PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 20:26   #4111
extassy
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

http://www.blum.com/pl/pl/ tu masz zdjecia chyba bedzie prosciej zrozumiec

no niestety nasz intensywny fiolet zmienil odcien szarosci. chociaz tyle ze tak naprawde w niewielu miejscach ja wiadac a malowalismy dekoralem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1053.jpg (122,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-06-24, 20:37   #4112
asia27100
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

wróciłam, zaraz lece pod prysznic

extassy ale co masz na myśli mówiąc system blum? wszystko macie na blumie zrobione? od zawiasów, poprzez szuflady po aventosy?

dla niewtajemniczonych: blum to firma (dobra) mająca w ofercie systemy szuflad z cichym domykiem, zawiasy (również takie z domkiem), podnośniki do drzwiczek itp. droga zabawa, ale na lata i komfort użytkowania

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2012-06-24 o 20:40
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:39   #4113
extassy
Zakorzenienie

szuflady mamy. a co to aventosy?

aha juz mam. mielismy miec, ale musielismy "podniesc" troszke kuchnie do gory ze wzgledu na wygode tz w kuchni i niestety sufit nam na to nie pozwolil

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2012-06-24 o 20:41
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:39   #4114
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
http://www.blum.com/pl/pl/ tu masz zdjecia chyba bedzie prosciej zrozumiec

no niestety nasz intensywny fiolet zmienil odcien szarosci. chociaz tyle ze tak naprawde w niewielu miejscach ja wiadac a malowalismy dekoralem
Już rozumiem Piękna sypialnia! Łóżko skąd ono i ile mierzy na szerokość?

edit: aventos to chyba ten system zawiasów kiedy górne szafki otwiera się "w górę" a nie "na bok".

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:42   #4115
extassy
Zakorzenienie

dziekuje

mamy wszytsko robione na zamowienie wg wlasnych projektow. sam materac jest 2,2x2,2 a samo lozko wieksze bo jak widac ma jeszcze boki
Stary 2012-06-24, 20:45   #4116
asia27100
Zakorzenienie

no dokładnie. trzeba mieć więcej lub mniej miejsca nad szafkami by te drzwiczki tam puścić

łózko na 2,2m? wow! my tu myślimy z TŻtem że na 1,8 będzie szczytem marzeń

Stary 2012-06-24, 20:45   #4117
Viollet87
Zakorzenienie

Uaaaa, ogromne lubię! My chcemy mieć materac szeroki na 180 lub 200 cm oboje lubimy się porozwalać

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:49   #4118
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
no dokładnie. trzeba mieć więcej lub mniej miejsca nad szafkami by te drzwiczki tam puścić

łózko na 2,2m? wow! my tu myślimy z TŻtem że na 1,8 będzie szczytem marzeń
no niestety ale trudno wazne ze szuflady mamy
lozko super wygodne! sam materac 2,2fajnie tak spac tylko ciezko druga osobe zlokalizowac w nocy

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Uaaaa, ogromne lubię! My chcemy mieć materac szeroki na 180 lub 200 cm oboje lubimy się porozwalać
jesli macie tylko miesce to warto zainwestowac w wieksze
Stary 2012-06-24, 20:52   #4119
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Twój 8 letni syn bawił się w taką zabawę? Taki chłopak już chyba powinien wiedzić, że to nie dobre...
Ja tam gorzej psociłam jako dziecko niestety dzieciom się tłumaczy, ale one i tak wpadają na super pomysły i nie wahają się przed ich realizacją - wszystko wygląda pięknie tylko w teorii

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:00   #4120
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.

Wpadłam właściwie na chwilę. Miałam małe zawirowania z TŻ, ale już jest dobrze. Niestety na jakiś czas muszę zniknąć, tak więc od jutra mnie nie będzie tutaj na jakiś czas na pewno.
No to będziemy czekały na Twój powrót
Cytat:
Twój 8 letni syn bawił się w taką zabawę? Taki chłopak już chyba powinien wiedzić, że to nie dobre...

Mam nadzieję, że z córeczką już lepiej. Trochę mnie zdziwiło, to że bardziej martwiło Cie, to że nie pooglądasz sukien, a nie choroba córki. Jakoś nie mogę tego zrozumieć.
Ad 1 to no bawił się, nic mu nie zrobie już bo po fakcie, wiedziął że mu nie wolno a mimo to głupota wygrała. Ma 8 lat a nie 18 więc jest to wybaczalne jeszcze
AD 2 z małą lepiej, nadal trochę gorączkuje ale nie jest źle. A co do martwienia się to wierz mi że potrafię anginę i zapalenie oskrzeli rozpoznać po kaszlu, to nie jest moje pierwsze dziecko i zupełnie oduczyłam się panikowania. Mało tego- sama potrafię zdiagnozować dziecko- bardzo często, i raczej się nie mylę bo pediatra potwierdza mouje podejrzenia. A że sama gorączka to nie jest jakiś bardzo groźny objaw- tak jak i ból gardła, to wiem że nie mam czym się martwić. Szkoda mi jej bo jej jest ciężko z gorączką ale nie widzę żadnego powodu abym miała się martwić tym że ma gorączkę. Martwić należy się wtedy kiedy: jesteś na wakacjach bez samochodu, najbliższy szpital kilkanaście km dalej a dziecko ma atak astmy a ty nie masz leków i możliwości ściągnięcia na szybko lekarza albo leku, albo kiedy dziecko przecina sobie w zabawie dość głęboko rękę to gdzie są żyły i krew tryska do góry a dziecko blednie. Ja na prawdę nauczyłam się już kiedy powinnam się martwić i staram się nie dokładać sobie problemów i zmartwień. Inaczej nie byłabym w stanie przeżyć każdego siniaka, strupka moich dzieciaków a mają ich na prawdę sporo

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja tam gorzej psociłam jako dziecko niestety dzieciom się tłumaczy, ale one i tak wpadają na super pomysły i nie wahają się przed ich realizacją - wszystko wygląda pięknie tylko w teorii
Dokładnie. Nie da się widfzieć dziecka 24h na dobę... a w dzisiejszych czasach tego wymaga się od rodziców. Tylko ja się pytam która z Was miała mamę na oku 24h? Która nie wychodziła na dwór pobawić się w chowanego, podchody i mama jej nie widziała?
Ja miałam dużo takich zabaw gdzie mama na pewno by mi nie pozwoliła i pamiętam jak specjalnie mając 5 czy 6 lat okno babci wybiłam- po prostu byłam ciekawa jak to będzie
Stary 2012-06-24, 21:03   #4121
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
AD 2 z małą lepiej, nadal trochę gorączkuje ale nie jest źle. A co do martwienia się to wierz mi że potrafię anginę i zapalenie oskrzeli rozpoznać po kaszlu, to nie jest moje pierwsze dziecko i zupełnie oduczyłam się panikowania. Mało tego- sama potrafię zdiagnozować dziecko- bardzo często, i raczej się nie mylę bo pediatra potwierdza mouje podejrzenia. A że sama gorączka to nie jest jakiś bardzo groźny objaw- tak jak i ból gardła, to wiem że nie mam czym się martwić. Szkoda mi jej bo jej jest ciężko z gorączką ale nie widzę żadnego powodu abym miała się martwić tym że ma gorączkę. Martwić należy się wtedy kiedy: jesteś na wakacjach bez samochodu, najbliższy szpital kilkanaście km dalej a dziecko ma atak astmy a ty nie masz leków i możliwości ściągnięcia na szybko lekarza albo leku, albo kiedy dziecko przecina sobie w zabawie dość głęboko rękę to gdzie są żyły i krew tryska do góry a dziecko blednie. Ja na prawdę nauczyłam się już kiedy powinnam się martwić i staram się nie dokładać sobie problemów i zmartwień. Inaczej nie byłabym w stanie przeżyć każdego siniaka, strupka moich dzieciaków a mają ich na prawdę sporo

Ja tam popieram, nie ma co szaleć - trzeba czasem dać dziecku po prostu wyleżeć chorobę ,za to moja mama zaczyna szaleć gdy temperatura wynosi 37,5 wg niej to jest wysoka gorączka

Bridezilla
Stary 2012-06-24, 21:07   #4122
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość

My jak podpisywaliśmy umowę we wrześniu z nimi to dopiero wchodzili w fotografię. Zresztą najpierw mieliśmy fotografa, a potem ich, bo poleciła nam ich nasza fotografka W innym wypadku pewnie byśmy wzięli całość tak jak Wy
Ja się martwię, bo jak podpisywaliśmy umowę to dopiero zaczynali filmować lustrzanką i pan Irek nam mówił, że najlepiej się to sprawdza przy dwóch operatorach, no i my tej lustrzanki niby nie mamy. A teraz widzę, że za tą cenę jest już w pakiecie lustrzanka. Zastanawiam się czy będziemy ją mieli Niby mówił, że jeśli będzie wolna i oni nabiorą jeszcze doświadczenia to na pewno ją weźmie. Ale równie dobrze może inna para podpisać umowę z nimi na nasz termin i wykupić ten pakiet z lustrzanką Bo my tego nie mamy na umowie
My właściwie mieliśmy podpisać umowę z Magineo (nie wiem czy to też nie Ty mi dałaś namiary ), nawet widzieliśmy się z tą Panią, ale w międzyczasie byliśmy u Pana Irka i w dobrej cenie zaproponował nam pakiet łączony, a zdjęcia też nam się bardzo spodobały.
Co do lustrzanki to myślę, że jeśli powiesz że bardzo Ci zależy to może będzie szansa Warto bo efekt jest super.
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:09   #4123
perfuzja
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Ja dopiero teraz, cały dzień była zabiegana.
My łóżko mamy 2,4x2,2 Zajmuje na szerokość CAŁĄ miniaturową sypialnie. Ale tak zdecydowalismy, bez sensu było zostawiać przestrzeń, w którym zmieścilby sie tylko stolik na przykład,

A co do garnituru, to na razie muszę przekonać TŻta, żeby w ogóle zechciał sobie jakiś kupić
Stary 2012-06-24, 21:13   #4124
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ciekawe co u Mii.... ostatnio się nie pokazuje w ogóle u nas.....
Stary 2012-06-24, 21:18   #4125
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co u Mii.... ostatnio się nie pokazuje w ogóle u nas.....
Może spędza weekend z TŻ i wyjaśniają sobie wszystko? Oby...

moniczka masz jakieś upatrzone suknie do przymierzania jutro?
Stary 2012-06-24, 21:19   #4126
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

my jakos w zeszlym roku kupilismy sobie lozeczko ;D 2x1,8 i jest w sam raz ;D

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:20   #4127
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
cholerka, wiedziałam jak to sie nazywa ale nie poamiętam, bo tego nie prowadzimy..

jaka historia:
brat przyszedł przed chwila bym go ogoliła maszynką. pierwszy raz (wcześniej mi chyba nie ufał, a TŻta golę już od roku). siada na krześle, ja wyciągam sprzęt z szafki i podpinam do prądu. brat takie oczy i : tym mnie chcesz golić?! patrzę, a ja z przyzwyczajenia depilator wyjełam

Cytat:
Hej! Wróciłam. Przeczytałam co napisałyście i lecę prasować.... Jutro wielki dzień trzymać kciuki od 9 aż się pojawię. Będę załatwiać salę, oglądać i mierzyć suknie i jeszcze mam jedną bardzo ważną dla mnie sprawę więc błagam Was o wizażowe czarodziejskie kciuki
trzymamy
Stary 2012-06-24, 21:24   #4128
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
ok 800 zl ale mamy duza kuchnie, 5mb. no i musisz sie z tym liczyc ze nie bedzie po calosci. my mamy w jednym miescu laczona. ale to i dobrze bo jakby sie cos stalo to wystarczy kawalek wymienic
TŻ wrócił i powiedział mi że patrząc na rzut mieszkania to meble w kuchni zajmą jakoś ok 3 mb . Więc jak coś to nas taniej wyjdzie . Bo jakoś takie szkło bardziej przemawia do mnie w otwartej kuchni
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:26   #4129
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
a moja teściowa dostała z pracy bon do jakieś hurtowni czy sklepu z porcelana itp rzeczami. mówiła, że musi pojechać kupić jakiś serwis. Tż się ja pyta po co, skoro dostała duży zestaw ( od nas właśnie), to powiedziała że przecież nam się przyda. teraz jestem chora na tym punkcie, żeby jechać z nimi jeśli faktycznie do tego dojdzie, bo chce sobie sama go wybrać..... ja wiem, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby i że to prezent i miło mi się zrobiło, ale wolałabym sama sobie wybrać te talerze, bo w końcu będę mi wiele lat towarzyszyć. wiem że teraz myślicie że powinnam sie puknąć w głowę ale już tak mam..
Nie powinnaś Ja bym zrobiła to samo Jakbym miała tylko wpływ jakiś na to to bym działała

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Jak będzie dziewczynka to będzie mała Tatiana albo Kalina
Byle było zdrowe
Dokładnie Ostatnio na TLC oglądałam program o matkach, które za wszelką cenę chcą mieć córkę. Jedna miała 4 synów i w będąc na usg w ciąży z dzieckiem nr5, rozpłakała się kiedy dowiedziała się, że jednak będzie syn, załamała się całkowicie. To takie urojenie trochę... Nie można tak.

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
hmm powiem Ci jak my to widzimy . To tylko takie nasz luźne gadki . Sypialna nie będzie w jasnych kolorach to na pewno . Marzy nam się ze 2-3 belki drewniane na suficie i do tego w podobnej tonacji łóżko. Do tego zabudowana szafa we wnęce, jakaś komoda i koniecznie toaletka . A kolor ścian? Chyba chciałabym czekoladę i do tego jakiś kolor intensywny (turkus, ewentualnie śliwka) i wtedy jakieś jasne dodatki. Albo szarość jako główny kolor (i wtedy belki albo czarne albo białe).
Marzy mi się jakiś pokój w kolorach - czekolada, wanilia, turkus Albo łazienka

Cytat:
oj tak! w ikei sa takie proste toaletki, na pewno, jeśli tylko będę mieć sypialnię każe sobie taką zrobić. już nawet kolor płyty w pracy na nia wybieram. koniecznie z długą szufladą pod blatem. a widziałam też ostatnio bajer, gdzie blat sie otwierał do góry, wewnątrz były kosmetyki schowane a na tej otwieranej części było lustro a tu to jest: http://www.youtube.com/watch?v=3W8q2T97ck4&feature=plcp
Woooow Super sprawa!

Cytat:
a to w takim razie powiedz mi, bo ciągle myślę nad tym jakie fronty w szafkach wybrać i jakie blaty? Ostatnio zakochałam się w białych kuchniach i nie wiem jak to z praktyką . Niby czytałam że nie ma problemu z utrzymaniem czystości, ale grunt to dobry blat i odpowiedni jego kolor (i tu pojawia się pytanie jaki )
Mi się marzy kuchnia w kolorach neutralnych - orzech i wanilia A do tego jasno zielone dodatki

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
30 zl za jedną pachę, a 3-4 wizyty

Oj tam oj tam ważne,że po drugiej stronie ktoś siedzi
To bardzo tanio!

Cytat:
aż sobie wygooglowałam i u mnie wygląda to tak:
-salon 1: 150 zł
-salon 2: Light Sheer 300 zł, laser IPL 99 zł
-salon 3: 250 zł
No w Krk też takie ceny

Cytat:
Zadzwoń do nich i się spytaj o to, bo mimo wszystko to ważna rzecz.
Myślałam nad tym, ale głupio mi było. Ale masz rację - zadzwonię W końcu my za to płacimy i to całkiem sporo.

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość
My właściwie mieliśmy podpisać umowę z Magineo (nie wiem czy to też nie Ty mi dałaś namiary ), nawet widzieliśmy się z tą Panią, ale w międzyczasie byliśmy u Pana Irka i w dobrej cenie zaproponował nam pakiet łączony, a zdjęcia też nam się bardzo spodobały.
Co do lustrzanki to myślę, że jeśli powiesz że bardzo Ci zależy to może będzie szansa Warto bo efekt jest super.
Pewnie tak, bo i my mamy z nimi umowę
Ale chyba w VS cały pakiet foto-video wychodzi drożej niż osobno video VS a foto M.
Stary 2012-06-24, 21:30   #4130
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się marzy kuchnia w kolorach neutralnych - orzech i wanilia A do tego jasno zielone dodatki
ja jestem nakręcona na białą . Teraz siedzę i buszuje po forach czytając z jakich materiałów fronty wybrać
Stary 2012-06-24, 21:34   #4131
melleczka
Zakorzenienie

Ale się dziś opaliłam Dekolt mam na raczka Jeszcze tak śmiesznie, bo taki dziwny stanik miałam
Stary 2012-06-24, 21:34   #4132
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem nakręcona na białą . Teraz siedzę i buszuje po forach czytając z jakich materiałów fronty wybrać
Podziwiam was, dla mnie urządzanie mieszkania to jakiś koszmat, a kuchni to już w ogóle do tego stopnia, że w poprzednim mieszkaniu mieliśmy firmę, która wszystko zaprojektowała.
Stary 2012-06-24, 21:35   #4133
asia27100
Zakorzenienie

wiecznie http://www.niemannpolska.pl/pl/formula.html tu masz firme z której my mamy fronty akrylowe -acryclux. mają jeszcze polygloss i polymatt, ale tak jak mówiłam, akryl najtrwalszy

perfuzja ja mam tak samo. jakąś wizję mam ale resztę pozostawię z rękach stolarza i ewentualnie będę wprowadzać zmiany

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2012-06-24 o 21:36
Stary 2012-06-24, 21:36   #4134
melleczka
Zakorzenienie

mia dziś po 20 się odezwała w nowo powstałym wątku o wieczorze panieńskim Czemu do nas nie zajrzała
Stary 2012-06-24, 21:36   #4135
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Podziwiam was, dla mnie urządzanie mieszkania to jakiś koszmat, a kuchni to już w ogóle do tego stopnia, że w poprzednim mieszkaniu mieliśmy firmę, która wszystko zaprojektowała.
ja na razie planuje wszystko teoretycznie . Ale to mój żywioł - oby tylko pieniądze mieć, bo pomysłów tysiące
Stary 2012-06-24, 21:38   #4136
asia27100
Zakorzenienie

melleczka może nie wie co powiedzieć? z jej postów wynikało że nie jest dobrze...

Stary 2012-06-24, 21:39   #4137
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
wiecznie http://www.niemannpolska.pl/pl/formula.html tu masz firme z której my mamy fronty akrylowe -acryclux. mają jeszcze polygloss i polymatt, ale tak jak mówiłam, akryl najtrwalszy

perfuzja ja mam tak samo. jakąś wizję mam ale resztę pozostawię z rękach stolarza i ewentualnie będę wprowadzać zmiany
mam nadzieję że nie jestem wścibska , ale ile zapłaciliście za meble w kuchni?
Stary 2012-06-24, 21:39   #4138
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
mia dziś po 20 się odezwała w nowo powstałym wątku o wieczorze panieńskim Czemu do nas nie zajrzała
Jest teraz online faktycznie, może nadrabia wszystko i jeszcze nie dotarła do nas?

Bridezilla
Stary 2012-06-24, 21:40   #4139
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wizja ograniczała się do tego, że chce ciemne drewno i miejsce na zmywarkę, pralkę, piekarnik i stolik kuchenny
Ale wyszło baardzo dobrze, z tamtego mieszkania tylko kuchni mi żal
Stary 2012-06-24, 21:41   #4140
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Jest teraz online faktycznie, może nadrabia wszystko i jeszcze nie dotarła do nas?
Oby.... Martwimy się przecież o nią...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości