I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 22:47   #2161
asia_28w
Zakorzenienie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość

Z innej beczki. Znacie dobrego alergologa i dermatologa w Tarnowie?.
Alergolog- pani dr Kurcz, przyjmuje na ul. Skargi
Dermatolog- pani L. Jantas w przychodni na Marii Curie. To prawda, ciężko się dostać, ale ja poszłam raz prywatnie, na ul. Skargi, a potem Pani dr kazała mi przychodzić bez rejestrowania się na fundusz. Także nie jest taka żeby zdzierać z kasy a przesympatyczna babeczka.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Dziewczyny polećcie jeszcze jakiegoś dobrego fryzjera, bo nie wiem do kogo iść uczesać się na sierpniowe wesele. Jak już pisałam pare dni temu chciałam iść do Awangardy ale nie chcą mnie tam zapisać 1,5 miesiąca wcześniej i już mnie to trochę zdenerwowało.
Szukam kogoś dobrego i sprawdzonego, z myślą już o przyszłorocznej fryzurze ślubnej.
I o makijażu też możecie wspomnieć, bo też bym poszła się umalować
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:57   #2162
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wolf85 Pokaż wiadomość
mała_czarna_21 Slub 29.12.12,na poprawiny(30.12.) planuje zrobic wieczorny kulig z grilem,prawdopodobnie w klikowej, no i 31 to sylwester wiec 3 dni balangi pewnie juz po pierwszym padniemy haha !

nemosek wiesz nie mam nic do piosenki,sama bardzo ja lubie i bardzo mnie wzrusza ,ale moj ojciec nie zyje i chciałabym uniknac sytuacji ze rodzice musza tanczyc w kółko i moja mama nie wie jak sie zachowac itp.A swoja droga chce wymyslec cos oryginalnego,juz mam sporo pomysłów,zarówno na podziekowanie jak i atrakccje weselne,ale o dokładnym wykonaniu opowiem po slubie nie zebym sie bała ze odgapicie,ale moze wsród was czychaja moje kolezanki które zaprosiłam i nawet o tym nie wiem ! pozdrowionka
Ale będzie dżampreza

Co do drugiego postu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:02   #2163
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wolf85 Pokaż wiadomość
mała_czarna_21 nie podpisałam jeszcze umowy z zespołem,bo dopiero bede we wrzesniu w Polsce,ale na 99 % to Kama Band,ale w pogotowiu mam jeszcze 3 zespoły,bo nigdy nie wiadomo,jak brzmia na zywo! Wszystkie powiedziały ze do wrzesnia zarezerwuja wstepnie dla mnie termin,ale same wiecie jak to jest jak sie pewnie trafi klient to z nimi podpisza. Slub 29.12.12,na poprawiny(30.12.) planuje zrobic wieczorny kulig z grilem,prawdopodobnie w klikowej, no i 31 to sylwester wiec 3 dni balangi pewnie juz po pierwszym padniemy haha !
majaK13 taki był mój zamiar na poczatku,gdyz wstepnie mój budzet przewidziany na oprawe muzyczna był skromny(2000 zł ) i wiem ze zadne zespoły nie odtworza takich utworów jak w oryginale,ale powiem ci ze pochodziłam po róznych weselach (z dj lub z zespołem) i naprawde zespół wprowadza specyficzny klimat,nie wiem moze muzyka na zywo tak działa ? Dlatego zdecydowałam sie dopłacic i dodac jeszcze ulubiona play liste :P!No chyba ze te moje 4 zespoły nagle znajda klientów na moj termin to wtedy mam namiary na dwóch dobrych dj-ów :P!
czyli w tym roku jeszcze czy to literówka?

roxy20 nie mam jeszcze nikogo takiego bo za tym się bedziemy rozglądać we wrześniu-październiku
jak coś to dam znać

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:08   #2164
wolf85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale będzie dżampreza

Co do drugiego postu
Miejmy nadzieje ze pogoda bedzie ok,nie za duzo sniegu,ale zeby biało było a nie błotko :P !

Mała_czarna_21 tak tak w tym roku ! Choc ja chciałam w przyszłym,ale teraz zauwazam plusy slubu w zimie,o minusikach nie bede myslec !
wolf85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:55   #2165
piska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
a masz może kogoś, kto robi taki krótki dynamiczny film? an nie na kilka godziny
Mam podpisaną umowę z Hypertex-em na 2014rok, jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej to mogę Ci napisać na priv

A my ze względu na upodobania wzieliśmy Dj-ów, bo uważam że lepiej bawi się człowiek do oryginalnej muzyki, którą słyszał setki razy. Nie zniosłabym fałszowania lub grania w innym tempie, skracania taktów (ucho muzyka) dlatego padło na Dj-a. Owszem Geminix czy parę innych zespołów napewno są profesjonalni, ale przy okazji doliczając ich jako gości za których trzeba zapłacić w lokalu, zostało nam pieniędzy aby zapłacić lepszemu kamerzyście i fotografowi i mieć pamiątkę do końca życia

A tak naprawdę to moim zdaniem: muzyka, fotograf i kamerzysta, to te 3 rzeczy na których nie można oszczędzać. Oszczędności można szukać wszędzie tylko nie tam. Goście np. nie będą pamiętać czy gorących dań było 5 czy 3, suknia też nie musi być z metką hiszpańskiego projektanta, na innych bajerach też można zaoszczędzić i to całkiem sporo.

I tak na koniec: zastanawiam sie nad dwoma fotografami: Andrzej Tylko lub Adam Kiwior. Możecie mi coś doradzić w tej kwestii?
piska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 07:58   #2166
majaK13
Raczkowanie

piska – fotograf A. Tylko jak dla mnie jest mało sympatyczny w stylu co ja nie jestem. A .Kiwior robi ładnie ale mnie nie powaliło. Za to zachwycają mnie zdjęcia Piotra Dudy z Dębicy a cennik ma do zaakceptowania i jest bardzo sympatycznym człowiekiem. Robi też zdjęcia do pism weselnych.
A Hypertex ile bierze na 2014r
roxy20 ja słyszałam na żywo zespół Rewers dobrze grają ale bez ikry za grzecznie. Zespół Mamma mia jest bez perkusji i nie każdemu to pasuje bo nie grają na żywo. Za to polecam zespół z Rzeszowa Lola Band słyszałam ich na żywo i baaaardzo mi się spodobali. A z Tarnowskich oprócz tych wymienianych polecam Camert’s Band – mają nowa wokalistkę która pięknie śpiewa.
wolf85 nad Kama Band bym się zastanowiła słyszałam ich na żywo są banalni i do tych wcześniej wymienianych im dużo brakuje. Masz taki termin wesela że jakbyś się potargowała to na pewno i inni by obniżyli ceny(ale nie przez telefon ani e-mailem).
majaK13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:33   #2167
kifli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majaK13 Pokaż wiadomość
piska – fotograf A. Tylko jak dla mnie jest mało sympatyczny w stylu co ja nie jestem. A .Kiwior robi ładnie ale mnie nie powaliło. Za to zachwycają mnie zdjęcia Piotra Dudy z Dębicy a cennik ma do zaakceptowania i jest bardzo sympatycznym człowiekiem. Robi też zdjęcia do pism weselnych.
roxy20 ja słyszałam na żywo zespół Rewers dobrze grają ale bez ikry za grzecznie. Zespół Mamma mia jest bez perkusji i nie każdemu to pasuje bo nie grają na żywo. Za to polecam zespół z Rzeszowa Lola Band słyszałam ich na żywo i baaaardzo mi się spodobali. A z Tarnowskich oprócz tych wymienianych polecam Camert’s Band – mają nowa wokalistkę która pięknie śpiewa.
wolf85 nad Kama Band bym się zastanowiła słyszałam ich na żywo są banalni i do tych wcześniej wymienianych im dużo brakuje. Masz taki termin wesela że jakbyś się potargowała to na pewno i inni by obniżyli ceny(ale nie przez telefon ani e-mailem).
Dlaczego nie przez telefon albo mailem? Ja organizuje wszystko przez telefon i mailem i u foto mam znizke mailem u dj-a mam znizke mailem. Samochod tez........
Dla chcacego nic trudnego
Stary 2012-06-28, 10:14   #2168
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piska Pokaż wiadomość

I tak na koniec: zastanawiam sie nad dwoma fotografami: Andrzej Tylko lub Adam Kiwior. Możecie mi coś doradzić w tej kwestii?
Ja z P. Tylko mam niezbyt miłe wspomnienia... podobnie jak moja koleżanka, więc z tych dwóch to wzięłabym Kiwiora (chociaż momentami te jego zdjęcia wydają mi się takie hmm "bure"). Poza tym Tylko robi zwykłe zdjęcia, które pomysłowością nie powalają, ale to moje osobiste odczucia .

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2012-06-28 o 10:20
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:15   #2169
majaK13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
Dlaczego nie przez telefon albo mailem? Ja organizuje wszystko przez telefon i mailem i u foto mam znizke mailem u dj-a mam znizke mailem. Samochod tez........
Dla chcacego nic trudnego
Pewno że można i tak jak nie ma innej mozliwości ale z własnego doświadczenia widzę że więcej można osiągnąć załatwiając coś osobiście.
Stary 2012-06-28, 11:07   #2170
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Z innej beczki. Znacie dobrego alergologa i dermatologa w Tarnowie?.
Ja też polecam dr Lidię Jantas, ale prywatnie, bo na nfz trzeba bardzo długo czekać. Ja byłam u niej właściwie raz w Centermedzie na Skargi (czeka się ok. tygodnia na wizytę), ale to wystarczyło żebym pozbyła się problemów z cerą bez antybiotyków

Cytat:
A nawiązując jeszcze do zdjęć, czy wy po weseach znajomych i krewnych( nie tych domowych) oglądacie zdjęcia ?Ja na jakies 10 wesel co byłam to oglądałam może zdjęcia z 2 wesel, tak to jeszcze nie mieli, to wyjechali, to nie było okazji oglądać. Filmy oglądałam bo przekazywano sobie po kolei płyty ale zdjęć nie. Tak naprawdę to zdjęcia są tylko ważne dla młodych i ich rodziców a nie dla dalszej rodziny.
U nas w rodzinie zdjęcia na CD przekazuje się właśnie tak po kolei jak film, żeby każdy mógł oglądnąć i wywołać sobie te, które go interesują. Ja mam sporo takich kolekcji na dysku i często oglądam ))
Te zdjęcia w albumie to fakt, że głównie dla młodych to pamiątka i potomstwa

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Myslalam, ze dla grajkow i innych fotografow ma sie zimna plyte i troche ciasta (no i napoje bezalkoholowe)... Oj, chyba jestem w bledzie
Ja myślałam odwrotnie - że tylko ciepłe dania i ciasto powinni dostać, a nie zimną płytę, bo i tak pomiędzy tymi daniami nie siedzą przy stole tylko pracują, ale z drugiej strony co im będę żałować :P u nas jest mało osób obsługi, więc nie problem.

Cytat:
Napisane przez iwona7777 Pokaż wiadomość
Dam Wam przyklad. Ostatnio bylam na weselu u kuzynki narzeczonego. Znalezli sobie jakiegos kamerzyste za ktorego zaplacili ok 3 tys. Dostali film i okazalo sie ze wszystkie twarze byly pomaranczowe, a Pani Młoda miała suknie slubna w fioletowym kolorze... Wczesniej mieli kamerzyste, ktorego my bedziemy miec i byl sprawdzony, ale im nie pasowal bo nie byl "profesjonalista", a lepszy filmy krecil niz ten ktorego mieli.
Znam podobny przypadek. Młodzi zrezygnowali w dodatku z fotografa i nie dość, że filmu nie mają, bo kamerzysta zepsuł taśmę to zdjęć też nie mają :/ tylko te co goście popstrykali. Lypa straszna:/
Drugi przypadek to pomarańczowe zdjęcia :/ oczy czerwone, bukiet - czerwona plama itd. porażka... ciekawe jak wygląda płatność za taki szmelc.

Cytat:
Napisane przez lea22 Pokaż wiadomość
A u mnie wręcz odwrotnie - zdjęcia widziałam ze wszystkich, a z większości mam też na komputerze u siebie i czasem mi się zdarza do nich wracać. Ale filmy... ostatnio zmusiłam się do przewijania takiego filmu, bo oglądać się tego nie dało niestety takie migawki, jakby kilkuminutowe teledyski z imprezy spoko, ale cały film nuuuuuudy ... jednak to tylko moje zdanie
Generalnie filmy z wesela są nudne! Jedynie dla Młodych i ich rodziców pewnie są interesujące. Ja nie lubię filmów z wesela i przeważnie tego nie oglądam, a jeśli już to ciągle przewijam, żeby zobaczyć siebie, czy nie uwiecznili moich wygłupów :P

Cytat:
Wódka dla orkiestry nigdy bym się na takie coś nie zgodziłaW pracy się nie pije!
Zależy w jakiej pracy. Od 4 lat pracuje w biurze i zawsze byłam i nadal jestem przeciwna piciu alk. w pracy, ale rzeczywistość jest inna :P wszędzie się pije i przy każdej byle jakiej okazji! kwestia tylko, żeby się nie upijać.

Cytat:
Napisane przez asia_28w Pokaż wiadomość

Dziewczyny polećcie jeszcze jakiegoś dobrego fryzjera, bo nie wiem do kogo iść uczesać się na sierpniowe wesele. Jak już pisałam pare dni temu chciałam iść do Awangardy ale nie chcą mnie tam zapisać 1,5 miesiąca wcześniej i już mnie to trochę zdenerwowało.
Szukam kogoś dobrego i sprawdzonego, z myślą już o przyszłorocznej fryzurze ślubnej.
I o makijażu też możecie wspomnieć, bo też bym poszła się umalować
Mnie też w Awangardzie tak zbywali i się wkurzyłam. Zapisałam się do Monaco w hotelu Tarnovia do Moniki. Już raz mnie czesała i obcinała, więc byłam zadowolona. Wiem, ze ma dobre opinie wśród wizażanek. Polecam

Cytat:
Napisane przez piska Pokaż wiadomość
A tak naprawdę to moim zdaniem: muzyka, fotograf i kamerzysta, to te 3 rzeczy na których nie można oszczędzać. Oszczędności można szukać wszędzie tylko nie tam. Goście np. nie będą pamiętać czy gorących dań było 5 czy 3, suknia też nie musi być z metką hiszpańskiego projektanta, na innych bajerach też można zaoszczędzić i to całkiem sporo.
Zależy od oczekiwań. Nam akurat nie zależy na filmie i kamerzyście, więc z tego rezygnujemy. Lokal też trzeba rozsądnie wybrać. Na sukience też bym nie oszczędzała, bo druga okazja już się nie trafi. Oczywiście wszystko z głową i w granicach możliwości finansowych.
Na plackach też nie powinno się oszczędzać, bo gościom miło będzie coś pysznego zjeść następnego dnia dzieląc się wrażeniami. Wiadomo, że tego się nie pamięta długo, ale pozostaje dobre wrażenie
Każda z nas chce, aby ten dzień był idealny, więc w trakcie przygotowań ciężko jest oszczędzać. Wiele wydatków będzie nietrafionych i kasa pójdzie w błoto.
Ważne jest, żeby przy wyborach nie kierować się ceną, bo często jest to zmyłka! nie dajmy się zaczarować reklamie i marce.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:53   #2171
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawa jestem Twojej sukni

hehe czemu

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

A ja mam takie pytanie nie wiem jak mamy rozwiązać sytuację z siedzeniem rodziców. wiadome my mamy specjalnie miejsce i obok rodzice mojego TZ, ale moi rodzicie nie żyją i nie wiem jak to zrobić

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:00   #2172
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Ważne jest, żeby przy wyborach nie kierować się ceną, bo często jest to zmyłka! nie dajmy się zaczarować reklamie i marce.
Dokładnie tak. Np po co kupować obrączki w salonie np Apart i innych jubilerskich "sieciówkach"? Za obrączki zapłacimy tam 2 razy więcej. A w Tarnowie mamy kilku naprawdę dobrych 'prywatnych' jubilerów, którzy robią przepiękne obrączki za korzystną cenę

Nowa8686: A gdyby np mama TŻa usiadła obok Ciebie ? albo tata ? zawsze też możesz świadków usadzić koło Ciebie, albo rodziców chrzestnych jak masz z nimi dobre i bliskie relacje

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:03
Stary 2012-06-28, 12:06   #2173
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
hehe czemu

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

A ja mam takie pytanie nie wiem jak mamy rozwiązać sytuację z siedzeniem rodziców. wiadome my mamy specjalnie miejsce i obok rodzice mojego TZ, ale moi rodzicie nie żyją i nie wiem jak to zrobić

Ja bym usadziła rodziców chrzestnych chyba że nie będa chcieli czy coś to świadków
A nie masz rodzeństwa ? może oni ? albo dziadkowie ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:47   #2174
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie najlepiej ten specjalny stół Młodych postawić w jednym rządzie lub połączyć prostopadle ze stołem innych gości o ile jest taka możliwość i usadzić kolejno świadków i najbliższych itd.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:20   #2175
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
hehe czemu

To w Twoim wypadku zrobiłabym tak żeby kolo Tżta usiadł świadek z partnerką, a koło Ciebie świadkowa z partnerem. Natomiast rodzice wraz z innymi gośćmi. Coraz częściej się tak robi. U nas z obu stron rodzice żyją, a mimo to będziemy siedzieć ze świadkami.
Stary 2012-06-28, 13:22   #2176
joasia-a
Zakorzenienie

Co do zespołów.. i innych takich. Wstępnie orientowałam się o ceny na rok 2015- bo wtedy planuję też.. Ale powiem szczerze że Geminiź mnie zadziwił, dużo podnoszą cenę w ciągu roku i na 2015 zawołali już 4800, plus doliczyć jeszcze cenę za jedzenie dla nich w lokalu.. huhu tragedia.
No i nadal mamy problem ze znalezieniem lokalu dla 80 osób który nam obojgu dogodzi heh :P

Co do stolików.. mamy też problem.. Ale w przypadku Twoim nowa8686 ja bym zrobiła tak jak ktoś wspomniał, po Twojej stronie teść a po stronie TŻ jego mama.. Myślę że wyglądałoby to naturalnie
Stary 2012-06-28, 13:24   #2177
Kingunia87
Raczkowanie

Cytat:
hehe czemu

U nas z racji, że tata TŻa nie żyje mój tez tyle,że moja mama wyszła drugi raz za mąż robimy główny stół w kształcie litery "T" na środku siedzimy my obok nas świadkowie ze swoimi partnerami (wszyscy będą ubrani tak samo, tj. świadkowa i dziewczyna świadka maja takie same sukienki a świadek i chłopak świadkowej maja muszniki i butonierkę pod kolor)będzie to wyglądało jakbyśmy mieli 2 pary druchen i dróżbów i na stole prostopadlym do naszego będa siedziały mama TŻta, moja z męzem i najbliższa rodzina mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam
Powiedzcie mi w którym USC mamy zgłosić się po dokumenty przed ślubem i po? W mojej gminie, u TŻta czy w gminie do której należy kościół w którym bierzemy ślub? czy może musimy iść do wszystkich trzech? bo ja już zgłupiałam...

Edytowane przez Kingunia87
Czas edycji: 2012-06-28 o 13:26
Kingunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:51   #2178
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
hehe czemu

Byłam na weselu gdzie państwo młodzi mieli podobną sytuację i siedzieli przy stole ze świadkami, a rodzice z gośćmi przy stole
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:53   #2179
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Wydaje mi sie ze goscie graja glowna role jesli o zabawe chodzi. Bo moze byc slabszy zespol ale jak ludzie chca sie bawic to beda. Nawet jesli muszyka nie jest perfekcyjna. A jesli ktos idzie na wesele po to zeby sobie pojesc i sie napic to nawet zespol za 8tys go nie ruszy z krzesla .. takie moje zdanie.
jestem tego samego zdania
a to ze orkiestra kosztuje 2 czy 3 tys nie nznaczy ze jest beznadziejna
Cytat:
hehe czemu

mysle ze swiadkowie albo chrzestni
i po problemie

mowa byla o sweterku do suknie
wiec ja polecam blog na ktorym sa pokazane pmki w sweterkach wlasnie
na tym blogu mozna MNÓSTWO pieknych pomysłow znalesc
http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20....html#Cardigan

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2012-06-28 o 13:55
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:54   #2180
majaK13
Raczkowanie

joasia-a myślę że ich zaskoczyłaś i może dlatego taka cena. Ja jak dzwoniłam do zespołów pytając o 2014r to tez większość nie wiedziała jaką cenę mi powiedzieć tylko się dziwili i twierdzili że oni mają dopiero cenę na 2013r. Tak samo z salą nie chcieli jeszcze umowy podpisywać, bo za wcześnie, bo nie wiadomo ile co podrożeje i mogą tylko przypuszczać.
nowa8686 dobry pomysł jest z tymi dziadkami lub starszym rodzeństwem.
Stary 2012-06-28, 14:03   #2181
iwona7777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

nie przyjęłabym takiego czegoś, trudno, filmu bym nie miała ale nie zapłaciłabym za taką fuszerę !!!
a to nie widzieli jego prac wczreśniej??

iwona777 jak tam ostatnie przygotowania??
Nie wiem czy widzieli wczesniej film ich autorstwa. Stwierdzili ze jak tyle placa za niego to bedzie ok....

Jesli chodzi o przygotowania sukienka juz w domu, z dodatkow tylko podwiazke musze kupic kwiaty zamowione, sala juz wstepnie zalatwiona, z orkiestra wszystko obgadane, ciasta i tort zamowione zostalo nam tylko zamowic dekoracje, zrobic probny makijaz, jedno spotkanie w poradni rodzinnej, 2 spowiedz i garnitur dla mojego G. ale jeszcze sie nie stresuje moze za tydzien cos bardziej bede sie stresowac jak moj G. przyjedzie z Niemiec jak na razie spokojnie... jeszcze sesje koncze

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
tak właśnie koronkowe bo taką mam suknie, jak zmierzyłam takie "zwykłe" wyglądało beznadziejne, do sukni z tafty moze by pasowalo ale nie do mojej sukni, wiec chyba sie skusze
Dokladnie koronkowe bolerka sa przesliczne, ja mam uszyte z identycznej koronki jaka mam na sukience
iwona7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:06   #2182
piska
Raczkowanie

Cytat:
Na 2014 rok miał pakiety od 3.000 do 5.000zł - zależy na co się zdecydujesz, ale tak jak pisałam wcześniej, ceny napewno poszły już w górę na 2014 rok, bodajże o 500zł.
Stary 2012-06-28, 14:10   #2183
roxy20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
:

mowa byla o sweterku do suknie
wiec ja polecam blog na ktorym sa pokazane pmki w sweterkach wlasnie
na tym blogu mozna MNÓSTWO pieknych pomysłow znalesc
http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20....html#Cardigan
Świetny pomysł z kolorowym sweterkiem na sesję i do tego kwiaty w takim kolorze
Stary 2012-06-28, 14:11   #2184
piska
Raczkowanie

Cytat:
Ja z P. Tylko mam niezbyt miłe wspomnienia... podobnie jak moja koleżanka, więc z tych dwóch to wzięłabym Kiwiora (chociaż momentami te jego zdjęcia wydają mi się takie hmm "bure"). Poza tym Tylko robi zwykłe zdjęcia, które pomysłowością nie powalają, ale to moje osobiste odczucia .
No to teraz mam mętlik w głowie. Zgłupiałam bo byłam pewna, że między tymi dwoma wybiorę No nic, poszukam jeszcze. A www.smakobrazu.pl? Macie jakieś opinie?
Stary 2012-06-28, 14:37   #2185
Soul89
Zadomowienie

Dziewczyny mam takie pytanko . Na początku tygodnia jadę jeszcze raz obejrzeć kilka sal i myślę, że w lipcu już zaklepiemy termin robię sobie listę pytań (bo mogę o czymś zapomnieć ) o co powinnam pytać właścicieli ? za wszelkie info dziękuję

Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2012-06-28 o 14:43
Stary 2012-06-28, 14:40   #2186
roxy20
Raczkowanie

.

Edytowane przez roxy20
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:51
Stary 2012-06-28, 14:46   #2187
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanko . Na początku tygodnia jadę jeszcze raz obejrzeć kilka sal i myślę, że w lipcu już zaklepiemy termin robię sobie listę pytań (bo mogę o czymś zapomnieć ) o co powinnam pytać właścicieli ? za wszelkie info dziękuję
- czy cena sie nie podniesie
-jakie stoliki
- jak z daniami
- jak sa pokrowce na krzesła to czy odpłatnie
-co z dekoracja sali
- co z menu dla dzieci
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:46   #2188
niu882
Raczkowanie

Cytat:
hehe czemu

Zamiast rodziców mogą koło Was usiąść świadkowie z osobami towarzyskimi. W tej sytuacji wydaje się to być lepszym rozwiązaniem

Razem: 20.07.2007
Zaręczeni: 2.06.2011
Ślubujemy: 20.07.2013

http://www.suwaczek.pl/cache/a318fbb152.png
niu882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:53   #2189
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
My z TŻ w przyszłym tygodniu też zaczynamy się rozglądać za salą i ostatnio szukałam na różnych stronach internetowych o co pytać i znalazłam coś takiego: http://weselciesie.blogspot.com/2009...potem-sie.html. Jest tam sporo pytań i wiele może się okazać pomocnych

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:54   #2190
asia_28w
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze o klimatyzację, czy jest i czy nie jest dodatkowo płatna.
Czy to co zostanie po weselu dostaniecie do domu.
Czy szampan na przywitanie, napoje ewentualnie tort/placki sa w cenie?
Jesli to hotel, to czy dostaniecie pokoj dla Mlodej Pary.

Edytowane przez asia_28w
Czas edycji: 2012-06-28 o 14:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości