|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Jeju jak mnie dzisiaj Paulinka wyszarpala za wlosy ojjjj bolalo
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Mój też mnie tarmosi mimo,że mam krótkie a najgorsze jest to,ze mu zawsze w garści pełno włosów zostaje. |
|
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja w X1 zakochałam się od pierwszego wejrzenia
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć.
Dobrej nocki maminki |
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam grzywkę i ciągnie mi za nią
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta-mam prośbę,napisałam w klubie
![]() czy któraś ma konto na gruper? ja mam zawsze grzywke podpietą do góry-inaczej skalpel by mi młoda sciągnęła...od razu sięszczerzy jak tylko zbliżę twarz do niej i łapki ciągnie a jak pociągnie to kilka włosów zawsze w łapce ma...matka łysa neidługo zostanie
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() No chyba my dzisiaj pierwsze, mała wstała 5.30, starsza jeszcze śpi, ale ogólnie nocka nie najgorsza. Piękna pogoda się zapowiada, słoneczko świeci więc ja dzisiaj pójdę zważyć Lenkę zobaczymy jak tam przybrała. Ja właśnie dzisiaj w łazience stwierdziłam, po co farbuję włosy na jaśniutki blond (dużo pasemek ) jak i tak chodzę w związanych ciągle bo mała ciągnie i grzywka też z opaską i stwierdziłam, że teraz jak polecę do PL to wrócę do naturalnego tylko kilka pasemek jaśniutkich gdzie niegdzie wstawię. A tutaj mam problem ze znalezieniem dobrego fryzjera to chociaż kłopotu z odrostami nie będę miała Zobaczymy co na to TZ
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
czyzbym 1wsza byla ???? my już od 6tej nie spimy, a na nogach od 7 mej młoda na noc sciagnela 2 cycki i efekt taki ze o 2 jadła, wiec... chyba sie ie najada skoro na kaszce przespala do 4.30 ale kaszka pluła, zobaczymy dzis, podejscie 2 ![]() pogoda taka, ze jedynie na poczte wyskoczymy - 5 min i dom... szaro, zimno i wieje ze glowy urywa... welcome in Lodz
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się i ja U Nas nocka nie najgorsza. Syrop na kaszel pomógł już się Michaś nie budził przez niego, może tylko raz kaszlnol. Ale nie zrobienie butli to był zły pomysł, oj zły budził się 3 razy. Rano cycki mini mini więc o 7 dostał butelkę ale też zjadł połowę. Pogoda to taka jak u Ciebie, miałam iść z Michałkiem po zakupy na śniadanie aby tż pospał, ale go obudziłam (wrócił o 1.30) aby sie zajmował dzieckiem sesese Ami wyszło zimno buuuuuuu w nagrodę zamawiam dziś sprej do prostowania, przynajmniej częsciej będę mieć fryzurkę ładną i przez to lepsze samopoczucie ![]() Lece do pawilonu. |
|
|
|
|
#912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i prawie nic nie wypijała. później piła po łyczku, za każdym razem wyciągając smoczek z butelki - oczywiście dużo było przy tym cudowania, zabawy itp. później piła już 5 ml, 5 rozlewała, bo nie potrafiła jeszcze pić ciągiem...2 dni temu wypiła 30ml, przedwczoraj 60, a wczoraj już 90 i to sama, bez cudowania, bez wyciągania z buzi![]() trzeba troche poświęcić na to czasu i cierpliwości, ale opłaca się. już coraz bliżej do zostawienia ją z babcią i pójścia do pracy moja jeszcze nie pije z niekapka. wode daje jej w butelce z aventu z silikownowym smoczkiem, jedną dziureczką - nie rozlewa się Cytat:
Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2012-06-26 o 14:37 |
||
|
|
|
#913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wstała 6:45
![]() WITAM Z RANA ![]() Głowa mi pęka, czy to choróbsko kiedyś mi odpuści?! ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Tak, o dekoloryzator ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() Wredota Ja miałam jakiś czas temu i teraz jak jestem chora to się modlę, żeby mi nie wyskoczyło
|
||
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
u nas nocka tez w miare dobra,tylko mała o 7 wyspana a mama nie bardzo,poszłysmy na kompromis wstałysmy o 7:50 ![]() u nas też zimno,szaro i wieje,aż mi się nie chce jechać do tej przychodni,ale to dopiero na 14:30,może się coś ociepli do południa,zobaczymy co do ciagnięcia za włosy,moja gwiazdka jest taka sprytna,ze jakbym nie miala zwiazanych ona zawsze znajdzie gdzies cos,co mozna mamusi wyciagnać i wyrwac ehhh
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
hejo
u nas pobudka 6:15, ale tradycyjnie szybciutko do bujaka i zasnęła jeszcze i spi do teraz
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
baha a Ty kupujesz ten sam sprey co pokszyfka?bo tez mnie kusi od kad go wrzucila,tylko zanik kupie chcialam opinie poznac
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Zimno, szaro, leje - okropnie!!! Nic tylko w domu siedzieć. Ustaliłam wczoraj z księdzem, że chrzest 5 sierpnia - mam nadzieję, że już mu się nic nie "odwidzi".... Tak więc teraz zaproszenia musze zamówić, lokal itp... No i przede wszystkim sprawić sobie jakąś kreację - a to niełatwe z moimi gabarytami - i spuchniętymijak banie nogami - to raczej sukienka odpada... Zauważyłam, że jak daję małej na noc kleik łyżeczką to dostaje takiego mege kopa energii, ż epotem przez 40 minut szaleje - turlika sie w prawo w lewo - aż boję się że Pewnie tak ma przez cukier, który jest w mannie, któą dodaje do tego kleiku....---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Co sądzicie o takich zaproszeniach??: http://allegro.pl/battesimo-zaprosze...407563655.html Kolor ecri - przedostatni - ładne??
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Pokszyfko,ale nie zostawiasz jej samej z ta butlą?ja jestem przeważliwiona bardzo po tych ekscesach z małą
i nasza tez tak trzyma butelke,ale i tak ja jej podtrzymuje ![]() u nas jak młoda wstanie to nie usypiam jej od razu,ale dopiero po około 3 godzinach.dobrze mieć jasny obraz tego ile dziecko śpi,a nieże raz tak a raz inaczej.lubię rutynę z nią związną.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-06-26 o 08:35 |
|
|
|
#920 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez tak trzyma, ale poza gryzieniem smoczka nic więcej i to już ze 2-2,5 mca trzyma sama ![]() Baha, princ, joam i inne chore mamusie i bejbiki - duuuuuuuuuuuuużo zdrówka ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
ładne |
||
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje widze ze w formie jestescie
moje zule tez pija wode ze zwyklej butelki znaczy takiego z ustnikiem TT- za jakies 9 zl, najtanszydoidy poki co im nie podszedl co to ja mialam, ja juz od 7 w pracy, nocka fatalna, zimno, leje, wieje- piekna jesien mamy tego lata ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- mnie male zule ciagle probuja oskalpowac
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja miałam inny sposób na nauczenie Julii picia z butelki. W nocy czy późnym wieczorem jak juz szłam spać i mała budziła się na cyca to przystawiałam tak jak do piersi a dawałam butelkę i w nocy ciagnęła nie było problemu, a w dzień nie umiałą, więc powli kilka takich nocy i później w dzień dałam z wodą i już dawała radę. A Lenkę nie mam potrzeby na razie ale w dzień daję jej czasami wodę właśnie w butelce i w sumie to raczej wylewa więcej niż się napije, kilka łyków pociągnie i się bawi ale chociaż ładnie trzyma
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Moja też pije sama butelki - i wodę i mleko - ale jak jej się chce, bo czasami rączki muszą być zajęte czymś innym - np. ciągnięciem mamy za nos, albo za włosy.....
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nocka kiepska, bo Polusia się jeszcze dodatkowo budziła i mnie wołała do siebie a teraz oboje śpią ![]() mnie mój Michałek ciągle tak szarpie za włosy, drapie i ściska ![]() wczoraj przyszły mi te lakiery z Avonu wygrane- 7 kolorów, świetne są ![]() u nas pogoda taka se ![]() ja planuję kupić tę sól https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ing-spray.html podobno świetny efekt rozczochranych włosów
|
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
Moja od dłuższego czasu sama trzyma butelkę z niekapków jeszcze nie umie.
Dziś pospałyśmy do 7.45 ale obudziła się i miała 37,1 marudna nie zjadła całej kaszki w pampku rzadka kupa a po jedzonku kolejna to na pewno zęby
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy górną prawą jedynkę ![]() Cytat:
![]() Tylko właśnie nie ma chyba takiego 2 w 1 - albo jest mały po złożeniu i kółka plastikowe, albo na trudne tereny i tu już koła pompowane duże, coś jak ma Oli chyba ładne i ja brałabym różowe
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
u nas młoda też trzyma sama butelke i to już od dłuzszego czasu,ale nie pisałam o tym bo gdzieś czytałam,ze zuchwa może się źle kształtować jeśli dziecko samo będzie trzymało utelkę,więc póki co jak ja ja karmię/daję pic to ja jej podtrzymuje butelkę,a własciwie to razem ja trzymamy
duzo dzieciaczków jest jeszcze bezzębnych u nas w watku?
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Heejj!
Ja chyba przebiję wszystkich, byłam już dzisiaj u fryzjera ![]() Dominej bardzo mi się podobają zaproszenia sama się na nie czaiłam ale w koncu za późno się zdecydowałam i musiałam kupić w sklepie stacjonarnym. Pokszyfko gratuluję butli Mój niestety jak dostaje mleko z butli to szału dostaje -nawet moje odciągniete tak na niego działa a próby trwają już ze 3 m-ce takze uważam,że nie każde dziecko da sie nauczyć. Cytat:
![]() U nas pogoda też do doooo...y ;( Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-06-26 o 09:38 |
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
moja zero zębów
![]() Agnieszka gratki za jedynke ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Co ciekawego Ci wyczarował?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

ale tj teoria tej psychopatki 

dlatego przy Michale mam związane włosy w kokon

budził się 3 razy. Rano cycki mini mini więc o 7 dostał butelkę ale też zjadł połowę. 

Pewnie tak ma przez cukier, który jest w mannie, któą dodaje do tego kleiku....