|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
andzya, jak twarda jestem, tak się poryczałam... na myśl o Twoim maleństwie, o tym co przeszedł.
Walcz o karmienie piersią, to najlepsze co dla niego możesz zrobić.
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
ja miałam pół piersi czerwonej Cytat:
|
|
#2763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
_Maya_ wielkie GRATULACJE!!!
niunia STO LAT!!! Spełnienia wszystkich marzeń, dużo szczęścia w życiu rodzinnym!!! ![]()
|
#2765 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Dopiero teraz mogłam do Was zajrzeć, bo od połowy nocy do około 14tej Hania nie spała ma wzdęcia i robi zielono- czarne kupki. To chyba efekt tego, że moje mleko robi się "właściwe" tzn. bardziej gęste i przewód pokarmowy Hani sobie z tym nie radzi. Zapodałam espumisan i lakcid, Mała pojadła nareszcie cyca (30min) i teraz smacznie śpi Perełka. Serce mi się krajało, jak tak cierpiała... ![]() Któraś z Was pytała o brzuch po porodzie, mój jest praktycznie taki jak przed. Zostały mi trochę szersze biodra, co akurat mi się podoba i czarna kreska, która podobno zniknie ![]() Cytat:
Ja ciągle myślę o tym jedzeniu w mleku i tej krowie Dzisiaj rano naszła mnie myśl, że może w krowim mleku jest tak wszystko wykrywalne, bo krowa je non stop to samo i ma tego tyle w organizmie, że i w mleku się to pojawia w dużych ilościach. Podobnie z antybiotykami, wiadomo, że faszerują te krowy do bólu. O tym też kiedyś pisałam, że wszystko można jeść, ale w odpowiednich ilościach. Pewnie gdybym jadła przez tydzień non stop np. pomidory, to byłyby one i w mleku. Leków też przyjmujemy stosunkowo niewielkie dawki więc chyba to nie jest tak oczywiste, jak u krów ![]() To taka moja teza na teraz ![]() Cytat:
![]() Te teściowe, to nas wykończą. Ja już się boję, żeby moja się nie dowiedziała o wzdęciach Hani ![]() Cytat:
Szczerze, to nie wyobrażam sobie takich scen. Mój, odpukać, jest wzorowym Ojcem. Nic nie jest ważniejsze od Hani. Nawet dzisiaj przyjechał w czasie pracy, żeby mi pomóc przy płaczącej Perełce i ją poprzytulać Wszyscy tak Ci doradzają ten wyjazd do Mamy, a ja jakoś tego nie widzę. Wydaje mi się, że Ty problemu z mężem tym wyjazdem nie rozwiążesz i jak przyjdzie wracać, to będziesz miała nerwy, a mężowi Twój wyjazd będzie na rękę, w końcu chata wolna, cisza, spokój. Ja bym się zapłakała, gdybym w takim momencie z domu wyszła i nie rozwiązała problemu. Ale to może ja jestem jakaś dziwna ![]() Cytat:
za obronę!Alkohol ogólnie się odradza pić więc mnie to wcale nie dziwi ![]() Ja mam inne zdanie na temat tego wszystkiego o czym piszesz...chyba mogę i nie oceniam.Jak Ty sobie tłumaczysz to, że "straciłaś pokarm"? Szkoda, że missmalezji się już mało udziela. Ona jest ekspertem od kp ![]() Cytat:
szczerość ponad wszystko Cytat:
Zatapiam się w lekturze. Cytat:
Ja zakładam Hani czapeczkę tylko po kąpieli, jak ma mokre włoski Na spacery chodzimy z gołą głową. Nie wolno dziecku zakrywać wszystkiego, bo musi być wymiana ciepła. Chyba nie chcemy przegrzewać naszych pociesz ![]() Cytat:
niunia- wszystkiego najlepsiejszego!!!!!!!!!! !!! Dziewczyny, jutro zaczyna się wyprzedaż w ZARA, wybiera się któraś z Was?
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-26 o 15:17 |
||||||||
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Zeszło samo? Trzyma cię nadal? Smarowałaś czymś?
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się poryczałam,bo trafiłam na zdjęcia ze szpitala. Taki maluszek z niego był,a tak dużo się uśmiechał, jakby chciał mi powiedzieć "Mama,będzie dobrze !".Pielęgniarki same się dziwiły,że nie widziały jeszcze noworodka,który tak często by zacieszał A o cycka walczę, choć coraz trudniej,bo pomimo tego,że odstawiłam go na kilka dni, cały czas sobie odciągałam,a tego mleka coraz mniej Gabi, bobo mi się obudziło, ustosunkuję się do tej krowy jak ogarnę Anteksa
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nie rodzę i pewnie długo jeszcze nie urodzę moja szyjka ma 2cm ![]() tydzień po tp (czyli w lipcu) mam się pojawić po skierowanie do szpitala po kim to dziecko takie uparte
|
#2769 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam tak samo z Mikołajem, że nie dzierży smoczków. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, alesię stresuję. Idę jutro z Mikołajem na ponowne badanie słuchu. Mam nadzieję, że wszystko ok będzie. A dzisiaj kończymy równy miesiąc. I Mikołaj waży 3600g. Maya gratuluję córeczki i odblokowania kolejki.
MIKOŁAJ Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-06-26 o 15:33 |
||||||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
ja to miałam w maju prawie 2 miesiące temu
zeszło trochę jak zrobiłam okład z utłuczonej kapusty, no i byłam u lekarza po antybiotyk, ale kolejnym razem, będę przystawiać dziecko jak najczęściej do tej piersi, masować, no i kapustę dawać
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, jeszcze zapomniałam napisać, dlaczego nikt nie pisze o tym, że w tych piwach bezalkoholowych, alkohol jest
W małych ilościach, ale jest Dlaczego więc te z Was, które piszą, że alkoholu absolutnie nie przy karmieniu, jednak ten alkohol piją???Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za badanie słuchu i brawa dla Mikołajka za wagę i za wiek![]() klocek? ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
dobrze wiedzieć z tą kupką, w ogóle zauważyłam, że odkąd jem więcej różnych rzeczy to Tosia robi częściej kupkę z czego się bardzo cieszę, mam nadzieję, że nie przesadzę w drugą stronę, dzisiaj najadłam się ciastek różnych... wczoraj jadłam też smażone, w ogóle podjadam różności
|
||
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno, Dzięki wam wszystkim
![]() |
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś _millena robiła sondę, czy dzieci mam, których sutki są bolące mają kolki. Ja chciałabym zaproponować sondę, czy jesz wszystko w czasie karmienia, i czy Twoje dziecko ma problemy z brzuszkiem? |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jeszcze za wcześnie, żebym się wypowiadała na ten temat, bo dopiero tak od 3 dni mniej więcej jem te rozmaitości, zobaczę za parę dni czy coś się będzie działo z małą, mam nadzieję, że nic złego
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
matko-jak to me dziecie żyć bez mnie nie może-podobno takie maluchy myślą, że tworzą z mamą jedność
tak jak w ciąży nie miałam apetytu tak teraz mam wielki apetyt, ciągle bym coś jadła, słodycze to pochłaniam. Wczoraj z ciekawości palcem spróbowałam swoje mleko i wiecie co jest słodkie
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do mam karmiacych mm-
mam problem. Nasila sie :P na opakowaniu pisze, ze dziecko w wieku takim jak moje powinno jesc ok 120 ml/ co 4 h wychodzi. Moj mlody to 120ml zjada, po 2 h najczesciej znow chce;/. Zaczelam robic od wczoraj tak, ze daje mu wiecej wody, mniej mieszanki. Nie pomoglo, Nie chce mu rozpychac zoladka kurde on ciagle chce zrec :P ;/ nie balabym sie tak o to, ale skubaniec szybko przybiera i jest gruby;/ niE chce zeby byl pozniej otyly albo cos. wpierniczac chce 2x wiecej niz pisze na opakowaniu . moze nie 2x wieciej tylko 2x czesciej 60 ml co 2 h tez go nie zapsokaja. w nocy czasami w3staje co 3 h jak zaspi, ale zazwyczaj jak w zegarku co 2 h :P w sumie nie wiem co robic andzya od woczoraj spisuje co zjadlam za tydzien dam Ci liste![]() nie pisalam bo od wczoraj jakos mnie wzielo na sprzatnie i robilam takie eksytra porzadki jak na swieta lacznie ze sciagamniem dywanow i takimi tam![]() od jutra juz bede na bieazco dzieki za ksiazke jezyk niemowlat, jutro zaczne ja studiowac )eh od wczoraj wsyztko normalnie jem) ![]() caly weekend znow probowalam dawac malemu moje mleko, ale mial bolesci, poddalam sie, mnie jest wygodniej i maly sie nie meczy ![]() tylko zeby tyle nie jadl tego mm to byloby idealnie. pomozcie ![]() wczoraj byloam na sklepach, kupilam sobie buty w gory, takze nie ma bata- trzeba jechac zapisuje sie za jakis tydz na areobik jak juz piersi nie ebde miala tak twardych, mam nadzieje ze z pomoca andzya i jej dieta uda mi sie zrzucic 15 nadprogramowych kilogramow
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-26 o 16:14 |
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://delima.pl/?module=Default&act...06&parentId=62 Bavaria Malt 330ml Piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji ze słodu pszenicznego. Popularne piwo bezalkoholowe 0,0% wyprodukowane oryginalną metodą opracowaną przez browar Bavaria. Tradycyjnie w piwach bezalkoholowych alkohol jest odfiltrowany i usuwany na końcu procesu produkcyjnego. Bavaria zmieniła proces warzenia tak, aby alkohol w tym piwie w ogóle się nie pojawił. Taka operacja umożliwia uzyskanie unikalnego, pełnego smaku. Bavaria Malt ma smak słodowy.
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maya - gratulacje!! Niunia - wszystkiego naj, naj, naj z okazji Urodzin!!!!!! Centipede - gratulacje, pani mgr!!!!! Sailormaary - trzymam kciuki!!!
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do diety-zapisujesz? ![]() _agata napisałaś,że masz dzień zasrańca dzisiaj Ja się śmieje,że moje dziecko ma najczęściej mytą pupę świata, osbrywa się tak często w ciągu dnia,że ja dziecię pod pachę i do zlewu tyłek umyć Wychodzi to mniej więcej 7-8 razy dziennie,takie kupsztale wali ![]() A w nocy pampers tylko obsikany, a od rana nadrabia ![]() I wbrew pozorom nie ma to nic wspólnego z jego operacją ![]() Gabi z tą krową to nie jest kwestia tego,że je ciągle to samo i dlatego przenika to do mleka. Muszę odszukać mechanizm krowiej laktacji to dokładnie napiszę,ale mój mąż musi przywieźć ze swojego domu wykłady z mleka.
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-06-26 o 16:23 |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka każde dziecko jest inne i inne ilości pokarmu potrzebuję,tym co jest na opakowaniu się nie sugeruj zwłaszcza że Leon jest większy więc i potrzebuje więcej.Wiekszy się urodził itp.Ja tam bym mu nie żałowała.
Filip też był wiekszy ale ja mu jedzenia nigdy nie żałowałam,na pierwszym szczepieniu w wieku 6 tyg ważył 5,700 i nikt nigdy mi nie powiedział że za duzo,w wieku 6m-cy ważył 10kg ale zrzucił to wszystko jak zaczął raczkować,ruszać się.Bo teraz to wiadomo że więcej przybiera bo przecież cały czas leży. Szymon je ok 90 co 3h,choć potrafi zjeść po 60 co godzinę.W nocy po dłuższej przerwie je 120.Ale jest mniejszy od Leona ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Pojechałam samochodem po Filipa bo leje,spiącego Szymona ubrałam śpiącego przywiozłam i dalej śpi w sumie od 13. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-26 o 16:33 |
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi,znalazłam pracę przeglądową o laktacji.Są tu opisane mechanizmy przenikania różnego rodzaju składników do mleka.
Jest wyraźnie napisane,że większość z nich pochodzi z krwi, czyli stamtąd dokąd wędrują drobnocząsteczkowe składniki naszego pożywienia po przeprowadzonym procesie trawienia. Ja generalnie nie mam więcej pytań,dla mnie jest to jednoznaczne. http://mammary.nih.gov/reviews/lacta...001/index.html ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Anulka dzisiaj chyba taki dzień,bo mój spał od 12 do 4,obudził się z wrzaskiem i obsraną pieluchą,dostał butlę i poszedł spać dalej
|
#2787 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko zawsze więcej wyciągnie niż laktator. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no chyba, że zajada cebulę i czosnek.Cytat:
Na szczepieniu miał 5500 w pustym pampku i body, a waga urodzeniowa 3300, czyli prawie kg mniej niż Twój Filip. Ale nikt nic nie mówił, ani położna, ani lekarka. No i nie wydaje mi się żeby jakoś gruby był
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra spojrzałam do ksiązeczki i 5,700 to Filip ważył jak miał 25dni a na szczepieniu w wieku 6tyg ważył 6,400
więc wasze dzieci to chudzinki
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze tak bedzie jak mowicie, ze pozniej zrzuci :P
wszedzie wlasnie pisza, ze od tego mm dzieci tyja;/ gnojek maly tak placze, ze chce wiecej ze nie wiem czy mu sie tak zoladek rozepchal czy co... czasami go oszukuje herbatka moj malutki spi juz dluzszy czas, tak sie pieknie usmiecha, ze az mi sie cieplo na sercu robi. Moj maz bardzo kocha malego, ale nie ma do niego nerwow :P dzis sprzatalam caly dzien, on juz zmeczony i nieszczesliwy bo dziecko plakalo jakis czas ;p ja sie ciesze, ze poszlam do pracy do przedszkola, nabralam tyle cierpliwosci i zrozumienia dla dzieci, ze napenwo teraz mi sie to przydalo wiem jakie sa dzieci, czego mozna oczekwiac, i ze nie tylko spia i jedza mlody czasmi nie wiem czemu placze i mam ochote go rypnac w lozeczko i wyjsc, ale odkad go nie boli calymi dobami brzuszek jest o niebo lepiej!![]() andzya powiedz mni jeszcze prosze czy mam zapisywac godziny posilkow ![]() claudik no to Twoj malutki tez niezle przybral, Moj wazyl na szczepieniu 5.800 ale waga urodzeniowa 3.800 ![]() troszke mnie uspokoilyscie, ale i tak sadze ze troche przegina z tym zarciem glodomor jeden :P kolexanka mi pwoiedziala, ze jej pediatra kazala podawac dalej wiT D poczas karmienia mm, podajecie ?? anulka a ile mial wagi filip jak sie urodzil ?ide sie zbierac, tesciu ma 50te urodziny, trzeba jechac sprobowac torta )))mniam
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-26 o 17:16 |
|
|
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

biodra mi urodsly o jakies 4cm i nie wejde w zadne spodnie!!! Nie wspomne o bluzkach (przez cycki, mialam b a teraz d) 

"

za obronę!

.Najgorsza była ta presja ze strony najbliższych każdy(oprócz męża) naciskał bardzo na karmienie piersią co przyczyniło się również w pewnym stopniu o mojej decyzji karmienia mm
i mówiła to kobieta która bardziej była skłonna do mm jak ona sama powiedziała nigdy nie należała do kobiet karmiących

Mam nadzieję, że wszystko ok będzie.

Dziecko zawsze więcej wyciągnie niż laktator.