Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-25, 21:15   #901
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Jeju jak mnie dzisiaj Paulinka wyszarpala za wlosy ojjjj bolalo

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:17   #902
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Może, że zaraże małego ale tj teoria tej psychopatki
no comment. Jak ktoś już pisał, ja bym zmieniła lekarza.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Mój też mnie tarmosi mimo,że mam krótkie a najgorsze jest to,ze mu zawsze w garści pełno włosów zostaje.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:25   #903
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja się ograniczyłam do 2ch firm. Quinny i możw X lander x1.
Jak w sobotę tż nie będzie mieć urwania głowy to pojedziemy do Wro i na spokonie wybierzemy, bo patrząc na nie w necie są ok, ale jak oglądnę je na żywo może już nie koniecznie.
Najważniejsze aby był mały po złożeniu i nadawał się na nasze tereny

x1 na pewno nie jest maly po zlozeniu - niestety nie znajdziesz wózka żeby byl super w teren i jednoczesnie mały po złozeniu
a ja w X1 zakochałam się od pierwszego wejrzenia a ten nowy model na czarnym stelazu

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:25   #904
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Domyślam się, że bolało dlatego przy Michale mam związane włosy w kokon
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 21:45   #905
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Idę się położyć.

Dobrej nocki maminki
Stary 2012-06-25, 22:03   #906
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Domyślam się, że bolało dlatego przy Michale mam związane włosy w kokon

ja mam grzywkę i ciągnie mi za nią

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 22:31   #907
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczęta-mam prośbę,napisałam w klubie

czy któraś ma konto na gruper?

ja mam zawsze grzywke podpietą do góry-inaczej skalpel by mi młoda sciągnęła...od razu sięszczerzy jak tylko zbliżę twarz do niej i łapki ciągnie a jak pociągnie to kilka włosów zawsze w łapce ma...matka łysa neidługo zostanie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 23:48   #908
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Moja pije ok.500-700ml dziennie czasami więcej

A mnie dopadło przeziębienie w nocy miałam 37,8 dziś w dzień 37,5 teraz nie mam TŻ'a wysłałam na spacer z młodą niech trochę spędzą go razem.
zdrówka

Stary 2012-06-26, 07:25   #909
agulan82
Rozeznanie

Witam z rana

No chyba my dzisiaj pierwsze, mała wstała 5.30, starsza jeszcze śpi, ale ogólnie nocka nie najgorsza.

Piękna pogoda się zapowiada, słoneczko świeci więc ja dzisiaj pójdę zważyć Lenkę zobaczymy jak tam przybrała.

Ja właśnie dzisiaj w łazience stwierdziłam, po co farbuję włosy na jaśniutki blond (dużo pasemek ) jak i tak chodzę w związanych ciągle bo mała ciągnie i grzywka też z opaską i stwierdziłam, że teraz jak polecę do PL to wrócę do naturalnego tylko kilka pasemek jaśniutkich gdzie niegdzie wstawię. A tutaj mam problem ze znalezieniem dobrego fryzjera to chociaż kłopotu z odrostami nie będę miała Zobaczymy co na to TZ
Stary 2012-06-26, 07:27   #910
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam z rana

czyzbym 1wsza byla ????

my już od 6tej nie spimy, a na nogach od 7 mej młoda na noc sciagnela 2 cycki i efekt taki ze o 2 jadła, wiec... chyba sie ie najada skoro na kaszce przespala do 4.30 ale kaszka pluła, zobaczymy dzis, podejscie 2

pogoda taka, ze jedynie na poczte wyskoczymy - 5 min i dom... szaro, zimno i wieje ze glowy urywa... welcome in Lodz

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 07:39   #911
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam z rana

czyzbym 1wsza byla ????

my już od 6tej nie spimy, a na nogach od 7 mej młoda na noc sciagnela 2 cycki i efekt taki ze o 2 jadła, wiec... chyba sie ie najada skoro na kaszce przespala do 4.30 ale kaszka pluła, zobaczymy dzis, podejscie 2

pogoda taka, ze jedynie na poczte wyskoczymy - 5 min i dom... szaro, zimno i wieje ze glowy urywa... welcome in Lodz

Witam się i ja

U Nas nocka nie najgorsza. Syrop na kaszel pomógł już się Michaś nie budził przez niego, może tylko raz kaszlnol. Ale nie zrobienie butli to był zły pomysł, oj zły budził się 3 razy. Rano cycki mini mini więc o 7 dostał butelkę ale też zjadł połowę.

Pogoda to taka jak u Ciebie, miałam iść z Michałkiem po zakupy na śniadanie aby tż pospał, ale go obudziłam (wrócił o 1.30) aby sie zajmował dzieckiem sesese

Ami wyszło zimno buuuuuuu w nagrodę zamawiam dziś sprej do prostowania, przynajmniej częsciej będę mieć fryzurkę ładną i przez to lepsze samopoczucie

Lece do pawilonu.
Stary 2012-06-26, 07:51   #912
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
oooo to do rossmana zajrze a jak ją nauczyłaś??? bo nie wiem co zrobic z moją??? ona tylko cyca i łyzeczke toleruje z 1 str super, ale pic trzeba... moze z kubeczka juz uczyc ??? ale jak ???
uczyłam ja z 2 tyg. na początku strasznie się bawiła butelką. brała do buzi i wyciagała z takim pstryknięciem, bo przytrzymywała dziąsełkami...była cała obryzganai prawie nic nie wypijała. później piła po łyczku, za każdym razem wyciągając smoczek z butelki - oczywiście dużo było przy tym cudowania, zabawy itp. później piła już 5 ml, 5 rozlewała, bo nie potrafiła jeszcze pić ciągiem...2 dni temu wypiła 30ml, przedwczoraj 60, a wczoraj już 90 i to sama, bez cudowania, bez wyciągania z buzi
trzeba troche poświęcić na to czasu i cierpliwości, ale opłaca się. już coraz bliżej do zostawienia ją z babcią i pójścia do pracy
moja jeszcze nie pije z niekapka. wode daje jej w butelce z aventu z silikownowym smoczkiem, jedną dziureczką - nie rozlewa się ale chyba zakupie jej kubeczek
Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzisiaj w łazience stwierdziłam, po co farbuję włosy na jaśniutki blond (dużo pasemek ) jak i tak chodzę w związanych ciągle bo mała ciągnie i grzywka też z opaską i stwierdziłam, że teraz jak polecę do PL to wrócę do naturalnego tylko kilka pasemek jaśniutkich gdzie niegdzie wstawię. A tutaj mam problem ze znalezieniem dobrego fryzjera to chociaż kłopotu z odrostami nie będę miała Zobaczymy co na to TZ
mam tak samo, a tż ostatnio pytał się po co kupuje, balsamy, specyfiki do wlosów skoro i tak je ciągle wiąże...

Edytowane przez pokszyfka
Czas edycji: 2012-06-26 o 14:37
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:00   #913
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
i o której jutro wstanie????
Wstała 6:45

WITAM Z RANA

Głowa mi pęka, czy to choróbsko kiedyś mi odpuści?!

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Jak pójdę w długą to tydzień mnie nie będzie
(ta jasne, już to widzę )

A teraz dopiero zajażyłam, że w Twojej odp wyżej, jak napisałaś, że jestem odważna "z deko" na pocztku myślałam, że chodzi o wypowiedź do piguły, teraz jak na spokojnie przeczytałam jeszcze raz zrozumiałam, że chodziło o dekoloryzację
Łeh łeh łeh gończym listem będą Cię szukali

Tak, o dekoloryzator

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Witam się i ja

Syrop na kaszel pomógł już się Michaś nie budził przez niego, może tylko raz kaszlnol.

Pogoda to taka jak u Ciebie, miałam iść z Michałkiem po zakupy na śniadanie aby tż pospał, ale go obudziłam (wrócił o 1.30) aby sie zajmował dzieckiem sesese

Ami wyszło zimno buuuuuuu
Jaki macie syropek? My żadnego nie dostaliśmy.. Mamy wit.C, Fenistil, wapno, do noska spray, ale na gardełko nic nie dała...

Wredota

Ja miałam jakiś czas temu i teraz jak jestem chora to się modlę, żeby mi nie wyskoczyło
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:04   #914
wariateczka88
Zadomowienie

Dzień dobry
u nas nocka tez w miare dobra,tylko mała o 7 wyspana a mama nie bardzo,poszłysmy na kompromis wstałysmy o 7:50
u nas też zimno,szaro i wieje,aż mi się nie chce jechać do tej przychodni,ale to dopiero na 14:30,może się coś ociepli do południa,zobaczymy

co do ciagnięcia za włosy,moja gwiazdka jest taka sprytna,ze jakbym nie miala zwiazanych ona zawsze znajdzie gdzies cos,co mozna mamusi wyciagnać i wyrwac ehhh

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:04   #915
Oliveira79
Zadomowienie

hejo

u nas pobudka 6:15, ale tradycyjnie szybciutko do bujaka i zasnęła jeszcze i spi do teraz

Stary 2012-06-26, 08:04   #916
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
chyba zakupie jej kubeczek

jak na fot tylko na fot butelka z wodą, ale ona już tak od dawna potrafi trzymac sobie buteleczkę
A o jakim myślisz? Bo i ja szykuję się do zakupu, ale kurcze za duży wybór

Moja też umie
Stary 2012-06-26, 08:07   #917
wariateczka88
Zadomowienie

baha a Ty kupujesz ten sam sprey co pokszyfka?bo tez mnie kusi od kad go wrzucila,tylko zanik kupie chcialam opinie poznac

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:13   #918
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry

Zimno, szaro, leje - okropnie!!! Nic tylko w domu siedzieć.
Ustaliłam wczoraj z księdzem, że chrzest 5 sierpnia - mam nadzieję, że już mu się nic nie "odwidzi".... Tak więc teraz zaproszenia musze zamówić, lokal itp... No i przede wszystkim sprawić sobie jakąś kreację - a to niełatwe z moimi gabarytami - i spuchniętymijak banie nogami - to raczej sukienka odpada...

Zauważyłam, że jak daję małej na noc kleik łyżeczką to dostaje takiego mege kopa energii, ż epotem przez 40 minut szaleje - turlika sie w prawo w lewo - aż boję się że Pewnie tak ma przez cukier, który jest w mannie, któą dodaje do tego kleiku....

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Co sądzicie o takich zaproszeniach??: http://allegro.pl/battesimo-zaprosze...407563655.html

Kolor ecri - przedostatni - ładne??

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:17   #919
dygotka8
Zakorzenienie

Pokszyfko,ale nie zostawiasz jej samej z ta butlą?ja jestem przeważliwiona bardzo po tych ekscesach z małą
i nasza tez tak trzyma butelke,ale i tak ja jej podtrzymuje

u nas jak młoda wstanie to nie usypiam jej od razu,ale dopiero po około 3 godzinach.dobrze mieć jasny obraz tego ile dziecko śpi,a nieże raz tak a raz inaczej.lubię rutynę z nią związną.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-06-26 o 08:35
Stary 2012-06-26, 08:24   #920
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
jak na fot tylko na fot butelka z wodą, ale ona już tak od dawna potrafi trzymac sobie buteleczkę

moja tez tak trzyma, ale poza gryzieniem smoczka nic więcej i to już ze 2-2,5 mca trzyma sama

Baha, princ, joam i inne chore mamusie i bejbiki - duuuuuuuuuuuuużo zdrówka

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Co sądzicie o takich zaproszeniach??: http://allegro.pl/battesimo-zaprosze...407563655.html

ładne

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 08:25   #921
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ładne, eleganckie, podobają mi się
Stary 2012-06-26, 08:34   #922
glamourous
Zakorzenienie

hej lasencje widze ze w formie jestescie

moje zule tez pija wode ze zwyklej butelki i z kubeczka -kapka znaczy takiego z ustnikiem TT- za jakies 9 zl, najtanszy
doidy poki co im nie podszedl

co to ja mialam, ja juz od 7 w pracy, nocka fatalna, zimno, leje, wieje- piekna jesien mamy tego lata

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
ja mam grzywkę i ciągnie mi za nią
mnie male zule ciagle probuja oskalpowac wczepiaja sie we wlosy jak jakie gnidy
Stary 2012-06-26, 08:45   #923
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
uczyłam ja z 2 tyg. na początku strasznie się bawiła butelką. brała do buzi i wyciagała z takim pstryknięciem, bo przytrzymywała dziąsełkami...była cała obryzganai prawie nic nie wypijała. później piła po łyczku, za każdym razem wyciągając smoczek z butelki - oczywiście dużo było przy tym cudowania, zabawy itp. później piła już 5 ml, 5 rozlewała, bo nie potrafiła jeszcze pić ciągiem...2 dni temu wypiła 30ml, przedwczoraj 60, a wczoraj już 90 i to sama, bez cudowania, bez wyciągania z buzi
trzeba troche poświęcić na to czasu i cierpliwości, ale opłaca się. już coraz bliżej do zostawienia ją z babcią i pójścia do pracy
moja jeszcze nie pije z niekapka. wode daje jej w butelce z aventu z silikownowym smoczkiem, jedną dziureczką - nie rozlewa się ale chyba zakupie jej kubeczek

mam tak samo, a tż ostatnio pytał się po co kupuje, balsamy, specyfiki do wlosów skoro i tak je ciągle wiąże...

A ja miałam inny sposób na nauczenie Julii picia z butelki. W nocy czy późnym wieczorem jak juz szłam spać i mała budziła się na cyca to przystawiałam tak jak do piersi a dawałam butelkę i w nocy ciagnęła nie było problemu, a w dzień nie umiałą, więc powli kilka takich nocy i później w dzień dałam z wodą i już dawała radę. A Lenkę nie mam potrzeby na razie ale w dzień daję jej czasami wodę właśnie w butelce i w sumie to raczej wylewa więcej niż się napije, kilka łyków pociągnie i się bawi ale chociaż ładnie trzyma
Stary 2012-06-26, 08:45   #924
dominej
Raczkowanie

Moja też pije sama butelki - i wodę i mleko - ale jak jej się chce, bo czasami rączki muszą być zajęte czymś innym - np. ciągnięciem mamy za nos, albo za włosy.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0536.jpg (107,6 KB, 30 załadowań)

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:04   #925
domi7ks
Zakorzenienie

hej

u nas nocka kiepska, bo Polusia się jeszcze dodatkowo budziła i mnie wołała do siebie a teraz oboje śpią

mnie mój Michałek ciągle tak szarpie za włosy, drapie i ściska

wczoraj przyszły mi te lakiery z Avonu wygrane- 7 kolorów, świetne są jeden lakier patrzyłam po 25 zł

u nas pogoda taka se

ja planuję kupić tę sól https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ing-spray.html podobno świetny efekt rozczochranych włosów

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:06   #926
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Moja od dłuższego czasu sama trzyma butelkę z niekapków jeszcze nie umie.

Dziś pospałyśmy do 7.45 ale obudziła się i miała 37,1 marudna nie zjadła całej kaszki w pampku rzadka kupa a po jedzonku kolejna to na pewno zęby

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:06   #927
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Mamy górną prawą jedynkę Dolne nadal się czają, ale jeszcze nie przebiły dziąsła. Proszę zatem o skreślenie z listy dzieci herbu szczerbatych

Cytat:
O jaa to ładnie zaszalejesz

Najważniejsze aby był mały po złożeniu i nadawał się na nasze tereny [COLOR="Silver"]
no właśnie nie wiem co robić i czy kasy nie szkoda

Tylko właśnie nie ma chyba takiego 2 w 1 - albo jest mały po złożeniu i kółka plastikowe, albo na trudne tereny i tu już koła pompowane duże, coś jak ma Oli chyba

Cytat:
ładne i ja brałabym różowe

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:17   #928
dygotka8
Zakorzenienie

u nas młoda też trzyma sama butelke i to już od dłuzszego czasu,ale nie pisałam o tym bo gdzieś czytałam,ze zuchwa może się źle kształtować jeśli dziecko samo będzie trzymało utelkę,więc póki co jak ja ja karmię/daję pic to ja jej podtrzymuje butelkę,a własciwie to razem ja trzymamy

duzo dzieciaczków jest jeszcze bezzębnych u nas w watku?

Stary 2012-06-26, 09:17   #929
saaraa_lub
Rozeznanie

Heejj!
Ja chyba przebiję wszystkich, byłam już dzisiaj u fryzjera
Dominej bardzo mi się podobają zaproszenia sama się na nie czaiłam ale w koncu za późno się zdecydowałam i musiałam kupić w sklepie stacjonarnym.
Pokszyfko gratuluję butli Mój niestety jak dostaje mleko z butli to szału dostaje -nawet moje odciągniete tak na niego działa a próby trwają już ze 3 m-ce takze uważam,że nie każde dziecko da sie nauczyć.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
A ja miałam inny sposób na nauczenie Julii picia z butelki. W nocy czy późnym wieczorem jak juz szłam spać i mała budziła się na cyca to przystawiałam tak jak do piersi a dawałam butelkę i w nocy ciagnęła nie było problemu, a w dzień nie umiałą, więc powli kilka takich nocy i później w dzień dałam z wodą i już dawała radę. A Lenkę nie mam potrzeby na razie ale w dzień daję jej czasami wodę właśnie w butelce i w sumie to raczej wylewa więcej niż się napije, kilka łyków pociągnie i się bawi ale chociaż ładnie trzyma
Na Mojego taka zamiana działa, dosłownie, jak płachta na byka

U nas pogoda też do doooo...y ;(

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-26 o 09:38
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 09:43   #930
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
duzo dzieciaczków jest jeszcze bezzębnych u nas w watku?
moja zero zębów

Agnieszka gratki za jedynke

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Ja chyba przebiję wszystkich, byłam już dzisiaj u fryzjera
Co ciekawego Ci wyczarował?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości