|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Alergolog- pani dr Kurcz, przyjmuje na ul. Skargi
Dermatolog- pani L. Jantas w przychodni na Marii Curie. To prawda, ciężko się dostać, ale ja poszłam raz prywatnie, na ul. Skargi, a potem Pani dr kazała mi przychodzić bez rejestrowania się na fundusz. Także nie jest taka żeby zdzierać z kasy a przesympatyczna babeczka. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dziewczyny polećcie jeszcze jakiegoś dobrego fryzjera, bo nie wiem do kogo iść uczesać się na sierpniowe wesele. Jak już pisałam pare dni temu chciałam iść do Awangardy ale nie chcą mnie tam zapisać 1,5 miesiąca wcześniej i już mnie to trochę zdenerwowało. Szukam kogoś dobrego i sprawdzonego, z myślą już o przyszłorocznej fryzurze ślubnej. I o makijażu też możecie wspomnieć, bo też bym poszła się umalować
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiego postu
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() roxy20 nie mam jeszcze nikogo takiego bo za tym się bedziemy rozglądać we wrześniu-październiku jak coś to dam znać
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A my ze względu na upodobania wzieliśmy Dj-ów, bo uważam że lepiej bawi się człowiek do oryginalnej muzyki, którą słyszał setki razy. Nie zniosłabym fałszowania lub grania w innym tempie, skracania taktów (ucho muzyka A tak naprawdę to moim zdaniem: muzyka, fotograf i kamerzysta, to te 3 rzeczy na których nie można oszczędzać. Oszczędności można szukać wszędzie tylko nie tam. Goście np. nie będą pamiętać czy gorących dań było 5 czy 3, suknia też nie musi być z metką hiszpańskiego projektanta, na innych bajerach też można zaoszczędzić i to całkiem sporo. I tak na koniec: zastanawiam sie nad dwoma fotografami: Andrzej Tylko lub Adam Kiwior. Możecie mi coś doradzić w tej kwestii? |
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
piska – fotograf A. Tylko jak dla mnie jest mało sympatyczny w stylu co ja nie jestem. A .Kiwior robi ładnie ale mnie nie powaliło. Za to zachwycają mnie zdjęcia Piotra Dudy z Dębicy a cennik ma do zaakceptowania i jest bardzo sympatycznym człowiekiem. Robi też zdjęcia do pism weselnych.
A Hypertex ile bierze na 2014r roxy20 ja słyszałam na żywo zespół Rewers dobrze grają ale bez ikry za grzecznie. Zespół Mamma mia jest bez perkusji i nie każdemu to pasuje bo nie grają na żywo. Za to polecam zespół z Rzeszowa Lola Band słyszałam ich na żywo i baaaardzo mi się spodobali. A z Tarnowskich oprócz tych wymienianych polecam Camert’s Band – mają nowa wokalistkę która pięknie śpiewa. wolf85 nad Kama Band bym się zastanowiła słyszałam ich na żywo są banalni i do tych wcześniej wymienianych im dużo brakuje. Masz taki termin wesela że jakbyś się potargowała to na pewno i inni by obniżyli ceny(ale nie przez telefon ani e-mailem). |
|
|
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla chcacego nic trudnego
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-28 o 10:20 |
|
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Pewno że można i tak jak nie ma innej mozliwości ale z własnego doświadczenia widzę że więcej można osiągnąć załatwiając coś osobiście.
|
|
|
|
#2170 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też polecam dr Lidię Jantas, ale prywatnie, bo na nfz trzeba bardzo długo czekać. Ja byłam u niej właściwie raz w Centermedzie na Skargi (czeka się ok. tygodnia na wizytę), ale to wystarczyło żebym pozbyła się problemów z cerą bez antybiotyków
![]() Cytat:
))Te zdjęcia w albumie to fakt, że głównie dla młodych to pamiątka i potomstwa Cytat:
Cytat:
Drugi przypadek to pomarańczowe zdjęcia :/ oczy czerwone, bukiet - czerwona plama itd. porażka... ciekawe jak wygląda płatność za taki szmelc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na plackach też nie powinno się oszczędzać, bo gościom miło będzie coś pysznego zjeść następnego dnia dzieląc się wrażeniami. Wiadomo, że tego się nie pamięta długo, ale pozostaje dobre wrażenie ![]() Każda z nas chce, aby ten dzień był idealny, więc w trakcie przygotowań ciężko jest oszczędzać. Wiele wydatków będzie nietrafionych i kasa pójdzie w błoto. Ważne jest, żeby przy wyborach nie kierować się ceną, bo często jest to zmyłka! nie dajmy się zaczarować reklamie i marce. |
|||||||
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
hehe czemu
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A ja mam takie pytanie nie wiem jak mamy rozwiązać sytuację z siedzeniem rodziców. wiadome my mamy specjalnie miejsce i obok rodzice mojego TZ, ale moi rodzicie nie żyją i nie wiem jak to zrobić
|
#2172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowa8686: A gdyby np mama TŻa usiadła obok Ciebie ? albo tata ? zawsze też możesz świadków usadzić koło Ciebie, albo rodziców chrzestnych jak masz z nimi dobre i bliskie relacje
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-28 o 12:03 |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym usadziła rodziców chrzestnych chyba że nie będa chcieli czy coś to świadków A nie masz rodzeństwa ? może oni ? albo dziadkowie ?
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie najlepiej ten specjalny stół Młodych postawić w jednym rządzie lub połączyć prostopadle ze stołem innych gości o ile jest taka możliwość i usadzić kolejno świadków i najbliższych itd.
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zespołów.. i innych takich. Wstępnie orientowałam się o ceny na rok 2015- bo wtedy planuję też.. Ale powiem szczerze że Geminiź mnie zadziwił, dużo podnoszą cenę w ciągu roku i na 2015 zawołali już 4800, plus doliczyć jeszcze cenę za jedzenie dla nich w lokalu.. huhu tragedia.
No i nadal mamy problem ze znalezieniem lokalu dla 80 osób który nam obojgu dogodzi heh :P Co do stolików.. mamy też problem.. Ale w przypadku Twoim nowa8686 ja bym zrobiła tak jak ktoś wspomniał, po Twojej stronie teść a po stronie TŻ jego mama.. Myślę że wyglądałoby to naturalnie
|
|
|
|
#2177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i na stole prostopadlym do naszego będa siedziały mama TŻta, moja z męzem i najbliższa rodzina mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam Powiedzcie mi w którym USC mamy zgłosić się po dokumenty przed ślubem i po? W mojej gminie, u TŻta czy w gminie do której należy kościół w którym bierzemy ślub? czy może musimy iść do wszystkich trzech? bo ja już zgłupiałam...
Edytowane przez Kingunia87 Czas edycji: 2012-06-28 o 13:26 |
|
|
|
|
#2178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tego samego zdaniaa to ze orkiestra kosztuje 2 czy 3 tys nie nznaczy ze jest beznadziejna Cytat:
i po problemie mowa byla o sweterku do suknie wiec ja polecam blog na ktorym sa pokazane pmki w sweterkach wlasnie na tym blogu mozna MNÓSTWO pieknych pomysłow znalesc http://inspiracje_slubne.mblog.pl/20....html#Cardigan
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2012-06-28 o 13:55 |
||
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
joasia-a myślę że ich zaskoczyłaś i może dlatego taka cena. Ja jak dzwoniłam do zespołów pytając o 2014r to tez większość nie wiedziała jaką cenę mi powiedzieć tylko się dziwili i twierdzili że oni mają dopiero cenę na 2013r. Tak samo z salą nie chcieli jeszcze umowy podpisywać, bo za wcześnie, bo nie wiadomo ile co podrożeje i mogą tylko przypuszczać.
nowa8686 dobry pomysł jest z tymi dziadkami lub starszym rodzeństwem. |
|
|
|
#2181 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o przygotowania sukienka juz w domu, z dodatkow tylko podwiazke musze kupic kwiaty zamowione, sala juz wstepnie zalatwiona, z orkiestra wszystko obgadane, ciasta i tort zamowione zostalo nam tylko zamowic dekoracje, zrobic probny makijaz, jedno spotkanie w poradni rodzinnej, 2 spowiedz i garnitur dla mojego G. ale jeszcze sie nie stresuje moze za tydzien cos bardziej bede sie stresowac jak moj G. przyjedzie z Niemiec jak na razie spokojnie... jeszcze sesje koncze ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
koronkowe bolerka sa przesliczne, ja mam uszyte z identycznej koronki jaka mam na sukience
|
|
#2182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, poszukam jeszcze. A www.smakobrazu.pl? Macie jakieś opinie?
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam takie pytanko
. Na początku tygodnia jadę jeszcze raz obejrzeć kilka sal i myślę, że w lipcu już zaklepiemy termin robię sobie listę pytań (bo mogę o czymś zapomnieć ) o co powinnam pytać właścicieli ? za wszelkie info dziękuję
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-06-28 o 14:43 |
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:51 |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-jakie stoliki - jak z daniami - jak sa pokrowce na krzesła to czy odpłatnie -co z dekoracja sali - co z menu dla dzieci
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to co zostanie po weselu dostaniecie do domu. Czy szampan na przywitanie, napoje ewentualnie tort/placki sa w cenie? Jesli to hotel, to czy dostaniecie pokoj dla Mlodej Pary. Edytowane przez asia_28w Czas edycji: 2012-06-28 o 14:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

pewnie juz po pierwszym padniemy haha

takie migawki, jakby kilkuminutowe teledyski z imprezy spoko, ale cały film nuuuuuudy ... jednak to tylko moje zdanie 

jestem tego samego zdania
No nic, poszukam jeszcze. A