|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
u nas wlasnie jest konflikt i zastanawiam sie jak to wyglada w praktyce..
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprawki dla dzieciątka mego
ja nastawiam się że od sierpnia będę kupowała stopniowo rzeczy dla dzieciątka, wózek i łóżeczko na końcu ale ciuszki itd itp to od sierpnia może końca sierpnia. Teraz to nawet mi się nie chce chodzić po sklepach i szukać, spac mi się chce jedynie Aaaa... wróciłam właśnie od dentysty ząbki zdrowe kontrola co miesiąc a w marcu zakładam aparat ;] a co!
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanka ale fajnie!!! Rany jak ja tęsknię za swoim aparacikiem
a nosiłam prawie 3,5 roku
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no miałam mieć zakładany pod koniec maja, no ale w takiej sytuacji hehee.. ciekawe ile ja będę nosić, pewnie też tyle czasu, z górą mam największy problem wrr no ale cóż, później jaki będzie uśmiech cud miód malinka
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zakupy dla dziecka to sama jeszcze nic nie mam i na razie jeszcze nie będę kupować, ale również uważam, żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę. Ja myślę, że gdzieś we wrześniu będziemy z mężem kupować to i owo
W moim przypadku przemawiają za tym:
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mąż Arh+ córka Arh-
|
|
|
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34917586]Lady, witaminy nie zaszkodzą A zakupy najlepiej w 2 trymestrze. Przynajmniej to, co zabiera najwięcej czasu, czyli cała drobnica. A wózek radzę obejrzeć na żywo w sklepie, pomacać, a kupić można później już, tzn nie na ostatnią chwilę, ale jak nie masz np. gdzie trzymać to spokojnie w 8mcu czy na początku 9 można, jak będziesz już wiedziała jaki konkretnie chcesz to tż sam pójdzie nawet ![]() A, dziewczyny, jeszcze jedną rzecz polecam- koło łóżeczka regalik na rzeczy dla dziecka. Ja najpierw chciałam naprzeciwko łóżeczka w szafce zamykanej trzymać, pypcia bym dostała chyba pieluchy, kosmetyki, tetry, podręczne ubranka - wszystko pod ręką![/QUOTE]U mnie koło łóżeczka zaplanowałam komodę z całym niezbędnym asortymentem dzieciowym ![]() Cytat:
![]() Ale miałam przygodę w nocy. Obudziło mnie koszmarne parcie na pęcherz, aż się podniosłam. Okazało się że mąż nade mną stoi. Pytałam go co mi zrobił, a on, że sprawdzał jak brzuszek, czy z maluszkiem wszystko ok chyba będę go przywiązywać do łóżka na noc ![]() Marsi jak badania?? |
||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja no właśnie z apetytem średnio, w ogóle mało jadłam przed ciążą, a teraz już w ogóle...... Mam napardy apetytu, ale tak raz na jakiś czas. To w takim razie dzisiaj albo jutro wybiorę się po witaminki, które polecacie
![]() ja właśnie wymierzyłam w sypialni mebelki i do jasnej ciasnej ledwo się zmieści łóżeczko :[ muszę męża namówić na tą przeprowadzkę, bo przecież jak będę musiała latać do drugiego pokoju po pieluchy to mnie coś trafi :[ dzięki Laurka, będę jadła w takim razie bez wyrzutów sumienia ![]() o kurczę, ja bym chyba zawału dostała...!!!
|
#4119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam ostatnio apetyt na kwaśne...tzn owoce dzisiaj już zjadłam cały mały koszyczek malin i pół kilo czereśni.. wczoraj się objadłam nektarynkami.. ![]() ale za to poranek nie był zbyt łaskawy znów mdłości i znów w kibelku wylądowałam..a już myślałam, że po tylu dniach przerwy nic nie powróci... |
|
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Co do jedzenia miodu to myślę, że spoko można jeść, przynajmniej się nie zastanawiałam nad tym czemu miałabym go nie jeść. Ja osobiście bardzo lubię herbatę z miodem i cytryną. Chleb z miodem też lubię tyle, że ostatnio nie jem, ale tylko z tego względu, że odpycha mnie ogólnie od słodkiego.
|
#4121 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszam do nas ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Nie przekonuje mnie tyko budka przy spacerówce taka jakaś długa...---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Chyba że dziecko uparte ![]() Ja dla chłopczyka mam całe mnóstwo rzeczy ale wszystko brązy, biel i niebieski... Dla dziewczynki trzeba będzie kupować. Ale póki co też czekam na płeć dzieck albo chociaż na pierwszą wizytę u lekarza żeby nie zapeszyć. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
A co płci też mi to obojętne. Dziewczynka to super (i tak czuje że to ONA będzie) a jeśli chłopak to też fajnie bo wszystko już mam i chłopcy razem by się fajnie dogadywali ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34909946]ŻĄDAM pokazania Ja jednak zmieniłam koncepcję, nie szary czerwony, bo do wózka nie będzie pasował, a ciemny szary, jasny szary i taka... oliwkowa, ale dość żywa zieleń.[/QUOTE] Pokaże pokaże ale nie wiem czy już dzisiaj
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() znalazłam wanienkę http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...FQRJ3wod93BMUg
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-06-25 o 17:12 |
||
|
|
|
#4123 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
dziś odebrałam wyniki badań i zdecydowałam się do Was dołączyć 35dc - beta HCG = 1475, 38dc -betaHCG= 3374. Lekarz powiedział że wszystko jest ok, po wynikach bo na usg w 34dc nic nie widział , prócz małego pęcherzyka Czekam na wizyte do 5.07. Wy też robiłyście bete ? Trzeba ją jeszcze powtarzać czy później już usg wystarczy? Dodam, że to moja 1 ciąża i się denerwuje troche
|
|
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
A macie
![]() Mój początek kocyka w paski (wózek właśnie w fiolecie będę raczej szukać chociaż mojemu mężowi się to nie podoba) Jeszce chciałabym rzucić na niego troszkę białych malutkich kwiatuszków z wełny ale muszę kupić cienkie szydełko i wełnę
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, później Was nadrobie w czytaniu a teraz chciałam Wam ogłosić
że maluszek jest zdrowy wszystko jest super, jestem teraz najszczęśliwsza na świecie, tak mnie nastraszyli w szpitalu, od wad genetycznych po amputacje macicy podczas CC, okazuje się,że maleństwo ma się dobrze, wszystkie badania prentalne wyszły ok a mój mięśniak wcale mi nie przeszkodzi mieć jeszcze jednego potomka chociaż jest naprawdę olbrzymimój nowy lekarz jest naprawdę super, ma taką aparature,że mi szczena opadła, mój TZ siedział obok i widział wszystko na drugim ekranie Maluszek machał do nas rączkami, widziałam takie malusieńkie stópki słodkie acha i coś tam siedzi między nogami hehe lekarz nie powiedział wprost, ale powiedział żebym zobaczyła co tam ma między nogami- i sama to nazwała, on powiedział,że dokładnie woli powiedzieć w połowie ciąży JESTEM DZIŚ NAJSZCZĘŚLIWSZA NA ŚWIECIE I STRASZNIE WAM DZIĘKUJE ZA WSPARCIE MOJE KOCHANE MORDECZKI Jeszcze 3 dni i wskakuje na II trymestr, ufffffff odsapne troszkę bo ten pierwszy do miłych nie należał Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-06-25 o 17:17 |
|
|
|
#4126 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie powtarzam Jestem w 5 tyg i do lekarza pójdę dopiero w 7 pewnie jak wytrzymam bo czekam za mężem i też nie chcę zobaczyć samego pęcherzyka i się martwić ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
a tak sie martwiłaś czyli prawie synuś gratuluje Kochana
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4128 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że poruszyłyście ten temat. Też byłam przekonana, że kupuje się jak najpóźniej... Widzę, że nas Mamy dużo nauczą tutaj Czekam na więcej rad bo jestem zielona.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() już po stresie |
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
marsi ale się cieszę!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4131 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bardzo elegancki będzie. Cytat:
![]() Czyli co, mamunia synunia będzie?
|
||
|
|
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie lody waniliowo-truskawkowe z bitą śmietaną truskawkami i jagodami
Pychota
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio Was tylko podczytuję. Wróciłam do pracy po L4 i nie mam na nic czasu. Jak chwilkę czasu wygospodaruję - to śpię
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
marsi
dla ciebie i maluszka |
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Ja od paru godzin jestem w skowronkach a to dlatego, że byłam dzisiaj na kolejnej wizycie u gienia i już nie tylko widziałam pęcherzyk ale i serduszko, które bije u mojej kruszynki
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubcia super! Ja jestem w trakcie przerabiania 5 kilo agrestu i wiadra wiśni. Dobrze że mąż pomaga. Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:39 |
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
hej to i ja się przywitam
nie jestem w stanie przebrnąć przez cały wątek :P jestem Aga, 28 lat, termin na 19.01. Miałam już dwa usg pierwsze poleciałam zaraz jak zrobiłam test, na drugim już było widać bijące serduszko. Teraz z niecierpliwością czekam na następną wizytę. Z dolegliwości ciążowych to jak na razie tylko ból piersi żadnych zachcianek ani mdłości ....pozdrawiam wszystkie mamuśki |
|
|
|
#4139 |
|
Konto usunięte
|
Następna radosna
Fajnie |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
marsi to cudownie
wszystkie tu odetchnęłyśmy z ulgą !ja dziś się znowu od babci tym razem nasłuchałam o przesądach - masakra witam nowe mamusie e_vel, jaką masz córcie świetną taka mała dama
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

ja nastawiam się że od sierpnia będę kupowała stopniowo rzeczy dla dzieciątka, wózek i łóżeczko na końcu
ale ciuszki itd itp to od sierpnia może końca sierpnia. Teraz to nawet mi się nie chce chodzić po sklepach i szukać, spac mi się chce jedynie

już i tak muszę przeboleć, że teściowa jakieś nosidełko w sierpniu przywiezie, wanienkę dostanę, ciuszki, pościel...... 

pieluchy, kosmetyki, tetry, podręczne ubranka - wszystko pod ręką![/QUOTE]
chyba będę go przywiązywać do łóżka na noc 

wiec tym razem postanowilam byc silniejsza

ślub 28.04.2012