![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Dzięki siarce udało mi się wyjśc z cienia"
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Ja łykam Sufrin od sierpnia czyli dobre 8 m-cy. Na początku po 2-3 tabletki a teraz po jednej . Za dwa miesiące planuje odstawić na jakiś czas. Myślę, że nie powinno być problemu, zdarzyło mi się nawet przez 10 dni nie brać preparatu, bo wyjechałam i zapomniałam go wziąć z sobą i nie zauważyłam niepożądanych zmian na skórze. Ale jeśli Tobie on nie służy to może lepiej zrezygnować. Trudno mi doradzić bo nie jestem ekspertem. Jednak warto poobserwować organizm, może coś cię uczula jakiś składnik? Z Twojego opisu wynika, że czerwone kropki to raczej nie wynikają z oczyszczania organizmu.. bo ja przez pierwsze 3 miesiące stosowania miałam wypryski na ciele, też mnie to dziwiło i niepokoiło ale poczytałam, i wiele osób tez wskazywały że to efekt usuwania toksyn z organizmu. Potem to się uspokoiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
BAN stały
|
Cytat:
Długo u Ciebie trwał ten efekt oczyszczenia czyli wysypu po Sufrinie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łuszczyca
Cytat:
![]() ![]() Niestety w naszym przypadku trzeba sie leczyc metoda prob i bledow. Liczyc, ze jak nie pomoze to przynajmniej nie zaszkodzi. Co do tej pory stosowalas? Moze sprobuj czegos nowego? Niektorym pomaga slonce, innym solarium, naswietlania, masci. Ja szukam sposobu na skore glowy ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Mniej więcej po 2 tygodniach stosowania siarki w większym natężeniu pojawiły sie pierwsze wypryski , a że byłam na to przygotowana, więc nie budziło to zdziwienia czy niechęci, wręcz przeciwnie - znaczy, że działa. Potem stopniowo ilość krostek malała, ale tak naprawdę różnie to było, czasem gdy cos nadmiernie ostrego zjadłam tez była tendencja do zaostrzenia wysypu. Ale tak przez pierwsze 2-3 miesiące trwa ten efekt "wyrzucania toksyn" na zewnątrz. Krostki szybko się goją i nie znaczy że zsypane jest całe ciało i nie jesteśmy wyjściowi ;-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ja mam już dość, dwie plamki mam od ok. 10 roku życia, teraz mam 18 i pojawiła się na głowie za uchem, wiem, że niektórzy mają gorzej, ale ja nie chce tak żyć. Cały dzień płaczę, może jestem słaba psychicznie, ale już nie daje rady. I co z tego, że można zaleczyć jak i tak mamy to całe życie. Ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego akurat ja .Kiedyś przejmowałam się trądzikiem, teraz to dla mnie śmieszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
Nie łudziłbym się, że jaka kolwiek firma farmaceutyczna wprowadziłaby na rynek lek, który leczyłby każdy przypadek łuszczycy. To by się bardzo kłóciło z ich interesem, dlatego lepiej jest zamiast koncentrować się na przyczynie choroby, to produkować jakieś mazidła na skórę, które co najwyżej przyniosą tymczasową poprawę. Zamiast liczenia na cud (bo tak należałoby nazwać nastawienie koncernów farmaceutycznych) lepiej zatroszczyć się o siebie samego, nie intoksynować się zanieczyszczonym jedzeniem czy kosmetykami, nie konsumować nadmiernych ilości cukrów (nie chodzi tylko o rafinowany cukier, ale o wszelkie węglowodany). Choroby skórne często mają swoje źródło w złym stanie jelit.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
truther -zgadzam się z tobą , odwróciłam leczenie mojemu mężowi do góry nogami , zmiana jedzenia +własny wyrób maści + własne wyciągi i nalewki ziołowe i po roku czasu efekt niesamowity ! sam nie wierzył , teraz domaga się bym mikstury mu podawała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co najważniejsze, nie tylko problemy dermatologiczne zostały zażegnane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zastosowałem lek Xamiol, naprawde mi pomogł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
steryd i reklama w jednym poscie
![]()
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
no to co że steryd? a tak naprawde to jedyne leki ktore pomagaja na zaawasowana chorobe. Reklama absolutnie nie, bo co mi z tego. Informuje, że to dobre, choć cholernie drogie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za czasow swojej glupoty samrowalam, 2 male plamki sterydem. Te 2 male plamki urosly do plamy wielkosci dloni. Wracaja nawet po naswietlaniach, z innymi plamami nie mam takiego problemu.
24.02- Jantar+pokrzywa Edytowane przez mad86 Czas edycji: 2012-06-26 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Ja też nie rozumiem osób promujących sterydy!!!!. Owszem efekt szybki , dobry ale późniejsze skutki..... i te tłumaczenie „jak mnie przyciśnie i potrzebuje szybkiej poprawy to sięgam po maści sterydowe”.. przecież to błędne koło.. i brak racjonalnego podejścia do leczenia.
Sterydom stanowczo mówimy nie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
to w takim razie co Wy stosujecie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Ja wam powiem, że nie pochwalam sterydów i nie polecam ale to jest czasami jedyny ratunek dla mnie , wole chociaż na chwilę wyglądać i czuć się normalnie niż mieć to cały czas.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
Moja mama od kąd pamiętam męczyła się z tą przypadłością. Aż udało mi się dla niej znaleźć namiar na naprawdę wspaniałego lekarza. Nie dość że miły, przystojny to jeszcze bardzo kompetentny z ogromną wiedzą. Położył ją do szpitala na dwa tygodnie. Tam miała kąpiele w roztworze siarki i smarowanie jakimiś specyfikami. Teraz jest szczęśliwa i pewna siebie. Chyba pierwszy raz w tym roku zobaczę ją w kostiumie na plaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam tez to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...twist-off.html mialam luszczyce na brwiach i zniknelo wszystko. Kolo uszu znikla czesciowo. Teraz bede probowac na reszcie ciala.
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Witam, mam na ime Błażej i wasze problemy z luszczyca skonczyly sie raz na zawsze w momencie w ktorym czytacie ta wiadomosc sa 3 sposoby na wyleczenie luszczycy i na dodatek sa bardzo proste ale zanim sie o nich dowiecie to musicie pozucic wszystkie chemiczne produkty pochadzace z aptek calkowicie odseparujcie sie od dermatologow ktorym zalezy tylko na waszych pieniadzach a nie na tym zeby wam pomoc. A wiec pamietajcie zadnych dermatologow i zadnej chemii !!! mnostwo witamin i soli mineralnych, owocow, warzyw i wody mineralnej !!! a o to sposoby na wyleczenie luszczycy raz na zawsze
![]() 1. http://www.ryszardbak.pl/index.php 2. Gabinet naturologii w miejscowosci Naklo kolo Opola. Ulica Polna 11a. Nr telefonu 0 785 297 194 3. http://www.samoleczeniebsm.pl/ A wiec to sa te 3 sposoby na zakonczenie zycia z luszczyca i rozpoczecia nowej drogi w zyciu w zdrowiu i usmiechu zycze wszystkiego dobrego i pozdrawiam !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Ja wcinam siarkę sufrin, preparat o łagodnym, naturalnym składzie który co prawda nie działa od ręki po zażyciu 3 tabletek (jak to by niektórzy chcieli) ale po dłuższym czasie przynosi efekty. Na sterydy NIGDY się nie zdecydowałam, wystarczy poczytać jak inni chcieli "skrócić" drogę leczenia a okazuje się, że po zażyciu sterydów droga leczenia się wydłużyła.. Ja pokładam nadzieję w tym co naturalne, maści także ziołowe, oleje również dają dobre natłuszczenie skóry. Kosmetyków typowo dla Łuszczyków nie stosuję.. To kwestia wyboru, rozsądku itp ;-) Edytowane przez MjakMarzena Czas edycji: 2012-08-29 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Cera tłusta a łuszczyca.
Moje piękne Panie i drodzy Panowie...
Otóż mam dość duży problem. Jestem chora na łuszczycę i podczas kiedy mam na skórze wykwity (a te pokrywają zazwyczaj ok 70% mojej skóry) muszę dbać o to, by skóra była nawilżona i natłuszczona przez cały dzień, natomiast kiedy zmiany zanikają na jakiś czas skóra jest przetłuszczona i męczę się z trądzikiem na twarzy, plecach i dekolcie. Zazwyczaj o pomoc chodziłam do dermatologów, jednak Ci zawsze polecali mi kuracje, które wysuszały moją skórę i powodowały wykwity łuszczycowe. Więc właściwie przez ostatnie lata mam albo tłustą skórę z wypryskami albo całe ciało pokryte zmianami łuszczycowymi co jest niesamowicie niekomfortowe. Próbowałam już tyle środków, że w domu mogłabym spokojnie otworzyć drogerię, jednak nic nie jest mi w stanie pomóc. Czy jest ktoś na forum, kto miałby ten sam, bądź też podobny problem i wie w jaki sposób można doprowadzić swoją skórę do ładu? Byłabym ogromnie wdzięczna za jakiekolwiek porady! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cera tłusta a łuszczyca.
Może to trochę obok Twojego pytania ale ostatnio trafiłam na informację o bieliźnie dzięki której można zmniejszyć dyskomfort spowodowany ocieraniem o skórę. Być może przy takiej bieliźnie można jakoś zmodyfikować terapię łuszczycy żeby mieć mniejszy problem z trądzikiem. Producent we Włoszech tepso.it ale widzę, że jest też dystrybutor w Polsce (http://www.multi-klinika.pl)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-10
|
Dot.: Cera tłusta a łuszczyca.
Witam. Moja znajoma leczy sie pitnym zelem aloesowym 100%. Z mojego polecenia. Pomaga na egzeme I luszczyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
BAN stały
|
ja znalazłem ranking produktów na łuszczycę http://luszczycaleczenie.pl/. Może stosowaliście coś z tego?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Nie wierzę w tego typu rankingi...
Jak dobrze zapłacisz (producencie) to twój produkt wywindujemy najwyżej - jako najskuteczniejszy lek... ot tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, zgadzam się z przedmówczynią, choruję od paru dobrych lat i o żadnym z tym produktów nigdy nie słyszałam.
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
próbuję aktualnie walczyć Cerkogelem, ale przez moją nieuwagę kupiłam 10%, a nie 30. Chyba zacznę inwestować w mocno mocznikowe kremy do pięt.
Najgorzej jest właśnie ze skórą głowy, kiedyś pomagał mi Cocois, ale cholerstwo drogie i nie stać mnie tak bardzo, a krem nie jest wydajny. Mad86 dobrze, że wspomniałaś o tych kapsułkach. Zapewne zainwestuję w nie w najbliższym czasie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.