|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Ja uciekam spać kobitki, dobranoc Mokka- 3mamy kciukasy żeby wszystko się udało!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki!! ja tez wpadam sie tylko przywitac, bo dzis jestem zajechana jak 100 koni
w czwartek sie przeprowadzamy, wiec dzis bylam kupic szafe i komode, bo na nowym mieszkanku tego nie ma,a ze do oslo mam kawalek, to caly dzien na ikei zeszloi tak apropo ikei:w sklepie widzialam 2 pary z taki maluszkami, aletakimi MALUSZKAMI MALUSZKAMI co chyba 3 dni temu wyszly normalnie... matulu, jakie one byly malenkie ![]() lece spackudo meza, a juztro kolejny dzien pakowania i sprzatania ![]() za jutro tetujaca domciatko nadal trzymam kciuki ![]() |
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczynki i czekamy dzisiaj na dobre wieści od testujących
![]() Ja dzisiaj do pracy przyjechałam rowerkiem, jednak taka rozgrzewka z rana dobrze robi, obudziałm się
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
ŁOOOOOOOO JEJU
![]() Nadrobiłam w końcu masakra ile potraficie napisać a to dopiero forum a gdzie jeszcze klub eh zajdzie mi cały dzień z czytam ale fajnie bo miło się czyta ![]() No to tak powróciłam sprawa w sadzie odroczona bo sędzia prowadzacy został gdzies pilnie wezwany i jakiś inny go zastąpił brak słów mi już do tego sprawa ciągnie się już pól roku a tak na prawde stoi w miejscuBabcia odwiedzona miło było zresztą ja uwielbiam tam jezdzić Wczoraj jeszcze byłam na dodatek na rozmwie o prace dowiedziałam się przez przypadek że poszukuja kogoś to wysłałam CV i zadzwonili. A dziś mają dac znać czy mnie przyjęli czy nie także trzymajcie kciuki moje kochane. Witam nowe dziewczyny w naszym gronie Trzyma kciuki za testujące dziś czekam z wielką niecierpliwością ale tylko na II krechy Spadam teraz nadrabiac klub i całą resztę Ja @ powinnam dostać w sobotę takze trzymajcie kciuki co by nie przyszła |
|
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby udało się z pracą ale szkoda, że rozprawa się nie odbyła, tak to już jest z naszymi sądami.
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, po teście i dupa, nic, ani cienia drugiej krechy, buuu
( patrzyłam w ten test z 30 minut i nic. eh... ale fajnie było pomarzyć )dziś 29 cyklu, dalej czekam na okres. ile mam czekać aby zrobić drugi test?? |
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
a jak długie masz cykle? Najlepiej chyba powtórzyć w dniu spodziewanej @.
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
dziś jest 29 dzień cyklu, a ja zwykle okres mam w 28 dniu, ostatnio miałam w 26 dniu
|
|
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie było mnie nie było pisałam że wyjezdzam a tam gdzie jadę ( czyt. do babci ) netu nie ma |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
oki, powtórzę jutro jeśli nadal okres nie przyjdzie.
nie wiem gdzie mam tu iść na test z krwi, muszę chyba iść w razie "w" najpierw do mojej przychodzi do jakiejś położnej lub coś. muszę się podowiadywać, jak tu się takie rzeczy robi. idę zaraz do pracy, popytam koleżanek. |
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kejthx gdzie jesteś ?! ![]() Ledwo otworzyłam oczy to o Tobie pomyślałam ![]() Cytat:
![]() No i niestety moj TŻ tez ma sprawe jest oskarżony nieslusznie oczywiscie, udowodnili ze nie slusznie, ale tak sie ciagnie od marca, teraz byla w czerwcu to policjanci ktorzy naklamali i wogole wyszło ze nie mieli prawa go osadzić-nie przyszli na sprawe i nastepna w sierpniu... No oszalec mozna jakby nie mozna było miec tego z głowy. Na adwokata poszło już pare tys. chociaz sa nagrania z miejsca kradziezy odciski butów ktore czarno na białym pokazują ze to nie TŻ.. ale adwokat musi być wiec pare tys w plecy a to tylko dlatego ze TŻ pod sklepem obok pił... oranżadę Cytat:
Nie raz dziewczyną wychodziła w 35dc, a mi to wyszła tydzień po @ bo ciaza byla z poprzedniego cyklu
|
||
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Jak byłam zasmarkana, tak nadal jestem. Ale wam powiem wkurzyłam się wczoraj nie na żarty. Mój M. dostał sms od klientki która nam mieszkanie wynajmuje o treści, że spółdzielnia zwiększyła jej czynsz o niecałe 65 zł i w związku ze związkiem to ona nam musi podnieść czynsz o te 65! Wkur**łam się ostro. Fakt mieszkanie ładne i w centrum, ale w umowie słowa nie było, że może nam coś takiego zrobić. Napisałam jej, że jest nam przykro i jesteśmy zdziwieni tym faktem. I że niestety nie możemy sobie pozwolić na płacenie więcej niż dotychczas. I, jeśli mimo to chce nam podnieść czynsz to niestety poszukamy innego mieszkania Dodam, że wiem (bo sama się w tym smsie przyznała) płaciła wcześniej 311 zł czynszu! Tylko A ja muszę jej 1000 zł płacić. A ona cipie się o 65 zeta!!!!!!! Na mojego smsa odpisała, że ona rozumie i że dla niej też jest ciężka sytuacja, że może obmyślimy jakiś kompromis... KUR... Jaki kompromis?! Ja jej tu ładnie piszę, że nas nie stać, a ona chce się targować. Napisałam jej sms o podobnej treści do pierwszego, na co ona stwierdziła, że musimy się spotkać i wszystko na spokojnie obgadać, bo chyba ani ona ani my nie chcemy naszej wyprowadzki.... NORMALNIE BYM JEJ W ŁEB DAŁA TEN GŁUPI I NIEROZUMNY! Poza tym kto pisze takie info w smsie! Chociaż by zadzwoniła, a nie myśli, że jakoś uniknie konfrontacji a my zgodzimy się bez słowa na podwyżkę czynszu. Tak więc zaczęłam szukać mieszkania, z nosa mi się leje, kicham i kaszlę... a tu tżtowi jeszcze kasy całej nie dał szef (2 i pół tyg spóźnienia) a mi się na studia zachciało iść
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Luna a mialas normalne krwawienie? czy jednak bylo mniej obfitsze niz podczas normalnego okresu?
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę stwierdzić jedno że zostawiać Was na dłużej niz 2 dni to samobójstwo dosłownie ogarnąć się nie mogę
Ja mykam bo mam parę spraw do załatwienia na mieście i obiad Tż ugotować eh mam nadzieje że się wyrobię |
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale głownie chodzi mi o to że różne rzeczy się zdarzają dlatego testy też różnie wychodzą. Zresztą dwa dni przed tym niby @ robiłam bete i wyszła 3-czyli niby sie zaczeło zagniezdzać ale nie wiedziałam. Także roznie to bywa z tymi testami. Skoro zaczeło się zagnieżdżać 2 dni przed @ to test wyszedł dopiero 2 tyg po @ heh |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane! Nic nie czytam, bo jestem na "wygnaniu" - delegacja wczoraj wypadła 1 dniowa do Wrocławia, wpadam do Was na kilka minut
bo mam spotkanie za spotkaniem ![]() Poczytam Was może w pociągu jak będę wracała ![]() U mnie ból jak na @ od wczoraj poźnego popołudnia ale @ ani widu ani słychu. Zrobię teścior jutro, bo wczoraj już zakupić nie miałam głowy, pakowałam sie jak szalona miałam godzinkę na ogarniecie i fru w drogę ![]() Nie bardzo mi to na rękę te delegacje, ale cóż od czasu do czasu trzeba. Miłego dnia Wam życzę
|
#3288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam roweru więc pozostaje komunikacja miejska lub auto..Cytat:
![]() Hej Ale tutaj ploty od rana idą ![]() Ja dziś mam wolne do godziny 10 miałam już telefon od mamy i 3 dzwonki do drzwi no myślałam że mnie szlag trafi... a najbardziej to się listonosz dobijał więc mój sen został dziś porządnie zakłócony...domaciatko- jaj nie przyjdzie @ to powtórz jutro test,a jak nie to beta Cały czas 3mam kciuki!i za Kejthx też
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, skoro tak u Was źle z kasą to jak poradzicie sobie jak się pojawi dzidziuś?
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki!
![]() Domciatko powtórz test, ale moim zdaniem lepiej za kilka dni. Może faktycznie owu się przesunęła w czasie i cykl wydłużył. Kejthx, trzymam kciuki na jutrzejsze testowanie zatem. ![]() U mnie dziś 8dc, także do owulki jeszcze z 10 dni. No ale nie próżnujemy z TŻ ![]() Zapomniałam wam napisać jak się wkurzyłam w poniedziałek. Miałam umówioną wizytę u gina na 8 rano, żeby odebrać wyniki z cytologii. U mnie w przychodni wymyślili sobie, żeby wyniki odebrać trzeba się na wizytę umówić... No więc polazłam, ginka przyszła do pracy dopiero o 8:15, do gabinetu weszłam o 8:20 no i w sumie tylko po to, żeby dowiedzieć się, że moje wyniki jeszcze nie przyszły. No wściec się idzie! |
|
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tu nawet nie chodzi o to, że nas nie stać na tą podwyżkę- choć skomplikuje ona co nieco. Ale wkurzające jest to, że nic o niej nie ma w umowie- że może ta klientka od nas w ogóle żądać podwyżki- to raz, a dwa- mieszkanie tutaj nie jest tyle warte. Już na początku jak się tu wprowadzaliśmy to czynsz nam nie odpowiadał, ale bardzo spodobało mi się to mieszkanie bo jest przestronne, było wtedy odmalowane na moje ulubione kolory... dopiero z czasem okazało się, że podłoga jest zrobiona do dupy, odpadają listwy przypodłogowe, farba jest taka, że jak ją poplamisz to nie da się już tego zmyć, chyba, że z farbą... I wiele innych (nawet karniszy nie ma). A co do kasy i dzidziusia... Powiedź mi Maru... a mam inne wyjście, jeśli chce mieć dziecko? Lekarz powiedział, żebym jak najszybciej urodziła wszystkie dzieci, bo później może być za późno, a ja marzę o macierzyństwie od dawna. Możę i jestem młoda, bo mam 23 lata, ale co z tego... Mam endometriozę 3 stopnia, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że są już zrosty- w perspektywie mam mieć kolejną laparo za rok do półtora i tak w kółko... Do tego mam z nerkami nie za fajnie... Pieniądze można mieć, a za chwilę ich już nie mieć. To tylko przemijająca rzecz. Zdrowie i życie jest tylko jedno. Jak nie teraz to kiedy?? Nigdy nie będziemy mieli wystarczająco dużo. Moi rodzice, gdy zaczynali nie mieli nic oprócz pustego mieszkania- żyli z miesiąca na miesiąc. Gdy mama zaszła w ciążę, tata zrezygnował z pracy bo coś mu nie pasowało... (zawsze był impulsywny). Z czasem mieli 2 dzieci i pomału się dorabiali. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była głodna jako dziecko, albo nie miałam się w co ubrać. Najważniejsza jest miłość do swoich dzieci i pracowitość. Na razie starcza nam na życie i wygodne mieszkanie, a przypomnę, że ja nie pracuję. W razie czego zawsze mamy moich rodziców i mamę tżta, którzy nigdy nie zostawią nas samym sobie.
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest dokładnie tak jak mówisz! Przeciez dziecko nie kosztuje majątek, a przynajmniej nie musi tyle kosztować. Moja siostra na dzieci wydaje majątek i wiekszość ciuszków które ja dostaje są niechodzone... i po co? A pampersy ktore sa najdrozsze zawsze kupowała i jednej i drugiej córce i co z tego jak druga przez 1,5 roku miała wysypke.. wystarczyło że zpokorniała i kupiła tańsze nie firmowe pampersy z biedronki a po wysypce nie ma śladu... Dała rade? I narzeka że nie ma pieniedzy a właśnie kupiłam ogromny płaski telewizor, meble za 5 tys i naroznik za 3, i wyremonotowała cały pokoj.. jaka biedna co.. ![]() Różne ludzie mają pojecie mówiąc "nie mam pieniedzy" Każdego tak naprawde stać na dziecko, ja tez narzekam że nie mam pieniedzy, ale jak bedzie trzeba to odmowie sobie podkładu za 50 zł i kupie za 20zł jesli nie to za 10zł albo wogole byle by dziecko miało itd. Nie stać tylko ludzi całkiem biednych albo całkiem niezaradnych. Lady malgo popieram Cie w 100%, bo pozniej bedziesz sobie pluć w twarz, że pokoik wyposazony jest ale dziecka nie ma i nie bedzie. Ciuszki mozna pozyczyc/kupic na ciuchowni, pampersy kupic tansze, myc wacikami z przegotowana woda a nie nawilzanymi chusteczkami, wozek pozyczyc lub kupic uzywany za 200 zł.. jest tyle opcji że glowa mała. I chociaz moje dziecko bedzie miało nowy wózek i orginalne pampersy, to rozumiem tych których stać na mniej
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-27 o 11:21 |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo
Cytat:
Mój Tż mi zawsze mówi jak ty sobie wyobrażasz mieć dzidzie jak ty tak kasę rozwalasz...a ja mu odpowiedziałam że jak będzie dzidzia to wiele rzeczy sobie odmówię bo to ona będzie dla mnie najważniejsza..a teraz 3 kroki ode mnie bo nie ma dzidzi więc inwestuje w siebie póki mogę. ![]() Co do endometriozy, te bym nie czekała... bo nie wiadomo jak to się rozwinie. Ja mam wadę serca i mi też lekarka pospieszała z macierzyństwem (a to już było 3 lata temu), wtedy o tym nie myślałam więc z"zlałam" jej słowa, za miesiąc mam wizytę u kardiologa wiec dowiem się coś więcej na ten temat.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-27 o 11:27 |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie. Ja już wyliczyłam, że na wyprawkę, z urządzeniem pokoiku nie musiałabym wydać więcej niż 600 zł. Brat mojego męża właśnie z żoną mają maluszka (urodził się 10 czerwca) i już mi powiedziała, że odkłada dla mnie później rzeczy. Przyjaciółka teraz jest w 6 miesiącu i też powiedziała, że wszystko dostaję od niej w pierwszej kolejności
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za Twoją wizytę.
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka jest w 7miesiącu więc też pewnie da mi większość rzeczy w spadku (jak uda mi się zaciążyć), no chyba że będę miała córeczkę( z czego Tż by się bardzo ucieszył) to wtedy mniej bo ona będzie miała chłopca ![]() lady_malgo- lekarce chodziło chyba o to że im wcześniej tym lepiej,może będzie po prostu mniej komplikacji ale dzieci bede mogła miec,więc spokojnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-27 o 11:56 |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie macie rację dziewczyny .. może to kwestia tego przysłowiowego punktu siedzenia ... ja w sumie kokosów też nie mam, ale np nie wyobrażam sobie mieć dziecka w wynajętym mieszkaniu .. miałam różne przejścia z właścicielami i po prostu jak sobie pomyślę, że mam się wyprowadzić bo coś tam mając dziecko to aż mi włosy dęba stają ... nienawidzę przeprowadzek, nienawidzę mieszkać u kogoś itp.
To, że sama nie mam nie wiadomo ile kasy już problemem nie jest, mieszkanie nie musi być wypasione, ważne, że jest ciepło, sucho, jest miejsce na wszystko na resztę się odłoży.Sama mam endometriozę (wprawdzie 2 stopień ale co to za różnica ....) i wiem o co chodzi .. i wolałabym mieć 23 lata a nie 32 no ale cóż .. życie jest jakie jest. Nie jest powiedziane,że w tym wieku już się nie da ![]() p.s. Pamiętam jak miałam chyba z 21-22 lat i lekarz już mi powiedział, że prawdopodobnie nie owuluję ... oprócz endo mam też pęcherzyki na jajnikach i trochę rozjechane hornomy. No i co? Nie miałam warunków, nie miałam chętnego (1 i 2 ex nie byli gotowi i już) no i co miałam zrobić? Puścić się z 1 lepszym? Czasem tak jest, że nie da się wcześniej choćby się chciało ... Nie potępiam Lady, rozumiem ją, bo wiem co to znaczy. Ale z drugiej strony postaraj się nie myśleć tak pesymistycznie. Bo choroba chorobą, ale nie powoduje 100% bezpłodności, póki jest kontrolowana. Musimy mieć nadzieję i tyle. p.s. 2 - u mnie chyba też zrosty wracają
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-06-27 o 12:07 |
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() każdej z Nas!
|
|
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć czasami zastanawiam się, czy gdy już nie urodzę 2, 3 dzieci to po prostu nie pójdę na zabieg usunięcia wszystkiego. Zazdroszczę Ci własnego mieszkania U nas nie zapowiada się na ten luksus przez najbliższych.. szkoda czasu na liczenie heheh
|
|
#3299 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie nic sie nie dzieje ciekawego...oprocz tego ze wczoraj polazilam po galerii w sz-nie i tyle promocji i fajnych ciuchów, ze przeszlam jedno skrzydlo , kupilam sobie dwqie sukienki, TZ dwie koszule i stwierdzilam ze wychodze bo wydam cala wyplate
|
||
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie to dołowało ale ja mam CAŁE jajniki, jajowody, na razie wszystko jest na swoim miejscu a ja wiedząc o chorobie mogę ją kontrolować. To cholernie dużo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

A wtedy, jak będę mieć ciężarówkę biurko obok to już w ogole strasznie ciężko będzie przeboleć, że sama jeszcze z brzuszkiem nie chodze

A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak 

( patrzyłam w ten test z 30 minut i nic. eh... ale fajnie było pomarzyć

każdej z Nas!