Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 22:07   #3271
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dzastin, ja też tak mam, tak bym chciala zaciążyć już jak niektóre dziewczyny w pracy z brzuszkiem widzę. A do tego jeszcze moja koleżanka z biurka obok (która przez ostatnie 2 lata mówiła, że ona to bachorów mieć nie chce), 2 tyg temu powiedziała, że idzie wyciągać spiralę i będą się za jakieś 2 m-ce starać... no i tak mi się jakoś smutno zrobiło... Pomyślałam sobie zaraz, że ja juz się tyle z Tż staram, a ona wyjęła spiralę i pewnie w pierwszym cyklu zajdzieA wtedy, jak będę mieć ciężarówkę biurko obok to już w ogole strasznie ciężko będzie przeboleć, że sama jeszcze z brzuszkiem nie chodze
no to trzymam kciuki żeby clo się spisał i wyjazd do hiszpanii był owocny

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

dmoc, trzymam kciuki żeby wszystko co trzeba się ładnie wymroziło

A ja dziś byłam na wizycie sprawdzić jak się pęcherzyki sprawują. Jak byłam ostatnio w sobotę, to był inny gin wtedy i kazal mi w sobotę, niedzielę i poniedziałek brać pregnyl po 75jednostek... No i dziś się gin chyba troszke przestraszyła czy nie przedobrzył. Ale w sumie zrobiła mi usg i okazało się, że pęcherzyki rzeczywiście przygazowały ze wzrostem, ale z wizytą akurat dziś przycelowałam, bo stwierdziła że są dwa bardzo duże pęcherzyki -23 mm i 20 mm i taki mniejszy, 14 mm, więc dała mi od razu zastrzyk z ovitrellu i na jutro na 18.30 jedziemy na zabieg Kurcze, ale się cieszę, spodziewałam się że to nastąpi najwczesniej w piątek. A to już jutro A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak Cudownie by było zajść w takim dniu
U mnie jest podobna sytuacja, moja dobra kumpela z pracy zawsze miała nastawienie anty dziecko, "zasrane bachory", "ja się nie nadaje na matkę", ja nie chce bo będe gruba itp itd...,a teraz nagle jak bierze ślub to po ślubie się za dziecko biorą... nie wiem co o tym myśleć..

Ja uciekam spać kobitki, dobranoc

Mokka- 3mamy kciukasy żeby wszystko się udało!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:20   #3272
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej laseczki!! ja tez wpadam sie tylko przywitac, bo dzis jestem zajechana jak 100 koni w czwartek sie przeprowadzamy, wiec dzis bylam kupic szafe i komode, bo na nowym mieszkanku tego nie ma,a ze do oslo mam kawalek, to caly dzien na ikei zeszlo

i tak apropo ikei:w sklepie widzialam 2 pary z taki maluszkami, aletakimi MALUSZKAMI MALUSZKAMI co chyba 3 dni temu wyszly normalnie... matulu, jakie one byly malenkie

lece spackudo meza, a juztro kolejny dzien pakowania i sprzatania
za jutro tetujaca domciatko nadal trzymam kciuki ach

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:21   #3273
Szejda
Rozeznanie

Witam Was dziewczynki i czekamy dzisiaj na dobre wieści od testujących
Ja dzisiaj do pracy przyjechałam rowerkiem, jednak taka rozgrzewka z rana dobrze robi, obudziałm się
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:56   #3274
monini2507
Zakorzenienie

ŁOOOOOOOO JEJU
Nadrobiłam w końcu masakra ile potraficie napisać a to dopiero forum a gdzie jeszcze klub eh zajdzie mi cały dzień z czytam ale fajnie bo miło się czyta
No to tak powróciłam sprawa w sadzie odroczona bo sędzia prowadzacy został gdzies pilnie wezwany i jakiś inny go zastąpił brak słów mi już do tego sprawa ciągnie się już pól roku a tak na prawde stoi w miejscu
Babcia odwiedzona miło było zresztą ja uwielbiam tam jezdzić
Wczoraj jeszcze byłam na dodatek na rozmwie o prace dowiedziałam się przez przypadek że poszukuja kogoś to wysłałam CV i zadzwonili. A dziś mają dac znać czy mnie przyjęli czy nie także trzymajcie kciuki moje kochane.
Witam nowe dziewczyny w naszym gronie
Trzyma kciuki za testujące dziś czekam z wielką niecierpliwością ale tylko na II krechy
Spadam teraz nadrabiac klub i całą resztę
Ja @ powinnam dostać w sobotę takze trzymajcie kciuki co by nie przyszła
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:01   #3275
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
ŁOOOOOOOO JEJU
Nadrobiłam w końcu masakra ile potraficie napisać a to dopiero forum a gdzie jeszcze klub eh zajdzie mi cały dzień z czytam ale fajnie bo miło się czyta
No to tak powróciłam sprawa w sadzie odroczona bo sędzia prowadzacy został gdzies pilnie wezwany i jakiś inny go zastąpił brak słów mi już do tego sprawa ciągnie się już pól roku a tak na prawde stoi w miejscu
Wczoraj jeszcze byłam na dodatek na rozmwie o prace dowiedziałam się przez przypadek że poszukuja kogoś to wysłałam CV i zadzwonili. A dziś mają dac znać czy mnie przyjęli czy nie także trzymajcie kciuki moje kochane.
Trzyma kciuki za testujące dziś czekam z wielką niecierpliwością ale tylko na II krechy
Witaj monini Trochę Cię nie było i rzeczywiście masz dużo do nadrobienia Trzymam kciuki, żeby udało się z pracą ale szkoda, że rozprawa się nie odbyła, tak to już jest z naszymi sądami.
Stary 2012-06-27, 08:02   #3276
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jestem, po teście i dupa, nic, ani cienia drugiej krechy, buuu( patrzyłam w ten test z 30 minut i nic. eh... ale fajnie było pomarzyć)
dziś 29 cyklu, dalej czekam na okres.
ile mam czekać aby zrobić drugi test??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:04   #3277
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
jestem, po teście i dupa, nic, ani cienia drugiej krechy, buuu( patrzyłam w ten test z 30 minut i nic. eh... ale fajnie było pomarzyć)
a jak długie masz cykle? Najlepiej chyba powtórzyć w dniu spodziewanej @.
Stary 2012-06-27, 08:05   #3278
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziś jest 29 dzień cyklu, a ja zwykle okres mam w 28 dniu, ostatnio miałam w 26 dniu

Stary 2012-06-27, 08:09   #3279
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
dziś jest 29 dzień cyklu, a ja zwykle okres mam w 28 dniu, ostatnio miałam w 26 dniu
To powtórz jeszcze jutro a może najlepiej zrobić test z krwi, wtedy już powinno wyjść czy jesteś w ciąży.
Stary 2012-06-27, 08:14   #3280
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
A może miałaś np późną owulkę i Ci test jeszce nic nie wykryje poczekaj jeszcze nie łam się kochana

A nie było mnie nie było pisałam że wyjezdzam a tam gdzie jadę ( czyt. do babci )
netu nie ma
Stary 2012-06-27, 08:15   #3281
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

oki, powtórzę jutro jeśli nadal okres nie przyjdzie.
nie wiem gdzie mam tu iść na test z krwi, muszę chyba iść w razie "w" najpierw do mojej przychodzi do jakiejś położnej lub coś. muszę się podowiadywać, jak tu się takie rzeczy robi. idę zaraz do pracy, popytam koleżanek.

Stary 2012-06-27, 08:34   #3282
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kejthx gdzie jesteś ?!
Ledwo otworzyłam oczy to o Tobie pomyślałam

Cytat:
ŁOOOOOOOO JEJU
Tym razem trzymam kciuki za coś innego czyli za pracę
No i niestety moj TŻ tez ma sprawe jest oskarżony nieslusznie oczywiscie, udowodnili ze nie slusznie, ale tak sie ciagnie od marca, teraz byla w czerwcu to policjanci ktorzy naklamali i wogole wyszło ze nie mieli prawa go osadzić-nie przyszli na sprawe i nastepna w sierpniu... No oszalec mozna jakby nie mozna było miec tego z głowy. Na adwokata poszło już pare tys. chociaz sa nagrania z miejsca kradziezy odciski butów ktore czarno na białym pokazują ze to nie TŻ.. ale adwokat musi być wiec pare tys w plecy
a to tylko dlatego ze TŻ pod sklepem obok pił... oranżadę powaznie, zeby to piwo chociaz bylo heh

Cytat:
oki, powtórzę jutro jeśli nadal okres nie przyjdzie.
nie wiem gdzie mam tu iść na test z krwi, muszę chyba iść w razie "w" najpierw do mojej przychodzi do jakiejś położnej lub coś. muszę się podowiadywać, jak tu się takie rzeczy robi. idę zaraz do pracy, popytam koleżanek.
Może nie chodź na krew skoro to nie takie proste, ja bym powtórzyła test jutro rano jeśli żadnego cienia to za 3 dni.. bo wtedy przyjdzie albo spozniona @ albo spozniona kreseczka Nie raz dziewczyną wychodziła w 35dc, a mi to wyszła tydzień po @ bo ciaza byla z poprzedniego cyklu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:00   #3283
lady_malgo
Rozeznanie

