|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Synek ma pokój tak że na ścianach poszaleliśmy ma naklejki kolorowe bajeczne ściany i na co mu pozwoliłam jeszcze to kolorwe dziecięce łóżko z autkami. A meble już młodzieżowe (szafa, komoda) biurko dokupimy za dwa lata jak pójdzie do przedszkola teraz w tym miejscu stoi narożnik w razie gorszych nocy dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Goście wyjechali... Miałam dzisiaj dużo śmiechu z nimi wszystkimi wesoła rodzinka mi się trafiła nie ma co naczynia myłam dzisiaj 4 razy. A za każdym razem ich całe mnóstwo. I za dużo chodziłam dzisiaj bo brzuch zaczyna boleć i kręgosłup... Muszę poszukać jakoś delikatnego zestawu ćwiczeń dla kobiet w ciąży do robienia codziennie żeby się nie zapuścić. Co do łóżeczka ja wole drewniane tradycyjne bo nie wyobrażam sobie łóżeczka bez baldachimu u Antosia zdjęłam baldachim jak miał 1,5 roku dopiero.
|
|
#4022 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale cudna pogoda, w końcu opaliłam nogi, bo straszyłam takimi bladziakami małż pojechał i znów cały tydzień czekania na powrót wczoraj w nocy o 1:30 robiłam sobie hot-doga![]() Cytat:
tylko nie wiem, czy to praktyczne jestCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi śliczny ten pokoik!!!
![]() agula my też musimy mieć baldachim, choćby nawet z tego powodu, że mamy kota i łudzę się, że chociaż trochę ochroni to Maleństwo przed tą szajbuską, kochamy ją, ale w nocy diabeł w nią wstępuje i skacze dosłownie po wszystkim co się da a jak zamkniemy drzwi od sypialni to awantura, normalnie płacze nam pod drzwiami![]() rany już wpół do dwunastej!!!
|
#4024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie słyszałam o takiej wanience, masz jakiegoś linka? nie no, ta kołyska to dodatek oprócz łóżeczka chyba się przyzwyczaiłam z poprzedniego mieszkania, że miałam cały czas oko na Sade jak była malutka.. teraz tak nie będzie jak już będzie spać w swoim pokoju, dlatego się zastanawiam co tu zakupić.. wiadomo, że jak będzie troszkę starsza to można dziecko położyć na macie edukacyjnej, na leżaczku..ale takiego newborna to nie wiem ![]() i oczywiście nie chcę dzieciaczka non stop przetrzymywać ze mną, tylko na takie powiedzmy dłuższe momenty ![]() zresztą..pomimo, że córka przebywała non stop w jednym pokoju z nami (a wsumie to był to bardzo duży pokój), to i tak non stop podchodziłam do łóżeczka bo się napatrzeć nie mogłam ![]() o taka kołyska mi się podoba : http://www.eminet.pl/pietrus-kolyska...nowa-p-43.html może i z baldachimem
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-06-24 o 23:49 |
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam w Wasze linki, ale sama jeszcze nie wybiegam tak daleko w przyszłość.
Mam nadzieję na lepszą noc dzisiaj, bo wczoraj pisałam pracę na studia, a po 2 w nocy zaliczyłam pierwsze spotkanie z toaletą..;/ Mdłości mnie męczą i męczyły cały czas, ale myślałam, że na tym się skończy. Niestety;/ |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi kolezanka ma taka wanienke i jest bardzo zadowolona
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elllmi;34907514
jak wykańczaliśmy poddasze u nas, to wywalałam wszystkie starocie ze strychu i znalazłam tam taki głęboki wózek, w którym woziłam się ja i mój brat; kurde, chyba dużo osób miało wtedy takie wózki, takie jakby skórzany, bordowy, z białymi pasami po bokach i koła podobne to tych retro; mama się upierała, żeby go zostawić, bo się przyda, ale miałam dość przytomności żeby go zniszczyć, bo teraz musiałabym z nią walczyć ![]() świetne też taki miałam, stał dłuuuugo w piwnicy ale na szczescie mama go wywaliła jak byłam jeszcze nastolatką
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
Obudziłam się o 7 i nie mogę spać... Robię więc kocyk póki młody nie wstanie
Kocyk wychodzi śliczny tylko jeszcze mnóstwo pracy i zaczyna mnie mdlić... (O NIE!!!)
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Mój Małż jest kochany dostałam całą listę rzeczy których mam nie robić: nie biegać, nie skakać, nie nosić syna itd...
Oraz jeszcze deklaracją: ja będę kąpał, będę usypiał, będę zabierał A. wszędzie ze sobą żeby przywykł że Ty zawsze nie możesz przy nim być i najważniejsza "nie kupujemy samochodu ale remontujemy kuchnie"
|
#4031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jednak zmieniłam koncepcję, nie szary czerwony, bo do wózka nie będzie pasował, a ciemny szary, jasny szary i taka... oliwkowa, ale dość żywa zieleń. |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dziś źle czuję, wyjątkowo ... Mdłości się nasiliły, w trakcie mycia zębów porządnie mnie naciągnęło, później w trakcie jedzenia ...
Wczoraj wstałam po 10 i zdecydowanie lepiej się czułam. No ale co zrobić, do pracy muszę wstawać o 6.30
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
mi mdlości tak jakby minely, rano nie mam w ogole czasem w ciagu dnia się pojawią ale to jak jestem bardzo glodna wiec chociaz z tym lepiej ![]() Cytat:
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byle nie hemoroidy bo podobno ból okropny![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34909946]ŻĄDAM pokazania Ja jednak zmieniłam koncepcję, nie szary czerwony, bo do wózka nie będzie pasował, a ciemny szary, jasny szary i taka... oliwkowa, ale dość żywa zieleń.[/QUOTE] A jakiej używacie wełny dla dzieciątek? Może się wezmę za sweterek latem... Akurat do stycznia skończę Chociaż, jak złożę zamówienie u moich Babć i Mamy to wydziergają chyba z 20 do zimy.... Hmmm niezły pomysł..... Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-06-25 o 09:47 |
||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34909946]ŻĄDAM pokazania
Ja jednak zmieniłam koncepcję, nie szary czerwony, bo do wózka nie będzie pasował, a ciemny szary, jasny szary i taka... oliwkowa, ale dość żywa zieleń.[/QUOTE] Muszę też jakiś kocyk zrobić.Bardzo takie granny square mi się podobają ![]() Szaja może wiesz jak zrobić takie proporczyki na szydełku? |
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widze ze nie ja jedna sie z tym problemem zmagam - ehh mogloby to juz minac
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale cóż, trzeba się wziąć w garść i nie rezygnować z marzeń o własnej chatce A z czym Was oszukano? wrrrrrrrrr :/ Tak poza tym Witam was po weekendzie ale w nocy lało!! musiałam szybko lecieć na balkon zbierać ciuchy z suszarki haha ![]() Mój Tż znowu w delegacje abuu, ale przyjedzie w czwartek, wziął sobie specjalnie wolne w piątek żeby iść ze mną do lekarza i zobaczyć nasze maleństwo !! ) Co do wózka, na 75% będę mieć taki - http://estetka.blox.pl/2009/09/Wozki-retro.html , granatowo biały ale używany(wygląda jak nówka, stan bdb) no bo jednak .. cena za nowy to huhuhu ... a jeśli się nie uda to jakiś inny sie kupi, ten też w miare- http://allegro.pl/nowosc-3w1-baby-me...432228728.html ![]() co do tamtego retro, moja mama się opiekuje bobasem i on właśnie jeździ tym wózkiem więc wiecie ![]() ![]() już trochę za duży na niego jest a do stycznia to moment urośnie Co do zaparć - polecam z rana szklanke wody z cytryną, mi w miare pomaga, kupiłam śliwki ale chyba cytryna z wodą daje lepszy EFEKT
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
o 13 jadę na usg genetyczne, od rana latam do kibla z nerwów, błagam trzymajcie kciuki,żeby ne było żadnych wad, tak mnie nastraszyli tym ciałkiem żółtym powiększonym,że zaraz od zmysłów odejdę buziaki! |
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ida, ja zaciskam mocno. Musi być ok. Mi na samą myśl słabo z nerwów. A idę dopiero 5 lipca
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o, ten baby merc fajny. ja będę szukać takiego wózka, który by się elegancko składał, bo będę go trzymała w aucie w garażu. miejsca to tam może dużo zajmować bo auto jakie kupimy to tylko albo mini van albo kombi ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4043 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak masz tyle trójkątów ile chcesz, to podstawę każdego obrabiasz półsłupkami ale nie odrywasz nitki, tylko robisz kilka/kilkanaście oczek łańcuszka i bierzesz do dołączenia następny trójkąt i znów półsłupkami lecisz.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ja też idę 5go... a na którą idziesz?
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki kochane
nie ma nic gorszego niż stres Cytat:
potem geodeta i zaczyna się jazda bez trzymanki a oszukano nas w biurze projektowym- złożyliśmy papier mieliśmy mieć pozwolenie po 1,5-2 miesiącach bo to po znajomości facet cały czas kręcił kłamał,że już w końcu miałam już nóż na gardle bo dostałam kredyt i potrzebowałam szybko z budowa ruszyć bo musiałam mieszkanie sprzedać- nadal gość zapewniał,że na dniach będzie pozwolenie, w końcu zadzwoniłam do starostwa a tam powiedziano mi,że taki wniosek nawet nie został złożyny ile mnie to kosztowało nerwów- a z tym gościem to masakra jakaś |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
ja też trzymam mocno!!! ja mam jeszcze dwa tygodnie do wizyty
a już drobię nogami, już chce! zakochuje się w tych waszych tworach szydełkowych!!! zróbcie mi Hefalumpik ostatnio co noc po 1 wysyła mnie z pełnym pęcherzem do Wc
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to lepiej.... złapać takiego tylko i ![]() ![]() My wczoraj liczyliśmy koszty ogrodzenia jeszcze - ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
My tez mieliśmy plany budowy domu, zwłaszcza, że działka by była.
Niestety ostatecznie zdecydowaliśmy się na mieszkanie w bloku - póki co finansowo byłoby bardzo kiepsko, no i mieszkać przez 2-3 lata z teściami albo moimi rodzicami niezbyt nam się uśmiechało (bo wynajmować i płacić komuś 1000 zł mijało się z celem). Może kiedyś się zdecydujemy, choć ja wolę mieć w bloku wszystko podsunięte pod nos - nie martwić się o grzanie, odśnieżanie itp.
|
#4049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Dziś mam wizytę u gina, wreszcie się dowiem jaką mam grupę krwi ![]() Cytat:
Cytat:
Ale faktem jest, że gdybyśmy mieli większą sypialnię to i łóżko byśmy wzięli większe, ale ogólnie nie narzekam ![]() Cytat:
W życiu by mi się nie chciało o tej porze cokolwiek przyrządzać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4050 | |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
witam się po weekendzie.rodzice i teściowe już wiedzą wiadomość przyjęli bardzo entuzjastycznie. wczoraj tylko o tym w kółko gadali, że już trochę z mężem mieliśmy dosyć, bo już nam wybierają wózek, łóżeczko, już myślą za nas co my z kotami zrobimy ( ) i wiele wiele innych dziwnych pomysłów...dziś tfu tfu żeby nie zapeszyć...nie mam jeszcze póki co mdłości. ale przydałby mi się jeden dzień odpoczynku w sobote mnie mdliło chyba najbardziej. bałam się jak ja wsiąde do samochodu i dam radę przejechać 1,5 godziny... jejku, tyle fajnych linków wrzucacie z wózkami, mebelkami, łóżeczkami..a ja jeszcze nie myślałam dosłownie o niczym chyba jestem jakaś dziwna ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

małż pojechał i znów cały tydzień czekania na powrót
wczoraj w nocy o 1:30 robiłam sobie hot-doga
tylko nie wiem, czy to praktyczne jest