|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Oczywiscie ze zorientowanie sie z pewnością nie zaszkodzi. Ale na poważniejsze zakupy jest jeszcze cale mnóstwo czasu.
Ja narazie póki co biorę sie za odświerzenie pokoju i stworzenie odpowiednich warunków dla dziecka. Tj. Wymiana okna,malowanie,porządne ogrzewanie,przemeblowanie oraz zrobienie wiecej miejsca w szafach. Narazie to dla mnie jest priorytetem
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się np. takaWszystkie ściany mamy malowane i ciągle się wściekam, że wszystko na nich widać, nie daj Boże ktoś dotknie brudną ręką czy coś, nie mówiąc już o tym, że widać nierówności (już nam ręce odpadały od wygładzania) Drugą kwestią jest to, że takie malowane ściany wprowadzają "chłód" a z tapetą jest jednak przytulniej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-06-25 o 13:45 |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
co do zakupów to ja nie mam nawet za bardzo co kupować :P wszystko już mam :P No chyba ze bedzie córa to ciuszki
|
#4084 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Prenatal, 100 tabletek można za ok. 30zł dostać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ODRADZAM zostawianie zakupów na 8-9 miesiąc. Dramat. Powody: proszę: -można się już tak źle i ociężale czuć, że szlag trafi na myśl o zakupach -dokładnie rok temu 2 koleżanki miały termin: 30 czerwca, 17 sierpnia. Jedna urodziła 4 czerwca, druga 8. Nie miały NICZEGO. Nawet wózka, łóżka. Mężowie w panice biegali za wyprawką. - jak kupujesz w ciuchlandzie, to tam bierzesz wtedy, kiedy coś ładnego jest -czasem trzeba na coś czekać, nie wszystko jest od ręki - no i kasa, kasa, lepiej sukcesywnie wydawać, niż potem na raz. Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam. |
|||||
|
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was mamusie w ten ponury dzień. W nocy zmiana pogody, noi efekt..deszcz i zimno.. i chyba przez to znów powraca do mnie senność.
Za to weekendzik wykorzystany pozytywnie. W sobotę gril u szwagra, najadłam się pyszności , w niedzielę piknik z mężusiem i dzidziusiem nad rzeczką. Fajniutki wypoczynek. ![]() Ja trochę się zaokrągliłam, ale brzuszka jakoś nie mam jeszcze tak widocznego, może u mnie to jakoś później przyjdzie? na to wygląda, a to już 12 tydz i 5 dzień. Waga w zasadzie też stoi, od samego początku tylko 1 kg przybrałam i to by było na tyle. Pomysł z pocztą był fajny, wiadomo jak kto wygląda. Wszystkie zdjęcia są cudne. Ja załączyłam na początku tylko jedną fotkę, ale może w takim układzie pokuszę się o jeszcze kilka fotek.
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny dopisuje się do Was
w czwartek dowiedziałam się, że jestem w 5 tyg ciąży byłam na usg jednak serduszka nie widać, tylko pęcherzyk. Następną wizytę mam 4 lipca, mam nadzieję, że już coś będzie widać. Bardzo się tym martwię i już nie mogę się doczekać pójścia do lekarza. Póki co 1000 myśli w głowie, że ten pęcherzyk zginie itd. ;( chyba sama niepotrzebnie się nakręcam. Ogólnie czuję się dobrze poza bólami brzucha i wrażliwymi piersiami Termin wynika na końcówkę lutego pozdrawiam Was wszystkie
|
#4087 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nic się nie przejmuj! Miałam tak samo. W 5 tyg, widziałam tylko pęcherzyk. W zeszłym tyg byłam na kolejnej wizycie i był już zarodek 2 mm Stresowałam się strasznie, a niepotrzebnie. Zresztą wiele dziewczyn tu na wątku tak miało, że najpierw widziały sam pęcherzyk i wszystykie mnie skutecznie pocieszały i podnosiły na duchu Dlatego nic się nie przejmuj! A 2 tyg do następnej wizyty to szybko zlecą
Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2012-06-25 o 14:15 |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]O witaminach już byłooooo
![]() Misiu złoty, to teraz czytaj uważnie ![]() ODRADZAM zostawianie zakupów na 8-9 miesiąc. Dramat. Powody: proszę: -można się już tak źle i ociężale czuć, że szlag trafi na myśl o zakupach -dokładnie rok temu 2 koleżanki miały termin: 30 czerwca, 17 sierpnia. Jedna urodziła 4 czerwca, druga 8. Nie miały NICZEGO. Nawet wózka, łóżka. Mężowie w panice biegali za wyprawką. - jak kupujesz w ciuchlandzie, to tam bierzesz wtedy, kiedy coś ładnego jest -czasem trzeba na coś czekać, nie wszystko jest od ręki - no i kasa, kasa, lepiej sukcesywnie wydawać, niż potem na raz. Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam.[/QUOTE] Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Ja się pospieszyłam na świat 2-3 tygodnie, mój mąż ponad miesiąc. Ostatnio kuzynka urodziła 3 tygodnie przed terminem. Pomijam już to, że może się tak zdarzyć, że końcówkę ciąży trzeba przeleżeć. I co wtedy? Wolę sama zobaczyć, pomacać a nie zdać się na gust męża czy mamy albo nie daj boże teściowej ![]() Ja sporo rzeczy od siostry dostaję. Jak będzie chłopak to ciuszków nie muszę wcale kupować. Od niej mam wózek i inne akcesoria dzieciowe. Nie wierzę w przesądy. Jak coś się ma stać, to i tak się stanie, bez względu na to czy coś pokupię czy nie. Cytat:
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dzisiaj jest 9 tyg i 1 dzień - czyli wchodzimy w 10 tydzień
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]
Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam.[/QUOTE] no akurat przewijaka też nie mam bo tamten sie rozwalił ale to takie drobnostki. Co do ciuchó w to u mnie ten plus że synek bł grudniowy wiec mam odpowiednie rozmiary na odpowiednią porę roku Z tym że wszystko typowo chłopięce więc jak będzie córa to wiadomo że nie wszystko się założy. Dlatego też poczekam z jakimikolwiek zakupami na poznanie płci---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() nie nakręcaj sie tylko cisz sie ciążą
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]
Misiu złoty, to teraz czytaj uważnie ![]() ODRADZAM zostawianie zakupów na 8-9 miesiąc. Dramat. Powody: proszę: -można się już tak źle i ociężale czuć, że szlag trafi na myśl o zakupach -dokładnie rok temu 2 koleżanki miały termin: 30 czerwca, 17 sierpnia. Jedna urodziła 4 czerwca, druga 8. Nie miały NICZEGO. Nawet wózka, łóżka. Mężowie w panice biegali za wyprawką. - jak kupujesz w ciuchlandzie, to tam bierzesz wtedy, kiedy coś ładnego jest -czasem trzeba na coś czekać, nie wszystko jest od ręki - no i kasa, kasa, lepiej sukcesywnie wydawać, niż potem na raz. [/QUOTE] Misiu złoty, jak ładnie ![]() ja wiem wiem..... że odradzają...... Ale ja sobie nie wyobrażam, w 7miesiącu już kupować łóżeczko, pościel, całą wyprawkę.... Przecież wszystko może się stać....... już i tak muszę przeboleć, że teściowa jakieś nosidełko w sierpniu przywiezie, wanienkę dostanę, ciuszki, pościel...... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Basiu wysyłaj zdjęcia, masz prześliczną urodę ![]() Dziewczyny, czy możemy jeść miód??? Tzn nie tak że z łyżeczki, ale mam od jakiegoś czasu fazę na herbatę z miodem i cytryną, tak jedną dwie na dzień wyżłopię, 2 łyżeczki miodu, można? Teściowa mnie straszy, że tak jak orzeszki tak miód może wywołać alergię u dziecka?
|
|
#4092 |
|
Konto usunięte
|
Lady, teoretycznie przy porodzie też wszystko może się stać. A co zrobisz, jakbyś tak musiała leżec w szpitalu 2 miesiące ostatnie? Wiesz, to chyba nie jest czas już teraz na przesądy
|
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
ja tez jestem w szoku, ze tu tyle o zakupach, ale TZ pinformowalam juz ze na grudzien nic nie zostawiam - wiekszosc kolezanek przelezalo ostatnie 2 miesiace, w dodatku w szpitalu i bez netu, masakra...
ja planuje rozejrzec sie za ciuszkami ok. wrzesnia, bo tez bede patrzec raczej na uzywane, a to jeszcze trzeba poprac i posegregowac, wiec lepiej to ogarnac jeszcze na chodzie wozek, kolyske/lozeczko i przewijak tez chce wtedy wybrac, ale przytachamy to pewnie jakos po swietach, bo u nas w mieszkaniu to szkoda miejsca na takie sprzety zawczasu ...
|
|
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.
|
|
|
|
#4096 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie mam, bo tak mi się właśnie przypomniało, że chyba nawet na wizażu była ta reklama; ale muszę poszukać
to super, trzeba się tym zainteresować Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
); a kupił dlatego, bo duży i dobrze bedzie wózek i wszystkie dzieciowe klamoty zapakować, a poza tym (i co najbardziej mu się spodobało) jeden z foteli można przerobić na fotelik dla dziecka i fotel pasażera odwraca się całkiem do tyłu, zeby można było do dziecka sięgnąć i tak się tym jarał, że szok![]() Cytat:
a nie miałam serca małża z łóżka wyganiać, bo przyjechał tylko na weekendCytat:
chyba się dałam w ciula zrobić; ale i tak planowałąm coś zmienić, bo za drogie dla mnieCytat:
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
to mówicie, że tak najlepiej k. 6-7 miesiąca już zakupy robić???
kurka, co do tabletek to ja zostałam jedynie na kwasie foliowym i luteinie, duphastonu już nie muszę brać, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Gin nic nie mówił o dodatkowych witaminach, myślicie, że coś powinnam sobie kupić?
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917042]Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.[/QUOTE]
dokladnie Ja na wszystko polecam drugi trymestr Jak dobrze pojdzie to mozna juz poznac plec, a poza tym wtedy naprawde wszystko wydaje sie jeszcze takie super
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
heh, rany jak to już niedługo......
![]() ciekawe, gdzie to będę trzymać
|
#4101 |
|
Konto usunięte
|
Lady, witaminy nie zaszkodzą
A zakupy najlepiej w 2 trymestrze. Przynajmniej to, co zabiera najwięcej czasu, czyli cała drobnica. A wózek radzę obejrzeć na żywo w sklepie, pomacać, a kupić można później już, tzn nie na ostatnią chwilę, ale jak nie masz np. gdzie trzymać to spokojnie w 8mcu czy na początku 9 można, jak będziesz już wiedziała jaki konkretnie chcesz to tż sam pójdzie nawet ![]() A, dziewczyny, jeszcze jedną rzecz polecam- koło łóżeczka regalik na rzeczy dla dziecka. Ja najpierw chciałam naprzeciwko łóżeczka w szafce zamykanej trzymać, pypcia bym dostała chyba pieluchy, kosmetyki, tetry, podręczne ubranka - wszystko pod ręką!
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917042]Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.[/QUOTE]
Troche macie z tym racji kobietki,ale na kupno mebli czy wózka moim zdaniem jeszcze nie pora. Nie chodzi o przesądy ale czasem przez taki pośpiech same robimy sobie krzywdę. Jakby sie cos stalo to większość z nas miałaby ogromne wyrzuty sumienia ze niepotrzebny byl ten pośpiech. Oczywiscie nie prorokuje bo z nami wszystko bedzie ok,ale lepiej dmuchać na zimne
|
#4103 |
|
Konto usunięte
|
Czyli piszesz o zwykłych przesądach
|
|
|
|
#4104 |
|
BAN stały
|
Ja chyba też tak właśnie zrobię, że zakupy odłożę na wrzesień-październik. To będzie wtedy 5 miesiąc, będę już znała płeć, i będzie sporo czasu na wybierane
teraz jak dla mnie to na zakupy jest jeszcze za wcześnie.
|
|
|
|
#4105 |
|
Konto usunięte
|
ALeż ja nie piszę nigdzie, że zakupy teraz
no, pomijam ciuchlandy, bo tam naprawdę jak się trafi coś ładnego to będę brała i tyle.
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917645]Czyli piszesz o zwykłych przesądach
[/QUOTE]Nie kochana,nie wierzę w przesady ale za to znam życie i wiem ze lubi nam płatać różne figle Poza tym w każdej sprawie zachowuje zimną krew,stąd moje podejście Mysle ze 5 miesiąc jest odpowiedni na zakupy ale nie wcześniej ale to moje zdanie wy kobietki zrobicie jak uważacie i broń boże nie mam nic przeciwko
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie - że zapewne zdarzy mi się szaleństwo, jakiś ciuszek jak się skończy 1 trymestr bo chcę się tą ciążą cieszyć ale reszta ze spokojem.
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah- Dokladnie
![]() Powiedzcie mi o co chodzi z tym mailem i klubem?nie dostałam zaproszenia,a chciałabym was poznac. Czytam tu co i rusz jak wymieniacie sie opiniami o sobie a ja nie wiem o co biega ![]() Kto wysyła te zaproszenia?
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a ja tak troche z innej beczki
jak to u was z grupami krwi? Ma ktoras rh- a partner rh+ ?
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
mala zgłoś się do aguli
![]() badzia u nas jest ok na szczęście.....![]() Dziewczyny a jak to wygląda z tymi białymi mebelkami? One nie żółkną???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

podoba mi się np.

wiec tym razem postanowilam byc silniejsza 

to zdecydowanie wole ogromne mieszkanie z tarasem na nowym osiedlu i w miare blisko centrum niz jakikolwiek dom - mieszkalismy przez rok i mi sie odechcialo - kanalizacja, dach, podjazd - wszystko bylo na naszej glowie i w gole nie mozna sie bylo nim nacieszyc, aaa no i jeszcze koszmarne ogrzewanie - mrozy stulecia a czlowiek ciagle marznie i jeszcze sie boi o rachunki, podziekuje za te przyjemnosc 

już i tak muszę przeboleć, że teściowa jakieś nosidełko w sierpniu przywiezie, wanienkę dostanę, ciuszki, pościel......

); a kupił dlatego, bo duży i dobrze bedzie wózek i wszystkie dzieciowe klamoty zapakować, a poza tym (i co najbardziej mu się spodobało) jeden z foteli można przerobić na fotelik dla dziecka i fotel pasażera odwraca się całkiem do tyłu, zeby można było do dziecka sięgnąć
dokladnie
pieluchy, kosmetyki, tetry, podręczne ubranka - wszystko pod ręką!