|
|
#2101 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
![]() Cytat:
). Nie trzeba wcale dużo dodatkowo wydawać na film (choć te oczywiście są super i jak jest taka możliwość to nie mam nic przeciwko ), bo samemu też można przygotować fajną prezentację ze zdjęć np. tutaj: http://animoto.com/ .
|
|
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogóle uważam to za super pomysł bo w tak stresującym dniu ciężko ująć w adekwatne słowa to co chcielibyśmy powiedzieć naszym Rodzicom Nutkaaaa Ty też tę usługę zamawiałaś razem z całą oprawą wesela? jeżeli tak to chciałabym zapytać gdzie i jaka cena całego pakietu była, a także co jeszcze w nią wchodziło?
Razem: 20.07.2007 Zaręczeni: 2.06.2011 Ślubujemy: 20.07.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/a318fbb152.png Edytowane przez niu882 Czas edycji: 2012-06-26 o 20:45 |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie Was naszukalam
![]() Powiedzcie mi prosze gdzie robiliście poradnie rodzinna? Chodzi mi o jakas fajna, niezbyt czepiająca sie szczegółów itp... Niestety wśród znajomych nie mam kogo sie dopytać wiec moze Wy cos doradzicie?
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
Polecacie jakąś dobrą orkiestrę?
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Hmm trudno jest coś konkretnego polecić
Najbardziej chodliwe w Tarnowie są Geminix i KDA. Z tym, że cenią się baaardzo wysoko. Wyrobili sobie markę kilka lat temu i pewnie uważają, że jak podniosą cenę to i tak ludzie ich wezmą. Ja opinię o KDA znam z drugiej strony. Moja znajoma obsługiwała wesele w tym roku w Tarnovii, gdzie właśnie grali.. Mówiła, że pan śpiewający z KDA to prawdziwy cham i wielki "gwiazdor" . Bo jak nazwać osobę, która de facto pracuje na weselu, a domaga się od kelnerów, by w pierwszej kolejności JEMU dać jedzenie ? albo wszczynanie awantur, że wódki nie ma na ich stole ?! (wtf?!) A jego komentarze w stylu :"K.. niech Ci wszyscy ludzie już idą" "K... gdzie są k... Ci młodzi.. ile mogę k.. wołać, że wnoszą ten p.... tort" itp itd. Może fajnie grają, ale jak to usłyszałam, to zwątpiłam w ich "profesjonalne podejście do klienta".Też fajny zespół to KANON , może nie aż tak popularny jak dwa wcześniejsze, ale też często grają Swego czasu na forum było głośno o zespole RIVIA. Młode chłopaki, ale naprawdę świetnie grają i ja bym obstawiała ich, albo ewentualnie Kanon, chyba, że znajdę jeszcze jakiś młody fajny zespół
|
#2106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję Żabciu, piękny i duży chłopak xxx ja na chwilę obecną staram się ogarnąć dwójkę dzieci i męża (hehhee) więc nie mam kiedy pisać. Ale jak znajdę możliwość też wstawie jakieś zjęcie adasia ![]() pozdrawiam xx
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, ze zanudzam w co drugim watku, ale znacie moze jakies miejsca w stylu Bistuszowej? Szukam jakiegos ladnego dworku/palacyku z duza iloscia zieleni...
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Geminix Nie piją na weselu i naprawdę b.dobrze graja
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale że KDA gwiazdorzą to już też słyszałam ale żeby tak się zachowywać, widocznie cena nie idzie w parze z kulturą( może za dużo wypił). A jeśli chodzi o Geminix to zawsze słyszałam tylko pozytywne opinie. |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie zmienia faktu, że to jest koszt i w zasadzie nie mały dla PM, doliczając jeszcze jedzenie (na 5 osób ok tysiąc) to ładna sumka się klaruje. W ogóle co to za dymy, że alkoholu nie mają ?! w czasie pracy się nie pije . Mogą ewentualnie dostać flaszkę, jak skończą swoją pracę, a nie, że on o północy będzie zataczał koła na parkiecie, bo na scenie już nie ustoi Momentami wkurza mnie to, że tak MY wszyscy "rozpieściliśmy" tych grajków i innych, co pracują na weselach, bo niektórzy naprawdę przesadzają..
|
|
#2113 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny gdzie w Tarnowie lub w okolicach można zrobic super sesję zdjęciową ? znacie jakieś fajne miejsca ?
Ja myślałam coś o wodzie, piasku Podpowiedzcie mi |
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z reguły to oni mają już "obcykane" takie miejscówki, więc jakbyś powiedziała mu jaką sesję chcesz, to powinien przedstawić kilka miejsc do wyboru . Jak woda, to np Dwudniaki i okolice, Rożnów.. plaża kamienista wzdłuż Dunajca np w Ostrowie lub za hotelem "Dunajec".. pewnie jest kilka naprawdę fajnych perełek, ale to fotografowie wiedzą lepiej
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze Pałac w Janowicach i dom weselny w Janowicach. Ten pierwszy jest bardziej chyba w stylu dworku, drugi już nie ale też dużo zieleni. No i coś mi się obiło o uszy o Dworku Paderewskiego w Kąśnej Dolnej.
|
|
|
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest daleko a zdjęcia wychodzą naprawdę fajne, no i jest piasek
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomyśl. Zespół śpiewa przez jedną noc, zwija sprzęt i kończy swoją pracę. Fotograf czy kamerzysta siedzi potem jeszcze przez tydzień, dwa czasem trzy po ileś tam godzin i robi materiał dla młodej pary, więc wydaje mi się, że te dwie kwestie są porównywalne. Niemniej jednak jak Fotograf, lub kamerzysta śpiewają sobie 4 tysiące za swoją pracę, to dla mnie musi efekt końcowy być naprawdę "wow".
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
My robiliśmy teraz na pocz czerwca w poradni w parafii Sw. Jozefa. 1 spotkanie jedną godzinę, 2 spotkanie dwie godziny i tyle
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy nie wiecie gdzie można pożyczyć projektor? Bo chyba nie przyjdę z laptokiem i nie puszczę z niego prezentacji na środku sali 2) Czy będziecie mieć u siebie na weselichu: -maszynę do baniek mydlanych ( Myślałam czy np. nie włączyć jej na pierwszy taniec, ślicznie to wygląda i na chwilę później też, ale obawiam się czy nie zapaskudzilibyśmy tym parkietu, który i tak jest śliski :P ) ![]() -maszynę do sztucznego dymu ![]() -lampiony puszczane jak światełka do nieba? (pewnie potrzebna byłaby zgoda właścicielki lokalu). Może byłyście na weselichu, gdzie młodzi zafundowali takie "atrakcje" gościom - sprawdziły się?Jak wrażenia? 3) Może porozmawiamy troszkę o Wieczorze Panieńskim / Kawalerskim? Coś nie poruszamy tych tematów
|
|
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
Odradzam maszyne do baniek, moze byc naprawde slisko, mozna tez pobrudzic ubrania...
Mgla - do mnie nie przemawia. Natomiast ostatnio BARDZO spodobalo mi sie konfetti (z armatki). Tez trzeba uwazac (czasem konfetti farbuje); Lampiony tez nie sa moja bajka, ale oczywiscie co kto lubi!
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest dobry, kreatywny fotograf to zrobi fajne ujęcia, jak goście rozmawiają między sobą, lub uchwyci jakieś ciekawe sytuacje dziejące się poza parkietem, do tego zespół nie jest potrzebny . Zapomniałaś jeszcze o takiej sprawie, że po ślubie zazwyczaj młodzi umawiają się na plener z foto , więc podlicz sobie czas pracy przy jednym weselu zespołu a ludzi zajmujących się foto & video . Takie jest moje zdanie, że płacenie zespołowi po 6tyś za granie (czy Geminix nie gra przypadkiem do jakiejś konkretnej ustalonej godziny ? ) + jeszcze dodatkowe koszty związane z jedzeniem itp itd to stanowczo za dużo. To jest forum więc swoją opinię mogę wyrazić![]() Ale Ty o kamerzyście mówisz a ja o fotografie .Ivisia: te takie strzelające tuby z konfetti są super
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-27 o 14:19 |
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:44 |
|
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie najlepiej udać się w tarnowie na depilację? przez 5 lat mieszkałam w krakowie teraz i w ogóle nie orientuję się w rynku tarnowskim
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Roxy20 - Geminix bierze na 2014 rok 4300 i w tym jest już wliczony dojazd. A grają do 4 lub 5 tego dokładnie nie wiem. A na Podkarpaciu zespoły grają tylko do 3 i póżniej jeszcze trzeba dopłacać. Jak trochę podzwoniłam to sobie dopiero uświadomiłam czy u nas jest drogo czy tanio.
A jeśli chodzi o fotografa to ostatnio jestem zauroczona pracami Piotra Dudy z Dębicy i chyba się na niego zdecyduję. Ivisia- maszynka do baniek jest fajna ale faktycznie mogłoby być ślisko, a dymy to czasem zespoły mają w swoim wyposażeniu , tak jak i lasery. Ostatnio widziałam też na youtubie takie rzutniki czy projektory co wyświetla na całą ścianę takie wielkie serce a w środku są imiona młodych – też jest fajna sprawa. Soul89 – jak byśmy chcieli tak porównywać pracę takiego fotografa czy kamerzysty co bierze np. 2000 tyś. to zespół 5 osobowy musiał by brać 10tyś.zł. |
|
|
|
#2128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każda informacja się przyda
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak w nieskończoność Wolę wydać większe pieniądze na fotografa i mieć wymarzone fotografie i piękną pamiątkę dla siebie, niż słuchać narzekań babć i ciotek, że przez granie zespołu poplotkować nie mogły bo tak głośno było, a zespół kosztował 6 tyś . Tak jak mówiłam brat mojego TŻ u siebie na weselu ma zespół Rivia, i z tego co pamiętam policzyli sobie coś ok 2300 zł, a grają naprawdę fajnie A i tak mi się wydaje, że Ci fotografowie i kamerzyści co biorą po 4 tyś, to raczej mają zarejestrowaną działalność i płacą wszystkie Zusy składki i inne takie . Zespoły działają bardziej hobbystycznie i sobie dorabiają graniem.
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-27 o 18:23 |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Maszyna do dymu? Jakos do mnie nie przemawia My dostalismy taki lampion jako prezent od wujka meza podpisany naszymi imionami i data slubu , fajnie to wygladalo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

). Nie trzeba wcale dużo dodatkowo wydawać na film (choć te oczywiście są super i jak jest taka możliwość to nie mam nic przeciwko 

w ogóle uważam to za super pomysł bo w tak stresującym dniu ciężko ująć w adekwatne słowa to co chcielibyśmy powiedzieć naszym Rodzicom
Nutkaaaa Ty też tę usługę zamawiałaś razem z całą oprawą wesela? jeżeli tak to chciałabym zapytać gdzie i jaka cena całego pakietu była, a także co jeszcze w nią wchodziło?