|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
dzien dobry;]] kurde;/ czemu jak kopiuje duzo postow to sie te wczesnijesze usuwaja???;/ kszy!!
Cytat:
Cytat:
u nas te badania wygladaja tak: kloja Ci palec i badaja cukier, pozniej siedzis u pielegnierek w gabinecie i pijesz duzy kubek tej glugozy... a pozniej wychdozisz i czekasz w poczekalni 2h... czasami po godzinie znowu badaja Ci poziom cukru, ale to zalezy od tego jak masz w skierowaniu? podobno powinno sie siedziec tylko mozna czytac gazete, rozwiazywac krzyzowki;p u nas do domu nie puszczaja nawet jak masz pol minuty drogi;p Cytat:
Cytat:
ja wlansie tez chcialam jechac dzis do ciuchoraju poszukac czegos dla dzidzi ale... wstalam po 11;/ to nie wiem czy sie wyrobie;/ a po za tym za dlugo spalam i mnie glowa boli;/ ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Cytat:
) (dzieci);] ja osatnio jak bylam u den. to moje dziecko przezywalo chyba koszmary tam bo tak sie rzucalo, ze sie wystraszylam... chyba bardziej go bolalo niz mnie... |
||||||
|
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki ![]() Cytat:
kamila - kciuki za obronę Mnie też to czeka już w niedzielę....Dobra, zbieram się do lekarza. Odezwę się później
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
hej Koffane ponadrabialm
ale dzis pogoda buuuuuuuuuuuuuu bylam z mala od rana w miescie bo musialam sobie zalatwic l4 pozniej zawiez do pracy do kolezanki i do domu i znow musze jechac bo lekarka zly kod mi wystawila i musze zmienic do miata 10 km wiec troszke znow mi zjedzie noooo ale co zrpbic gratuluje tygodni i trzymam za wizyty kamilka kkicuki za obrone bede mocno zacisniete |
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję małego zdrowego Antosia ![]() Mysti, happy_eve kciuki za wizyty ![]() a ja już zdążyłam obiad ugotować - spaghetti już a krupnik dochodzi, a sama raczę się właśnie gorącym kubkiem - ot głupia zachcianka aż mi gorąco.Kurcze, też jestem ciekawa jak to u nas na wątku z tym rozpakowywaniem będzie ale jeszcze trochę czasu jest, więc cii .
|
|
|
|
|
#3875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W weekend byliśmy z mężem w 3 sklepach z wózkami i różnice w jakości wykonania są OGROMNE. Np. wpadłam w zachwyt na widok wózka marki Navington (Cover lub Galeon), ale po dokładnym przyjrzeniu się stwierdziłam, że jakość wykonania i użytych materiałów mi nie odpowiada. Teraz spróbuję gdzieś dorwać "na żywo" właśnie http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=645 Po przeczytaniu specyfikacji i opinii o nim stwierdzam, że wstępnie jestem nim bardzo zainteresowana. Jest ciężkawy, ale waga to nie jest mój priorytet - nie będę go nosić. A chodzi się z nim ponoć bardzo fajnie ![]() Fotelik to domena męża i On się tym będzie zajmował, na tym na pewno nie będziemy oszczędzać. PS. Dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() Czy ja już wspominałam, jaki piękny dzień dziś mamy...?
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna ale moj maly calymi dniami spi a wariuje rankiem i wieczorem a tak to praktycznie sie nie rusza.moze aktywnosc Twoje przypada na noc.ja jak wstaje siusiu to czuje malucha.i chyba sie znow przekrecil bo czuje duzo mocniej tak jak kiedys
|
|
|
|
#3877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz rację Cytat:
![]() Cytat:
cześć ja dopiero wróciłam od rodziców bo musiałam pomóc tacie ![]() wzięłam tą kartę z rossmanna Rossnę ale to trzeba mieć dziecko myślicie że w grudniu jeszcze będzie można się rejestrować? |
|||||
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
martii moj poodbnie jak ja ode spac to on zaczyna szalenstwo albo wlasnie raniutko a wdzien cisza
u was tez taka okropna pogoda zgadzam sie najlepiej obejrzec pozniej zamawiac moim zdaniem wychodzi taniej niz w sklepie chociaz nie w kazdym przypadku |
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
u nas szaro buro i ponuro
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
zamowilam niuniowi ciuszki wczoraj dostalam od siostry 2 kartony wiec mam juz cala wyprwke oprocz poscieli i kosmetykow aleee te praktycznie pokryja sie z tymi co uzywam przy gabi
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika u nas w olsztynie jest taka jedna hurtownia gdzie sa rzeczy dla dzieci tansze niz na allegro-ale tez nie wszytskie.maja ruchome ceny ze tak powiem i jak sie wiecej kupuje daja takie rabaty ze sie na alegrusie nie oplaca
|
|
|
|
#3882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ my tych chłopców mamy : ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
byłam w lumpie, i kupiłam sobie tylko dłuższą bluzkę... sama nie wiem czego ja chcę... a zmarzłam na tym miescie... brrr i wklejam obiecane zdjecia mojego synusia i dowodu iż to synuś ; p |
||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też trochę od rodziny dostałam Co do aktywności to tak jak u Marti i Weroniki - rano i wieczorem, w dzień bardzo rzadko czuję, choć się zdarza (zwłaszcza po czymś słodkim), są też różne dni, np. wczoraj dużo mniej się ruszało maleństwo, a dziś już od 6 rana ![]() Emylka sama słodycz
Edytowane przez aerien83 Czas edycji: 2012-06-25 o 13:07 |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
spie... ale jestem slaba... zle sie czuje... ide sobie zrobic kawe... ;/
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
martii pozazdroscic hurtowni
juz pokazuje jest duzo wiekszych ciuszkow ale najmniejszze juz mam wyszlo za ciuszek 3,10 wiet taniocha http://allegro.pl/0-3-6-9-12-mies-ch...433994237.html |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka
Arien, Weronika tylko zeby im tak kurde nie zostalo po porodach musimy czesciej w dzien lezec zeby wtedy sie ruszaly
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po łowach, upolowałam białą bokserke , 2 bluzki i jedna bluze ( ktora okazala sie za mala
) Razem zaplacilam 9 zl także jestem zadowolona .. kusiły mnie tez malutkie ciuszki ale powiedzialam sobie nie . teraz mamusia- synuś nastepnym razem . ![]() Godzina 13 a mnie czeka jeszcze mycia garow , obiad , odkurzanie i wstawienie prania ..
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie musze zebrac i jechac znowww a padam
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach te chłopaki... |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka - synuś boski
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
ani martii nie mow ostatnio gabi slicznie spala tz spal a ja usnelam po 1 tak walil ze nie szlo
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam do poniedzialku na potwierdzenie plci i szaleje
Fajme sa te paki![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- no moj to samo gadam z nim zeby tez szedl spac ale kurde gnojek nie slucha
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
co nie ; p mi też mię podoba ; p hehe |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak wiecie ja dzieci mam (jeszcze) i raczej z malymi dziecmi nie mialam kontaktu... powiedzicie mi jak kupujecie ubranka to jaki rozmair i na co patrzycie?? na co powinnam zwrocic szczegolna uwage? jejku, ja nie mam pojecia jak sie zabrac za zakupy;p
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- to wczoraj wieczorem moj brykal jak TZ dal reke na brzuszek to dzidzia grzeczna;] chyba sie boi taty;]]] pozniej jak TZ juz spal to znowu sie dzidzia rozbrykala;] |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
ja na material z czego zrobione i kupuje na 56 nie duzo ale musze miec bo nie chce zeby dzidzius tonal
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Marti nie kracz
![]() Weroniczka super zakup ![]() Dojotka tu jest fajny artykuł http://www.biomedical.pl/dziecko/wyp...rodka-658.html Ja mam trochę rzeczy w rozmiarze 56, ale stawiam na 62, i najważniejsze żeby nic nie było na plecach zapinane bo kto chciałby na guzikach leżeć
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapturki przy bluzach dla takich maluchow nie sa fajne, ewentualnie w kombinezonie czu kurtce na zime, bo wtedy na czapeczke mozna zalozyc i zawsze cieplej maluszkowi ale do odmu to nie, połspiochy sa fajne bo nie ttrzeba skarpetek juz zakladac w domu, czyli takie spodnie ale bez dziur w nogawkach ![]() zadnych zapoiec na plecach bo to nie jest wygodne, a male czesto lezy na pleckach, body kopertowe sa wygodne, ale tez zwykle z zatrzaskami przy szyjce, bo sie nie rozlazi potem |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwaracac uwage przede wszytskim na material.dla takich malusich dzieciaczkow odradzam rowniez kapturki w kazdej bluzie/sweterku bo wtedy trzeba go za kazdym razem wyciagac.najlepsze sa rozpinane buzeczki, body prz szyjce zeby wygodnie bylo przekladac przez glowke. a i ja jestem zwolenniczka wygodnych ubranek a wyjsciowki na wyjscie
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowo-sierpniowe mowiac cos o kangurowaniu po porodzie .wie ktoras o co chodzi ???
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Judkama wlasnie zapomnialam o polspochach
ale juz kiedys o nich pisalam i chwalilam nie luie rowniez tradycyjnych siochow-jak dla mnie sa niepraktyczne-zdecydowanie wole pajace bez stopek bo malenstwo jak macha nozkami to wyjmuje je z nogawek-chybaze zakladamy skarpetki to wtedy sie trzymaja ale tradycyjnym spiochom mowie zdecydowane nie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

.Na dodatek patrzą na każdą kobietę w ciąży jak na jakąś ladacznicę.

mozna czytac gazete, rozwiazywac krzyzowki;p u nas do domu nie puszczaja nawet jak masz pol minuty drogi;p 

aż mi gorąco.
a z tego co wiem, kilka firm produkuje foteliki właśnie takie niekubełkowe, albo pół kubełkowe miedzy innymi maxi cosi 

Mam nadzieję że do piątkowej wizyty wytrzymam
ja też trochę od rodziny dostałam