Hej laseczki
Jak byłam zasmarkana, tak nadal jestem. Ale wam powiem wkurzyłam się wczoraj nie na żarty. Mój M. dostał sms od klientki która nam mieszkanie wynajmuje o treści, że spółdzielnia zwiększyła jej czynsz o niecałe 65 zł i w związku ze związkiem to ona nam musi podnieść czynsz o te 65! Wkur**łam się ostro. Fakt mieszkanie ładne i w centrum, ale w umowie słowa nie było, że może nam coś takiego zrobić. Napisałam jej, że jest nam przykro i jesteśmy zdziwieni tym faktem. I że niestety nie możemy sobie pozwolić na płacenie więcej niż dotychczas. I, jeśli mimo to chce nam podnieść czynsz to niestety poszukamy innego mieszkania Dodam, że wiem (bo sama się w tym smsie przyznała) płaciła wcześniej 311 zł czynszu! Tylko A ja muszę jej 1000 zł płacić. A ona cipie się o 65 zeta!!!!!!!
Na mojego smsa odpisała, że ona rozumie i że dla niej też jest ciężka sytuacja, że może obmyślimy jakiś kompromis... KUR... Jaki kompromis?! Ja jej tu ładnie piszę, że nas nie stać, a ona chce się targować. Napisałam jej sms o podobnej treści do pierwszego, na co ona stwierdziła, że musimy się spotkać i wszystko na spokojnie obgadać, bo chyba ani ona ani my nie chcemy naszej wyprowadzki....

NORMALNIE BYM JEJ W ŁEB DAŁA TEN GŁUPI I NIEROZUMNY! Poza tym kto pisze takie info w smsie! Chociaż by zadzwoniła, a nie myśli, że jakoś uniknie konfrontacji a my zgodzimy się bez słowa na podwyżkę czynszu. Tak więc zaczęłam szukać mieszkania, z nosa mi się leje, kicham i kaszlę... a tu tżtowi jeszcze kasy całej nie dał szef (2 i pół tyg spóźnienia) a mi się na studia zachciało iść

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:01   #3284
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Luna a mialas normalne krwawienie? czy jednak bylo mniej obfitsze niz podczas normalnego okresu?

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:06   #3285
monini2507
Zakorzenienie

Muszę stwierdzić jedno że zostawiać Was na dłużej niz 2 dni to samobójstwo dosłownie ogarnąć się nie mogę
Ja mykam bo mam parę spraw do załatwienia na mieście i obiad Tż ugotować eh mam nadzieje że się wyrobię
Stary 2012-06-27, 09:08   #3286
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
NORMALNIE BYM JEJ W ŁEB DAŁA TEN GŁUPI I NIEROZUMNY! Poza tym kto pisze takie info w smsie! Chociaż by zadzwoniła, a nie myśli, że jakoś uniknie konfrontacji a my zgodzimy się bez słowa na podwyżkę czynszu. Tak więc zaczęłam szukać mieszkania, z nosa mi się leje, kicham i kaszlę... a tu tżtowi jeszcze kasy całej nie dał szef (2 i pół tyg spóźnienia) a mi się na studia zachciało iść
No to faktycznie jaja.. mi sie wydaje że chciała podwyżyć ale jak zobaczy ze sie jej nie udało to da sobie spokoj

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Luna a mialas normalne krwawienie? czy jednak bylo mniej obfitsze niz podczas normalnego okresu?
mniej, mniej takie 3 dniowe niby @
ale głownie chodzi mi o to że różne rzeczy się zdarzają dlatego testy też różnie wychodzą. Zresztą dwa dni przed tym niby @ robiłam bete i wyszła 3-czyli niby sie zaczeło zagniezdzać ale nie wiedziałam. Także roznie to bywa z tymi testami. Skoro zaczeło się zagnieżdżać 2 dni przed @ to test wyszedł dopiero 2 tyg po @ heh

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-27, 09:27   #3287
Kejthx
Zadomowienie

Hej kochane! Nic nie czytam, bo jestem na "wygnaniu" - delegacja wczoraj wypadła 1 dniowa do Wrocławia, wpadam do Was na kilka minut bo mam spotkanie za spotkaniem
Poczytam Was może w pociągu jak będę wracała
U mnie ból jak na @ od wczoraj poźnego popołudnia ale @ ani widu ani słychu. Zrobię teścior jutro, bo wczoraj już zakupić nie miałam głowy, pakowałam sie jak szalona miałam godzinkę na ogarniecie i fru w drogę
Nie bardzo mi to na rękę te delegacje, ale cóż od czasu do czasu trzeba.
Miłego dnia Wam życzę
Stary 2012-06-27, 10:17   #3288
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki i czekamy dzisiaj na dobre wieści od testujących
Ja dzisiaj do pracy przyjechałam rowerkiem, jednak taka rozgrzewka z rana dobrze robi, obudziałm się
Mój Tż teraz latem też sobie jezdźi rowerkiem do pracy Ja nie mam roweru więc pozostaje komunikacja miejska lub auto..

Cytat:
ŁOOOOOOOO JEJU
3mamy kciuki za dostanie pracy i za 2 krechy!

Hej kochane

Ale tutaj ploty od rana idą
Ja dziś mam wolne do godziny 10 miałam już telefon od mamy i 3 dzwonki do drzwi no myślałam że mnie szlag trafi... a najbardziej to się listonosz dobijałwięc mój sen został dziś porządnie zakłócony...

domaciatko- jaj nie przyjdzie @ to powtórz jutro test,a jak nie to beta Cały czas 3mam kciuki!
i za Kejthx też

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-27, 10:25   #3289
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Hej laseczki
Jak byłam zasmarkana, tak nadal jestem. Ale wam powiem wkurzyłam się wczoraj nie na żarty. Mój M. dostał sms od klientki która nam mieszkanie wynajmuje o treści, że spółdzielnia zwiększyła jej czynsz o niecałe 65 zł i w związku ze związkiem to ona nam musi podnieść czynsz o te 65! Wkur**łam się ostro. Fakt mieszkanie ładne i w centrum, ale w umowie słowa nie było, że może nam coś takiego zrobić. Napisałam jej, że jest nam przykro i jesteśmy zdziwieni tym faktem. I że niestety nie możemy sobie pozwolić na płacenie więcej niż dotychczas. I, jeśli mimo to chce nam podnieść czynsz to niestety poszukamy innego mieszkania Dodam, że wiem (bo sama się w tym smsie przyznała) płaciła wcześniej 311 zł czynszu! Tylko A ja muszę jej 1000 zł płacić. A ona cipie się o 65 zeta!!!!!!!
Na mojego smsa odpisała, że ona rozumie i że dla niej też jest ciężka sytuacja, że może obmyślimy jakiś kompromis... KUR... Jaki kompromis?! Ja jej tu ładnie piszę, że nas nie stać, a ona chce się targować. Napisałam jej sms o podobnej treści do pierwszego, na co ona stwierdziła, że musimy się spotkać i wszystko na spokojnie obgadać, bo chyba ani ona ani my nie chcemy naszej wyprowadzki....

Lady może nie warto się kłócić? Jeśli macie fajne mieszkanie i w centrum .. nie wiem gdzie mieszkasz (nie pamiętam czy pisałaś) ale takie są ceny niestety.
Poza tym, skoro tak u Was źle z kasą to jak poradzicie sobie jak się pojawi dzidziuś?
Stary 2012-06-27, 11:01   #3290
dedra
Zadomowienie

Hej dziewuszki!
Domciatko powtórz test, ale moim zdaniem lepiej za kilka dni. Może faktycznie owu się przesunęła w czasie i cykl wydłużył.

Kejthx, trzymam kciuki na jutrzejsze testowanie zatem.

U mnie dziś 8dc, także do owulki jeszcze z 10 dni. No ale nie próżnujemy z TŻ
Zapomniałam wam napisać jak się wkurzyłam w poniedziałek. Miałam umówioną wizytę u gina na 8 rano, żeby odebrać wyniki z cytologii. U mnie w przychodni wymyślili sobie, żeby wyniki odebrać trzeba się na wizytę umówić... No więc polazłam, ginka przyszła do pracy dopiero o 8:15, do gabinetu weszłam o 8:20 no i w sumie tylko po to, żeby dowiedzieć się, że moje wyniki jeszcze nie przyszły. No wściec się idzie!
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:07   #3291
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Lady może nie warto się kłócić? Jeśli macie fajne mieszkanie i w centrum .. nie wiem gdzie mieszkasz (nie pamiętam czy pisałaś) ale takie są ceny niestety.
Poza tym, skoro tak u Was źle z kasą to jak poradzicie sobie jak się pojawi dzidziuś?
Pisałam, mieszkam w płocku. Jeśli chodzi o ceny to trochę wariują, ale można już wynająć od 800 zł. Zwłaszcza, że my mamy swoje meble, więc tym bardziej cena powinna być niższa. Nie kłóciłam się z nią. To tu wam wyżalam się z moich emocji- dla niej byłam uprzejma. hehe To jest jedna z moich wad, a zarazem zalet- umiem być miła i uprzejma nawet jak mam ochotę rozedrzeć kogoś na strzępy
Tu nawet nie chodzi o to, że nas nie stać na tą podwyżkę- choć skomplikuje ona co nieco. Ale wkurzające jest to, że nic o niej nie ma w umowie- że może ta klientka od nas w ogóle żądać podwyżki- to raz, a dwa- mieszkanie tutaj nie jest tyle warte. Już na początku jak się tu wprowadzaliśmy to czynsz nam nie odpowiadał, ale bardzo spodobało mi się to mieszkanie bo jest przestronne, było wtedy odmalowane na moje ulubione kolory... dopiero z czasem okazało się, że podłoga jest zrobiona do dupy, odpadają listwy przypodłogowe, farba jest taka, że jak ją poplamisz to nie da się już tego zmyć, chyba, że z farbą... I wiele innych (nawet karniszy nie ma).

A co do kasy i dzidziusia...
Powiedź mi Maru... a mam inne wyjście, jeśli chce mieć dziecko? Lekarz powiedział, żebym jak najszybciej urodziła wszystkie dzieci, bo później może być za późno, a ja marzę o macierzyństwie od dawna. Możę i jestem młoda, bo mam 23 lata, ale co z tego... Mam endometriozę 3 stopnia, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że są już zrosty- w perspektywie mam mieć kolejną laparo za rok do półtora i tak w kółko... Do tego mam z nerkami nie za fajnie...
Pieniądze można mieć, a za chwilę ich już nie mieć. To tylko przemijająca rzecz. Zdrowie i życie jest tylko jedno. Jak nie teraz to kiedy?? Nigdy nie będziemy mieli wystarczająco dużo. Moi rodzice, gdy zaczynali nie mieli nic oprócz pustego mieszkania- żyli z miesiąca na miesiąc. Gdy mama zaszła w ciążę, tata zrezygnował z pracy bo coś mu nie pasowało... (zawsze był impulsywny). Z czasem mieli 2 dzieci i pomału się dorabiali. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była głodna jako dziecko, albo nie miałam się w co ubrać. Najważniejsza jest miłość do swoich dzieci i pracowitość.
Na razie starcza nam na życie i wygodne mieszkanie, a przypomnę, że ja nie pracuję. W razie czego zawsze mamy moich rodziców i mamę tżta, którzy nigdy nie zostawią nas samym sobie.

26.06.2010-
Stary 2012-06-27, 11:18   #3292
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedź mi Maru... a mam inne wyjście, jeśli chce mieć dziecko? Lekarz powiedział, żebym jak najszybciej urodziła wszystkie dzieci, bo później może być za późno, a ja marzę o macierzyństwie od dawna. Możę i jestem młoda, bo mam 23 lata, ale co z tego... Mam endometriozę 3 stopnia, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że są już zrosty- w perspektywie mam mieć kolejną laparo za rok do półtora i tak w kółko... Do tego mam z nerkami nie za fajnie...
Pieniądze można mieć, a za chwilę ich już nie mieć. To tylko przemijająca rzecz. Zdrowie i życie jest tylko jedno. Jak nie teraz to kiedy?? Nigdy nie będziemy mieli wystarczająco dużo. Moi rodzice, gdy zaczynali nie mieli nic oprócz pustego mieszkania- żyli z miesiąca na miesiąc. Gdy mama zaszła w ciążę, tata zrezygnował z pracy bo coś mu nie pasowało... (zawsze był impulsywny). Z czasem mieli 2 dzieci i pomału się dorabiali. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była głodna jako dziecko, albo nie miałam się w co ubrać. Najważniejsza jest miłość do swoich dzieci i pracowitość.
Na razie starcza nam na życie i wygodne mieszkanie, a przypomnę, że ja nie pracuję. W razie czego zawsze mamy moich rodziców i mamę tżta, którzy nigdy nie zostawią nas samym sobie.
Już się miałam wypowiedziec ale zrobiłaś to za mnie
Jest dokładnie tak jak mówisz! Przeciez dziecko nie kosztuje majątek, a przynajmniej nie musi tyle kosztować. Moja siostra na dzieci wydaje majątek i wiekszość ciuszków które ja dostaje są niechodzone... i po co? A pampersy ktore sa najdrozsze zawsze kupowała i jednej i drugiej córce i co z tego jak druga przez 1,5 roku miała wysypke.. wystarczyło że zpokorniała i kupiła tańsze nie firmowe pampersy z biedronki a po wysypce nie ma śladu... Dała rade? I narzeka że nie ma pieniedzy a właśnie kupiłam ogromny płaski telewizor, meble za 5 tys i naroznik za 3, i wyremonotowała cały pokoj.. jaka biedna co..
Różne ludzie mają pojecie mówiąc "nie mam pieniedzy"
Każdego tak naprawde stać na dziecko, ja tez narzekam że nie mam pieniedzy, ale jak bedzie trzeba to odmowie sobie podkładu za 50 zł i kupie za 20zł jesli nie to za 10zł albo wogole byle by dziecko miało itd. Nie stać tylko ludzi całkiem biednych albo całkiem niezaradnych.
Lady malgo popieram Cie w 100%, bo pozniej bedziesz sobie pluć w twarz, że pokoik wyposazony jest ale dziecka nie ma i nie bedzie.
Ciuszki mozna pozyczyc/kupic na ciuchowni, pampersy kupic tansze, myc wacikami z przegotowana woda a nie nawilzanymi chusteczkami, wozek pozyczyc lub kupic uzywany za 200 zł.. jest tyle opcji że glowa mała. I chociaz moje dziecko bedzie miało nowy wózek i orginalne pampersy, to rozumiem tych których stać na mniej

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-06-27 o 11:21
Stary 2012-06-27, 11:23   #3293
Dzastin08
Wtajemniczenie

bardzo
Cytat:
Pisałam, mieszkam w płocku. Jeśli chodzi o ceny to trochę wariują, ale można już wynająć od 800 zł. Zwłaszcza, że my mamy swoje meble, więc tym bardziej cena powinna być niższa. Nie kłóciłam się z nią. To tu wam wyżalam się z moich emocji- dla niej byłam uprzejma. hehe To jest jedna z moich wad, a zarazem zalet- umiem być miła i uprzejma nawet jak mam ochotę rozedrzeć kogoś na strzępy
Tu nawet nie chodzi o to, że nas nie stać na tą podwyżkę- choć skomplikuje ona co nieco. Ale wkurzające jest to, że nic o niej nie ma w umowie- że może ta klientka od nas w ogóle żądać podwyżki- to raz, a dwa- mieszkanie tutaj nie jest tyle warte. Już na początku jak się tu wprowadzaliśmy to czynsz nam nie odpowiadał, ale bardzo spodobało mi się to mieszkanie bo jest przestronne, było wtedy odmalowane na moje ulubione kolory... dopiero z czasem okazało się, że podłoga jest zrobiona do dupy, odpadają listwy przypodłogowe, farba jest taka, że jak ją poplamisz to nie da się już tego zmyć, chyba, że z farbą... I wiele innych (nawet karniszy nie ma).

Bardzo dobre podejście "nigdy nie będzie wystarczająco dużo", też uważam że pieniądze są ważne ale nie najważniejsze.
Mój Tż mi zawsze mówi jak ty sobie wyobrażasz mieć dzidzie jak ty tak kasę rozwalasz...a ja mu odpowiedziałam że jak będzie dzidzia to wiele rzeczy sobie odmówię bo to ona będzie dla mnie najważniejsza..a teraz 3 kroki ode mnie bo nie ma dzidzi więc inwestuje w siebie póki mogę.
Co do endometriozy, te bym nie czekała... bo nie wiadomo jak to się rozwinie.
Ja mam wadę serca i mi też lekarka pospieszała z macierzyństwem (a to już było 3 lata temu), wtedy o tym nie myślałam więc z"zlałam" jej słowa, za miesiąc mam wizytę u kardiologa wiec dowiem się coś więcej na ten temat.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-27 o 11:27
Stary 2012-06-27, 11:34   #3294
lady_malgo
Rozeznanie

Dokładnie. Ja już wyliczyłam, że na wyprawkę, z urządzeniem pokoiku nie musiałabym wydać więcej niż 600 zł. Brat mojego męża właśnie z żoną mają maluszka (urodził się 10 czerwca) i już mi powiedziała, że odkłada dla mnie później rzeczy. Przyjaciółka teraz jest w 6 miesiącu i też powiedziała, że wszystko dostaję od niej w pierwszej kolejności

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
bardzo

Ja mam wadę serca i mi też lekarka pospieszała z macierzyństwem (a to już było 3 lata temu), wtedy o tym nie myślałam więc z"zlałam" jej słowa, za miesiąc mam wizytę u kardiologa wiec dowiem się coś więcej na ten temat.
Współczuję Ci... znam kobiety,które cierpią na poważne choroby i są matkami, tak więc jeszcze nic nie jest przesądzone- trzeba mieć nadzieję i ufać Bogu ( jeśli ktoś jest wierzący)
Trzymam kciuki za Twoją wizytę.

26.06.2010-
Stary 2012-06-27, 11:35   #3295
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie. Ja już wyliczyłam, że na wyprawkę, z urządzeniem pokoiku nie musiałabym wydać więcej niż 600 zł. Brat mojego męża właśnie z żoną mają maluszka (urodził się 10 czerwca) i już mi powiedziała, że odkłada dla mnie później rzeczy. Przyjaciółka teraz jest w 6 miesiącu i też powiedziała, że wszystko dostaję od niej w pierwszej kolejności

Moja przyjaciółka jest w 7miesiącu więc też pewnie da mi większość rzeczy w spadku (jak uda mi się zaciążyć), no chyba że będę miała córeczkę( z czego Tż by się bardzo ucieszył) to wtedy mniej bo ona będzie miała chłopca

lady_malgo- lekarce chodziło chyba o to że im wcześniej tym lepiej,może będzie po prostu mniej komplikacji ale dzieci bede mogła miec,więc spokojnie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-06-27 o 11:56
Stary 2012-06-27, 11:53   #3296
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

No w sumie macie rację dziewczyny .. może to kwestia tego przysłowiowego punktu siedzenia ... ja w sumie kokosów też nie mam, ale np nie wyobrażam sobie mieć dziecka w wynajętym mieszkaniu .. miałam różne przejścia z właścicielami i po prostu jak sobie pomyślę, że mam się wyprowadzić bo coś tam mając dziecko to aż mi włosy dęba stają ... nienawidzę przeprowadzek, nienawidzę mieszkać u kogoś itp.
To, że sama nie mam nie wiadomo ile kasy już problemem nie jest, mieszkanie nie musi być wypasione, ważne, że jest ciepło, sucho, jest miejsce na wszystko na resztę się odłoży.
Sama mam endometriozę (wprawdzie 2 stopień ale co to za różnica ....) i wiem o co chodzi .. i wolałabym mieć 23 lata a nie 32 no ale cóż .. życie jest jakie jest. Nie jest powiedziane,że w tym wieku już się nie da

p.s. Pamiętam jak miałam chyba z 21-22 lat i lekarz już mi powiedział, że prawdopodobnie nie owuluję ... oprócz endo mam też pęcherzyki na jajnikach i trochę rozjechane hornomy. No i co? Nie miałam warunków, nie miałam chętnego (1 i 2 ex nie byli gotowi i już) no i co miałam zrobić? Puścić się z 1 lepszym?
Czasem tak jest, że nie da się wcześniej choćby się chciało ...
Nie potępiam Lady, rozumiem ją, bo wiem co to znaczy. Ale z drugiej strony postaraj się nie myśleć tak pesymistycznie. Bo choroba chorobą, ale nie powoduje 100% bezpłodności, póki jest kontrolowana. Musimy mieć nadzieję i tyle.
p.s. 2 - u mnie chyba też zrosty wracają

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-06-27 o 12:07
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:59   #3297
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No w sumie macie rację dziewczyny .. może to kwestia tego przysłowiowego punktu siedzenia ... ja w sumie kokosów też nie mam, ale np nie wyobrażam sobie mieć dziecka w wynajętym mieszkaniu .. miałam różne przejścia z właścicielami i po prostu jak sobie pomyślę, że mam się wyprowadzić bo coś tam mając dziecko to aż mi włosy dęba stają ... nienawidzę przeprowadzek, nienawidzę mieszkać u kogoś itp.
To, że sama nie mam nie wiadomo ile kasy już problemem nie jest, mieszkanie nie musi być wypasione, ważne, że jest ciepło, sucho, jest miejsce na wszystko na resztę się odłoży.
Sama mam endometriozę (wprawdzie 2 stopień ale co to za różnica ....) i wiem o co chodzi .. i wolałabym mieć 23 lata a nie 32 no ale cóż .. życie jest jakie jest. Nie jest powiedziane,że w tym wieku już się nie da
MarudexuS- dlatego trzeba wierzyć że się uda!każdej z Nas!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-06-27, 12:02   #3298
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
W każdym wieku się da (do 45 roku życia- chociaż zdarzają się i starsze panie) Z jednej strony jest to pocieszające, że mam dopiero 23 lata. Z drugiej jednak, jeśli chodzi o endo to już tak pięknie nie jest.U mnie w rodzinie moja mama, ciocia i babcia to miały, ale pierwsze objawy dopiero zaczęły mieć po 30... Ja ok 20 Mama musiała mieć wszystko wycięte ok 40... tak więc myślę co też mnie czeka. Choć czasami zastanawiam się, czy gdy już nie urodzę 2, 3 dzieci to po prostu nie pójdę na zabieg usunięcia wszystkiego.

Zazdroszczę Ci własnego mieszkania U nas nie zapowiada się na ten luksus przez najbliższych.. szkoda czasu na liczenie heheh

26.06.2010-
Stary 2012-06-27, 12:05   #3299
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
no testujcie kobity, bo pozytywne testy dają mi nadzieje i kopa do działania a tego mi BARDZO brakuje!!!

pytanie do dziewczyn, które brały duphaston: mialyscie po nim jakieś skutki uboczne? w ulotce jest napisane

Niepożądane skutki:
Sporadycznie krwawienia międzymiesiączkowe (jeżeli wystąpią zgłoś się do lekarza). Preparat jest pozbawiony innych działań ubocznych charakterystycznych dla progestagenów.

a ja od wczoraj mam bóle krzyża, brzucha jak na @ (plus klucie torbielowe) i mdłości. Dziś jest 5 d brania 3 x1. Ajuto
ja kiedys bralam na zlikwidowanie torbielki, bylam strasznie wzdęta, mocno mnie brzuych bolał/ klul i srednio sie czulam po nim

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A ja dziś byłam na wizycie sprawdzić jak się pęcherzyki sprawują. Jak byłam ostatnio w sobotę, to był inny gin wtedy i kazal mi w sobotę, niedzielę i poniedziałek brać pregnyl po 75jednostek... No i dziś się gin chyba troszke przestraszyła czy nie przedobrzył. Ale w sumie zrobiła mi usg i okazało się, że pęcherzyki rzeczywiście przygazowały ze wzrostem, ale z wizytą akurat dziś przycelowałam, bo stwierdziła że są dwa bardzo duże pęcherzyki -23 mm i 20 mm i taki mniejszy, 14 mm, więc dała mi od razu zastrzyk z ovitrellu i na jutro na 18.30 jedziemy na zabieg Kurcze, ale się cieszę, spodziewałam się że to nastąpi najwczesniej w piątek. A to już jutro A do tego Wam jeszcze powiem, że jutro mamy z Tż 3 rocznice ślubu... Kurcze, może to jakiś znak Cudownie by było zajść w takim dniu
trzymam kciukacy mocniscie, za Ciebie i za wszystkie dziewczynki, ktore teraz maja szanse na zajscie
u mnie nic sie nie dzieje ciekawego...oprocz tego ze wczoraj polazilam po galerii w sz-nie i tyle promocji i fajnych ciuchów, ze przeszlam jedno skrzydlo , kupilam sobie dwqie sukienki, TZ dwie koszule i stwierdzilam ze wychodze bo wydam cala wyplate
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 12:10   #3300
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
W każdym wieku się da (do 45 roku życia- chociaż zdarzają się i starsze panie) Z jednej strony jest to pocieszające, że mam dopiero 23 lata. Z drugiej jednak, jeśli chodzi o endo to już tak pięknie nie jest.U mnie w rodzinie moja mama, ciocia i babcia to miały, ale pierwsze objawy dopiero zaczęły mieć po 30... Ja ok 20 Mama musiała mieć wszystko wycięte ok 40... tak więc myślę co też mnie czeka. Choć czasami zastanawiam się, czy gdy już nie urodzę 2, 3 dzieci to po prostu nie pójdę na zabieg usunięcia wszystkiego.

Zazdroszczę Ci własnego mieszkania U nas nie zapowiada się na ten luksus przez najbliższych.. szkoda czasu na liczenie heheh
Ale weź pod uwagę, że teraz jest zupełnie inny standard leczenia niż te lata temu. Moja mam też nie ma już jajników itp, w dodatku sama do końca nie wie o co kaman (jak jej pytam czy ma endo mówi, że nie, ale jak pytam czemu ma wycięte jajniki to mówi, że przez torbiele ... pewnie nawet nie była informowana albo badana w tym kierunku ...).
Też mnie to dołowało ale ja mam CAŁE jajniki, jajowody, na razie wszystko jest na swoim miejscu a ja wiedząc o chorobie mogę ją kontrolować. To cholernie dużo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości