Ślubujące w 2012 - część II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 20:42   #1051
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Pradip mam nadzieję, że nie rozkłada Cię jakieś przeziębienie! trzymaj się! no i super, że zdecydowałaś się na hybrydy pokażesz fotki?

wloszka8 straszny był ten Twój weekend i mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej my nie mieliśmy dni skupienia, ale myślę, że skoro to kancelaria pomyliła termin, to powinni Wam to odpuścić - porozmawiajcie z księdzem, a ja trzymam kciuki, żeby udało się to rozwiązać pomyślnie

trzymam kciuki za piękną pogodę w weekend, ale wszystko wskazuje na to, że będzie cieplutko i słonecznie głowa do góry dziewczyny - przekonacie się, że będzie pięknie, a wiele rzeczy, spraw i stresów straci na znaczeniu wobec tego, co w tym dniu najważniejsze

mayeczka87 mnie najbardziej podobają się ostatnie kolczyki oprócz tych serduszek... są proste, ale przez ten szlif pięknie się mienią no i myślę, że warto poszukać czegoś podobnego w stacjonarnych sklepach z biżuterią, bo cena tych jest dość wysoka...

haczyk7 nie widziałam takich sandałków, o jakich piszesz, ale jeśli gdzieś mi się rzucą w oczy, to dam znać

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Monika robiła Ci biżuterię? Ja ja ostatnio męczyłam o bransoletkę ale sama nie wiem jeszcze czego chce i czy w ogóle chce... Właśnie mozw Wy mi podpowiecie wrzucam zdjecie kolczyków i myślałam żeby bransoletkę zrobić też na żyłce i dać mały kryształ większy i znów mały tylko nie wiem czy małe fioletowe a opalizujący większy czy odwrotnie jak myślicie i czy w ogóle warto?

Też strasznie się ciesze i z nazwiska i z Warszawy (muszę tylko białe kokardy na klamki zrobić )
My też chcieliśmy taki dwudniowy transport zamówić to nam najtaniej krzyknęli 2 tysiące wiec chyba tylko w sobotę zamówimy.

Wiecie gdzie mogę kupić muchę do samodzielnego zawiązania?
no tak - Monia ma talent nie widzę fotki kolczyków i nie umiem sobie do końca wyobrazić o co chodzi z bransoletką
2tys. to dużo, ale jeśli to Warszawa i jakieś większe odległości, to może wcale nie najdrożej...? ja mieszkam w niewielkim mieście, a ceny u nas są często wyższe niż w stolicy...
u nas też były jedynie kokardy na klamki - pomarańczowe
niestety nie wiem gdzie można zakupić taką muchę...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 20:48   #1052
Malgos_12
Zakorzenienie

Dziewczynkki na początek dla tych z nas co jeszcze są "nieuświadomione" - padłam....
http://www.youtube.com/watch?v=SJtn-FS2eYE

Kasioonya - zrobiłam nową zapiekankę i sałatkę - wpadaj, podzielę się
MalaOla - życzę dużo dużo miłości i dnia którego nie zapomnicie do końca życia - wszystko na pewno się uda - więc niczym się nie martw!
Neave - pochodzisz z Wrocka??
my metryki dostaliśmy od ręki, nie wiedziałam, że każą czekać na takie rzeczy...
Mayeczka - odpisałam w klubie... ale dodam, że strasznie zazdroszczę ci figury, jesteś taka filigranowa, a zarazem bardzo kobieca...

Ja zrobiłam sobie po raz pierwszy żelowe paznokcie na ślub, delikatnie przedłużane - oczywiście typowy french, ale powiem wam że trzymają się do dziś... muszę je pomalować, bo już nie wyglądają za ciekawie z takimi odrostami... przynajmniej nie bałam się, że coś mi się złamie i będzie nieestetycznie wyglądać, ale raczej wolę swoje - bo są wygodniejsze, a miewałam jeszcze dłuższe niż teraz mam.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-06-27 o 20:51
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 20:51   #1053
szczesliwa25
Rozeznanie

Hahaha, Malgos to ja teraz już zupełnie zmieniam zdanie nt antykoncepcji ;-))))
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 20:55   #1054
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Dziewczynkki na początek dla tych z nas co jeszcze są "nieuświadomione" - padłam....

Kasioonya - zrobiłam nową zapiekankę i sałatkę - wpadaj, podzielę się
MalaOla - życzę dużo dużo miłości i dnia którego nie zapomnicie do końca życia - wszystko na pewno się uda - więc niczym się nie martw!
Neave - pochodzisz z Wrocka??
my metryki dostaliśmy od ręki, nie wiedziałam, że każą czekać na takie rzeczy...
Mayeczka - odpisałam w klubie... ale dodam, że strasznie zazdroszczę ci figury, jesteś taka filigranowa, a zarazem bardzo kobieca...
no pani się chyba poczęła z na wpół zatrutego plemnika... :/

zapiekanka lecę, pędzę

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Ja zrobiłam sobie po raz pierwszy żelowe paznokcie na ślub, delikatnie przedłużane - oczywiście typowy french, ale powiem wam że trzymają się do dziś... muszę je pomalować, bo już nie wyglądają za ciekawie z takimi odrostami... przynajmniej nie bałam się, że coś mi się złamie i będzie nieestetycznie wyglądać, ale raczej wolę swoje - bo są wygodniejsze, a miewałam jeszcze dłuższe niż teraz mam.
ja na ślubie też miałam po raz pierwszy hybrydowy frencz odrosty pojawiły się bardzo szybko i jakieś trzy dni po weselu na kciuku prawej ręki żel zaczął mi odchodzić i strasznie mnie to wkurzało, więc zdjęłam. ale na ślubie i weselu spisały się świetnie

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-06-27, 20:56   #1055
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Pradip mam nadzieję, że nie rozkłada Cię jakieś przeziębienie! trzymaj się! no i super, że zdecydowałaś się na hybrydy pokażesz fotki?
no tak - Monia ma talent nie widzę fotki kolczyków i nie umiem sobie do końca wyobrazić o co chodzi z bransoletką
2tys. to dużo, ale jeśli to Warszawa i jakieś większe odległości, to może wcale nie najdrożej...? ja mieszkam w niewielkim mieście, a ceny u nas są często wyższe niż w stolicy...
u nas też były jedynie kokardy na klamki - pomarańczowe
niestety nie wiem gdzie można zakupić taką muchę...
Pazurkami nie mam się co chwalić bo teraz mi babka dopiero doprowadzała je do pożadku jak stwierdziła i teraz mają rosnąć prosto i nie wrastać a kolor chciałam delikatny beżowy wiec też nic specjalnego.
A zdjęć nie widzisz bo zapomniałam dodać
Na drugim zdjęciu jest bransoletka z podobną konfiguracja kryształków jaką ewentualnie bym chciała tylko teraz fiolet mały opal większy fiolet mały czy opal mały fiolet większy opal mały? (może teraz napisałam jaśniej )
Cytat:
Brak słów...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00110.jpg (88,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biżu.jpg (29,8 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-06-27 o 21:01
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:06   #1056
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - ładne kolczyki - miałam podobne heheh
Stary 2012-06-27, 21:16   #1057
aisak42
Raczkowanie

malgos - świetny filmik uśmiałam się nie źle..
pradip - kolczyki bardzo ładne
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:26   #1058
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Zła jestem pojechaliśmy z Tz i świadkiem po garnitur a tam jakieś 2 zupełnie nie mające o niczym pojęcia osoby zamiast tych którzy poprzednie 3 razy nas obsługiwali, brak koszuli do smokingu, brak najzwyklejszej białej koszuli, brak znajomości jakichkolwiek cen i jeszcze foch że chcemy wszystko w całości zobaczyć no masakra jakaś. Dobrze że świadek wielki i wygadany chłop i z gościem nie dyskutował tylko powiedział co chcemy i że tak ma być ale Tz nadal nie ubrany a już się cieszyłam ze będzie z głowy. Do tego jak zobaczyłam ten pas i mega wielkie plastikowe zapięcie z tyłu to całkiem przestał mi się podobać a tym bardziej Tz

Czy któraś z Was ma może już taki pas w domu?
no to lipa żeby obsługa w sklepie się nie orientowała Pas mam w domu ale mój chłopina miał taki z metalowym zapięciem z tyłu a nie plastikowym... Pamiętasz jakiej firmy był pas który patrzyliście?

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

My w USC tez nie bylismy.. masakra.. nic nie mamy zalatwione jesli chodzi i sprawy papierkowe w USC, kosciele i nie mamy nauk jeszcze

spokojnie Kochana, spokojnie- masz jeszcze czasu trochę zdążysz

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
to ja Cie pocieszę też nie byliśmy w USC, papierków kościelnych też nie załatwiliśmy i poradni też nie mamy

też Kochana zdążysz spokojnie
Stary 2012-06-27, 21:29   #1059
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ładne kolczyki - miałam podobne heheh
Cytat:
pradip - kolczyki bardzo ładne
Dzięki dziewczynki tylko podpowiedzcie mi jeszcze czy dorabiać do nich bransoletkę?
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no to lipa żeby obsługa w sklepie się nie orientowała Pas mam w domu ale mój chłopina miał taki z metalowym zapięciem z tyłu a nie plastikowym... Pamiętasz jakiej firmy był pas który patrzyliście?
żadna nazwa nie rzuciła mi się w oczy wiec to pewnie jakaś bez firmówka znalazłam w necie zdjęcie takiego mretalowego ale marszczenia mi sie w nim nie podobają. A Twój Tz jak zdejmował marynarkę?
W ogóle to chyba nie będę go już namawiać na ten pas niech ma co chce.
Jakaś rozdrażniona jestem przez ten nieudany wypad do sklepu
Stary 2012-06-27, 21:38   #1060
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
a teraz trochę relacji
w końcu dotarliśmy wczoraj do kancelarii, wszyscy razem (młody akurat rozwrzeszczany co niemiara, choć wcześniej był cichy i spokojny...)
termin zaklepaliśmy już oficjalnie, 29.09, godz. 15.00 - bardziej ze względu na młodego niż nas z moją metryką (datowaną na 11.06) ksiądz stwierdził że gdyby udało mi się załatwić nową to byłoby dobrze, ale jak nie to nam wybaczy, pod warunkiem że metryka TŻta będzie datowana po 29.06. Dodam, że swoją załatwiałam we Wrocławiu i miało to potrwać ze 2 tygodnie, więc się nie spodziewałam że tak szybko ją dostanę. ale skoro ma nam wybaczyć, to chyba nawet nie będę próbowała załatwiać kolejnej.
przeczuwałam że problem się pojawi przy okazji nauk przedmałżeńskich. jak TŻ był jakiś miesiąc temu sam dowiedział się że "jakoś się je załatwi", wczoraj usłyszeliśmy żeby sobie jakieś znaleźć... brak poradni nam wybaczy, ale kurs jakiś musi być... na szczęście znalazłam kursy letnie u Dominikanów co mnie bardzo ucieszyło i zaraz nas zapisałam.
ah, dodam, że za zapisanie nas w kalendarzu ksiądz sobie zażyczył 50zł, ale oboje z TŻtem byliśmy pod plastikiem więc nie zapłaciliśmy w końcu nic. też miałyście coś takiego?
protokół będzie w połowie lipca, a formalności z chrztem na tydzień przed. cenę za ślub z cennika krzyknął 800zł... a za chrzest co łaska nie wiem czy to dobra czy zła cena jak na Warszawę - jak wy miałyście?

teraz wrażenia - ksiądz nijaki, takie ciepłe kluchy i brak wyrazu twarzy... za to jak się wchodzi do kancelarii "piękne" marmurowe ściany... grrrr, nie znoszę tego.... TŻ oczywiście mówi że się czepiam, bo ksiądz był fajny i bardzo w porządku, bo nic się nie czepiał.... wkurza mnie to bo dla mnie fajny ksiądz to taki z którym można normalnie pogadać. cóż tak jestem przyzwyczajona. za to niewykluczone że będę jednak prosiła mojego greckokatolickiego księdza aby był na uroczystości TŻ powiedział, że jemu to zupełnie nie będzie przeszkadzało, tylko zapytał czy się dogadają, bo przecież to właśnie w liturgii jest różnica główna. ale już się ucieszyłam, i chyba się wybiorę dowiedzieć u siebie w parafii to i owo

super, że udało się z metryką dobrze, że kurs załatwiłaś bo bez tego nie przejdzie niestety- no cóż....
My nic nie płaciliśmy za wpisanie do księgi- to już przegięcie
My płaciliśmy za ślub 900 zł uważam, że to o wiele za dużo tym bardziej, że dekoracje kościoła musieliśmy zamówić osobno (dogadałam się z dziewczynami co miały tego samego dnia ślub ale i tak po 400 zł wyszło)

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

i tyle w temacie

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
...

super- też mam żelowe i chyba zostanę przy nich na dłużej

Wiecie co laski- ja mam jeszcze ślubny manicure trzyma się już prawie 2 tygodnie nic nie odpadło- żadna cyrkonia, tak szkoda mi go zmyć... jak wytrzyma do niedzieli to jeszcze w nim plener obskoczę

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
no pani się chyba poczęła z na wpół zatrutego plemnika... :/

uuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Stary 2012-06-27, 21:41   #1061
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Pazurkami nie mam się co chwalić bo teraz mi babka dopiero doprowadzała je do pożadku jak stwierdziła i teraz mają rosnąć prosto i nie wrastać a kolor chciałam delikatny beżowy wiec też nic specjalnego.
Na drugim zdjęciu jest bransoletka z podobną konfiguracja kryształków jaką ewentualnie bym chciała tylko teraz fiolet mały opal większy fiolet mały czy opal mały fiolet większy opal mały? (może teraz napisałam jaśniej )
kolczyki pewnie pięknie lśnią! super a co do bransoletki, to ja stawiam na ułożenie: fiolet mały opal większy fiolet mały już mi się wszystko rozjaśniło jeśli będzie większy kamień opalizujący, o i tak będzie pewnie odbijał fioletowe refleksy, więc efekt "fioletowości" będzie osiągnięty, ale nie w tak "oczywisty: sposób takie moje zdanko, ale ja jestem laik i znam się tylko na podziwianiu
świetnie, że wyprowadziła Ci pazurki i teraz pewnie będzie Ci nawet samej je pielęgnować

dziewczyny w klubie wrzuciłam relację, bo nie chciałam tutaj przytłaczać wątku swoją osobą - zapraszam

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-06-27, 21:41   #1062
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

.

bardzo ładne kolczyki
Stary 2012-06-27, 21:45   #1063
aisak42
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

spokojnie Kochana, spokojnie- masz jeszcze czasu trochę zdążysz

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

też Kochana zdążysz spokojnie
ha ha teraz tak spokojnie do nas mówisz bo już jesteś po

Cytat:
Dzięki dziewczynki tylko podpowiedzcie mi jeszcze czy dorabiać do nich bransoletkę?

żadna nazwa nie rzuciła mi się w oczy wiec to pewnie jakaś bez firmówka znalazłam w necie zdjęcie takiego mretalowego ale marszczenia mi sie w nim nie podobają. A Twój Tz jak zdejmował marynarkę?
mi się wydaje ze tez na zylce tak na przemian chyba by bylo dobrze ze raz maly a raz duzy kamyczek..
Stary 2012-06-27, 21:45   #1064
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

mój MĄŻ (ha ha jak to brzmi ) całe swoje wesele występował w marynarce, nie zdjął jej ani na chwilę
Przypomnij mi czy masz smoking czy gajerek smokingowy bo jeśli smoking to pas musi być i jeszcze szelki bo portki spadną z tyłka TŻ-towi
my mieliśmy tej firmy http://allegro.pl/pas-smokingowy-mus...435401969.html i sprawdził się, wszystko ładnie wykonane i wygodne tylko nasze ciemniejszy fiolet był ale o firmę mi chodzi (szelki dostaliśmy gratis w salonie)
Stary 2012-06-27, 21:46   #1065
Malgos_12
Zakorzenienie

Mi moje pazurki prawie miesiąc się trzymają, o zmyciu nie ma mowy, trzeba by było obcęgami ściągać hahaha nawet pani mówiła, że tylko można je spiłować....
Stary 2012-06-27, 21:47   #1066
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha teraz tak spokojnie do nas mówisz bo już jesteś po

..
he he no trochę racja ale z własnego doświadczenia panikary mówię, że zdążycie (ale wiem jak to jest też panikowałam
Stary 2012-06-27, 21:55   #1067
aisak42
Raczkowanie

kasioonya - wspaniała relacja!!!!!!!!!!
Stary 2012-06-27, 21:57   #1068
magnusia
Zakorzenienie

kasioonya- piękna relacja

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Mi moje pazurki prawie miesiąc się trzymają, o zmyciu nie ma mowy, trzeba by było obcęgami ściągać hahaha nawet pani mówiła, że tylko można je spiłować....

tak, tak żelu się nie zmywa - chodziło mi o to że ja mam caly czas pomalowane ślubnie- wzorki, cyrkonie itp
Stary 2012-06-27, 21:58   #1069
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
he he no trochę racja ale z własnego doświadczenia panikary mówię, że zdążycie (ale wiem jak to jest też panikowałam
he he, no ale jeżeli poradni nie załatwimy na dniach to zaczynam wątpić żebyśmy zdążyli
Stary 2012-06-27, 22:01   #1070
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
kolczyki pewnie pięknie lśnią! super a co do bransoletki, to ja stawiam na ułożenie: fiolet mały opal większy fiolet mały już mi się wszystko rozjaśniło jeśli będzie większy kamień opalizujący, o i tak będzie pewnie odbijał fioletowe refleksy, więc efekt "fioletowości" będzie osiągnięty, ale nie w tak "oczywisty: sposób takie moje zdanko, ale ja jestem laik i znam się tylko na podziwianiu
świetnie, że wyprowadziła Ci pazurki i teraz pewnie będzie Ci nawet samej je pielęgnować

dziewczyny w klubie wrzuciłam relację, bo nie chciałam tutaj przytłaczać wątku swoją osobą - zapraszam
No mienia się ślicznie dlatego nie mogę wyraźnego zdjęcia zrobić. Dzieki zaradę odnośnie kryształków
Lecę przeczytać relację
Cytat:
bardzo ładne kolczyki
Dziękuję
Cytat:
mi się wydaje ze tez na zylce tak na przemian chyba by bylo dobrze ze raz maly a raz duzy kamyczek..
Tak właśnie chcę tylko nie wiem w jakim kolorze duży a w jakim mały i chyba 3 takie żyłki by się przydały prawda?
Cytat:
mój MĄŻ (ha ha jak to brzmi ) całe swoje wesele występował w marynarce, nie zdjął jej ani na chwilę
Przypomnij mi czy masz smoking czy gajerek smokingowy bo jeśli smoking to pas musi być i jeszcze szelki bo portki spadną z tyłka TŻ-towi
my mieliśmy tej firmy http://allegro.pl/pas-smokingowy-mus...435401969.html i sprawdził się, wszystko ładnie wykonane i wygodne tylko nasze ciemniejszy fiolet był ale o firmę mi chodzi (szelki dostaliśmy gratis w salonie)
Pięknie brzmi
Mój wybrał sobie garnitur smokingowy i pasa raczej nie chce wcale szczególnie że świadek też tak mówi a ja chciałam dla niego właśnie w takim kolorze jak Twój...
Brawa dla Męża () że wytrzymał całe wesele w marynarce
Stary 2012-06-27, 22:38   #1071
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie brzmi
Mój wybrał sobie garnitur smokingowy i pasa raczej nie chce wcale szczególnie że świadek też tak mówi a ja chciałam dla niego właśnie w takim kolorze jak Twój...
Brawa dla Męża () że wytrzymał całe wesele w marynarce

no to jak ma gajerek to pasa nie mus mieć ale poszukaj tej firmy co Ci podałam bo jest fajny i zapięcie dobre. Popatrz w salonach (my kupowaliśmy na Jana Pawła w New Men http://www.newmen.eu/podstrona/8/ Mąż wytrzymał bo powiem szczerze że kluczem jest dobra koszula- mój miał tą nieszczęsną szytą na miarę ale 100% bawełna. Owszem pocił się i włosy miał mokre (wycierał nawet w pokoju ręcznikiem- szybka korekta fryzu ) ale koszula była dobra i smoking też z bawełny i chyba przez to wytrzymał

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dziewczynki któraś chciała wiązane muszki- prosze bardzo: http://www.diuk.pl/index.php?option=...d=16&Itemid=13
Stary 2012-06-28, 08:44   #1072
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Nie było mnie 1,5 dnia i juz nie ogarniamnie madrobie Was juz teraz, ale obiecuje ze w poniedzialek lub wtorek zajrze tu na dluzej i zdam relacje
Teraz za PM ktore mialy problemy trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo , gratuluje wszystkim kolejnych zalatwionych spraw, zakupów, dziekuje wszytskim za opinie odnosnie moich makijazy
Za 2 dni moj slub!!!!!
Wczoraj odebralam sukienke wisi juz w pokoju, oczywiscie w tym calym szale zapomnialam kogokolwiek poprosic o zdjecie i nic nie mam, a boje sie jej sama przymierzac bylam tez na fryzurze probnej -znow ta sama sytuacja, brak zdjec- ale jestem bardzo zadowolona
Zrobilam dzis pazurki-zele, zwykly french.
No i najwazniejsze-weszlam z ulicy do pierwszego lepszego kosciola i poszlam do spowiedzi balam sie okrutnie.... Powiedzialam ze mieszkamy razem i dostalam wyklad, ze w takim razie nie jestesmy w ogole przygotowani do malzenstwa, itp. Ale po wykladzie dal rozgrzeszenie, podpisal kartke i powiedzial ze ma nadzieje ze chociaz ta ostatnia noc spedzimy osobno....... przeciez nie wygnam TŻ do rodzicow, no coz trzeba sie bedzie przemeczyc i spac w dwoch koncach lozka
W kazdym badz razie nie bylo sie czego bac, bo cala spowiedz przedslubna trwala moze 4 minuty

Jesli mi sie uda to moze jeszcze zajrze do Was

Prosze trzymajcie kciuki zeby w piatek byla piekna pogoda

Justiii87, Matitka87 slubujecie dzien po mnie, ale już dzis zycze Wam wszytskiego co najlepsze na nowej drodze zycia, milosci i usmiechu
trzymam kciuki oby wszystko poszło gładko no i pogody kochana

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Kochana- wszystkie najlepszego!! Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło idealnie! Jaką fryzurkę wybrałaś??

Dziewczyny, do klubu wrzucam kolejne próbne - ja byłam zadowolona, nie wyglądają jednak na zdjęciach zbyt dobrze ;/ No ale na ślubie ma być staranniej - nie wiem czemu mi fryzjerki robią taki bałagan, patrząc na zdjęcia Wasze macie takie ładnie pukładane fryzurki i loczki ;/ moje takie byle co ... no i mi loczki nie wychodzą, więc chyba jednak zrezygnuję ( chciałam mieć loki od samego czubka głowy, żeby nie tapirować włosków )

Na jednym zdjęciu widać kolczyki - one są fioeltowe, zwykłe swarovskie, ale takie mi się chyba podobają Szukam więc ładnych swarovskich z dodatkami z cyrkonii, wrzucam parę linków.

http://modna.pl/przedmiot/70905_B%C5...otki+Swarovski - te są chyba za duże

http://modna.pl/przedmiot/64567_Tsurara...Swarovski a może takie?

http://modna.pl/przedmiot/64337_Kraw...i...Rezerwacja

http://modna.pl/przedmiot/53744_Swarovski+w+srebrze takie tylko białe?

http://modna.pl/przedmiot/70026_I+co...+love+you+more
trzymam kciuki, żeby w tym dniu fryzurka była jak należy
a mnie z tych wszystkich kolczyków najbardziej podobają się ostatnie, delikatne, ale takie eleganckie, mam identyczne jak te pierwsze i bardzo ładnie się prezentują, ale jakoś na ślub mi nie pasują
napisz potem co wybrałaś

[QUOTE=aisak42;34972009]Twoja jest bardzo ładna, ale Ty jesteś bardzo zgrabna ja nie do końca i nie bardzo chcę się prezentować w czymś bardziej odważnym.. ale tak jak mówisz dodam biżu i buty może coś fajnego wyjdzie.. tylko jakie buty radzicie?

QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pradip Pokaż wiadomość
W weekend ma być upał wiec w piątek też musi być ładnie ale dla Ciebie i wszystkiego dobrego

Nie widziałam ale jak zobaczę to dam znać

Jak dla mnie ostatnie albo pierwsze.

Zła jestem pojechaliśmy z Tz i świadkiem po garnitur a tam jakieś 2 zupełnie nie mające o niczym pojęcia osoby zamiast tych którzy poprzednie 3 razy nas obsługiwali, brak koszuli do smokingu, brak najzwyklejszej białej koszuli, brak znajomości jakichkolwiek cen i jeszcze foch że chcemy wszystko w całości zobaczyć no masakra jakaś. Dobrze że świadek wielki i wygadany chłop i z gościem nie dyskutował tylko powiedział co chcemy i że tak ma być ale Tz nadal nie ubrany a już się cieszyłam ze będzie z głowy. Do tego jak zobaczyłam ten pas i mega wielkie plastikowe zapięcie z tyłu to całkiem przestał mi się podobać a tym bardziej Tz

Czy któraś z Was ma może już taki pas w domu?
kurczę, pewnie się nastresowaliście i jeszcze nic nie kupiliście biedna daj znać jak się zdecydujecie co z tym smokingiem

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
[URL]

a teraz trochę relacji
w końcu dotarliśmy wczoraj do kancelarii, wszyscy razem (młody akurat rozwrzeszczany co niemiara, choć wcześniej był cichy i spokojny...)
termin zaklepaliśmy już oficjalnie, 29.09, godz. 15.00 - bardziej ze względu na młodego niż nas z moją metryką (datowaną na 11.06) ksiądz stwierdził że gdyby udało mi się załatwić nową to byłoby dobrze, ale jak nie to nam wybaczy, pod warunkiem że metryka TŻta będzie datowana po 29.06. Dodam, że swoją załatwiałam we Wrocławiu i miało to potrwać ze 2 tygodnie, więc się nie spodziewałam że tak szybko ją dostanę. ale skoro ma nam wybaczyć, to chyba nawet nie będę próbowała załatwiać kolejnej.
przeczuwałam że problem się pojawi przy okazji nauk przedmałżeńskich. jak TŻ był jakiś miesiąc temu sam dowiedział się że "jakoś się je załatwi", wczoraj usłyszeliśmy żeby sobie jakieś znaleźć... brak poradni nam wybaczy, ale kurs jakiś musi być... na szczęście znalazłam kursy letnie u Dominikanów co mnie bardzo ucieszyło i zaraz nas zapisałam.
ah, dodam, że za zapisanie nas w kalendarzu ksiądz sobie zażyczył 50zł, ale oboje z TŻtem byliśmy pod plastikiem więc nie zapłaciliśmy w końcu nic. też miałyście coś takiego?
protokół będzie w połowie lipca, a formalności z chrztem na tydzień przed. cenę za ślub z cennika krzyknął 800zł... a za chrzest co łaska nie wiem czy to dobra czy zła cena jak na Warszawę - jak wy miałyście?

teraz wrażenia - ksiądz nijaki, takie ciepłe kluchy i brak wyrazu twarzy... za to jak się wchodzi do kancelarii "piękne" marmurowe ściany... grrrr, nie znoszę tego.... TŻ oczywiście mówi że się czepiam, bo ksiądz był fajny i bardzo w porządku, bo nic się nie czepiał.... wkurza mnie to bo dla mnie fajny ksiądz to taki z którym można normalnie pogadać. cóż tak jestem przyzwyczajona. za to niewykluczone że będę jednak prosiła mojego greckokatolickiego księdza aby był na uroczystości TŻ powiedział, że jemu to zupełnie nie będzie przeszkadzało, tylko zapytał czy się dogadają, bo przecież to właśnie w liturgii jest różnica główna. ale już się ucieszyłam, i chyba się wybiorę dowiedzieć u siebie w parafii to i owo
trzymam kciuki, żeby wszystko się udało ja też podzielam Twoje zdanie na temat fajnego księdza a jakie są główne różnice w liturgii?

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:02   #1073
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
bardzo ładne kolczyki i bransoletka z opalem pewnie też pięknie wygląda

Cytat:
hehe dokładnie, jak ja już będe PO to też pewnie będę twierdziła, że nie ma co panikować

a z nowości to nasz ksiądz który będzie udzielał nam ślubu to odpuścił te dni skupienia i sturlał się ze śmiechu jak mu opowiedziałam o protokole, w ogóle to śmiesznie było, ponadawał na tego księdza

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:08   #1074
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
a z nowości to nasz ksiądz który będzie udzielał nam ślubu to odpuścił te dni skupienia i sturlał się ze śmiechu jak mu opowiedziałam o protokole, w ogóle to śmiesznie było, ponadawał na tego księdza
super fajnie że trafiliście na takiego księdza
Stary 2012-06-28, 09:19   #1075
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak ma gajerek to pasa nie mus mieć ale poszukaj tej firmy co Ci podałam bo jest fajny i zapięcie dobre.
Wiem że nie musi i nawet nie chce sam i za namową świadka ale ja chciałam żeby miał fioletowy a teraz wstępnie wybrał sobie koszulę czarnymi "guzikami" chyba nawet taką którą miał Twój mąż (właśnie ja źle widzę czy mucha męża jest czarna?) i do niej ten fiolet już mi sie nie widzi.
Cytat:
kurczę, pewnie się nastresowaliście i jeszcze nic nie kupiliście biedna daj znać jak się zdecydujecie co z tym smokingiem
Stres to nie ale źli byliśmy bo tylko popołudnie zmarnowaliśmy nie robiąc innych ważnych rzeczy które powinniśmy No nic czekam teraz na telefon kiedy sprowadza koszule...
Cytat:
bardzo ładne kolczyki i bransoletka z opalem pewnie też pięknie wygląda
Świetnie że odpuścił Wam te dni skupienia Nam też ale to juz Ci pisałam szkoda tylko Twoich nerwów ale najważniejsze ze juz wszystko z głowy
Czyli twierdzicie żebym dorobiła do tych kolczyków bransoletkę? i tak jak pisała kasioonya fiolet opal fiolet?
Stary 2012-06-28, 09:50   #1076
carmelova
Zakorzenienie

RATUNKU!

Dziewczyny macie może gotowy szablon prostych winietek? Nie moge tego nigdzie znaleźć Błagam o pomoc
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:53   #1077
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że nie musi i nawet nie chce sam i za namową świadka ale ja chciałam żeby miał fioletowy a teraz wstępnie wybrał sobie koszulę czarnymi "guzikami" chyba nawet taką którą miał Twój mąż (właśnie ja źle widzę czy mucha męża jest czarna?) i do niej ten fiolet już mi sie nie widzi.
mucha była ciemno fioletowa (pas też)tylko tak na fotkach wyszło jakby czarna była - chyba to kwestia oświetlenia
Stary 2012-06-28, 10:20   #1078
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Piękny kolor ten co podałaś! Pokaże mojemu, bo MUSI kupić w końcu pas

Cytat:
Ja nie chciałam mieć sztucznych, ale jednak nie udało mi się zapuścić moich.. łamią się

Cytat:
trzymam kciuki, żeby w tym dniu fryzurka była jak należy
a mnie z tych wszystkich kolczyków najbardziej podobają się ostatnie, delikatne, ale takie eleganckie, mam identyczne jak te pierwsze i bardzo ładnie się prezentują, ale jakoś na ślub mi nie pasują
napisz potem co wybrałaś
Dziękuję Szczerze, to ja bym chciała kolczyki ze swarovski w kształcie łezki, z zapięciem angielskim zdobionym kryształkami i jeszcze żeby cyrkonia była nad kryształkiem... nie mogę znaleźć Wczoraj mierzyłam kilka, ale niestety żadne nie zapadły mi w pamięci, są raczej takie gdybym jednak nie znalazła.

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
RATUNKU!

Dziewczyny macie może gotowy szablon prostych winietek? Nie moge tego nigdzie znaleźć Błagam o pomoc
My robimy sami winietki, bardzo prosto ;] kupiliśmy arkusze a4 fioletowe, i a4 białe, wydrukowaliśmy na białych imiona i nazwiska, pocięliśmy arkusze, mamy więc już małe kartoniki z każdym gościem, pocięliśmy fioletowe papeiry na 4 i składamy na pół, na to biała wizytówka,a pod nią wstążka srebrna. Jak już zrobię jakąś do końca to pokażę

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:37   #1079
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny kolor ten co podałaś! Pokaże mojemu, bo MUSI kupić w końcu pas

mój miał bardziej taki kol or http://www.google.pl/imgres?q=fiolet...9,r:0,s:0,i:71 a taki ciemny na fotkach wyszedł
Stary 2012-06-28, 11:09   #1080
Neave
Raczkowanie

Cytat:
No to same sukcesy a w jakim kościele byliście? Według mnie jak na cennik to nie jest duża kwota. U nas w katedrze jest "co łaska" i proboszcz powiedział że też młodzie tyle dają a dziewczyny które trafiały na cennik wymieniały kwoty 1000-1500zł
Dzięki, pocieszyłaś mnie W kościele byliśmy chyba dość mało znanym, taki trochę w ukryciu za Parkiem Praskim, tuż przy Zoo (adres mają na Ratuszowej, a jest tuż przy tej małej pętli na Ratuszowej)

malgos - tak jestem z Wrocka

ja się nad pazurkami jeszcze zastanawiam, hybrydowych nigdy nie miałam, a nie znoszę tipsów - myślicie że jakoś je przeżyję? no i muszę podpytać koleżanek gdzie robią sobie pazury, bo ja zwykle sama sobie robię. Frencha u kosmetyczki robiłam raz i zapowiedziałam sobie nigdy więcej - okropny mi zrobiła! Poza tym, mam pomysł, żeby dopasować kolor pazurów do butów a z buty chcę mieć nude

Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko się udało ja też podzielam Twoje zdanie na temat fajnego księdza a jakie są główne różnice w liturgii?
haha, czyli nie tak źle ze mną właśnie dlatego cieszę się że nauki udało mi się znaleźć u Dominikanów, bo oni właśnie tacy normalni są wg mnie odnośnie liturgii - nie wiem czy byłaś kiedyś na mszy w cerkwi prawosławnej? w każdym razie liturgia greckokatolicka wygląda podobnie jak w prawosławiu, jest dłuższa 1-5-2h, a także jest odprawiana w Polsce w języku ukraińskim (wiem, że krajach anglojęzycznych jest po angielsku). z różnic to może jeszcze taka, że bierzmowanie jest w tym samym czasie co chrzest także muszę się wybrać do mojego księdza dowiedzieć się czy mógłby uczestniczyć w ceremonii i jak by to wyglądało

dzisiaj idę po raz 4 mierzyć tą ulubioną suknię TŻta, stwierdził że ostatnim razem mi się nie podobała, bo się na niego wkurzyłam i robiłam wszystko na przekór... jest w tym trochę racji, bo jak mierzyłam poza salonem to nawet mi podpasowała. zobaczymy, a nuż wieczorem problem sukni będzie rozwiązany

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
My robimy sami winietki, bardzo prosto ;] kupiliśmy arkusze a4 fioletowe, i a4 białe, wydrukowaliśmy na białych imiona i nazwiska, pocięliśmy arkusze, mamy więc już małe kartoniki z każdym gościem, pocięliśmy fioletowe papeiry na 4 i składamy na pół, na to biała wizytówka,a pod nią wstążka srebrna. Jak już zrobię jakąś do końca to pokażę
to ja czekam na fotki, bo też sama chcę robić winietki, tylko czekam na meeting ze znajomą (jest florystką), żebyśmy kwiaty albo chociaż ich kolor dobrały
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości