|
|
#3271 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cześć !
No widzisz i ![]() Cytat:
A dlaczego nie używasz tego z Pudliszek ? Mnie on najbardziej odpowiada . Cytat:
Cytat:
Moja Babcia mówiła, że zachodzące na czerwono słońce wiatr przyniesie . Z tego pięknego świtu nic nie wyszło - mokro i zimno było . Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że one na obce polują . Swoich nie ruszają . Krety wiosną zorały mi cały ogród i sierściuchom to nie przeszkadzało . Od sąsiadów i z pól znosiły łupy . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla takich widoków i koncertu ptaków - warto ! ![]() A moi skrzydlaci stołownicy już skoro świt drą dzioby, o jedzenie się dopominając. Teraz okres lęgowy, a na polach pustki, to głodne i dzieciaki do wykarmienia . Karmię je teraz bułką z mlekiem, bo to najłatwiej pisklakom zanieść . Wczoraj nie nadążałam stawiać misek . Cytat:
Z koprem ! Cytat:
W podzięce za to, że o mamusię dbają, wątróbki wczoraj dostały. A psy - skrzydełka z kaszą, za to, że truchełek nie ruszyły . ![]() Cytat:
Wiem, bo sama szukam . Max, z wydatną pomocą Yoko, odesłał w niebyt moje ulubione sandały. Została mi ostatnia para . Też nic nie mogę znaleźć . Albo płaskie, albo na niebotycznych obcasach . Cytat:
Zaraz zabieram się za kompletowanie dokumentów . Cytat:
Jak to dobrze, że ja chociaż z tym nie mam problemu . Nie mam co malować { Znowu muszę do fryzjera na ciach, ciach . Zarosłam jak borsuk i fryzura kształt straciła . Miłego dnia |
||||||||||||
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie dzis duchota, słonca nie ma cieżka pogoda naprawdę;/ nieprzyjemnie jedyn slowem, aby poprawic sobie humor zaraz zapisze sie do fryzjera podciac koncówki i wyskocze na solarium. od nastepnego tygodnia juz bede pracowła wiec nie bedzie czasu na przyjemności.....i starsznie sie cieszę z tego faktu
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się na zmiane smaruję kremem nawilżającym i chłodzącym po opalaniu
Spaliłam się jak nie wiem...
|
|
#3274 | |||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Też chcę deszcz [taki krótki, orzeźwiający]. U mnie duchota okropna, typowa dla słońca, wysokiej temperatury i chmur nad miastem, które dławią przepływ powietrza i wiszą taką czapą, jak pod folia u mnie dzisiaj... Cytat:
A nawet nie wiem, nie pomyślałam, wzięłam co na półce było zbytnio nie patrząc. zawsze kupuję Dawtonę, bo mi pasuje Cytat:
gdy czerwono słońce wschodzi, w marynarzu bojaźń rodzi. Lecz gdy czerwień o zachodzie, wie marynarz o pogodzie. Nie wiem, jak to się ma do pogody na lądzie. Pewnie jak wszystko - 50% szans na sprawdzalność Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może i ja kiedyś dojdę do tego etapu, że znajde ulubieńca ![]() Powodzenia u fryca ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bez kopru!
Cytat:
Gdyby tylko tak jeszcze na "swoje" krety polowały... ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy my się kiedyś doczekamy, żebyś nam się pokazała ![]() Cytat:
![]() Mam już dosyć tej pogody... |
||||
|
|
|
|
#3276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Gdzie Wy macie to słońce ? U mnie zimnica {16 stopni} i leje . Cytat:
Jak na razie to ani Twoje ani moje przepowiednie nie sprawdziły się . Wiatru nie ma, słońca też nie . Cytat:
Cytat:
Chcę do Deichmanna podjechać . Może tam . Przeżyłam wizytę u neurologa . Postukała, popukała, pomierzyła, pogadała i kazała badania porobić + ortopeda + rehabilitacja + "i tak to pani nie pomoże, bo to nieodwracalne; a może by się pani zoperowała ?". ![]() Myślę sobie : czemu nie, zrobię te badania. Zawsze to grubsza kartoteka . I co się okazało ? Wszystkie te badania 100% płatne . Niech mnie pocałują w ... . Ale mnie zaskoczyła ta dochtórka . Byłam u niej ponad dwa lata temu, bo mi się ździebko wówczas pogorszyło. Ale byłam u niej w prywatnym gabinecie . W tej przychodni na NFZ byłam wczoraj pierwszy raz i po tak długiej przerwie . Ona spojrzała na mnie i : "pani była u mnie już jakieś dwa lata temu" i zaczęła sypać szczegółami . Mnie opadła szczęka . Kobieta tak około sześćdziesiątki, pacjentów multum i jaka pamięć . Tylko pozazdrościć . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie że przepracuje połowę dnia dzieciaki mnie wymęczą okrutnie i nie bede miała ani siły alni ochoty na nic. teraz mam wiecej czasu i nie bede ukrywała ze troche mnie meczy ta bezczynność. zbieram sie na wykłady. udanego weekendu kochane
)
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam Chociaż dziś lekkie pogorszenie,ale duchota została.O widzisz, też sie zdziwiłam jak to przeczytałam. Czyli może nie traktuje pacjentów jak zwykły dochód,a chce im jakoś tam pomóc (nie umiem tego ogarnąć,bo umieram z przegrzania ).Chce któraś spróbować leczo?
|
|
|
#3279 | |||
|
|
Cytat:
![]() Coś mnie podkusiło, chyba podszept intuicji i wizażanek. Zaczęło sie od tego, że TZ pojechał odstawić samochód do warsztatu na zmianę wiatraków. Chłopakom jednak trochę zeszło, to mu samochód zastępczy zaproponowali. Fajna bryka, to i poprosiłam mojego, zeby mały lans patrol uskutecznić ![]() Gdzie - do Natury A tam limitka - prawie-dziewica [jeden lakier brakował, równie dobrze mógł się zbić ], to mnie się oczyska zaświeciły jak głodnemu kotu i jak dzik nawrzucałam do koszyka... I 66 zł nie moje .Nad ta pomadką zastanawiałam się najdłużej, już jej prawie nie wzięłam, no ale miała taki boski koralowy kolor... czerwoną też bym przygarnęła, ale sie opanowałam, bo juz mam czerwień w zbiorach. Cytat:
![]() Hehehe, niezła doktorka ![]() Cytat:
![]() Mi bardzo pomaga taka krótka drzemka w ciągu dnia Dawaj, dawno nie żarłam Rozbiórki kremów kompletnie mnie pochłonęły... dobrze, że w robocie spokojnie. tylko jak ja to potem ogarnę...
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę na zimę zrobić do słoików,bo często mi brakuje lecza "poza sezonem"
A zakupy poważne
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
I vice versa ! Wieki całe nie jadłam . Sama nie robię, bo nie umiem. Tzn. nigdy nie próbowałam robić . To ja aż taki myśliwy wczoraj nie byłam. Jedynie jeden lakier z Paese. On w buteleczce taki morelowo - brzoskwiniowy . "Na żywo" - nie próbowałam. Tak się właśnie zastanawiam : czyżby mnie mania na lakiery do paznokci dopadła ? Cytat:
Wczoraj przeczytałam, że nasz ukochany rząd pracuje w tajemnicy nad podatkiem katastralnym . MATKO KOCHANA ! http://interia360.pl/polska/artykul/...tralnego,54872 Mimo wszystko - miłego dnia |
|
|
|
|
|
#3282 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj zdecydowanie chłodniej niż wcześniej, dzisiaj chyba też.
Ja niestety i tutaj nic nie znajdę, bo mam wrażenie, że w Deichmanie rozmiarówka jest co najmniej o jeden numer zawyżona - przymierzałam kiedyś coś 35 (strasznie się uchachałam, że znalazłam coś w tym rozmiarze) i lipa, za duże. Z rozmiarówką dziecięcą to samo - mam jedne buty od nich i mają rozmiar 33 No, ja mam małą stopę, ale nie aż tak Przynajmniej u mnie, nie wiem jak w innych miastach.Niezła ta pani doktor ![]() Dawaj, ja uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Ja też rozdziewiczyłam limitkę - weszłam po pracy z ciekawości czy i u mnie też będzie, panie powiedziały, że wczoraj wykładały. Capnęłam tylko róż i na nic więcej się nie oglądałam, żeby nie kupić niczego więcej pomacałam tylko pomadkę, kolor mi się podobał, ale ja nie lubię takich bardziej wyrazistych pomadek, mam 2 (obie z Rimmela) i czasami mam wrażenie, że są dla mnie za mocne, więc rzadko używam.Przed chwilą rozwaliłam sobie opakowanie od różu Wyjmowałam bluzkę z torby i zupełnie zapomniałam, że jest tam też róż. Dobrze chociaż, że tylko opakowanie się rozwaliło, a róż jest cały Cytat:
![]() Ja mam dobrze, bo u mnie czasami rodzice robią i wtedy ich obżeram ![]() Cytat:
![]() Aha, gdyby ktoś pytał, to wczoraj oczywiście zasnęłam przed kompem i dlatego nic nie napisałam ![]() |
|||
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic trudnego skroić warzywa+kiełbasę Nigdy jeszcze nie robiłam na zimę,więc nie wiem nawet
|
|
|
#3284 | ||||
|
|
Teraz patrzę jak tu zaoszczędzić
![]() Chyba przez nadchodzący tydzień lub dwa będę zapitalać z roboty na piechotę Cytat:
Jak zaczynałam swoją przygodę, miałam jakieś 7, może 10 lakierów. Teraz dobijam do setki . Lubię takie brzoskwinki , muszę odgrzebać swoją ![]() A, zerknij na lakier Catrice z nowej limitki [Natura] - może Ci wpaść w oko, bo ładny koral Cytat:
Cytat:
. Ja nie mogłam oderwać oczu i rąk od testerów, normalnie jak ćpun na głodzie Współczuję utraty opakowania, dobrze, że zawartość cała [masz teraz pretekst do kupna glamboxa ]Domyśliłam się , mnie też wczoraj zmogło i film mi się rwał Cytat:
|
|
|
|
#3285 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześc !
Cytat:
Cytat:
Ufffff ! Masz szczęście . Cytat:
Ten podatek to nic nowego i wszystko byłoby ok, gdyby w naszej pomrocznej normalnie żyć się mogło. Tylko, u nas, jak zwykle, po d*upach najbiedniejsi dostaną, bo bronić się nie umieją, nie potrafią . Cytat:
Hłe, hłe. hłe ! To Sobótki nie świętowałaś ?! Ja tę metodę na zassanie nie tak dawno poznałam . Sąsiadka tak robi z wieloma potrawami . Mnie nie zawsze udaje się. Czasem nie zassie i żarełko kaput . Raz cztery słoiki pyszniastej fasolki po bretońsku zmarnowało się . Ale takie zassanie, to na dwa, trzy tygodnie tylko . Sąsiadka, jak chce na dłużej, to normalnie wekuje, pasteryzuje . Cytat:
Tylko uważaj, żeby nie było tak jak u mnie : jak chcę zaoszczędzić, to dwa razy więcej wydam . Cytat:
Cytat:
Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same plusy ![]() O to niegłupi pomysł ![]() Cytat:
Ale wolałabym mieć to leczo na zimę,więc zassanie średnio się wpasowuje Były wczoraj Dni Miasta, nie było nawet tak źle, gdyby nie to,że mało tańczyłam
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zapitalam do pracy na piechotę, ale to dlatego, żeby mieć więcej ruchu Chociaż z drugiej strony jest w tym jakaś oszczędność, bo po ostatniej podwyżce bilety miesięczne kosztują u mnie ok 8 dych ![]() Cytat:
Poza tym dzisiaj maznęłam się pomadką koleżanki (Bell) i też mi się spodobała, a one są jeszcze droższe niż Catrice, chyba 2 dychy kosztują... Cytat:
![]() A wczoraj na koncercie byłam ![]() Ty mnie mnie lepiej nie podpuszczaj ![]() Świętowałam - długim snem ![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był Perfect i widoku gościa, który udawał,że gra na gitarze chyba nigdy nie zapomnę
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam do wyboru Marylę Rodowicz u siebie, albo Closterkeller 50 km dalej TŻ koleżanki był tak miły, że nas zawiózł. Closter przynajmniej wszystkie swoje koncerty daje na żywo Nie słyszałam jeszcze, żeby Anja zaśpiewała z playbacku, mimo tylu lat istnienia zespołu. |
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
I to jest bardzo ważne,bo jak się idzie na koncert, anwet ten darmowy, to chce się posłuchać muzyki na żywo i poczuć prawdziwy klimat, charakter piosenki. A playback tego nie zapewni
|
|
#3291 | |||||
|
|
To ze mnie powinnaś być dumna
Cytat:
na razie muszę dorobić 'długi' bo wydałam duuuużo ponad limit ![]() I pochwalę się jeszcze - upolowałam Ginestet Sauvignonne i to stówę taniej [a ubytek niewielki]Hłe hłe hłe ![]() Cytat:
![]() Trzeba było więcej ![]() Cytat:
]. Jakoś mi nie po drodze wyrobić ten elektroniczny. Kiedyś było fajnie, bo takie papierowe wydawali i nie było problemu. A teraz jakieś wyrabianie, formularze...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
![]() U Was to chociaż coś się działo. U mnie - nic . Od paru lat nic się nie dzieje . Pieniędzy nie ma . Utopione w budowli, szumnie "filharmonią" zwaną . Rośnie ten bunkier z łódką na dachu i nie dosyć, że zżera wszystko, to jeszcze długi robi . U nas na dni miasta główna atrakcją będzie Iga Krefft z zespołem . ![]() Cytat:
Duch w narodzie ginie . Jestem, a jakże ! ![]() Cytat:
To rzeczywiście masz radochę .Jak nic na Botrytis'a teraz musisz polować . Ale toto to bardziej taki miodek na zimę . Matko kochana, ale u mnie leje ! Kurde blaszka, całe lato takie będzie ? Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#3293 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Bortyrisa wąchałam i dla mnie za ciężko. Ciekawy, ale zupełnie nie mój ![]() U mnie też pogoda gorsza. Rano pokapało, teraz nie pada, ale chmury i ochłodzenie.
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie,musiałam wspierać koleżankę- jej tatę zabrało pogotowie i ogólnie mało fajna sprawa.
|
|
|
#3295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja polazłam dzisiaj do Natury obmacać pomadki, ale na szczęście powstrzymałam się do kupna, wszystkie mi się cholery jedne spodobały Ale nie mogę już więcej kupować pomadek, muszę zużyć te co mam - tak sobie powtarzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No, trochę się zmieniło. Bell nie kosztuje już paru groszy jak kiedyś. No tak, zapomniałam, że masz informacje z pierwszej ręki ![]() Cytat:
Ja też nie, ale wygooglowałam sobie ![]() Próbowałam umyć włosy na stojąco i podziękuję, nigdy więcej - ile ja sobie wody do uszu nalałam... Poza tym nie potrafiłam dobrze umyć skóry, zwłaszcza z przodu - wracam do swojego sposobu ![]() |
|||
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
A kto wie ? ![]() http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=26727 Cytat:
Jak wrócę z miasta { do fryzjera jadę}, pójdę do niej na papieroska i dowiem się co i jak. Cytat:
![]() Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#3297 | |||||||
|
|
Cytat:
A dzisiaj od rana kocioł, dopiero co mam chwilę, żeby odetchnąć. Nawet śniadania nie zjadłam ![]() Musiałam się powstrzymywać z tą czerwoną, bo sobie przypomniałam, że kupiłam czerwien niedawno. Ale jakby była ciemniejsza, takie soczyste bordo, to bym pewnie wzięłam .Dam ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do tego nic mi po twarzy nie cieknie, a musiałabym bez przerwy grzywkę odwijać z czoła, co jest denerwujące i marnuje czas. No nie umiem i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie zimno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
A ja inaczej nie umyję. Nawet jak wannę miałam, to siadałam i głowa do tyłu. Cytat:
Ja też nie. Mam to wpojone od dzieciństwa . Niech się wali i pali, ale śniadanie musi być . Wydawało mi się, że już niewiele rzeczy i zjawisk na tym naszym łez padole jest mnie w stanie zaskoczyć . A jednak ... Od ponad tygodnia szlajam się po przychodni przyszpitalnej . Różni specjaliści na NFZ. I każdy krok w tym przybytku przyprawia mnie o zawrót głowy ze zdumienia, a szczękę z podłogi co i raz zbieram . Tego nie da się opisać, bo to przechodzi ludzkie pojmowanie . Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio na znajomych pada jakieś nieszczęście przebywania w szpitalu. Koledze spadła jakaś belka na nogę, czekał 7 godz tylko po to,żeby lekarz mu powiedział,że jak noga boli to się na niej nie chodzi. Nic tylko chorować w tym kraju
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Spaliłam się jak nie wiem...

No, ja mam małą stopę, ale nie aż tak
Przynajmniej u mnie, nie wiem jak w innych miastach.
. Ja nie mogłam oderwać oczu i rąk od testerów, normalnie jak ćpun na głodzie 
i to stówę taniej [a ubytek niewielki]