wam robić.

A my byliśmy dziś z Tż i jego kolegą w sklepie i już postanowione Tż wystąpi w garniturze smokingowym ale do pasa jeszcze się nie przekonał. W dzień zakupu mają nam sprowadzić fioletowy i czarny i dopiero zdecyduje
Stary 2012-06-24, 17:57   #864
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

C
hciałabym bardzo was poprosić o radę w sprawie piosenki dla rodziców, ponieważ.... i moi rodzice i Tżta również marzą strasznie żeby to była piosenka cudownych rodziców mam.. wiadomo.. na maxa oklepana dowiedzieliśmy sie o tym przez przypadek ponieważ brat Tżta brał ślub w styczniu i oni mieli inna piosenkę ale rodzice Tżta sie z tym pogodzili bo na ślubie nie było taty panny młodej (tata żyje ale jak się urodziła to odszedł od nich, całe życie robił im problemy) i żeby uniknąć niezreczności mieli jakąs nutke do bujania i rodzice wspomnieli że już nie mogą się doczekać bo u nas będzie pewnie piosenka cudownych rodzicow mam... i teraz z jednej strony oczywiscie to nasze wesele i my decydujemy co i jak(w nic teściowie nie ingerują) ale z drugiej strony ta piosenka jest właśnie dla nich, to my im dziękujemy za wszystko, więc proszę Was o radę.
Ja bym dała "cudownych Rodziców" Tak jak już ktoś pisał - skoro Rodzice tego chcą, to będzie im przyjemnie Gdy wybierałam muzykę do naszego obiadu, też kierowałam się głównie tym, co się podoba moim gościom. Repertuar był od "Rudego Rydza", poprzez Skaldów, Grechutę, Annę Jantar itp aż po Lady Pank, Aerosmith i Metallice i wszyscy byli zadowoleni Mimo, że TŻ stwierdził, że równie dobrze moglismy Radio Złote Przeboje co jakiś czas włączać między "normalną" muzyką

Cytat:

To ja będę odosobniona w opiniach, bo mnie się podobają takie delikatne makijaże choć brwi też bym troszkę przyciemniła

Cytat:
szukalam już tych weekendowych, nic teraz w okolicy nie ma :/ jestem z śląska, a też nie mam możliwości wyjazdu ponieważ mam 4 miesięczne dziecko ;(
Jeśli nie masz zbyt daleko do Częstochowy, to polecam parafię sw. Jakuba

Cytat:

Moim typem też jest pierwsza sukienka - bardzo mi się podoba

Cytat:
Ja też tak wiele formalności załatwiłam, więc polecam ten sposób
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:04   #865
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

I jak wrażenia ? Nam zostało jeszcze 9 zaproszeń ale jakiś całkiem już się z tego zapraszania wybiłam.
$0 minut mnie malowała babeczka na jakiś targach i mówiła że normalnie trwa to dwa razy dłużej i to samo moja makijażystka mówiła że około 1,5 h.

A ja się teraz zastanawiam co robić. Mieliśmy jutro jechać do USC bo jak nie jutro to dopiero w przyszłym tygodniu ale że Tż właśnie wziął się za wylewanie podłogi w salonie to jutro będzie też miał strasznie dużo roboty i coś mi bąknął że ten urząd nie bardzo mu jutro pasuje no i ja już sobie dopowiadam że pewnie nie jest z tego nazwiska zadowolony i to odwleka...
Stary 2012-06-24, 18:10   #866
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]A teraz dziewczyny mam pytanie... Bylam dzis na makijazu (niestety nie widac go dobrze na zdjeciach bez swiatła dziennego, wiec jesli przetrwa noc to rano wrzuce fotki). Ogólnie jestem zadowolona, makijazystka bardzo kontaktowa i znajaca sie na rzeczy Zaproponowała mi ciemne oko z elementami fioletu i tak sie zastanawiam czy bedzie on pasowal do pomaranczowego bukietu (gerbery)?????? Ona mowi ze jak najbardziej, ale ja nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladal z tymi pomaranczowymi dodatkami. Pomózcie prosze
Mialam tez na drugim oku brazowe cienie ale jak porownalam to o wiele bardziej spodobal mi sie ten z fioletem.
No i w dzien slubu bede miala doklejone rzesy, nie takie dlugie, ale maikjazystka mowi ze beda pasowac
Rzęski popieram, sama też się skusiłam i będę mieć ale takie metodą 1:1. Zapisałam się i chętnie wypróbowałabym już wcześniej ale że jestem taka, że jak mi się spodoba to nie przestanę to wolałam zacisnąć ząbki i poczekać żeby jednak nieco inaczej i bardziej wyjątkowo wyglądać w tym szczególnym dniu. Co do kolorystyki szczerze przyznam trudno mi jest sobie wyobrazić (trzeba było kupić jakiegoś 'kjatuszka' we właściwym kolorze) i przytulić do buźki robiąc zdjęcie sama jestem ciekawa czy taka kombinacja pasowałaby.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, dlatego serdecznie gratuluje tym, które w ostatnim czasie ślubowały i dziękuję tym, które wspierały mnie na duchu w trudnym czasie przedślubnym Od tygodnia jestem szczęśliwą żoną i nawet nie pamiętam stresu jaki miałam przed ślubem - ślubu zresztą tez nie pamiętam za to teraz to czas bajkowy
Kolejny szczęśliwiec powrócił z krainy ślubnych marzeń ;] może coś więcej napiszesz? Opowiedz coś, chyba, że już pisałaś i gdzieś mi umknęło to mnie strofuj, bo nie mogę od jakiegoś czasu być systematycznie choć staram się na bieżąco nadrabiać

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was zacytować z rana, bo szybko przejrzałam, pooglądałam, poczytałam, a muszę popracować jeszcze ;p

Bardzo mi się podobają muszki krawaty i podwiązki na wódce Ja będą robiła zwykłe zawieszki, chyba bez wierszykow tylko z monogramem - i tak goście pewnie pozdejmują bo będzie nie wygodnie nalewać ...

Byliśmy w sali wczoraj, pamiętacie, że ostatnio trochę narzekałam, bo zdjęli dekoracje sufitu itp. Na kolumnach są światełka tak się ucieszyłam Na suficie też mają ponoć być. Właścicielka była wczoraj miła, sama zaproponowała zmianę w Menu - pozycję, której nie było na liście Czosnki ozdobne też ma nam załatwić: mam nadzieję, ze będą takie ładne, a nie jakieś byle jakie - w sumie to wolałabym to sama zrobić... wiedziałabym chociaż jak wyglądają ;]

Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ dzwonił do zespołu, mamy im wysłać maila z piosenkami jakie chcemy i ew. zabawy oczepinowe, ale że oni jako takich zabaw nie prowadzą, to nie wiem jak to wyjdzie - my nie chcemy ich dużo, chcemy zabawę z tabliczkami: ja - on ja- ona Może karetę (zoo) i może jakąś trzecią... oni za to ponoć prowadzą kursy salsy, to też świetny pomysł!! W zespole mamy 6 osób Byłam pewna, że 5, ale na umowie jest 6
To super, że sprawa światełek się wyjaśniła, przyznam szczerze, że jak opowiadałaś w jaki sposób wtedy zachowała się kobitka z sali to mnie - osobę której to zupełnie nie dotyczy - aż zagotowało więc wyobrażam sobie jak Ty musiałaś się czuć siły życzę na kolejne etapy przygotowań.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:17   #867
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
o tak ! Ja też poproszę o szablon do winietek bo mam jeden ale jakoś mi się nie widzi.

engi111 - podaj @ to wyślę Ci ten co mam szablon.
Jak poszukujecie szablonów winietek, mam jakieś w folderze, kiedy sama myślałam, że będę robić w domowych warunkach - szału jako takiego nie ma ale wydawały mi się na tyle eleganckie i skromne jednocześnie, że wybrałam ich kilka - choć ostatecznie zdecydowałam się na zupełnie inne może komuś do czegoś się przydadzą. Ja za to poszukuję jekiegoś szablonu na plan rozsadzenia gości w kształcie podkowy/litery U (jak kto woli). Wiem, że można samemu zrobić ale mam takiego lenia że najpierw poszukam a jak nie znajdę gotowca do wypełnienia wtedy zmuszę się i prześlęczę parę godzin przy laptopie więc jakby któraś z Was miała to ja będę wdzięczna jak nie wiem co - załączam szablony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png eleganckie winietki.png (17,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-creme-pelne.jpg (29,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-fioletowe.jpg (36,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-fioletowe-pelne.jpg (36,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-kremowe.jpg (34,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-kremowe-pelne.jpg (34,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-pudrowy-roz.jpg (35,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-pudrowy-roz-pelne.jpg (35,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-zielone.jpg (36,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eleganckie winietki-zielone-pelne.jpg (36,7 KB, 2 załadowań)

Stary 2012-06-24, 18:20   #868
Wariate
Raczkowanie

Ostatnich kilka sztuk + jakaś tam być może pomocna grafika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szablon-stylowe-winietki.jpg (54,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-stylowe-winietki-zlote.jpg (45,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-stylowe-winietki-zlote-pelne.jpg (47,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-winietek-eleganckie-cappucino.jpg (51,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-winietek-eleganckie-rozowe-wrzosowe.jpg (52,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-winietek-eleganckie-zielono-niebieskie.jpg (50,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szablon-winietek-eleganckie-zlote.jpg (51,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg winietki-szablon-eleganckie.jpg (56,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg floraldesign.jpg (55,3 KB, 1 załadowań)

Stary 2012-06-24, 18:53   #869
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
My na pewno będziemy mieć tą zabawę z tabliczkami ona/on, myśleliśmy też nad balonami a w środku karteczki ze zdaniami typu: od dziś będę słuchać mądrych rad teściowej, po imprezie prowadzić samochód, gotować obiadki itp i na zmiane PM i Tż przekuwają balony ciekawa też jest zabawa typu kilka par wychodzi na środek i gdy gra piosenka to tańczą a gdy muzyka się przerywa muszą dotknąć podłogi określoną częścią ciała np 4 ręce 3 nogi, 2 ręcę 2 nogi 1 ręka i 2 nogi idzie się nieźle uśmiać hihi no i u nas standardowo co każde wesele jest sztafeta 2 rzędy po kilka osób z rodziny panny młodej i pana młodego i muszą po kolei: zjeść coś, nadmuchać balon aż pęknie itp, a na koniec zjeść kieliszek bułki tartej i zagwizdać (co wydaje się rzeczą bardzo prostą ale po zjedzeniu bułki tartej nie można gwizdnąć przynajmniej z minutę )

Dodatkowo wrzucam kilka fotek, między innymi nasze obrączki, zaproszenia i winietki własnoręcznie wykonane, biżu dziś kupione, sławne spinki dla TŻta, pomysł na prezent dla rodziców (kupiliśmy taki kosz i wypełnimy go różnościami m.in. słodycze, kawy itp itd) + planujemy karykatury dla nich, a i jeszcze dodaje zdjęcie notatnika panny młodej, zainwestowałam w niego i powiem że nie żałuje, wszystko w jednym miejscu a i pamiątka będzie
Ale lecisz do przodu z przygotowaniami gratki

Ja poza tym, co ostatnio mi doszło (czekoladki dla gości i dla rodziców), zamówiłam wczoraj w nocy tylko wtedy miałam czas - resztki dekoracji do domu rodziców (błogosławieństwo), jako niespodzianka, żeby nie musieli sami się martwić i organizować, to kurier do domku im przyniesie: serce z róż (puste w środku) do powieszenia na drzwiach wejściowych, organza w kolorach dekoracji naszych, tj. bieli i jasnej zieleni, świeczuszki jakies tam inne drobiazgi. Poza tym zamówiłam już winietki (miałam czekać na potwierdzenia wszystkich gości ale stwierdziłam, że wolę w razie potrzeby wyrzucić kilka sztuk niż później się martwić że nie zdążą dotrzeć albo cóś - nasze winietki i podziękowania dla gości w jednym: http://creocards.pl/zaproszenia/prod...id_product=270 (nasz wzór będzie śnieżnobiały z kolorem wstążeczki nr 33) już się cieszę i mam nadzieję, że będą wyglądały co najmniej tak ja na zdjęciu

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Oczywiście nie jest to tajemnicą Zdecydowaliśmy się na następujący grawer:

Na mojej "W niebie także... 25.08.2012"
Na Tżta "...podam Ci swą dłoń. 25.08.2012"
'full romantik' z takim jeszcze się nie spotkałam. Aż się zruszyłam...

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Dzięki, właśnie dzięki tym weselnym drobiazgom odkryłam swój talent plastyczny (dodatkowo zrobiłam ozdoby na samochód, takie dwa serca na ołtarzyk za nami, i mam zamiar sama udekorować stoły na sali)
Ja nie dekoruję ani sali ani kościoła, ani nawet samochodu i zastanawiam się jak to zrobić, żeby się ogarnąć w porę i nie spieszyć zanadto podziwiam Cię... szczerze. Też bym tak chciała ale jak się znam to spędzę poranek w czułym objęciu z toaletą jak mnie stres złapie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
ja jak byłam kiedyś u fryzjera to Pani (mama młodej) którą czesano obok (bardzo rozgadana) też wszystkim obwieściła że poprawiny ona dla swoich gości urządza u siebie w ogrodzie a drudzy rodzice niech się martwia sami o siebie (na pierwszy rzut oka widać było, że się nie polubili), hehe , i dodatkowo opowiedziała że rodzice od młodego nie powazni są bo zaprosili na wesele 200 osób, ona z 60 a sala na 180 osób, góra na 200 (wiem, bo miał w niej wesele Tżta mojego brat w styczniu), bo liczą że dużo ich gości im odmówi a ja mówie jej a co jak nie? jak nagle wszyscy stwierdzą że dawno z rodzina się nie widzieli i przyjadą? hehe ale mine miała
no to fakt, sama chciałabym zobaczyć jej minę jak dotarło do niej, że wcale nie jest tak mało prawdopodobny ten scenariusz

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Gratuluje szczęśliwej żonce tak jak pozostałe PMki czekam z niecierpliwością na relację i zdjecia

magalska- wszystko piękne zawieszki staranne bardzo... ciekawa grawerka taka romantyczna...

Właśnie dziewczyny powiedzcie mi czym rzucacie na oczepinach? Podwiązku, welon, bukiet?

Ja dalej nie znalazłam odpowiedniego kawałka na pierwszy taniec oboje z TŻtem chcemy coś romantycznego a zarazem dość rytmicznego, z tego wzgledu, ze nie mamy "wyuczonego" pierwszego tańca tylko idziemy na żywioł... Najwolałabym coś polskiego, macie jakieś propozycje? Błagam o radę
Mi przyznam szczerze szkoda rzucać bukietem - róże się posypią i w ogóle - wiem, że to tylko kwiaty, ale.... sama nie wiem. Myślałam o welonie ale że długi będę mieć to też mało praktyczne a z trzeciej strony ja osobiście nie chciałabym łapać podwiązki może jestem za bardzo pragmatyczna w tej kwestii bo .. cóż tu dużo mówić... byłam w sobotę na przymiarce sukni (wersja mocno robocza i terminy przekładane po wielokroć przez krawcową, więc trochę zła jestem z opóźnień ale zaciskam zęby i czekam cierpliwie). I jeśli mam być szczera, to po 40 minutach przymiarek: tylko koło z halką i gorset roboczy; było mi tak duszno w niej, że nie mogłam się nadziwić. Bo w sali gdzie była przymiarka, było raczej chłodno, za to pod halką... miałam Boże Ciało jak nic... i teraz idąc tym tokiem rozumowania... PM 'odkleja od siebie podwiązkę po całym dniu i połowie nocy tańców i swawoli na parkiecie... po czym rzuca nią w gości może mam niepoważne podejście, ale.... ja bym się raczej mocno uchylała od złapania jej Cały kurz, duszność itd zbiera się pod suknią ślubną mimo, iż te na kołach nie przylegają do ciała więc wydają się być bardziej 'przewiewniejsze'. Już któraś z dziewczyn pisała - nie wiem czy w tym wątku czy w innym, podobnym - jak wróciła po weselu i zdjęła suknię ślubną to miała nie tylko stopy ale całe nogi dosłownie czarne nie, zdecydowanie nie będę rzucać podwiązką i niech ręka boska broni przede mną tego, kto wpadnie na pomysł na moim weselu, żeby Pan Młody zdejmował podwiązkę zębami... przecież biedny w dniu własnego ślubu gotowy zejść z tego świata jak wsadzi głowę pod tę suknię chyba, że to ja jestem przewrażliwiona. Aż się rozpisałaaaam

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-06-24 o 21:00
Stary 2012-06-24, 18:54   #870
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A ja się teraz zastanawiam co robić. Mieliśmy jutro jechać do USC bo jak nie jutro to dopiero w przyszłym tygodniu ale że Tż właśnie wziął się za wylewanie podłogi w salonie to jutro będzie też miał strasznie dużo roboty i coś mi bąknął że ten urząd nie bardzo mu jutro pasuje no i ja już sobie dopowiadam że pewnie nie jest z tego nazwiska zadowolony i to odwleka...

ojojoj czego domysły snujesz wiesz jak to z chłopami jest- zawsze zabiorą się za jakąś "bardzo ważną robotę" w najmniej odpowiednim czasie. W urzędzie załatwicie wszystko w ciągu max godziny więc powiedz TŻ-towi, że robota nie zając i nie ucieknie a i on odpocznie przez godzinkę jak to czy tamto będzie schło w chałupie

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości