Wszystko o Avonie - cz.28 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 23:07   #2011
Mayasmum
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
uff... czyli nie tylko ja mam takie zdanie... dla mnie tez to sklejanie masakra, może za duzo nabiera sie tuszu na szczoteczke?? ja mu jeszcze daje szanse, bo przy dokładnym malowaniu fajnie moje rzesy wydłuza.... bo pogrubiać to nie za bardzo pogrubia.. no a o takich rzęsach jak modelka w katalogu to zapomniiiijcie...
jedyny duzy plus jeszcze jak dla mnie to to, że rzeczywiście sie nie kruszy, dzieki czemu nie wygladam po kilku godzinach od nałozenia jak panda
Nabiera za dużo tuszu, ale nawet po pozbyciu się nadmiaru tuszu ze szczoteczki efekt jest kiepski. No tak, nie osypuje się ale to nie zmienia faktu, że jest po prostu ... mierny. Bez szczególnej rewelacji. Wolę LRD jeszcze z jakiegoś programu zostało mi kilka sztuk, do tego SS zwykły i mam rzęsy jak ta lala

Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:18   #2012
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że ostatnio mi się nic nie podoba, testowałam nowy tusz: superDrama i mam wrażenie, że jest superDRAMAT... rzęsy posklejane, tusz poodbijany, po kilku dniach dałam mu drugą szansę.... rzęsy posklejane, ale już się tak nie odbijają, trzeba bardzo uważać przy malowaniu, wtedy da się pomalować bez wielkiego sklejania, ale pogrubienia jakiegoś cudownego nie zauważyłam...

Nie straszcie tą maskarą, bo napaliłam się na nią, a teraz co? Chciłm wachlarze mieć Nie pozostaje mi widać nic innego jak dorobić sobie rzęsiska
Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Sarunieczko, nie wiem czy kojarzysz perfumy Dreamlife, bo te jako pierwsze mi się skojarzyły po wąchnięciu z nadgarstka. Oczywiście jak sie wwąchałam to są zupełnie inne, ale to było moje pierwsze skojarzenie. Druga sprawa, że viva zupełnie inaczej pachnie z flakonika a inaczej na mojej skórze. W flakoniku właśnie są świeże ziołowe, a na skórze są intesywne, taki otulające. Dopiero po zwietrzeniu czuć zioła i miętę.
No to Fergie widzę nie dla mnie... zaoszczędzę przynajmniej troszkę

A oto i ogłoszenie na poznańskie praktyki http://www.avonpolska.pl/mw/ogloszen...tacyjne_10.pdf
P.S. Gdzie jest taki boski COK ze zdjęcia?

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-06-26 o 23:22
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 00:43   #2013
sheryl
szeryfcio

No, zamówiłam Vivę. Pojutrze będę znała jej zapach i ja

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja w COKu poznańskim widziałam robiących zakupy mężczyzn nie raz, ale czy to byli konsultanci czy partnerzy konsultantek to ciężko stwierdzić Choć pamiętam, że kiedyś widziałam jednego co się dość dobrze orientował w tym co chce więc może i konsultant
Ja też widuję panów w coku, ale częściej to partnerzy konsultantek (ci co ja ich widziałam) bo chodzą z kobietą albo jak są sami to pytają o rzeczy panią z coku.

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
A tu się i zgodzę, i nie. Zgodzę się z tym, że nikt nie "czuje" tego świata kosmetycznego, modowego, jak kobieta. Gdy jesteś choćby na zakupach z koleżanką, to bywa, że z słów wiadomo o co chodzi, czemu to, a nie tamto. Mężczyzna patrzy jednak swoim męskim okiem Nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ, choćby nie wiem jak się znał, skończył kosmetologię itp, doradzał mi przy wyborze kremu czy innej pielęgnacji. Nie zgodzę się natomiast co do tego, że faceci nie znają się na modzie/wizażu. Mężczyzna, który zajmuje się tym profesjonalnie (lub bardzo poważnie), jak choćby wizażysta czy fryzjer, często dużo lepiej radzi sobie w tym niż kobieta. Ile razy oglądałam jakieś filmiki choćby na yt z poradami autorstwa faceta (nie wiem jakiej jest orientacji, nie wnikam w to, chociaż zwykle kojarzy się z takimi Jzainteresowaniami nie-hetero). Jestem zachwycona efektami ich pracy. Kobiety zbyt wiele kombinują czasami.
No właśnie o to mi chodzi.

Nie, no nie można powiedzieć, że się nie znają. Ale patrzą na to z innej perspektywy. Często ten makijaż czy strój/stylizacja jest oryginalny i nowatorski, zdobywa oczywiście uznanie a niekoniecznie kobieta w nim ładnie wygląda.
Ja takich właśnie przykładów znam wiele.
No, ale po pierwsze nie można wszystkich wrzucać do jednego wora. Po drugie, ja nie o tym. Ja o tym, że nie lubię jak facet mi nawija o kosmetykach, wie lepiej co mi trzeba i próbuje mi doradzać.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-06-27 o 00:51
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 07:45   #2014
nataszka25
Zakorzenienie

mój dostawca regularny nadal jezdzi

wczoraj mialam paczuszke i do siebie wziełam peeling zielony clearskin, bo jedna babeczka chciala jedna rzecz za 11.99 to sobie dobrałam bo 2 były za 19.99.
no i odczucia super, faktycznie sciera fajnie, troszke orzezwia, polecam jak najbardziej
do siebie tez wzielam paletkę cieni z zielenią, brązem i żółtym i też fajnie, zaraz się umalowałam, fajne na lato ale i na jesien zima zostaja ze mną
przyszła mi też urodzinowa sotlight za 10 zł, idzie do Mamci bo to jej ulubiony zapach.

no i z 10 mam już zamówionko na 250 zł a Wam jak idzie 10?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:08   #2015
emsik123
Raczkowanie

Ja nie ma żadnego zamówienia z kat.10. Wczoraj zamówiłam z 9 i dzięki temu przekroczyłam magiczny próg 1.000 zł.
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:28   #2016
nataszka25
Zakorzenienie

to super, ja tez przkroczylam ciekawe co tym razem w lojalnosciowym...
Stary 2012-06-27, 08:53   #2017
meggykotka
Rozeznanie

Ja też pewnie przekroczę w tym katalogu magiczne 1000zł Także gratuluję wszystkim zwłaszcza, że katalog taki sobie :/ Uratowała go wg mnie ta ulotka z promocyjnymi wodami i demo (woda tomorrow, viva fergie i zestaw solutions to prawie 100zł).

Obejrzałam papierową 11'stkę i chyba moja wishlista się powiększy
Zdecydowanie na plus nowa woda Individual Blue i Naturals biała czekolada z truskawką

I teraz pytanko do dziewczyn, które zgarnęły tą zieloną wodę IB w lojalnosciowym. Jak wy ją oceniacie???

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:00   #2018
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pewnie przekroczę w tym katalogu magiczne 1000zł Także gratuluję wszystkim zwłaszcza, że katalog taki sobie :/ Uratowała go wg mnie ta ulotka z promocyjnymi wodami i demo (woda tomorrow, viva fergie i zestaw solutions to prawie 100zł).

Obejrzałam papierową 11'stkę i chyba moja wishlista się powiększy
Zdecydowanie na plus nowa woda Individual Blue i Naturals biała czekolada z truskawką

I teraz pytanko do dziewczyn, które zgarnęły tą zieloną wodę IB w lojalnosciowym. Jak wy ją oceniacie???
ja ja mam ale nie otwieralam nawet, mam nadzieje ja sprzedac, bo stare indywidual maz meczy wiec tego nie otwieram.
u mnie uratowal mini katalog i 2 wody te za 49.98 zamowienie mialam na 8 zestawow na drugi termin
Stary 2012-06-27, 09:21   #2019
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
Ja mialem tą perfumke, ale pytanie jest skierowane do dziewczyn także nie mogę się wypowiedzieć
TheDan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:24   #2020
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Napisane przez TheDan Pokaż wiadomość
Kobieto chyba myślimy o tym samym gdyż TOMORROW zakupiłem w tym katalogu , powiem szczerze ze nie wiem co o nich sadzic, z poczatku wydawalo mi sie ze są dla takiego mezczyzny po 40 ktory przechodzi kryzys wieku średniego, ale dzisiaj dalem im druga szanse i teraz wydaje mi sie ze sa dla takiego mlodego faceta, takze nie wiem co o nich sadzić... Pachną owocowo, bardzo czuć limonkę. Z trwałością jest tak że 2h intensywnie czuć na 1m ale po dłuższym czasie czuć tylko w bardzo bliskim kontakcie z ubraniami.
ja uważam, że nie powinno się klasyfikować perfum wiekowo. bo na każdej osobie mogą pachnieć nieco inaczej, a poza tym to kwestia gustu każdego z nas... co do trwałości to się nie zgodzę, bo uważam że są trwałe i to mi się też podoba, że czuć je "tylko w bardzo bliskim kontakcie..." dla mnie to męski nr 1 avonu
Stary 2012-06-27, 09:37   #2021
meggykotka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mialem tą perfumke, ale pytanie jest skierowane do dziewczyn także nie mogę się wypowiedzieć
No popatrzcie. Nie baba, a zlośliwe jak baba. To ty jednak dobrze, że tą "konsultantką" zostałeś :P

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:06   #2022
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
No popatrzcie. Nie baba, a zlośliwe jak baba. To ty jednak dobrze, że tą "konsultantką" zostałeś :P
dokładnie, cecha wspólna z kobietami jest jest dobrze powiedz Dan o swoich odczuciach dotyczacych IB
Stary 2012-06-27, 10:21   #2023
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem młody w przedziale wiekowym 18-25
Czyli.???
Bo jestem w przedziale 30-40------ czyli mam 38.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
mój dostawca regularny nadal jezdzi

wczoraj mialam paczuszke i do siebie wziełam peeling zielony clearskin, bo jedna babeczka chciala jedna rzecz za 11.99 to sobie dobrałam bo 2 były za 19.99.
no i odczucia super, faktycznie sciera fajnie, troszke orzezwia, polecam jak najbardziej
do siebie tez wzielam paletkę cieni z zielenią, brązem i żółtym i też fajnie, zaraz się umalowałam, fajne na lato ale i na jesien zima zostaja ze mną
przyszła mi też urodzinowa sotlight za 10 zł, idzie do Mamci bo to jej ulubiony zapach.

Jeszcze nie zamawiałam.Nie wiem jak klientki , ale mnie się z katalogu nic nie podoba.
Z 9 na razie pusciąłam tylko moje i siostry.Jutro lece przypomniec klientkom o zamówieniu.

Cytat:
Wydawało mi się,że to była woda toaletowa.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:24   #2024
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie, cecha wspólna z kobietami jest jest dobrze powiedz Dan o swoich odczuciach dotyczacych IB
Niestety nie mogę się dogłębnie wypowiedzieć gdyż tylko raz się nią psiknąłem i sprzedałem. Wg mnie ona po prostu śmierdziała! Była za mocna, nietrwała, nie było w miej czuć żadnych owoców, najbardziej czułem drzewo sandałowe. Po prostu mi się nie podobała.
Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Wydawało mi się,że to była woda toaletowa.
Masz racje to była woda toaletowa przepraszam za mój błąd.

Edytowane przez TheDan
Czas edycji: 2012-06-27 o 10:26
Stary 2012-06-27, 10:27   #2025
smerfetka25
Zakorzenienie

Odebrałam dzisiaj paczki i ten zestaw Solutions z promocji jest jednak niebieski, intensywnie nawilżający
Stary 2012-06-27, 10:31   #2026
TheDan
Raczkowanie

Zauważyłem że w My Avon Magazine na str. 16 oferta test demo na anew jest limitowana. Trochę to dziwne.... zawsze test demo był w ofercie nielimitowanej.
Stary 2012-06-27, 10:32   #2027
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
P.S. Gdzie jest taki boski COK ze zdjęcia?
przypuszczam, że to COK wawa Al. Jerozolimskie
ale zdjęcie jest panoramiczne, więc rozciągnięte

Cytat:
może ustalmy na początku (któryś raz już) - te perfumy i żadna inna forma
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:32   #2028
smerfetka25
Zakorzenienie

A tak w ogóle to kiedy wchodzi do katalogów seria Hydro-Solutions bo ja jej wcale nie widzę
Chyba że to jakieś starocie

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2012-06-27 o 10:40
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:34   #2029
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to kiedy wchodzi do katalogów seria Hydro-Solutions bo ja jej wcale nie widzę
W 12 katalogu na str. 117, każdy produkt za 13.99

Edytowane przez TheDan
Czas edycji: 2012-06-27 o 10:35
Stary 2012-06-27, 10:53   #2030
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
W 12 katalogu na str. 117, każdy produkt za 13.99
Dzięki już myślałam że to jakaś wycofana seria
Stary 2012-06-27, 10:55   #2031
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłem że w My Avon Magazine na str. 16 oferta test demo na anew jest limitowana. Trochę to dziwne.... zawsze test demo był w ofercie nielimitowanej.
a to różnie jest, już od jakiegoś czasu część jest limitowana część nie... a z jakiego województwa jestes?
Stary 2012-06-27, 11:01   #2032
TheDan
Raczkowanie

Cytat:
a to różnie jest, już od jakiegoś czasu część jest limitowana część nie... a z jakiego województwa jestes?
Podkarpacie
Stary 2012-06-27, 11:03   #2033
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Nowe Solutions w bazie KWC:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nt.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...la.html&next=1

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:04   #2034
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na 200zł to wyszło moje i mamy Ale na razie z 10 jeszcze nie zbieram. Zresztą miałam dziś obronę i jakoś nie miałam o tym czasu za dużo myśleć, dziś przejrzę wreszcie katalog na spokojnie A klientki na pewno odezwą się w lipcu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:12   #2035
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie na 200zł to wyszło moje i mamy Ale na razie z 10 jeszcze nie zbieram. Zresztą miałam dziś obronę i jakoś nie miałam o tym czasu za dużo myśleć, dziś przejrzę wreszcie katalog na spokojnie A klientki na pewno odezwą się w lipcu.
no to u mnie tez to początek, to od 2 osób kwota, swojego nie liczę
Stary 2012-06-27, 11:36   #2036
ewula91
Rozeznanie

a teraz mi się przypomniało co do tego kolagenu
wczoraj na szkoleniu internetowym babka mówiła o kosmetykach do makijażu i przy tej szmince powiększającej usta (tej nowości) miała napisane na prezentacji kAlOgen i tak też to przeczytała liczyłam, że pomyliły jej się literki ale że przeczyta odpowiednio, ale nie, poszła za napisem jeszcze chyba kazała zajrzeć do katalogu a tam jak byk kolagen
Stary 2012-06-27, 11:51   #2037
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
a teraz mi się przypomniało co do tego kolagenu
wczoraj na szkoleniu internetowym babka mówiła o kosmetykach do makijażu i przy tej szmince powiększającej usta (tej nowości) miała napisane na prezentacji kAlOgen i tak też to przeczytała liczyłam, że pomyliły jej się literki ale że przeczyta odpowiednio, ale nie, poszła za napisem jeszcze chyba kazała zajrzeć do katalogu a tam jak byk kolagen
to fachowiec sie wypowaidal nie ma co...
Stary 2012-06-27, 11:54   #2038
Hosenka*
Zakorzenienie

U mnie masakra z zamówieniami ... Z K8 nie uzbierało mi się na tyle, żeby wysłać, z K9 te niewiele, a mam zamawiać dzisiaj

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:56   #2039
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
ja uważam, że nie powinno się klasyfikować perfum wiekowo. bo na każdej osobie mogą pachnieć nieco inaczej, a poza tym to kwestia gustu każdego z nas... co do trwałości to się nie zgodzę, bo uważam że są trwałe i to mi się też podoba, że czuć je "tylko w bardzo bliskim kontakcie..." dla mnie to męski nr 1 avonu
U nas też Tomorrow for Him to nr 1 z męskich zapachów. I właśnie ze względu na trwałość Jest bardzo trwały. Bardziej niż te Lacroix, których też mąż używał. Bardzo fajny, trwały, wieczorowy, słodko - korzenny zapach.
Stary 2012-06-27, 11:57   #2040
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie masakra z zamówieniami ... Z K8 nie uzbierało mi się na tyle, żeby wysłać, z K9 te niewiele, a mam zamawiać dzisiaj
u mnie podobnie, tzn. z k8 to jeszcze jak cie moge, ale z k9 to musiałam czymś tam dobić, żeby było 150... ale chciałabym dobić jakoś do 200, może ktoś coś jeszcze domówi...
a katalogów k10 zamówiłam tylko 3 bo mi było szkoda kasy poza tym zamówiły mi chyba 3 osoby z k9 więc tylko im daję, tzn. jeden z nich pokrąży u mamy w pracy. jak nie będzie 150 to najwyżej zrobię zakupy w coku

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości