|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Nie wiem jak Wy to robicie, ale ja przy moim dziecku kompletnie nie mam czasu ma wizaz, na internet, na nic!!!
Seba uśpiony, a ja padam na pysk. Idę do wyrka. Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cześć wszystkim
U nas ciężko, już sama nie wiem co robić Nie wiem czym będę karmić Leona, ale to już jakaś tragikomedia jest po bebiku było chwilę dobrze po czym przy drugim opakowaniu, powróciły problemy z brzuchem i zaczął wymiotować. dostał Bebilon pepti na receptę, tak go po nim wysypało i dostał takich bóli, że szybko musieliśmy zmieniać. Jak na złość weekend a w aptece Nutramigenu bez recepty oczywiście nie sprzedadzą więc mąż kupił Enfamil HA i też małemu nie pasuje Jedyna nadzieja w Nutramigenie ![]() Jestem bliska obłędu Młody drze się godzinami W sumie to zaczynam żałować, że posłuchałam lekarza i odstawiłam od piersi ![]() a teraz pokarm już praktycznie zanikł i nie wiem czy dałoby się go przywrócić... Jak Nutramigen nie będzie mu odpowiadał to nie wiem naprawdę nie wiem czym ja to dziecko będę karmić.... Jeszcze dla poprawy nastroju dostałam wyniki z Krakowa i mały wydala wirusa w moczu i jestem pos**** ![]() A ja się głupia cieszyłam, że w krwi nic nie wyszło Pozdrawiam wszystkie |
|
|
|
#2523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
karozka dlaczego lekarz odradził karmienie??
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-06-24 o 22:43 |
||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
heh no i rodzić dziś już raczej nie będę, więc ide spać (brakuje mi tu teraz takiej zrezygnowanej minki idącej ze zwieszoną głową i z opuszczonymi rękami)
![]() dobranoc ![]() za to mój kot cały dzień spał "zdechły" na kafelkach a teraz dostał jakiejś torpedy w doopce i zapitala mi po mieszkaniu i skacze po ścianach, chyba musi zużyć niewykorzystaną energię z całego dnia
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
stwierdził, że mały ma nietolerancje mojego pokarmu i moja dieta nie ma tu nic do rzeczy no i kazał odstawić...
a teraz mam wątpliwości bo po tych mlekach też płacze chociaż fakt faktem, że nie tak bardzo jak po moim ehh no i brzuszek już nie jest aż tak okropnie wzdęty... sama już nie wiem ![]() przez te ciągłe płacze i nadęty brzuszek cały czas podkrwawia jeszcze z pępuszka a czekają żeby mu zakleić bo ma przepukline... cyrk na kółkach po prostu |
|
|
|
#2526 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą.Cytat:
Nie rozumiem, czemu tak się dzieje. Ja miałam na myśli raczej takie bardziej typowe sytuacje bez jakichś problemów brzuszkowych u dziecka.Cytat:
![]() I uważam, że w tym wieku lepiej dziecko karmić wtedy, kiedy ono tego potrzebuje. Co innego później przy starszym niemowlęciu. Cytat:
Udanego pobytu na wsi! ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się! Cytat:
A to nie są kolki może? On tak przez całą dobę płacze?
|
||||||
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Karozka ja bymskonsultowala jeszcze z innym pediatra. Co do karmienia piersią to specjalistą nie jestem ale wydaje mi się że sama zjak jeszcze coś tam Ci pokarmu pozostało to możesz powalczyć o odzyskanie pokarmu.
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi na pytanie ![]() Do FB nie dolacze bo nie mam konta. Co do wizyt i dobrych rad tesciowych ją mam je w głębokim powazaniu ale przy drugim dziecku może się inaczej reaguje. A wierzcie mi codziennie słyszę teksty w stylu że mały głodu, mama daj mu jeść, dziecko trzeba karmić na zadanie (powiedziałam że karmie co trzyh czy mały płacze czy nie taka prowokacja), albo źle siedzi w fotelik
Edytowane przez cate_ Czas edycji: 2012-06-24 o 23:18 |
|
|
|
#2528 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze trochę starszych rzeczy, które gdzieś sobie pokopiowałam do zacytowania
Część mi się pewnie gdzieś zmazała, czy jakoś inaczej umknęła, ale oto co zostało:Cytat:
Lepiej wiedzieć i żeby się nie przydało niż odwrotnie.Przy krztuszeniu się najważniejsze to trzymać dziecko tak, żeby głowę miało niżej niż tułów, a nie tak jak do odbicia. I co jeszcze mi się przypomniało - sposób na zanoszenie się to dmuchnąć dziecku w nosek. Jakby ktoś nie wiedział, co to znaczy, że dziecko się zanosi, to dodam, że to zdarza się, kiedy bardzo mocno płacze i nagle tak jakby się zatka zamiast wydać z siebie dźwięk. Napina się i nie oddycha. Nie wiem, czy to dmuchnięcie w nosek to taki medycznie poprawny sposób, w każdym razie skuteczny (mojemu bratu podobno często się to zdarzało i Maksowi kilka razy). Obyście nie musiały nigdy korzystać z tego, co tu napisałam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsza by była dla mnie dieta redukcyjna możliwa do zastosowania w okresie laktacji ![]() A na poważnie rozumiem, że zdrowe chudnięcie to takie właśnie w tempie 1-2 kg/miesiąc, więc jak najbardziej jakieś wskazówki poproszę. I uważaj z taką propozycją rozpisania diety indywidualnej bo pewnie każda z nas by taką chciała ![]() Cytat:
Cytat:
No więc - bolą dokładnie tak samo
|
||||||
|
|
|
#2529 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama kiedys bylam uzalezniona od coli i wiem jakie spustoszenie sieje w organizmie, pamietam też smak kaskady i oranżady z dzieciństwa i to jak ciezko bylo mi jesli mama nie kupila kaskady ![]() chcialabym , aby moje dziecko bylo mniej kłopotliwe pod tym względem ![]() Cytat:
![]() moje piskle robi sobie 15 minutowe drzemki w ciagu dnia, nie oplaca mi sie wiec klasc spac, ani robić nic co wymagałoby poswiecenia wiekszej ilosci czasu (np sprzatać), w zwiazku z tym odnajduje czas na wizażowy relaksik. Cytat:
trzymaj sie kochana ! Cytat:
domyslalam sie ze to nie była prowokacja w gruncie rzeczy ja mam podobne zdanie do Twojego, tylko jakoś nie potrafię tego wszystkiego przełożyć na zaistniałe warunki.... ![]() przestawie go całkowicie na pierś jesli uda mi sie opanować sztuę przystawiania i przestaną mnie boleć brodawki i sam moment karmienia. bo czasem ta butla to dla mnie po prostu odpoczynek od bólu. |
||||
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień Dobry U mnie pogoda pod psem,pewnie cały dzień w domu będziemy siedzieć,no z wyjątkiem tego ze muszę po Filipa pojechać ![]() Noc ok pobudka o 2 i 5.No i jak się budzi o 5 to zawsze jest kupa,która rozbudzi moje bobo i ten gada w najlepsze zasypia jak ja muszę już wstać i obudzić Filipa więc generalnie jestem na nogach codziennie od 5 Męzulo pojechał wczoraj wieczorem w trasę ja zostałam sama na polu bitwy
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tej nocy moje bobo obudziło mnie dopiero o4:45
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
jeny jak ja bym tak chciała
![]() Filip dopiero od pół roku może przesypia noce ciekawe jak Szymon
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że to wypadek przy pracy. Nie sądze,żeby stało się to regułą. Nie ukrywam,że biorę nawet pod uwagę możliwość,że nie obudziłam się jak płakał o trzeciej. Nie wiem na ile to możliwe...
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już mam prawie posprzątane i wekuję kompoty z porzeczek. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-25 o 09:36 |
|
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny o co chodzi z tym mailem?? Bo mi chyba coś umknęło
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Maila nie mamy, był/jest wśród nas troll, który najpierw w cham.ski sposób komentował zdjęcia,które tam wrzucałyśmy,a potem się wystraszył i usunął nasze konto całkowicie
|
#2537 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam, ja już na szpilkach siedzę i czekam na przylot moich rodziców - dwa tygodnie razem, ciekawe czy będą jakieś straty w ludziach
![]() a tak poza tym to nic nowego, ciągle przemęczona, ciagle nie wyspana i ciągle bojowniczka o spokój i dzień bez kolek Cytat:
Cytat:
apropos rodziców - moich dzieli tylko godzina od przybycia....będą przez dwa tygodni! Cytat:
a ja bym chciała drugie - oby się przytrafiło przez najbliższy rok, bo potem już się nie zdecyduję a jedynaka bym nie chciała mieć Cytat:
co do mleka - z tego co mówiła mi doradca laktacyjny, pokarmu odciągniętego się nie miesza, czyli jak ściągniesz z obu piersi i za jakiś czas znowu ściągniesz - zostawiasz w oddzielnych pojemnikach... ja mam dużo mleka, a ściągam jak musze wyjść zaledwie 50. Moje cycki już nie współgrają z laktatorem, dlatego czasami muszę robić trzy podejścia żeby uzbieraćć ponad 100 Cytat:
co do mleka - podpisuje się pod Twoją wypowiedzią - NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK ZŁE MLEKO! szkoda że ktoś jakieś bzdury wkłada do głowy dziewczyną Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do możliwości przespania - NIE MOŻNA PRZESPAĆ - mówi Ci to osoba, która śpi tak kamiennym snem, że nic nigdy jej nie obchodziło a teraz? tylko sapnie a ja już na równe nogi
|
||||||||
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat obyście się nie pozabijali
![]() Moje bobo spi już dwie godziny |
|
|
|
#2539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też to czytałam, ale niech mi w takim razie ktoś wyjaśni, dlaczego mimo, że BARDZO CHCIAŁAM karmić wyłącznie piersią, mój Michaś nie przybierał na wadze, był odwodniony i płakał aż do przepukliny???!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-25 o 10:32 |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj bylismy na 1 spacerze, dzis sama chciałam isc, ale chłodno jest, nie wiem czy isc czy nie, tzn. 20 ` jest, ale mi jest zimno
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Jak dlugo będziecie podawać espumisany i inne? Myśmy odstawili na jeden dzien i mala znowu miala problemy z kupka. No chyba, ze nie podeszlo jej wczorajsze jedzenie. Boli mnie glowa. Pogoda do d.py. Maz ma dzisiaj urlop |
|
|
|
#2542 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, to ja napisałam, że za rok chcę mieć kolejne dziecko nie nie nie... chodziło mi ze za 2 lata ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najchętniej zamknęłabym się z Maćkiem sama w domu i nikomu go nie pokazywała, taka jestem zazdrosna. ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Miałyśmy dzisiaj wizytę naszej ukochanej położnej ![]() Pytałam dzisiaj o to, czy mleko matki może być niewystarczająco wartościowe dla dziecka- NIE. Czy mleko matki może być nietolerowane przez dziecko- NIE. Czy problemy z brzuszkiem mają częściej dzieci, których mamy stosują drastyczną dietę matek karmiących- TAK. Kotku, a u Ciebie to chyba nie chodziło o nietolerancję mleka, tylko Miachaś miał refluks, jak dobrze pamiętam Poza tym, moja położna była ostatnio na szkoleniu i pani dr (jedna z prowadzących szkolenie) powiedziała, że dwoma czynnikami, które mogą (nie muszą) uczulać dziecko karmione mlekiem matki, to mleko i mąka. Żadne inne produkty dziecka uczulać nie mogą. Jeśli nawet dziecko nie toleruje mleka krowiego, czy produktów mącznych, to należy je odstawić na 3 tygodnie, a później znowu wprowadzać do swojej diety. A dla mnie najważniejsza wiadomość na dziś- mogę pić piwo Cytat:
Wtedy dziecko może częściej ulewać i żądać częściej jedzenia. Może i wzdęty brzuszek jest tego przyczyną ![]() Nie wierzę w to, że mm jest lepsze dla dziecka niż mleko matki Jak tłumaczą nietolerancję mleka matki? Tzn, że czego konkretnie nie toleruje dziecko w tym mleku? Nie rozumiem ![]() A pępuszek traktujesz spirytusem? Cytat:
![]() Ale też żal, że nawet nikt się mnie nie pyta o to, czy moje Dziecko może wziąć na ręce. Przecież to ja nosiłam Dziecko 9 m-cy w brzuszku, ja rodziłam i ja wychowuję. Nie zapominam też o roli P w tym wszystkim Ale Jemu nie zabraniam brać Hani na ręce ![]() Wydaje mi się stosownym, żeby liczyć się ze zdaniem mamy i taty w kwestii dziecka, obojętne w jakiej kwestii. Poza tym, jak kogoś nie proszę o pomoc, to jej nie oczekuję. Nadgorliwość doprowadza mnie do szału. |
||
|
|
|
#2545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja podobnie jak Kotek jestem przeciwna glukozie i dosładzaniu dzieciom. Pisałam tu kiedyś o herbatkach z Hipp'a, którymi chciała mnie uszczęśliwić siostra. Skład 3% kopru i 97% glukozy wystarczy, że mój ślubny pije cole w ilościach hurtowych, twierdzi, że wodę to piją psy, a zdarza mu się też zajadać cukier łyżeczką z cukierniczki. No masakra. Dlatego też boję się trochę ewentualnej opieki teściowej nad małym w przyszłości. Chociaż może nie będzie karmić niemowlaka cukrem ![]() Nic tylko się cieszyć mój dziś do 4:00 pospał, ale od kilku dni śpi strasznie niespokojnie nie wiem co mu dolega...Cytat:
![]() A moje dziecko śpi z kupą, jestem wyrodną matką? walnął na pół przytomnie przy karmieniu, oderwałam cyca, pokołysałam 2 minuty i odłożyłam do łóżeczka. Póki co jest cisza. A najlepiej, że za ścianą prace remontowe i coś wiercą co chwilę, a małego nawet to nie rusza. Podobnie w sobotę, byliśmy na festynie, a ta mała bestia zasnęła przy scenie podczas koncertu.
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaznaczyło mi cytowania
![]() W każdym razie chcę się odnieść do tego, co napisała kism. Przyznaję rację w sprawie błędnego koła z dokarmianiem, bo sama w nie wpadłam. Bolały mnie brodawki, dziecko mi przez cały czas siedziałoby na cycu, bo piersi nie nadążały z produkcją, więc zaczęłam dokarmiać. Teraz nie wiem czy w ogóle wrócimy do samej piersi... Mam jedną uwagę tylko do tego co napisałaś, że w szpitalu wszyscy dokarmiali. Troche mnie to ukłuło, moze dlatego, ze jescze poczucie winy tkwi we mnie. Ja też w szpitalu poprosiłam o butelkę, bo dziecko mi ryczało z głodu. Cały czas przystawiam i ciągle był płacz. Od samego początku byłam optymistycznie nastawiona do kp, ale dostała sztuczne i od razu się uspokoiła. Ze szpitala wyszłam z płaczem, bo uważałam, że jestem niepełnowartościową kobietą, bo nie potrafię wykarmić swojego dziecka. Dziewczyny na sali normalnie karmiły piersią, a mi prawie nic nie leciało ![]() Co do złego pokarmu itp nie wypowiem się, bo sie nie znam ![]() co do dmuchania w nosek, to jest prawda, połozna nam to zalecila, bo mala czesto sie zanosi
|
|
|
|
#2547 |
|
Rozeznanie
|
A możesz to rozwinąć?? Ja miałam straszną chcicę na piwo, wczoraj prawie zaśliniłam się przed półką w sklepie
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wciąż niezmiennie w dwupaku
![]() i to by było tyle co mam do powiedzenia
|
#2549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się boję odparzenia![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kp i mm. Ja uważam, że kp jest dla dziecko najzdrowsze, ale nie każdemu jest dane kp i nie każdy musi chcieć. Ja bym chciała nie ze względu na wygodę, tylko dla zrowia dziecka i ekonomię, bo akurat przyjemności mi to nie sprawia. My już po spacerze. Śmiesznie bylo. Poszłam do kauflanda po takie pierdoły, jabłka, chleb itp. Misiek spokojny ładnie śpi. Myśle sobie super. Nagle patrzę a on oczy jak 5zł, ale nic to. Leż y sobie spokojnie, wierzga nóżkami. Jest ok. Podchodzę do kasy, a Pyśk jak nie rozedrze gęby. Wszyscy w koło na mnie, a najgorsze byly spojrzenia tych starszych babć. Narmalnie takie z wyrzutem ; o matka, która nie potrafi uspokoić dziecka. A Mikołaj oczywiście ani smoka, ani nic. Dopiero ja szybko ręce zdezynfekowałam, małemu palec do dzioba dwa razy zassal, wypłuł paleci poszedł spać. Macie jakieś sposoby na nauczenie/polubienie przez dziecko smoczka?? Z racji tego, że Mikołaj jutro kończy miesiąc to ja dzisiaj postanowiłam to uczcić i wracam do robienia soków ze świeżych warzyw i owoców. Na początek idzie marchewka z jabłkiem. Myslicie, że mu zaszkodzi?? Aż nie mogę się doczekać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

Seba uśpiony, a ja padam na pysk. Idę do wyrka. Pozdrawiam Was wszystkie 

Bolą suty jak cholera, czasami się zastanawiam, czy Małej wystarcza pokarmu itp., ale się nie poddaję. Odciąganie pokarmu chcę praktykować tylko po to, że jak przyjdzie mi gdzieś wyjść, to P będzie mógł nakarmić Hanię moim mlekiem, a nie mm.
ale przy drugim dziecku może się inaczej reaguje. A wierzcie mi codziennie słyszę teksty w stylu że mały głodu, mama daj mu jeść, dziecko trzeba karmić na zadanie (powiedziałam że karmie co trzyh czy mały płacze czy nie 

Może to jeszcze hormony we mnie buzują...
W dodatku, choć metoda doboru członków grupy w ten sposób, że bierzemy tylko tych którzy są od początku, wydaje się być dobra, to jest krzywdząca dla dziewczyn, które dołączyły do nas późno, ale są regularnie i się lubimy. Suma sumarum ja zostaję tutaj i będę pisać z tymi, którzy zostaną
Ale chyba ja nie jestem jakaś inna niż ogół społeczeństwa 

Tak jak pisałam, może to hormony