I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 19:34   #2101
lea22
Raczkowanie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
To jest najlepsze wyjsc tak tez chcialam zrobic dwa pierwsze lub 3 pierwsze posty zachowaj dla siebie i spokojnie bedzie miejsce na dopisywanie nowych PMek i zachowanie starych na kalendarzu
A takie pytanie techniczne... da się kilka postów pod rząd napisać samemu? Bo chyba jak się dodaje kolejny to tą treść podpina pod wcześniejszy... przynajmniej mi tak kiedyś robiło, jak nie umiałam korzystać z wielocytuj

Cytat:
Napisane przez anialox Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy, któreś z Was miały na podziekowanie rodzicom prezentacje multimedialną puszczaną z projektora. Jak tak to kto wam to robił? Moja kolezanka cos takiego by chciała miec na swojim weselu.
Byłam ostatnio na weselu, gdzie Młodzi sami przygotowali śliczną prezentację dla Rodziców (serdecznie pozdrawiam Aniu ). Nie trzeba wcale dużo dodatkowo wydawać na film (choć te oczywiście są super i jak jest taka możliwość to nie mam nic przeciwko ), bo samemu też można przygotować fajną prezentację ze zdjęć np. tutaj: http://animoto.com/ .
lea22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 20:32   #2102
niu882
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nutkaaaa Pokaż wiadomość
bardzo fajne w ogóle uważam to za super pomysł bo w tak stresującym dniu ciężko ująć w adekwatne słowa to co chcielibyśmy powiedzieć naszym Rodzicom Nutkaaaa Ty też tę usługę zamawiałaś razem z całą oprawą wesela? jeżeli tak to chciałabym zapytać gdzie i jaka cena całego pakietu była, a także co jeszcze w nią wchodziło?

Razem: 20.07.2007
Zaręczeni: 2.06.2011
Ślubujemy: 20.07.2013

http://www.suwaczek.pl/cache/a318fbb152.png

Edytowane przez niu882
Czas edycji: 2012-06-26 o 20:45
niu882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 00:34   #2103
melod_y
Zakorzenienie

ale sie Was naszukalam

Powiedzcie mi prosze gdzie robiliście poradnie rodzinna?
Chodzi mi o jakas fajna, niezbyt czepiająca sie szczegółów itp...
Niestety wśród znajomych nie mam kogo sie dopytać wiec moze Wy cos doradzicie?

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:36   #2104
roxy20
Raczkowanie

Polecacie jakąś dobrą orkiestrę?
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:40   #2105
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
Hmm trudno jest coś konkretnego polecić Najbardziej chodliwe w Tarnowie są Geminix i KDA. Z tym, że cenią się baaardzo wysoko. Wyrobili sobie markę kilka lat temu i pewnie uważają, że jak podniosą cenę to i tak ludzie ich wezmą. Ja opinię o KDA znam z drugiej strony. Moja znajoma obsługiwała wesele w tym roku w Tarnovii, gdzie właśnie grali.. Mówiła, że pan śpiewający z KDA to prawdziwy cham i wielki "gwiazdor". Bo jak nazwać osobę, która de facto pracuje na weselu, a domaga się od kelnerów, by w pierwszej kolejności JEMU dać jedzenie ? albo wszczynanie awantur, że wódki nie ma na ich stole ?! (wtf?!) A jego komentarze w stylu :"K.. niech Ci wszyscy ludzie już idą" "K... gdzie są k... Ci młodzi.. ile mogę k.. wołać, że wnoszą ten p.... tort" itp itd. Może fajnie grają, ale jak to usłyszałam, to zwątpiłam w ich "profesjonalne podejście do klienta".
Też fajny zespół to KANON , może nie aż tak popularny jak dwa wcześniejsze, ale też często grają Swego czasu na forum było głośno o zespole RIVIA. Młode chłopaki, ale naprawdę świetnie grają i ja bym obstawiała ich, albo ewentualnie Kanon, chyba, że znajdę jeszcze jakiś młody fajny zespół

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:45   #2106
pandoria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Z pozdrowieniami dla ciotek - Dominik
Urodzony 12go czerwca o 18:25 ( w stanach ) Wazy 3,740g i ma 53cm

gratuluję Żabciu, piękny i duży chłopak xxx ja na chwilę obecną staram się ogarnąć dwójkę dzieci i męża (hehhee) więc nie mam kiedy pisać. Ale jak znajdę możliwość też wstawie jakieś zjęcie adasia
pozdrawiam xx

Facebook-u lub moim blogu
pandoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:54   #2107
Juliszka
Rozeznanie

Wiem, ze zanudzam w co drugim watku, ale znacie moze jakies miejsca w stylu Bistuszowej? Szukam jakiegos ladnego dworku/palacyku z duza iloscia zieleni...
Stary 2012-06-27, 12:04   #2108
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hmm trudno jest coś konkretnego polecić Najbardziej chodliwe w Tarnowie są Geminix i KDA. Z tym, że cenią się baaardzo wysoko. Wyrobili sobie markę kilka lat temu i pewnie uważają, że jak podniosą cenę to i tak ludzie ich wezmą. Ja opinię o KDA znam z drugiej strony. Moja znajoma obsługiwała wesele w tym roku w Tarnovii, gdzie właśnie grali.. Mówiła, że pan śpiewający z KDA to prawdziwy cham i wielki "gwiazdor". Bo jak nazwać osobę, która de facto pracuje na weselu, a domaga się od kelnerów, by w pierwszej kolejności JEMU dać jedzenie ? albo wszczynanie awantur, że wódki nie ma na ich stole ?! (wtf?!) A jego komentarze w stylu :"K.. niech Ci wszyscy ludzie już idą" "K... gdzie są k... Ci młodzi.. ile mogę k.. wołać, że wnoszą ten p.... tort" itp itd. Może fajnie grają, ale jak to usłyszałam, to zwątpiłam w ich "profesjonalne podejście do klienta".
Też fajny zespół to KANON , może nie aż tak popularny jak dwa wcześniejsze, ale też często grają Swego czasu na forum było głośno o zespole RIVIA. Młode chłopaki, ale naprawdę świetnie grają i ja bym obstawiała ich, albo ewentualnie Kanon, chyba, że znajdę jeszcze jakiś młody fajny zespół
Dzięki
Stary 2012-06-27, 12:23   #2109
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość

Polecam Geminix Nie piją na weselu i naprawdę b.dobrze graja
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 12:24   #2110
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Wiem, ze zanudzam w co drugim watku, ale znacie moze jakies miejsca w stylu Bistuszowej? Szukam jakiegos ladnego dworku/palacyku z duza iloscia zieleni...
W naszych okolicach to chyba tylko Bistuszowa, przynajmniej ja nic więcej w takim stylu nie kojarzę..

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2012-06-27, 12:50   #2111
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chodzi o ich cenę to po zorientowaniu się w cenniku zespołów w innych miastach to nie uważam że biorą najwięcej( biorą tyle jak inne dobre zespoły w tym składzie i grające na żywo). W podkarpaciu dwa zespoły biorą 6000 bez dojazdu i odgrywek to z tym w sumie wychodzi około 7000 tyś za jeden dzień i ludzie ich biorą. I w tym jednym zespole pan też był bardzo nieuprzejmy w stylu wielkiej gwiazdy.
Ale że KDA gwiazdorzą to już też słyszałam ale żeby tak się zachowywać, widocznie cena nie idzie w parze z kulturą( może za dużo wypił).
A jeśli chodzi o Geminix to zawsze słyszałam tylko pozytywne opinie.
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:03   #2112
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majaK13 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ich cenę to po zorientowaniu się w cenniku zespołów w innych miastach to nie uważam że biorą najwięcej( biorą tyle jak inne dobre zespoły w tym składzie i grające na żywo). W podkarpaciu dwa zespoły biorą 6000 bez dojazdu i odgrywek to z tym w sumie wychodzi około 7000 tyś za jeden dzień i ludzie ich biorą. I w tym jednym zespole pan też był bardzo nieuprzejmy w stylu wielkiej gwiazdy.
Ale że KDA gwiazdorzą to już też słyszałam ale żeby tak się zachowywać, widocznie cena nie idzie w parze z kulturą( może za dużo wypił).
A jeśli chodzi o Geminix to zawsze słyszałam tylko pozytywne opinie.
Biorą najwięcej w naszym regionie To nie zmienia faktu, że to jest koszt i w zasadzie nie mały dla PM, doliczając jeszcze jedzenie (na 5 osób ok tysiąc) to ładna sumka się klaruje. W ogóle co to za dymy, że alkoholu nie mają ?! w czasie pracy się nie pije . Mogą ewentualnie dostać flaszkę, jak skończą swoją pracę, a nie, że on o północy będzie zataczał koła na parkiecie, bo na scenie już nie ustoi Momentami wkurza mnie to, że tak MY wszyscy "rozpieściliśmy" tych grajków i innych, co pracują na weselach, bo niektórzy naprawdę przesadzają..

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2012-06-27, 13:05   #2113
mig0oCia
Przyczajenie

Dziewczyny gdzie w Tarnowie lub w okolicach można zrobic super sesję zdjęciową ? znacie jakieś fajne miejsca ?
Ja myślałam coś o wodzie, piasku
Podpowiedzcie mi
mig0oCia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:15   #2114
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mig0oCia Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie w Tarnowie lub w okolicach można zrobic super sesję zdjęciową ? znacie jakieś fajne miejsca ?
Podpowiedzcie mi
A masz fotografa ? Z reguły to oni mają już "obcykane" takie miejscówki, więc jakbyś powiedziała mu jaką sesję chcesz, to powinien przedstawić kilka miejsc do wyboru . Jak woda, to np Dwudniaki i okolice, Rożnów.. plaża kamienista wzdłuż Dunajca np w Ostrowie lub za hotelem "Dunajec".. pewnie jest kilka naprawdę fajnych perełek, ale to fotografowie wiedzą lepiej

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2012-06-27, 13:15   #2115
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Jest jeszcze Pałac w Janowicach i dom weselny w Janowicach. Ten pierwszy jest bardziej chyba w stylu dworku, drugi już nie ale też dużo zieleni. No i coś mi się obiło o uszy o Dworku Paderewskiego w Kąśnej Dolnej.
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:16   #2116
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Biorą najwięcej w naszym regionie To nie zmienia faktu, że to jest koszt i w zasadzie nie mały dla PM, doliczając jeszcze jedzenie (na 5 osób ok tysiąc) to ładna sumka się klaruje. W ogóle co to za dymy, że alkoholu nie mają ?! w czasie pracy się nie pije . Mogą ewentualnie dostać flaszkę, jak skończą swoją pracę, a nie, że on o północy będzie zataczał koła na parkiecie, bo na scenie już nie ustoi Momentami wkurza mnie to, że tak MY wszyscy "rozpieściliśmy" tych grajków i innych, co pracują na weselach, bo niektórzy naprawdę przesadzają..
Orkiestra to jest nic, jak dla mnie to jest dopiero przesada jak np.fotograf czy kamerzysta 1 osoba bierze 4000 tyś. za pracę do 1-2 w nocy a filmu nieraz wychodzi raptem 60 min.
Stary 2012-06-27, 13:17   #2117
piska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mig0oCia Pokaż wiadomość
Podpowiedzcie mi
Albo nasz tarnowski Dunajec, albo Chańcza w świętokrzyskim Nie jest daleko a zdjęcia wychodzą naprawdę fajne, no i jest piasek
piska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:26   #2118
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Orkiestra to jest nic, jak dla mnie to jest dopiero przesada jak np.fotograf czy kamerzysta 1 osoba bierze 4000 tyś. za pracę do 1-2 w nocy a filmu nieraz wychodzi raptem 60 min.
Nie wiem czy taka przesada Pomyśl. Zespół śpiewa przez jedną noc, zwija sprzęt i kończy swoją pracę. Fotograf czy kamerzysta siedzi potem jeszcze przez tydzień, dwa czasem trzy po ileś tam godzin i robi materiał dla młodej pary, więc wydaje mi się, że te dwie kwestie są porównywalne. Niemniej jednak jak Fotograf, lub kamerzysta śpiewają sobie 4 tysiące za swoją pracę, to dla mnie musi efekt końcowy być naprawdę "wow".

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2012-06-27, 13:36   #2119
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ale sie Was naszukalam

Powiedzcie mi prosze gdzie robiliście poradnie rodzinna?
Chodzi mi o jakas fajna, niezbyt czepiająca sie szczegółów itp...
Niestety wśród znajomych nie mam kogo sie dopytać wiec moze Wy cos doradzicie?
My robiliśmy teraz na pocz czerwca w poradni w parafii Sw. Jozefa. 1 spotkanie jedną godzinę, 2 spotkanie dwie godziny i tyle

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 13:51   #2120
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy taka przesada Pomyśl. Zespół śpiewa przez jedną noc, zwija sprzęt i kończy swoją pracę. Fotograf czy kamerzysta siedzi potem jeszcze przez tydzień, dwa czasem trzy po ileś tam godzin i robi materiał dla młodej pary, więc wydaje mi się, że te dwie kwestie są porównywalne. Niemniej jednak jak Fotograf, lub kamerzysta śpiewają sobie 4 tysiące za swoją pracę, to dla mnie musi efekt końcowy być naprawdę "wow".
No z tego co słyszałam to zespoły też maja próby niekiedy dwa razy w tygodniu to się dla nich praca też nie kończy tylko na weselu. A jeśli się weżmie beznadziejny zespół to i ten kamerzysta za 4000tyś. nie będzie miał co filmować i choćby cuda robił to nie będzie "wow", bo całe wesele będzie spaprane. Ale to są tylko moje odczucia.
Stary 2012-06-27, 14:00   #2121
ivisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lea22 Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio na weselu, gdzie Młodzi sami przygotowali śliczną prezentację dla Rodziców (serdecznie pozdrawiam Aniu ). Nie trzeba wcale dużo dodatkowo wydawać na film (choć te oczywiście są super i jak jest taka możliwość to nie mam nic przeciwko ), bo samemu też można przygotować fajną prezentację ze zdjęć np. tutaj: http://animoto.com/ .
1) Myślę, że fajnie byłoby zrobić taką animację samemu, na pewno się nad czymś takim zastanowię
a czy nie wiecie gdzie można pożyczyć projektor? Bo chyba nie przyjdę z laptokiem i nie puszczę z niego prezentacji na środku sali

2) Czy będziecie mieć u siebie na weselichu:
-maszynę do baniek mydlanych ( Myślałam czy np. nie włączyć jej na pierwszy taniec, ślicznie to wygląda i na chwilę później też, ale obawiam się czy nie zapaskudzilibyśmy tym parkietu, który i tak jest śliski :P )
-maszynę do sztucznego dymu
-lampiony puszczane jak światełka do nieba? (pewnie potrzebna byłaby zgoda właścicielki lokalu). Może byłyście na weselichu, gdzie młodzi zafundowali takie "atrakcje" gościom - sprawdziły się?Jak wrażenia?

3) Może porozmawiamy troszkę o Wieczorze Panieńskim / Kawalerskim? Coś nie poruszamy tych tematów
Stary 2012-06-27, 14:12   #2122
Juliszka
Rozeznanie

Odradzam maszyne do baniek, moze byc naprawde slisko, mozna tez pobrudzic ubrania...
Mgla - do mnie nie przemawia.
Natomiast ostatnio BARDZO spodobalo mi sie konfetti (z armatki). Tez trzeba uwazac (czasem konfetti farbuje);
Lampiony tez nie sa moja bajka, ale oczywiscie co kto lubi!
Stary 2012-06-27, 14:15   #2123
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
No z tego co słyszałam to zespoły też maja próby niekiedy dwa razy w tygodniu to się dla nich praca też nie kończy tylko na weselu. A jeśli się weżmie beznadziejny zespół to i ten kamerzysta za 4000tyś. nie będzie miał co filmować i choćby cuda robił to nie będzie "wow", bo całe wesele będzie spaprane. Ale to są tylko moje odczucia.

Jak jest dobry, kreatywny fotograf to zrobi fajne ujęcia, jak goście rozmawiają między sobą, lub uchwyci jakieś ciekawe sytuacje dziejące się poza parkietem, do tego zespół nie jest potrzebny . Zapomniałaś jeszcze o takiej sprawie, że po ślubie zazwyczaj młodzi umawiają się na plener z foto , więc podlicz sobie czas pracy przy jednym weselu zespołu a ludzi zajmujących się foto & video . Takie jest moje zdanie, że płacenie zespołowi po 6tyś za granie (czy Geminix nie gra przypadkiem do jakiejś konkretnej ustalonej godziny ?) + jeszcze dodatkowe koszty związane z jedzeniem itp itd to stanowczo za dużo. To jest forum więc swoją opinię mogę wyrazić

Ale Ty o kamerzyście mówisz a ja o fotografie .

Ivisia: te takie strzelające tuby z konfetti są super

Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2012-06-27 o 14:19
Stary 2012-06-27, 14:29   #2124
roxy20
Raczkowanie

.

Edytowane przez roxy20
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:44
Stary 2012-06-27, 16:00   #2125
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
tak ale pracuje on też przy obróbce tego materiału, choć nie przeczę, że to zbyt dużo kasy....
Cytat:
dokładnie, a oprócz tego ilu członków liczy zespół? 5 osób? Więc kasa do podziału a nie do rączki fotografa czy kamerzysty wpadają 3-4 tysie...

Cytat:
Jak jest dobry, kreatywny fotograf to zrobi fajne ujęcia, jak goście rozmawiają między sobą, lub uchwyci jakieś ciekawe sytuacje dziejące się poza parkietem, do tego zespół nie jest potrzebny . Zapomniałaś jeszcze o takiej sprawie, że po ślubie zazwyczaj młodzi umawiają się na plener z foto , więc podlicz sobie czas pracy przy jednym weselu zespołu a ludzi zajmujących się foto & video . Takie jest moje zdanie, że płacenie zespołowi po 6tyś za granie (czy Geminix nie gra przypadkiem do jakiejś konkretnej ustalonej godziny ?) + jeszcze dodatkowe koszty związane z jedzeniem itp itd to stanowczo za dużo. To jest forum więc swoją opinię mogę wyrazić

Ale Ty o kamerzyście mówisz a ja o fotografie .

Ivisia: te takie strzelające tuby z konfetti są super
owszem, ale wesele robi się głównie dla gości a ich dobra zabawa zależy od zespołu właśnie więc uważam, że bardziej są warci takich pieniędzy niż foto&video....

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 17:30   #2126
olgaaa3
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie najlepiej udać się w tarnowie na depilację? przez 5 lat mieszkałam w krakowie teraz i w ogóle nie orientuję się w rynku tarnowskim
Stary 2012-06-27, 17:34   #2127
majaK13
Raczkowanie

Roxy20 - Geminix bierze na 2014 rok 4300 i w tym jest już wliczony dojazd. A grają do 4 lub 5 tego dokładnie nie wiem. A na Podkarpaciu zespoły grają tylko do 3 i póżniej jeszcze trzeba dopłacać. Jak trochę podzwoniłam to sobie dopiero uświadomiłam czy u nas jest drogo czy tanio.
A jeśli chodzi o fotografa to ostatnio jestem zauroczona pracami Piotra Dudy z Dębicy i chyba się na niego zdecyduję.
Ivisia- maszynka do baniek jest fajna ale faktycznie mogłoby być ślisko, a dymy to czasem zespoły mają w swoim wyposażeniu , tak jak i lasery. Ostatnio widziałam też na youtubie takie rzutniki czy projektory co wyświetla na całą ścianę takie wielkie serce a w środku są imiona młodych – też jest fajna sprawa.
Soul89 – jak byśmy chcieli tak porównywać pracę takiego fotografa czy kamerzysty co bierze np. 2000 tyś. to zespół 5 osobowy musiał by brać 10tyś.zł.
Stary 2012-06-27, 17:48   #2128
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Roxy20 - Geminix bierze na 2014 rok 4300 i w tym jest już wliczony dojazd. A grają do 4 lub 5 tego dokładnie nie wiem. A na Podkarpaciu zespoły grają tylko do 3 i póżniej jeszcze trzeba dopłacać. Jak trochę podzwoniłam to sobie dopiero uświadomiłam czy u nas jest drogo czy tanio.
A jeśli chodzi o fotografa to ostatnio jestem zauroczona pracami Piotra Dudy z Dębicy i chyba się na niego zdecyduję.
Ivisia- maszynka do baniek jest fajna ale faktycznie mogłoby być ślisko, a dymy to czasem zespoły mają w swoim wyposażeniu , tak jak i lasery. Ostatnio widziałam też na youtubie takie rzutniki czy projektory co wyświetla na całą ścianę takie wielkie serce a w środku są imiona młodych – też jest fajna sprawa.
Soul89 – jak byśmy chcieli tak porównywać pracę takiego fotografa czy kamerzysty co bierze np. 2000 tyś. to zespół 5 osobowy musiał by brać 10tyś.zł.
Dzięki
każda informacja się przyda
Stary 2012-06-27, 18:18   #2129
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

owszem, ale wesele robi się głównie dla gości a ich dobra zabawa zależy od zespołu właśnie więc uważam, że bardziej są warci takich pieniędzy niż foto&video....
Prawda jest taka, że nikomu nie dogodzisz na weselu. Jeden powie, że za głośno zespół gra, drugi, że za bardzo biesiadne kawałki, inny że za długie przerwy robi zespół i tak w nieskończoność Wolę wydać większe pieniądze na fotografa i mieć wymarzone fotografie i piękną pamiątkę dla siebie, niż słuchać narzekań babć i ciotek, że przez granie zespołu poplotkować nie mogły bo tak głośno było, a zespół kosztował 6 tyś. Tak jak mówiłam brat mojego TŻ u siebie na weselu ma zespół Rivia, i z tego co pamiętam policzyli sobie coś ok 2300 zł, a grają naprawdę fajnie

A i tak mi się wydaje, że Ci fotografowie i kamerzyści co biorą po 4 tyś, to raczej mają zarejestrowaną działalność i płacą wszystkie Zusy składki i inne takie . Zespoły działają bardziej hobbystycznie i sobie dorabiają graniem.

Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2012-06-27 o 18:23
Stary 2012-06-27, 18:26   #2130
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość
2) Czy będziecie mieć u siebie na weselichu:
-maszynę do baniek mydlanych ( Myślałam czy np. nie włączyć jej na pierwszy taniec, ślicznie to wygląda i na chwilę później też, ale obawiam się czy nie zapaskudzilibyśmy tym parkietu, który i tak jest śliski :P )
-maszynę do sztucznego dymu
-lampiony puszczane jak światełka do nieba? (pewnie potrzebna byłaby zgoda właścicielki lokalu). Może byłyście na weselichu, gdzie młodzi zafundowali takie "atrakcje" gościom - sprawdziły się?Jak wrażenia?
My mielismy tylko banki mydlane jak wychodzilismy z Kosciola
.
Maszyna do dymu? Jakos do mnie nie przemawia kojazy mi sie bardziej z dyskoteka a nie weselem plus zdjecia moga nie wyjsc fajne.

My dostalismy taki lampion jako prezent od wujka meza podpisany naszymi imionami i data slubu , fajnie to wygladalo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości