Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 22:51   #4081
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brawa za kroczki, ja oficjalnie moge powiedzieć ze Wiki raczkuje
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:52   #4082
ellika
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

aaa Antek przymierza sie do samodzielnego chodzenia! Dzis zrobil swoj pierwszy krok!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

dobranoc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:53   #4083
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Wiktorynka cudna czarnulka

Kto ma FB niech pędzi Natke oglądać, ja jeszcze zbieram szczękę z podłogi

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:02   #4084
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
brumku nic nie miał, zawsze miał czystą dupkę, zresztą przed tą sytuacją zmieniałam mu pampersa 3 godziny wcześniej i nie miał nic!
A drzazga nie, bo w przekroju jest idealnie to coś okrągłe, jak by ścięty walec ( boże nie wiem, czy mnie rozumiecie, piszę mega chaotycznie, bo sie martwię )
Brzmi naprawdę dziwnie. Takie duże a pojawiło się nagle Aż trudno uwierzyć, że to się nie przykleiło coś. A tych dwóch lekarzy nic nie sugerowało, co to moze być?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Lecę pędzę, ale znając Natkę i jej wygląd wcale się nie dziwię, że tak piszesz

Cytat:
Troszkę Wiki
Cudności Oczy ma przepiękne Są takie spokojne, ufne i dobre

Cytat:
aaa Antek przymierza sie do samodzielnego chodzenia! Dzis zrobil swoj pierwszy krok!
Wow!!!

Cytat:
Brawa za raczki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej mamuśki ale tu spokojnie Byłam dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy. Chyba jednak nic z tego nie będzie, bo praca po pewnym czasie ma przejść w formę zmianową, a ja zważywszy na nieregularne godziny pracy tż nie mogę sobie na to pozwolić. Trochę mi przykro, bo już się na nią nastawiłam ale z drugiej strony może to znak, że jeszcze nie czas... Poczekam jeszcze za odpowiedzią.
Marzenko, przykro mi, że tak się skomplikowało Tak to jest - człowiek ma dylematy, martwi się, tygodniami obmyśla najlepsze rozwiązanie i jak już ma wszystko poukładane, to los płata takiego figla...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Wiesz Brumeczku to chyba potówki bo dziś już tylko takie suche kropeczki zostały, ale w upały były to czerwone kropeczki. A stan podgorączkowy 36,8-37 choć wiem ze to nie gorączka u takiego marca ale już tak sobie sama chyba chciałam wykręcić chorobę
Najważniejsze, że nic mu nie jest
Za to bieganie to Cię podziwiam. Ja bym nawet nie biegała, jakby mnie czołg gonił
Z głową nic nowego nie wiadomo...
Stary 2012-06-26, 23:05   #4085
marzena_S
Zadomowienie

Marina, a może to rzeczywiście kleszcz? Powiem Ci, że ja będąc dzieckiem miałam tak właśnie głęboko wbitego kleszcza, że na pierwszy rzut oka wyglądał na pieprzyk. Lekarz mi go jakoś usunął, ale dziwił się że wszedł tak mocno. Zazwyczaj tylko głowa jest lekko wbita...

Aga, brawa dla Antosia za pierwsze kroczki!

Teliczku, Ty już nie ściemniaj, ze masz co spalać.

Stronczek, Wiki ma świetną czuprynkę i te oczka niewinne.
Stary 2012-06-26, 23:15   #4086
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
AgaG, Brumku, Marzena

Chciałam tez wszystkim podziękować za zyczenia i pamięć o mojej królewnie. Dziękujemy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:20   #4087
aania_20
Zakorzenienie

Marina, bardzo to dziwne. A lekarka zachowała się jak @$#%^&

Cytat:
No i sytuacja z placu. Tż wszedł z Hanią na taki niby statek, żeby mogła wejść na dziób i pokręcić sterem. Jakiś maluch do nich dodreptał i czekał z naburmuszoną miną aż zwolnią mu miejsce. Tż zaczął eskortować Hanię do wyjścia jak zobaczył że mały czeka, a ta w końcu usiadła i nie chciała iść dalej, na co zniecierpliwiony maluch burknął "wyłaź stąd malutka!". Tż się wkurzył, schylił się do niego i powiedział (tonem nieznoszącym sprzeciwu) "Nie taka malutka, malutki!" a odważny maluch czym prędzej uciekł do babci... Śmiać mi się chciało, że taki mały berbeć wkurzył wielkiego faceta, ale pewnie jak przy mnie inny maluch popchnie Hanię, czy sypnie piachem to też się zmienię w bojową mamuśkę.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
FAniu a co to ten bostoński wirus?
trudno mi opisać, a nie znalazłam sensownego artykułu, jedynie TUTAJ cokolwiek, wpisz w google "choroba bostońska" albo "wirus bostoński"
Cytat:
Aniu alez kobieciaz z Adasia. Nawet lekarke chce calowac. Oby ta "swiatowa" choroba szybko opuscila Adasia.!

A dla Antosia klask i:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:22   #4088
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
wizaz się popsuł, czy jak? Żadnego postu od wczoraj

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:58   #4089
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A mam pytanka dotyczące jedzonka:
1. Czy dajecie takie jogurty jak bakuś, jogobella, danone?
2. Od kiedy można dać taki sok z kartonika i sok typu kubuś?
3. Czy ktoś robi kaszkę manną na zwykłym mleku i podaje?

1. Nie, ale po roczku zamierzam zacząć dawać.
2. chyba tez najbezpieczniej w okolicach roczku.
3. nie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wyniki. Wszystko jest ok, poza lekko za wysokim ph. Dziwne to wszystko. Czy to może wynikać z błędu z powodu złego pobrania? czy rzeczywiście coś się złego dzieje że raz białko się pokazuje a raz nie?
Liczne pasma śluza wczoraj, dzisiaj czysto.
Pediatra ma urlop, najbliższy termin jakoś po 7 lipca, w następnym tygodniu tez zrobimy badania, po podmyciu rywanolem.
Dziwna sprawa, ale najważniejsze, że jest wszystko ok
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
foty z obrony

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wirus bostoński. Światowy chłopak z mojego syna

a tak na serio, to ponoć to niegroźne, rzadko ale jednak może przejść w anginę, na razie nic się nie dzieje. Powinno przejść w kilka dni, leków na to specjalnych nie ma, dostał jakieś tam syropy i septolux do gardła, i tyle. Na szczęście nic poważniejszego.
Fajna ta pediatra, bardzo sympatyczna, konkretna, kazała dzwonić jakby sie coś działo. I świetne ma podejście, mały chciał jej przy wychodzeniu całusa dawać
Do tego zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie, powiedziała że absolutnie nie płacę za wizytę bo byłam z tym samym co wczoraj, więc w ogóle nie ma o czym mówić
Dobrze, że to nic groźnego I na dwór też może wychodzić bez problemu?
Cytat:
A u nas masakra...
Jak przebierałam Igora to miał w pupie wbite coś czarnego. Pojechaliśmy do lekarza - mówi, że kleszcz - i kazała na pogotowie, a tam lekarz i drugi lekarz, że nie...
I mają rację, bo to nie kleszcz.
NIe wiem co to jest.
Jutro idę do dermatologa.
Boję się, to coś jest na równo ze skórą i ma ze 4 milimetry, wygląda jak wielki wągier...
Zła jestem jeszcze na tą lekarkę o której byliśmy dziś 2 raz ( pierwszy raz w przychodni na szczepieniu ) i teraz i głupia nawet nie dotknęła tego i wzięła za 1 min. wizyty 40 zł. nawet nie miała skierowania żadnego. Głupia trąba.
O kurcze co za badziewie sie przyczepiło do pupki Igorka?
Cytat:
Byłam dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy. Chyba jednak nic z tego nie będzie, bo praca po pewnym czasie ma przejść w formę zmianową, a ja zważywszy na nieregularne godziny pracy tż nie mogę sobie na to pozwolić. Trochę mi przykro, bo już się na nią nastawiłam ale z drugiej strony może to znak, że jeszcze nie czas... Poczekam jeszcze za odpowiedzią.

Obok Nas otworzyli nowy wypasiony plac zabaw. Tż wzdychał, że gdyby za jego czasów takie były to na pewno dzisiaj byłby wybitnym sportowcem.
No i sytuacja z placu. Tż wszedł z Hanią na taki niby statek, żeby mogła wejść na dziób i pokręcić sterem. Jakiś maluch do nich dodreptał i czekał z naburmuszoną miną aż zwolnią mu miejsce. Tż zaczął eskortować Hanię do wyjścia jak zobaczył że mały czeka, a ta w końcu usiadła i nie chciała iść dalej, na co zniecierpliwiony maluch burknął "wyłaź stąd malutka!". Tż się wkurzył, schylił się do niego i powiedział (tonem nieznoszącym sprzeciwu) "Nie taka malutka, malutki!" a odważny maluch czym prędzej uciekł do babci... Śmiać mi się chciało, że taki mały berbeć wkurzył wielkiego faceta, ale pewnie jak przy mnie inny maluch popchnie Hanię, czy sypnie piachem to też się zmienię w bojową mamuśkę.
Trudno, ze nie wyszło z pracą

A Hani teraz już nikt nie podskoczy
Cytat:
Troszkę Wiki
ale włoski!
Cytat:

Cytat:

WITAM.

Wczoraj nie pojechałam do endokrynologa, bo m się przypomniało, że przyjmuje w pierwsze trzy wtorki miesiąca, a wczoraj był czwarty

Kupiliśmy te pieluchy dady i powiem Wam że BARDZO mi się spodobały. My głównie używamy pampers activebaby, a te tylko tak jak ,np. w domu jesteśmy, więc zaryzykowałam zakup i chyba nie będę żałowała

Byłam wczoraj u teściowej w szpitalu i już dziś wychodzi-dobrze się czuje, ale narazie przez jakieś dwa tygodnie nie będzie się mogła zajmować Julcią, ale damy radę

Zimno dzisiaj okropnie....14,5 było rano w aucie i do tego porywisty wiatr.

Jutro urlop

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:21   #4090
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A u nas masakra...
Jak przebierałam Igora to miał w pupie wbite coś czarnego. Pojechaliśmy do lekarza - mówi, że kleszcz - i kazała na pogotowie, a tam lekarz i drugi lekarz, że nie...
I mają rację, bo to nie kleszcz.
NIe wiem co to jest.
Jutro idę do dermatologa.
Boję się, to coś jest na równo ze skórą i ma ze 4 milimetry, wygląda jak wielki wągier...
Zła jestem jeszcze na tą lekarkę o której byliśmy dziś 2 raz ( pierwszy raz w przychodni na szczepieniu ) i teraz i głupia nawet nie dotknęła tego i wzięła za 1 min. wizyty 40 zł. nawet nie miała skierowania żadnego. Głupia trąba.
o kurde ale sie porobiło u Was? a lekarze na pogotowiu nie sugerowali co to może być skoro tak nagle się zrobiło? przecież powinni się czegoś domyślać?

Cytat:
eliko wygląda jak wielki czarny wrośnięty w skórę wągier, nie da się wycisnąć ani nic... lekarz to kłuł igłą itp. I nie miał tego w południe. Normalnie mi się płakać chce . Ma to na pośladku

Cytat:
brumku nic nie miał, zawsze miał czystą dupkę, zresztą przed tą sytuacją zmieniałam mu pampersa 3 godziny wcześniej i nie miał nic!
A drzazga nie, bo w przekroju jest idealnie to coś okrągłe, jak by ścięty walec ( boże nie wiem, czy mnie rozumiecie, piszę mega chaotycznie, bo sie martwię )

A ta lekarka ... brak mi słów...
nie mam pojęcia co to może byc.... a Igi sprawia wrażenie że go to boli czy coś?
jest zaczerwienione wokół?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zmalowana trzymam kciuki
na reszte odpisze jutro - wybaczcie
stronczek moja blado wypada z tymi swoimi zebami, wasze juz tyle maja a mojej dopiero kolejne dwa ida, czyli lacznie 4.
my też mamy 2 zęby na razie ale górne 4 wszystkie są już na wylocie bo widac przez dziąsła obie jedynki i obie dwójki - stąd te nocne płacze przeraźliwe co kilka dni, jedynki obie widać najwyraźniej.

Cytat:
brawa dla Wiki za raczkowanie - to teraz już Ci wszędzie wejdzie
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
widziałam zdjęcia... normalnie takie że ach...

dzień dobry z rana

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Wiktoria - za wczorajsza miesięcznicę bo umknęło mi wczoraj

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:26   #4091
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
a mowilam ze jak wyskoczy to ze wszystkim od razu moja kochana Wiki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-06-27 o 08:29
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:00   #4092
Marina1
Zakorzenienie

zrobhej kochane,
własnie jest zaczerwienienie wokół tego czegoś, jak młody się zbudzi to jedziemy do dermatologa. Mam też namiary do chirurga dziecięcego, jak dermatolog nie będzie wiedział, to jadę do chirurga.
Ależ się martwię, najgorsza ta niewiedza...

marzenko kurde, sama nie wiem, lekarz oglądał to na pogotowiu, rozdziubał trochę igłą i nawet pediatra przyszła, i mówi, że to nie kleszcz...
znamię też nie, bo wyszło by takie w ciągu 3 godzin ?

zrobię Wam foto jak wstanie młody.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:07   #4093
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Choroba jasna, co to może być Marina?

Stary 2012-06-27, 09:27   #4094
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

naprawdę dziwne to co to może być żeby się takie taak nagle zrobiło...
zobaczymy na fotach jak to wygląda może coś wydedukujemy....

Stary 2012-06-27, 09:35   #4095
Zmalowana
Zakorzenienie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:49   #4096
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

o której idziesz?

Stary 2012-06-27, 09:53   #4097
patik87
Zakorzenienie

hej,

Marina do jasnej ciasnej mam nadzieje że to nic groźnego? no ważne że nie kleszcz, chyba by lekarze rozpoznali? w głowę zachodzę skąd to tam się wzięło. Lekarka kasująca kasę za nic
Martwię się, ta niepewność najgorsza.

Marzena a no kazali nam raz na jakiś czas kontrolować, raz na miesiąc. Ale że ostatnio wyszło tak dziwnie to chcieliśmy się upewnić co jest, i znowu wyszło jak ostatnio. Pierwsza próbka źle, druga dobrze. Pytanie: zanieczyszczona próbka czy coś jest na rzeczy? laboratorium zawsze to samo ( ktoś pytał)

Pogoda jak wczoraj, wieje, gwiżdże, głowę mi zaraz rozsadzi.
Stary 2012-06-27, 09:55   #4098
Zmalowana
Zakorzenienie

sprawa o 12.30, ale wcześniej jestem umówiona z papugą. Cała się trzęsę w środku :/

Stary 2012-06-27, 09:59   #4099
Marina1
Zakorzenienie

zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03784.jpg (85,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03786.jpg (72,8 KB, 67 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:06   #4100
iwonap79
Raczkowanie

witam się kochasne

oczywiście nawet nie próbuję nadrobić tylko wpadłam się wytłumaczyć korzystając z inrenetu u teściów

więc nie ma mnie bo siedzę nad jeziorem) i mam nadzieję, że nie wrócę do wawy przed sierpniem (szczepienie)
niby mam iplusa, ale łącze ma 1 kreskę i na ogól mam problem żeby otworzyć stronę, wi,ęc po prostu nie włączam
wiec... plis nie wykreslajcie mnie, obiecuję wrócę

a u mnie wszystko ok Maja chodzi wzdłóż mebli, jak jest pogoda nie wychodzi z basenu i jest cuuudowna
na razie ze starań lipa bo TZ przyjezdza na weekendy na kilka godzin bo ma wesela (zdjęcia) co tydzień, więc cięzko nam to idzie ale dodatkowa kasa się przyda a od 16 lipca ma 3 tyg urlopu więc mam nadzieję....

Lubelanki odezwijcie się, moze się zobaczymy? która jest koło jez. zagłębocze?

zyczę wszystkim najlepszego i trzymam kciuki za Zmalowaną i Marinkę (tyle zdążyłąm zobaczyć)

piwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:15   #4101
Zmalowana
Zakorzenienie

Marinka trochę to jak pieprzyk wygląda. Ale zdjęcie inaczej niż na żywo. Mam nadzieje, że się wyjaśni co to
Kupiłam te pieluchy co poleciłaś z Rossa fun i coś tam :P kupiła 4+ i są wyższe niestety od pampersa. Więc póki co leżą odłogiem i czekają na lepsze czasy Ale generalnie są miłe w dotyku i cienkie.

Mój Filip wcina bób aż mu się uszy trzęsą a jak zobaczy gdzieś miske z nim to jest szał ciał

Stary 2012-06-27, 10:31   #4102
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
j

a daj spokój beznadziejnie wyszłam a koleżanka która cykała foty jakoś nie bardzo wprawnym fotografem chyba jest bo wszystkie zdjęcia nieostre jej wyszły.

dla Żbika dzielnego na szczepieniu
nie dam spokoju bo ślicznie wyszłaś

Cytat:
Shira spacery są codzieennie
eeee tam mi o ten z kolegą chodziło jesteś okropna wiesz....

dziś trzymam kciuki za ciebie już nie długo do godziny zero będzie dobrze mówię ci!!

Cytat:

brawo!!!
Stary 2012-06-27, 10:32   #4103
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
trzymam - bedzie dobrze i niedługo będziesz mieć w głowy. :głasiu:
Cytat:
sprawa o 12.30, ale wcześniej jestem umówiona z papugą. Cała się trzęsę w środku :/
z papugą? bo ja nie wiem co to za instytucja
Marinka faktycznie widać zaczerwienione wokół... jakby coś wbite było... kurcze ale się Igorkowi przytrafiło...

Stary 2012-06-27, 10:33   #4104
Zmalowana
Zakorzenienie

Shira no ale właśnie codziennie z kolegą

Beatko
prawnik
Dzięki laski, wypiłam melise i zaraz sobie drugą zrobię :P

Stary 2012-06-27, 10:34   #4105
brumek
Zakorzenienie

Cześć i czołem w ten paskudny, jesienny dzień

Zmalowana i Marina - kciuki za Was obie, bo obie macie ważne dni, choć w inny sposób

Cytat:
zdjęcia
Jej, dziwne

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Apel uwzględnimy

Stronczuś - myślę nad tematami, więc poczekaj jeszcze trochę, ok?
Stary 2012-06-27, 10:56   #4106
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mój tż pobił chyba dzisiaj wszystkich
Zrobił małej dzisiaj na śniadanie "kaszkę".....Na szczęście mała wzięła tylko 2 łyki i więcej nie chciała. jak się później okazało, mąż zamiast kaszki dosypał do mleka.................... ... bułki tartej
Oczywiście moja wina, bo puszki nie podpisane

hej mamuśki!

ja tak na szybko, nadrobiłam ,ale nie mam czasu się odnieść..
Wczoraj miałam babski wieczór, poszłyśmy do kina na film"Nietykalni". Bardzo polecam!
Mi dobrze zrobiło takie oderwanie się od domowego kieratu.

Teraz spadam bo lecimy z Filipem do fryzjera,muszę go podciąć bo już zarósł.

Do wieczorka

aaaa Zmalowana trzymam mocno kciuki!!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:24   #4107
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam się kochasne

oczywiście nawet nie próbuję nadrobić tylko wpadłam się wytłumaczyć korzystając z inrenetu u teściów

więc nie ma mnie bo siedzę nad jeziorem) i mam nadzieję, że nie wrócę do wawy przed sierpniem (szczepienie)
niby mam iplusa, ale łącze ma 1 kreskę i na ogól mam problem żeby otworzyć stronę, wi,ęc po prostu nie włączam

a u mnie wszystko ok Maja chodzi wzdłóż mebli, jak jest pogoda nie wychodzi z basenu i jest cuuudowna
na razie ze starań lipa bo TZ przyjezdza na weekendy na kilka godzin bo ma wesela (zdjęcia) co tydzień, więc cięzko nam to idzie ale dodatkowa kasa się przyda a od 16 lipca ma 3 tyg urlopu więc mam nadzieję....

Lubelanki odezwijcie się, moze się zobaczymy? która jest koło jez. zagłębocze?

zyczę wszystkim najlepszego i trzymam kciuki za Zmalowaną i Marinkę (tyle zdążyłąm zobaczyć)

piwona
a ja jestem blisko tzn ze 25 km a agadus chyba bliżej. Ale jak siedzisz do sierpnia to może by się udało spotkać. Szukałam Cię przedwczoraj, miałam kilka pytań "branżowych"

Marina
na zdjęciu to wygląda na płaskie, nie odstaje?

Zmalowana
jeju wyobrażam sobie że to stres jak choler.cia.
Stary 2012-06-27, 12:03   #4108
adrji
Raczkowanie

Hey kochane,
fajnie jest z wami "być"

dziękujemy za wszystkie życzenia!!!
Alibany slodko napisalaś to o kałużach

jeszcze co do filmiku to własnie najbardziej to niesamowite dlatego pokazalam, idzie sobie tuptuś maly przed siebie i nagle zauważa kałuże pierwszą w zyciu i od razu nawet taki mały roczku nie ma a taki instynkt żeby chlapać, niesamowite!!

co do bucikow, nam się pierwsze elephanteny porozklejały! ale wymienili szczęsliwie na drugie

my już po imprezce oczywiście, postanowilam że chyba cały ten tydzien sobie po niej odpoczywam
były chrzciny, był roczek i powiem wam absolutnie nie było takiego zamierzenia samo wyszlo ale taki jakby to określić bardzo uroczysty zrobił się ten dzień , Jaś był Janem dnia
ale moje najgrzeczniejsze dziecko w kościele bylo-najbardziej nie do okiełznania, błąd nasz bo nie usnął a miał spać i był mega zmęczony, biegał po kościele i jako jedyny plakał (!), nawet ksiąz na koniec skomentował potem sie przespal i oczywiście całą impreze humor slodziaśny.
Prezenty trafione
aaa i jeszcze musze opowiedzieć ze podjełam się zrobić jako jedno z dań głownych na chrzciny brumkowe piersi, nie bylo to łatwe do opanowanie na skale 20 osob ale fiufiu udało się

Marina i co powiedział dermatolog???
Zmalowana kciuki żeby więcej melisy nie było dziś potrzebne!
i nasza Pani Mgr Beatka grtulacje!!
Antosiu kochany brawa za pierwsze kroczki!!
i zaległe bo nie składałam w przygotowaniach dla Szymona i Krzysztofa życzenia chlopaki roczniaki wszystkiego najlepszego!!!
Wiki słodziaczek!!!
Patik za wyniki Sarci wielkie kcuki na pewno wszystko dobrze
CArmela Sarenka miała fajny roczek
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 12:11   #4109
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!

Zmalowana aż sama się denerwuję.

Beatko nie pamiętam czy Ci Mgr gratulowałam, jeśli jeszcze nie, to: GRATULUJĘ!

Marinko nie wiem co co może być, przeleciało mi przez głowę,że to może by pieprzyk...
Stary 2012-06-27, 12:16   #4110
alibany
Rozeznanie

Marina dziwnie to wygląda, niby taki pieprzyk, ale to zaczerwienienie...?:confu sed: Oby dermatolog trafnie to zdiagnozował, bo wyobrażam sobie, że zachodzisz w głowę "co to".

brumek podobno w weekend ma być lato (obyy)

Ja zamawiam letnią pogodę na przyszły tydz. z naciskiem na 7go
(wyprawiamy roczek)

U nas noc średnia. Mała gorączkowała.... nos bardzooo zapchany...żal mi jej, bo tak cięzko jej się oddycha, jeść nie może...no ale to tylko katar więc przeżyjemy.

Mąż musiał już wrócić do Wawy (dziś kolejny mecz) także jeszcze tydzień estem słomiana wdówką, a później liczymy po cichu na dłuższy urlop i może jakieś wakacje sobie sprawimy

marzenko rozumiem, że z pracą może nie wypalić. ja przy tż pracy, też nie mogę pozwolić sobie na pracę zmianową. Może i dobrze, że tak się sprawa wyjasniła. Do końca miałas wątpliwości a widocznie los zadecydował za Ciebie
A pytałaś chyba wcześniej jak posuzkiwania mojej obrączki....??
Nadal się nie znalazła, a i ja już nie szukam. Nie ma szans by była w domu, więc niebywałym szczęściem będzie, jak kiedyś się znajdzie na działce. Bo jeśli na ulicy wypadła to już nie ma co liczyć na cud.

A dośc długo nie pisała karolinee (chyba dobrze nick napisałam)

No i oczywiście gratulacje pierwszych kroczków Antosia,
Raczkowania Wiki

Adrji super, że Imprezka się udała. A jak torcik? robiłaś sama, bo kojarzę, że na dzień mamy testowałaś dekoracje
Jakies zdjęcia poprosimy!!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-06-27 o 12:22
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości