U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2012-26 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 10:32   #1651
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
każdy robi tak jak chce
Jak chce i jakie ma ściany. Jeśli ktoś ma niewielkie niedoskonałości do wypełnienia, wyrównania, to nie ma sensu obkładać całego pokoju czy mieszkania płytami jeśli można pociągną tylko warstwę tynku. My musielibyśmy w niektórych miejscach bardzo dużo nanosić, więc nie było sensu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:33   #1652
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: U kolejnych PMek już na palcu obrączka pozostałe czeka przedślubna gorączka PM2

Dzień dobry

Czytam was i czytam i nie wiem co pisać

Jamee mam facet też radził płyty położyć
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:37   #1653
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a ktory to bo mialam / mam kilka lancomow
http://www.lancome-usa.com/La-Laque-...efault,pd.html

Ewentualnie jaki inny możesz polecić z tej firmy?

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że zaczyna mnie ten ślub przerażać... Nie wiem co mam jeszcze załatwić, kupić... totalny mętlik w głowie
Mam to samo, tylko dni trochę mniej niż Ty Musimy dać radę, kto jak nie PM2012?
Stary 2012-06-27, 10:39   #1654
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, boję się..

Z dobrych wiadomości to:
  • ustaliliśmy menu drinków
  • zrobiliśmy większość zakupów do drink baru
  • wybraliśmy miejsce na plener za sprawą naszej pięknej Malwuś
  • kupiliśmy prezenty dla Mam, chrzestnych i babci na podziękowania
  • podpisaliśmy umowę z hotelem na noclegi dla gości
  • zamówiłam tuby z płatkami róż, kokardki na wódkę, pierdółki do dekoracji klatki, opakowania na gościńce itp. itd.
Hmm...pewnie zamek w Krupe Fajnie
Stary 2012-06-27, 10:41   #1655
(kicia)
Zakorzenienie

my też chcieliśmy zdjęcia w jakiś ruinach to nam kurcze wszystkie w Kazimierzu pozamykali
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:42   #1656
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
a w Zamosciu byl ten wieczor??
w krakowie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:42   #1657
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hmm...pewnie zamek w Krupe Fajnie
Tak tak, oglądałam wczoraj Wasze fotki z pleneru - przecudnie! Chcieliśmy robić w ruinach w Jakubowicach, bo bliżej, ale tam są teraz same rusztowania i ciężko w ogóle się dostać na ich teren. I tak trwaliśmy sobie w zawieszeniu bez konkretnego miejsca na plener, aż do wczoraj gdy Wasze piękne fotki nas natchnęły Mam tylko nadzieję, że foto się zgodzi jechać taką odległość na plener
Stary 2012-06-27, 10:44   #1658
MiciaKicia
Zakorzenienie

hej
przyszłam się przywitać i pokazać Wam kolczyki jakie wczoraj kupiłam na ślub. Są idealne, właśnie takie chciałam tym bardziej, że nie bedę mieć naszyjnika

Ponadrabiałam, poczytałam relacje ale to już pisałam wczoraj

31 dni !! pojutrze 2 z przodu

Aaaaa no i z zaproszonych gości nie przyjdą jak narazie 3 osoby więc spoko jeszcze tylko czekam aż ciotka potwierdzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02008.jpg (87,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02010.jpg (84,5 KB, 52 załadowań)

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:44   #1659
megan713
Wtajemniczenie

Tenebrosko - ja słyszałam pochlebne recenzje o YSL Lip Stain, ponoć nie do zdarcia...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:51   #1660
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Proszę dZis o kciuki,o 14...

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka fot z ogrodu.
Mi sie bardziej marzyla sesja miejska - metropolitalna, ale w Krakowie ciezko znalezc takie miejsca, predzej w stolicy, wiec mam nadzieje ze uda nam sie cos w tym stylu zrobic na La Defence. A na weselu bedzie sesja romantic

Dziewczyny - mam prosbe - myslelismy ze w ramach podziekowania kupimy wlascicelom naszego lokalu kwiaty, ale po wczorajszych rabatach postanowilismy, ze powinnismy im kupic jakis prezent. Macie jakies pomysly?
Przyznam ze sa to dosyc zamozni ludzie, ktorzy niestety "wszystko maja" wiec chcialabym zeby to bylo cos co ma wieksza wartosc emocjonalna niz finansowa. Jedyne co przyszlo mi do glowy to wynajecie malarza, ktory namaluje ten ich lokal i oprawilibysmy go w grube zlote ramy i ten obraz bardzo pasowalby do romantycznych wnetrz lokalu. Ale mam obawy, ze jest troche za pozno na takie zabawy. Macie jakies pomysly?

Pisalyscie o perfumach - ja kupilam carorlina herrera 2012

WIELKIE ODLICZANIE CZAS ZACZAC - 10
Pięknie tam Pomysł z obrazem mi się podoba. Jeśli czujecie taką potrzebę to im wręczcie taki.

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Anulka_p jak po makijażu?

nie jestem w stanie Was nadrobić, wczoraj cały dzień byłam na budowie, jutro czeka mnie wyjazd w związku z czym błagam o kciuki

Miałam iść jutro na próbny i nie pójdę

Cytat:
Napisane przez justyna_b3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie
Nie wiem jak sobie ułożyć dzień ślubu. Ślub jest na 16.
Fryzjerka do której chciałam sie umówić jest wolna dopiero o 11. Czesanie pewnie z godzinę, więc na 12:30 może mogłabym sie umówić na makijaż. To też z godzinę, więc powiedzmy, że na 14 będę w domu. Myślałam, żeby TŻ przyjechał na 15. W takiej sytuacji miałabym godzine na ubranie się i przygotowanie. Myślicie, że taki plan wypali, czy wszystko jest zbyt napięte? Zależy mi na tej fryzjerce, ale nie wiem czt zaczynać przygotowania o 11 to nie jest troche za późno :/
Ja na czesanie przeznaczyłabym więcej czasu.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:52   #1661
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
http://www.lancome-usa.com/La-Laque-...efault,pd.html

Ewentualnie jaki inny możesz polecić z tej firmy?

Mam to samo, tylko dni trochę mniej niż Ty Musimy dać radę, kto jak nie PM2012?
Na 20-kilka dni przed to jak ktoś tu pięknie już ujął- będę popuszczać dołem Nie ogarniam tej kuwety, zdecydowanie

Aaaa szukam biżu i nie mogę nic znaleźć Na etsy mi się podobają, ale nie wiem czy będą pasować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 11:01   #1662
melod_y
Zakorzenienie

ladystar- nie wiem czy Ci w koncu napislalam 1 czy 2 wiadmosci
priv.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:04   #1663
sloneczko740
Rozeznanie

oki dziewczynki ja to narazie uciekam na miasto.. ze świadkowa sie spotkac
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:05   #1664
olajakzam
Raczkowanie

a propo perfum - ja mam calvin klein forbidden euphoria
Stary 2012-06-27, 11:09   #1665
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez justyna_b3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie
Nie wiem jak sobie ułożyć dzień ślubu. Ślub jest na 16.
Fryzjerka do której chciałam sie umówić jest wolna dopiero o 11. Czesanie pewnie z godzinę, więc na 12:30 może mogłabym sie umówić na makijaż. To też z godzinę, więc powiedzmy, że na 14 będę w domu. Myślałam, żeby TŻ przyjechał na 15. W takiej sytuacji miałabym godzine na ubranie się i przygotowanie. Myślicie, że taki plan wypali, czy wszystko jest zbyt napięte? Zależy mi na tej fryzjerce, ale nie wiem czt zaczynać przygotowania o 11 to nie jest troche za późno :/
mnie fryzjerka kazała liczyć 2godziny na fryzurę - zapytaj swojej ile czasu będzie Cie czesać i ile czasu makijaż
jak już masz fryzurę i makijaż to ubrać się w sukienkę nie zajmie więcej niż 30 minut
jeśli makijaż masz robiony w domu to nawet jak u fryzjera będziesz 2 godziny to zdarzysz - ale musisz dograć to ze wszystkimi
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:14   #1666
MiciaKicia
Zakorzenienie

Aaaa nie wiem czy Wam pisałam ale poradnie mamy z głowy babka sie zgodziła nam zaliczyć bez przyjscia tylko jeszcze do ksiedza mama musi pójść żeby kwitek podpisał i tyle

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:15   #1667
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
A my w przyszłym tygodniu idziemy spisać protokół. a to oznacza, że zaczyna się robić bardzo poważnie

W ogóle przepraszam za kolejny OT ale zaczynam głupieć. Wszyscy nagle znają się na budowlance i próbują nam przemycać swoje pomysły
Teraz na topie : na ściany tynk czy płyty gipsowe. Ile ludzi tyle zdań i ja już sama nie wiem co robić
Jeśli macie bardzo stare, mega nierówne i sypiące się ściany to płyty. Jeśli nie ma źle i nie ma na ścianach fal dunaju to tynk. Opłytowanie całego mieszkania nie ma sensu jeśli nie ma takiej potrzeby. No i przy płytach trzeba dobrze zabezpieczyć wszystkie łączenia (akryl itp.) ale to pewnie wiecie
To mówiłam ja, narzeczona budowlańca
Stary 2012-06-27, 11:17   #1668
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A teraz pytanko z innej beczki... muszę wymyślić sobie prezent ślubny za 300 zł, który mam dostać z pracy. Pomysłów brak Miejcie jakąś prezentową wenę
A może kartę podarunkową do home&you albo Ikea? Będzie na urządzanie mieszkanka

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:21   #1669
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
A może kartę podarunkową do home&you albo Ikea? Będzie na urządzanie mieszkanka
Karta podarunkowa to super pomysł. Albo jakieś 'drobne' małe AGD, które jest Ci potrzebne, ja np. ostatnio zamarzyłam o sokowirówce i trochę mnie ceny zdziwiły.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 11:21   #1670
Jamee
Zakorzenienie

Nattiv dziękuję jedyna zauważyłaś moją prośbę

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Jeśli macie bardzo stare, mega nierówne i sypiące się ściany to płyty. Jeśli nie ma źle i nie ma na ścianach fal dunaju to tynk. Opłytowanie całego mieszkania nie ma sensu jeśli nie ma takiej potrzeby. No i przy płytach trzeba dobrze zabezpieczyć wszystkie łączenia (akryl itp.) ale to pewnie wiecie
To mówiłam ja, narzeczona budowlańca
Ściany mamy nowe, świeżo postawione na oko jak dla mnie są równe. Ja już sama nie wiem co robić. Powiem TŻowi, żeby sam podjął decyzję, byle wszystko było zrobione do końca sierpnia:brzydal :

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:25   #1671
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
koziczko, słoneczko, ziele dziękuję
sprawa jest o tyle poważna, że jak teraz nie zda, to nici z naszego objazdowego urlopu
bo ja jako jedyny kier0wca, z dzieciakami na pokładzie, się nie odważę jechać tak daleko (chociaż w podróży poślubnej zrobiłam 1200 km)
Trzymam mocno!!!
a gdzie to ten objazdowy urlop planujecie?

- George Elliot
Stary 2012-06-27, 11:26   #1672
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Nattiv dziękuję jedyna zauważyłaś moją prośbę

Ściany mamy nowe, świeżo postawione na oko jak dla mnie są równe. Ja już sama nie wiem co robić. Powiem TŻowi, żeby sam podjął decyzję, byle wszystko było zrobione do końca sierpnia:brzydal :
Tylko teraz co rozumiesz przez pojęcie tynk ? tynk na gołe pustaki ? czy tynk jako gips ? bo ludzie różnie to nazywają.

W każdym razie jeżeli to są świeżo postawione ściany to nigdy bym nie dała płyty gipsowej. No ale ile ludzi tyle opinii.
Stary 2012-06-27, 11:29   #1673
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Tylko teraz co rozumiesz przez pojęcie tynk ? tynk na gołe pustaki ? czy tynk jako gips ? bo ludzie różnie to nazywają.

W każdym razie jeżeli to są świeżo postawione ściany to nigdy bym nie dała płyty gipsowej. No ale ile ludzi tyle opinii.
też tak uważam mówię to ja córka budowlańca
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:36   #1674
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Kawo - klasa!

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wpadam tylko na chwilę
nie dam rady was teraz nadrobić
obiecałam zdjęcia z próbnej fryzurki więc wklejam - komentujcie bo jeszcze wszystko można zimnic
Dorka, kurde... nie wyglądasz ani trochę jakbyś wróciła od fryzjera :/ Masz naturalnie krecone włosy? Czy loki byly robione? Nie obraź się, ale jakbyś nie powiedziała, że to próbna, to pomyślałabym, że właśnie wstałaś z łóżka Zmienić fryzjera. Jak najbardziej jestem za naturalnymi upięciami, ale toż to przesada... Nie niewaj się za taką opinię prosto z mostu

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Karta podarunkowa to super pomysł. Albo jakieś 'drobne' małe AGD, które jest Ci potrzebne, ja np. ostatnio zamarzyłam o sokowirówce i trochę mnie ceny zdziwiły.
Albo maszyna do chleba

A mój TŻet sobie zażyczył na urodziny kostkarkę do lodu i mu właśnie dziś zamówiłam z all , mam męża Mr Gagdet i zawsze wymyśli coś, bez czego absolutnie można żyć, ale jak ma przyciski i jest na prąd to musi to mieć.

- George Elliot
Stary 2012-06-27, 11:36   #1675
party_girl7
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34950527]ja też pisałam [/QUOTE]
przepraszam, cytowanie musialo sie zle nacisnac:P dzieki
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Fajnie tak czuć, że wszystko jest przygotowane

Na szczęście nie od bukietu zależy zabawa, więc nie ma się co przejmować A wyglądaliście obłędnie

Elegancko ci się TŻcik spisał

Już nie raz była mowa o tym. Liczy się jakość, a nie ilość Z resztą doczytałam, że robisz w końcu domówkę. Wierzę, że będzie świetnie

Macie fajnego księdza Przynajmniej widać, że nie jest nastawiony na kasę i liczą się dla niego ludzie

Za obronę i ustalenie panieńskiego

się trzymają
dokladnie
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem czarnaaaaaaaaaaaaaaaaa
wrzucam zdjecia z przymiarki z fryzury probnej woalki pofarbowanych wlosow a to wszystko dzisiaj a i jeszcze kiecka na panienski

a na sam koniec tesciowa ☠☠☠nela fochem ze jej zdjecia w kiedy nie pokazalam (byłam ja odwiedzic zobaczy jej kiecki na wesele)
wygladasz swietnie, tak wyraznie
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje bywaj częściej

butki bardzo ładne

super relacja wyglądałaś obłędnie bukiet wcale nie taki zły

Gratulacjeklas ki:

bukiet nie byl zly, ale wiecie jak to jest w stresie, w dniu slubu najmniejsza rzecz moze zdenerwowac, a juz nie taki bukiet jak mial byc szczegolnie...
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Np. talerze płaskie, głębokie, pościel....

Gratuluje

Kciuki są

Piekna relacja

Własnie tak po prostu wzięliśmy tani zespół, aby zmniejszyć koszty, z czasem przestałam być z tego zadowolona. Zrezygnowaliśmy po drodze z wielu innych rzeczy. A że moja rozterka sięgnęła zenitu i po rozmowie z Tż, stwierdził że możemy sobie pozwolić na lepszy zespół i żebym była tylko szczęśliwa, także dokonała sie zmiana, z której jestem zadowolona

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Bardzo wzruszająca

Bardzo ładne sa

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
co wymysliliście??

wstawiam kilka zanonimizowanych fotek z panieńskiego:
jaka lima masz piekna figure
Stary 2012-06-27, 11:36   #1676
nena1984
Zakorzenienie

wiecie jakie jaja?/? wczoraj wysłałam maila do właścicielki sali, żeby podała mi dane do przelewu. Ta dzisiaj dzwoni, że ona woli wpłatę w gotówce. Nosz kuźwa, będę się wozić z taką kasą pomijając już to, że muszę wcześniej w banku zgłosić chęć wypłaty takiej gotówki. Co za bezsens

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:38   #1677
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Jestem już po próbnej fryzurze. Było bardzo miło i profesjonalnie. Zrobiłam kilka zdjęć, ale kiepskim telefonem komórkowym, więc jakoś jest fatalna, w dodatku sama sobie z ręki, ale mam nadzieję, że uda wam się ocenić efekt.
Z boku jest warkocz i koczek, przeplataniec z drugiej strony. Taki sobie koszyczek Na pocztę (o ile działa) wstawię później coś więcej, a teraz zaczynam zbierać się do pracy, ale najpierw chyba coś zjem. Umieram z głodu. W salonie burczało mi w brzuchu i modliłam się żeby nie było tego słychać
Anulka, bardzo mi się podoba

- George Elliot
Stary 2012-06-27, 11:40   #1678
olajakzam
Raczkowanie

RATUNKU FRYZJERKA MNIE WYSTAWIŁA!!! NIE ZAPISAŁA MNIE TYLKO DO KOSMETYCZKI

nie wiem co robić
Stary 2012-06-27, 11:41   #1679
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie jakie jaja?/? wczoraj wysłałam maila do właścicielki sali, żeby podała mi dane do przelewu. Ta dzisiaj dzwoni, że ona woli wpłatę w gotówce. Nosz kuźwa, będę się wozić z taką kasą pomijając już to, że muszę wcześniej w banku zgłosić chęć wypłaty takiej gotówki. Co za bezsens
u mnie też była gotówka więc widocznie takie wpłaty uwzględniają ale nie ukrywam, że stracha trochę było z taką gotówką
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:41   #1680
megan713
Wtajemniczenie

Cytat:
Oni zawsze wolą w gotówce... ile biorą od Ciebie a jaki przychód jest opodatkowany to zupełnie dwie różne rzeczy...

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości