Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 04:31   #3271
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
A studia powoli do przodu
No widzisz i

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Do tego kwaśne. zazwyczaj kupuję koncentrat Dawtony, bo ma fajny smak, a tu nie było i musiałam kupic Łowicz, który jest w smaku okropny.

A dlaczego nie używasz tego z Pudliszek ? Mnie on najbardziej odpowiada .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Może spróbuj pod spód dać jakiś róż i jedną warstwę tego?
Spróbuję, ale nie przypuszczam, żeby pomogło . On jest taki mocno kryjący, jedną warstwę noszę .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Gdy czerwono słońce wschodzi, w marynarzu bojaźń rodzi ...
Dobre . Nie słyszałam.
Moja Babcia mówiła, że zachodzące na czerwono słońce wiatr przyniesie .
Z tego pięknego świtu nic nie wyszło - mokro i zimno było .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kasia, powinnaś knajpę chińską zakładać
Pewnie majątek zbiłabym
Najgorsze jest to, że one na obce polują . Swoich nie ruszają . Krety wiosną zorały mi cały ogród i sierściuchom to nie przeszkadzało . Od sąsiadów i z pól znosiły łupy .

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie farbe w sklepie fryzjerskim..nie pamietam teraz dokładnie co za firma ale wybrałam miodowy blond.
Ładniutki ten odcień . A farb z Alfaparfu nie znam . Dużo się o nich pisze, więc pewnie są popularne .

Cytat:
Kasiu- moja współlokatorka ma chyba z GR właśnie lakier nude, mogę zapytać,czy to nie ten 235
Jak ładny beż to zapytaj, zapytaj . U mnie ten mój wyszedł żółty i smużył straszliwie, no i pędzle ma do d*py .

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Wiesz, o tej porze, o której Ty wstajesz, to zawsze i wszędzie będzie zimno

Dla takich widoków i koncertu ptaków - warto !
A moi skrzydlaci stołownicy już skoro świt drą dzioby, o jedzenie się dopominając. Teraz okres lęgowy, a na polach pustki, to głodne i dzieciaki do wykarmienia . Karmię je teraz bułką z mlekiem, bo to najłatwiej pisklakom zanieść . Wczoraj nie nadążałam stawiać misek .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Bez kopru

Z koprem !

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ło matko, niezłe te Twoje zwierzaki

W podzięce za to, że o mamusię dbają, wątróbki wczoraj dostały. A psy - skrzydełka z kaszą, za to, że truchełek nie ruszyły .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Dzisiaj zrobiłam rajd po sklepach z butami w poszukiwaniu jakichś sandałków i nic tak naprawdę nie ma. Wszystkie są całkowicie płaskie, na takiej cieniutkiej podeszwie

Wiem, bo sama szukam . Max, z wydatną pomocą Yoko, odesłał w niebyt moje ulubione sandały. Została mi ostatnia para . Też nic nie mogę znaleźć . Albo płaskie, albo na niebotycznych obcasach .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Daj znać jak po wizycie

Zaraz zabieram się za kompletowanie dokumentów .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja z kolei próbuje wykończyć pomadki

Jak to dobrze, że ja chociaż z tym nie mam problemu . Nie mam co malować { } . Od lat używam takiej samej .

Znowu muszę do fryzjera na ciach, ciach . Zarosłam jak borsuk i fryzura kształt straciła .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 10:41   #3272
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Cześć !

Ładniutki ten odcień . A farb z Alfaparfu nie znam . Dużo się o nich pisze, więc pewnie są popularne .
Miłego dnia
[/COLOR][/COLOR]
ja tez nie znam tej firmy...ale często o niej słyszalam na wizazu. zrobie włosy ta farba co mam a pozniej bede juz robiła tym ..Alfacostam hehe maja super odcienie , tylko nie wiem gdzi je kupic musze zobaczyc czy w moim sklepie fryzjerskim bedzie

u mnie dzis duchota, słonca nie ma cieżka pogoda naprawdę;/ nieprzyjemnie jedyn slowem,
aby poprawic sobie humor zaraz zapisze sie do fryzjera podciac koncówki i wyskocze na solarium. od nastepnego tygodnia juz bede pracowła wiec nie bedzie czasu na przyjemności.....i starsznie sie cieszę z tego faktu

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 11:26   #3273
ImmortalLover
Zakorzenienie

Ja się na zmiane smaruję kremem nawilżającym i chłodzącym po opalaniu Spaliłam się jak nie wiem...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 13:44   #3274
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Ja z kolei próbuje wykończyć pomadki, bo w ostatnim czasie nakupowałam ich jak głupia (mam nawet Gentle Nude z Catrice z czasów kiedy u mnie jeszcze szafy nie było) i teraz staram się zużywać, żeby sie nie przeterminowały

U mnie leje Nigdy nie sądziłam, że będę tak się z deszczu cieszyła
Pomdadek na szczęście mam 'tylko' kilka, 4-5 chyba, ale też przydałoby sie je zagospodarować.

Też chcę deszcz [taki krótki, orzeźwiający]. U mnie duchota okropna, typowa dla słońca, wysokiej temperatury i chmur nad miastem, które dławią przepływ powietrza i wiszą taką czapą, jak pod folia u mnie dzisiaj...
Cytat:

A dlaczego nie używasz tego z Pudliszek ? Mnie on najbardziej odpowiada .

A nawet nie wiem, nie pomyślałam, wzięłam co na półce było zbytnio nie patrząc. zawsze kupuję Dawtonę, bo mi pasuje

Cytat:
Dobre . Nie słyszałam.
Moja Babcia mówiła, że zachodzące na czerwono słońce wiatr przyniesie .
Z tego pięknego świtu nic nie wyszło - mokro i zimno było .
Mnie tata tego powiedzenia nauczył, na przepowiadanie pogody.
gdy czerwono słońce wschodzi, w marynarzu bojaźń rodzi.
Lecz gdy czerwień o zachodzie, wie marynarz o pogodzie.

Nie wiem, jak to się ma do pogody na lądzie. Pewnie jak wszystko - 50% szans na sprawdzalność

Cytat:
Pewnie majątek zbiłabym
Najgorsze jest to, że one na obce polują . Swoich nie ruszają . Krety wiosną zorały mi cały ogród i sierściuchom to nie przeszkadzało . Od sąsiadów i z pól znosiły łupy .
To w takim razie od sąsiadów pobieraj opłaty za 'deratyzację'
Cytat:

Dla takich widoków i koncertu ptaków - warto !
A moi skrzydlaci stołownicy już skoro świt drą dzioby, o jedzenie się dopominając. Teraz okres lęgowy, a na polach pustki, to głodne i dzieciaki do wykarmienia . Karmię je teraz bułką z mlekiem, bo to najłatwiej pisklakom zanieść . Wczoraj nie nadążałam stawiać misek .
Pieknie śpiewają, to fakt. Mam za oknem wał i rzekę w oddali, trochę dzikiej przyrody, cudne trelemorele wieczorami
Cytat:

Jak to dobrze, że ja chociaż z tym nie mam problemu . Nie mam co malować { } . Od lat używam takiej samej .

Znowu muszę do fryzjera na ciach, ciach . Zarosłam jak borsuk i fryzura kształt straciła .

Miłego dnia
Szczęściara Może i ja kiedyś dojdę do tego etapu, że znajde ulubieńca
Powodzenia u fryca
Cytat:
j
u mnie dzis duchota, słonca nie ma cieżka pogoda naprawdę;/ nieprzyjemnie jedyn slowem,
aby poprawic sobie humor zaraz zapisze sie do fryzjera podciac koncówki i wyskocze na solarium. od nastepnego tygodnia juz bede pracowła wiec nie bedzie czasu na przyjemności.....i starsznie sie cieszę z tego faktu
Pewnie pogodę mamy podobną, ale u mnie jeszcze do tego słońce pali...
Cytat:
Ja się na zmiane smaruję kremem nawilżającym i chłodzącym po opalaniu Spaliłam się jak nie wiem...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 23:43   #3275
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Z koprem !
Bez kopru!

Cytat:
W podzięce za to, że o mamusię dbają, wątróbki wczoraj dostały. A psy - skrzydełka z kaszą, za to, że truchełek nie ruszyły .
No widzisz - i wszyscy są zadowoleni Gdyby tylko tak jeszcze na "swoje" krety polowały...

Cytat:
Wiem, bo sama szukam . Max, z wydatną pomocą Yoko, odesłał w niebyt moje ulubione sandały. Została mi ostatnia para . Też nic nie mogę znaleźć . Albo płaskie, albo na niebotycznych obcasach .
Rozwala mnie to, że naprawdę nigdzie nie ma butów na niskim lub średnim obcasie - jest dokładnie tak jak mówisz - albo całkowicie płaskie, albo wysokie szpile

Cytat:
Powodzenia Ciekawe czy my się kiedyś doczekamy, żebyś nam się pokazała

Cytat:
Pomdadek na szczęście mam 'tylko' kilka, 4-5 chyba, ale też przydałoby sie je zagospodarować.
Ja mam chyba z 7 albo 8 więc nie ma tragedii

Mam już dosyć tej pogody...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 03:59   #3276
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
od nastepnego tygodnia juz bede pracowła wiec nie bedzie czasu na przyjemności.....i starsznie sie cieszę z tego faktu
Że nie będzie czasu na przyjemności ?! Będzie, będzie !

Cytat:
Spaliłam się jak nie wiem..
Gdzie Wy macie to słońce ? U mnie zimnica {16 stopni} i leje .

Cytat:
Nie wiem, jak to się ma do pogody na lądzie. Pewnie jak wszystko - 50% szans na sprawdzalność

Jak na razie to ani Twoje ani moje przepowiednie nie sprawdziły się . Wiatru nie ma, słońca też nie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Powodzenia u fryca
Dzięki. Pewnie we wtorek pojadę .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Rozwala mnie to, że naprawdę nigdzie nie ma butów na niskim lub średnim obcasie - jest dokładnie tak jak mówisz - albo całkowicie płaskie, albo wysokie szpile

Chcę do Deichmanna podjechać . Może tam .

Przeżyłam wizytę u neurologa . Postukała, popukała, pomierzyła, pogadała i kazała badania porobić + ortopeda + rehabilitacja + "i tak to pani nie pomoże, bo to nieodwracalne; a może by się pani zoperowała ?".
Myślę sobie : czemu nie, zrobię te badania. Zawsze to grubsza kartoteka . I co się okazało ? Wszystkie te badania 100% płatne . Niech mnie pocałują w ... .
Ale mnie zaskoczyła ta dochtórka . Byłam u niej ponad dwa lata temu, bo mi się ździebko wówczas pogorszyło. Ale byłam u niej w prywatnym gabinecie . W tej przychodni na NFZ byłam wczoraj pierwszy raz i po tak długiej przerwie . Ona spojrzała na mnie i : "pani była u mnie już jakieś dwa lata temu" i zaczęła sypać szczegółami . Mnie opadła szczęka . Kobieta tak około sześćdziesiątki, pacjentów multum i jaka pamięć . Tylko pozazdrościć .

Miłego dnia
Stary 2012-06-22, 09:07   #3277
Ania09121983
Zadomowienie

wydaje mi sie że przepracuje połowę dnia dzieciaki mnie wymęczą okrutnie i nie bede miała ani siły alni ochoty na nic. teraz mam wiecej czasu i nie bede ukrywała ze troche mnie meczy ta bezczynność. zbieram sie na wykłady. udanego weekendu kochane)

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 13:24   #3278
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mnie zaskoczyła ta dochtórka . Byłam u niej ponad dwa lata temu, bo mi się ździebko wówczas pogorszyło. Ale byłam u niej w prywatnym gabinecie . W tej przychodni na NFZ byłam wczoraj pierwszy raz i po tak długiej przerwie . Ona spojrzała na mnie i : "pani była u mnie już jakieś dwa lata temu" i zaczęła sypać szczegółami . Mnie opadła szczęka . Kobieta tak około sześćdziesiątki, pacjentów multum i jaka pamięć . Tylko pozazdrościć .
W Małopolsce Zapraszam Chociaż dziś lekkie pogorszenie,ale duchota została.

O widzisz, też sie zdziwiłam jak to przeczytałam. Czyli może nie traktuje pacjentów jak zwykły dochód,a chce im jakoś tam pomóc (nie umiem tego ogarnąć,bo umieram z przegrzania ).

Chce któraś spróbować leczo?

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-06-22, 14:27   #3279
'Estelle'

Cytat:
Ja mam chyba z 7 albo 8 więc nie ma tragedii

Mam już dosyć tej pogody...
No... ja juz mam kolejną

Coś mnie podkusiło, chyba podszept intuicji i wizażanek.
Zaczęło sie od tego, że TZ pojechał odstawić samochód do warsztatu na zmianę wiatraków. Chłopakom jednak trochę zeszło, to mu samochód zastępczy zaproponowali. Fajna bryka, to i poprosiłam mojego, zeby mały lans patrol uskutecznić
Gdzie - do Natury
A tam limitka - prawie-dziewica [jeden lakier brakował, równie dobrze mógł się zbić ], to mnie się oczyska zaświeciły jak głodnemu kotu i jak dzik nawrzucałam do koszyka... I 66 zł nie moje .
Nad ta pomadką zastanawiałam się najdłużej, już jej prawie nie wzięłam, no ale miała taki boski koralowy kolor... czerwoną też bym przygarnęła, ale sie opanowałam, bo juz mam czerwień w zbiorach.
Cytat:
C

Przeżyłam wizytę u neurologa . Postukała, popukała, pomierzyła, pogadała i kazała badania porobić + ortopeda + rehabilitacja + "i tak to pani nie pomoże, bo to nieodwracalne; a może by się pani zoperowała ?".
Myślę sobie : czemu nie, zrobię te badania. Zawsze to grubsza kartoteka . I co się okazało ? Wszystkie te badania 100% płatne . Niech mnie pocałują w ... .

Miłego dnia
No, dziś bez słońca, ciepło, trochę wietrznie, ujdzie

Hehehe, niezła doktorka
Cytat:
wydaje mi sie że przepracuje połowę dnia dzieciaki mnie wymęczą okrutnie i nie bede miała ani siły alni ochoty na nic. teraz mam wiecej czasu i nie bede ukrywała ze troche mnie meczy ta bezczynność. zbieram sie na wykłady. udanego weekendu kochane)
E tam, przyjdziesz, drzemniesz i do nocy będziesz balować
Mi bardzo pomaga taka krótka drzemka w ciągu dnia
Cytat:
Dawaj, dawno nie żarłam

Rozbiórki kremów kompletnie mnie pochłonęły... dobrze, że w robocie spokojnie. tylko jak ja to potem ogarnę...

Stary 2012-06-22, 18:34   #3280
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj, dawno nie żarłam
Ja chcę na zimę zrobić do słoików,bo często mi brakuje lecza "poza sezonem"

A zakupy poważne

Stary 2012-06-23, 03:33   #3281
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
udanego weekendu kochane
I vice versa !

Cytat:
Wieki całe nie jadłam . Sama nie robię, bo nie umiem. Tzn. nigdy nie próbowałam robić .

Cytat:
I 66 zł nie moje .

To ja aż taki myśliwy wczoraj nie byłam. Jedynie jeden lakier z Paese. On w buteleczce taki morelowo - brzoskwiniowy . "Na żywo" - nie próbowałam.
Tak się właśnie zastanawiam : czyżby mnie mania na lakiery do paznokci dopadła ?

Cytat:
Ja chcę na zimę zrobić do słoików,bo często mi brakuje lecza "poza sezonem"
A jak przechowujesz ? Wekujesz czy tylko zakręcasz na wessanie ?

Wczoraj przeczytałam, że nasz ukochany rząd pracuje w tajemnicy nad podatkiem katastralnym . MATKO KOCHANA !
http://interia360.pl/polska/artykul/...tralnego,54872

Mimo wszystko - miłego dnia
Stary 2012-06-23, 08:09   #3282
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wczoraj zdecydowanie chłodniej niż wcześniej, dzisiaj chyba też.

Cytat:
Chcę do Deichmanna podjechać . Może tam .
Ja niestety i tutaj nic nie znajdę, bo mam wrażenie, że w Deichmanie rozmiarówka jest co najmniej o jeden numer zawyżona - przymierzałam kiedyś coś 35 (strasznie się uchachałam, że znalazłam coś w tym rozmiarze) i lipa, za duże. Z rozmiarówką dziecięcą to samo - mam jedne buty od nich i mają rozmiar 33 No, ja mam małą stopę, ale nie aż tak Poza tym mają strasznie mały wybór butów dla dziewczynek Przynajmniej u mnie, nie wiem jak w innych miastach.

Cytat:
Przeżyłam wizytę u neurologa.
Niezła ta pani doktor

Cytat:
Dawaj, ja uwielbiam

Cytat:
No... ja juz mam kolejną

Coś mnie podkusiło, chyba podszept intuicji i wizażanek.
Zaczęło sie od tego, że TZ pojechał odstawić samochód do warsztatu na zmianę wiatraków. Chłopakom jednak trochę zeszło, to mu samochód zastępczy zaproponowali. Fajna bryka, to i poprosiłam mojego, zeby mały lans patrol uskutecznić
Gdzie - do Natury
A tam limitka - prawie-dziewica [jeden lakier brakował, równie dobrze mógł się zbić ], to mnie się oczyska zaświeciły jak głodnemu kotu i jak dzik nawrzucałam do koszyka... I 66 zł nie moje .
Nad ta pomadką zastanawiałam się najdłużej, już jej prawie nie wzięłam, no ale miała taki boski koralowy kolor... czerwoną też bym przygarnęła, ale sie opanowałam, bo juz mam czerwień w zbiorach.
Hehehe
Ja też rozdziewiczyłam limitkę - weszłam po pracy z ciekawości czy i u mnie też będzie, panie powiedziały, że wczoraj wykładały.
Capnęłam tylko róż i na nic więcej się nie oglądałam, żeby nie kupić niczego więcej pomacałam tylko pomadkę, kolor mi się podobał, ale ja nie lubię takich bardziej wyrazistych pomadek, mam 2 (obie z Rimmela) i czasami mam wrażenie, że są dla mnie za mocne, więc rzadko używam.

Przed chwilą rozwaliłam sobie opakowanie od różu
Wyjmowałam bluzkę z torby i zupełnie zapomniałam, że jest tam też róż. Dobrze chociaż, że tylko opakowanie się rozwaliło, a róż jest cały

Cytat:
Wieki całe nie jadłam . Sama nie robię, bo nie umiem. Tzn. nigdy nie próbowałam robić .
Ja też nigdy sama nie robiłam, ale muszę spróbować. Wydawałoby się, że to chyba nic bardzo trudnego
Ja mam dobrze, bo u mnie czasami rodzice robią i wtedy ich obżeram

Cytat:
Wczoraj przeczytałam, że nasz ukochany rząd pracuje w tajemnicy nad podatkiem katastralnym . MATKO KOCHANA !
Ja już po prostu nie chcę nic wiedzieć o ich kolejnych genialnych pomysłach

Aha, gdyby ktoś pytał, to wczoraj oczywiście zasnęłam przed kompem i dlatego nic nie napisałam
Stary 2012-06-23, 13:42   #3283
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

A jak przechowujesz ? Wekujesz czy tylko zakręcasz na wessanie ?
E jak ja-takie beztalencie- potrafię to każdy umie Nic trudnego skroić warzywa+kiełbasę

Nigdy jeszcze nie robiłam na zimę,więc nie wiem nawet

Stary 2012-06-23, 22:33   #3284
'Estelle'

Cytat:
A zakupy poważne
Teraz patrzę jak tu zaoszczędzić
Chyba przez nadchodzący tydzień lub dwa będę zapitalać z roboty na piechotę , na biletach mi się chociaż trochę zwróci
Cytat:

To ja aż taki myśliwy wczoraj nie byłam. Jedynie jeden lakier z Paese. On w buteleczce taki morelowo - brzoskwiniowy . "Na żywo" - nie próbowałam.
Tak się właśnie zastanawiam : czyżby mnie mania na lakiery do paznokci dopadła ?
Możliwe, to atakuje znienacka
Jak zaczynałam swoją przygodę, miałam jakieś 7, może 10 lakierów. Teraz dobijam do setki . Lubię takie brzoskwinki , muszę odgrzebać swoją

A, zerknij na lakier Catrice z nowej limitki [Natura] - może Ci wpaść w oko, bo ładny koral

Cytat:

Mimo wszystko - miłego dnia
Massssakra :mdlej:
Cytat:
Hehehe
Ja też rozdziewiczyłam limitkę - weszłam po pracy z ciekawości czy i u mnie też będzie, panie powiedziały, że wczoraj wykładały.
Capnęłam tylko róż i na nic więcej się nie oglądałam, żeby nie kupić niczego więcej pomacałam tylko pomadkę, kolor mi się podobał, ale ja nie lubię takich bardziej wyrazistych pomadek, mam 2 (obie z Rimmela) i czasami mam wrażenie, że są dla mnie za mocne, więc rzadko używam.

Przed chwilą rozwaliłam sobie opakowanie od różu
Wyjmowałam bluzkę z torby i zupełnie zapomniałam, że jest tam też róż. Dobrze chociaż, że tylko opakowanie się rozwaliło, a róż jest cały

Aha, gdyby ktoś pytał, to wczoraj oczywiście zasnęłam przed kompem i dlatego nic nie napisałam
Lepiej nie wracaj do drogerii przez najbliższe dwa tygodnie, bo jestem bardziej niż pewna, że Cię skusi . Ja nie mogłam oderwać oczu i rąk od testerów, normalnie jak ćpun na głodzie [swoją drogą dawno niczego fajnego nie było].

Współczuję utraty opakowania, dobrze, że zawartość cała [masz teraz pretekst do kupna glamboxa ]

Domyśliłam się , mnie też wczoraj zmogło i film mi się rwał
Cytat:
E jak ja-takie beztalencie- potrafię to każdy umie Nic trudnego skroić warzywa+kiełbasę

Mój tata robił kiedyś do słoików. Ale nie dawał mięsa żadnego. Ono dopiero przy ponownym przygotowaniu potrawy, na świeżo .

Stary 2012-06-24, 04:41   #3285
Heroldin
Zakorzenienie

Cześc !

Cytat:
Capnęłam tylko róż i na nic więcej się nie oglądałam, żeby nie kupić niczego więcej
Idź koniecznie drugi raz. To wstyd, że tylko róż .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Dobrze chociaż, że tylko opakowanie się rozwaliło, a róż jest cały

Ufffff ! Masz szczęście .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja już po prostu nie chcę nic wiedzieć o ich kolejnych genialnych pomysłach

Ten podatek to nic nowego i wszystko byłoby ok, gdyby w naszej pomrocznej normalnie żyć się mogło. Tylko, u nas, jak zwykle, po d*upach najbiedniejsi dostaną, bo bronić się nie umieją, nie potrafią .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Hłe, hłe. hłe !
To Sobótki nie świętowałaś ?!

Cytat:
Ja tę metodę na zassanie nie tak dawno poznałam . Sąsiadka tak robi z wieloma potrawami . Mnie nie zawsze udaje się. Czasem nie zassie i żarełko kaput . Raz cztery słoiki pyszniastej fasolki po bretońsku zmarnowało się . Ale takie zassanie, to na dwa, trzy tygodnie tylko . Sąsiadka, jak chce na dłużej, to normalnie wekuje, pasteryzuje .

Cytat:
Chyba przez nadchodzący tydzień lub dwa będę zapitalać z roboty na piechotę , na biletach mi się chociaż trochę zwróci
Się zastrzelę !
Tylko uważaj, żeby nie było tak jak u mnie : jak chcę zaoszczędzić, to dwa razy więcej wydam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Możliwe, to atakuje znienacka
Matko kochana !

Cytat:
Napisane przez Estelle
A, zerknij na lakier Catrice z nowej limitki [Natura] - może Ci wpaść w oko, bo ładny koral
Zerknę we wtorek .

Miłego dnia
Stary 2012-06-24, 12:52   #3286
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tata robił kiedyś do słoików. Ale nie dawał mięsa żadnego. Ono dopiero przy ponownym przygotowaniu potrawy, na świeżo .
I od razu kondycję poprawisz

Same plusy

O to niegłupi pomysł

Cytat:

Ja tę metodę na zassanie nie tak dawno poznałam . Sąsiadka tak robi z wieloma potrawami . Mnie nie zawsze udaje się. Czasem nie zassie i żarełko kaput . Raz cztery słoiki pyszniastej fasolki po bretońsku zmarnowało się . Ale takie zassanie, to na dwa, trzy tygodnie tylko . Sąsiadka, jak chce na dłużej, to normalnie wekuje, pasteryzuje .
Dzięki, zapamiętam to Ale wolałabym mieć to leczo na zimę,więc zassanie średnio się wpasowuje

Były wczoraj Dni Miasta, nie było nawet tak źle, gdyby nie to,że mało tańczyłam

Stary 2012-06-24, 16:28   #3287
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też zapitalam do pracy na piechotę, ale to dlatego, żeby mieć więcej ruchu Chociaż z drugiej strony jest w tym jakaś oszczędność, bo po ostatniej podwyżce bilety miesięczne kosztują u mnie ok 8 dych

Cytat:
Lepiej nie wracaj do drogerii przez najbliższe dwa tygodnie, bo jestem bardziej niż pewna, że Cię skusi . Ja nie mogłam oderwać oczu i rąk od testerów, normalnie jak ćpun na głodzie [swoją drogą dawno niczego fajnego nie było].
No właśnie tego się boję, bo ta jedna mi się podobała, chociaż po obejrzeniu swatchy nadal się zastanawiam czy nie będzie dla mnie zbyt neonowa.
Poza tym dzisiaj maznęłam się pomadką koleżanki (Bell) i też mi się spodobała, a one są jeszcze droższe niż Catrice, chyba 2 dychy kosztują...

Cytat:
Współczuję utraty opakowania, dobrze, że zawartość cała [masz teraz pretekst do kupna glamboxa ]
Chyba, że do palety Inglota da się przełożyć

Cytat:
Domyśliłam się , mnie też wczoraj zmogło i film mi się rwał
A wczoraj na koncercie byłam

Cytat:
Ty mnie mnie lepiej nie podpuszczaj

Cytat:
Hłe, hłe. hłe !
To Sobótki nie świętowałaś ?!
Świętowałam - długim snem

Cytat:
U mnie też były dni miasta, ale pojechałam do innego miasta na koncert z okazji ichniejszych dni miasta
Stary 2012-06-24, 16:37   #3288
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też były dni miasta, ale pojechałam do innego miasta na koncert z okazji ichniejszych dni miasta
Lepsza oferta?
U nas był Perfect i widoku gościa, który udawał,że gra na gitarze chyba nigdy nie zapomnę

Stary 2012-06-24, 16:46   #3289
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsza oferta?
U nas był Perfect i widoku gościa, który udawał,że gra na gitarze chyba nigdy nie zapomnę
Zdecydowanie lepsza
Miałam do wyboru Marylę Rodowicz u siebie, albo Closterkeller 50 km dalej
TŻ koleżanki był tak miły, że nas zawiózł.
Closter przynajmniej wszystkie swoje koncerty daje na żywo
Nie słyszałam jeszcze, żeby Anja zaśpiewała z playbacku, mimo tylu lat istnienia zespołu.
Stary 2012-06-24, 16:50   #3290
ImmortalLover
Zakorzenienie

I to jest bardzo ważne,bo jak się idzie na koncert, anwet ten darmowy, to chce się posłuchać muzyki na żywo i poczuć prawdziwy klimat, charakter piosenki. A playback tego nie zapewni

Stary 2012-06-24, 21:24   #3291
'Estelle'

Cytat:
To ze mnie powinnaś być dumna

Cytat:
Się zastrzelę !
Tylko uważaj, żeby nie było tak jak u mnie : jak chcę zaoszczędzić, to dwa razy więcej wydam .
Może nie będzie tak źle na razie muszę dorobić 'długi' bo wydałam duuuużo ponad limit

I pochwalę się jeszcze - upolowałam Ginestet Sauvignonne i to stówę taniej [a ubytek niewielki]
Cytat:
Matko kochana !
Hłe hłe hłe

Cytat:
I od razu kondycję poprawisz

Same plusy

A żebyś wiedziała, bo kondycha ledwo dycha

Trzeba było więcej
Cytat:

Ja też zapitalam do pracy na piechotę, ale to dlatego, żeby mieć więcej ruchu Chociaż z drugiej strony jest w tym jakaś oszczędność, bo po ostatniej podwyżce bilety miesięczne kosztują u mnie ok 8 dych
U mnie miesięczny na jedną linię 62, ale ja jeździłam na biletach [tyle x2 ]. Jakoś mi nie po drodze wyrobić ten elektroniczny. Kiedyś było fajnie, bo takie papierowe wydawali i nie było problemu. A teraz jakieś wyrabianie, formularze...
Cytat:
No właśnie tego się boję, bo ta jedna mi się podobała, chociaż po obejrzeniu swatchy nadal się zastanawiam czy nie będzie dla mnie zbyt neonowa.
Poza tym dzisiaj maznęłam się pomadką koleżanki (Bell) i też mi się spodobała, a one są jeszcze droższe niż Catrice, chyba 2 dychy kosztują...
Matko święta, 2 dychy za bell
Cytat:
Zdecydowanie lepsza
Miałam do wyboru Marylę Rodowicz u siebie, albo Closterkeller 50 km dalej
TŻ koleżanki był tak miły, że nas zawiózł.
Closter przynajmniej wszystkie swoje koncerty daje na żywo
Nie słyszałam jeszcze, żeby Anja zaśpiewała z playbacku, mimo tylu lat istnienia zespołu.
Nawet na nagraniu do teledysku śpiewa na żywo, tyle, że z podkładem

Stary 2012-06-25, 02:53   #3292
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Dzięki, zapamiętam to Ale wolałabym mieć to leczo na zimę,więc zassanie średnio się wpasowuje
Zapytam sąsiadkę jak ona robi, bo wiem, że np. bigos, fasolkę i chyba właśnie leczo jakoś dłużej u niej stoją .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
mało tańczyłam
Noga w biedrze bolała ?!

Cytat:
A wczoraj na koncercie byłam

U Was to chociaż coś się działo. U mnie - nic . Od paru lat nic się nie dzieje . Pieniędzy nie ma . Utopione w budowli, szumnie "filharmonią" zwaną . Rośnie ten bunkier z łódką na dachu i nie dosyć, że zżera wszystko, to jeszcze długi robi .
U nas na dni miasta główna atrakcją będzie Iga Krefft z zespołem
.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Świętowałam - długim snem

Duch w narodzie ginie .

Cytat:
Jestem, a jakże !

Cytat:
Napisane przez Estelle
I pochwalę się jeszcze - upolowałam Ginestet Sauvignonne
To rzeczywiście masz radochę .
Jak nic na Botrytis'a teraz musisz polować . Ale toto to bardziej taki miodek na zimę .

Matko kochana, ale u mnie leje ! Kurde blaszka, całe lato takie będzie ?

Miłego dnia
Stary 2012-06-25, 11:27   #3293
'Estelle'

Cytat:

U Was to chociaż coś się działo. U mnie - nic . Od paru lat nic się nie dzieje . Pieniędzy nie ma . Utopione w budowli, szumnie "filharmonią" zwaną . Rośnie ten bunkier z łódką na dachu i nie dosyć, że zżera wszystko, to jeszcze długi robi .
U nas na dni miasta główna atrakcją będzie Iga Krefft z zespołem
.
Nie wiem kto to
Cytat:
Jestem, a jakże !

Cytat:
To rzeczywiście masz radochę .
Jak nic na Botrytis'a teraz musisz polować . Ale toto to bardziej taki miodek na zimę .

Miłego dnia
Radochę przeogromną. Jakże miło mi było wyciągać z pudełeczka i zdjąć 'ubranko'. Jeju, to wszystko takie urocze
A Bortyrisa wąchałam i dla mnie za ciężko. Ciekawy, ale zupełnie nie mój

U mnie też pogoda gorsza. Rano pokapało, teraz nie pada, ale chmury i ochłodzenie.

Stary 2012-06-25, 13:17   #3294
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam sąsiadkę jak ona robi, bo wiem, że np. bigos, fasolkę i chyba właśnie leczo jakoś dłużej u niej stoją .

Noga w biedrze bolała ?!
Byłabym wdzięczna

Nie,musiałam wspierać koleżankę- jej tatę zabrało pogotowie i ogólnie mało fajna sprawa.

Stary 2012-06-25, 22:39   #3295
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja polazłam dzisiaj do Natury obmacać pomadki, ale na szczęście powstrzymałam się do kupna, wszystkie mi się cholery jedne spodobały
Ale nie mogę już więcej kupować pomadek, muszę zużyć te co mam - tak sobie powtarzam

Cytat:
I pochwalę się jeszcze - upolowałam Ginestet Sauvignonne i to stówę taniej [a ubytek niewielki]
O, dasz powąchać

Cytat:
U mnie miesięczny na jedną linię 62, ale ja jeździłam na biletach [tyle x2 ]. Jakoś mi nie po drodze wyrobić ten elektroniczny. Kiedyś było fajnie, bo takie papierowe wydawali i nie było problemu. A teraz jakieś wyrabianie, formularze...
U mnie na szczęście są papierowe. Elektroniczne też zrobili, ale tak średnio się przyjęły. Sporo ludzi z tego korzystało kiedy działało to na zasadzie - im więcej doładujesz, tym mniej płacisz za przejazdy. Ale odkąd to zniesiono i nie ma żadnej różnicy to ludzie kupują papierowe.

Cytat:
Matko święta, 2 dychy za bell
No, trochę się zmieniło. Bell nie kosztuje już paru groszy jak kiedyś.

Cytat:
Nawet na nagraniu do teledysku śpiewa na żywo, tyle, że z podkładem
No tak, zapomniałam, że masz informacje z pierwszej ręki

Cytat:
U mnie wczoraj w nocy była burza, dzisiaj też lało pół dnia, mam nadzieję, że nie będzie tak cały czas, zwłaszcza kiedy będę miała urlop.

Cytat:
Nie wiem kto to
Ja też nie, ale wygooglowałam sobie

Próbowałam umyć włosy na stojąco i podziękuję, nigdy więcej - ile ja sobie wody do uszu nalałam... Poza tym nie potrafiłam dobrze umyć skóry, zwłaszcza z przodu - wracam do swojego sposobu
Stary 2012-06-26, 03:32   #3296
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Nie wiem kto to
A kto wie ?
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=26727

Cytat:
Napisane przez Estelle
U mnie też pogoda gorsza. Rano pokapało, teraz nie pada, ale chmury i ochłodzenie.
U mnie bez zmian - leje .

Cytat:
Byłabym wdzięczna
Jak wrócę z miasta { do fryzjera jadę}, pójdę do niej na papieroska i dowiem się co i jak.

Cytat:
Ale nie mogę już więcej kupować pomadek, muszę zużyć te co mam - tak sobie powtarzam
Możesz, możesz ! Jak to mówią starzy górale - od przybytku głowa nie goli

Miłego dnia
Stary 2012-06-26, 13:51   #3297
'Estelle'

Cytat:

Ja polazłam dzisiaj do Natury obmacać pomadki, ale na szczęście powstrzymałam się do kupna, wszystkie mi się cholery jedne spodobały
Sorki, że Ci wczoraj nie dopisałam na sms. telefon w pracy zostawiłam A dzisiaj od rana kocioł, dopiero co mam chwilę, żeby odetchnąć. Nawet śniadania nie zjadłam

Musiałam się powstrzymywać z tą czerwoną, bo sobie przypomniałam, że kupiłam czerwien niedawno. Ale jakby była ciemniejsza, takie soczyste bordo, to bym pewnie wzięłam .
Cytat:
O, dasz powąchać
Dam ładne
Cytat:
U mnie na szczęście są papierowe. Elektroniczne też zrobili, ale tak średnio się przyjęły. Sporo ludzi z tego korzystało kiedy działało to na zasadzie - im więcej doładujesz, tym mniej płacisz za przejazdy. Ale odkąd to zniesiono i nie ma żadnej różnicy to ludzie kupują papierowe.
U mnie sieciówka na jedna linię wychodzi sporo taniej od papierka. Ale Yaownica lubi bilety. Wracam do domu, a ona leci do mnie i od razu mi go zabiera
Cytat:
No tak, zapomniałam, że masz informacje z pierwszej ręki

Cytat:
U mnie wczoraj w nocy była burza, dzisiaj też lało pół dnia, mam nadzieję, że nie będzie tak cały czas, zwłaszcza kiedy będę miała urlop.
U mnie też pochmurno, ciut kropiło, teraz bez deszczu, ale ochłodzenie.
Cytat:

Próbowałam umyć włosy na stojąco i podziękuję, nigdy więcej - ile ja sobie wody do uszu nalałam... Poza tym nie potrafiłam dobrze umyć skóry, zwłaszcza z przodu - wracam do swojego sposobu
Dlatego nie lubię i wole głową w dół
Do tego nic mi po twarzy nie cieknie, a musiałabym bez przerwy grzywkę odwijać z czoła, co jest denerwujące i marnuje czas. No nie umiem i już
Cytat:
O mamono
Cytat:
Jak wrócę z miasta { do fryzjera jadę}, pójdę do niej na papieroska i dowiem się co i jak.
No i znowu nam nie zrobisz poka-poka
Cytat:
Ale od patrzenia, jak się marnują, bo im terminy uciekły już boli

Stary 2012-06-26, 23:10   #3298
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ło matko, nawet nie wiedziałam, że to ona, to Ci się gwiazda trafiła

Cytat:
U mnie bez zmian - leje .
U mnie zimno

Cytat:
Cytat:
Ale od patrzenia, jak się marnują, bo im terminy uciekły już boli
Otóż to

Cytat:
Sorki, że Ci wczoraj nie dopisałam na sms. telefon w pracy zostawiłam A dzisiaj od rana kocioł, dopiero co mam chwilę, żeby odetchnąć. Nawet śniadania nie zjadłam
Domyśliłam się. Dobrze, że w domu jem śniadanie (muszę, nie wyjdę bez śniadania), bo w robocie czasami dopiero ok 14 mam czas, żeby coś zjeść.

Cytat:
Musiałam się powstrzymywać z tą czerwoną, bo sobie przypomniałam, że kupiłam czerwien niedawno. Ale jakby była ciemniejsza, takie soczyste bordo, to bym pewnie wzięłam .
Coraz częściej myślę o tej czerwonej, bo takiej jeszcze nie mam. Zastanawiam się tylko czy będzie mi pasowała, bo kolor jest dosyć intensywny, a ja taka eteryczna blondynka
Stary 2012-06-27, 03:37   #3299
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Dlatego nie lubię i wole głową w dół
A ja inaczej nie umyję. Nawet jak wannę miałam, to siadałam i głowa do tyłu.

Cytat:
Napisane przez Estelle
No i znowu nam nie zrobisz poka-poka
Nie ma czego, bo nie byłam. Nie zapisałam i pomyliłam godziny . Dzisiaj jadę . Najpierw do fryzjera, a potem na badanie elektromiograficzne.

Cytat:
nie wyjdę bez śniadania
Ja też nie. Mam to wpojone od dzieciństwa . Niech się wali i pali, ale śniadanie musi być .

Wydawało mi się, że już niewiele rzeczy i zjawisk na tym naszym łez padole jest mnie w stanie zaskoczyć . A jednak ... Od ponad tygodnia szlajam się po przychodni przyszpitalnej . Różni specjaliści na NFZ. I każdy krok w tym przybytku przyprawia mnie o zawrót głowy ze zdumienia, a szczękę z podłogi co i raz zbieram . Tego nie da się opisać, bo to przechodzi ludzkie pojmowanie .

Miłego dnia
Stary 2012-06-27, 10:22   #3300
ImmortalLover
Zakorzenienie

Ostatnio na znajomych pada jakieś nieszczęście przebywania w szpitalu. Koledze spadła jakaś belka na nogę, czekał 7 godz tylko po to,żeby lekarz mu powiedział,że jak noga boli to się na niej nie chodzi. Nic tylko chorować w tym kraju

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości