Łuszczyca - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 14:14   #211
long_braid
Raczkowanie

Dot.: "Dzięki siarce udało mi się wyjśc z cienia"

Cytat:
Napisane przez MjakMarzena Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu przyglądam się rozmowie na temat Sufrinu, aż w końcu postanowiłam założyć konto I podzielić się swymi doświadczeniami. Ja preparat łykam i nadal będę to robić gdyż u mnie się sprawdza! Dzięki tej siarce udało mi się wyjść z cienia. W razie pytań - piszcie.
A ile łykasz już sufrin? Ja odstawiłam i dosłownie po jednym, dwóch dniach zauważyłam poprawę ale tak czy siak nie mogę tego zaleczyć chociaż zostają tylko małe czerwone kropki z białą obwódką ale wystarczy jeden dzień jak nie posmaruję i robią się większe. Słońce w tym momencie by mi się przydało ale jak na razie go brak Zadziwia mnie tylko ze po tym Sufrinie wysypało mnie trochę na rękach gdzie może tylko na całą kadencje ł raz mi wyskoczyły dwie plamki ale szybko znikły a teraz mam po 5 na jednej i na drugiej ręce.... ;/
Stary 2012-04-23, 06:32   #212
MjakMarzena
Raczkowanie

Ja łykam Sufrin od sierpnia czyli dobre 8 m-cy. Na początku po 2-3 tabletki a teraz po jednej . Za dwa miesiące planuje odstawić na jakiś czas. Myślę, że nie powinno być problemu, zdarzyło mi się nawet przez 10 dni nie brać preparatu, bo wyjechałam i zapomniałam go wziąć z sobą i nie zauważyłam niepożądanych zmian na skórze. Ale jeśli Tobie on nie służy to może lepiej zrezygnować. Trudno mi doradzić bo nie jestem ekspertem. Jednak warto poobserwować organizm, może coś cię uczula jakiś składnik? Z Twojego opisu wynika, że czerwone kropki to raczej nie wynikają z oczyszczania organizmu.. bo ja przez pierwsze 3 miesiące stosowania miałam wypryski na ciele, też mnie to dziwiło i niepokoiło ale poczytałam, i wiele osób tez wskazywały że to efekt usuwania toksyn z organizmu. Potem to się uspokoiło.
MjakMarzena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 17:25   #213
AniKosmoSwiat
BAN stały

Cytat:
Ja łykam Sufrin od sierpnia czyli dobre 8 m-cy. Na początku po 2-3 tabletki a teraz po jednej . Za dwa miesiące planuje odstawić na jakiś czas. Myślę, że nie powinno być problemu, zdarzyło mi się nawet przez 10 dni nie brać preparatu, bo wyjechałam i zapomniałam go wziąć z sobą i nie zauważyłam niepożądanych zmian na skórze. Ale jeśli Tobie on nie służy to może lepiej zrezygnować. Trudno mi doradzić bo nie jestem ekspertem. Jednak warto poobserwować organizm, może coś cię uczula jakiś składnik? Z Twojego opisu wynika, że czerwone kropki to raczej nie wynikają z oczyszczania organizmu.. bo ja przez pierwsze 3 miesiące stosowania miałam wypryski na ciele, też mnie to dziwiło i niepokoiło ale poczytałam, i wiele osób tez wskazywały że to efekt usuwania toksyn z organizmu. Potem to się uspokoiło.

Długo u Ciebie trwał ten efekt oczyszczenia czyli wysypu po Sufrinie?
AniKosmoSwiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 16:15   #214
mad86
Zakorzenienie

Dot.: Łuszczyca

Cytat:
Napisane przez long_braid Pokaż wiadomość
U mnie masakra Sufrin łykan od ponad miesiąca po 3 tabletki i teraz pluję sobie w twarz, że zaczęłam go urzywać od dzisiaj odstawiam.
Odkąd miałam pierwszy wykwit łuszczycy i jako tako udawało mi się ją zaleczać od 5 lat tak teraz wszyscy poszło na marne a byłam prawie czysta no i dałam się nabrać na gadki typu"Jak masz mało to pewnie szybko podziała na ciebie Sufrin " dupa, dupa, dupa!! I teraz znowu tu samo na początki łykania sufrinu wyskoczyło mi pare plamek myślałam ok no przecież mówili o tym że na początku może być wysyp ale jak dzisiaj się obejrzałam to się załamałam nogi raz w życiu na początku miałam całe zasypane udało mi się wyleczyc i od 4 lat nie miałam żadnej krostki a teraz znowu to samo prawie całe i nawet uda a teraz zbliża się wiosna/lato a mnie pewnie znowu czeka noszenie długich spodni (((( już nie wiem co mam robić lekarz u mnie w mieście to strata czasu wypisuję tylko to od czego ma większą prowizję żeby dostać się do innego to musze czekać 3 miesiące... po prostu ręcę opadają
nieciekawie ja teraz bralam lek na cos innego niz luszczyca i mnie strasznie na nogach wysypalo. Bylam zalamana, cale uda w kropkach. Wybralam lek do konca, po kilku dniach te plamy, ktore sie pojawily to i zniknely
Niestety w naszym przypadku trzeba sie leczyc metoda prob i bledow. Liczyc, ze jak nie pomoze to przynajmniej nie zaszkodzi. Co do tej pory stosowalas? Moze sprobuj czegos nowego? Niektorym pomaga slonce, innym solarium, naswietlania, masci.
Ja szukam sposobu na skore glowy tzn mam masc, ktora pomoga. Niestety po odstawieniu luszczyca wraca. No i masc z gatunku smierdzieli.
Stary 2012-05-29, 06:23   #215
MjakMarzena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniKosmoSwiat Pokaż wiadomość
Długo u Ciebie trwał ten efekt oczyszczenia czyli wysypu po Sufrinie?
Mniej więcej po 2 tygodniach stosowania siarki w większym natężeniu pojawiły sie pierwsze wypryski , a że byłam na to przygotowana, więc nie budziło to zdziwienia czy niechęci, wręcz przeciwnie - znaczy, że działa. Potem stopniowo ilość krostek malała, ale tak naprawdę różnie to było, czasem gdy cos nadmiernie ostrego zjadłam tez była tendencja do zaostrzenia wysypu. Ale tak przez pierwsze 2-3 miesiące trwa ten efekt "wyrzucania toksyn" na zewnątrz. Krostki szybko się goją i nie znaczy że zsypane jest całe ciało i nie jesteśmy wyjściowi ;-D
Stary 2012-05-31, 19:39   #216
Gwen_
Raczkowanie

Ja mam już dość, dwie plamki mam od ok. 10 roku życia, teraz mam 18 i pojawiła się na głowie za uchem, wiem, że niektórzy mają gorzej, ale ja nie chce tak żyć. Cały dzień płaczę, może jestem słaba psychicznie, ale już nie daje rady. I co z tego, że można zaleczyć jak i tak mamy to całe życie. Ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego akurat ja .Kiedyś przejmowałam się trądzikiem, teraz to dla mnie śmieszne.
Gwen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 19:06   #217
long_braid
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwen_ Pokaż wiadomość
Ja mam już dość, dwie plamki mam od ok. 10 roku życia, teraz mam 18 i pojawiła się na głowie za uchem, wiem, że niektórzy mają gorzej, ale ja nie chce tak żyć. Cały dzień płaczę, może jestem słaba psychicznie, ale już nie daje rady. I co z tego, że można zaleczyć jak i tak mamy to całe życie. Ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego akurat ja .Kiedyś przejmowałam się trądzikiem, teraz to dla mnie śmieszne.
Ja do tej pory w to nie wierze, z dnia na dzień mam nadzieję, że to albo sen albo wszystko zniknie przecież kiedyś tego nie miałam to może znowu powrócę do poprzedniego stanu i staram się nie wybiegać w przyszłość myślami mam nadzieję, że kiedyś znajdą lek który pomoże w 100% i będzie dostępny dla wszystkich. Wiem, że to raczej nie możliwe ale cały czas mam nadzieję. Należy się tylko pocieszać tym, że inni mają gorzej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 20:55   #218
truther
Przyczajenie

Nie łudziłbym się, że jaka kolwiek firma farmaceutyczna wprowadziłaby na rynek lek, który leczyłby każdy przypadek łuszczycy. To by się bardzo kłóciło z ich interesem, dlatego lepiej jest zamiast koncentrować się na przyczynie choroby, to produkować jakieś mazidła na skórę, które co najwyżej przyniosą tymczasową poprawę. Zamiast liczenia na cud (bo tak należałoby nazwać nastawienie koncernów farmaceutycznych) lepiej zatroszczyć się o siebie samego, nie intoksynować się zanieczyszczonym jedzeniem czy kosmetykami, nie konsumować nadmiernych ilości cukrów (nie chodzi tylko o rafinowany cukier, ale o wszelkie węglowodany). Choroby skórne często mają swoje źródło w złym stanie jelit.
truther jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 19:49   #219
margota 2
Raczkowanie

truther -zgadzam się z tobą , odwróciłam leczenie mojemu mężowi do góry nogami , zmiana jedzenia +własny wyrób maści + własne wyciągi i nalewki ziołowe i po roku czasu efekt niesamowity ! sam nie wierzył , teraz domaga się bym mikstury mu podawała
margota 2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 15:56   #220
truther
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez margota 2 Pokaż wiadomość
truther -zgadzam się z tobą , odwróciłam leczenie mojemu mężowi do góry nogami , zmiana jedzenia +własny wyrób maści + własne wyciągi i nalewki ziołowe i po roku czasu efekt niesamowity ! sam nie wierzył , teraz domaga się bym mikstury mu podawała
Gratuluje wzięcia spraw w swoje ręce Ja przez ponad 10 lat chodziłem od dermatologów do alergologów i w kółko zanim zmądrzałem Ale podobnie jak Ty wytwarzam swoje kosmetyki, antyperspiranty, środki czystości... są na tyle czyste i naturalne, że można je jeść I to wcale nie jest jakieś drogie. Nie kupuję gotowych produktów, wszystko przygotowuję od podstaw, generalnie nie jem pieczywa i nabiału. Jedyne, co stosuję i co można uznać, że jest nienaturalne to MMS (Master Mineral Solution, o którym pisałem w tym wątki jakiś czas temu) i DMSO
Co najważniejsze, nie tylko problemy dermatologiczne zostały zażegnane
truther jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 12:54   #221
febri
Przyczajenie

Ostatnio zastosowałem lek Xamiol, naprawde mi pomogł
febri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 15:45   #222
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez febri Pokaż wiadomość
Ostatnio zastosowałem lek Xamiol, naprawde mi pomogł
steryd i reklama w jednym poscie
Stary 2012-06-26, 10:11   #223
febri
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
steryd i reklama w jednym poscie

no to co że steryd? a tak naprawde to jedyne leki ktore pomagaja na zaawasowana chorobe. Reklama absolutnie nie, bo co mi z tego. Informuje, że to dobre, choć cholernie drogie.
Stary 2012-06-26, 15:42   #224
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
no to co że steryd? a tak naprawde to jedyne leki ktore pomagaja na zaawasowana chorobe. Reklama absolutnie nie, bo co mi z tego. Informuje, że to dobre, choć cholernie drogie.
to, ze szybko znika i jeszcze szybciej wraca. Silniejsza. Nie warto ladowac sie w sterydy. A dobre jak kazdy steryd.
Za czasow swojej glupoty samrowalam, 2 male plamki sterydem. Te 2 male plamki urosly do plamy wielkosci dloni. Wracaja nawet po naswietlaniach, z innymi plamami nie mam takiego problemu.

Edytowane przez mad86
Czas edycji: 2012-06-26 o 15:45
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 16:21   #225
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
to, ze szybko znika i jeszcze szybciej wraca. Silniejsza. Nie warto ladowac sie w sterydy. A dobre jak kazdy steryd.
dokładnie - ja też kiedyś zachłysnęłam się cudownością maści sterydowych - plamy znikały błyskawicznie i do zera, nawrót był masakryczny +gratis trądzik posterydowy...
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 17:19   #226
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
dokładnie - ja też kiedyś zachłysnęłam się cudownością maści sterydowych - plamy znikały błyskawicznie i do zera, nawrót był masakryczny +gratis trądzik posterydowy...
no i wlasnie dlatego nie rozumiem czemu lekarze wypisuja sterydy ba, zeby chociaz wspomnieli, ze daja steryd.
Stary 2012-06-27, 07:41   #227
MjakMarzena
Raczkowanie

Ja też nie rozumiem osób promujących sterydy!!!!. Owszem efekt szybki , dobry ale późniejsze skutki..... i te tłumaczenie „jak mnie przyciśnie i potrzebuje szybkiej poprawy to sięgam po maści sterydowe”.. przecież to błędne koło.. i brak racjonalnego podejścia do leczenia.
Sterydom stanowczo mówimy nie!
Stary 2012-06-27, 10:28   #228
febri
Przyczajenie

to w takim razie co Wy stosujecie ?
febri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 10:53   #229
long_braid
Raczkowanie

Ja wam powiem, że nie pochwalam sterydów i nie polecam ale to jest czasami jedyny ratunek dla mnie , wole chociaż na chwilę wyglądać i czuć się normalnie niż mieć to cały czas.
Stary 2012-06-27, 15:29   #230
Svieta
Przyczajenie

Moja mama od kąd pamiętam męczyła się z tą przypadłością. Aż udało mi się dla niej znaleźć namiar na naprawdę wspaniałego lekarza. Nie dość że miły, przystojny to jeszcze bardzo kompetentny z ogromną wiedzą. Położył ją do szpitala na dwa tygodnie. Tam miała kąpiele w roztworze siarki i smarowanie jakimiś specyfikami. Teraz jest szczęśliwa i pewna siebie. Chyba pierwszy raz w tym roku zobaczę ją w kostiumie na plaży
Svieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 16:19   #231
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzykrotkaa Pokaż wiadomość
Moja mama od wielu lat boryka się z łuszczycą i naprawdę czasami wyglądało to nieciekawie... tez już przestała sięgać po sterydy bo mówi że efekt jest owszem nawet szybko ale potem musi za to porządnie odpokutować. Ostatnio uratował ją krem konopny na łuszczycę Cutis Helpu, najpierw przywiózł nam znajomy z Czech, potem okazało się, że ten sam jest dostępny już w polsce ostatnio kosztował ok 35 zł. Wiadomo łuszczycy nie wyleczy, ale wygląda się o wiele lepiej
ja stosuje olej konopny na glowe. Luszczyca co prawda nie znika, ale nie tworzy mi sie taki helm. Prawie nie swedzi. Kiedys po kilku godzinach od mycia juz swedzialo. Teraz mam 2 dni spokoju.
Polecam tez to
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...twist-off.html
mialam luszczyce na brwiach i zniknelo wszystko. Kolo uszu znikla czesciowo. Teraz bede probowac na reszcie ciala.
Stary 2012-07-30, 16:58   #232
hytapeng
Przyczajenie

Witam, mam na ime Błażej i wasze problemy z luszczyca skonczyly sie raz na zawsze w momencie w ktorym czytacie ta wiadomosc sa 3 sposoby na wyleczenie luszczycy i na dodatek sa bardzo proste ale zanim sie o nich dowiecie to musicie pozucic wszystkie chemiczne produkty pochadzace z aptek calkowicie odseparujcie sie od dermatologow ktorym zalezy tylko na waszych pieniadzach a nie na tym zeby wam pomoc. A wiec pamietajcie zadnych dermatologow i zadnej chemii !!! mnostwo witamin i soli mineralnych, owocow, warzyw i wody mineralnej !!! a o to sposoby na wyleczenie luszczycy raz na zawsze

1. http://www.ryszardbak.pl/index.php

2. Gabinet naturologii w miejscowosci Naklo kolo Opola.
Ulica Polna 11a. Nr telefonu 0 785 297 194

3. http://www.samoleczeniebsm.pl/

A wiec to sa te 3 sposoby na zakonczenie zycia z luszczyca i rozpoczecia nowej drogi w zyciu w zdrowiu i usmiechu zycze wszystkiego dobrego i pozdrawiam !!
hytapeng jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 10:33   #233
MjakMarzena
Raczkowanie

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
to w takim razie co Wy stosujecie ?
Ja wcinam siarkę sufrin, preparat o łagodnym, naturalnym składzie który co prawda nie działa od ręki po zażyciu 3 tabletek (jak to by niektórzy chcieli) ale po dłuższym czasie przynosi efekty. Na sterydy NIGDY się nie zdecydowałam, wystarczy poczytać jak inni chcieli "skrócić" drogę leczenia a okazuje się, że po zażyciu sterydów droga leczenia się wydłużyła.. Ja pokładam nadzieję w tym co naturalne, maści także ziołowe, oleje również dają dobre natłuszczenie skóry. Kosmetyków typowo dla Łuszczyków nie stosuję.. To kwestia wyboru, rozsądku itp ;-)

Edytowane przez MjakMarzena
Czas edycji: 2012-08-29 o 10:34
Stary 2012-09-07, 18:37   #234
natalia2418
Przyczajenie

Cera tłusta a łuszczyca.

Moje piękne Panie i drodzy Panowie...
Otóż mam dość duży problem. Jestem chora na łuszczycę i podczas kiedy mam na skórze wykwity (a te pokrywają zazwyczaj ok 70% mojej skóry) muszę dbać o to, by skóra była nawilżona i natłuszczona przez cały dzień, natomiast kiedy zmiany zanikają na jakiś czas skóra jest przetłuszczona i męczę się z trądzikiem na twarzy, plecach i dekolcie. Zazwyczaj o pomoc chodziłam do dermatologów, jednak Ci zawsze polecali mi kuracje, które wysuszały moją skórę i powodowały wykwity łuszczycowe. Więc właściwie przez ostatnie lata mam albo tłustą skórę z wypryskami albo całe ciało pokryte zmianami łuszczycowymi co jest niesamowicie niekomfortowe.
Próbowałam już tyle środków, że w domu mogłabym spokojnie otworzyć drogerię, jednak nic nie jest mi w stanie pomóc.
Czy jest ktoś na forum, kto miałby ten sam, bądź też podobny problem i wie w jaki sposób można doprowadzić swoją skórę do ładu?
Byłabym ogromnie wdzięczna za jakiekolwiek porady!
natalia2418 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 20:34   #235
Alinka1968
Przyczajenie

Dot.: Cera tłusta a łuszczyca.

Może to trochę obok Twojego pytania ale ostatnio trafiłam na informację o bieliźnie dzięki której można zmniejszyć dyskomfort spowodowany ocieraniem o skórę. Być może przy takiej bieliźnie można jakoś zmodyfikować terapię łuszczycy żeby mieć mniejszy problem z trądzikiem. Producent we Włoszech tepso.it ale widzę, że jest też dystrybutor w Polsce (http://www.multi-klinika.pl)
Alinka1968 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 17:07   #236
magdab1210
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dot.: Cera tłusta a łuszczyca.

Witam. Moja znajoma leczy sie pitnym zelem aloesowym 100%. Z mojego polecenia. Pomaga na egzeme I luszczyce.
magdab1210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 14:39   #237
Saba85
BAN stały

ja znalazłem ranking produktów na łuszczycę http://luszczycaleczenie.pl/. Może stosowaliście coś z tego?
Saba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-16, 06:18   #238
MjakMarzena
Raczkowanie

Nie wierzę w tego typu rankingi...
Jak dobrze zapłacisz (producencie) to twój produkt wywindujemy najwyżej - jako najskuteczniejszy lek...
ot tyle.
Stary 2012-10-16, 14:24   #239
long_braid
Raczkowanie

Cytat:
Nie wierzę w tego typu rankingi...
Jak dobrze zapłacisz (producencie) to twój produkt wywindujemy najwyżej - jako najskuteczniejszy lek...
ot tyle.
Dokładnie, zgadzam się z przedmówczynią, choruję od paru dobrych lat i o żadnym z tym produktów nigdy nie słyszałam.
Stary 2012-10-28, 18:25   #240
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

próbuję aktualnie walczyć Cerkogelem, ale przez moją nieuwagę kupiłam 10%, a nie 30. Chyba zacznę inwestować w mocno mocznikowe kremy do pięt.
Najgorzej jest właśnie ze skórą głowy, kiedyś pomagał mi Cocois, ale cholerstwo drogie i nie stać mnie tak bardzo, a krem nie jest wydajny.
Mad86 dobrze, że wspomniałaś o tych kapsułkach. Zapewne zainwestuję w nie w najbliższym czasie.
medsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości