|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
![]() Cytat:
pewnie dlatego tak Cię zlewa bo jedna jesteś, jakby Was więcej było z roku u niej to z pewnością by się bardziej przykładała a tak jednej osoby się nie boi niestety... a kto prasuje za Ciebie? tż? akurat ten obowiązek na mnie spoczywa a strasznie nie lubię prasować
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ile smecty podajecie dziecku,jak ma biegunkę ?
I to jest ta biała z niebieskim napisem,albo odwrotnie? czy jest jakaś dla dzieci? |
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano wyjaśni
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy normalnie? |
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaaa nie dałam w końcu
bo samo przeszło
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana
A my właśnie byliśmy 3h na spacerze z fajną, polską mamą i jej 5-cio miesięczną córeczką
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
no najśliczniejsza jesteś na tej fotce
trzymam mała mocne kciuki nie daj się dowal dupkowi! a jak tam spacer się udał? ![]() Marina jak po szczepieniu? my już też po trochę płaczu było teraz mały z babcią na spacerku tylko czekam na jakieś objawy typu gorączka czy spuchnięta rączka
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tę o smaku pomarańczowym chyba miałam. Cytat:
![]() a daj spokój beznadziejnie wyszłam a koleżanka która cykała foty jakoś nie bardzo wprawnym fotografem chyba jest bo wszystkie zdjęcia nieostre jej wyszły. dla Żbika dzielnego na szczepieniu
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Shira spacery są codzieennie
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
mała ciekawostka z życia Rzeszowiaków
![]() http://demotywatory.pl/3830533
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam jej 1 saszetkę z wodą.Wypiła na dwa razy.
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiadaja lato na weekend, ciekawe czy się sprawdzi.
Cytat:
Kciukasy! |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmalowana ![]() Wirus bostoński. Światowy chłopak z mojego syna a tak na serio, to ponoć to niegroźne, rzadko ale jednak może przejść w anginę, na razie nic się nie dzieje. Powinno przejść w kilka dni, leków na to specjalnych nie ma, dostał jakieś tam syropy i septolux do gardła, i tyle. Na szczęście nic poważniejszego. Fajna ta pediatra, bardzo sympatyczna, konkretna, kazała dzwonić jakby sie coś działo. I świetne ma podejście, mały chciał jej przy wychodzeniu całusa dawać ![]() Do tego zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie, powiedziała że absolutnie nie płacę za wizytę bo byłam z tym samym co wczoraj, więc w ogóle nie ma o czym mówić
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ten septolux jest bez recepty? Ja się zawsze zastanawiałam co można podać dziecku na gardło, żeby nie latac po lekarzach
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas masakra...
Jak przebierałam Igora to miał w pupie wbite coś czarnego. Pojechaliśmy do lekarza - mówi, że kleszcz - i kazała na pogotowie, a tam lekarz i drugi lekarz, że nie... I mają rację, bo to nie kleszcz. NIe wiem co to jest. Jutro idę do dermatologa. Boję się, to coś jest na równo ze skórą i ma ze 4 milimetry, wygląda jak wielki wągier... Zła jestem jeszcze na tą lekarkę o której byliśmy dziś 2 raz ( pierwszy raz w przychodni na szczepieniu ) i teraz i głupia nawet nie dotknęła tego i wzięła za 1 min. wizyty 40 zł. nawet nie miała skierowania żadnego. Głupia trąba.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-26 o 21:58 |
|
|
|
#4067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gratulacje! zaciśnięteo kurcze...ale to jest wypukłe? |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
eliko wygląda jak wielki czarny wrośnięty w skórę wągier, nie da się wycisnąć ani nic... lekarz to kłuł igłą itp. I nie miał tego w południe. Normalnie mi się płakać chce
![]() . Ma to na pośladku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Prawdziwi PRL-owscy fachowcy Aż się łezka w oku kręci za takimi ![]() 3. Ojej, ale może naprawdę potówki? A stan podgorączkowy tzn. ile?![]() Cytat:
Cytat:
To teraz trzymam kciuki, że jak najszybciej bostońskie paskudztwo porzuciło Twojego synka ![]() Cytat:
A wcześniej nie było ani śladu w tym miejscu, tak? A na pewno to nie coś wbitego, jak drzazga?A lekarka poniżej wszelkiej krytyki, że kleszcza nie umie rozpoznać i za bark jakiejkolwiek pomocy kasę bierze Ja bym się chyba upomniałą o zwrot nawet
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
brumku nic nie miał, zawsze miał czystą dupkę, zresztą przed tą sytuacją zmieniałam mu pampersa 3 godziny wcześniej i nie miał nic!
A drzazga nie, bo w przekroju jest idealnie to coś okrągłe, jak by ścięty walec ( boże nie wiem, czy mnie rozumiecie, piszę mega chaotycznie, bo sie martwię ) A ta lekarka ... brak mi słów...
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Lilka, Lenka, Wiki- całusy z okazji miesięcznic. Jasiu- sto lat mały pogromco kałuż! Żaneta, farby miałam takie specjalne do ciała- zostały jeszcze z czasów malowania ciążowego brzucha. Łatwo się je zmywa i nie zostawiają plam na stałe.Sarenka miała super party! Carmela, powiedz ile Sara waży? Wygląda na kruszynkę. Shira, czekamy na zdjęcia ze Żbikowych urodzin. ![]() Alibany, Ala jest urocza- widać, że ma frajdę w piłkach. ![]() Madziulka, już wiadomo po kim Szymek ma te ciemne roześmiane oczy- śliczna z Was para. Zmalowana, Filip robi się małą kopią Ciebie- coś czuję, że niezły grandziarz z niego wyrośnie. (trzymam mocno kciuki za jutro )Kajool, jak tam Szymek? Skąd takie paskudztwo się u niego wzięło? Fajnie, że mogliście spędzić w trójkę jego pierwsze urodziny. ![]() Aga, to chyba faktycznie zatrucie- oby Wam szybko przeszło. ![]() Buziaki dla wszystkich pozostałych chorowitków. Patik, a to lekarz tak często zleca Wam badanie moczu? Jeśli nie ma żadnych niepokojących objawów, to może teraz (skoro wyniki wyszły dobre) zróbcie sobie przerwę na jakiś czas, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać. ![]() Byłam dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy. Chyba jednak nic z tego nie będzie, bo praca po pewnym czasie ma przejść w formę zmianową, a ja zważywszy na nieregularne godziny pracy tż nie mogę sobie na to pozwolić. Trochę mi przykro, bo już się na nią nastawiłam ale z drugiej strony może to znak, że jeszcze nie czas... Poczekam jeszcze za odpowiedzią.Obok Nas otworzyli nowy wypasiony plac zabaw. Tż wzdychał, że gdyby za jego czasów takie były to na pewno dzisiaj byłby wybitnym sportowcem. ![]() No i sytuacja z placu. Tż wszedł z Hanią na taki niby statek, żeby mogła wejść na dziób i pokręcić sterem. Jakiś maluch do nich dodreptał i czekał z naburmuszoną miną aż zwolnią mu miejsce. Tż zaczął eskortować Hanię do wyjścia jak zobaczył że mały czeka, a ta w końcu usiadła i nie chciała iść dalej, na co zniecierpliwiony maluch burknął "wyłaź stąd malutka!". Tż się wkurzył, schylił się do niego i powiedział (tonem nieznoszącym sprzeciwu ) "Nie taka malutka, malutki!" a odważny maluch czym prędzej uciekł do babci... Śmiać mi się chciało, że taki mały berbeć wkurzył wielkiego faceta, ale pewnie jak przy mnie inny maluch popchnie Hanię, czy sypnie piachem to też się zmienię w bojową mamuśkę. |
|
|
|
#4072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może to jakiś pieprzyk ![]() Cytat:
![]() A z głowa rozumiem dopóki karmią nie da radi nic konkretniejszegi stwierdzić ? Aniu a co to ten bostoński wirus? Objadlam się domowej pizzy więc musiałam iść pobiegac I jestem bosko zmęczona
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana trzymam kciuki
![]() na reszte odpisze jutro - wybaczcie stronczek moja blado wypada z tymi swoimi zebami, wasze juz tyle maja a mojej dopiero kolejne dwa ida, czyli lacznie 4.
|
#4074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie jeszcze jakis lekarz powinien to zobaczyć...a to wygląda jakoś zapalnie? jest zaczerwieniona skóra wokół?
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena
Eve nie martw sie zębami, czuprynki za to Marysi nikt nie przebije ![]() Marina
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siedziala z nami niedawno przy grillu i sama sie bawila, tamten jak byl wczesniej ani z nia ani z nikim sie nie chcial i marudzil caly czas.
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Troszkę Wiki
|
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve u nas ciagle tylko 2 sztuki bialych potworow i na razie brak widokow na nowe.
Zmalowana kciukasy zacisniete! Pogon go! Marina dobrze, ze nie kleszcz, ale co to, to nie mam pojecia. Kurcze i zaden lekarz nie wykminil co to? Aniu alez kobieciaz z Adasia. Nawet lekarke chce calowac. Oby ta "swiatowa" choroba szybko opuscila Adasia. Marzenko no bojowy ten Twoj maz. Ale ja mam tak samo, jak widze, ze jakis dzieciak za bardzo podskakuje. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Stronczek sliczna Wiki. Fajne ma pysie! aaa Antek przymierza sie do samodzielnego chodzenia! Dzis zrobil swoj pierwszy krok! |
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No brawa za pierwszy krok. Moja nie chce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

akurat ten obowiązek na mnie spoczywa a strasznie nie lubię prasować 

dla Żbika dzielnego na szczepieniu 
zębole

A stan podgorączkowy tzn. ile?
Ja bym się chyba upomniałą o zwrot nawet 

12.06.2010
faktycznie jeszcze jakis lekarz powinien to zobaczyć...a to wygląda jakoś zapalnie? jest zaczerwieniona skóra wokół?