Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 22:05   #2821
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zjadlam.
upocilam sie przy tym jak swinia
przy jedzeniu?

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, moja mama naprawdę doczekać się nie może i nawet dzisiaj się prawie obraziła, bo przypomniała sobie, że mówiłam, żeby była gotowa od połowy czerwca. A tu koniec czerwca i dalej nic, a ona tak czeka... strasznie mnie to denerwuje, taka presja, codziennie słyszę kiedy i kiedy !! Już się boję telefonów od niej odbierać, żeby nie usłyszeć codziennego pytania: masz już skurcze?????? Grrrrrrrrrrrrrr
rzeczywiscie takie cos moze być wkurzające

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
To moja teściowa dzwoni po 2x dziennie i się dopytuje "co tam u was?" i już mnie to wkurza, bo oni chcą jak tylko się dowiedzą, że pojechałam na porodówkę wsiąść w auto i przyjechać (a mają tylko 100 km, więc nie zajmie im to długo) i będą mi w czasie porodu du.pę zawracać, albo zaraz po... ale im się nie da wytłumaczyć, ze maja ni przyjeżdżać - są głusi na wszystkie argumenty... wkurza mnie to.. "Oni przyjadą tylko postukać w szybkę" ciekawe w jaką? jak w szpitalu jest rooming-in...
o matko
my na szczescie mamy bezpieczniejsza odległosc

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:06   #2822
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Niki 10 miesiecy...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:06   #2823
Soleilka
Zakorzenienie

129/81

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:06   #2824
linzey
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Muminku, Wanilko, Depoison, Kasiu
Serdeczne gratulacje, szybkiego powrotu do domków i łatwego dogadania sie z maleństwami
Solejka Współczuje tych obrzeków, Mam nadzieje że ci sie ciśnienie unormuje szybko
AsiuMam nadzieje że Twoj lekarz wkoncu coś zainterweniuje

U nas troche lepiej ale nie dużo
Dzisiaj zmienili nam antybiotyk na taki o szerszym spektrum choć to na 99% infekcja wirusowa (ze żłobka oczywiście) i w sumie co antybiotyk zdziała
Nie odkrztusza nic i wogole malutko kaszle
Po małej oczywiście żadnej choroby nie widać - wychodzi z siebie i roznosi mieszkanie a jeszcze nie wychodzimy na zewnątrz to już wogóle ja nosi
Przez ten ostatni tydzien to wogóle zapomniałam o ciązy. Teraz najważniejsze jest zdrowie Zosi , jak już bedzie ok to zabiore sie wkoncu za jakieś pakowanie torby itp, dałam malej zakaz wychodzenia aż sie siostra wykuruje:P
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Wczoraj na sr przerabialiśmy II fazę porodu, od parcia tak mnie rozbolał brzuch, że wieczorem myślałam, że zjadę. Na pocieszenie powiedziała, że u pierworódki parte to tak ok. 2-3h chyba, że się nic nie rusza to cc. No i trochę mnie przeraziła. Bo nie zdawałam sobie sprawy, że to może tyle trwać.... No wiem, trochę ciemna jestem w tych sprawach a do tego panicznie się boję porodu sn.
Spokojnie U każdego jest inaczej. U mnie w 1 ciazy parte trwały 35 min . Głównym wyznacznikiem jest chyba to ze dziecko nie schodzi do kanalu rodnego wtedy akcja sie przedłuża i konczy cc.
Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
A teraz info ode mnie:
Byliśmy dzisiaj na usg i chce mi się płakać. Okazało się, że Dzidzia jest dużo mniejsza niż powinna. Waży niecałe 2200. Zawsze na usg wychodził termin tydzień później niż z OM i to wg mnie by się zgadzało że tyle powinno być, a teraz wyszło spóźnienie aż o 3 tygodni. Wychodzi na to że nagle wolniej rośnie.
Dostałam fenoterol na skurcze i dodatkowo ma on usprawnić przepływ i co za tym idzie odżywianie. Mam leżeć na lewym boku i jeść owoców ile się da. Za tydzień następne usg i jak nic się nie zmieni to do szpitala.
Ginka mnie uspokajała, że ja też jestem drobna, ale ja i tak się boję... To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu...
Juz kiedys opisywałam ale sie powtórze
2 tyg przez porodem -38tc skonczone byłam u innego lekarza na super sprzecie zrobic dokłądne usg- wyszlo ze dziecko rozwojowo na 34-35 tc i malutkie - coś koło2400 . łożysko ok, przepływy też.Przeryczałam 2 dni, uspokoiła mnie moja kuzynka pielęgniarka ze urodziła córe 2700 w terminie i wszystko ok- poprostu dzidzia mniejsza. 2 tyg pózniej urodzilam Zosie 3300 57 cm
Nie denerwuj sie bo
1. USG teraz to jest bardz nie miarodajne
2. skoro jestes drobniutka to też wiekoluda nie urodzisz
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:11   #2825
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
mnie prawdopodobnie po porodzie odwiedzi siostra, rodzice i teściowie, ale mi to nie przeszkadza, bo ze wszystkimi jestem w b.dobrych stosunkach No i chcę poza tym, żeby moja mama była ze mną przy porodzie (całym)...
Po porodzie mogą nas odwiedzać do woli - proszę bardzo nie mam nic przeciwko. Ale o tym, że jadę na porodówkę rodzice nie muszą wiedzieć. Dowiecie się Wy Moja mama nie powinna wiedzieć bo będzie bardzo to przeżywać, a teściowa nie powinna wiedzieć bo zaraz będzie chciała przyjechać, a przynajmniej wydzwaniałaby nawet na wyłączony telefon milion razy

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
129/81

Już dużo lepiej A jak stopy?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:15   #2826
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jestem! I pierwszy raz dostałam dobre wieści od mojej ginki Szyjka mi się nie skróciła i spokojnie powinnam donosić! W dodatku przytyłam tylko 1kg czyli mam 7,5 na plusie

Dziękuję za wszystkie kciuki!!! Zadziałałyście cuda!!!
super

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześc mamusie

Witamy Was we dwójkę Nadia urodziła się w poniedziałek 25.06 o 9.30 . Mała ważył 3200 i 54 cm długa , dostała 10 punktów . Dzisiaj popołudniu zostałyśmy już wypisane do domu. Córcia jest cudowna aczkolwiek ma charakterek nie lubi ziemnych chusteczek do dupki i starsznie przy tym krzyczy.

Do szpitala trafiłam w niedzielę , po tym jak po całej nocy sobotnio niedzielnej miałam dziwne skurcze brzucha , a rano klamka zapadła jak zobaczyłam krew ze śluzem. Po przyjechaniu do szpitala cały dzień i całą noc zostawili mnie na obserwacji ,gdzie skurcze strasznie narastały , ale rozwarcia nie było. Po obchodzie lekarzy w poniedziałek ok 7.30 lekarz stwierdził, że mam iśc na porodówkę bo mam rozwarcie 7 cm , zanim sie wykąpałam i przyjechał mąż było już 10 cm. A wtedy to już 20/30 min i Nadia była na świecie. DZiewczyny jak dla mnie to położenie na brzucha i zobaczenie dziecka to najpiękniejsza rzecz na świecie.:love :

Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić bo czasowo jest ciężko.

Widziałam ze i Depoison , Wanilka i Muminek też urodziły wielkie dla Was gratulacje klask i: czekamy na inne mamusie
gratulacje kochana, dla Ciebie i dla córeczki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:16   #2827
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jest cudne chciałabym ją jak najszybciej na cyca przestawić, bo to odciąganie i karmienie butlą jest mega upierdliwe i dzisiaj już chodzę niemal jak zombie. A i tak Luśka dwie ostatnie noce przespała ładnie, bo ciurkiem spała 3-4 godziny. Jakby mi się miała częściej budzić to bym chyba się wykończyła, bo tu nie da rady tylko wstać i dać cyca, ale trzeba nakarmić, odciągnąć pokarm, wymyć i wysterylizować laktator i dopiero można iść spać dalej
Zobaczymy jak dzisiejsza noc nam minie
To super że sie wszystko uklada
A mała nie chce cyca złapac czy sie nie najada??
Jak mogę Ci coś doradzić to dokarmiaj juz po cycu a jak już nie bedzie chciała albo i wogóle to wtedy ty ściągasz a Tz karmi mleczkiem wczesniej sciągniętym- coś na zasadzie nagrody za to że chwile sie namęczyła przy cycusiu.
U nas też walka o cyca była ale zakonczna po 2 tyg sukcesemtakże rozumie Twoje zmęczenie- najgorsze było ściąganie np o 1-4 w nocy. Dobrze że Tz mi wtedy tak pomagał bo inaczej chyba bym wykitowała
Ja sciagałam a Tź wtedy nakarmił i ponosił do odbicia
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:17   #2828
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Niki 10 miesiecy...
z tego co czytałam na jednym forum to jako tako yorki doroslejaw wieku ok 1,5roku... ale czy to prawda i wpłynie na Twojego psiuńka...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:17   #2829
natee
Zakorzenienie

Cytat:
129/81
duużo lepiej
nie wiem czy to coś pomoże, ale mojej babci lekarz kazał ograniczyć sól ze względu na podwyższone ciśnienie, moze spróbuj, tylko to mi jeszcze przychodzi do głowy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:20   #2830
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam na jednym forum to jako tako yorki doroslejaw wieku ok 1,5roku... ale czy to prawda i wpłynie na Twojego psiuńka...
boooshe to prawie jeszcze raz tyle...!
ale on normalnie sie juz w odmu nie zalatwia ja nie wiem o co mu chodzilo....

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
duużo lepiej
nie wiem czy to coś pomoże, ale mojej babci lekarz kazał ograniczyć sól ze względu na podwyższone ciśnienie, moze spróbuj, tylko to mi jeszcze przychodzi do głowy
przy temperaturach mocno dodatnich powinnismy w ogole zrezygnowac z soli gdyz zatrzymuje ona wody w organizmie...

Amelcia
Stary 2012-06-27, 22:20   #2831
natee
Zakorzenienie

co chwile dziś jeździ pogotowie na sygnale moją ulicą, aż mi ciarki przechodzą

Stary 2012-06-27, 22:21   #2832
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
boooshe to prawie jeszcze raz tyle...!
ale on normalnie sie juz w odmu nie zalatwia ja nie wiem o co mu chodzilo....
może próbuje Twoje granice tak jak dzieci...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:23   #2833
natee
Zakorzenienie

Cytat:
przy temperaturach mocno dodatnich powinnismy w ogole zrezygnowac z soli gdyz zatrzymuje ona wody w organizmie...
a ja dziś zjadłam syto solone frytasy
jutro będe wyglądac jak prosie

Stary 2012-06-27, 22:24   #2834
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
może próbuje Twoje granice tak jak dzieci...
nie mam pojecia.. ja wiem ze to pies ale czuje sie tak rozczarowana i zawiedziona jakby ktos mi zlamal serce...

Amelcia
Stary 2012-06-27, 22:25   #2835
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Już dużo lepiej A jak stopy?
Spuchnięte niestety...
Cytat:
duużo lepiej
Ja na co dzień staram się unikać soli i jak najbardziej ją ograniczać. Już chyba bardziej się nie da..

Bloguję
Stary 2012-06-27, 22:31   #2836
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Po porodzie mogą nas odwiedzać do woli - proszę bardzo nie mam nic przeciwko. Ale o tym, że jadę na porodówkę rodzice nie muszą wiedzieć. Dowiecie się Wy Moja mama nie powinna wiedzieć bo będzie bardzo to przeżywać, a teściowa nie powinna wiedzieć bo zaraz będzie chciała przyjechać, a przynajmniej wydzwaniałaby nawet na wyłączony telefon milion razy
W moim przypadku, chcąc czy nie chcąc, o tym że jadę na porodówkę teściowie i rodzice dowiedzą się od razu.. Do mamy sama zadzwonię, a teściowie mieszkają w domu obok. Ale do szpitala póki nie urodzę, to na pewno mi się nie zwalą. O to mogę być spokojna

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:36   #2837
buena
Wtajemniczenie

Muszę nadrabiać w częściach, bo co nadrobię stronę, to dopisujecie kolejną. Wariatki jesteście tak w ogóle.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Witam ponownie. Tym razem ze szpitalnego łóżka Od rana słabo czułam ruchy Maleństwa i tylko pojedyncze. Postanowiłam sprawdzić w szpitalu czy wszystko ok no i zostawili mnie na obserwację. Serduszko już słuchaliśmy i zrobili KTG. Wszystko wychodzi ok ale powiedzieli, że bez dodatkowych badań mnie nie puszczą i że powinnam zostać na obserwację.
Trzymajcie kciuki za Kubusia bo jak usłyszałam, że serduszko bije to z radości aż się poryczałam jak bóbr.
Oby wszystko było ok

Cytat:
Dla mnie dyskusja na ten temat jest w ogóle bez sensu. Uważam, że ktoś kto ma dzieci nigdy nie zrozumie osoby, która ich pragnie a nie może mieć. Ja sobie nawet nie wyobrażam jak bardzo to może boleć. I rozumiem, że ludzie się łapią każdej możliwości. I ja to rozumiem. To znacznie lepsze niż surogatki.
Czy powinno to być finansowane z budżetu to nie wiem... Jeśli chodzi o Polskę to uważam, że skoro nas nie stać na leczenie chorych to może niekoniecznie. Najpierw leczmy wszystkich, a nie wieczne akcje, zbiórki, fundacje bo bez tego wiele osób skazanych jest na śmierć. Natomiast jeśli ktoś ma pieniądze, proszę bardzo. Sama bym się zdecydowała na in vitro. I absolutnie nie potępiam ludzi, którzy na to się zdecydowali.
Poza tym w przypadku wprowadzenia takiego prawa stało by się to samo co z aborcją - podziemie, które by się tym zajmowało lub turystyka "zapłodnieniowa".
Zgadzam się na całej linii.
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Szyjka miekka, ale pessar ją trzyma więc ginka jest spokojna o nią, coś wspominała o rozwarciu na opuszek ale niewiem czy dobrze zrozumiałam a wolałam się nie dopytywać, ale mówiła, że wszystko w normie jak na ten tydzień ciąży więc jestem spokojna.
Mam mieć następną wizytę 13.07 i powiedziała, że będziemy wtedy odstawiać powoli fenoterol i ważyć dzidzię. Krążek mam mieć ściągany lipiec/sierpień jak dzidzia będzie już gotowa bo ginka się boi, że jak ściągnie to odrazu na porodówkę pojadę No i torbę kazała mi spakować już na połowę lipca
Boję się
Za dobre wieści.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja bym dłużej karmiła, ale Dorotka sama się odstawiła... Zobaczymy co teraz będzie, ale jeśli sytuacja mnie do tego nie zmusi, to będę karmić tak długo póki dziecko samo nie uzna że to koniec (ale myślę, że nie dłużej niż 2 lata).
Planowałam najdalej do 2 lat, jakby Mała miała problem z odstawianiem. Na szczęście obyło się bez ekscesów.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
soleilka napsiąła
ze ma mierzyc cisnienie co godzine. Rano ma sie zjawic w szpitalu na badaniahc, jesli beda ok to dadza jej leki na zbicie a jesli nie to ma zostac na oddziale.
Jak dalej będzie wysokie ciśnienie, to pewnie dostanie dopegyt. Oby się jednak wszystko ustabilizowało.

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
To moja teściowa dzwoni po 2x dziennie i się dopytuje "co tam u was?" i już mnie to wkurza, bo oni chcą jak tylko się dowiedzą, że pojechałam na porodówkę wsiąść w auto i przyjechać (a mają tylko 100 km, więc nie zajmie im to długo) i będą mi w czasie porodu du.pę zawracać, albo zaraz po... ale im się nie da wytłumaczyć, ze maja ni przyjeżdżać - są głusi na wszystkie argumenty... wkurza mnie to.. "Oni przyjadą tylko postukać w szybkę" ciekawe w jaką? jak w szpitalu jest rooming-in...
Ja pierdzielę, chyba bym padła, jakby mi teściowa w trakcie porodu przylazła.

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
gratuluję udanej wizyty

i jakie masz wspomnienia po karmieniu? Bolało??
Dziękuję.

Karmienie wspominam bardzo dobrze, to naprawdę cudne przeżycie. Oprócz początków, gdy Mała nie potrafiła złapać brodawki. Było wtedy sporo stresów.
Bolało na początku troszkę, ale nie było źle. Problem miałam z jedną brodawką, którą uszkodziła mi baba w szpitalu, sprawdzając, czy mam pokarm. Wtedy to był straszny ból przez miesiąc.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Jestem! I pierwszy raz dostałam dobre wieści od mojej ginki Szyjka mi się nie skróciła i spokojnie powinnam donosić! W dodatku przytyłam tylko 1kg czyli mam 7,5 na plusie

Dziękuję za wszystkie kciuki!!! Zadziałałyście cuda!!!
Super.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześc mamusie

Witamy Was we dwójkę Nadia urodziła się w poniedziałek 25.06 o 9.30 . Mała ważył 3200 i 54 cm długa , dostała 10 punktów . Dzisiaj popołudniu zostałyśmy już wypisane do domu. Córcia jest cudowna aczkolwiek ma charakterek nie lubi ziemnych chusteczek do dupki i starsznie przy tym krzyczy.

Do szpitala trafiłam w niedzielę , po tym jak po całej nocy sobotnio niedzielnej miałam dziwne skurcze brzucha , a rano klamka zapadła jak zobaczyłam krew ze śluzem. Po przyjechaniu do szpitala cały dzień i całą noc zostawili mnie na obserwacji ,gdzie skurcze strasznie narastały , ale rozwarcia nie było. Po obchodzie lekarzy w poniedziałek ok 7.30 lekarz stwierdził, że mam iśc na porodówkę bo mam rozwarcie 7 cm , zanim sie wykąpałam i przyjechał mąż było już 10 cm. A wtedy to już 20/30 min i Nadia była na świecie. DZiewczyny jak dla mnie to położenie na brzucha i zobaczenie dziecka to najpiękniejsza rzecz na świecie.:love :

Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić bo czasowo jest ciężko.

Widziałam ze i Depoison , Wanilka i Muminek też urodziły wielkie dla Was gratulacje klask i: czekamy na inne mamusie
Gratulacje!!! Piękne imię. Też nad nim myślimy.
Cytat:

A teraz info ode mnie:
Byliśmy dzisiaj na usg i chce mi się płakać. Okazało się, że Dzidzia jest dużo mniejsza niż powinna. Waży niecałe 2200. Zawsze na usg wychodził termin tydzień później niż z OM i to wg mnie by się zgadzało że tyle powinno być, a teraz wyszło spóźnienie aż o 3 tygodni. Wychodzi na to że nagle wolniej rośnie.
Dostałam fenoterol na skurcze i dodatkowo ma on usprawnić przepływ i co za tym idzie odżywianie. Mam leżeć na lewym boku i jeść owoców ile się da. Za tydzień następne usg i jak nic się nie zmieni to do szpitala.
Ginka mnie uspokajała, że ja też jestem drobna, ale ja i tak się boję... To będzie najdłuższy tydzień w moim życiu...
Oby wszystko było dobrze.

No i mi się wszystko nie zacytowało, ech.
Dalej nadrabiam.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:42   #2838
chce_byc_mama
Zakorzenienie

teraz mnie tylko niepotrzebnie brzuch boli

Amelcia
Stary 2012-06-27, 22:46   #2839
natee
Zakorzenienie

Cytat:
teraz mnie tylko niepotrzebnie brzuch boli
no i masz ci los
uspokój sie kobieto

mnie znów pod prawym żebrem nap.ierdziela
ide pod prysznic i do łóżka, dobranoc

Stary 2012-06-27, 22:49   #2840
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no i masz ci los
uspokój sie kobieto

mnie znów pod prawym żebrem nap.ierdziela
ide pod prysznic i do łóżka, dobranoc
juz mi lepiej troche ale tak dawno nikt mnie nie wyproadzil z rownowagi....
lozko wysuszone nie czuc psem, przescieradlo tez juz suche teraz tylko poduszki w suszarce mi nie wyschna :/

Amelcia
Stary 2012-06-27, 22:50   #2841
Soleilka
Zakorzenienie

Ale mi Mały nerki obkopuje

Zaraz znowu muszę ciśnienie zmierzyć

Bloguję
Stary 2012-06-27, 22:51   #2842
Mandragorrka
Zakorzenienie

Głodna jestem

Stary 2012-06-27, 22:51   #2843
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy pewnie macie rację, musi być dobrze. Może rzeczywiście po mnie taka drobna. Ja dopiero teraz osiągnęłam 50kg. A jak się urodziłam miałam 3300, a byłam tydzień przeterminowana. A podobno w ostatnich tygodniach usg nie jest już tak miarodajne?
pewnie ze nie jest, pomyłki sa ogromne - tak jak u Aguni
kochana przeczytaj co napisała linzey, jest wiele takich przypadków

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
pytałyście co u depoison, to piszę

Gratulacje dla Muminków. U nas ok, Zosia już nie w inkubatorku, ale na razie i tak nie wychodzimy, bo trzeba jeszcze obserwować wagę. jest słodka, ssie jak dojarka,a tata nie może się od niej oderwać-taki zakochany
wspaniale!!!!
Cytat:
jest cudne chciałabym ją jak najszybciej na cyca przestawić, bo to odciąganie i karmienie butlą jest mega upierdliwe i dzisiaj już chodzę niemal jak zombie. A i tak Luśka dwie ostatnie noce przespała ładnie, bo ciurkiem spała 3-4 godziny. Jakby mi się miała częściej budzić to bym chyba się wykończyła, bo tu nie da rady tylko wstać i dać cyca, ale trzeba nakarmić, odciągnąć pokarm, wymyć i wysterylizować laktator i dopiero można iść spać dalej
Zobaczymy jak dzisiejsza noc nam minie
Aga wspaniale sobie radzicie. To jest trudny czas, ale powoli krok po kroczku - i z kazdym dniem będzie coraz łatwiej. Grunt że Lusia zdrowa i taka śliczna

Cytat:
Współczuję. Mój królik też mi się zsikał 2 razy na łóżko. Ale później mi poradzono żeby go nagradzać jak się załatwi w kuwecie. Więc było tak - on do kuwety, zrobił co miał do zrobienia to dostawał w nagrodę rodzynki. Niestety po kilku akcjach tylko wskakiwał do kuwety i natychmiast wychodził żeby mu dać nagrodę W każdym razie pomogło - nauczył się, że kuweta jest do załatwiania się i po sprawie. Czasem upuści bobka gdzie indziej ale króliki mają taki układ trawienny, że zdarza im się to przez sen.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-27 o 22:54
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:52   #2844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a mi niedobrze i czuje taka gule w przelyku.

Amelcia
Stary 2012-06-27, 22:53   #2845
hanjah
Zakorzenienie

Ale nudny ten mecz

Za to towarzystwo mamy fajne i jest wesoło
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:56   #2846
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale nudny ten mecz

Za to towarzystwo mamy fajne i jest wesoło
Mój małż przysypia Co jakiś czas go budzę i małż udaje, że wcale nie spał

Stary 2012-06-27, 23:00   #2847
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
129/81
ufff

no mecz nudny

a dziś to chyba będę spać jak dziecko od rana takie emocje

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-06-27 o 23:03
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:04   #2848
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Dietetyczna szarlotka
Prawie jak moja koleżanka, która kiedy się odchudzała to nie jadła słodyczy chyba, że... przypominały coś innego. I tak na przykład jadła ciasto piernik (takie pieczone w keksówce) bo jak je pokroiła w kromki to wyglądało jak chleb razowy, a razowiec jest zdrowy więc to jadła
hahahah, nie no to się pewnie odchudziła.

Cytat:
Poza tym próbujemy z Lusią przystawiać się do cyca, wczoraj nie szło w ogóle, a dzisiaj dwie próby udane, mała possała ładnie. Co prawda krótko, ale ona ma jeszcze za mało sił. Najważniejsze, żeby nie "zapomniała" jak cyca ssać, to stopniowo w końcu przejdziemy na samą pierś.
Oby Wam się udało. Dużo cierpliwości i spokoju życzę.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
pytałyście co u depoison, to piszę

Gratulacje dla Muminków. U nas ok, Zosia już nie w inkubatorku, ale na razie i tak nie wychodzimy, bo trzeba jeszcze obserwować wagę. jest słodka, ssie jak dojarka,a tata nie może się od niej oderwać-taki zakochany
Fajnie, że nie ma problemu z karmieniem.
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
U nas troche lepiej ale nie dużo
Dzisiaj zmienili nam antybiotyk na taki o szerszym spektrum choć to na 99% infekcja wirusowa (ze żłobka oczywiście) i w sumie co antybiotyk zdziała
Nie odkrztusza nic i wogole malutko kaszle
Po małej oczywiście żadnej choroby nie widać - wychodzi z siebie i roznosi mieszkanie a jeszcze nie wychodzimy na zewnątrz to już wogóle ja nosi
Przez ten ostatni tydzien to wogóle zapomniałam o ciązy. Teraz najważniejsze jest zdrowie Zosi , jak już bedzie ok to zabiore sie wkoncu za jakieś pakowanie torby itp, dałam malej zakaz wychodzenia aż sie siostra wykuruje:P
A gorączkuje? Dobrze, że chociaż nie widać po Zosi choroby.

A no i witam nową mamę.

Mamka nie nerwuj się tak.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:06   #2849
Soleilka
Zakorzenienie

136/91 ale mi skacze

Bloguję
Stary 2012-06-27, 23:07   #2850
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
136/91 ale mi skacze
to nie mierz tak co chwile bo Twoja podswiadomosc moze dzialac na cisnienie.
poloz sie i lez a jakbys sie gorzej czula to wtedy zmierz

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości