Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 12:42   #2551
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Alfa toć ty jeszcze masz 3 dni do terminu

To ja sobie troszkę ponarzekam.Cera mi się psuje,włosy zaczynają lecieć i mam łupież

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-25 o 12:44
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 12:47   #2552
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Oj czeka na fajniejszą pogodę, bo dzisiaj we Wro taka lekko z d.upy.
nom ochłodziło się lekko
ale mając w perspektywie kilku (nasto ) godzinne skurcze i poród to jakoś taką pogodę chętniej na rodzenie bym wybrała niż w 30 stopniowym upale

no ale chyba w tej kwestii mam inne zdanie niż maluch

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
co nie przeszkadza innym molestować mnie codziennie telefonicznie pytaniami "i co?"
a no i nic
że nie wspomnę o tż i jego 5 razy dziennie "to co rodzisz?"

przestanę odbierać telefony...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-25 o 12:49
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 12:53   #2553
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

co nie przeszkadza innym molestować mnie codziennie telefonicznie pytaniami "i co?"
a no i nic

Co za ludzie,ja też przez to przechodziłam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 12:56   #2554
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

A dla mnie najważniejsza wiadomość na dziś- mogę pić piwo
jak tooo

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 12:59   #2555
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

To ja sobie troszkę ponarzekam.Cera mi się psuje,włosy zaczynają lecieć i mam łupież
Może mało żelaza odnośnie cery i paznokci??
Aj łupież miałam fatalny na początku ciąży. Szok to był.

Cytat:
nom ochłodziło się lekko
ale mając w perspektywie kilku (nasto ) godzinne skurcze i poród to jakoś taką pogodę chętniej na rodzenie bym wybrała niż w 30 stopniowym upale

no ale chyba w tej kwestii mam inne zdanie niż maluch

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

a no i nic

TO może malucha czymś skusicie?? U nas M skusił go małymi głodami w wersji piłkarskiej z danio. Siedzimy w szpitalu M do mnie to co rodzisz?? Ja mu na to - pogadaj z dzidziusiem i przperowadź z nim męską rozmowę. M do brzucha Dzidziuś jak dzisiaj wyjdziesz to tato Ci kupi głody.
Pojechal, wraca po południ przywozi głody, podstawia mi je pod krocze i mówi: Dzidziuś tato spełnił obietnicę, tutaj są głody, teraz TY wychodź. No i mały wyszedł zobaczyć głody.
Stary 2012-06-25, 13:06   #2556
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
TO może malucha czymś skusicie?? U nas M skusił go małymi głodami w wersji piłkarskiej z danio. Siedzimy w szpitalu M do mnie to co rodzisz?? Ja mu na to - pogadaj z dzidziusiem i przperowadź z nim męską rozmowę. M do brzucha Dzidziuś jak dzisiaj wyjdziesz to tato Ci kupi głody.
Pojechal, wraca po południ przywozi głody, podstawia mi je pod krocze i mówi: Dzidziuś tato spełnił obietnicę, tutaj są głody, teraz TY wychodź. No i mały wyszedł zobaczyć głody.
ja go kuszę, że za te 130zł (co to jutro na wizytę musze wydać) piękną zabawkę mu kupię
eee chyba nie jest materialistą
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-25, 13:07   #2557
izotropia
Rozeznanie

ja też nadal w dwupaku... i co dziś obudziłam się ok 10.30 i cieszę się, że w nocy póki co budzę się na siku a nie bo malec płacze i narobił w pieluchę dostrzegam zalety :p fakt, że ledwo chodzę i przespałam godzinę liczenia ruchów ale to nic, właśnie nadrabiam... może by zapakować torbę jak policzę
mnie też ciągle pytają czy rodzę i rodziców i męża
im bliżej porodu tym bardziej się boję
a wy tu już kolejne dzieciaczki planujecie jak mój mąż.. ale ja mu powiedziałam, że pomyślę jak przeżyje poród i jak ten dzieć będzie spoko a tak serio to chciałabym mieć jeszcze córeczkę bo sama mam rok starszego brata i nigdy się nie nudziliśmy jako dzieci a jedynaka mieć nie chcemy ale to się okaże jak będzie

Cytat:
nasz też jakoś nieprzekupny i nie słucha ani matki, ani ojca

Edytowane przez izotropia
Czas edycji: 2012-06-25 o 13:13
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:38   #2558
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Andzya - oby stało się to regułą a co do możliwości przespania - NIE MOŻNA PRZESPAĆ - mówi Ci to osoba, która śpi tak kamiennym snem, że nic nigdy jej nie obchodziło a teraz? tylko sapnie a ja już na równe nogi
to oznacza jedno-spał nieprzerwanie do 4:45

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A możesz to rozwinąć?? Ja miałam straszną chcicę na piwo, wczoraj prawie zaśliniłam się przed półką w sklepie
ja Wam powiem,że piłam już piwo i czuję się rozczarowana. Taką miałam na nie ochotę,a jakoś słabo mi weszło

Cytat:

no,ja łupież przeokrutny miałam w ciąży.Teraz jest gicior,ale walczyłam z nim dosyć długo...

Ania_85 genialnie Mariusz na tym zdjęciu na fb śpiewa
Stary 2012-06-25, 13:40   #2559
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
nasz też jakoś nieprzekupny i nie słucha ani matki, ani ojca
nasza posłuchała wujka od szwagra męża, ma urodziny wtedy co Malwina, do tego chyba doszedł bieg na 4 pietro po schodach i słowa taty, ze mi jest juz ciezko

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:43   #2560
izotropia
Rozeznanie

to ja może też wbiegnę na 4 piętro... a nie jak zawsze wtaczam się tu z 4-5 przerwami na odpoczynek ale gdzie tam... nie mam na to siły :/
Stary 2012-06-25, 13:46   #2561
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja może też wbiegnę na 4 piętro... a nie jak zawsze wtaczam się tu z 4-5 przerwami na odpoczynek ale gdzie tam... nie mam na to siły :/
a ja na parterze mieszkam
a sąsiedzi chyba by się głupio pytali jakbym tak bez powodu na ich 4 weszła
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-25, 13:47   #2562
niunia32
Zakorzenienie

a jak z tym piwem? kiedy je mozna wypić? kiedy można karmić??? przy karmi jest tak samo???

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-25, 13:49   #2563
begie13
Zadomowienie

Dziewczyny jakie maty edukacyjne polecacie? mogą być fp ale nie muszą

acha niunia jeszcze miałam Malwince życzyć wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 1 miesiąca życia nie wiem czy to zrobiłam już czy nie...

w ogóle chciałabym się ogolić TAM tak jak kiedyś ale się boję... bo ta blizna i w ogóle...

Wanda
Stary 2012-06-25, 13:50   #2564
pola_m
Wtajemniczenie

Hej

Moje dziecko wczoraj praktycznie wcale nie spało, za to dziś nadrabia - właśnie przysnął na brzuszku (po raz pierwszy mu się to zdarzyło...)

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

co do mleka - z tego co mówiła mi doradca laktacyjny, pokarmu odciągniętego się nie miesza, czyli jak ściągniesz z obu piersi i za jakiś czas znowu ściągniesz - zostawiasz w oddzielnych pojemnikach... ja mam dużo mleka, a ściągam jak musze wyjść zaledwie 50. Moje cycki już nie współgrają z laktatorem, dlatego czasami muszę robić trzy podejścia żeby uzbieraćć ponad 100

a dlaczego nie można mieszać? Mi się zdarzało zmieszać, gdy przy jednym odciąganiu było za mało...
I jak potem karmić takimi małymi porcjami?

I powodzenia z rodzicami

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
D

Poza tym, moja położna była ostatnio na szkoleniu i pani dr (jedna z prowadzących szkolenie) powiedziała, że dwoma czynnikami, które mogą (nie muszą) uczulać dziecko karmione mlekiem matki, to mleko i mąka. Żadne inne produkty dziecka uczulać nie mogą. Jeśli nawet dziecko nie toleruje mleka krowiego, czy produktów mącznych, to należy je odstawić na 3 tygodnie, a później znowu wprowadzać do swojej diety.

A dla mnie najważniejsza wiadomość na dziś- mogę pić piwo
Też słyszałam o tym cukrze i mące.
Zresztą generalnie, białą mąka i cukier są niewskazane nie tylko dla matek karmiących nie tylko ze wzgędu na działanie tuczące.

Ja od jakiegoś czasu staram się zastępować cukier syropem z agawy a zamiast mąk pszennej jemy orkiszową, żytnią, gryczaną, amarantusową.

Też jestem ciekawa z tym piwem?
Ja popijam sobie lecha bezalkoholowego, ale to jednak nie to samo (ostatnio łyknęłam od małża zwykłą perełkę... ech)

Cytat:

My już po spacerze. Śmiesznie bylo. Poszłam do kauflanda po takie pierdoły, jabłka, chleb itp. Misiek spokojny ładnie śpi. Myśle sobie super. Nagle patrzę a on oczy jak 5zł, ale nic to. Leż y sobie spokojnie, wierzga nóżkami. Jest ok. Podchodzę do kasy, a Pyśk jak nie rozedrze gęby. Wszyscy w koło na mnie, a najgorsze byly spojrzenia tych starszych babć. Narmalnie takie z wyrzutem ; o matka, która nie potrafi uspokoić dziecka. A Mikołaj oczywiście ani smoka, ani nic. Dopiero ja szybko ręce zdezynfekowałam, małemu palec do dzioba dwa razy zassal, wypłuł paleci poszedł spać. Po prostu nie mogę z tego mojego dziecka.

Macie jakieś sposoby na nauczenie/polubienie przez dziecko smoczka??

Z racji tego, że Mikołaj jutro kończy miesiąc to ja dzisiaj postanowiłam to uczcić i wracam do robienia soków ze świeżych warzyw i owoców. Na początek idzie marchewka z jabłkiem. Myslicie, że mu zaszkodzi??
Aż nie mogę się doczekać.
Wszystkiego najlepszego dla Mikołaja.
Nieźle w tym sklepie. (a swoją drogą, jak mnie wkurzają takie reakcje ludzi i spojrzenia pod tytułem "wyrodna matka" na płacz dziecka. Kurde, dziecko nie ma możliwości inaczej oznajmić mamie że jest głodne czy zmęczone).
Sposobów na smoka nie znam, a może po prostu niech ssie własne palce? Niektóre dzieci po prostu wolą kciuka.

Cytat:

Łączę się w bólu
U mnie cera odpukać ok, ale wypadają mi okropnie włosy...
Kupiłam sobie odżywkę jantar, podobno działa cuda na porost włosów. No i wrócę do picia pokrzywy i skrzypu. Myślałam też o drożdżach (piciu drożdży), ale nie wiem, czy można przy karmieniu...

Izotropia, Alfahelisa, powodzenia
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:51   #2565
rinco
Wtajemniczenie

Jestem! Nie wiem jak to możliwe, ale Seba śpi już dłuższą chwilę, zdążyłam nawet przeczytać w tym czasie parę poprzednich postów i widzę, że też macie różne przejścia z dzieckami. A ja myślałam, że Wasze to same aniołki, tylko śpią i jedzą, a tylko mój to taki diablik mały

Jutro idziemy do pediatry prywatnie, bo ta moja jest beznadziejna i myślę o wypisaniu się od niej. Zobaczymy co ta nowa powie. Mam nadzieję, że coś doradzi na problemy brzuszkowe, które nam i Sebie żyć nie dają Zaraz idę robić listę pytań, wątpliwości i obaw, mam nadzieję, że zmieszczę się na kartce A4

Ogólnie nasze dni wyglądają tak, że od rana do wieczora Sebuś marudzi albo płacze. Mało co śpi, przeważnie jak zasypia to się za chwilę wybudza z płaczem, chyba go coś rzeźbi w jelitach. Popłacze chwilę, puści bąka i zasypia. I tak w kółko. Nieraz to muszę siedzieć przy nim non stop, nosić na rękach, uspokajać, bo jest taki niespokojny i wtedy nie jestem w stanie już nic innego zrobić. Dziś ma chyba lepszy dzień, bo więcej śpi. Na szczęście noce przesypia bez problemu.

I tutaj przy okazji mam pytanie: czy takie małe 5 tygodniowe dziecko może już przesypiać większość nocy? Bo Seba ostatnio od paru nocy omija jedno karmienie. Kładziemy go o 21.00-22.00 już na noc i budzi się dopiero ok. 4.00. Wcześniej budził się jeszcze w międzyczasie ok. 2.00. Nie wiem czy on może tyle spać ciągiem?

No i jeszcze martwi mnie trochę to, że wydaje mi się, że on strasznie mało je. Dokarmiamy go butelką 2x na dobę i wtedy wypija ok 60-90ml, a przez pozostały czas je z piersi. Tylko że jakoś tak niemrawo z tych piersi ciągnie, jakby nie był głodny. Albo uciągnie z 10 min i zasypia. Mi tak znowu z tych piersi nie leci, żeby się aż tak najadał, więc już nie wiem Ostatnio miał problem z przybieraniem na wadze (dlatego go dokarmiamy), potem przybrał nawet dość sporo, a teraz nie wiem. Dziś się ważyłam z nim i bez niego na takiej zwykłej wadze łazienkowej i wyszło mi, że sam by ważył 3,9kg w pajacyku i pampersie. Tydzień temu na wadze u położnej ważył 3740. Mam nadzieję, że coś przybrał przez ten tydzień...

Acha KISM, clauudik pomysł ze wspólnym spacerkiem super, ale Seba się na razie nie nadaje Jak mu przejdą te brzuszkowe sprawy albo jakiś cud się zdarzy i będzie mniej płaczliwy to chętnie się wybiorę gdzieś dalej (czyli do miasta)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:51   #2566
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a jak z tym piwem? kiedy je mozna wypić? kiedy można karmić??? przy karmi jest tak samo???

mi mąż nie pozwala żadnego wypić ani karmi ani bezalkoholowego nie wiem czy w tajemnicy przed nim muszę wypić...

Wanda
Stary 2012-06-25, 13:52   #2567
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
a ja na parterze mieszkam
a sąsiedzi chyba by się głupio pytali jakbym tak bez powodu na ich 4 weszła
ee może nikogo byś nie spotkała

coś ktoś pisał o łupieżu, ja miałam zawsze przed miesiączką w ciąży chyba 1-2 raz za pierwszym użyłam nizoralu, a później przeczekałam i nie miałam już wcale... aż boję się czy i jaki wróci po porodzie

kto mi naczynia pozmywa i zrobi obiad?
Stary 2012-06-25, 13:58   #2568
moniczka1302
Wtajemniczenie

witam!

weekend za nami - bylo bardzo wyjazdowo. Cala sobota i niedziela poza domem, praktycznie w lesie u babci meza i z przyjaciolmi Hania grzecznuiska byla tylko w sobote, w niedziele juz marudna byla.

Ale do rzeczy - siostra meza znowu mnie rozsierdzila
Ona ma strasznie apodyktyczny charakter i wszystkimi rządzi, nie lubie czegos takiego i stronie od przebywania z takimi ludzmi... no ale przyjechala z mezem do nas wpiatek na noc. A ze nie mialam czasu na robienie nie wiadomo jakiego super obiadu to usmazylam kurczaka z ryzem i do tego sos ze sloika . Nie wysiililam sie, co dostrzegla siostra meza - od razu byl komentarz" a obiad to ze sloika? Przypominaja mi sie ubogie czasy studenckie..." Nosz kuzwa, pot z d...upy mi sie lał zeby sie ze wszystkim w piatek wyrobic a tu taki komentarz... myslik, ze ze stolicy przyjechala to nie wiadomo co... widzialam ze im nie smakuje, ale mialam to w 4 literach...

Stwierdzialm, ze aby ukrocic te wizyty to bede robic tylko obiady ze sloika :brzyda l:

Ehhh musialam sobie popuscic

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
mi mąż nie pozwala żadnego wypić ani karmi ani bezalkoholowego nie wiem czy w tajemnicy przed nim muszę wypić...
no wlasnie, kiedy mozna sobie bachnac piwko, bo mam nerwy a karmi mi nie pomoze

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-06-25 o 13:56
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:58   #2569
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
ee może nikogo byś nie spotkała
albo w połowie usłyszała otwierane drzwi i uciekała szybko na dół

no ale ci z 4 mają psa który zawsze leci jak głupi na dół razem z właścicielem (chyba go biednego do ostatniej chwili trzymają, bo leci jakby miał zaraz popuścić) nie zdążyłabym zejśc
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-25, 13:59   #2570
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem! Nie wiem jak to możliwe, ale Seba śpi już dłuższą chwilę, zdążyłam nawet przeczytać w tym czasie parę poprzednich postów i widzę, że też macie różne przejścia z dzieckami. A ja myślałam, że Wasze to same aniołki, tylko śpią i jedzą, a tylko mój to taki diablik mały

Jutro idziemy do pediatry prywatnie, bo ta moja jest beznadziejna i myślę o wypisaniu się od niej. Zobaczymy co ta nowa powie. Mam nadzieję, że coś doradzi na problemy brzuszkowe, które nam i Sebie żyć nie dają Zaraz idę robić listę pytań, wątpliwości i obaw, mam nadzieję, że zmieszczę się na kartce A4

Ogólnie nasze dni wyglądają tak, że od rana do wieczora Sebuś marudzi albo płacze. Mało co śpi, przeważnie jak zasypia to się za chwilę wybudza z płaczem, chyba go coś rzeźbi w jelitach. Popłacze chwilę, puści bąka i zasypia. I tak w kółko. Nieraz to muszę siedzieć przy nim non stop, nosić na rękach, uspokajać, bo jest taki niespokojny i wtedy nie jestem w stanie już nic innego zrobić. Dziś ma chyba lepszy dzień, bo więcej śpi. Na szczęście noce przesypia bez problemu.

I tutaj przy okazji mam pytanie: czy takie małe 5 tygodniowe dziecko może już przesypiać większość nocy? Bo Seba ostatnio od paru nocy omija jedno karmienie. Kładziemy go o 21.00-22.00 już na noc i budzi się dopiero ok. 4.00. Wcześniej budził się jeszcze w międzyczasie ok. 2.00. Nie wiem czy on może tyle spać ciągiem?

No i jeszcze martwi mnie trochę to, że wydaje mi się, że on strasznie mało je. Dokarmiamy go butelką 2x na dobę i wtedy wypija ok 60-90ml, a przez pozostały czas je z piersi. Tylko że jakoś tak niemrawo z tych piersi ciągnie, jakby nie był głodny. Albo uciągnie z 10 min i zasypia. Mi tak znowu z tych piersi nie leci, żeby się aż tak najadał, więc już nie wiem Ostatnio miał problem z przybieraniem na wadze (dlatego go dokarmiamy), potem przybrał nawet dość sporo, a teraz nie wiem. Dziś się ważyłam z nim i bez niego na takiej zwykłej wadze łazienkowej i wyszło mi, że sam by ważył 3,9kg w pajacyku i pampersie. Tydzień temu na wadze u położnej ważył 3740. Mam nadzieję, że coś przybrał przez ten tydzień...

Acha KISM, clauudik pomysł ze wspólnym spacerkiem super, ale Seba się na razie nie nadaje Jak mu przejdą te brzuszkowe sprawy albo jakiś cud się zdarzy i będzie mniej płaczliwy to chętnie się wybiorę gdzieś dalej (czyli do miasta)
rinco tak, takie miesieczne dzieci juz powoli zaczynaja przesypaic coraz wiecej w nocy u mnie podobnie sie robi, dzis Hania obudzila sie o 3,30 a potem o 7
Stary 2012-06-25, 13:59   #2571
sweetjoy
Raczkowanie

Ja codziennie piję karmi. Wieczorem wlewam do szklanki żeby się odgazowało i odparowało te całe 0,5% alkoholu i wypijam w ciągu dnia. Za normalnym piwem nie przepadam, wogóle alkohol mógłby dla mnie nie istnieć
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:01   #2572
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Tosia po raz kolejny dzisiaj w nocy przespała 8 godzin, do 5:30, potem 30 min pojadła i spała kolejne 2 godzinki

też myślałam, że to nienormalne i czy nie nastawiać sobie budzika na karmienie w nocy ale pediatra powiedział, żeby dziecka nie budzić, nie ma takiej potrzeby i że to dobrze, że tyle śpi, matka może wtedy sama odpocząć, najwyżej po tak długim śnie może być dziecko trochę wygłodniałe zaznaczam, że pediatra ów zrobił na mnie b.dobre 1 wrażenie i ponoć jest dobrym lekarzem, czytałam też pozytywne opinie na jego temat

czy Wasze dzieci są spokojne na spacerach?

u nas nie bardzo...to znaczy... nie mówię już, że wybieranie się na spacer to masakra, cały blok wie, że Tośka wychodzi z domu wyjeżdżamy z klatki z wrzaskiem, potem ona jakoś się uspokaja, zasypia i mniej więcej po, w porywach 20-30 min stwór się budzi i jest wrzask...i i nie można jej uspokoić, czasem zadziała jak ją wezmę na ręce... no i te spojrzenia babek - " wyrodna matka" gdy dziecko płacze w wózku... i musimy zawijać do domu oczywiście, nie można z nią wyjść na dłuższy spacer, na jakieś zakupy czy cokolwiek boję się z nią sama iść, wychodzimy tylko z tatą...

Wanda
Stary 2012-06-25, 14:04   #2573
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja codziennie piję karmi. Wieczorem wlewam do szklanki żeby się odgazowało i odparowało te całe 0,5% alkoholu i wypijam w ciągu dnia. Za normalnym piwem nie przepadam, wogóle alkohol mógłby dla mnie nie istnieć
szczerze.... to nawet przy wielkiej ochocie teraz w ciąży Karmi nie dałam rady wypić
no nie trawie go, dla mnie zawsze był i jest bleeeee
a myślałam, że może teraz właśnie sie przekonam

ale wszystkie normalne piwka są mniam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-25, 14:04   #2574
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Tosia po raz kolejny dzisiaj w nocy przespała 8 godzin, do 5:30, potem 30 min pojadła i spała kolejne 2 godzinki

też myślałam, że to nienormalne i czy nie nastawiać sobie budzika na karmienie w nocy ale pediatra powiedział, żeby dziecka nie budzić, nie ma takiej potrzeby i że to dobrze, że tyle śpi, matka może wtedy sama odpocząć, najwyżej po tak długim śnie może być dziecko trochę wygłodniałe zaznaczam, że pediatra ów zrobił na mnie b.dobre 1 wrażenie i ponoć jest dobrym lekarzem, czytałam też pozytywne opinie na jego temat

u nas nie bardzo...to znaczy... nie mówię już, że wybieranie się na spacer to masakra, cały blok wie, że Tośka wychodzi z domu wyjeżdżamy z klatki z wrzaskiem, potem ona jakoś się uspokaja, zasypia i mniej więcej po, w porywach 20-30 min stwór się budzi i jest wrzask...i i nie można jej uspokoić, czasem zadziała jak ją wezmę na ręce... no i te spojrzenia babek - " wyrodna matka" gdy dziecko płacze w wózku... i musimy zawijać do domu oczywiście, nie można z nią wyjść na dłuższy spacer, na jakieś zakupy czy cokolwiek boję się z nią sama iść, wychodzimy tylko z tatą...
u nas przewznie zasypia jak jest juz w nosidelku, ale w wozeczku zdarza sie jej budzic i tez jest wrzask... smoczek czasem nie pomaga i biore na rece, albo musze gdzies usiasci nakarmic z cyca... wczoraj tez patrzyli na mnie jak na wariata gsy wyjmowalam cycka w w parku... ale co mnie to..
Stary 2012-06-25, 14:11   #2575
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakie maty edukacyjne polecacie? mogą być fp ale nie muszą

acha niunia jeszcze miałam Malwince życzyć wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 1 miesiąca życia nie wiem czy to zrobiłam już czy nie...

w ogóle chciałabym się ogolić TAM tak jak kiedyś ale się boję... bo ta blizna i w ogóle...
a dziękuję

a co do golenia to ja za pierwszym razem ogoliłam tylko górę, za drugim razem pojechałam po całości. a też się bałam

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-25, 14:29   #2576
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej
zanim Was nadrobie napisze, ze dopiero wstralam, spalismy 5 h. Wczoraj maly nie usnal w swoim lozeckzu, spal mi na piersi i w moich objeciach cala noc, jak go odkladalam zachodzil sie z placzu ;/....

na gorze sa takie ankiety- keidys wypelnilam i dzis przyszedl mi krem z vichy i tabletki inneovo- redukujace starzenie sie skory. Chyba jestem na to za mloda, zestawik dajny, warty niby 250 zl.
Tylko nie wyslali mi zadnej wiadomosci, nie wiem zbytnio jak mam to recenzowac. Miala ktoras z Was takie produkty ? ja mam sie z nimi skontaktowac czy co?
ok bobo sie rozbudzil, bede pozniej
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:38   #2577
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dla dziewczyn lubiących slodkosci i bedacych na diecie matki karmiacej ze skaza bialkowa
ehh

jako ze lubie slodycze a teraz nie za bardzo moge cokolwiek z nich jesc to mimo wszystko znalazlam fajny przepis , a mianowicie crumble - juz zapodaje przepis

3-4 jablka obieramy i kroimy w kostke, siup do glebokiej patelni, dodajemy 3-4 lyzki wody i dusze az beda miekkie, dodaje lyzeczke cukru pudru;

w miedzyczasie przygotowujemy kruszonke - -7 lyzek maki (ja daje pelnoziarnista), 3 lyzki margaryny, troszke cukru i zagniatamy i drobimy (ja dodalam jeszcze platki i otręby owsiane )

Do tych jabluszek dodalam tez banana (ale go nie dusilam na patelni). Jablka z babanem dajemy do malej foremki, do tego na wierzch dalam jagody i na samą gore kruszonke,

30-40 minut w piecu i gotowe

podobno pyszne na cieplo z bita smietana i lodami

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-06-25 o 14:41
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:41   #2578
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
albo w połowie usłyszała otwierane drzwi i uciekała szybko na dół

no ale ci z 4 mają psa który zawsze leci jak głupi na dół razem z właścicielem (chyba go biednego do ostatniej chwili trzymają, bo leci jakby miał zaraz popuścić) nie zdążyłabym zejśc
myśmy tak zbiegali z psem 10tyg na siku.... pies na rece i w dół. i zawsze na pierszym pietrze sie zsikał... juz ze szmata chodzilismy. a z psem co chwile trzebaylo leciec

Cytat:

ja chce takie dziecko co spi tak w nocy. moja sie budzi po 1, potem 4-5. z reguły potem już nie śpi.

A na spacerach jest grzeczna. idziemy zawsze pojedzone, przewinięte. ogólnie po włożeniu do gondoli/fotelika jest spokojna. jedynie czasem na początku pokwiczy. dostanie smoka, uspokaja się. z reguły drzemie lub zapada w głębszy sen. lubi jeździć

ale się wkurzyłam. mąż mi przyniósł awizo, z datą piątkową. a nie było go w skrzynce w piątek. był tylko jeden list. a ja czekałam na przesyłkę

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-25, 14:49   #2579
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
myśmy tak zbiegali z psem 10tyg na siku.... pies na rece i w dół. i zawsze na pierszym pietrze sie zsikał... juz ze szmata chodzilismy. a z psem co chwile trzebaylo leciec
ja uczyłam suczkę rodziców czystości, jeszcze na studiach wiadomo wrzesień wolny, zostawiłam tż i siedziałam z sunią. Błogosławiłam, że to domek jednorodzinny psa pod pachę i po 3 schodkach na trawkę...
po jedzeniu, po spaniu, po zabawie noo co chwilę właśnie sobie myślałam a co mają ci biedni w blokach, jak po tych schodach tak latają

suczka na początku jeszcze spoko, jak przykucała to zdążyłam krzyknąć lub klasnąć ona zdziwiona przestawała to ją pod pachę i na trawę...
za którymś tam razem jak ją wołałam żeby przestała to owszem patrzyła się na mnie ale dalej robiła swoje na panelach

ooo taka malutka była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9276491.jpg (107,6 KB, 14 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-06-25 o 14:51
Stary 2012-06-25, 14:53   #2580
begie13
Zadomowienie

Cytat:

ja chce takie dziecko co spi tak w nocy. moja sie budzi po 1, potem 4-5. z reguły potem już nie śpi.

A na spacerach jest grzeczna. idziemy zawsze pojedzone, przewinięte. ogólnie po włożeniu do gondoli/fotelika jest spokojna. jedynie czasem na początku pokwiczy. dostanie smoka, uspokaja się. z reguły drzemie lub zapada w głębszy sen. lubi jeździć

ale się wkurzyłam. mąż mi przyniósł awizo, z datą piątkową. a nie było go w skrzynce w piątek. był tylko jeden list. a ja czekałam na przesyłkę

ale to nie jest tak że Antosia w nocy zawsze tak śpi, jeśli nie śpi te 8 godzin, to zasypia ok 21-22, budzi się ok 1-2 i potem znow po 5 no i potem zdarza się, że znów zaśnie na 2 godzinki albo i nie, jeśli nie to zaczyna się dla nas dzień a w dzień praktycznie nie śpi a jeśli już to po 15 min, tak, że jeszcze nie zdążę się za coś zabrać a już muszę ją zabawiać lub uspokajać zależy od humoru ale przeważnie moja córka jest nie w sosie

ja zazdroszczę natomiast spacerów, my też zawsze idziemy pojedzone i przewinięte ale to nie przeszkadza jej po pół godziny wkładać rączek do mordki

ja też dzisiaj czekam na przesyłkę a listonoszka już była i nie zapukała do mnie, podejrzewam, że w skrzynce leży awizo bo jej się nie chciało przynieść tej przesyłki kiedyś awizo wręczyła mi osobiście mówiąc, że to taka wielka przesyłka przyszła i ona nie miała jak tego wziąć, to był chyba rożek czy coś... no jak zobaczyłam jaka to "wielka" przesyłka to myślałam, że ją naprawdę, mogła przynieść ciężarnemu wówczas wielorybowi ten kawałek szmatki...

Wanda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości