Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 13:40   #4081
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Oczywiscie ze zorientowanie sie z pewnością nie zaszkodzi. Ale na poważniejsze zakupy jest jeszcze cale mnóstwo czasu.
Ja narazie póki co biorę sie za odświerzenie pokoju i stworzenie odpowiednich warunków dla dziecka. Tj. Wymiana okna,malowanie,porządne ogrzewanie,przemeblowanie oraz zrobienie wiecej miejsca w szafach. Narazie to dla mnie jest priorytetem
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:44   #4082
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze zorientowanie sie z pewnością nie zaszkodzi. Ale na poważniejsze zakupy jest jeszcze cale mnóstwo czasu.
Ja narazie póki co biorę sie za odświerzenie pokoju i stworzenie odpowiednich warunków dla dziecka. Tj. Wymiana okna,malowanie,porządne ogrzewanie,przemeblowanie oraz zrobienie wiecej miejsca w szafach. Narazie to dla mnie jest priorytetem
A ja się poważnie zastanawiam nad wytapetowaniem pokoju dla dziecka podoba mi się np. taka

Wszystkie ściany mamy malowane i ciągle się wściekam, że wszystko na nich widać, nie daj Boże ktoś dotknie brudną ręką czy coś, nie mówiąc już o tym, że widać nierówności (już nam ręce odpadały od wygładzania)
Drugą kwestią jest to, że takie malowane ściany wprowadzają "chłód" a z tapetą jest jednak przytulniej.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-06-25 o 13:45
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 13:48   #4083
gochaa_p
Zakorzenienie

co do zakupów to ja nie mam nawet za bardzo co kupować :P wszystko już mam :P No chyba ze bedzie córa to ciuszki
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:02   #4084
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
Witajcie

OOo za mebelkami się ostro rozglądacie a ja mam dzisiaj w zamiarze oglądać łóżeczka a czy wy już macie??

i takie pytanie polećcie mi jakieś witaminy dla kobiet w ciąży nie drogie bo te co zalecił mi gin kosztują 60zł czy to jest taka normalna cena za witaminy?[COLOR="Silver"]
O witaminach już byłooooo

Prenatal, 100 tabletek można za ok. 30zł dostać.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
No wlasnie w pierwszej ciazy tez tak do tego podchodzilam i wstawalam, zeby chociaz banana zjesc. Ale niestety skutki nocnego jedzenia byly widoczne bardzo szybko wiec tym razem postanowilam byc silniejsza

Wiecie co? A mi kompletnie wszystko jedno czy bedzie chlopiec czy druga dziewczynka. Byleby zdrowe i nie blizniaki Ostatnio mam takie mysli: "a co jakbym teraz urodzila jeszcze dwojke?"
Wiesz, jak w nocy jestem czasem BARDZO głodna to muszę cokolwiek zjeść, bo nie zasnę.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
To prawda Rzeczy z Nexta czy z Marks&Spencer na przyklad, mozna prac i prac i wygladaja jak nowe. Czasem lepiej kupic uzywke z takiej lepszej firmy niz mase ciuszkow z tanszych
Ps. dziewczyny, moze bedziecie wklejac zdjecia swoich zakupow dla maluszkow? Uwielbiam te wszystkie malenkie ubranka

Ja ostatnio odkupilam od kobiety cala wielka reklamowe ubranek, wszystkie firmowe i jak noweczki Ale to dla chlopca bo dla dziewczynki juz mam Jak bedzie druga dziewczynka to je komus sprezentuje, bo naprawde zal bylo nie kupic
Ja z ciuchlandii mam ogrom rzeczy i do dzisiaj głónie tam małej kupuję, z wyjątkiem majtek czy rajtek, skarpetek. Kupiłam ze 3 pary może, ale nowych.

Cytat:
Napisane przez lukinia Pokaż wiadomość
o przepraszam, jeszcze ja tez sie wszyscy w glowe stukaja, ale jak juz bede miec ta gore kasy to zdecydowanie wole ogromne mieszkanie z tarasem na nowym osiedlu i w miare blisko centrum niz jakikolwiek dom - mieszkalismy przez rok i mi sie odechcialo - kanalizacja, dach, podjazd - wszystko bylo na naszej glowie i w gole nie mozna sie bylo nim nacieszyc, aaa no i jeszcze koszmarne ogrzewanie - mrozy stulecia a czlowiek ciagle marznie i jeszcze sie boi o rachunki, podziekuje za te przyjemnosc
I odśnieżanie, fuj.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja planuję pierwsze zakupy dopiero listopad/grudzień, chociaż bardziej skłaniam się ku grudniowi...... Ale oglądam oglądam, orientuję się co i jak, to przecież nie zaszkodzi
Misiu złoty, to teraz czytaj uważnie

ODRADZAM zostawianie zakupów na 8-9 miesiąc. Dramat. Powody: proszę:
-można się już tak źle i ociężale czuć, że szlag trafi na myśl o zakupach
-dokładnie rok temu 2 koleżanki miały termin: 30 czerwca, 17 sierpnia. Jedna urodziła 4 czerwca, druga 8. Nie miały NICZEGO. Nawet wózka, łóżka. Mężowie w panice biegali za wyprawką.
- jak kupujesz w ciuchlandzie, to tam bierzesz wtedy, kiedy coś ładnego jest
-czasem trzeba na coś czekać, nie wszystko jest od ręki
- no i kasa, kasa, lepiej sukcesywnie wydawać, niż potem na raz.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
co do zakupów to ja nie mam nawet za bardzo co kupować :P wszystko już mam :P No chyba ze bedzie córa to ciuszki
Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:02   #4085
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was mamusie w ten ponury dzień. W nocy zmiana pogody, noi efekt..deszcz i zimno.. i chyba przez to znów powraca do mnie senność.
Za to weekendzik wykorzystany pozytywnie. W sobotę gril u szwagra, najadłam się pyszności, w niedzielę piknik z mężusiem i dzidziusiem nad rzeczką. Fajniutki wypoczynek.

Ja trochę się zaokrągliłam, ale brzuszka jakoś nie mam jeszcze tak widocznego, może u mnie to jakoś później przyjdzie? na to wygląda, a to już 12 tydz i 5 dzień. Waga w zasadzie też stoi, od samego początku tylko 1 kg przybrałam i to by było na tyle.

Pomysł z pocztą był fajny, wiadomo jak kto wygląda. Wszystkie zdjęcia są cudne. Ja załączyłam na początku tylko jedną fotkę, ale może w takim układzie pokuszę się o jeszcze kilka fotek.
Stary 2012-06-25, 14:05   #4086
slonce00
Zadomowienie

Hej dziewczyny dopisuje się do Was w czwartek dowiedziałam się, że jestem w 5 tyg ciąży byłam na usg jednak serduszka nie widać, tylko pęcherzyk. Następną wizytę mam 4 lipca, mam nadzieję, że już coś będzie widać. Bardzo się tym martwię i już nie mogę się doczekać pójścia do lekarza. Póki co 1000 myśli w głowie, że ten pęcherzyk zginie itd. ;( chyba sama niepotrzebnie się nakręcam. Ogólnie czuję się dobrze poza bólami brzucha i wrażliwymi piersiami Termin wynika na końcówkę lutego pozdrawiam Was wszystkie

slonce00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:14   #4087
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez slonce00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dopisuje się do Was w czwartek dowiedziałam się, że jestem w 5 tyg ciąży byłam na usg jednak serduszka nie widać, tylko pęcherzyk. Następną wizytę mam 4 lipca, mam nadzieję, że już coś będzie widać. Bardzo się tym martwię i już nie mogę się doczekać pójścia do lekarza. Póki co 1000 myśli w głowie, że ten pęcherzyk zginie itd. ;( chyba sama niepotrzebnie się nakręcam. Ogólnie czuję się dobrze poza bólami brzucha i wrażliwymi piersiami Termin wynika na końcówkę lutego pozdrawiam Was wszystkie
Witam nową mamusię
Nic się nie przejmuj! Miałam tak samo. W 5 tyg, widziałam tylko pęcherzyk. W zeszłym tyg byłam na kolejnej wizycie i był już zarodek 2 mm Stresowałam się strasznie, a niepotrzebnie. Zresztą wiele dziewczyn tu na wątku tak miało, że najpierw widziały sam pęcherzyk i wszystykie mnie skutecznie pocieszały i podnosiły na duchu Dlatego nic się nie przejmuj! A 2 tyg do następnej wizyty to szybko zlecą

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2012-06-25 o 14:15
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:23   #4088
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]O witaminach już byłooooo

-dokładnie rok temu 2 koleżanki miały termin: 30 czerwca, 17 sierpnia. Jedna urodziła 4 czerwca, druga 8. Nie miały NICZEGO. Nawet wózka, łóżka. Mężowie w panice biegali za wyprawką.

Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam.[/QUOTE]

Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Ja się pospieszyłam na świat 2-3 tygodnie, mój mąż ponad miesiąc. Ostatnio kuzynka urodziła 3 tygodnie przed terminem. Pomijam już to, że może się tak zdarzyć, że końcówkę ciąży trzeba przeleżeć. I co wtedy? Wolę sama zobaczyć, pomacać a nie zdać się na gust męża czy mamy albo nie daj boże teściowej
Ja sporo rzeczy od siostry dostaję. Jak będzie chłopak to ciuszków nie muszę wcale kupować. Od niej mam wózek i inne akcesoria dzieciowe. Nie wierzę w przesądy. Jak coś się ma stać, to i tak się stanie, bez względu na to czy coś pokupię czy nie.

Cytat:
Witaj, będzie dobrze, na następnej wizycie zobaczysz już serduszko
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:26   #4089
Debrah
Zakorzenienie

Cześć.
Dzisiaj jest 9 tyg i 1 dzień - czyli wchodzimy w 10 tydzień
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:37   #4090
gochaa_p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]

Ja teoretycznie też wsio mam, ale trochę mi się przewijak rozwalił to kupię, taki nałóżkowy, no i pewnie na jakieś ciuszki się skuszę. Tym bardziej, że np. ciepły kombinezon trzeba kupić, jakieś małe cieplejsze bluzy też czy spodnie, bo nie mam.[/QUOTE]

no akurat przewijaka też nie mam bo tamten sie rozwalił ale to takie drobnostki. Co do ciuchó w to u mnie ten plus że synek bł grudniowy wiec mam odpowiednie rozmiary na odpowiednią porę roku Z tym że wszystko typowo chłopięce więc jak będzie córa to wiadomo że nie wszystko się założy. Dlatego też poczekam z jakimikolwiek zakupami na poznanie płci

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
hej
nie nakręcaj sie tylko cisz sie ciążą
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:37   #4091
LadyWhisper
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34915905]

[/QUOTE]
Misiu złoty, jak ładnie
ja wiem wiem..... że odradzają...... Ale ja sobie nie wyobrażam, w 7miesiącu już kupować łóżeczko, pościel, całą wyprawkę.... Przecież wszystko może się stać....... już i tak muszę przeboleć, że teściowa jakieś nosidełko w sierpniu przywiezie, wanienkę dostanę, ciuszki, pościel......

Cytat:
heja

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Ja trochę się zaokrągliłam, ale brzuszka jakoś nie mam jeszcze tak widocznego, może u mnie to jakoś później przyjdzie? na to wygląda, a to już 12 tydz i 5 dzień. Waga w zasadzie też stoi, od samego początku tylko 1 kg przybrałam i to by było na tyle.

Pomysł z pocztą był fajny, wiadomo jak kto wygląda. Wszystkie zdjęcia są cudne. Ja załączyłam na początku tylko jedną fotkę, ale może w takim układzie pokuszę się o jeszcze kilka fotek.
ja też na razie tylko 1kg do przodu, brzuch dzisiaj akurat płaski, ale czasem tak mnie wydmie że hoho, na zdjęciu widać w klubie
Basiu wysyłaj zdjęcia, masz prześliczną urodę

Dziewczyny, czy możemy jeść miód??? Tzn nie tak że z łyżeczki, ale mam od jakiegoś czasu fazę na herbatę z miodem i cytryną, tak jedną dwie na dzień wyżłopię, 2 łyżeczki miodu, można? Teściowa mnie straszy, że tak jak orzeszki tak miód może wywołać alergię u dziecka?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:40   #4092
Konto usunięte

Lady, teoretycznie przy porodzie też wszystko może się stać. A co zrobisz, jakbyś tak musiała leżec w szpitalu 2 miesiące ostatnie? Wiesz, to chyba nie jest czas już teraz na przesądy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:41   #4093
lukinia
Raczkowanie

ja tez jestem w szoku, ze tu tyle o zakupach, ale TZ pinformowalam juz ze na grudzien nic nie zostawiam - wiekszosc kolezanek przelezalo ostatnie 2 miesiace, w dodatku w szpitalu i bez netu, masakra...
ja planuje rozejrzec sie za ciuszkami ok. wrzesnia, bo tez bede patrzec raczej na uzywane, a to jeszcze trzeba poprac i posegregowac, wiec lepiej to ogarnac jeszcze na chodzie wozek, kolyske/lozeczko i przewijak tez chce wtedy wybrac, ale przytachamy to pewnie jakos po swietach, bo u nas w mieszkaniu to szkoda miejsca na takie sprzety zawczasu ...
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 14:46   #4094
LadyWhisper
Zakorzenienie

wiem dzięki za otrzeźwienie

Stary 2012-06-25, 14:48   #4095
Konto usunięte

Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.
Stary 2012-06-25, 14:57   #4096
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
nie słyszałam o takiej wanience, masz jakiegoś linka?
nie mam, bo tak mi się właśnie przypomniało, że chyba nawet na wizażu była ta reklama; ale muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
elllmi kolezanka ma taka wanienke i jest bardzo zadowolona
to super, trzeba się tym zainteresować

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wczoraj wstałam po 10 i zdecydowanie lepiej się czułam. No ale co zrobić, do pracy muszę wstawać o 6.30
ja o 05:45

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

o 13 jadę na usg genetyczne, od rana latam do kibla z nerwów, błagam trzymajcie kciuki,żeby ne było żadnych wad, tak mnie nastraszyli tym ciałkiem żółtym powiększonym,że zaraz od zmysłów odejdę

buziaki!

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
o, ten baby merc fajny.
ja będę szukać takiego wózka, który by się elegancko składał, bo będę go trzymała w aucie w garażu. miejsca to tam może dużo zajmować bo auto jakie kupimy to tylko albo mini van albo kombi
małż jakiś czas temu pojechał z moim tatą kupić samochód dla taty i przy okazji kupił nam (był ochrzan za brak konsultacji, oj był ); a kupił dlatego, bo duży i dobrze bedzie wózek i wszystkie dzieciowe klamoty zapakować, a poza tym (i co najbardziej mu się spodobało) jeden z foteli można przerobić na fotelik dla dziecka i fotel pasażera odwraca się całkiem do tyłu, zeby można było do dziecka sięgnąć i tak się tym jarał, że szok

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Cierpisz na bezsenność? W życiu by mi się nie chciało o tej porze cokolwiek przyrządzać
jak śpię popołudniami po pracy, to w nocy mnie nosi a nie miałam serca małża z łóżka wyganiać, bo przyjechał tylko na weekend

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja płacę 46 zł, biorę Feminatal już 2 bo do 12 tygodnia brałam Feminatal 1 za 28 zł.
ja też to biorę, ale za dwójkę zapłąciłam coś ok 60 zł chyba się dałam w ciula zrobić; ale i tak planowałąm coś zmienić, bo za drogie dla mnie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale za to moja mama już kilka (!) lat temu kupiła w lumpeksie 2 czy 3 śpioszki, bo nie mogła sie oprzeć - są takie słodkie. Jedne są soczyście zielone w paski
moja mama czeka tylko aż poznamy płeć i zacznie buszować po lumpkach

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:01   #4097
LadyWhisper
Zakorzenienie

to mówicie, że tak najlepiej k. 6-7 miesiąca już zakupy robić???

kurka, co do tabletek to ja zostałam jedynie na kwasie foliowym i luteinie, duphastonu już nie muszę brać, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Gin nic nie mówił o dodatkowych witaminach, myślicie, że coś powinnam sobie kupić?

Stary 2012-06-25, 15:05   #4098
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917042]Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.[/QUOTE]

dokladnie to samo z wozkiem. Jak nowy to dobrze troche przewietrzyc, jak uzywany to przeprac co sie da, itp...
Ja na wszystko polecam drugi trymestr Jak dobrze pojdzie to mozna juz poznac plec, a poza tym wtedy naprawde wszystko wydaje sie jeszcze takie super

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:05   #4099
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
to mówicie, że tak najlepiej k. 6-7 miesiąca już zakupy robić???

kurka, co do tabletek to ja zostałam jedynie na kwasie foliowym i luteinie, duphastonu już nie muszę brać, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Gin nic nie mówił o dodatkowych witaminach, myślicie, że coś powinnam sobie kupić?
ja sobie zacznę we wrześniu, jak już córka do przedszkola pójdzie i mąż wróci, to razem sobie pojeździmy
Stary 2012-06-25, 15:08   #4100
LadyWhisper
Zakorzenienie

heh, rany jak to już niedługo......
ciekawe, gdzie to będę trzymać

Stary 2012-06-25, 15:09   #4101
Konto usunięte

Lady, witaminy nie zaszkodzą Jak z twoim apetytem? bo jeśli kiepsko, to witaminy bym brała na 100%.
A zakupy najlepiej w 2 trymestrze. Przynajmniej to, co zabiera najwięcej czasu, czyli cała drobnica. A wózek radzę obejrzeć na żywo w sklepie, pomacać, a kupić można później już, tzn nie na ostatnią chwilę, ale jak nie masz np. gdzie trzymać to spokojnie w 8mcu czy na początku 9 można, jak będziesz już wiedziała jaki konkretnie chcesz to tż sam pójdzie nawet

A, dziewczyny, jeszcze jedną rzecz polecam- koło łóżeczka regalik na rzeczy dla dziecka. Ja najpierw chciałam naprzeciwko łóżeczka w szafce zamykanej trzymać, pypcia bym dostała chyba pieluchy, kosmetyki, tetry, podręczne ubranka - wszystko pod ręką!
Stary 2012-06-25, 15:10   #4102
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917042]Lady, jeszcze inaczej - przecież prócz kupienia wszystkiego to np. ubranka - trzeba wyprać, wyprasować. Łóżeczko powinno trochę się przewietrzyć, by tak nie waliło nowością, bo to może męczyć.[/QUOTE]

Troche macie z tym racji kobietki,ale na kupno mebli czy wózka moim zdaniem jeszcze nie pora. Nie chodzi o przesądy ale czasem przez taki pośpiech same robimy sobie krzywdę. Jakby sie cos stalo to większość z nas miałaby ogromne wyrzuty sumienia ze niepotrzebny byl ten pośpiech.
Oczywiscie nie prorokuje bo z nami wszystko bedzie ok,ale lepiej dmuchać na zimne
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-25, 15:11   #4103
Konto usunięte

Czyli piszesz o zwykłych przesądach
Stary 2012-06-25, 15:11   #4104
ilkas
BAN stały

Ja chyba też tak właśnie zrobię, że zakupy odłożę na wrzesień-październik. To będzie wtedy 5 miesiąc, będę już znała płeć, i będzie sporo czasu na wybierane teraz jak dla mnie to na zakupy jest jeszcze za wcześnie.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:17   #4105
Konto usunięte

ALeż ja nie piszę nigdzie, że zakupy teraz no, pomijam ciuchlandy, bo tam naprawdę jak się trafi coś ładnego to będę brała i tyle.
Stary 2012-06-25, 15:21   #4106
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917645]Czyli piszesz o zwykłych przesądach [/QUOTE]

Nie kochana,nie wierzę w przesady ale za to znam życie i wiem ze lubi nam płatać różne figle
Poza tym w każdej sprawie zachowuje zimną krew,stąd moje podejście
Mysle ze 5 miesiąc jest odpowiedni na zakupy ale nie wcześniej ale to moje zdanie wy kobietki zrobicie jak uważacie i broń boże nie mam nic przeciwko
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-25, 15:25   #4107
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie kochana,nie wierzę w przesady ale za to znam życie i wiem ze lubi nam płatać różne figle
Poza tym w każdej sprawie zachowuje zimną krew,stąd moje podejście
Mysle ze 5 miesiąc jest odpowiedni na zakupy ale nie wcześniej ale to moje zdanie wy kobietki zrobicie jak uważacie i broń boże nie mam nic przeciwko
Ja też tak uważam i też nie ma to związku z przesądami. Chcę kupować stopniowo, wiadomo (ale szału też nie będzie, nie robię typowego pokoju dziecięcego póki co), wszystko w swoim czasie.
Pewnie - że zapewne zdarzy mi się szaleństwo, jakiś ciuszek jak się skończy 1 trymestr bo chcę się tą ciążą cieszyć ale reszta ze spokojem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 15:43   #4108
mala_19kw
Zakorzenienie

Debrah- Dokladnie
Powiedzcie mi o co chodzi z tym mailem i klubem?nie dostałam zaproszenia,a chciałabym was poznac. Czytam tu co i rusz jak wymieniacie sie opiniami o sobie a ja nie wiem o co biega
Kto wysyła te zaproszenia?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2012-06-25, 15:44   #4109
badziabadzia
Zakorzenienie

dziewczyny, a ja tak troche z innej beczki jak to u was z grupami krwi? Ma ktoras rh- a partner rh+ ?
Stary 2012-06-25, 15:51   #4110
LadyWhisper
Zakorzenienie

mala zgłoś się do aguli
badzia u nas jest ok na szczęście.....

Dziewczyny a jak to wygląda z tymi białymi mebelkami? One nie żółkną???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości