Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 18:07   #3181
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A czego się uczysz?
robię dyplom ze zdrowia i opieki socjalnej.
pracuję w domu starców z ludźmi chorymi na demencję, i aby móc pracować, muszę mieć dokumenty, że jestem wykwalifikowaną opiekunką osób starszych

także musiałam iść do koledżu i się teraz męczę strasznie nad zadaniami domowymi.
ale robię, nadal!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:34   #3182
Latte88
Zakorzenienie

Witajcie Kobietki
Jestem na tym forum nowa... Bardzo lubię wchodzić na wasz wątek. 12.06. był TEN dzień, był to 14 dzień cyklu.
Jutro ma przyjść wredna @. na początku czułam, że to był złoty strzał, dziś mam już doła, brzuch boli więc pewnie nic z tego

Marzenia o dziecku mam od kilku lat choć sama niedługo skończę dopiero 24. Ale pewnie Wy mnie zrozumiecie jak to jest pragnąć nosić pod swoim serduszkiem kochane dzieciątko...

Pozdrawiam Was serdecznie...
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:50   #3183
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki
Jestem na tym forum nowa... Bardzo lubię wchodzić na wasz wątek. 12.06. był TEN dzień, był to 14 dzień cyklu.
Jutro ma przyjść wredna @. na początku czułam, że to był złoty strzał, dziś mam już doła, brzuch boli więc pewnie nic z tego

Marzenia o dziecku mam od kilku lat choć sama niedługo skończę dopiero 24. Ale pewnie Wy mnie zrozumiecie jak to jest pragnąć nosić pod swoim serduszkiem kochane dzieciątko...

Pozdrawiam Was serdecznie...
Hej pamietaj dopóki nie ma @ to nie kracz nadzieje umiera ostatnia....nigdy nic nie wiadomo co sie stanie oczywiscie trzymamy kciuki za Ciebie aby nie przyszla @

Pozdrawiam
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:58   #3184
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej pamietaj dopóki nie ma @ to nie kracz nadzieje umiera ostatnia....nigdy nic nie wiadomo co sie stanie oczywiscie trzymamy kciuki za Ciebie aby nie przyszla @

Pozdrawiam

Kasiaczku dziękuję Ci bardzo za kciuki. Miałam niby od 20 dnia cyklu jakieś pobolewania w dole brzucha, senność i na przykład zajadałam się szynką z ostrym sosem chilli a na koniec kolacji lody z bitą śmietaną ale tyle się naczytałam że już wątpię
Stary 2012-06-24, 19:36   #3185
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
robię dyplom ze zdrowia i opieki socjalnej.
pracuję w domu starców z ludźmi chorymi na demencję, i aby móc pracować, muszę mieć dokumenty, że jestem wykwalifikowaną opiekunką osób starszych

także musiałam iść do koledżu i się teraz męczę strasznie nad zadaniami domowymi.
ale robię, nadal!
czyzby nvq?? witam kolezanke po fachu chociaz ja pracowalam w uk jako activities assistant ale podziwiam Cie za upor i chec pracy z ludzmi z demencja... mnie niestety to odczlowieczalo...

latte nawet jesli nie teraz, to nastepny bedzie udany ja kolejny @ bede miala za ok 3-4 tyg dopiero, wiec w sumie czasy strzelania sie zaczynaja

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 19:50   #3186
Latte88
Zakorzenienie

santom no właśnie Kochana nie wiem jak będzie z następnym, bo mój TŻ uważa, że jeszcze jest czas na dziecko... Teraz się udało przez wielki przypadek po prostu pod wpływem uniesienia pomyliło mi się że mam najbardziej płodny i powiedziałam, że przecież mam niepłodne... A ja uważam, że wielu ludzi sądzi że na dziecko nigdy nie ma dobrego momentu i odwlekają tą decyzję. A ja z doświadczenia we własnej rodzinie widzę jakie to mylne. Mój brat z bratową są ze sobą już 10 lat. Odkłądalu decyzję o dzieciątku, a teraz zaczeły się wielkie problemy, płacz i wielkie rozczarowanie bardzo im tego współczuję, bo sama nie wyobrażam sobie bym mogła nie mieć córci czy synka. Tym bardziej jak widzę synków mojej siostry którzy mówią: mamoooo, przytulają się dają buziaki to och...

Santom trzymam kciuki za owocne starania w tym cyklu !!

Dziewczynki, tak dobrze, że jesteście, że u Was można znaleźć zrozumienie i pochlipać przed monitorem

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2012-06-24 o 19:56
Stary 2012-06-24, 19:54   #3187
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
czyzby nvq?? witam kolezanke po fachu chociaz ja pracowalam w uk jako activities assistant ale podziwiam Cie za upor i chec pracy z ludzmi z demencja... mnie niestety to odczlowieczalo...
dzis już nie ma nvq, tylko diploma, ale to coś bardzo podobnego))

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

ja powinnam dostac dziś krwawienie i na razie cisza. czekam do wrotku i robie test.) brzuch mnie nie boli, nic nie wskazuje ze dostane. ciiii aby nie zapeszyc.
ale co chwile latam do wc sprawdzac, czy nie ma plam, puki co nic

Stary 2012-06-24, 19:58   #3188
Latte88
Zakorzenienie

Domciatko to jesteśmy w podobnym terminie na @.
Stary 2012-06-24, 20:00   #3189
santom
Zakorzenienie

Cytat:
dzis już nie ma nvq, tylko diploma, ale to coś bardzo podobnego))

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

ja powinnam dostac dziś krwawienie i na razie cisza. czekam do wrotku i robie test.) brzuch mnie nie boli, nic nie wskazuje ze dostane. ciiii aby nie zapeszyc.
ale co chwile latam do wc sprawdzac, czy nie ma plam, puki co nic
aaa no widzisz to sie pozmienialo przez 2 lata od kad mnie tam nie ma
no i ciiiii albo jeszcze lepiej nie ciiii;D zeby wystraszyc dziada(@)

latte hmmm... fakt, ldzie strasznie odkladaja ta decyzje... mam przyklad bardzo blisko siebie... i niestety pukam sie w glowe jak slysze tlumaczenie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-24, 20:09   #3190
daydreamer
Raczkowanie

hej, można dołączyć ?
jestem tutaj nowa, 24 lata, rok po ślubie
w zeszłym cyklu zaczęliśmy "starania", teraz był 2 cykl, niecierpliwie (nie)czekam na @ powinna przyjść 1 lipca i coś czuję, że jednak przyjdzie...

Nasza córeczka jest z nami od 8.III.2013

7.03.2015 dwie kreseczki
daydreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:13   #3191
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daydreamer Pokaż wiadomość
hej, można dołączyć ?
jestem tutaj nowa, 24 lata, rok po ślubie
w zeszłym cyklu zaczęliśmy "starania", teraz był 2 cykl, niecierpliwie (nie)czekam na @ powinna przyjść 1 lipca i coś czuję, że jednak przyjdzie...
Witaj, ja też dziś się dołączyłam do Dziewczyn. A jakieś masz objawy?
Stary 2012-06-24, 20:17   #3192
daydreamer
Raczkowanie

objawów raczej brak. owu była w okolicach zeszłej sob/nd. a później w czw/pt czułam takie leciutkie jakby kłucie w jajnikach ,dosłownie z 5 takich ukłuć ale to pewnie moja "podświadomość" tak działa

Nasza córeczka jest z nami od 8.III.2013

7.03.2015 dwie kreseczki
daydreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:19   #3193
santom
Zakorzenienie

ja teraz mialam wszystkie mozliwe objawy wraz ze spozniajaca sie @ i co?? i dooooooopa a juz bylam taaaaak nakrecona, juz sie prawie zaczelam cieszyc...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-24, 20:24   #3194
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co mój chłopak też długo odkładał tą decyzję. jestesmy razem 4 lata i zawsze mu mówiłam, że chce mieć dziecko przed 30. od pierwszych spotkań rozmawialiśmy o tym i on znał moje oczekiwania. ale jakoś nigdy nie była dobra pora, dobry czas. on nie był gotowy, zawsze mówił, nie dziś, nie teraz.
ale w końcu się zgodził. ja za rok w sierpniu będę miała 30, i w sumie zostało kilka miesięcy aby zajść w ciąże i urodzić przed 30. także teraz musimy się bardzo starać i presja większa.
myślę sobie, że gdyby mój chłopak dalej odkładał tą decyzję to pewnie byśmy się rozstali.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez daydreamer Pokaż wiadomość
objawów raczej brak. owu była w okolicach zeszłej sob/nd. a później w czw/pt czułam takie leciutkie jakby kłucie w jajnikach ,dosłownie z 5 takich ukłuć ale to pewnie moja "podświadomość" tak działa
ja też tak się nakręcałam przez kilka pierwszych cykli starań, teraz wiem, że nie potrzebnie.
nie ma co się wkręcać, bo wtedy rozczarowanie bardziej boli.
dziś już się nie nastawiam, będzie co będzie.
mówię sobie, że to moje dziecko wybierze sobie porę na powstanie, a nie ja!

Stary 2012-06-24, 20:27   #3195
santom
Zakorzenienie

domciatko, bardzo fajne podejscie. ja sama tez probuje sie do tej filozofii stosowac, ale chyba za bardzo zaczynam sie w to wkrecac... dowod? samo to, ze tutaj napisalam...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-06-24, 21:03   #3196
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny no i oczywiście zapraszamy,a zarazem się żegnam bo idę się wtulić do wyrka do Tż

Dobranoc

domaciatko- 3mam kciuki aby ta małpa nie przyszła!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:21   #3197
Latte88
Zakorzenienie

Mój straszy kilka lat kolega powiedział, że dziewczyny powinny mieć chociaż 3-4 lata starszych od siebie chłopaków. A dlaczego? a dlatego, że wcześniej dojrzewamy do macierzyństwa. Wiadomo, że bez niego sama sobie nie poradzę, ale też nie chcę go zmuszać bo później mi może będzie to wypominał że nie jest gotowy. Faceci czasami są trudni do zrozumienia. Ja też miałam te kłucia w dole brzuszka, sutki mi się zrobiły tkliwe, temperaturę nawet mierzyłam chociaż źle zrobiłam bo nie od początku cyklu tylko dopiero od owulacji i nie robiłam tego wcześniej więc moje pomiary są do kosza. ale dzisiaj na dzień przed @ już tracę nadzieję... Ale jednak modlę się o ten cud dla mnie. Dziś też pomodlę się o to dla Wszystkich Staraczek...
Wiecie co ? Banalna historia, każda z was napewno to obserwuje w codziennym życiu. Niedalej jak wczoraj kupowałam wodę do sklepu weszła dziewczyna, nie chcę oceniać bez podstaw ale na moje oko wyglądała dziwnie... Bujała się na nogach... Wzieła dwa lody, za chwilę do sklepu wszedł jej chłopak ( zaniedbani straszni) a za nim ich śliczny synek... I ten chłopak powiedział Patrycja wziełaś złe lody tez są za drogie. Kosztowały aż : 3,20 i jak wychodzili ze sklepu to się zaczeli kłocić, że ona ma mu to 1,2 oddać które on dołożył. WTF? Serce mi się ścisneło... Wiem, że oni mają też mają prawo do szczęścia, pomimo swoich warunków soclajnych czy ogólnie rozwojowych i sobie pomyślałam, że tyle z nas ma idealne warunki dla bobaska, i tak jest ciężko, z różnych powodów się go doczekać. A niektórzy bez stresu zajdą, donoszą urodzą. Jedna z moich dalekich sąsiadek co rok to prorok. 16ścioro dzieci. Chodzą takie biedne, starsze prowadzają młodsze... W domu alkohol i bieda..

Mam dziś doła i pretensje do świata... Wybaczcie...

Domciatko co do rozstania to ja coraz częściej o tym myślę... Boję się że lata mi lecą, jesteśmy ze sobą już ponad 5 a tu nic się nie dzieje, dalej na zasadzie chłopak- dziewczyna i co ja mam robić?

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2012-06-24 o 21:26
Stary 2012-06-24, 21:42   #3198
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość

Domciatko co do rozstania to ja coraz częściej o tym myślę... Boję się że lata mi lecą, jesteśmy ze sobą już ponad 5 a tu nic się nie dzieje, dalej na zasadzie chłopak- dziewczyna i co ja mam robić?
hm.. no z tymi chłopami to ciężka sprawa.
ja, zanim się mój tż zdecydował i powiedział ostatecznie tak, to przeprowadziłam z nim tysiące rozmów, pół roku rozmów. najpierw mu powiedziałam, że skoro nie chce dzieci, to po co mi 4 lata temu mówił , że chce i mnie trzymał w niepewności. później mi zaczęłam mówić, że jego ojciec ma już 70 lat i nigdy nie wiadomo jak długo będzie żywotny, aby aktywnie być dziadkiem. i że jego rodzice na razie są mobilni, silni i mogą dziecko przypilnować od czasu do czasu. zaczęłam mu mówić, że puki co mają dobry status i pewnie finansowo pomogą i jego siostra da nam rzeczy jak wózek czy łóżeczko itp.
później zaczęłam mu mówić, że po 30 zwiększa się ryzyko urodzenia dziecka z zespołem downa i że poród jest cięższy itp...
poza tym w pracy zapytałam jak to będzie w razie "w" z macierzyńskim i powrotem do pracy i oni bardzo przychylnie mi pomogą, nie będą stawać na drodze, ani w czasie ciąży ani w powrotem do pracy na pół etatu nie będzie problemu.

także rozmowy u mnie trwały długo. ale pewnie rok dłużej i nie wiem co by było.
nigdy nie groziłam tż że go zostawię czy coś, nie musiałam, ale współczuję tym dziewczynom, które sa tak zawieszone pomiędzy młotem a kowadłem. i szkoda mi tych które wybierają chłopaka zamiast dziecka.
bo tej pustki nieposiadania dziecka nie zalepi żaden mężczyzna, nigdy

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2012-06-24 o 21:44
Stary 2012-06-24, 21:45   #3199
Latte88
Zakorzenienie

Zgadzam się z Tobą i szczerze mówiąc wyobrażam sobie życie bez faceta, natomiast bez dziecka nigdy!!
Stary 2012-06-24, 21:57   #3200
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wiecie co, ja już trochę uspokoiłam moją desperację i jestem na takim etapie, że jestem w stanie pogodzić się z tym, że dzieci mieć nie będę. Życie jest jakie jest, jak nie będę ich miała zapełnię życie czymś innym.
Mam akurat tyle szczęścia, ze mój TŻ od samego początku związku dzieci chce, to mi daje dużo. Sama ta świadomość. To mnie tak chyba uspokoiło ... nie wiem.
Stary 2012-06-24, 22:08   #3201
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja już trochę uspokoiłam moją desperację i jestem na takim etapie, że jestem w stanie pogodzić się z tym, że dzieci mieć nie będę. Życie jest jakie jest, jak nie będę ich miała zapełnię życie czymś innym.
Mam akurat tyle szczęścia, ze mój TŻ od samego początku związku dzieci chce, to mi daje dużo. Sama ta świadomość. To mnie tak chyba uspokoiło ... nie wiem.
wiesz co czym innym jest poświęcenie dziecka dla faceta, a czymś innymi niemożność posiadania dziecka.
dobrze, że tż jest przy Tobie i że się wspieracie.
będzie dobrze! Marudex głowa do góry, jakoś się ułoży.
gdy los zamyka jedne drzwi, otwiera tym samym okno nigdy nie wiesz co cię spotka

Stary 2012-06-24, 22:25   #3202
IsiaG
Zadomowienie

Witam nowe staraczki na wątku
Maru - życie jest zagadką, nie wiesz co dla Ciebie szykuje. A potrafi zaskakiwać, także nie podawaj się. A nawet gdyby, to można myśleć o adopcji.

Ale dziś mam melodię na spanie. Zasnęłam na ramieniu męża, gdy on grał na kompie. Jutro rano do pracy, akurat jak się pogoda poprawiła.

3majcie się laski.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:42   #3203
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
wiesz co czym innym jest poświęcenie dziecka dla faceta, a czymś innymi niemożność posiadania dziecka.
dobrze, że tż jest przy Tobie i że się wspieracie.
będzie dobrze! Marudex głowa do góry, jakoś się ułoży.
gdy los zamyka jedne drzwi, otwiera tym samym okno nigdy nie wiesz co cię spotka
wiec dlatego piszę, że mam to szczęście, że TŻ też chce a czy nam wyjdzie czy nie to staje się już dla mnie sprawą drugorzędną

Jak czytam Cię Domciatko to widzę siebie sprzed paru lat ... tez miałam plan pt "dziecko przed 30" i co? i mam 32 a dziecka nie ma. Świat się nie zawalił
A w międzyczasie na 30 urodziny (dokładnie w urodziny .. ) dostałam skierowanie na laparo, diagnoza endometrioza, rok później rozstałam się z exem jakieś 2 mce przed ślubem, i co? i żyję, mam się dobrze jestem w nowym związku i próbuję i granica 30 lat nic tu nie zmieniła.
Po prostu spróbuj się trochę wyluzować, choć oczywiście trzymam kciuku, by Tobie udało się plan wykonać

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-06-24 o 22:53
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:42   #3204
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja skończyłam robić zadanie domowe, cały dzień to robiłam, no ale koniec.
teraz oglądamy mecz anglia- włochy i mam nadzieję, że anglia wygra, bo mój tż anglik i pewnie jak przegrają to mi żyć nie da hahha)
tz idzie na nockę do pracy, więc sama w domu będę, nic tylko szaleć.
jutro rano do pracy idę a po pracy do szkoły, żeby tylko to zadanie domowe było dobrze zrobione, bo mi się nie chce drugi raz robic

Stary 2012-06-24, 22:52   #3205
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Maru - życie jest zagadką, nie wiesz co dla Ciebie szykuje. A potrafi zaskakiwać, także nie podawaj się. A nawet gdyby, to można myśleć o adopcji.

:
Isiu nie wiem co szykuje, ale z drugiej strony nie muszę bezczynnie czekać w końcu może wezmę się porządnie za moje hobby i coś się z tego fajnego urodzi bo nie można żyć czekając tylko na dziecko
A co do adopcji to raczej odpada ... tzn gdybym mogła ot tak, zabrać dziecko i się nim zaopiekować to ok, ale przechodzić całą tą drogę do tego, czekanie, jakieś dziwne spotkania, testy ... chyba bym ich nie przeszła, bo raczej nie jestem "normalna" z punktu widzenia większości społeczeństwa
Stary 2012-06-24, 22:57   #3206
Latte88
Zakorzenienie

Domciatko użyłam Twojego argumetu w dzisiejszej rozmowie z TŻtem, że jak mu na samym początku mówiłam, że chcę do 24 roku życia już mieć pierwsze dziecko to nie oponował tylko był ze mną dalej do teraz, a mógł mi wtedy powiedzieć że nie chce do 30 mieć dzieci tylko sam mówił że też chce być młodym tatusiem.
Zobaczymy. Ja narazie mam inne rzeczy na głowie, jutro ma przyleźć @ wstrętna i co chwilę biegam do łazienki sprawdzam co to wypływa ze mnie ( przepraszam, że tak to nazywam :p ). i na razie się krowa nie pojawia...
Stary 2012-06-25, 08:23   #3207
magbes
Zadomowienie

czesc Dziewczynki, wrociłam z wyjazdu nic jeszcze nie nadrobilam ale mysle ze wciagu dnia mi sie uda,,,choc widze, zescie łądnie naskrobaly
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 08:33   #3208
Szejda
Rozeznanie

Ja też się witam z Wami dziewczynki też postaram się nadrobić wczorajszy dzień ale dopiero wieczorkiem. Miłego dnia Wam życzę
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 09:16   #3209
Kejthx
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny
MarudexuS zawsze jednak trzeba próbować, ale cóż Ty wiesz o tym najlepiej i podoba mi się Twoja postawa, że potrafisz "trzeźwo" patrzeć na sytuację która Was spotyka

Ja sobotę spędziłam na zakupach, a większość ndz przespałam, miałam temp. tj. 37,5, kiepsko się czułam. @ nie ma, z czego może bym się cieszyła, ale kilka minut temu zrobiłam test (nie z porannego moczy) i nic Pewnie ten wyjazd mi coś poprzestawiał. Rok temu jak wróciliśmy z podróży ślubnej, to dostałam 3 dni wczesniej niż miałam zazwyczaj(wczesniej regularnie jak w zegarku). Teraz nie wiem o co kaman Nic nie czuje, tzn. ani piersi nie bolą, ani jajników nie czuję
Nic to, czekam....
Miłego dnia, ja wpadam w wir pracy.
Stary 2012-06-25, 09:31   #3210
karolinusienka
Zakorzenienie

witam po weekendzie

ale mam bolesną owulacje non stop coś mnie kuje w boku/podbrzuszu ehhh
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości