|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Alfa toć ty jeszcze masz 3 dni do terminu
To ja sobie troszkę ponarzekam.Cera mi się psuje,włosy zaczynają lecieć i mam łupież Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-25 o 12:44 |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
nom ochłodziło się lekko
![]() ale mając w perspektywie kilku (nasto ) godzinne skurcze i poród to jakoś taką pogodę chętniej na rodzenie bym wybrała niż w 30 stopniowym upale ![]() no ale chyba w tej kwestii mam inne zdanie niż maluch ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- a no i nic że nie wspomnę o tż i jego 5 razy dziennie "to co rodzisz?" ![]() przestanę odbierać telefony...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-25 o 12:49 |
|
|
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aj łupież miałam fatalny na początku ciąży. Szok to był. Cytat:
Pojechal, wraca po południ przywozi głody, podstawia mi je pod krocze i mówi: Dzidziuś tato spełnił obietnicę, tutaj są głody, teraz TY wychodź. No i mały wyszedł zobaczyć głody. ![]()
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee chyba nie jest materialistą
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
ja też nadal w dwupaku... i co dziś obudziłam się ok 10.30 i cieszę się, że w nocy póki co budzę się na siku a nie bo malec płacze i narobił w pieluchę
dostrzegam zalety :p fakt, że ledwo chodzę i przespałam godzinę liczenia ruchów ale to nic, właśnie nadrabiam... może by zapakować torbę mnie też ciągle pytają czy rodzę i rodziców i męża im bliżej porodu tym bardziej się boję ![]() ![]() ![]() a wy tu już kolejne dzieciaczki planujecie jak mój mąż.. ale ja mu powiedziałam, że pomyślę jak przeżyje poród i jak ten dzieć będzie spoko a jedynaka mieć nie chcemy ale to się okaże jak będzie ![]() Cytat:
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-06-25 o 13:13 |
|
|
|
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ania_85 genialnie Mariusz na tym zdjęciu na fb śpiewa
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
nasza posłuchała wujka od szwagra męża, ma urodziny wtedy co Malwina, do tego chyba doszedł bieg na 4 pietro po schodach i słowa taty, ze mi jest juz ciezko
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
to ja może też wbiegnę na 4 piętro... a nie jak zawsze wtaczam się tu z 4-5 przerwami na odpoczynek
ale gdzie tam... nie mam na to siły :/
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sąsiedzi chyba by się głupio pytali jakbym tak bez powodu na ich 4 weszła
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z tym piwem? kiedy je mozna wypić? kiedy można karmić??? przy karmi jest tak samo???
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie maty edukacyjne polecacie? mogą być fp ale nie muszą
![]() acha niunia jeszcze miałam Malwince życzyć wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 1 miesiąca życia nie wiem czy to zrobiłam już czy nie...w ogóle chciałabym się ogolić TAM tak jak kiedyś ale się boję... bo ta blizna i w ogóle... |
|
|
|
#2564 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moje dziecko wczoraj praktycznie wcale nie spało, za to dziś nadrabia - właśnie przysnął na brzuszku (po raz pierwszy mu się to zdarzyło...) Cytat:
I jak potem karmić takimi małymi porcjami? I powodzenia z rodzicami ![]() Cytat:
Zresztą generalnie, białą mąka i cukier są niewskazane nie tylko dla matek karmiących nie tylko ze wzgędu na działanie tuczące. Ja od jakiegoś czasu staram się zastępować cukier syropem z agawy a zamiast mąk pszennej jemy orkiszową, żytnią, gryczaną, amarantusową. Też jestem ciekawa z tym piwem? Ja popijam sobie lecha bezalkoholowego, ale to jednak nie to samo (ostatnio łyknęłam od małża zwykłą perełkę... ech )Cytat:
Nieźle w tym sklepie. (a swoją drogą, jak mnie wkurzają takie reakcje ludzi i spojrzenia pod tytułem "wyrodna matka" na płacz dziecka. Kurde, dziecko nie ma możliwości inaczej oznajmić mamie że jest głodne czy zmęczone). Sposobów na smoka nie znam, a może po prostu niech ssie własne palce? Niektóre dzieci po prostu wolą kciuka. Cytat:
U mnie cera odpukać ok, ale wypadają mi okropnie włosy... Kupiłam sobie odżywkę jantar, podobno działa cuda na porost włosów. No i wrócę do picia pokrzywy i skrzypu. Myślałam też o drożdżach (piciu drożdży), ale nie wiem, czy można przy karmieniu... Izotropia, Alfahelisa, powodzenia |
||||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
Nie wiem jak to możliwe, ale Seba śpi już dłuższą chwilę, zdążyłam nawet przeczytać w tym czasie parę poprzednich postów i widzę, że też macie różne przejścia z dzieckami. A ja myślałam, że Wasze to same aniołki, tylko śpią i jedzą, a tylko mój to taki diablik mały ![]() Jutro idziemy do pediatry prywatnie, bo ta moja jest beznadziejna i myślę o wypisaniu się od niej. Zobaczymy co ta nowa powie. Mam nadzieję, że coś doradzi na problemy brzuszkowe, które nam i Sebie żyć nie dają Zaraz idę robić listę pytań, wątpliwości i obaw, mam nadzieję, że zmieszczę się na kartce A4 ![]() Ogólnie nasze dni wyglądają tak, że od rana do wieczora Sebuś marudzi albo płacze. Mało co śpi, przeważnie jak zasypia to się za chwilę wybudza z płaczem, chyba go coś rzeźbi w jelitach. Popłacze chwilę, puści bąka i zasypia. I tak w kółko. Nieraz to muszę siedzieć przy nim non stop, nosić na rękach, uspokajać, bo jest taki niespokojny i wtedy nie jestem w stanie już nic innego zrobić. Dziś ma chyba lepszy dzień, bo więcej śpi. Na szczęście noce przesypia bez problemu. I tutaj przy okazji mam pytanie: czy takie małe 5 tygodniowe dziecko może już przesypiać większość nocy? Bo Seba ostatnio od paru nocy omija jedno karmienie. Kładziemy go o 21.00-22.00 już na noc i budzi się dopiero ok. 4.00. Wcześniej budził się jeszcze w międzyczasie ok. 2.00. Nie wiem czy on może tyle spać ciągiem? No i jeszcze martwi mnie trochę to, że wydaje mi się, że on strasznie mało je. Dokarmiamy go butelką 2x na dobę i wtedy wypija ok 60-90ml, a przez pozostały czas je z piersi. Tylko że jakoś tak niemrawo z tych piersi ciągnie, jakby nie był głodny. Albo uciągnie z 10 min i zasypia. Mi tak znowu z tych piersi nie leci, żeby się aż tak najadał, więc już nie wiem Ostatnio miał problem z przybieraniem na wadze (dlatego go dokarmiamy), potem przybrał nawet dość sporo, a teraz nie wiem. Dziś się ważyłam z nim i bez niego na takiej zwykłej wadze łazienkowej i wyszło mi, że sam by ważył 3,9kg w pajacyku i pampersie. Tydzień temu na wadze u położnej ważył 3740. Mam nadzieję, że coś przybrał przez ten tydzień...Acha KISM, clauudik pomysł ze wspólnym spacerkiem super, ale Seba się na razie nie nadaje Jak mu przejdą te brzuszkowe sprawy albo jakiś cud się zdarzy i będzie mniej płaczliwy to chętnie się wybiorę gdzieś dalej (czyli do miasta)
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi mąż nie pozwala żadnego wypić ani karmi ani bezalkoholowego
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś ktoś pisał o łupieżu, ja miałam zawsze przed miesiączką w ciąży chyba 1-2 raz za pierwszym użyłam nizoralu, a później przeczekałam i nie miałam już wcale... aż boję się czy i jaki wróci po porodzie kto mi naczynia pozmywa i zrobi obiad? |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
weekend za nami - bylo bardzo wyjazdowo. Cala sobota i niedziela poza domem, praktycznie w lesie u babci meza i z przyjaciolmi Hania grzecznuiska byla tylko w sobote, w niedziele juz marudna byla. Ale do rzeczy - siostra meza znowu mnie rozsierdzila Ona ma strasznie apodyktyczny charakter i wszystkimi rządzi, nie lubie czegos takiego i stronie od przebywania z takimi ludzmi... no ale przyjechala z mezem do nas wpiatek na noc. A ze nie mialam czasu na robienie nie wiadomo jakiego super obiadu to usmazylam kurczaka z ryzem i do tego sos ze sloika . Nie wysiililam sie, co dostrzegla siostra meza - od razu byl komentarz" a obiad to ze sloika? Przypominaja mi sie ubogie czasy studenckie..." Nosz kuzwa, pot z d...upy mi sie lał zeby sie ze wszystkim w piatek wyrobic a tu taki komentarz... myslik, ze ze stolicy przyjechala to nie wiadomo co... widzialam ze im nie smakuje, ale mialam to w 4 literach...Stwierdzialm, ze aby ukrocic te wizyty to bede robic tylko obiady ze sloika ![]() :brzyda l: Ehhh musialam sobie popuscic ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
a karmi mi nie pomoze
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-06-25 o 13:56 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
albo w połowie usłyszała otwierane drzwi i uciekała szybko na dół
no ale ci z 4 mają psa który zawsze leci jak głupi na dół razem z właścicielem (chyba go biednego do ostatniej chwili trzymają, bo leci jakby miał zaraz popuścić) nie zdążyłabym zejśc
|
#2570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
Ja codziennie piję karmi. Wieczorem wlewam do szklanki żeby się odgazowało i odparowało te całe 0,5% alkoholu i wypijam w ciągu dnia. Za normalnym piwem nie przepadam, wogóle alkohol mógłby dla mnie nie istnieć
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też myślałam, że to nienormalne i czy nie nastawiać sobie budzika na karmienie w nocy ale pediatra powiedział, żeby dziecka nie budzić, nie ma takiej potrzeby i że to dobrze, że tyle śpi, matka może wtedy sama odpocząć, najwyżej po tak długim śnie może być dziecko trochę wygłodniałe zaznaczam, że pediatra ów zrobił na mnie b.dobre 1 wrażenie i ponoć jest dobrym lekarzem, czytałam też pozytywne opinie na jego tematczy Wasze dzieci są spokojne na spacerach? u nas nie bardzo...to znaczy... nie mówię już, że wybieranie się na spacer to masakra, cały blok wie, że Tośka wychodzi z domu |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie trawie go, dla mnie zawsze był i jest bleeeee a myślałam, że może teraz właśnie sie przekonam ![]() ale wszystkie normalne piwka są mniam
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do golenia to ja za pierwszym razem ogoliłam tylko górę, za drugim razem pojechałam po całości. a też się bałam |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() zanim Was nadrobie napisze, ze dopiero wstralam, spalismy 5 h. Wczoraj maly nie usnal w swoim lozeckzu, spal mi na piersi i w moich objeciach cala noc, jak go odkladalam zachodzil sie z placzu ;/.... na gorze sa takie ankiety- keidys wypelnilam i dzis przyszedl mi krem z vichy i tabletki inneovo- redukujace starzenie sie skory. Chyba jestem na to za mloda, zestawik dajny, warty niby 250 zl. Tylko nie wyslali mi zadnej wiadomosci, nie wiem zbytnio jak mam to recenzowac. Miala ktoras z Was takie produkty ? ja mam sie z nimi skontaktowac czy co? ok bobo sie rozbudzil, bede pozniej
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla dziewczyn lubiących slodkosci i bedacych na diecie matki karmiacej ze skaza bialkowa
![]() ehh jako ze lubie slodycze a teraz nie za bardzo moge cokolwiek z nich jesc to mimo wszystko znalazlam fajny przepis , a mianowicie crumble - juz zapodaje przepis 3-4 jablka obieramy i kroimy w kostke, siup do glebokiej patelni, dodajemy 3-4 lyzki wody i dusze az beda miekkie, dodaje lyzeczke cukru pudru; w miedzyczasie przygotowujemy kruszonke - -7 lyzek maki (ja daje pelnoziarnista), 3 lyzki margaryny, troszke cukru i zagniatamy i drobimy (ja dodalam jeszcze platki i otręby owsiane )Do tych jabluszek dodalam tez banana (ale go nie dusilam na patelni). Jablka z babanem dajemy do malej foremki, do tego na wierzch dalam jagody i na samą gore kruszonke, 30-40 minut w piecu i gotowe podobno pyszne na cieplo z bita smietana i lodami
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-06-25 o 14:41 |
|
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na spacerach jest grzeczna. idziemy zawsze pojedzone, przewinięte. ogólnie po włożeniu do gondoli/fotelika jest spokojna. jedynie czasem na początku pokwiczy. dostanie smoka, uspokaja się. z reguły drzemie lub zapada w głębszy sen. lubi jeździć ale się wkurzyłam. mąż mi przyniósł awizo, z datą piątkową. a nie było go w skrzynce w piątek. był tylko jeden list. a ja czekałam na przesyłkę |
||
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psa pod pachę i po 3 schodkach na trawkę...po jedzeniu, po spaniu, po zabawie noo co chwilę suczka na początku jeszcze spoko, jak przykucała to zdążyłam krzyknąć lub klasnąć ona zdziwiona przestawała to ją pod pachę i na trawę... za którymś tam razem jak ją wołałam żeby przestała to owszem patrzyła się na mnie ale dalej robiła swoje na panelach ooo taka malutka była
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-25 o 14:51 |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie jest tak że Antosia w nocy zawsze tak śpi, jeśli nie śpi te 8 godzin, to zasypia ok 21-22, budzi się ok 1-2 i potem znow po 5 no i potem zdarza się, że znów zaśnie na 2 godzinki albo i nie, jeśli nie to zaczyna się dla nas dzień a w dzień praktycznie nie śpi a jeśli już to po 15 min, tak, że jeszcze nie zdążę się za coś zabrać a już muszę ją zabawiać lub uspokajać zależy od humoru ale przeważnie moja córka jest nie w sosie ![]() ja zazdroszczę natomiast spacerów, my też zawsze idziemy pojedzone i przewinięte ale to nie przeszkadza jej po pół godziny wkładać rączek do mordki ja też dzisiaj czekam na przesyłkę a listonoszka już była i nie zapukała do mnie, podejrzewam, że w skrzynce leży awizo bo jej się nie chciało przynieść tej przesyłki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

) godzinne skurcze i poród to jakoś taką pogodę chętniej na rodzenie bym wybrała
niż w 30 stopniowym upale 

a co do możliwości przespania - NIE MOŻNA PRZESPAĆ - mówi Ci to osoba, która śpi tak kamiennym snem, że nic nigdy jej nie obchodziło a teraz? tylko sapnie a ja już na równe nogi

nie wiem czy to zrobiłam już czy nie...
)