Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 21:46   #1021
olka1610
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Zdrówka również i dla Ciebie

A powiedz mi co dostałaś na pryszczyce ?

Bo ja mam tylko maść cynkową, ale pomaga jakby chciała a nie mogła. Na lewym policzku mam dwie wielkie diody co wyglądają jak guziki

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ach no widzisz Kochana tak to już jest. Ja przy jednym motywacji nie mam a co do piero przy 2jce

Czasem myślę, że fajnie by było tak poleniuchować do góry brzuchem, ale .... nieeeeeeeeeeee teraz jest fajnie
Nie do mnie ale ja na takie "guziki" stosuje Benzacne, tylko trzeba uważac i tylko punktowo bo to mocne skubane

Ja też mam kilka zaczętych książek i albo czasu brak a jak już czas jest to milion innych spraw do zrobienia albo po prostu padam na twarz. Nadrobimy jak dzieciaki dorosną

A ja wózek też kupiłam na allegro i też muszę powiedzieć że jest praktycznie jak nówka a kosztował mnie połowę tego co nowy. Krzesełko do karmienia też zresztą kupiłam używane i też jestem bardzo zadowolona. Zależy jak się trafi ale jak są dokładne zdjęcia to raczej nie ma się czego bać.

princessskaa- ale mi narobiłaś smaka

ja dziś gotowałam swojską szynkę wg bardzo prostego przepisu i musze się pochwalić że pyszna mi wyszła
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 21:46   #1022
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ach no widzisz Kochana tak to już jest. Ja przy jednym motywacji nie mam a co do piero przy 2jce

Czasem myślę, że fajnie by było tak poleniuchować do góry brzuchem, ale .... nieeeeeeeeeeee teraz jest fajnie
ja tak szczerze, to niekiedy nie mam czasu spokojnie paznokci pomalować dziś czekałam aż Tz z pracy wróci jak na zbawienie

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-26 o 21:48
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:00   #1023
dygotka8
Zakorzenienie

Princ-słucham właśnie tej piosenki co linka mi podałaś-ojj przyda mi się bo takiego mam stres-nerwa,ze się zryczałam jak głupia...ale o tym to w klubie

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Domi7ks-też uważam,że to geny z tymi zebami

Dalia-tez myślałam,ze to to co masz,ale jakoś zapomiałąm napisać

ja ostatnio 4 ksiązki zamówiłam i przeczytałam 1.5 ksiązki juz bo szybciutko i milutko się czyta

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:08   #1024
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Nie do mnie ale ja na takie "guziki" stosuje Benzacne, tylko trzeba uważac i tylko punktowo bo to mocne skubane

Ja też mam kilka zaczętych książek i albo czasu brak a jak już czas jest to milion innych spraw do zrobienia albo po prostu padam na twarz. Nadrobimy jak dzieciaki dorosną

A ja wózek też kupiłam na allegro i też muszę powiedzieć że jest praktycznie jak nówka a kosztował mnie połowę tego co nowy. Krzesełko do karmienia też zresztą kupiłam używane i też jestem bardzo zadowolona. Zależy jak się trafi ale jak są dokładne zdjęcia to raczej nie ma się czego bać.

princessskaa- ale mi narobiłaś smaka

ja dziś gotowałam swojską szynkę wg bardzo prostego przepisu i musze się pochwalić że pyszna mi wyszła
Benzacne, właśnie zapomniałam o tym. Tj maść prawda? Miałam kiedyś ale nie mapiętam, czy mi pomogło
Chciałabym taki specyfik, dzięki któremu po nocy będzie już zasuszony a ja z moimi chodze już z 2 dni

Daj przepis na szynkę biad:

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja tak szczerze, to niekiedy nie mam czasu spokojnie paznokci pomalować dziś czekałam aż Tz z pracy wróci jak na zbawienie
Wiem o co kaman

Dygotko, głowa do góry NOŁ STRESSSSSSSS :przyrul:

Jutro poczytam xo tak w klubie. Kończę rozdział i lece spać.

Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 22:10   #1025
olka1610
Rozeznanie

Bahamadia_25- na mnie Benzacne właśnie tak działa że przez noc zasusza.
Przepis na szynkę jest w pierwszym poscie tego wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78574

dygotka8
- nie wiem o co chodzi ale czasem dobrze jest się wyryczeć, to oczyszcza i uspokaja, przynajmniej mnie
Stary 2012-06-26, 22:17   #1026
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Bahamadia_25- na mnie Benzacne właśnie tak działa że przez noc zasusza.
Przepis na szynkę jest w pierwszym poscie tego wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=78574

dygotka8- nie wiem o co chodzi ale czasem dobrze jest się wyryczeć, to oczyszcza i uspokaja, przynajmniej mnie

O kurcze wygląda pysznie

Jak będę w Aptece muszę tą maść kupić. A ona ma jakiś przedział procentowy, czy jest tylko jeden rodzaj ??
Stary 2012-06-26, 22:21   #1027
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
O kurcze wygląda pysznie

Jak będę w Aptece muszę tą maść kupić. A ona ma jakiś przedział procentowy, czy jest tylko jeden rodzaj ??
Jest Benzacne 5 i 10, ja teraz stosuję 5, za małolata wysmarowałam się 10% to rano tak mnie twarz piekła, myslalam ze zwariuje! Przykładałam mrożonki z zamrażarki
Stary 2012-06-26, 22:31   #1028
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

dygotka8
- nie wiem o co chodzi ale czasem dobrze jest się wyryczeć, to oczyszcza i uspokaja, przynajmniej mnie
też tak mam

w Fabryce zdrowia dziś darmowa dostawa(apteka)

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-06-26 o 23:00
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:26   #1029
nettka_
Zadomowienie

mmm szyneczka wygląda apetycznie

Paulinka zawsze zasypiała o 21 a od kilku dni o 22 chcę broić coraz dłużej

Oby jutro była ładna pogoda

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 00:21   #1030
janeczka7891
Zadomowienie

hejka laski
My wczoraj wrocilismy z Polski,dzis nawet kompa nie mialam kiedy odpalic zeby zobaczyc co u was... no jutro sie wezme za nadrabianie bo dzis padam na twarz.

jeszcze dziekuje wszystkim za zyczenia bo od tamtej pory sie nie logowalam. Jestescie kochane. Probowalam w domu w Polsce ale masakra jakas z tym netem tam.
Do jutra papa.
Stary 2012-06-27, 05:08   #1031
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej

Moje dziecko właśnie się bawi - po co spać jak można wstać
Nie śpię od 2, bo budziła się co 10-15 min, zasypiała i tak do teraz. Nawet nie pytajcie czy się wyspałam

Baha z pompowanymi kołami na każdy teren, mały po złożeniu jest nowy Baby Jogger http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4340 ale cena

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ----------

Cytat:
Wow wychodzą jak grzyby po deszczu

Ja też poluję na czerwony

Gratki za kupno stroju. Nie załamuj się Feba ma zaniżone rozmiary. Ja też mam 40B a po majtasach widzę że jeszcze jakieś przymałe
nooooo już czuję je nawet podczas karmienia

a też Baby Jogger? co do kół - to ten city mini ma plastikowe koła, ale nie są takie maleńkie jak w parasolkach za 300-600 zł, więc myślę, że po polnej drodze ujedzie bez problemu. Wkleiłam wcześniej linka do pompowanych kół BJ, kusi mnie ten wózek, ale tyle kasy nie planowałam wydać

nieee no ja się cieszę z 40 na necie wymierzyłam się 36A a tu niespodzianka majtasy mam 38

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
ja lubie czerwony kolor, ale ten baby joggera nie zrobil na mnie wrazenia, na zdjeciach podobal mi sie zielony, ale nie mieli wiec wzielismy niebieski.
i zadowolona jesteś z wózeczka? Jak sprawdzają się koła po trudniejszym terenie? Jechałaś nim jakąś polną drogą może?
mówisz, że czerwony BJ nie za ładny ?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-06-27 o 05:15
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:32   #1032
mol_aa
Zadomowienie

witam mamusie. Przepraszam ze sie nie odzywalam ale mam tyle spraw na głowie + Piotrusiowe zabki ktorych dalej nie ma. Przez co czasami daje nam ostro popalic. Dzien 25.06 bedzie dla mnie pamietnym dniem :P SKONCZYLAM karmic cyckiem. 8mcy niby krotko niby dlugo ale oboje sie przywiazalismy do tej czynnosci, powod bardzo prosty coraz mniej mleka oraz nasilajaca sie alergia na gluten gdyby nie to na pewno dalej walczylabym o pokarm. Pierwszy dzien bylo mi przykro wczoraj na pocieszehie wypilam ogromna cafe latte i pozarlam podwojnie czekoladowe brownie prosze o skrot informacji co u Was slychav. Wybaczcie ale nie dam rady nadrobic 15stron

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

widze temat spacerowek na tapecie. Moze ktoras z Was ma Inglesine modelu nie pamietam tez parasolka 6kg wagi. Chce kupic uzywana ale tylko po to by gyla jako rezerwowka do auta np na zakupy bo obecnej spacerowki za nic w swiecie nie zamienie bo jest genialna a ta by byla do auta
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:01   #1033
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow jutro zrobię

Czyli jak od początku włącze termoobieg w zupełności wystarczy im 30 min ?

A w przepisie była mowa o foli czy sama od siebie dałaś, bo nie pamiętam aby była wzmianka
Chyba tak, ale musisz sprawdzać widelcem czy kartofelek miękki, bo zależy od rodzaju kartoflina Nie było info o folii, ale ja nie lubię potem zeskrobywać jedzonka, co przywiera do naczynia

DZIEŃ DOBRY

Ale moja niunia jest kochana, od kilku dni wstajemy ok 7 - dzisiaj 6:58 Kocham ja za to I z miliony innych rzeczy

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
My też dziś wylądowaliśmy u pediatry. Dostał uczulenia na antybiotyk i kazała odstawić. Zobaczymy co sie bedzie działo jurto
Jak tam sytuacja? Zdróweczka!

A gdzie chodzicie do pediatry?

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Princ-słucham właśnie tej piosenki co linka mi podałaś-ojj przyda mi się bo takiego mam stres-nerwa,ze się zryczałam jak głupia...ale o tym to w klubie
Cieszę się, że pomogłam
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:02   #1034
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas noc spe - mała raz obudziła się na picie, a tak dopiero o 6:30 na jedzonko - ale zjadła 80 i ani myśłała zjeść więcej

U nas wczoraj mega akcja - jakiś chłopak wszedł na komin (96m) i chciał skoczyć- więc policja, straż, pogotowie, GOPR nawet - ale udało się go przekonać, żeby zszedł.... Wszystko dokładnie z okna widziałam, bo komin to należy do nas- czyt. fabryki, w której pracuje
NA szczeście skończyło się ok. - ale na początku myśleliśmy, że to ktoś z naszych pracowników - to byłaby masakra...

Miłego dzionka - ja wracam do pracy

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-06-27 o 08:04
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:05   #1035
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałabym taki specyfik, dzięki któremu po nocy będzie już zasuszony a ja z moimi chodze już z 2 dni
Ja wiem, że nie można tych bąbelków przebijać, ale ja zawsze to robię, bo mi szybciej znikają Jak przekłuję je to smaruje płynem Sonol na opryszczkę, smaruję Zoviraxem i na zmianę płynem smaruję. Na noc przyklejam plasterek na opryszczkę

Można też iśc do dermatologa po receptę na tabletki Heviran - robi się kurację taką, żeby nie wyłaziła małpa jedna tak często bądź wcale.
Stary 2012-06-27, 08:05   #1036
wariateczka88
Zadomowienie

Dzień dobry witamy sie i my
mała dziś spała prawie całą noc sama,obudziła się kolo 5,i dalej spałysmy do 7:30,teraz buszuje i gada do poduszki
jedziemy poszukać jakiejś sukieneczki dla niej na slub weekendowy,może cos uda mi się wypatrzyć,w smyku widziałam fajna ale droga,a no i poza tym jak bedzie goraco to sie bedzie bidulka meczyla w niej,zreszta szukam czegos prostego,mnie kreacje ksiezniczek odrzucaja

musze sobie oblukać ten baby jogger,aaa on jest na trzech kołach,to juz mi sie nie podoba
a ja zawsze czytam ksiazki jak jestesmy w parku,mala spi to i tak nic lepszego nie mam do roboty

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:09   #1037
princessskaa
Wtajemniczenie

Mola 8 m-cy to sporo karmienia cycem, brawo

Dominej, ale akcja

Wariateczka udanych łowów
Stary 2012-06-27, 08:23   #1038
dominej
Raczkowanie

Zabrońcie mi robić zakupy na allegro proszę....

Stary 2012-06-27, 08:24   #1039
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam

Olka, błędy młodości

Noc świetna. Od 21 do 5 spał jak suseł, dałam smoka i spał do 7

Teraz glut zwiedza mieszkanie

Zmykam na zakupy.

Princ robię dziś na obiad, ale nie udka tylko pierś z kurczaka, ale może być sucha więc przed wstawieniem do piekarnika poleję ją sosem beszamelowym. Do tego sałatka z pomidorów
Stary 2012-06-27, 08:33   #1040
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Princ robię dziś na obiad, ale nie udka tylko pierś z kurczaka, ale może być sucha więc przed wstawieniem do piekarnika poleję ją sosem beszamelowym. Do tego sałatka z pomidorów
Dobrze brzmi

A ja dzisiaj mam wolne od kuchni, bo mam z wczoraj jeszcze makaron z kurczakiem i sosem serowo-śmietanowym - pycha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kurczak z sosem serowo-śmietanowym - Kopia.jpg (160,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-06-27, 08:39   #1041
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Domi7ks-też uważam,że to geny z tymi zebami

Dalia-tez myślałam,ze to to co masz,ale jakoś zapomiałąm napisać

ja ostatnio 4 ksiązki zamówiłam i przeczytałam 1.5 ksiązki juz bo szybciutko i milutko się czyta
ja jedna męcze i skonczyć nie mogę.najlepiej to jeszcze wchodza mi gazety typu Twój Styl...a wczoraj udało mi sie obejżeć 2h film, biała masajka
nie wiem czy to zęby czy pełnia...nie pamiętam ile w nocy miałam pobudek. nad ranem prawie tżta zrzuciłam z łóżka żeby ją odwrócił i ululał - w cyckach susza, a ten do mnie, że on nie ma czym jej nakarmić przytulił, odłożył i poszła kimać
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:46   #1042
glamourous
Zakorzenienie

hejka dziewczeta
Stary 2012-06-27, 08:48   #1043
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hejka dziewczeta
Stary 2012-06-27, 09:13   #1044
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdrówka również i dla Ciebie

A powiedz mi co dostałaś na pryszczyce ?

Bo ja mam tylko maść cynkową, ale pomaga jakby chciała a nie mogła. Na lewym policzku mam dwie wielkie diody co wyglądają jak guziki

kochana dostałam skinoren do smarowania rano i Metronidazol na noc

a paskudztwo już powolutku znika... znaczy zmiany są mniejsze, mniej zaognione, widze postęp

lece sie smarowac i zmykam kochane do pozniej

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:15   #1045
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Jak tam sytuacja? Zdróweczka!

A gdzie chodzicie do pediatry?

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Dziękujemy. Dziś jest lepiej nie gorączkuje i plamki troszkę zbladły. I zjadł 100 ml kaszki na śniadanie i pomimo pobudki o 5:30 (to u nas norna) stwierdził że nie idzie spać, bo każdego rodzaju klamki są bardziej interesujące niż łóżeczko więc sie nosiliśmy od drzwi do drzwi. Dopiero przed chwilką mąż uśpił go na rękach. Ciekawe ile pośpi?
My mieszkamy teraz w Łęcznej i chodzimy do dr Kosteckiej do Salmedu.

Mam pytanie do mam z Lublina czy któraś była u ortopedy na Magnoliowej. Bo do tej pory chodziliśmy w Łęcznej ale jak ostatio dzwoniłam to na NFZ przyjmą mnie w pażdzierniku a jak chce w lipcu to tylko prywatnie. Co za kraj
Stary 2012-06-27, 09:19   #1046
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ja w 40 a nawet niżej mam zamiar po dukanie, ale w B to wiem że nigdy
bylam na Dukane 2 lata temu, schudlam 11kg i czulam sie super, niestety zaczelam przygotowania do maratonu i musialam wegle wprowadzic a po maratonei sobie pofolgowalam i kg wrocily. Myslalam ze nie bede do diety wracac ale jak tak dalej pojdzie to po zakonczeniu karmienia chyba znowu ja przeprowadze. No moze nie tak bardzo restrycyjnie zeby nerek nei obciazac.

Jakos nie mam czasu na papierowe ksiazki ostatnio. Wrzucam co sie da na ipada i podczytuje wieczorami jak Adasiek usnie bo do tego nie potrzeba swiatla. Chwilowo na tapecie Ludlum po raz kolejny i Jezycjada

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:21   #1047
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
Dziękujemy. Dziś jest lepiej nie gorączkuje i plamki troszkę zbladły.

Mam pytanie do mam z Lublina czy któraś była u ortopedy na Magnoliowej. Bo do tej pory chodziliśmy w Łęcznej ale jak ostatio dzwoniłam to na NFZ przyjmą mnie w pażdzierniku a jak chce w lipcu to tylko prywatnie. Co za kraj
No to dobrze, że jest lepiej

My chodzimy na usg bioderek tutaj, ale tam też są kolejki długie. Ja z wyprzedzeniem dwu-trzy miesięcznym zapisuję małą. Ale zadzwoń, może mają wolny termin

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Domi przeczytałam w klubie i mnie naleciało na gorzkie żale... Ale wiem, że jak sie wygadam to lepiej mi
Stary 2012-06-27, 09:22   #1048
nettka_
Zadomowienie

hej:roz a:

A my od 22 pospaliśmy do 8.35

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:27   #1049
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kochana dostałam skinoren do smarowania rano i Metronidazol na noc

a paskudztwo już powolutku znika... znaczy zmiany są mniejsze, mniej zaognione, widze postęp

lece sie smarowac i zmykam kochane do pozniej
KOchana przeczytaj ulotkę skinorenu - bo wydaje mi się, że przy jego używaniu trzeba uważać na słońce, bo mogą sie plamy zrobić.... Mnie tak przynajmniej dermatolog mówiła jak używałam....

Stary 2012-06-27, 09:34   #1050
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
A my od 22 pospaliśmy do 8.35
rozpusta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości