|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. V
cz.2
I ruszyliśmy na salę. Mieliśmy do przejechania ok. 20km. Po drodze kilka bram Kurcze jakie to fajne, jak obcy mi ludzie (bo wszyscy to byli jacyś tam znajomi TŻ) składali nam życzenia, dawali kwiaty, śpiewali sto lat W połowie drogi na salę spadło kilka kropel deszczu- podobno to na szczęście ![]() Jak już dojeżdżaliśmy do miejscowości, w której miało być wesele przypomniało mi się, że podziękowania dla gości i rodziców zostały na moim łóżko w kartonie Zdenerwowałam się oczywiście, ale TŻ mnie uspokoił, że może moi rodzice wzięli (bo po kościele pojechali jeszcze na chwilę do domu po parę rzeczy), a jak nie to się podjedzie. Jak się później okazało rodzice faktycznie wzięli te podziękowania, uff ![]() Zajechaliśmy pod lokal, rodzice już na nas czekali no i większość gości też, bo niektórzy jechali za nami Tradycyjnie powitanie chlebem i solą Wypyliśmy wodę z kieliszków i sru za siebie, oczywiście obydwa się pobiły No i wnoszenie Panny Młodej przez próg ![]() Na sali wznieliśmy pierwszy toast za nas, zaśpiewali nam sto lat, zjedliśmy obiad i czas na pierwszy taniec Tańczyliśmy do "Zawsze tam gdzie Ty" Lady Pank. Później drugi pierwszy taniec i potem trzeci pierwszy taniec, już z gośćmi na parkiecie ![]() Strasznie baliśmy sie, jak to wszystko wyjdzie, czy nasze rodziny się nie porozbijają na grupki, czy nie wyjdzie stypa, czy będą się dobrze bawić. Na szczęście już przy zajmowaniu miejsc (nie robiliśmy winietek, zostawiliśmy wolną rękę gościom) widac było, że podziałów nie ma, młodzież od razu się zintegrowała razem i wszyscy bawili się ze wszystkimi Po pierwszych tańcach i zabawach poszliśmy jeszcze na zewnątrz na kilka zdjęć ze świadkami, póki nie zrobiło się ciemno. No i później juz cały czas na parkiecie Całe szczęście, że kupiłam buty na zmianę (baleriny) bo w tych ślubnych ledwo wytrzymałam przez pierwszy taniec (juz na sesji plenerowej zaczęły mnie obcierać ). Były tradycyjne przyśpiewki. Najpierw oczywiście "Gorzka wódka" no i za pierwszym razem poszło elegancko przy "U nas moda taka, całujemy na stojaka". A za drugim razem zrobili nas w konia ![]() Zaczęli spiewać "U nas moda taka, u nas moda taka" i w momencie "całujemy" my wstaliśmy, a goście śpiewają "na leżaka", więc wszyscy w śmiech i musieliśmy się położyć na krzesłach i całować ![]() Po 21 były podziękowania dla Rodziców (i tutaj myślałam przed weselem, że będę ryczeć), wygłosiliśmy przemowy, podeszliśmy do Rodziców z prezentami i podziękowaliśmy im jeszcze na osobności, ja z uśmiechem na twarzy, a moja mama w ryk. Także tym razem już byłam twarda, ale myślę, że to przez to, że już byłam zrelaksowana, nie zestresowana, a na błogosławieństwie i w kościele to jednak jeszcze pełna emocji byłam i zdenerwowania, więc to pewnie przez to. Później o 23 były oczepiny- były rewelacyjne, najpierw tradycyjnie rzucanie kwiatami i musznikiem, później kawalerów poprzebierali za kobiety (spódniczki z firanki i opaski na czoło ) i tak w parach z panienkami musieli napompować 3 balony i potem je przebić, najpierw plecami, potem cyckami a na końcu fionami ja ryczałam ze śmiechu normalnie, jak się tam wyginali Później panienki tańczyły kankana, a kawalerowie, jako dziewczynki jezioro łabędzie też kupa śmiechu była. My byliśmy jako jury i wybieraliśmy najpierw najlepszą parę, później najlepszych tancerzy ![]() Parę minut po północy, jako, ze była już niedziela, czyli imieniny mojej babci, złożyliśmy jej życzenia przez mikrofon, zaśpiewaliśmy jej wszyscy sto lat i w prezencie wręczyliśmy kwiaty. Babcia oczywiście wzruszona, że nie trzeba było, też się spłakała bidulka. Ale widziałam szczęście w jej czach- bezcenne Po tym wnieśli na salę torta (i tu powstał zonk, bo zamawiałam torta truskawkowego z czerwonymi różami z kremu, a róże okazały się różowe ) no ale tort były przepyszny, wszystkim smakował, więc te róże jakoś przebolałam. No i później już same tańce. Wesele skończyło się ok. 4:30. Póki się z tym wszystkim zabraliśmy to w domu byliśmy ok. 5:30 no i poszliśmy spać gdzieś o 6. Wszyscy podziwiali mnie, że prawie całe wesele byłam na parkiecie i obtańczyłam chyba wszystkich gości Sama byłam zdziwiona, że tyle wytrzymałam i mimo, że nogi mnie bolały to i tak bawiłam się od początku do końca z uśmiechem na twarzy. Jednak to prawda, że własne wesele to najlepsza impreza w życiu. Nigdy tyle się nie wybawiłam i nie wytańczyłam co na naszym weselu TŻ też ![]() W niedzielę poprawiny- umówiliśmy się z goścmi na 13. Mieliśmy plan, żeby wstać wcześniej i coś tam przygotować. Ja spałam jak zabita i nagle słyszę jak mąż mówi "Chyba wstajemy, bo już 11:30". A mi było tak trudno oczy otworzyć. No, ale jakoś się zwlokłam z łóżka i ogarnełam. Na szczęście teściowa wstała wcześniej i już coś przygotowywała. Zaczęli zjeżdżać się goście i tak bawiliśmy sie na poprawinach do ok. 19:30. Też kupa śmiechu była. Wszyscy goście zadowoleni z wesela, z zabawy, z poprawin. Później jak już goście z rodziny się porozjeżdżali to przyszedł czas na poprawiny dla znajomych Ja posiedziałam tylko troszkę, bo już byłam zmęczona, było mi zimno (poprawiny robiliśmy na zewnątrz), więc się wcześniej zmyłam. A chłopaki siedzieli dość długo i dopiero po północy wrócili do domu. Fryzura moja wytrzymała w nienaruszonym stanie do oczepin, później już mi jakiś pojedynczy kosmyk włosów wylazł. Niestety róża oklapła po sesji plenerowej, ale dobrze, że chociaż na sesji ładnie się prezentowała. Na poprawinach też jeszcze byłam w ślubnej fryzurze, z tym, że już bez róży we włosach. Przez noc jakoś nie rozstrzepałam się za bardzo Gorzej z makijażem, bo przy tańcach było mi tak gorąco, że po niedługim czasie podkład i puder się ulotnił ![]() Ach... tyle nerwów, tyle przygotowań, tyle starań i pozostały już tylko wspomnienia, na szczęście same piękne wspomnienia. I mały żal, że ten dzień i ta noc mineły tak szybko ![]() Jesteśmy mega zadowoleni ze wszystkiego. Fotograf trafił nam się cudowny, cudowny ksiądz, cudowna orkiestra, cudowni goście, cudowna obsługa, pyszne jedzenie, cudowni świadkowie. Niczego bym nie zmieniła, wszystko było tak jak to sobie wymarzyliśmy, tak jak chcieliśmy. Byłam taka szczęśliwa, patrząc jak nasi goście świetnie się bawią. I byłam zadowolona z pogody, bo w piątek było nieciekawie, w sobotę pogoda była śliczna, jak już wracaliśmy do domu to zaczął padać deszcze, śmieliśmy się, że niebo płacze, że taka wspaniała impreza się skończyła :d no i w niedzielę na poprawiny też mieliśmy super pogodę, świeciło słoneczko, nie było za gorąco, tak akurat no i mogliśmy na spokojnie zrobić poprawiny w plenerze A dziś znowu pogoda brzydka i wiatr okropny Cudownie jest być żoną, cudownie jest mieć takiego męża Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-25 o 22:38 |
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no sczczuplutka jak ja ale masz fajneijszy brzuszek taki zgrabniutki ja to zawsze mialam detke tzn opone![]() gratulacje 21 tygodnia!!! |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam, ale nie chce mi się cytować...
się naśmiałam przy dyskusji o imionach ; p ehehe no nic nie posiedzę z wami już bo spanie mnie woła już, moja godzina minęła... dobranoc więc i do rańca : * |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
ach madziu az sie wzruszylam lezka mi pociekla jejuuuuuuuuuuuu ja chce juz swoj slub
![]() |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius - super relacja
Jak czytałam to czułam jakbym tam była To prawda, że na swoim weselu człowiek nie wiadomo skąd ma tyle energii. Ja też swoje wesele prawie całe przetańczyłam
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-06-25 o 22:43 |
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż się poryczałam... Gratuluję jeszcze raz obyś była ciągle taka szczęśliwa
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze raz wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Weź jej coś powiedz
|
||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia wspaniała relacja, baaaaardzo się cieszę, że wszytko się super udało
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny jeszcze raz
![]() ![]() Natalka jaka Ty chudzina ![]() Fajny brzucholek
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius ale cudownie to wszystko opisalas
gratuluje z calego serca cudownej zabawy ciesze sie ze wszystko bylo OK ale pieknie to opisalas powinnas książki pisac bo wciągające to bylo jeszcze raz wszystkich naj naj naj lepszego:-* aby cale Wasze życie bylo jak ten Wasz Dzien i Noc:-* ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Madzia ladne zdjecia fajnie ciesze sie gratuluje![]() Ide spac dobranoc:-*
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
madzius sliczne zdjecia pieknie wyglądałaś
![]() ide spac bo ledwo zyje
|
|
|
|
#4393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też już powoli spadam do łóżka, przydałoby się w końcu wyspać ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Heeej laseczki
Madziuś cudowna relacja, przepiękne zdjęcia, przepiękna TY! Wzruszyłam się Jeszcze raz gratuluję Ci z całego serca i życzę dużo miłości, radości i szczęścia na Nowej Drodze Życia A wątek dziś bardzo pobieżnie nadrobiłam, ale nadrobiłam ![]() Gratuluję udanych wizyt i cieszę się z Wami Pogoda znów bardzo bardzo średnia, i znów nie będę miała powodu żeby wyjść z domu, za to jutro idę z moim kochanym mężem na randkę ![]() Poza tym wyskoczyła mi jakaś czerwona sucha plama na szyi, najpierw ognista, teraz się łuszczy - możliwe, ze to podrażnienie? a obok ugryzł mnie komar - czy mogę bez obaw smarować się łagodzącym żelem po ukąszeniach owadów?? Bo świąd nie do wytrzymania Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius piękny ślub i wesele
![]() a my zaraz jedziemy załatwiać kolejne sprawy, ta gonitwa mnie przeraża
|
|
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Madziuś widac na zdjęciach Twoje szczescie! Wygladałas zjawiskowo! Tak na marginesie. Moja teściowa była jakis miesiąc temu na weselu, gdzie jeden z weselników wjezdzajac w bramę terenu sali weselnej potracił śmiertelnie motocyklystę. Współczuje młodej parze ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ja dzis o 11 jedę do sądu podtrzymac moja siostre na duchu bo sadzi się z pracodawcą Zwolnił ja gdy była na zwolnieniu lekarskim, które było spowodowane mobbingiem w pracy a ona w porę odeszła bo już miała lekka depresję Mam nadzieję, że skończy sie to po naszej myśli.
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
Hey
Brzuszek już się uspokoił, chociaż wczoraj około południa znów zaczął boleć. Położyłam się i przeszedł ![]() Wczoraj skręciliśmy komody dla Neluśki, więc w pokoiku brakuję tylko łóżeczka, no i Neli Kupiliśmy też telewizorek, żeby się nie nudzić podczas karmienia Porządków jeszcze nie zrobiłam Co do ruchów to ja swoją córę czuję często i coraz intensywniej. Ostatnio nawet myślałam jak szybko nabiera siły, że w 5 tygodni z małego puk-puk przeszła do solidnych kopniaków Dziś będę kończyła porządki, więc pewnie też nie będzie czasu na forum, a szkoda, bo później nadrabiam po łebkach i już nie mogę dołączyć do ciekawych dyskusji. Gratuluję oczywiście udanych wizyt, za wszystkie trzymam kciuki No i Madzius90 witamy Cie jako żonę ![]()
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Landi
za pomyślne załatwienie spraw martaj9 o maskara, straszna historia ![]() Kasia no nie wierzę, już telewizor tam macie?? ale pędzicie! A zdjęcia wklej kochana koniecznie cieszę się, że z brzuszkiem ok |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane ..
Dzisiaj po pracy czeka mnie nawałnica dzieci , moj chrzesniak i 2 bratanki TŻeta w naszej małej kawalerce .. już sie boje ![]() Madzius - jak Ty to pieknie opisalas
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To owocnego załatwiania. Żeby wszystko było po waszej myśli
|
|
#4402 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę randki Cytat:
A wczesne przygotowania wynikają z tego, że mąż na L4 i się nudzi chłopaczyna. Cytat:
Burzusio dziś już grzeczny i oby tak zostało
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuś super relacja! Jeszcze raz gratuluje Wam z całego serca
|
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Madzius,
Wielkie gratulacje i szczęścia przez całe Wasze wspólne zycie
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
madzius - piękna relacja ![]() agaczilla - kciuki za wizytę ![]() Dzisiaj będzie mnie mało na forum - zaraz idę opiekować się chrześnicą, bo nie ma kto z nią zostać, potem chcę się trochę pouczyć w końcu do obrony, a wieczorem idę na urodziny do koleżanki. Pewnie jutro jak wejdę, to zastanę nowy wątek
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Micia przyjete dzieki
martii lakier za cale 1,5 ale trzyma sie lepiej od tych firmowych kupilam jeszcze 3 inne masakra nadrabiam szybko bo jeszcze raz musze jechac do osrodka i dzis moja kolej obiadu za to zakupy juz mam zrobione i spacer zaliczony co do ciuszkow jeszcze my mamy duzo uzywanych zreszta kupilam ta paka i nie sadze zeby dziecko bylo jakies gorsze bo nie stac nas np na sweterek za 69 zl ktory ubierze raz wole kupic uzywki bo wiem ze ciuszki sa na chwile czasem w ciagu tyg tez sa male nowe tez bedziemy miec dla Olusia ale jedynia jakies 3 pary bodziakow i z 2 dresiki na wyjscie do lekarza a po domciu wygodne ciuszki fotelik dla gabi mam maxi cosi i zabijscie mnie ale nie jestem z niego zadowolona gabi jest duza i ciagle wydaje mi sie ze jest jej ciasno a siostra ma romera uzywanego i duzo wygodniejszy a udalo sie jej kupic za grosze natalka a bratowej to niech siedzi cicho nie nawidze jak ktos sie wtracazapomnialam wam powiedziec ze w niedz zaprosilismy tesciow i szwagierke na nasza budowe iw szytskim sie podoba sterylizator jakbym nie miala od siostry nie kupowala bym u mnie podstawa to termos zwlaszcza ze teraz kuchnia bedzie na dole a my na gorze aaa przyszla mi spodniczka z all na reszcie mam w czym chodzic nie ciazowa ale super natalka ales ty ladna masz tapete taaaka laaaaa to ja swojego brzuchola juz nie pokazuje ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- madzia przesliczne zdjecia kasia czekam na pokoj Neli |
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Madziuś super relacja, cieszę się że wszystko ok no i witamy nową żoneczkę w naszym gronie ![]() Piękne zdjęcia!!
Kocham: 11.09.2009 Powiedziałam TAK: 11.09.2010 Nasz Dzień: 22.10.2011 Edytowane przez Pani_Jasiowa Czas edycji: 2012-06-26 o 09:18 |
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
ależ paskudna pogoda. ale mimo wszystko mam nadzieję, że to będzie dobry dzień. i wam też tego życzę witając się z wami właśnie tymi słowami. DZIEŃ DOBRY! : )
idę sobie zrobić śniadanko i poczytam co to w nocy pisałyście : ) |
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
polezalam i mi przeszlo,najadlam sie strachu.Sama nie wiem co to bylo,dobrze ze w srode usg
ja to cierpie na wieczne zgagi i brak apetytu ale dobrze ze wymioty i biegunka przeszla Cytat:
U nas znowu deszczowo,jeszcze na dodatek zapomnialam kapci malego w domu do przedszkola bo tz je wczoraj kleil i musialam sie po nie wrocic,potem na chwilke do szefowej i wyszlo ze 45 min łazilam a teraz juz mnie miednica cisnie |
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Leje i zimno
![]() Z serii dziwne sny Pani_Jasiowej: dzisiaj śniło mi się że byłam z koleżanką na oazie z księdzem i miałyśmy z nimi pokój................ i ja z tym księdzem (a był bardzo przystojny), ze tak powiem dużo się "przytulaliśmy"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

aż się poryczałam... Gratuluję jeszcze raz 

Weź jej coś powiedz 

Mam nadzieję, że skończy sie to po naszej myśli.
28.08 2010 Nasz Dzień
za pomyślne załatwienie spraw