|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawa za kroczki, ja oficjalnie moge powiedzieć ze Wiki raczkuje
|
|
|
|
#4082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() ![]() dobranoc
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Wiktorynka cudna czarnulka
Kto ma FB niech pędzi Natke oglądać, ja jeszcze zbieram szczękę z podłogi |
|
|
|
#4084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż trudno uwierzyć, że to się nie przykleiło coś. A tych dwóch lekarzy nic nie sugerowało, co to moze być?Cytat:
![]() Cudności ![]() Cytat:
![]() Brawa za raczki ![]() Cytat:
Tak to jest - człowiek ma dylematy, martwi się, tygodniami obmyśla najlepsze rozwiązanie i jak już ma wszystko poukładane, to los płata takiego figla...Cytat:
Za to bieganie to Cię podziwiam. Ja bym nawet nie biegała, jakby mnie czołg gonił Z głową nic nowego nie wiadomo...
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Marina, a może to rzeczywiście kleszcz? Powiem Ci, że ja będąc dzieckiem miałam tak właśnie głęboko wbitego kleszcza, że na pierwszy rzut oka wyglądał na pieprzyk. Lekarz mi go jakoś usunął, ale dziwił się że wszedł tak mocno. Zazwyczaj tylko głowa jest lekko wbita...
Aga, brawa dla Antosia za pierwsze kroczki! Teliczku, Ty już nie ściemniaj, ze masz co spalać. Stronczek, Wiki ma świetną czuprynkę i te oczka niewinne. |
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaG, Brumku, Marzena
Chciałam tez wszystkim podziękować za zyczenia i pamięć o mojej królewnie. Dziękujemy |
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Marina, bardzo to dziwne. A lekarka zachowała się jak @$#%^&
Cytat:
trudno mi opisać, a nie znalazłam sensownego artykułu, jedynie TUTAJ cokolwiek, wpisz w google "choroba bostońska" albo "wirus bostoński" Cytat:
A dla Antosia ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wizaz się popsuł, czy jak? Żadnego postu od wczoraj
|
|
#4089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. chyba tez najbezpieczniej w okolicach roczku. 3. nie Cytat:
Cytat:
I na dwór też może wychodzić bez problemu?Cytat:
co za badziewie sie przyczepiło do pupki Igorka?Cytat:
A Hani teraz już nikt nie podskoczy Cytat:
![]() ![]() WITAM. Wczoraj nie pojechałam do endokrynologa, bo m się przypomniało, że przyjmuje w pierwsze trzy wtorki miesiąca, a wczoraj był czwarty ![]() Kupiliśmy te pieluchy dady i powiem Wam że BARDZO mi się spodobały. My głównie używamy pampers activebaby, a te tylko tak jak ,np. w domu jesteśmy, więc zaryzykowałam zakup i chyba nie będę żałowała ![]() Byłam wczoraj u teściowej w szpitalu i już dziś wychodzi-dobrze się czuje, ale narazie przez jakieś dwa tygodnie nie będzie się mogła zajmować Julcią, ale damy radę ![]() Zimno dzisiaj okropnie....14,5 było rano w aucie i do tego porywisty wiatr. Jutro urlop
|
||||||
|
|
|
#4090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie mam pojęcia co to może byc.... a Igi sprawia wrażenie że go to boli czy coś?jest zaczerwienione wokół? Cytat:
Cytat:
dzień dobry z rana ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Wiktoria - za wczorajsza miesięcznicę
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
a mowilam ze jak wyskoczy to ze wszystkim od razu moja kochana Wiki
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-06-27 o 08:29 |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
zrobhej kochane,
własnie jest zaczerwienienie wokół tego czegoś, jak młody się zbudzi to jedziemy do dermatologa. Mam też namiary do chirurga dziecięcego, jak dermatolog nie będzie wiedział, to jadę do chirurga. Ależ się martwię, najgorsza ta niewiedza... marzenko kurde, sama nie wiem, lekarz oglądał to na pogotowiu, rozdziubał trochę igłą i nawet pediatra przyszła, i mówi, że to nie kleszcz... znamię też nie, bo wyszło by takie w ciągu 3 godzin ? zrobię Wam foto jak wstanie młody.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Choroba jasna, co to może być Marina?
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
naprawdę dziwne to co to może być żeby się takie taak nagle zrobiło...
zobaczymy na fotach jak to wygląda może coś wydedukujemy....
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
Marina do jasnej ciasnej mam nadzieje że to nic groźnego? no ważne że nie kleszcz, chyba by lekarze rozpoznali? w głowę zachodzę skąd to tam się wzięło. Lekarka kasująca kasę za nic Martwię się, ta niepewność najgorsza. Marzena a no kazali nam raz na jakiś czas kontrolować, raz na miesiąc. Ale że ostatnio wyszło tak dziwnie to chcieliśmy się upewnić co jest, i znowu wyszło jak ostatnio. Pierwsza próbka źle, druga dobrze. Pytanie: zanieczyszczona próbka czy coś jest na rzeczy? laboratorium zawsze to samo ( ktoś pytał) Pogoda jak wczoraj, wieje, gwiżdże, głowę mi zaraz rozsadzi.
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
sprawa o 12.30, ale wcześniej jestem umówiona z papugą. Cała się trzęsę w środku :/
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
witam się kochasne
oczywiście nawet nie próbuję nadrobić tylko wpadłam się wytłumaczyć korzystając z inrenetu u teściów więc nie ma mnie bo siedzę nad jeziorem ) i mam nadzieję, że nie wrócę do wawy przed sierpniem (szczepienie) niby mam iplusa, ale łącze ma 1 kreskę i na ogól mam problem żeby otworzyć stronę, wi,ęc po prostu nie włączam wiec... plis nie wykreslajcie mnie, obiecuję wrócę ![]() a u mnie wszystko ok Maja chodzi wzdłóż mebli, jak jest pogoda nie wychodzi z basenu i jest cuuudowna![]() na razie ze starań lipa bo TZ przyjezdza na weekendy na kilka godzin bo ma wesela (zdjęcia) co tydzień, więc cięzko nam to idzie ale dodatkowa kasa się przyda a od 16 lipca ma 3 tyg urlopu więc mam nadzieję....Lubelanki odezwijcie się, moze się zobaczymy? która jest koło jez. zagłębocze? zyczę wszystkim najlepszego i trzymam kciuki za Zmalowaną i Marinkę (tyle zdążyłąm zobaczyć) piwona |
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka trochę to jak pieprzyk wygląda. Ale zdjęcie inaczej niż na żywo. Mam nadzieje, że się wyjaśni co to
Kupiłam te pieluchy co poleciłaś z Rossa fun i coś tam :P kupiła 4+ i są wyższe niestety od pampersa. Więc póki co leżą odłogiem i czekają na lepsze czasy Ale generalnie są miłe w dotyku i cienkie. Mój Filip wcina bób aż mu się uszy trzęsą a jak zobaczy gdzieś miske z nim to jest szał ciał
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eeee tam mi o ten z kolegą chodziło jesteś okropna wiesz.... dziś trzymam kciuki za ciebie już nie długo do godziny zero będzie dobrze mówię ci!! brawo!!!
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam - bedzie dobrze i niedługo będziesz mieć w głowy. :głasiu:Cytat:
![]() Marinka faktycznie widać zaczerwienione wokół... jakby coś wbite było... kurcze ale się Igorkowi przytrafiło...
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Shira no ale właśnie codziennie z kolegą
![]() ![]() Beatko prawnik ![]() Dzięki laski, wypiłam melise i zaraz sobie drugą zrobię :P
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem w ten paskudny, jesienny dzień
![]() Zmalowana i Marina - kciuki za Was obie, bo obie macie ważne dni, choć w inny sposób ![]() Jej, dziwne Apel uwzględnimy ![]() Stronczuś - myślę nad tematami, więc poczekaj jeszcze trochę, ok?
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej mamuśki! ja tak na szybko, nadrobiłam ,ale nie mam czasu się odnieść.. Wczoraj miałam babski wieczór, poszłyśmy do kina na film"Nietykalni". Bardzo polecam! Mi dobrze zrobiło takie oderwanie się od domowego kieratu. Teraz spadam bo lecimy z Filipem do fryzjera,muszę go podciąć bo już zarósł. Do wieczorka aaaa Zmalowana trzymam mocno kciuki!!!
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ze 25 km a agadus chyba bliżej. Ale jak siedzisz do sierpnia to może by się udało spotkać. Szukałam Cię przedwczoraj, miałam kilka pytań "branżowych"Marina na zdjęciu to wygląda na płaskie, nie odstaje? Zmalowana jeju wyobrażam sobie że to stres jak choler.cia.
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Hey kochane,
fajnie jest z wami "być" ![]() dziękujemy za wszystkie życzenia!!! Alibany slodko napisalaś to o kałużach ![]() jeszcze co do filmiku to własnie najbardziej to niesamowite dlatego pokazalam, idzie sobie tuptuś maly przed siebie i nagle zauważa kałuże pierwszą w zyciu i od razu nawet taki mały roczku nie ma a taki instynkt żeby chlapać, niesamowite!! co do bucikow, nam się pierwsze elephanteny porozklejały! ale wymienili szczęsliwie na drugie![]() my już po imprezce oczywiście, postanowilam że chyba cały ten tydzien sobie po niej odpoczywam ![]() były chrzciny, był roczek i powiem wam absolutnie nie było takiego zamierzenia samo wyszlo ale taki jakby to określić bardzo uroczysty zrobił się ten dzień , Jaś był Janem dnia ![]() ale moje najgrzeczniejsze dziecko w kościele bylo-najbardziej nie do okiełznania, błąd nasz bo nie usnął a miał spać i był mega zmęczony, biegał po kościele i jako jedyny plakał (!), nawet ksiąz na koniec skomentował potem sie przespal i oczywiście całą impreze humor slodziaśny. Prezenty trafione ![]() aaa i jeszcze musze opowiedzieć ze podjełam się zrobić jako jedno z dań głownych na chrzciny brumkowe piersi, nie bylo to łatwe do opanowanie na skale 20 osob ale fiufiu udało się Marina i co powiedział dermatolog??? Zmalowana kciuki żeby więcej melisy nie było dziś potrzebne! ![]() i nasza Pani Mgr Beatka grtulacje!! Antosiu kochany brawa za pierwsze kroczki!! i zaległe bo nie składałam w przygotowaniach dla Szymona i Krzysztofa życzenia chlopaki roczniaki wszystkiego najlepszego!!! Wiki słodziaczek!!! Patik za wyniki Sarci wielkie kcuki na pewno wszystko dobrze CArmela Sarenka miała fajny roczek |
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Zmalowana aż sama się denerwuję.Beatko nie pamiętam czy Ci Mgr gratulowałam, jeśli jeszcze nie, to: GRATULUJĘ! Marinko nie wiem co co może być, przeleciało mi przez głowę,że to może by pieprzyk...
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Marina dziwnie to wygląda, niby taki pieprzyk, ale to zaczerwienienie...?:confu sed: Oby dermatolog trafnie to zdiagnozował, bo wyobrażam sobie, że zachodzisz w głowę "co to".
brumek podobno w weekend ma być lato Ja zamawiam letnią pogodę na przyszły tydz. z naciskiem na 7go ![]() (wyprawiamy roczek) U nas noc średnia. Mała gorączkowała.... nos bardzooo zapchany...żal mi jej, bo tak cięzko jej się oddycha, jeść nie może...no ale to tylko katar więc przeżyjemy. Mąż musiał już wrócić do Wawy (dziś kolejny mecz ) także jeszcze tydzień estem słomiana wdówką, a później liczymy po cichu na dłuższy urlop i może jakieś wakacje sobie sprawimy![]() marzenko rozumiem, że z pracą może nie wypalić. ja przy tż pracy, też nie mogę pozwolić sobie na pracę zmianową. Może i dobrze, że tak się sprawa wyjasniła. Do końca miałas wątpliwości a widocznie los zadecydował za Ciebie A pytałaś chyba wcześniej jak posuzkiwania mojej obrączki....?? Nadal się nie znalazła, a i ja już nie szukam. Nie ma szans by była w domu, więc niebywałym szczęściem będzie, jak kiedyś się znajdzie na działce. Bo jeśli na ulicy wypadła to już nie ma co liczyć na cud. A dośc długo nie pisała karolinee (chyba dobrze nick napisałam) No i oczywiście gratulacje pierwszych kroczków Antosia, Raczkowania Wiki ![]() ![]() Adrji super, że Imprezka się udała. A jak torcik? robiłaś sama, bo kojarzę, że na dzień mamy testowałaś dekoracje Jakies zdjęcia poprosimy!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-06-27 o 12:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

zębole
Aż trudno uwierzyć, że to się nie przykleiło coś. A tych dwóch lekarzy nic nie sugerowało, co to moze być?
Trochę mi przykro, bo już się na nią nastawiłam ale z drugiej strony może to znak, że jeszcze nie czas... Poczekam jeszcze za odpowiedzią.
) "Nie taka malutka, malutki!" a odważny maluch czym prędzej uciekł do babci... Śmiać mi się chciało, że taki mały berbeć wkurzył wielkiego faceta, ale pewnie jak przy mnie inny maluch popchnie Hanię, czy sypnie piachem to też się zmienię w bojową mamuśkę.
klask i:

co za badziewie sie przyczepiło do pupki Igorka?
nie mam pojęcia co to może byc.... a Igi sprawia wrażenie że go to boli czy coś?

trzymam - bedzie dobrze i niedługo będziesz mieć w głowy. :głasiu:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)